-
@Ζώρζμιτ άστο ήσυχο.. αν σε τρώει και θές να του κάνεις κάτι δές για κανα ηχοσύστημα, πρόγραμμα αλλά ζάντες όχι
-
@mastoras78 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@Ζώρζμιτ άστο ήσυχο.. αν σε τρώει και θές να του κάνεις κάτι δές για κανα ηχοσύστημα, πρόγραμμα αλλά ζάντες όχι
Τι να το κανω το ηχοσύστημα που με το που μπαίνει η γυναίκα το χαμηλώνει στο 0;;;;
Για πρόγραμμα το ψήνω.
Από αισθητικής πλευράς λες όχι στις ζάντες; -
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@mastoras78 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι να το κανω το ηχοσύστημα που με το που μπαίνει η γυναίκα το χαμηλώνει στο 0;;;;
Για πρόγραμμα το ψήνω.
Από αισθητικής πλευράς λες όχι στις ζάντες;Εεε είναι πολύ δύσκολο να βρείς after market ζάντα σε αρμονία με το αμάξωμα στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Συνήθως οι εργοστασιακές είναι και οι πιο ταιριαστές. Θα μπορούσες να πάρεις αξεσουάρ από τη δυνατότερη/sport έκδοση (εφόσον υπάρχει) του μοντέλου και να τα βάλεις στο δικό σου.
Μπορείς να βάλεις και αποστάτες τροχών για πιο επιθετικό look
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε τι είναι πιο αξιόπιστη η Continental από την Yokohama?
Δες σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές τι θέση έχουν τα yokohama και τι θέση έχουν τα continental.
Εξαρτάται από το μοντέλο. Πολλές φορές τα Yoko έχουν καλύτερες κριτικές. Αλλά όπως είπα έχω προσωπική άποψη για μερικά μοντέλα και των δύο κατασκευαστών.
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Tα pz4 ποια ειναι. Pirelli p zero? Aν ναι και γι'αυτα υπαρχουν αντιφατικες αποψεις.
Καμία αντιφατική άποψη δεν υπάρχει για τα PZ4, Βγαίνουν συνεχώς στην κορυφή στα τεστ.
Για στειλε μερικα τεστς που βγαινουν στην κορυφη να τα δω κι εγω.
Μ'ενα προχειρο ελεγχο στο tyrereviews που ειναι το πλεον εξειδικευμενο site, σε 3 τεστς ερχονται 5α στα 11, 3α στα 48 και 11α στα 21 παρομοιας κατηγοριας ελαστικα.
Οποτε μια χαρα αντιφατικες αποψεις υπαρχουν για τα p zero. Και ουτε βγαινουν συνεχως στην κορυφη.
Αλλα περα απ'τα τεστς τα p zero, στις διαφορες γενιες τους, ειναι τα μονα ελαστικα ισως που ειτε ακουω κορυφαια σχολια ειτε τραγικα. Προσωπικη εμπειρια δεν εχω για να'μαι ειλικρινης, ημουν 2 φορες κοντα στο να τα βαλω αλλα προτιμησα τα εκαστοτε potenza. Επειδη το'ψαχνα πολυ τοτε ομως μου εκαναν εντυπωση οι εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις που ακουγα και διαβαζα τοτε. Γι'αυτο το γραψα. -
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δες σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές τι θέση έχουν τα yokohama και τι θέση έχουν τα continental.
Εξαρτάται από το μοντέλο. Πολλές φορές τα Yoko έχουν καλύτερες κριτικές. Αλλά όπως είπα έχω προσωπική άποψη για μερικά μοντέλα και των δύο κατασκευαστών.
Δε διαφωνώ ότι μερικά μοντέλα μπορεί να είναι καλύτερα από κάποια άλλα, σε κάποιες διαστάσεις. Αλλά ο μέσος όρος είναι ξεκάθαρα υπέρ της continental.
-
Evo: 1st. https://www.evo.co.uk/tyre-reviews/205473/best-car-tyres-2021-evo-performance-tyre-test
Auto ZeitungQ 3rd. https://best-tyres.uk/tests/auto_zeitung/2021/summer-225-40-r18
Auto Motor und Sport: 3rd. (Για αυτό δεν βρήκα link, αλλά υπάρχει στην σελίδα της Pirelli: https://www.pirelli.com/tyres/en-gb/car/catalogue/product/new-p-zero)
Το κυριότερο δε είναι ότι βγαίνουν στις κορυφαίες θέσεις στις μετρήσεις επιδόσεων (ειδικά στο στεγνό) και ας υπολείπονται π.χ. σε θόρυβο ή φθορά.
