Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    G
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 135
    • Best 19
    • Groups 0

gomi

@gomi

Please enter occupation - Please enter your interests

28
    Profile views
    135
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

gomi Unfollow Follow

Best posts made by gomi

• RE: VW Golf MK 8

@limited_one said in VW Golf MK 8:

Επειδή σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον η εύρεση υπαλληλικού δυναμικού δείχνει να δημιουργεί ολοένα και περισσότερα προβλήματα, η αίσθηση μου είναι πως όλοι θα στραφούν σε μεγαλύτερη κερδοφορία ανά τεμάχιο και λιγότερες πωλήσεις ώστε να βγαίνει η δουλειά. Το παραπάνω γράφημα μάλλον επιβεβαιώνει την αίσθηση που έχω αποκομίσει εδώ και καιρό..

Σωστά....έχω φίλη που εργάζεται ως πωλητής σε όμιλο και όταν της εξέφρασα την απορία πως γίνεται να ακριβαίνουν με τόσο γοργούς ρυθμούς τα αυτοκίνητα, μου εξήγησε πως οι εταιρείες, δεν έχουν καμία χασούρα από όλες αυτές τις αυξήσεις γιατί πουλάνε λιγότερα αυτοκίνητα μεν, με το ίδιο ή και περισσότερο κέρδος δε. Δηλαδή μια βιομηχανία ας πούμε τον χρόνο θα πουλούσε 100 αυτοκίνητα και θα αποκόμιζε πχ 2.000.000.
      Τώρα πουλάει 60 και αποκομίζει το ίδιο κέρδος. Οι χαμένοι όπως πάντα είναι οι μη έχοντες που δεν μπορούν να αλλάξουν αυτοκίνητο.
      Επίσης μου ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη σκοπιμότητα ως προς τις αυξήσεις ώστε να "σπρώξουν" τους καταναλωτές στα ηλεκτρικά στα οποία έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις και τα οποία σύντομα θα εξισωθούν με τα θερμικά σε τιμές ή και φθηνότερα.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      G
      gomi
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Παρακολουθώ την συζήτηση και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλού το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης (φαντάζομαι πως ναι) αλλά θέλω να εστιάσω κάπου...
      Αν επιτρέπεται το λινκ
      https://ypen.gov.gr/dimosia-diavoulefsi-gia-to-ethniko-schedio-ilektrokinisis/

Σύμφωνα με το παραπάνω, (σελ. 28) ετοιμάζονται να επιβάλλουν ειδικές ζώνες LEZ,
      Low Emission Zones, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μετά βλέπουμε...όπου σύμφωνα με αυτές θα υπάρχουν διόδια σε κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία θα αντικατοπτρίζουν το ύψος των ρύπων του αυτοκινήτου ανάλογα με την παλαιότητα...Φαντάζομαι αρχικά θα αφορά τα αρκετά παλαιά (αν και αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο) και στην πορεία θα φτάσουν να επιβάλλονται σε όλα εκτός των ηλεκτρικών...αφού το ζητούμενο θα είναι οι μηδενικοί ρύποι.
      Η όλη διαβούλευση ολοκληρώνεται μέσα Ιουνίου, οπότε δεν μιλάμε για κάτι μακρυνό... και με ορίζοντα το 2025.

Οπότε, αν και συμφωνώ κυρίως με όσους δεν επιθυμούν την βίαιη μετάβαση σε ηλεκτρικά, δεν βλέπω και άλλες επιλογές....

posted in Περί αυτοκίνησης
      G
      gomi
    • RE: Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο

Καλησπέρα.
      Πριν περίπου 1,5 χρόνο ήμουν περίπου στο ίδιο δίλημμα σε ότι αφορά το mazda2. (Υπάρχουν και αρκετά ποστ μου από τότε).
      Με ταβάνι τα 18.000 είχα οδηγήσει το mazda 2, peugeot 208, Opel corsa, hyundai i20.
      Αυτά που μου άρεσαν ήταν το mazda2 ως πρώτη επιλογή και μετά το peugeot 208, για το οποίο είχα παρει τιμή τότε 17.500 με το κλειδί στο χέρι για την έκδοση allure plus, η οποία τώρα αν δεν κάνω λάθος έχει περίπου 20.000 ή και παραπάνω.
      Για το mazda 2, η αντίστοιχη έκδοση της homura με ασημί ζάντα όμως και όχι μαύρη έβγαινε περίπου 16.000.
      Ενώ ήμουν τυχερός στο ότι έψαξα την πιο κατάλληλη περίοδο για αγορά αυτοκινήτου, την πάτησα γιατί είχα καταλήξει στο mazda 2, αφού οδηγικά μου άρεσε περισσότερο από το 208 αν φυσικά παραβλέψουμε το θέμα επιδόσεων turbo vs ατμοσφαιρικό.
      Και εννοώ την πάτησα γιατί φίλος λίγο πριν την αγορά μου έβαλε την ιδέα για πολύ ακριβά ανταλλακτικά της mazda όπως επίσης και αν θελήσω να κινηθώ εκτός αντιπροσωπείας, δυσκολίας εύρεσής τους.
      Αυτή η σκέψη οδήγησε σε απραξία και μετά την άνοδο τιμών ,έχω μείνει πλέον με το παλαιό μου αυτοκίνητο, ένα ibiza.

Παρόλο αυτά και εγώ παρακολουθώ που και που τις τιμές του mazda 2 ακόμα καθώς πλέον και του swift.
      Όλος ο πρόλογος αυτός έχει ως κατάληξη το θέμα των ανταλλακτικών mazda vs suzuki, επειδή είδα πως δεν αναφέρθηκε στα προηγούμενα ποστ αν δεν κάνω λάθος και ίσως είναι επίσης κάτι που θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στα υπερ και στα κατά, μη γνωρίζοντας φυσικά το after market της suzuki.....

G
      gomi
    • RE: Νέα BMW 1 Series 2019

Υπάρχει μήπως κανένα λινκ για τν πλήρη εξοπλισμό της βασικής έκδοσης; Στν διαμόρφωση δεν βγάζει πολλά...

G
      gomi
    • RE: Nissan Juke 2019

@fanis75 said in Nissan Juke 2019:

@gomi said in Nissan Juke 2019:

Οι μετακινήσεις αφορούν κυρίως εντός πόλης, (τα αυτόματα έχουν απορριφθεί)

Τελείως λάθος επιλογή για τέτοια χρήση και ειδικά χειροκίνητο, αλλά αφόσον αρέσει στον φίλο να το πάρει, καλό αμάξι είναι με μέτριο μοτέρ. Τίποτα το ιδιαίτερο γενικά, στον ΜΟ της κατηγορίας. Το θέμα όμως είναι να πάρει αμάξι που του αρέσει!

Στα 21.000 και μάλιστα για suv που έχει θέσει ως στόχο, δεν νομίζω πως έχει και πολλές επιλογές...Το θέμα χειροκίνητου είναι πως, άντε σε άνθρωπο 54 χρονών που δεν έχει οδηγήσει ποτέ αυτόματο, να αλλάξει τώρα συνήθειες....Σε θέματα εμφάνισης του άρεσε και το puma και το mokka, αλλά ξεφεύγουν....

G
      gomi

Παιδιά αυτή είναι η έκδοση που ενδιαφέρομαι
      https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326996740-nissan-juke
      ήδη σήμερα ρώτησα σε μια αντιπροσωπεία καθώς ερχόμουν για δουλειά και μου έκανε και δώρο το μεταλλικό χρώμα...
      Κάτω από 21.500 η acenta με το κλειδί είπαμε στο προφορικό...

Επειδή κάπου είδα αναφορά για τάσια, έχει ατσάλινες ζάντες, που δεν δείχνουν και άσχημα...
      Αν πρόσθετα κάτι, αυτό θα ήταν υποβραχιόνιο και πίσω φιμε...

