-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το conti pc6 υστερεί σε πλαϊνό. Είναι σαφώς πιο τουριστικό ελαστικό.
Μην τα λες αυτά, γιατί δείχνεις ότι δεν τα λες από προσωπική εμπειρία αλλά είναι hearsay.
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναγράψω: Τα PC6 σε 225/45/17 είχαν πολύ πιο άκαμπτο πλαϊνό από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού το Φεβρουάριο του 2019 που τα έβαλα: PS4, Assy3, Sportmaxx RT2, Pirelli (δεν θυμάμαι πιο μοντέλο) και 2-3 ακόμη που είχε ο λαστιχάς μου. Σαφέστατα δεν τα κατέτασσες στα touring ελαστικάΚαλά αυτό το ξαναειπες, το πόσο σκληρό ελαστικό είναι το pc6. Μάλλον θα σε έπιασε η τενοντίτιδα εκείνη την ημέρα φίλε harisma
Κάνεις λάθος! Την ίδια μέρα και ώρα, στο ίδιο σημείο και στην ίδια διάσταση (225/45/17) δοκίμασα 7-8 διαφορετικά ελαστικά ως προς την ακαμψία των πλαϊνών τους και το συμπέρασμα ήταν αβιάστο και πέραν πάσης αμφιβολίας.
Εσύ έκανες το ίδιο; Δεν το νομίζω...
Εξάλλου παρέθεσα παλιότερα και τεστ που έλεγε ότι τα PC6 παρά την ονομασία τους, ήταν πιο σπορ από πολλά ελαστικά με το συστατικό sport στην ονομασία τους.Mεταξυ των 2 οντως τα pc6 ειναι πιο σπορ ελαστικο.
Εγω τα ps4 φοραω και παροτι απο αποψη κρατηματος παντου ειμαι πολυ ικανοποιημενος οπως κι απο θορυβο κι ακτισταση κυλισης, σαν αισθηση προτιμουσα τα potenza s001 που ειχα πριν. -
Μην τα λες αυτά, γιατί δείχνεις ότι δεν τα λες από προσωπική εμπειρία αλλά είναι hearsay.
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναγράψω: Τα PC6 σε 225/45/17 είχαν πολύ πιο άκαμπτο πλαϊνό από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού το Φεβρουάριο του 2019 που τα έβαλα: PS4, Assy3, Sportmaxx RT2, Pirelli (δεν θυμάμαι πιο μοντέλο) και 2-3 ακόμη που είχε ο λαστιχάς μου. Σαφέστατα δεν τα κατέτασσες στα touring ελαστικά.@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα pc6 δημιουργούν πιο εύκολα και πιο πολύ γκριπ από τα μισελιν ps4 που έχουν πιο σκληρό πλαϊνό.
Δεν ισχύει αυτό! Τα έχω δοκιμάσει με το χέρι (στην ίδια διάσταση) ως προς την σκληρότητα των πλαϊνών στο λαστιχά μου και τα PC6 έχουν σαφέστατα πιο σκληρό πλαϊνό από τα PS4. Και όλα τα τεστ αυτό έλεγαν, ότι τα PC6 είναι πιο σπορ ενώ τα PS4 λίγο πιο μαλακά - all round ελαστικά.
Με το χέρι ναι πιθανόν γιατί τα ps4 έχουν ένα μικρό σημείο που κάμπτεται έντονα. Πάνω σε ζάντες 8αρες η 225 45 17 είναι τεντωμένο το πλαϊνό . Εκεί το ps4 φαίνεται πιο σκληρό δίχως να είναι θετικό.... Το pc6 δουλεύει από ξεφουσκωτο έως μπαλόνι.
Sc5 ,pc6 είναι τα πιο ισορροπημένα ελαστικά που έχω φορέσει με τοπ τη βροχή που είναι σαν να οδηγάς σε στεγνό, κλασικό κοντινενταλ. -
@tjk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε τι είναι πιο αξιόπιστη η Continental από την Yokohama?
Στο οτι κατα μεσο ορο βγαζει πολυ πιο ισορροπημενα ελαστικα που πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δεν απογοητευουν. Τα yokohama ειναι τερμα υπερτιμημενα και πανακριβα. Ακομα και στις σουπερ σπορ κατηγοριες που θεωρουνται απ'τα καλα δεν βγαινουν κορυφαια ποτε.
