-
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πάντως οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με το ίδιο ελαστικό για ένα κριτήριο που δεν σηκώνει διαφορετικές ερμηνείες, έχει έναν κοινό παρανομαστή,τον χρόνο ωρίμανσης .
Πολλοί γκρινιάζουν στο χρόνο ότι το ελαστικό γλυστραει ........Τι εννοείς με τον χρόνο ωρίμανσης;
Τον χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής μέχρι να φορεθεί ένα ελαστικό ή τον χρόνο που είναι φορεμένο πάνω στο αμάξι;
Χρόνο από ημερομηνία παραγωγής. Εφόσον δεν είναι τουλάχιστον 6μηνο θέλει στρώσιμο
-
Πάντως οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με το ίδιο ελαστικό για ένα κριτήριο που δεν σηκώνει διαφορετικές ερμηνείες, έχει έναν κοινό παρανομαστή,τον χρόνο ωρίμανσης .
Πολλοί γκρινιάζουν στο χρόνο ότι το ελαστικό γλυστραει ........Τι εννοείς με τον χρόνο ωρίμανσης;
Τον χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής μέχρι να φορεθεί ένα ελαστικό ή τον χρόνο που είναι φορεμένο πάνω στο αμάξι;
Χρόνο από ημερομηνία παραγωγής. Εφόσον δεν είναι τουλάχιστον 6μηνο θέλει στρώσιμο
Και το στρώσιμο ποιο είναι;
-
Το παλιό δόγμα ότι πληρώνεις παίρνεις δεν ισχύει πλεον. Διότι και στα αυτοκίνητα ισχύει πλέον η παγκοσμιοποίηση και μαζική παραγωγή. Ένα εργοστάσιο φτιάχνει για 10 διαφορετικούς κατασκευαστές. Μια γερμανική εταιρεία έχει προϊόντα made in China ή made in Vietnam και μια ιταλική εταιρεία έχει προϊόντα made in Germany. Ποιά από τις δύο είναι γερμανική; Βλέπεις ανταλλακτικά από το ίδιο εργοστάσιο και γραμμή παραγωγής, ακριβώς ίδια και με τιμή ανάλογη με την ταμπέλα της εταιρείας που τα πουλάει. Πληρώνεις ποιότητα ανταλλακτικού ή την φίρμα στην ταμπέλα; Παλιά έπαιρνες bosch και έπαιρνες γερμανικό προϊόν. Έπαιρνες valeo και έπαιρνες γαλλικό. Έπαιρνες fai και έπαιρνες αγγλικό. Έπαιρνες skf και έπαιρνες σουηδικό. Τώρα όλα είναι αχταρμάς. Παίρνεις bosch μεξικάνικο και fai γερμανικό. Ε, λοιπόν δεν θα πάρω το μεξικάνικο bosch αλλά το γερμανικό fai που είναι και φθηνότερο. Γιατί παλιά πλήρωνα bosch και πλήρωνα ποιότητα τώρα πληρώνω την φιρμα. Και στα λάστιχα ισχύει ακριβώς το ίδιο.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα στα συγκριτικά τεστ θα έβγαινε καλύτερο το πιο ακριβό. Δεν ισχύει όμως και η υπέραπλουστευσεις ότι πληρώνεις παίρνεις είναι απλά placebo. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά με επικυνδυνες σειρές ελαστικών και ελλατωματικές από μεγάλους κατασκευαστές.