-
Evo: 1st. https://www.evo.co.uk/tyre-reviews/205473/best-car-tyres-2021-evo-performance-tyre-test
Auto ZeitungQ 3rd. https://best-tyres.uk/tests/auto_zeitung/2021/summer-225-40-r18
Auto Motor und Sport: 3rd. (Για αυτό δεν βρήκα link, αλλά υπάρχει στην σελίδα της Pirelli: https://www.pirelli.com/tyres/en-gb/car/catalogue/product/new-p-zero)
Το κυριότερο δε είναι ότι βγαίνουν στις κορυφαίες θέσεις στις μετρήσεις επιδόσεων (ειδικά στο στεγνό) και ας υπολείπονται π.χ. σε θόρυβο ή φθορά.
Nαι βεβαια τα τεστς ειναι 3ετιας αλλα οπως και να'χει, γενικα δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα λαστιχα τα p zero nero. Κι εγω ημουν υποψηφιος αγοραστης τους.
Αλλα οντως υπαρχουν αμφιλεγομενες αποψεις γι'αυτα (ακομα και σε τεστ που ανεφερα βγαινουν 11α ενω σε αλλα βγαινουν τριτα ή πρωτα πχ) ενω πχ για τα pc6 ή τα ps4 πχ σπανια ν'ακουσεις κακη αποψη. Ισως ειναι πιο ισορροπημενα τα τελευταια, δεν ξερω. Αλλα σε γενικες γραμμες τα michelin, τα continental και τα bridgestone ειναι σε.γεμικες γραμμες ελαστικα που δυσκολα σε απογοητευουν, ασχετως κατηγοριας και μοντελου. -
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Στο οτι κατα μεσο ορο βγαζει πολυ πιο ισορροπημενα ελαστικα που πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δεν απογοητευουν. Τα yokohama ειναι τερμα υπερτιμημενα και πανακριβα. Ακομα και στις σουπερ σπορ κατηγοριες που θεωρουνται απ'τα καλα δεν βγαινουν κορυφαια ποτε.
Για καθημερινο αυτοκινητο αν ειχα να διαλεξω αναμεσα στις δυο αυτες μαρκες κι εγω με κλειστα ματια θα προτιμουσα τα κοντινενταλ.
Τα γνωρίζεις τα yoko; Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Για τα pz4 γράφονται διθυραμβικές κριτικές; Σου απαντάω εγώ πως όχι. Δεν είναι καλό ελαστικό; Δεν σε προβληματιζει λίγο το θέμα;
Tα γνωριζω ναι. Κι οσους ξερω να'χουν φορεσει μετανιωνουν την ωρα και τη στιγμη για τα λεφτα που'δωσαν.
Tα pz4 ποια ειναι. Pirelli p zero? Aν ναι και γι'αυτα υπαρχουν αντιφατικες αποψεις.
Τα continental παντως ειναι μια χαρα ελαστικα γενικα, δυσκολα να μη μεινει καποιος ευχαριστημενος. Τα ultracontact δεν τα ξερω, τα premium contact 6 πακτως ειναι πολυ καλα οποτε αν ειναι εφαμιλλα μιλαμε για μια χαρα ελαστικο.Γνωρίζω σημαίνει ότι έχω οδηγήσει με κάποια ελαστικά και όχι έχω απλά ακούσει. Στο χειρισμό σε ανατροφοδότηση και σε αίσθηση πληροφόρησης είναι ότι καλύτερο αυτά που προανέφερα. Το conti pc6 υστερεί σε πλαϊνό. Είναι σαφώς πιο τουριστικό ελαστικό.
-
Nαι βεβαια τα τεστς ειναι 3ετιας αλλα οπως και να'χει, γενικα δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα λαστιχα τα p zero nero. Κι εγω ημουν υποψηφιος αγοραστης τους.
Του 2021 και 2022 είναι τα τεστ που έβαλα, όχι 3τίας.