G
      gomi

@zaxosm said in Nissan Juke 2019:

Παιδια χαιρετω! Τωρα με τις σχετικες μειωσεις στο juke ζαχαρωνω το hybrid e-power το οποιο βγαινει περι τα 28000 και δεν του λειπει τιποτα σχεδον εξοπλιστικα. Θα ηθελα να μπω στο κοσμο των υβριδικων και αυτοματων…..

Τωρα εχω ενα t cross του ´22 το οποιο σκέφτομαι να το αντικαταστησω.

Το εχω δει στην εκθεση και μου κανει το κλικ, αν και για να ειμαι ειλικρινης δεν εχει την ευρχωρια του t cross αλλα πλεον αλλαξαν οι προτεραιοτητες και δε με απασχολει!

Τι λετε, αξιζει σε αυτη τη τιμη;

Πήγαμε και το είδαμε προχθές επειδή ψάχνεται η αδερφή της γυναίκας μου. (όπως αναφέρθηκε και πάνω δεν έχει σχέση με το e power) .Μας φάνηκε πολύ ποιοτικό αλλά είχε πολύ κόσμο στην έκθεση και δεν μπόρεσε να κάνει test drive το υβριδικό και έτσι έκανε το αυτόματο. Η έκπτωση αφορά στο ότι σε κανά 2μηνο έρχεται το facelift με τις κυριότερες αλλαγές να βρίσκονται στο infotainment, που μεταξύ μας χρειάζεται.
      Βέβαια αν οι τιμές πάνε εκεί που ήταν χωρίς την έκπτωση δεν νομίζω να ασχοληθεί κανείς...Οπότε το ζυγίσεις και αυτό...
      Πάντως το juke γενικότερα επειδή πολλές φορές λόγω εργασίας βρίσκομαι λιμάνι, έρχονται συνεχώς "καραβιές". Στις τιμές που βρίσκεται τώρα, πουλάει αρκετά.
      Επίσης επειδή την ενδιαφέρει και το t cross, γιατί σκέφτεσαι να το δώσεις? Δεν είσαι ευχαριστημένος...?

G
      gomi
    • RE: Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...

@iceman7 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:

Το μόνο Μαζντα 2 που αξίζει είναι το ξαδελφακι του γιαρις. Το απλο είναι για γέλια.

16900 με σχετικά καλό εξοπλισμό, 1.5 90 άλογα, made in japan, ποιοτικό σαλονάκι, καλή αξιοπιστία κλπ....
      Τι παίρνεις με αυτά τα χρήματα αντίστοιχα?

G
      gomi
    • RE: JEEP AVENGER

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη.
      Σε χθεσινή συζήτηση τέθηκε το εξής ερώτημα αν γνωρίζει κανείς.
      Τι επιβάρυνση έχει κάποιος αν αγοράσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από Ισπανία και το φέρει Ελλάδα οδικώς;
      Υπήρξε μια ομοφωνία στο με τι κριτήρια θεωρούμαστε πιο προηγμένη τεχνολογικά (και οικονομικά ) Χώρα από Ιταλία και Ισπανία ώστε να έρχεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο Ελλάδα μόνο Ηλεκτρικό.
      Απαράδεκτη πολιτική κατ εμέ και όχι μόνο. Ειδικά στις τιμές της Ισπανίας, θα πούλαγε πολύ εδώ...

G
      gomi
    • RE: JEEP AVENGER

@fanis75 said in NEW JEEP AVENGER:

@gomi said in NEW JEEP AVENGER:

Ναι για το θερμικό...Ξέρεις πως περίπου υπολογίζεται το ΕΤΤ?

Υπάρχουν πίνακες. Είναι ένα % επί της ΛΤΠΦ (Λιανική Τιμή Προ Φόρων), που όμως δεν υπάρχει ΛΤΠΦ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αφού δεν εισάγεται στην Ελλάδα. Οπότε θα πρέπει η εισαγωγική να δώσει τιμές στο τελωνείο για να μπορεί να υπολογιστεί.