Νο name κατασκευαστές δεν είναι η toyo, falken, kumho, vredestein, Nokian, uniroyal. Είναι εταιρείες με κέντρα έρευνας κσι ανάπτυξης, κέντρα δοκιμής, δικά τους εργοστάσια παραγωγής. Αλλά κάτι μάρκες που δεν θυμάμαι ούτε τα ονόματα τους αλλά και κάτι θυγατρικές των μεγάλων τύπου sava και kormoran ναι είναι no name και σαφώς υποδεεστερες. Δυστυχώς ως συνήθως ο Έλληνας πάντα ξέρει. Εγώ ουκ ολίγες φορές έχω δει σε συγκριτικά τεστ μεγάλους να τρώνε την σκόνη από μάρκες που δεν πουλάνε μόνο την στάμπα τους. Όσο και να χαλάει το placebo ασφαλείας και ανωτερότητας με τα ακριβά και με την λογική ότι πληρώνεις παίρνεις, έχει πάψει να ισχύει από καιρό αυτό. Είναι ο σύγχρονος κόσμος έτσι, τι να κανουμε; για αυτό ένας λόγος παραπάνω να υπάρχουν και φόρουμ για να συζητάμε αλλιώς θα βάζαμε όλοι 4 μάρκες ελαστικών και θα ήταν όλα όμορφα και ωραία. Και θα τα πληρώναμε και 3 φορές επάνω γιατί δεν θα υπήρχε και ανταγωνισμός.
Ποια ειναι αυτα τα συγκριτικα τεστ που λες που οι μεγαλες 6 εταιρειες τρωνε σκονη απο αλλες σαν την vredestein, την kumho κλπ?
Και μη μου πεις σ'εναν τομεα μονο, πχ στο βρεγμενο, οτι ενα ελαστικο σε μια συγκεκριμενη διασταση της vredestein πχ ηρθε πρωτο.
Σαν συνολικη αποδοση, δηλαδη ως μεσος ορος σε στεγνο, βρεγμενο, καταναλωση, διαρκεια κλπ ποια ελαστικα βγαινουν ανωτερα απ'αυτα των κορυφσιων 6 εταιρειων? Γιατι εγω παντου αυτες βλεπω πρωτες.Οποτε ναι, ιδιως στα ελαστικα, κατα κανονα ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Οτι μπορει πλεον τα καλα ελαστικα να'χουν γινει πανακριβα και αναγκαστικα να ψαχνουμε οικονομικοτερες προτασεις που να υστερουν οσο το δυνατον λιγοτερο ειναι λογικο αλλα οχι και το να πιστευουμε οτι ειναι και καλυτερα. Γιατι 9 στις 10 φορες ειναι απο χειροτερα μεχρι και κυριολεκτικα για πεταμα.
-
Πολλοί γκρινιάζουν στο χρόνο ότι το ελαστικό γλυστραει ........Περισσότερο με το οδόστρωμα, το αυτοκίνητο και τον τρόπο οδήγησης έχει να κάνει.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πολλοί γκρινιάζουν στο χρόνο ότι το ελαστικό γλυστραει ........Περισσότερο με το οδόστρωμα, το αυτοκίνητο και τον τρόπο οδήγησης έχει να κάνει.
Το φρενάρισμα είναι σίγουρα αντικείμενικο κριτήριο, μέχρι και ο πιο αδιάφορος έχει γνώση για αυτόν τον τομέα.
Στα υπόλοιπα ναι δεν θα βγάλεις άκρη.
@ohristou μικρές διαδρομές χωρίς έκθεση ιδιαίτερη σε ήλιο το καλοκαίρι στατικά και αρκετα φουσκωμένα πρέπει να είναι.
Απόδειξη για όποιον δεν θέλει να το ψάξει,τα νέα λάστιχα στα πρώτα τους χιλιόμετρα μετά από κοντινές διαδρομές έχουν ανεβάσει 'ανεξήγητα' θερμοκρασία κάτι που δεν θα συμβεί στη συνέχεια. Πολλά λάστιχα πολυμερίζονται έντονα σ' αυτή τη φάση εσωτερικά και καίγονται.Οταν φθαρεί το εξωτερικό στρώμα που ψύχονταν τα πρώτα χιλιόμετρα αποκαλύπτεται το καμμένο και αρχίζει η γκρίνια και τα αντίθετα σχόλια των ιδιοκτητών που έκαναν οι ίδιοι τον 1ο χρόνο. Μιλάμε μέχρι και για λάστιχα π.χ. της κοντι που είχαν πρόσφυση μέχρι να γίνουν σλικ αλλά βλέπεις παράξενα reviews. -
Και εγώ είμαι υπέρ του γνωστού, αλλά έχω πέσει σε διάφορες περιπτώσεις και δε μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.
πχ. falken σε mx5, τρομερό για 3 χρόνια!