Επίσης μάλλον μπερδεύεις τα P Zero μεταξύ τους. Μιλάμε για τα PZ4, καμία σχέση με τα παλιά Nero που είναι λάστιχο 10ετίας+. Τίποτα αμφιλεγόμενο δεν υπάρχει για αυτά (όπως και τα προηγούμενα PZ σκέτα). -
Στο οτι κατα μεσο ορο βγαζει πολυ πιο ισορροπημενα ελαστικα που πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δεν απογοητευουν. Τα yokohama ειναι τερμα υπερτιμημενα και πανακριβα. Ακομα και στις σουπερ σπορ κατηγοριες που θεωρουνται απ'τα καλα δεν βγαινουν κορυφαια ποτε.
Για καθημερινο αυτοκινητο αν ειχα να διαλεξω αναμεσα στις δυο αυτες μαρκες κι εγω με κλειστα ματια θα προτιμουσα τα κοντινενταλ.
Τα γνωρίζεις τα yoko; Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Για τα pz4 γράφονται διθυραμβικές κριτικές; Σου απαντάω εγώ πως όχι. Δεν είναι καλό ελαστικό; Δεν σε προβληματιζει λίγο το θέμα;
Tα γνωριζω ναι. Κι οσους ξερω να'χουν φορεσει μετανιωνουν την ωρα και τη στιγμη για τα λεφτα που'δωσαν.
Τα continental παντως ειναι μια χαρα ελαστικα γενικα, δυσκολα να μη μεινει καποιος ευχαριστημενος. Τα ultracontact δεν τα ξερω, τα premium contact 6 πακτως ειναι πολυ καλα οποτε αν ειναι εφαμιλλα μιλαμε για μια χαρα ελαστικο.Γνωρίζω σημαίνει ότι έχω οδηγήσει με κάποια ελαστικά και όχι έχω απλά ακούσει. Στο χειρισμό σε ανατροφοδότηση και σε αίσθηση πληροφόρησης είναι ότι καλύτερο αυτά που προανέφερα. Το conti pc6 υστερεί σε πλαϊνό. Είναι σαφώς πιο τουριστικό ελαστικό.
Εξαρτάται και από το αμάξι.Τα pc6 δημιουργούν πιο εύκολα και πιο πολύ γκριπ από τα μισελιν ps4 που έχουν πιο σκληρό πλαϊνό.Τα δε μισελιν θέλουν ψάξιμο με πίεση για να βρεις το σωστό σημείο που αποδίδουν. Αυτά σε αμάξι με νορμάλ καμπερ που δίνει αρκετή ενεργή καμπερ σε στροφές. Ένα αμάξι που είναι αναίσθητο ως προς τη καμπερ και λειτουργεί σαν τρέιλερ θα προτιμούσε τα ps4
Τα δε re002 στο ίδιο αμάξι έχουν ακόμη πιο λεπτή ισορροπία σε σχέση με τη πίεση.Πλεον με την πίεση που τους έχω είναι εκεί που πρέπει όταν ζεσταθούν σε πολύ γρήγορη οδήγηση,αν κολλήσω πίσω από αμάξι νωρίς το πρωί πάει κρυωσαν.Αν ανάψουν πάλι οι δίσκοι, ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία τους και πλέον γίνονται μπαλόνια.... άσχετα από τη γόμα. Ο ημιακαμπτος και η Μακφέρσον θα αγαπούσαν τα re002 μετά τα ps4 και μετά τα pc6. -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εξαρτάται και από το αμάξι.Τα pc6 δημιουργούν πιο εύκολα και πιο πολύ γκριπ από τα μισελιν ps4 που έχουν πιο σκληρό πλαϊνό.Τα δε μισελιν θέλουν ψάξιμο με πίεση για να βρεις το σωστό σημείο που αποδίδουν. Αυτά σε αμάξι με νορμάλ καμπερ που δίνει αρκετή ενεργή καμπερ σε στροφές. Ένα αμάξι που είναι αναίσθητο ως προς τη καμπερ και λειτουργεί σαν τρέιλερ θα προτιμούσε τα ps4
Τα δε re002 στο ίδιο αμάξι έχουν ακόμη πιο λεπτή ισορροπία σε σχέση με τη πίεση.Πλεον με την πίεση που τους έχω είναι εκεί που πρέπει όταν ζεσταθούν σε πολύ γρήγορη οδήγηση,αν κολλήσω πίσω από αμάξι νωρίς το πρωί πάει κρυωσαν.Αν ανάψουν πάλι οι δίσκοι, ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία τους και πλέον γίνονται μπαλόνια.... άσχετα από τη γόμα. Ο ημιακαμπτος και η Μακφέρσον θα αγαπούσαν τα re002 μετά τα ps4 και μετά τα pc6.Ναι εξαρτάται και από το αυτοκίνητο και το set up. Για παράδειγμα στα αμάξια που αναφέρεσαι δεν θα έβαζα κάτι πιο spor.