Το ΕΤΤ ειναι προοδευτικό και φαίνεται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

77b2bf6e-6ec1-471e-88c3-3fb8a82e999c-image.png

Πηγή: https://www.gocar.gr/news/feed/32298,Pws_8a_ypologisete_to_neo_telos_taxinomh.html

Τελείως χοντρικά και μπακάλικα το υπολογίζω στις €4.000. Αλλά εφόσον το αυτοκίνητο δεν εισάγεται στην Ελλάδα, θα παιδευτείς αρκετά τόσο με εγκριση τύπου όσο και με την ΛΤΠΦ.

Ευχαριστώ....δεν χάνουμε τπτ να το κοιτάξω

G
      gomi

Latest posts made by gomi

• RE: MAZDA 2 Facelift 2023

Όντως, σε ερώτηση τν προηγούμενη εβδομάδα μου είπαν πως δν το φέρνουν πλέον γτ λόγω αλλαγής της νομοθεσίας από μέσα Ιουλίου πρέπει να προστεθούν και άλλα συστήματα ασφαλείας με τν τιμή του να αυξάνει αρκετά , πράγμα που το κάνει ασύμφορο...Επίσης δεν υπάρχει ενδεχόμενο να βλέπαμε κάποιο νέο μοντέλο μιας κ το συγκεκριμένο ήταν από το 2014... Κρίμα

G
      gomi
    • RE: FIAT PANDA 2024

Με τις υποθετικές τιμές προς το παρόν που αναφέρονται σε διάφορα site, παίζει να βγει το ηλεκτρικό με τν επιδότηση πιο φθηνό από το υβριδικό;

posted in Μελλοντικά Μοντέλα
      G
      gomi

Πολύ ωραίο review @dimsabas και κατατοπιστικό!

Ακόμα προσπαθώ να προγραμματίσω το τεστ ντραιβ για να βγάλω κι εγώ ένα συμπέρασμα.

Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ το T-cross είναι καταπληκτικό all in one αυτοκίνητο. Η ευρυχωρία του και η πρακτικότητα δεν παίζονται. Απλά στην περίπτωσή μου αλλάξαν οι προτεραιότητες, οπότε δε με απσχολούν οι χώροι, χρειάζομαι το αυτόματο και την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μέσα στη πόλη, θα ήθελα κάι πιο σπορτίφ και τέλος επειδή έχω φτάσει στα 36000 χλμ με το T-cross, έχει αρχίσει να με χαλάει η τρικίλυνδρη φύση του στο άκουσμά της......

Πάντα μου άρεσε βέβαια το juke αλλά ήταν και πανάκριβο πριν 1,5 χρόνο που τα κοίταγα.

Τώρα για το infotainment που αναφέρθηκε δε με πολυ απασχολεί, μιας και μόνιμα δουλεύω το apple car play αν και με χαλάει που δεν έχει ασύρματο αλλά πιστεύω ζω και χωρίς αυτό. Δεν έχω παρατηρήσει να λείπει κάτι σημαντικό εξοπλιστικά, άλλωστε εχω τη βασική έδοση του T-cross οπότε δεν έχω και ψηλά στανταρντ.

Και επειδή δε θέλω να ξεφύγω από τα 4,2μετρα μήκους δε βρίσκω και κάτι άλλο σαν εναλλακτική σε αυτά που ζητάω.

Τελικά το έκανα το βήμα! Juke 1.6 Hybrid N-connecta Υβρίδιο. Το είχα παραγγείλει αλλά είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου δεύτερες σκέψεις, κυρίως λόγω τιμής. Ωστόσο λόγω της ανανέωσης πέτυχα μια αξιοσέβαστη έκπτωση και κάμφθηκαν όλες οι δεύτερες σκέψεις.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες. Το αυτόματο κιβώτιο είναι εκπληκτικό, όπως και τα τιμόνι, ανάρτηση, καθίσματα. Αποπνέει μια macho αίσθηση στον δρόμο και είναι και αρκετά γρήγορο. Κατανάλωση έχω κάνει και 1.8/100 έχω κάνει και 7/100 δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Δεν έχει τους χώρους του T-cross αλλά δεν είναι το ζητούμενο.