πχ. hankook σε corsa: νομίζω το χειρότερο που έχω βάλει ποτέ. Τα επόμενα goodyear και τα τωρινά pirelli (που προτίμησα να δώσω κάτι παραπάνω από το να βάλω β, αλλά είναι νωρίς ακόμα) είναι πολύ καλύτερα.Απ ότι καταλαβαίνω ένα μοντέλο ελαστικού δεν είναι το ίδιο σε όλες τις διαστάσεις, σωστά; Πρέπει να αλλάζει η γομα και άλλα στοιχεία, γιατί ποτέ δεν έχω δει την ίδια άποψη για 1 λάστιχο.
-
@xenos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και εγώ είμαι υπέρ του γνωστού, αλλά έχω πέσει σε διάφορες περιπτώσεις και δε μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.
πχ. falken σε mx5, τρομερό για 3 χρόνια!
πχ. hankook σε corsa: νομίζω το χειρότερο που έχω βάλει ποτέ. Τα επόμενα goodyear και τα τωρινά pirelli (που προτίμησα να δώσω κάτι παραπάνω από το να βάλω β, αλλά είναι νωρίς ακόμα) είναι πολύ καλύτερα.Απ ότι καταλαβαίνω ένα μοντέλο ελαστικού δεν είναι το ίδιο σε όλες τις διαστάσεις, σωστά; Πρέπει να αλλάζει η γομα και άλλα στοιχεία, γιατί ποτέ δεν έχω δει την ίδια άποψη για 1 λάστιχο.
Σίγουρα αλλάζουν κάποια πράγματα ωστόσο η κυριότερη διαφορά είναι στα ίδια τα αυτοκίνητα. Μια διάσταση 225 45 17 το ίδιο λάστιχο αλλιώς θα αποδόσει στο γκόλφ μου, αλλιώς στο w202, αλλιώς στο w203 sc και αλλιώς στη w205 με αερανάρτηση.
Υ.γ. έχω την αίσθηση ότι τα αυτοκίνητα κατηγορίας γκολφ πόλο είναι τα πιο ευαίσθητα με τα ελαστικά -
Το φρενάρισμα είναι σίγουρα αντικείμενικο κριτήριο, μέχρι και ο πιο αδιάφορος έχει γνώση για αυτόν τον τομέα.
Ούτε το φρενάρισμα είναι αντικειμενικό. Πρώτη μεγάλη διαφορά το οδόστρωμα σε κάθε μέρος. Μετά τα φρένα και οι αναρτήσεις του αυτοκινήτου, το αν ο οδηγός ξέρει να φρενάρει (μερικοί ακόμα δεν ξέρουν ότι πρέπει να τσαρουχώσουν και να αφήσουν το ABS να κάνει την δουλειά του) και διάφορα άλλα...
-
Ούτε το φρενάρισμα είναι αντικειμενικό. Πρώτη μεγάλη διαφορά το οδόστρωμα σε κάθε μέρος. Μετά τα φρένα και οι αναρτήσεις του αυτοκινήτου, το αν ο οδηγός ξέρει να φρενάρει (μερικοί ακόμα δεν ξέρουν ότι πρέπει να τσαρουχώσουν και να αφήσουν το ABS να κάνει την δουλειά του) και διάφορα άλλα...
Νομίζω πως αν κάποιος δεν είναι σε θέση να να αντιληφθεί πότε ένα ελαστικό φρενάρει σωστά δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να γράψει και κριτική.
-
Είναι και κάτι άλλο. Μόλις φοράς ένα καινούριο λάστιχο σου παίρνει κάποιον καιρό για να το μάθεις. Να δεις πώς συμπεριφέρεται στην υδρολίσθιση, στο χιόνι, στον καύσωνα, στις στροφές, στο φρενάρισμα σε δρόμο με γλίτσα ή χαλίκια... Όλα αυτά, μετά από αρκετόν καιρό σου δίνουν μια εικόνα του ελαστικού που είχες. Μόλις αγοράζεις ένα λάστιχο συνήθως πας από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό για τα πλεονεκτήματά του, στο ξενέρωμα για τα μειονεκτήματά του και ξανά στον ενθουσαμό κοκ. Κι εμείς οι ίδιοι λοιπόν αλλάζουμε γνώμη στην πορεία. Μόνο μετά από πολύν καιρό μπορούμε να έχουμε μια πιο νηφάλια και ώριμη άποψη. Αλλά συνήθως τότε, έχουν αλλάξει και τα μοντέλα των εταιρειών ελαστικών, κι εμείς πιθανόν να έχουμε άλλο αυτοκίνητο με άλλες διαστάσεις τροχών. Δηλαδή η σωστή κρίση έρχεται κατόπιν εορτής.