-
Ίσως δω και κι αυτές... motec ultralight. Aν δε θέλουν να μου πάρουν τσάμπα τις μαμά.
Πιο πολύ με προβληματίζει η ποιότητα των jr, σαν σχέδιο μου αρέσουν. Για τις jr7 μιλάω, έχει και κάτι άλλες που είναι απαίσιες.Όχι βρε!
Είναι πανέμορφες οι ζάντες που έχει το i30 σου!!!Αυτές έχεις σε 17";
Θα καγκουρέψεις το ωραίο σπορ - κυριλάτο στύλ που έχει τώρα με τέτοιες σπορ ζάντες!
Αλλά κανα 2χίλιαρο που θα σου πάει με τα ελαστικά , καλύτερα να τα δώσεις σε κάτι άλλο.
Αντέγραψε εντελώς τα περιφεριακά του Ν , που αν βλέπω σωστά μικρές είναι οι διαφορές με το N line σου , δηλαδή λίγο πιο εντονα σποιλερ ,αυτές τις κόκκινες λεπτομέρειες που έχει, μεγαλύτερη αεροτομή με αυτό το τριγωνικό τρίτο στόπ , τον πίσω προφυλακτήρα με τους διαχύτες , και πάρε μια φωτογραφία του πίσω μέρους του Ν και πήγαινε σε έναν κορυφαίο επαγγελματία να σου φτιάξει ακριβώς τα ίδια τελικά - μπούκες πίσω , με ελαφρύ κυβικάτο μπάσο ήχο εκεί λίγο πάνω απο το ρελαντί μέχρι τις 2800 περίπου, να γουστάρεις να το ακούς λιγάκι όταν παρκάρεις ξεπαρκάρεις ή στο σταμάτα-ξεκίνα στην κίνηση μόνο.
-
Αυτές έχω ναι. 18άρες είναι.
Δε θα πάει τόσο πολύ, λάστιχα θα κρατήσω τα δικά μου και θα πληρώσω μόνο τη διαφορά για τις ζάντες.
Οι διαφορές μου με το Ν είναι αυτές που είπες συν τα πλαϊνά μαρσπιέ. Η εξάτμιση ακούγεται και η δικιά μου, δεν είναι μούφα αλλά λίγος περισσότερος θόρυβος στις χαμηλές θα ήταν καλοδεχούμενος.
Θα το σκεφτώ. -
Αν έχεις τις 18 άρες μην το συζητάς καθόλου τοτε!
Δεν είναι καμία άλλη πιο όμορφη απο αυτές για το i30!Ίσως μόνο τις CH R της BBS λόγω απόλυτης μούρης για όσους ξέρουν να την εκτιμήσουν αλλά ξεφεύγει πολύ το κόστος νομίζω , δεν υπάρχει λόγος.
-
@vagkirk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αν έχεις τις 18 άρες μην το συζητάς καθόλου τοτε!
Δεν είναι καμία άλλη πιο όμορφη απο αυτές για το i30!Ίσως μόνο τις CH R της BBS λόγω απόλυτης μούρης για όσους ξέρουν να την εκτιμήσουν αλλά ξεφεύγει πολύ το κόστος νομίζω , δεν υπάρχει λόγος.
Μου έβαλες ιδέες με τον πίσω διαχύτη και την εξάτμιση.....
-
Το conti pc6 υστερεί σε πλαϊνό. Είναι σαφώς πιο τουριστικό ελαστικό.
Μην τα λες αυτά, γιατί δείχνεις ότι δεν τα λες από προσωπική εμπειρία αλλά είναι hearsay.
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναγράψω: Τα PC6 σε 225/45/17 είχαν πολύ πιο άκαμπτο πλαϊνό από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού το Φεβρουάριο του 2019 που τα έβαλα: PS4, Assy3, Sportmaxx RT2, Pirelli (δεν θυμάμαι πιο μοντέλο) και 2-3 ακόμη που είχε ο λαστιχάς μου. Σαφέστατα δεν τα κατέτασσες στα touring ελαστικά.@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα pc6 δημιουργούν πιο εύκολα και πιο πολύ γκριπ από τα μισελιν ps4 που έχουν πιο σκληρό πλαϊνό.