Για καθημερινο αυτοκινητο αν ειχα να διαλεξω αναμεσα στις δυο αυτες μαρκες κι εγω με κλειστα ματια θα προτιμουσα τα κοντινενταλ.
Τα γνωρίζεις τα yoko; Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Για τα pz4 γράφονται διθυραμβικές κριτικές; Σου απαντάω εγώ πως όχι. Δεν είναι καλό ελαστικό; Δεν σε προβληματιζει λίγο το θέμα;
Tα γνωριζω ναι. Κι οσους ξερω να'χουν φορεσει μετανιωνουν την ωρα και τη στιγμη για τα λεφτα που'δωσαν.
Tα pz4 ποια ειναι. Pirelli p zero? Aν ναι και γι'αυτα υπαρχουν αντιφατικες αποψεις.
Τα continental παντως ειναι μια χαρα ελαστικα γενικα, δυσκολα να μη μεινει καποιος ευχαριστημενος. Τα ultracontact δεν τα ξερω, τα premium contact 6 πακτως ειναι πολυ καλα οποτε αν ειναι εφαμιλλα μιλαμε για μια χαρα ελαστικο.Γνωρίζω σημαίνει ότι έχω οδηγήσει με κάποια ελαστικά και όχι έχω απλά ακούσει. Στο χειρισμό σε ανατροφοδότηση και σε αίσθηση πληροφόρησης είναι ότι καλύτερο αυτά που προανέφερα. Το conti pc6 υστερεί σε πλαϊνό. Είναι σαφώς πιο τουριστικό ελαστικό.
Εξαρτάται και από το αμάξι.Τα pc6 δημιουργούν πιο εύκολα και πιο πολύ γκριπ από τα μισελιν ps4 που έχουν πιο σκληρό πλαϊνό.Τα δε μισελιν θέλουν ψάξιμο με πίεση για να βρεις το σωστό σημείο που αποδίδουν. Αυτά σε αμάξι με νορμάλ καμπερ που δίνει αρκετή ενεργή καμπερ σε στροφές. Ένα αμάξι που είναι αναίσθητο ως προς τη καμπερ και λειτουργεί σαν τρέιλερ θα προτιμούσε τα ps4
Τα δε re002 στο ίδιο αμάξι έχουν ακόμη πιο λεπτή ισορροπία σε σχέση με τη πίεση.Πλεον με την πίεση που τους έχω είναι εκεί που πρέπει όταν ζεσταθούν σε πολύ γρήγορη οδήγηση,αν κολλήσω πίσω από αμάξι νωρίς το πρωί πάει κρυωσαν.Αν ανάψουν πάλι οι δίσκοι, ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία τους και πλέον γίνονται μπαλόνια.... άσχετα από τη γόμα. Ο ημιακαμπτος και η Μακφέρσον θα αγαπούσαν τα re002 μετά τα ps4 και μετά τα pc6.Αλήθεια, πιστεύεις πως όλα τα παραπάνω (σωστά ενδεχομένως) ενδιαφέρουν τον μέσο οδηγό ή καλύτερα παίζουν ρόλο στην καθημερινή, τυπική, μέσα στην πόλη οδήγηση;
Μη με παρεξηγήσεις, καλοπροαίρετα το λέω, πόσο πιστεύεις ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά του ελαστικού στην διαδρομή Σύνταγμα Πειραιάς λόγω αλλαγής θερμοκρασίας του ας πούμε σήμερα το απόγευμα;Τον μέσο οδηγό καθόλου όπως και εμένα μέχρι πρότινος δεν με απασχολούσε. Με κύρια μετακίνηση Τρίκαλα Τζουμέρκα 1φορα τη βδομάδα αναγκαστικά τα παρατηρω λόγω οδήγησης και δρόμου. Καμία παρεξήγηση όντως είναι λεπτομέρειες σχεδόν ανούσιες αν πας νορμάλ. Αν ήμουν Αθήνα θα έβαζα 15αρες,ένα στενό λάστιχο αρκεί να φρενάρει και θα το είχα με 1,7μπαρ γιατί θα πάθαινα νευρικό κλονισμό.
-
Με το χέρι ναι πιθανόν γιατί τα ps4 έχουν ένα μικρό σημείο που κάμπτεται έντονα. Πάνω σε ζάντες 8αρες η 225 45 17 είναι τεντωμένο το πλαϊνό . Εκεί το ps4 φαίνεται πιο σκληρό δίχως να είναι θετικό.... Το pc6 δουλεύει από ξεφουσκωτο έως μπαλόνι.