-
Καλησπέρα και πάλι.
Είχα καταλήξει στα Toyo proxes comfort τα οποία και είχα παραγγείλει με αναμονή 2-3 ημερών.
Σήμερα τελικά ενημερώθηκα πως είναι σε έλλειψη και πάμε ίσως προς Τέλη Απριλίου. (Διάσταση 195/50/15)
Ο λαστιχάς γνωστός φίλου και λόγω της όποιας ταλαιπωρίας μου πρότεινε να μου κάνει έκπτωση στα 2 παρακάτω ελαστικά (πρότεινε αυτά λόγω της δυνατότητας καλύτερης έκπτωσης)- Yokohama Advan Fleva
- Continental Ultra Contact.
Δεν έχω δοκιμάσει στο παρελθόν καμία από τις 2, αλλά είδα πως τα πρώτα θεωρούνται σπορ ελαστικά, κάτι που για το ταπεινό seataki των 65 ίππων είναι too much.
Επειδή του είπα ότι θέλω σχετικά λάστιχο αντίστοιχων χαρακτηριστικών των goodyear efficient grip performance μου είπε να μην πάω σε falken ή hankook λόγω του ότι θεωρούνται πιο σκληρά...
Να δοκιμάσω τα conti?
Είναι πολύ καινούργια και δεν μπορώ να βρω εύκολα γνώμες...
(Για τα kumho μου είπε ένα άλλο μοντέλο πως είναι καλύτερο από τα hs52, αλλά δεν το συγκράτησα...) -
Τα συγκεκριμένα Yokohama είναι uhp κατηγορία αν δεν κάνω λάθος οπότε μην περιμένεις άνεση από αυτά...
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα συγκεκριμένα Yokohama είναι uhp κατηγορία αν δεν κάνω λάθος οπότε μην περιμένεις άνεση από αυτά...
Τα continental λογικά θα ναι οκ από θέμα άνεσης;
-
@gomi said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα και πάλι.
Είχα καταλήξει στα Toyo proxes comfort τα οποία και είχα παραγγείλει με αναμονή 2-3 ημερών.
Σήμερα τελικά ενημερώθηκα πως είναι σε έλλειψη και πάμε ίσως προς Τέλη Απριλίου. (Διάσταση 195/50/15)
Ο λαστιχάς γνωστός φίλου και λόγω της όποιας ταλαιπωρίας μου πρότεινε να μου κάνει έκπτωση στα 2 παρακάτω ελαστικά (πρότεινε αυτά λόγω της δυνατότητας καλύτερης έκπτωσης)- Yokohama Advan Fleva
Δεν έχω δοκιμάσει στο παρελθόν καμία από τις 2, αλλά είδα πως τα πρώτα θεωρούνται σπορ ελαστικά, κάτι που για το ταπεινό seataki των 65 ίππων είναι too much.
Επειδή του είπα ότι θέλω σχετικά λάστιχο αντίστοιχων χαρακτηριστικών των goodyear efficient grip performance μου είπε να μην πάω σε falken ή hankook λόγω του ότι θεωρούνται πιο σκληρά...
Να δοκιμάσω τα conti?
(Για τα kumho μου είπε ένα άλλο μοντέλο πως είναι καλύτερο από τα hs52, αλλά δεν το συγκράτησα...)Ultracontact φοράω εδώ και 4 μήνες στο octavia σε διάσταση 225/45r17.