Δεν ισχύει αυτό! Τα έχω δοκιμάσει με το χέρι (στην ίδια διάσταση) ως προς την σκληρότητα των πλαϊνών στο λαστιχά μου και τα PC6 έχουν σαφέστατα πιο σκληρό πλαϊνό από τα PS4. Και όλα τα τεστ αυτό έλεγαν, ότι τα PC6 είναι πιο σπορ ενώ τα PS4 λίγο πιο μαλακά - all round ελαστικά.
-
Μη κάνεις κανένα αστείο και δώσεις τις μαμά για jr. Οι jr είναι μέτριας και κάτω ποιότητας. Τις έβαλαν όσοι με mx δεν είχαν ούτε βενζίνη να βάλουν.
ΑΑΑΑΑαννν βάλεις άλλες, θα σου έλεγα να κρατήσεις τις δικές σου σαν backup. -
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μην τα λες αυτά, γιατί δείχνεις ότι δεν τα λες από προσωπική εμπειρία αλλά είναι hearsay.
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναγράψω: Τα PC6 σε 225/45/17 είχαν πολύ πιο άκαμπτο πλαϊνό από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού το Φεβρουάριο του 2019 που τα έβαλα: PS4, Assy3, Sportmaxx RT2, Pirelli (δεν θυμάμαι πιο μοντέλο) και 2-3 ακόμη που είχε ο λαστιχάς μου. Σαφέστατα δεν τα κατέτασσες στα touring ελαστικάΚαλά αυτό το ξαναειπες, το πόσο σκληρό ελαστικό είναι το pc6. Μάλλον θα σε έπιασε η τενοντίτιδα εκείνη την ημέρα φίλε harisma
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναγράψω: Τα PC6 σε 225/45/17 είχαν πολύ πιο άκαμπτο πλαϊνό από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού το Φεβρουάριο του 2019 που τα έβαλα: PS4, Assy3, Sportmaxx RT2, Pirelli (δεν θυμάμαι πιο μοντέλο) και 2-3 ακόμη που είχε ο λαστιχάς μου. Σαφέστατα δεν τα κατέτασσες στα touring ελαστικάΚαλά αυτό το ξαναειπες, το πόσο σκληρό ελαστικό είναι το pc6. Μάλλον θα σε έπιασε η τενοντίτιδα εκείνη την ημέρα φίλε harisma
Κάνεις λάθος! Την ίδια μέρα και ώρα, στο ίδιο σημείο και στην ίδια διάσταση (225/45/17) δοκίμασα 7-8 διαφορετικά ελαστικά ως προς την ακαμψία των πλαϊνών τους και το συμπέρασμα ήταν αβιάστο και πέραν πάσης αμφιβολίας.
Εσύ έκανες το ίδιο; Δεν το νομίζω...
Εξάλλου παρέθεσα παλιότερα και τεστ που έλεγε ότι τα PC6 παρά την ονομασία τους, ήταν πιο σπορ από πολλά ελαστικά με το συστατικό sport στην ονομασία τους. -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα δε re002 στο ίδιο αμάξι έχουν ακόμη πιο λεπτή ισορροπία σε σχέση με τη πίεση.Πλεον με την πίεση που τους έχω είναι εκεί που πρέπει όταν ζεσταθούν σε πολύ γρήγορη οδήγηση,αν κολλήσω πίσω από αμάξι νωρίς το πρωί πάει κρυωσαν.Αν ανάψουν πάλι οι δίσκοι, ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία τους και πλέον γίνονται μπαλόνια.... άσχετα από τη γόμα. Ο ημιακαμπτος και η Μακφέρσον θα αγαπούσαν τα re002 μετά τα ps4 και μετά τα pc6.Αλήθεια, πιστεύεις πως όλα τα παραπάνω (σωστά ενδεχομένως) ενδιαφέρουν τον μέσο οδηγό ή καλύτερα παίζουν ρόλο στην καθημερινή, τυπική, μέσα στην πόλη οδήγηση;
Μη με παρεξηγήσεις, καλοπροαίρετα το λέω, πόσο πιστεύεις ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά του ελαστικού στην διαδρομή Σύνταγμα Πειραιάς λόγω αλλαγής θερμοκρασίας του ας πούμε σήμερα το απόγευμα;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]