Sc5 ,pc6 είναι τα πιο ισορροπημένα ελαστικά που έχω φορέσει με τοπ τη βροχή που είναι σαν να οδηγάς σε στεγνό, κλασικό κοντινενταλ.Κάνεις ένα κάρο παραδοχές (πλάτος ζάντας, πίεση ελαστικού, βάρος αυτοκινήτου κτλ) για να αποδείξεις τι; Η ουσία είναι ότι σε 225/45/17 τα PC6 έχουν σαφώς πιο άκαμπτα πλαϊνά από τα PS4 στη δοκιμή με το χέρι. Πόσο μάλλον στις πολλαπλάσιες δυνάμεις που ασκεί ένα αυτοκίνητο εν κινήσει σε ένα λάστιχο...
Και είμαι σίγουρος ότι και σε 7,5άρα ζάντα (που είναι το πλέον σωστό πλάτος για 225) και με σωστή πίεση κατά τον κατασκευαστή (π.χ. 32 psi για πολλά αυτοκίνητα) πάλι πιο άκαμπτα πλαϊνά θα έχουν τα PC6 από τα PS4. -
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναγράψω: Τα PC6 σε 225/45/17 είχαν πολύ πιο άκαμπτο πλαϊνό από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού το Φεβρουάριο του 2019 που τα έβαλα: PS4, Assy3, Sportmaxx RT2, Pirelli (δεν θυμάμαι πιο μοντέλο) και 2-3 ακόμη που είχε ο λαστιχάς μου. Σαφέστατα δεν τα κατέτασσες στα touring ελαστικάΚαλά αυτό το ξαναειπες, το πόσο σκληρό ελαστικό είναι το pc6. Μάλλον θα σε έπιασε η τενοντίτιδα εκείνη την ημέρα φίλε harisma
Κάνεις λάθος! Την ίδια μέρα και ώρα, στο ίδιο σημείο και στην ίδια διάσταση (225/45/17) δοκίμασα 7-8 διαφορετικά ελαστικά ως προς την ακαμψία των πλαϊνών τους και το συμπέρασμα ήταν αβιάστο και πέραν πάσης αμφιβολίας.
Εξάλλου παρέθεσα παλιότερα και τεστ που έλεγε ότι τα PC6 παρά την ονομασία τους, ήταν πιο σπορ από πολλά ελαστικά με το συστατικό sport στην ονομασία τους.Νομίζω ότι δεν με παρακολουθείς. Αρχικά είπα ότι τα pz4 και τα Yokohama advan εχουν καλύτερο πλαϊνό και έχουν μεγαλύτερη αμεσότητα και αίσθηση στο τιμόνι από τα pc6 και τα ps4. Θεωρούνται τα δύο yoko και pirelli πιο σκληροπυρηνικά στο τομέα σπορ. Και δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν σχετικά με τις απόψεις μου.
-
Εξάλλου παρέθεσα παλιότερα και τεστ που έλεγε ότι τα PC6 παρά την ονομασία τους, ήταν πιο σπορ από πολλά ελαστικά με το συστατικό sport στην ονομασία τους.Νομίζω ότι δεν με παρακολουθείς. Αρχικά είπα ότι τα pz4 και τα Yokohama advan εχουν καλύτερο πλαϊνό και έχουν μεγαλύτερη αμεσότητα και αίσθηση στο τιμόνι από τα pc6 και τα ps4. Θεωρούνται τα δύο yoko και pirelli πιο σκληροπυρηνικά στο τομέα σπορ. Και δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν σχετικά με τις απόψεις μου.
Άλλα εγώ απάντησα στην κριτική που έκανες στο ποστ που έγραψα για το πόσο πιο άκαμπτα ήταν τα PC6 σε σχέση με συγκεκριμένα ελαστικά (δες το ποστ μου). Σε σχέση με αυτά που αναφέρεις τώρα, δεν έχω άποψη, αλλά δεν έχω και λόγο να μη σε πιστέψω.
-
Σ ευχαριστώ για τν πληροφόρηση. Τα falken sincera 110 ecorun πως είναι από θέμα κατανάλωσης; Κάπου διάβασα για πολύ μεγάλη αύξηση της σε σχέση με άλλα ελαστικά...Σε άλλη διάσταση πάντως...
