-
Ο τουοταιοι έχουν ένα θέμα με τις κρεμαστές εξατμίσεις από τη δεκαετία των 90s, δες τα Corolla, carina, avensis. Δε νομίζω ότι είναι λόγω ηλεκτροκινητηρα.
-
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Ο τουοταιοι έχουν ένα θέμα με τις κρεμαστές εξατμίσεις από τη δεκαετία των 90s, δες τα Corolla, carina, avensis. Δε νομίζω ότι είναι λόγω ηλεκτροκινητηρα.
Μόνο στο 2.0 είναι κρεμασμένη η εξάτμιση και αυτό για να υπάρχει χώρος για τον ηλεκτροκίνητα.
Στο 1.8 δεν είναι έτσι. -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτοκινητοδρομο σερί τύπου Αθήνα-Καρδιτσα είναι στο 7.5λτ πάντα με acc στα 140. 2 άτομα, μπαγκάζια και κλίμα.
2λτ Awd
Επιτέλους κάποιος που λέει αλήθειες! Ο Μόταρος λέει με 140 αλλά εννοεί 90 σταθερά και 140 για 1.5 sec με κατανάλωση 5.5 για το chr..
-
Έκανα test drive και το chr και το corolla cross....
Περισσότερο μου άρεσε το chr!
Διαστημόπλοιο είναι αλλά μαρεσει.... -
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Αυτοκινητοδρομο σερί τύπου Αθήνα-Καρδιτσα είναι στο 7.5λτ πάντα με acc στα 140. 2 άτομα, μπαγκάζια και κλίμα.
2λτ Awd
Επιτέλους κάποιος που λέει αλήθειες! Ο Μόταρος λέει με 140 αλλά εννοεί 90 σταθερά και 140 για 1.5 sec με κατανάλωση 5.5 για το chr..
Ε εννοείται. Από 120 και πάνω καεί σαν συμβατικό πλέον. Το ACC επίσης την σκίζει την κατανάλωση. Χωρίς acc και με 140 σταθερά πιστεύω μπορείς να πετύχεις 6.5 αν το πας όπως πρέπει...
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
2λτ Awd
Ε εννοείται. Από 120 και πάνω καεί σαν συμβατικό πλέον. Το ACC επίσης την σκίζει την κατανάλωση. Χωρίς acc και με 140 σταθερά πιστεύω μπορείς να πετύχεις 6.5 αν το πας όπως πρέπει...
Εγω θεωρω το αναποδο.
Το ACC κανει πολυ καλυτερη διαχειριση στο καυσιμο. -
Όχι απαραίτητα. Εξαρτάται τις συνθήκες βασικά. Το acc επιταχύνει έντονα και ατσούμπαλα πολλές φορές και αυτό ανεβάζει την κατανάλωση. Σε πολλές περιπτώσεις ο οδηγός μπορεί να κινηθεί πιο οικονομικά αρκεί να έχει την όρεξη να ασχοληθεί.
-
Σε ΕΟ δυσκολα να κινηθει πιο οικονομικα.
Σιγουρα με το ποδι καπου θα ξεφυγεις.
Πεφτει βαρυ πανω στο πενταλ...και τα 140 γινονται 150+.
Και απαξ και πας παραπανω αντε ξαναγυρνα στα 140... -
Η Αθηνών-Κορίνθου έχει πολύ συχνά, κάθε Σαββατοκύριακο ίσως, συνθήκες που δεν επιτρέπουν πορεία με 140. Οπότε με acc κάνει συνέχεια 140 στα 110-120, μετά ξανά 140 κ.ο.κ. Οπότε αυτες οι επιβραδύνσεις-επιταχύνσεις, επιβαρύνουν την κατανάλωση περισσότερο απ' το πάτα-άσε με το πόδι. 1λτ/100 δεν ξέρω εάν θα κερδίσεις στο σύνολο της διαδρομής αλλά σίγουρα άνευ acc μπορείς να πας εξίσου εάν όχι και λίγο πιο οικονομικά. Στα δε plug in ο οδηγός μπορεί να κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση των πόρων απ' οτι να το αφήσει το αμάξι στο auto. Αλλάζοντας manually modes μπορείς να επηρεάσεις σημαντικά και την κατανάλωση καυσίμου και το regen και την οικονομία σε μπαταρία. Το κάνω συχνα έτσι για χαβαλε επειδή βαριέμαι τη οδήγηση με τα περίπτερο.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Το ACC κανει πολυ καλυτερη διαχειριση στο καυσιμο.
