-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
@gapostol said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπερα σε ολους - Θελω τη γνωμη σας μιας και εχω οδηγησει και τα δυο και μου αρεσαν εξισου.... Ειμαι μεταξυ Corolla Cross AWD Lounge & Lexus UX 250h Dynamic. Γνωριζω πολυ καλα τις διαφορες και οτι η συγριση δεν ειναι σωστη - αλλα υπαρχει και οριο στο budget. Ποια θα ηταν η λυση οσον αφορα το VFM για τα επομενα 7-10 χρονια -
, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι αγοραστές της τογοτα είτε ειναι αγοραστες ανάγκης ή τα Toyota αγοράζονται ως δεύτερα αμάξια ή τελος οτι οι ιδιοκτητες Toyota βρίσκονται στο midrange δυναμικό του εργασιακού τους βίος συνολικά.Ωραίο σκεπτικό. Με βάση και τη δικη μου εμπειρία παίζει αρκετά αυτό.
-
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι αυτον θα ακουσουμε. Φαινεται γνωστης.
Σα τον Μάνταλο είναι..
Εμένα μου θύμησε, στον τρόπο ομιλίας του και τον Φωτάρα τον Τριπολιτσιώτη από τα Εγκλήματα.
-
Θα προσθεσω κι αλλη μια κατηγορια αγοραστη τουοτα, αυτη του "τιμωρητικου" αγοραραστη. Δεν ξερω αν παιζει γενικα ή ειναι λογω της τρεχουσας κατασταση αλλα πολλοι εχουν επιβραβευσει την τουοτα για τις συγκρατημενες αυξησεις τιμων χωρις παραλληλη αφαιρεση εξοπλισμου.
Ίσως έτσι είναι για πελάτες άλλης μαρκας. Αλλά για τους παραδοσιακούς τογιοτακηδες η Τογιότα στην Ελλάδα εξελίσσεται σε ότι κακό βκεπαμε τόσα χρονια σε άλλες μάρκες και κράζαμε.
Ύφος, χειροτέρευση after sales, ακριβές τιμές, καουμπουλικια, μη ανάληψη ευθύνης.
Κρίμα κρίμα κρίμα.
Για εμένα και αρκετούς που ξέρω απλά δίνει την πιο προσιτή και λογική λύση για οικονομία και κάποια διατήρηση μελλοντικης αξιας εν μέσω της απάτης των ηλεκτρικών και των phev.
Πολλοί τσιμπάνε ακόμα με την 6ετη εγγύηση που είναι πρακτικά 3 και κατι ψιλά στα υπόλοιπα 3.
Ενώ με την 11ετη στη μπαταρία σε οδηγεί στο πανάκριβο πια δίκτυο της.Αν μπορούσα, όπως ήδη για 6 χρονια, θα συνέχιζα τιμωρητικά προς την Τογιότα
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Πολλοί τσιμπάνε ακόμα με την 6ετη εγγύηση που είναι πρακτικά 3 και κατι ψιλά στα υπόλοιπα 3.
Ενώ με την 11ετη στη μπαταρία σε οδηγεί στο πανάκριβο πια δίκτυο της.διάβασα τα της εγγύησης στα γρήγορα ,έχουν μια λίστα που εξαιρούνται τα πάντα σχεδόν μετά τα τρία χρόνια ... πλην κινητήρα σασμάν και ...συστημάτων αυτόνομης οδήγησης! ... την πάτησαν ξέχασαν ή αντιγράφουν τα παλιά
-
Εχουμε καπου προχειρους τους ορους της εγγυησης και πως διαφοροποιουνται πριν και μετα την 3ετια?
-
Ενώ με την 11ετη στη μπαταρία σε οδηγεί στο πανάκριβο πια δίκτυο της.
Αν μπορούσα, όπως ήδη για 6 χρονια, θα συνέχιζα τιμωρητικά προς την Τογιότα
Για την μπαταρία, χρειάζεται απλά να πηγαίνεις μια φορά τον χρόνο, να σου τσεκάρουν ότι είναι οκ και να φεύγεις (δεν ξέρω κόστος για αυτό). Το σέρβις μπορείς να το κάνεις όπου θέλεις...
-
https://a.aliexpress.com/_mLJWHYk
Εμπαινα. Ετσι για τη χαρα της μοντιφας και του beta testing.
-
τσι για τη χαρα της μοντιφας και του beta testing.
Toyota Corolla Cross-Santa Barbara Edition
-
Ναι αυτον θα ακουσουμε. Φαινεται γνωστης.