Τα falken ziex310 που φορούσα στο δικό μου αυτοκίνητο ήταν όντως τραγικά από θέμα κατανάλωσης. Κάθε γκαζιά έβλεπα την βελόνα του καυσίμου να πέφτει. Στα sincera όμως στο κορσακι της γυναίκας, δεν έχω δει διαφορά σε σχέση με τα ecocontact που αντικατέστησαν και υποτίθεται πως είναι eco ελαστικό. 20αρικι την εβδομάδα πριν, 20αρικακι και τώρα. Αν υπάρχει διαφορά θα είναι πολύ μικρή για να επηρεάσει την απόφαση σου. Με τα sincera πλέουν καταλαβαίνω τι κάνουν οι τροχοί στο δρόμο.
-
Sc5 ,pc6 είναι τα πιο ισορροπημένα ελαστικά που έχω φορέσει με τοπ τη βροχή που είναι σαν να οδηγάς σε στεγνό, κλασικό κοντινενταλ.Κάνεις ένα κάρο παραδοχές (πλάτος ζάντας, πίεση ελαστικού, βάρος αυτοκινήτου κτλ) για να αποδείξεις τι; Η ουσία είναι ότι σε 225/45/17 τα PC6 έχουν σαφώς πιο άκαμπτα πλαϊνά από τα PS4 στη δοκιμή με το χέρι. Πόσο μάλλον στις πολλαπλάσιες δυνάμεις που ασκεί ένα αυτοκίνητο εν κινήσει σε ένα λάστιχο...
Και είμαι σίγουρος ότι και σε 7,5άρα ζάντα (που είναι το πλέον σωστό πλάτος για 225) και με σωστή πίεση κατά τον κατασκευαστή (π.χ. 32 psi για πολλά αυτοκίνητα) πάλι πιο άκαμπτα πλαϊνά θα έχουν τα PC6 από τα PS4.Καλά μην βαράς δεν έχω να αποδείξω κάτι απλά και εγώ τα επιασα με το χέρι και φοράω δύο μπροστά ps4 και δύο πίσω pc6 και τα χω κάνει μπροστά πίσω. Ε τα ps4 χρειάζονται λιγότερη πίεση για να είναι σωστά και κοπανανε πιο πολύ και το τιμόνι είναι πιο άμεσο. Δεν είναι ΚΑΛΎΤΕΡΆ των pc6 .
Ίσως να φταίει η 8αρα ζάντα τι να σου πω.....οι παραδοχές δλδ και να χεις δίκιο. -
Δεν βαράω. Απλώς επισημαίνω τη διαφορά σε ακαμψία στις ίδιες συνθήκες.
Και αυτά που γράφεις εσύ σχετικά με το πόση πίεση θέλει το κάθε ελαστικό για να δουλέψει σωστά στο αυτοκίνητο σου, μπορούν κάλλιστα να ισχύουν, χωρίς να αναιρούν αυτά που γράφω εγώ. -
Δεν βαράω. Απλώς επισημαίνω τη διαφορά σε ακαμψία στις ίδιες συνθήκες.
Και αυτά που γράφεις εσύ σχετικά με το πόση πίεση θέλει το κάθε ελαστικό για να δουλέψει σωστά στο αυτοκίνητο σου, μπορούν κάλλιστα να ισχύουν, χωρίς να αναιρούν αυτά που γράφω εγώ.Τα ίδια λέμε , σε δοκιμή με το χέρι είναι πιο σκληρά τα pc6.
-
Αυτές τις δοκιμές με το χέρι καλό είναι να μην τις λέμε στα σοβαρά...
-
Στο harisma να τα πεις που τα μπερδεύει λιγο. Άμα τον πιάνει και η τενοντίτιδα το χάνει εντελώς με τις σκληρότητες.
-
Γιατί παρακαλώ; Όταν το χέρι αναγνωρίζει μεγάλες διαφορές στην ακαμψία, πιστεύεις ότι στο αυτοκίνητο που οι δυνάμεις που ασκούνται στα ελαστικά είναι υπερπολλαπλάσιες, δεν θα φαίνονται ή θα αντιστρέφονται;
Για σκέψου το λίγο καλύτερα...Σε τελική ανάλυση, η δική μου άποψη, σε σχέση με τη σύγκριση των ελαστικών που ανέφερα, επιβεβαιώνεται από τα τεστ. Επίσης η απλούστατη μεθοδολογία σύγκριση που έκανα εξασφάλισε τις ίδιες συνθήκες για όλα τα ελαστικά που δοκίμασα. Εσείς που διαφωνείτε, πείτε μου τι και πώς συγκρίνατε.