Στα υβρίδια (τουλάχιστον τα Τογιότα) όχι, δεν κάνει. Πολλές φορές ελεγμένο, με το ACC η κατανάλωση επιβαρύνεται και στην Κορόλα και στο YC.
-
Με το πόδι σε κατηφόρα θα το πας και 150 χωρίς να κάψει παραπανω και αντίστοιχα στην ανηφόρα θα κόψεις μέχρι τα 130, έτσι διατηρείς την μέση ταχύτητα με λιγότερη κατανάλωση.
Μην ξεχνάμε και το sailing που με acc δεν κάνεις πρακτικά καθόλου.Παίζοντας πολύ με το +- του acc κάτι μπορεί να γίνει αλλά και αυτό καταντάει κουραστικό στο τέλος
-
Το acc στην Εθνική δεν ενεργοποιεί καθόλου το ev mode, ενώ όταν είναι απενεργοποιημένο το acc σε πολλά σημεία που δεν απαιτείται ισχύς το αυτοκίνητο μπαίνει σε ev mode ακόμη και με ταχύτητες πάνω από 120χλμ, όπως ελαφρά κατωφέρεια ή και ευθεία όπου κινείσαι με σταθερή ταχύτητα χωρίς απαιτήσεις ισχύος.
Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση των υβριδικών σε εθνική δεν διαφοροποιείται αισθητά σε σύγκριση με τα θερμικά, σε αντίθεση με την κίνηση εντός πόλης (δηλαδή ταχύτητες μέχρι 100 χλμ.) όπου η υποδιπλασιάζει την κατανάλωση (τα 5λ. του cc αντιστοιχούν σε αντίστοιχου μεγέθους αυτοκίνητο με όμοιο τρόπο οδήγησης σε 10λ.). -
Το "χειρότερο" χαρακτηριστικό του acc είναι ότι χρησιμοποιεί την μετάδοση για να διατηρήσει την ζητούμενη ταχύτητα κίνησης. Κατά αυτόν τον τρόπο στα κατηφορικά τμήματα δεν θα αφήσει το αυτοκίνητο να επιταχύνει ούτε θα αυξήσει την ανάκτηση, (κάτι που γίνεται μόνο ποδοκίνητα μέσω του πεταλ του φρένου), ουσιαστικά θα φρενάρει το όχημα αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό γίνεται αισθητό ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες κίνησης γιατί στις υψηλές πάντα θα πρέπει να σπρώχνει με τον θερμικό, εκτός βέβαια αν υπάρχει έντονα κατηφορικό τμήμα. Περίεργη υλοποίηση.
-
Ανεβάζω κι εγώ δύο ενδεικτικές καταναλώσεις από το 1st gen 1.8 C-HR GR Sport μου (με 19ρες ζάντες) μου στην ίδια διαδρομή (Αθηνών-Πατρών και Α.Ο), με παρόμοιες συνθήκες (καλοκαίρι, 4 άτομα, full φορτωμένος, με A/C στους 23°C, με 4 στάσεις σε διόδια και αρκετή κίνηση αρχές Αυγούστου), για να δείξω πόσο επηρεάζει την κατανάλωση η πραγματική μέση ταχύτητα.
Στη δεύτερη περίπτωση, λογω των στάσεων στα διοδια, για να έχω 113 km/h μέση ταχύτητα, στα ανοιχτά κομμάτια πήγαινα συνέχεια με 150-160 km/h (κοντέρ).
Εννοείται ότι με πιο συντηρητική και προνοητική οδήγηση, η κατανάλωση πέφτει άνετα κάτω από 6 lt/100 km, αλλά στη δεύτερη περίπτωση εσκεμμένα το "κυνήγησα", για να δω από περιέργεια τι θα καψει.
Επίσης, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι η χρήση του ACC, παρότι καθιστά ξεκούραστη την οδηγηση, ιδίως σε συνδυασμό με τη διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας, δεν βοηθάει στη διατήρηση χαμηλής κατανάλωσης, αφού λόγω "μισού γκαζιού" δεν επιτρέπει την εύκολη μετάβαση σε full ηλεκτρική (EV) λειτουργία, όπου αυτό θα ήταν δυνατό με τη χρήση ή μη του γκαζιού από τον οδηγό. -
Η πείρα μου απο την χρήση του ACC της toyota λεει οτι το χρησιμοποιείς όταν θέλεις να κάνεις οικονομία !