Σε εμένα ένας άλλος "γνώστης" οταν πηγα να δω το αυτοκίνητο στα τέλη Σεπτεμβρίου είπε ότι δεν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα και το περιμένουμε το Νοέμβριο ενω αντιπροσωπείες σε Αττική, Χαλκιδα το είχαν. Του έδειξα φωτογραφιες απο αυτοκίνητα που ηταν σε βιτρίνες.... Αρχισε να λεει ειναι φωτοσοπ με πολύ ύφος... Του έδειξα φωτογραφία με αυτοκίνητο με πινακίδες... Είναι δικές του ρωτάει... του δίνω το λινκ από την εφαρμογή του υπουργείου οτι αντιστοιχει σε CC... ε μαλλον ειναι παραεισαγωγη ψέλλισε ... Και πήρε έγκριση τύπου ένα μεταχειρισμένο από το εξωτερικό? τον ρώτησα, εκεί έπαθε αβαβα και πήρε το κινητό να ρωτήσει τι γίνεται.. Θα μάθω και θα σας καλέσω.. θα μου δώσετε το τηλεφωνό σας?
Δεν χρειάζεται, μόλις χάσατε μια πώληση.Εν τέλει η παραγγελία μπήκε σε αντιπροσωπεία άλλη πόλης... δεν υπήρχε περίπτωση να έδινα ένα ευρώ εκει.
-
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
Για την μπαταρία, χρειάζεται απλά να πηγαίνεις μια φορά τον χρόνο, να σου τσεκάρουν ότι είναι οκ και να φεύγεις (δεν ξέρω κόστος για αυτό). Το σέρβις μπορείς να το κάνεις όπου θέλεις...
50 ευρω ειναι το τσεκάρισμα της μπαταρίας και αν κανεις εκει το service στο κάνουν δωρο. Με λίγα λόγια σου λένε κανε το service εδώ γιατι το 50 ρικο θα στο φάμε ούτως η άλλως αν θες εγγύηση
-
@tgk said in Toyota Corolla Cross:
50 ευρω ειναι το τσεκάρισμα της μπαταρίας και αν κανεις εκει το service στο κάνουν δωρο. Με λίγα λόγια σου λένε κανε το service εδώ γιατι το 50 ρικο θα στο φάμε ούτως η άλλως αν θες εγγύηση
Δεν ισχυουν αυτά!
Μετά τα 6 χρόνια χρειαζονται καποια κουπόνια που τα δίνει ο πωλητής .. αλλιως κόστος 60 ευρώ!
Καλή μηχανούλα έχουν φτιάξει! -
Πάντως η εμπειρία μου από Toyota - Ford λέει πως η διαφορά ανάμεσα σε αντιπροσωπεία - εξειδικευμένο με ίδια ανταλλακτικά είναι ο ... ΦΠΑ ... από την απόδειξη που δεν κόβεται!
-
Δεν ισχυουν αυτά!
Μετά τα 6 χρόνια χρειαζονται καποια κουπόνια που τα δίνει ο πωλητής .. αλλιως κόστος 60 ευρώ!
Καλή μηχανούλα έχουν φτιάξει!Δε ειπα κατι διαφορετικό απο αυτά που γράφεις. Και όσο αφορά τα κουπόνια που λες οτι δίνει ο πωλητής δε σημαίνει οτι ισχύουν πάντα και οτι τα δίνουν όλοι οι πωλητές. Ξερω κόσμο που δε πήρε κουπόνια
-
Δεν έχω ακούσει ποτέ για κουπόνια κατά την αγορά αυτοκινήτου. Τι κουπόνια είναι αυτά; Τι αφορούν; Εγώ όταν παρήγγειλα το cc δεν μου το ανέφερε καν ο πωλητής. Τα δίνουν μετά την εξόφληση του τιμήματος και κατά την παράδοση του αυτοκινήτου;
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως η εμπειρία μου από Toyota - Ford λέει πως η διαφορά ανάμεσα σε αντιπροσωπεία - εξειδικευμένο με ίδια ανταλλακτικά είναι ο ... ΦΠΑ ... από την απόδειξη που δεν κόβεται!
Φυσικά και όχι. Εκτός από τα ανταλλακτικά που στο εμπόριο υπάρχουν τα ίδια σε non-branded (δηλ το ίδιο ανταλλακτικό αλλά όχι σε κουτάκι τουότα, φορδ κτλ), τεράστια διαφορά κάνει και το κόστος της εργατοώρας που σε αντιπροσωπεία δεν μπορεί να είναι κάτω από 50-60+ΦΠΑ συν του ότι έχουν κατηγοριοποιημένες συγκεκριμένες δουλειές που κανένα εξειδικευμένο δε χρεώνει.
Πχ για να αλλάξεις δίσκους-τακάκια σε αντιπροσωπεία, θα σου χρεώσουν το βάλε-βγάλε των τροχών. Λες και υπάρχει τρόπος να γίνει αλλιώς. Ένας καλός φρενάς θα σου πάρει εργατικά 35+ΦΠΑ ανά άξονα και θα λιπάνει, θα βάψει εάν βρει σκουριά, θα μετρήσει-τρίψει μουαγιέ κτλ. Δουλειές που θεωρούνται ανέκδοτο σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία αλλά κάνουν τη διαφορά.