-
Γιατί παρακαλώ; Όταν το χέρι αναγνωρίζει μεγάλες διαφορές στην ακαμψία, πιστεύεις ότι στο αυτοκίνητο που οι δυνάμεις που ασκούνται στα ελαστικά είναι υπερπολλαπλάσιες, δεν θα φαίνονται ή θα αντιστρέφονται;
Για σκέψου το λίγο καλύτερα...Αυτό αλλάζει εύκολα με την πίεση του αέρα. Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα της πληροφόρησης.
-
Για σκέψου το λίγο καλύτερα...Αυτό αλλάζει εύκολα με την πίεση του αέρα. Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα της πληροφόρησης.
Λυπάμαι, αλλά όχι! Απλώς λες κάτι που δεν στέκει. Αν βάλεις π.χ. 32 psi σε δύο διαφορετικά ελαστικά, τη διαφορά θα την κάνει η ακαμψία των πλαϊνών.
Η πληροφόρηση μπορεί να εξαρτάται και από άλλα θέματα (π.χ. τη σχεδίαση του πέλματος ή τη χημική σύνθεση της γόμας) αλλά εγώ μιλάω για την ακαμψία που είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που καθορίζουν τον σπορ χαρακτήρα ενός ελαστικού. -
Να πω κι εγω την εμπειρια μου?
Εβγαλα τα Cup 2 και εβαλα Asymmetric 6 . Μεταξυ τους το Cup στο χερι ηταν πιο μαλακό . Στο δρομο ομως το νιωθεις πιο σκληρο το πλαινό τους . Δλδ η αισθηση στο χερι ηταν η αντιθετη απο την αισθηση στο δρομο . Οχι μεγαλες διαφορές , αλλά αντιληπτες -
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Να πω κι εγω την εμπειρια μου?
Εβγαλα τα Cup 2 και εβαλα Asymmetric 6 . Μεταξυ τους το Cup στο χερι ηταν πιο μαλακό . Στο δρομο ομως το νιωθεις πιο σκληρο το πλαινό τους . Δλδ η αισθηση στο χερι ηταν η αντιθετη απο την αισθηση στο δρομο . Οχι μεγαλες διαφορές , αλλά αντιληπτεςΛογικό!
-
Λυπάμαι, αλλά όχι! Απλώς λες κάτι που δεν στέκει. Αν βάλεις π.χ. 32 psi σε δύο διαφορετικά ελαστικά, τη διαφορά θα την κάνει η ακαμψία των πλαϊνών.
Η πληροφόρηση μπορεί να εξαρτάται και από άλλα θέματα (π.χ. τη σχεδίαση του πέλματος ή τη χημική σύνθεση της γόμας) αλλά εγώ μιλάω για την ακαμψία που είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που καθορίζουν τον σπορ χαρακτήρα ενός ελαστικού.Άρα θες να μας πεις ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να καταλάβεις την ακαμψία ενός ελαστικού πιέζοντάς το με το χέρι στο πλάι.
-
@panos2171 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Άρα θες να μας πεις ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να καταλάβεις την ακαμψία ενός ελαστικού πιέζοντάς το με το χέρι στο πλάι.
Εννοείται ότι μπορείς να καταλάβεις πανεύκολα τη δομική ακαμψία του πλαϊνού ενός ελαστικού με το χέρι. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
Βεβαίως στη χρήση μπορείς ανάλογα με την πίεση του αέρα που θα βάλεις να διαφοροποιήσεις το αποτέλεσμα. Δηλαδή μπορεί ένα ελαστικό με πιο εύκαμπτα πλαϊνά με 36 psi να αποκτήσει μεγαλύτερη ακαμψία από ένα με πιο άκαμπτα πλαϊνά με 30 psi. Δεν αλλάζει όμως αυτό την κατάταξη όσον αφορά τη δομική ακαμψία του πλαϊνου.
-
Έχεις κάποια επίσημη απάντηση από κάποιον κατασκευαστή ελαστικών για αυτό τον έλεγχο ή το λες σε φάση εμπειρίας;
Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται με το να πιέσεις ένα ελαστικό να γίνει αντιληπτή η σκληρότητα του σκελετού.
Πίσω από από τη γόμα κρύβεται ο μεταλλικός σκελετός και κάθε γόμα σίγουρα έχει διαφορετικό πάχος.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]