Να σας δω πόσο θα αντέξετε να πηγαίνετε με 100-120 ρυθμίζοντας την ταχύτητα με το πόδι !Για να μην επιταχύνει απότομα επιλέγεις ECO και βάζεις χαμηλή ταχύτητα 115 πχ
οταν θέλεις να βγεις αριστερά επιταχύνεις με το πόδι και ανάλογα αν έρχεται ή δεν έρχεται κάποιος βυθίζεις το πεταλ του γκαζιού ...Την κλίση του δρόμου την αντιμετωπίζεις με το + - στα χειριστήρια του τιμονιού αυξομειώνοντας ανάλογα .
Όταν θες να πηγαίνεις με 140 + επιλέγεις το power και παρατηρείς στο διάγραμμα ενέργειας οτι εμπλέκει τον ηλεκτροκινητήρα ακόμα και σε αυτές τις ταχύτητες αλλα πάντα μαζί με τον θερμικό οχι δηλ σκέτο EV.
Επίσης δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλα στο power σαν να κάνει λιγότεο θόρυβο το σύστημα κίνησης. -
Το eco και το power δεν πρέπει να επηρεάζουν καθόλου το acc μιας και το μόνο που αλλάζει είναι η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού. Εγώ πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Ίσως είναι placebo...
Αν θες να επιταχύνει πιο αργά η πιο γρήγορα υπάρχει ρύθμιση μέσα από το καντράν...
-
Να τονισω πως για τα υβριδικα αυτοκινητα στυλ Toyota με ACC δεν γνωριζω πως συμπεριφερεται σε σχεση με τον ηλεκτροκινητηρα και την εμπλοκη του ή οχι. Η δικη μου λογικη και οτι εχω δει απο το CX-30 λεει οτι με ACC παει οικονομικοτερα. Επισης να κανω ταξιδι 400-500 χλμ και να παιζω με το γκαζι ολη την ωρα το βλεπω παραλογο.
Ή που θα πεσει πανω το ποδι βαρυ ή ACC και αστο να κανει τα κουμαντα του.Να συμπληρωσουμε πως μεγαλο ρολο παιζει και η διαδρομη.
Π.χ αλλο το ΑΘηνα-Πατρα που ειναι περιπου φλαταδουρα και αλλο Αντιρριο-Ιωαννινα που εχει αρκετη αναβαση. Εκει εχει διαφορα το ACC με το ποδι. Το βλεπω και στην στιγμιαια καταναλωση ποσο καιει οταν το κραταω εγω στο γκαζι και ποσο το συστημα. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Ανεβάζω κι εγώ δύο ενδεικτικές καταναλώσεις από το 1st gen 1.8 C-HR GR Sport μου (με 19ρες ζάντες) μου στην ίδια διαδρομή (Αθηνών-Πατρών και Α.Ο), με παρόμοιες συνθήκες (καλοκαίρι, 4 άτομα, full φορτωμένος, με A/C στους 23°C, με 4 στάσεις σε διόδια και αρκετή κίνηση αρχές Αυγούστου), για να δείξω πόσο επηρεάζει την κατανάλωση η πραγματική μέση ταχύτητα.
Είναι το πεντάλ του φρένου τόσο σκληρό και στης 1ης γενιάς όπως το δικό σου?
Μου έκανε τρελή εντύπωση όταν έκανα το test drive. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Το ACC κανει πολυ καλυτερη διαχειριση στο καυσιμο.
Στα υβρίδια (τουλάχιστον τα Τογιότα) όχι, δεν κάνει. Πολλές φορές ελεγμένο, με το ACC η κατανάλωση επιβαρύνεται και στην Κορόλα και στο YC.
Φάνη, στο Scross ήπιο υβριδικό, κάνει καλύτερη οικονομία από το πόδι μου και δεν έχω και βαρύ πόδι στο γκάζι. Μπορεί να φταίει το αυτόματο κιβώτιο ή ή διαχείριση από την μπαταρία;
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Φάνη, στο Scross ήπιο υβριδικό, κάνει καλύτερη οικονομία από το πόδι μου και δεν έχω και βαρύ πόδι στο γκάζι. Μπορεί να φταίει το αυτόματο κιβώτιο ή ή διαχείριση από την μπαταρία;
Λογικό, αφού ουσιαστικά ειναι βενζινοκίνητο. Τα υβριδικά λειτουργούν αρκετά διαφορετικά οπότε το ACC δεν βοηθάει στην οικονομία. Για εμένα ούτε ξεκούραστο ειναι, γιατί μετά βαριέμαι.
Toyota Corolla Cross