Στα συν: ίσως το πιο αθόρυβο ελαστικό που έχω οδηγήσει, χαμηλή κατανάλωση, πολύ άνετο στις ανωμαλίες και λακούβες των δρόμων, πολύ καλό κράτημα και φρενάρισμα στο στεγνό (βρεγμένο δεν έχει πολυβρεξει εδώ στο Ηράκλειο και δεν μπορώ να σχολιάσω).
Στα πλην: μέτρια προς ικανοποιητική πληροφόρηση (καμία σχέση με τα τραγικά στον τομέα αυτό ecocontact6 που ειχαμε στο corsa c της γυναίκας μου, αλλά ούτε τόσο καλά όσο τα falken ziex310 που είχα εγώ πριν), αρκετά ακριβά.
Γνώμη μου πάντως για 195/50r15 σε seataki 65 ίππων είναι ότι τα ultracontact δεν αξίζουν να τα βάλεις (εκτός αν η έκπτωση που σου κάνει είναι τόσο καλή). Στην ίδια διάσταση στο corsa βαλαμε τα falken sincera 110n και είναι εξαιρετικά. Δεν είναι σκληρά αντιθέτως είναι πολύ άνετα (καμία σχέση με το ziex310 που όντως δεν είναι το καλύτερο στην άνεση). -
@gomi said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα και πάλι.
Να δοκιμάσω τα conti?
(Για τα kumho μου είπε ένα άλλο μοντέλο πως είναι καλύτερο από τα hs52, αλλά δεν το συγκράτησα...)Αν ήμουν στη θέση σου θα διάλεγα continental γιατί είναι πιο αξιόπιστη από την yokohama αλλά και -κυρίως- γιατί αυτά τα συγκεκριμένα είναι για οικογενειακή οδήγηση κι όχι για σπορ καταστάσεις.
-
Σε τι είναι πιο αξιόπιστη η Continental από την Yokohama?
-
Σε τι είναι πιο αξιόπιστη η Continental από την Yokohama?
Στο οτι κατα μεσο ορο βγαζει πολυ πιο ισορροπημενα ελαστικα που πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δεν απογοητευουν. Τα yokohama ειναι τερμα υπερτιμημενα και πανακριβα. Ακομα και στις σουπερ σπορ κατηγοριες που θεωρουνται απ'τα καλα δεν βγαινουν κορυφαια ποτε.
Για καθημερινο αυτοκινητο αν ειχα να διαλεξω αναμεσα στις δυο αυτες μαρκες κι εγω με κλειστα ματια θα προτιμουσα τα κοντινενταλ.
-
Διαφωνώ στα πάντα. Φυσικά κάθε μοντέλο διαφέρει, αλλά από τα πιο απογοητευτικά που έχω οδηγήσει ήταν Continental, σε αντίθεση με τα Yoko.
-
Σε ένα αυτοκίνητο χαμηλής ιπποδύναμης, απλής χρήσης και της πιο βατης διάστασης σε μη sport/εξειδικευμένο ελαστικό γιατί το ξεψυριζετε τοσο?
Μια αναζήτηση στα πιο φθηνά επώνυμα νομίζω χρειάζεται.
Θα πρότεινα και τα Michelin ps3 που ναι μεν σπορ ελαστικό άλλα σε νορμάλ χρήση δε θα έχει μεγάλη φθορά και έχει λογική τιμή. Έπειτα ένα falken ή toyo αν είναι πιο φθηνό θα ήταν καλύτερη επιλογή. -
@panos2171 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε ένα αυτοκίνητο χαμηλής ιπποδύναμης, απλής χρήσης και της πιο βατης διάστασης σε μη sport/εξειδικευμένο ελαστικό γιατί το ξεψυριζετε τοσο?
Το αυτό.
Ούτε για στρίψιμο μιλάμε, ούτε για πρόσφυση.
Ένα μαλακό λάστιχο να ζεσταίνεται γρήγορα να πιάνει θέλεις. Γιατί και τα άλογα είναι λίγα και το αμάξι ελαφρύ.
Έβαζα σκληρά λάστιχα στο κορσάκι και έπρεπε να τα ζεστάνω σα να ήταν formula 1 μετά από αυτοκίνητο ασφαλείας.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]