-
Δεν ισχυουν αυτά!
Καλή μηχανούλα έχουν φτιάξει!Δε ειπα κατι διαφορετικό απο αυτά που γράφεις. Και όσο αφορά τα κουπόνια που λες οτι δίνει ο πωλητής δε σημαίνει οτι ισχύουν πάντα και οτι τα δίνουν όλοι οι πωλητές. Ξερω κόσμο που δε πήρε κουπόνια
Και εμένα δεν μου τα είχαν δώσει και με ψυλλιασε το συνεργείο μου, οπότε πήγα στον πωλητή και τα πήρα!
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχω ακούσει ποτέ για κουπόνια κατά την αγορά αυτοκινήτου. Τι κουπόνια είναι αυτά; Τι αφορούν; Εγώ όταν παρήγγειλα το cc δεν μου το ανέφερε καν ο πωλητής. Τα δίνουν μετά την εξόφληση του τιμήματος και κατά την παράδοση του αυτοκινήτου;
Ειναι για το δωρεάν Hybrid Health Check μετά τον 6ο χρόνο (5 κουπόνια). Εγώ τα πήρα κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.
-
Ευχαριστώ για τη πληροφορία, δεν μου το ανέφερε καν ο πωλητής. Οπότε κατά την παραλαβή θα τα ζητήσω και εγώ.
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Φυσικά και όχι. Εκτός από τα ανταλλακτικά που στο εμπόριο υπάρχουν τα ίδια σε non-branded (δηλ το ίδιο ανταλλακτικό αλλά όχι σε κουτάκι τουότα, φορδ κτλ), τεράστια διαφορά κάνει και το κόστος της εργατοώρας που σε αντιπροσωπεία δεν μπορεί να είναι κάτω από 50-60+ΦΠΑ συν του ότι έχουν κατηγοριοποιημένες συγκεκριμένες δουλειές που κανένα εξειδικευμένο δε χρεώνει.
Πχ για να αλλάξεις δίσκους-τακάκια σε αντιπροσωπεία, θα σου χρεώσουν το βάλε-βγάλε των τροχών. Λες και υπάρχει τρόπος να γίνει αλλιώς. Ένας καλός φρενάς θα σου πάρει εργατικά 35+ΦΠΑ ανά άξονα και θα λιπάνει, θα βάψει εάν βρει σκουριά, θα μετρήσει-τρίψει μουαγιέ κτλ. Δουλειές που θεωρούνται ανέκδοτο σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία αλλά κάνουν τη διαφορά.
Έχω πρόσφατο παράδειγμα με τους δίσκους τακάκια από το yaris , ανταλλακτικά ΟΕΜ ή όπως είπες τα ίδια σε άλλο κουτί.
Αντιπροσωπεία 260 €, όλο το πακέτο τοποθέτηση υγρά φρένων
Εξειδικευμένο 200 € (χωρίς απόδειξη)
Ειδικό συνεργείο μόνο για φρένα 250 € (με απόδειξη)Προτίμησα το τελευταίο για "περιποίηση" ,γράσα ,τριψίματα και λεπτομέρεια που δεν θα την εύρισκα στους άλλους
-
Μα αν πας σε εξιδεικευμένο δεν έχει νόημα να τον αφήσεις να σου προμηθεύσει τα ανταλλακτικά γιατί αυτός θα πάει να βγάλει κι από εκει. Χάνεις το μισό πλεονέκτημα σε σχέση με την αντιπροσωπεία.
Οι δίσκοι μου σετ πχ έχουν στην αντιπροσωπεία 1000κατι, πες με καμιά έκπτωση 900€. Αν τους πάρω σε Zimmermann (μόνο Brembo και Zimmermann τους φτιάχνουν γιατί είναι παντενταρισμένοι) έχουν γύρω στα 550€ και αν πω στο φρενά να μου τους φέρει έχουν 600+. Από κάτι τέτοια συμφέρει το εξειδικευμένο. Άλλο παράδειγμα οι αλλαγές υγρών DSG. Όλο το πακέτο κάνα 300αρι στην αντιπροσωπεία, 200€ σε εξειδικευμένο με καλύτερα λάδια και με επιπλέον αντικατάσταση φίλτρων αυθεντικών που βάσει manual η αντπροσωπεία δεν τα αλλάζει.
Λιγο ψάξιμο θέλει μόνο που φυσικά το 95% των κατόχων δε θέλει να κάνει και προτιμάει να του τη φοράει ο κάθε αντιπρόσωπος.
Toyota Corolla Cross