Περισσότερα εν καιρό!

25.900 μου έδωσαν τιμή. Έπεσες παρακάτω; Καλορίζικο

G
      gomi
    • RE: Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...

@gatoz said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:

εχω ενα
      ματσουντα 2 αυτοματακι επομενως και καλοριζικο

Καλησπέρα. Έχεις το mazda 2 σε αυτόματο? Χρονολογίας? Είσαι ευχαριστημένος ? Κατανάλωση σε κίνηση?
      Ευχαριστώ

G
      gomi
    • RE: MG (SAIC) forum

@wantone said in MG (SAIC) forum:

Αυτο με τα τελη ειναι μεγαλη αδικια για τα παλαιοτερα οχηματα. Ειλικρινα ειναι ενας φορος για τους φτωχους που δεν μπορουν να παρουν καινουριο.

Γιατί αδικία? Το κυβερνητικά παπαγαλάκια κατά καιρούς, το αναφέρουν ως ...."κίνητρο"😊 😊

G
      gomi

@green_dragon said in [

Το mazda 2 το βρίσκω με 1.5 κινητήρα mild hybrid 90hp και κιβώτιο μηχανικό 6 σχέσεων με από 17.500, ενώ υπάρχει και μια έκδοση με συμβατικό κινητήρα βενζίνης 90hp και αυτόματο κιβώτιο στα 19.500

Που το βρήκες στα 17.500?
      Πριν κανένα 20 ήμερο πήρα προσφορά στα 16.990 στην center line στην οποία έτρεχε μια έκπτωση των 600 ευρώ ενώ στις πιο ακριβές, πχ homura η έκπτωση ήταν 1000 ευρώ. ΑΛΛΑ, οι ακριβές εκδόσεις είχαν ξεπουλήσει και μου είπαν πως δεν γίνεται κάποια παραγγελία γιατί από Ιούλιο η mazda θα βγάλει άλλες τιμές (1500 - 2000) πάνω λόγω υποχρεωτικής προσθήκης συστημάτων ασφαλείας από την ΕΕ.
      Δηλαδή περιοριζόσουν σε ότι υπήρχε ετοιμοπαράδοτο και μόνο στη center line.
      Σου είπαν κάτι διαφορετικό?

G
      gomi

@cirus said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:

@gomi said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:

@cirus said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:

Mazda 2 με μόνο κακό ότι είναι ψοφιο. Κατά τα άλλα πολύ καλό

Εντάξει δεν το λες και ψόφιο...το έχω οδηγήσει 2 φορές...για μέσα στην πόλη σε συνθήκες σταμάτα ξεκίνα, μου άρεσε περισσότερο από τα turbo...είναι πολύ πιο αγχωλητικό. Αν τώρα βγεις παραέξω, αλλάζει το πράμα.
      Θεματάκια που προβληματίζουν απ ότι διαβάζω στην ομάδα του fb, πχ δεν υπάρχουν after market αμορτισέρ και τα μαμίσια έχουν 580 ευρώ. Φαντάζομαι θα πηγαίνει και παραπέρα το όλο θέμα και θα περιορίζεσαι σε ανταλλακτικά της μαμας εταιρείας με κόστος πολλαπλάσιο....
      Σε προσωπικό επίπεδο πάντα, ήταν και ο μόνος λόγος που δεν το έχω προχωρήσει....

Κοίτα εγώ ψοφιο το θεωρώ. Αν εσένα σου φαίνεται καλό προχωρά το. Πιο ποιοτικό από τούτο δεν υπάρχει σε αυτά τα χρηματα

Παίζει και προγραμματάκι που το πάει κάπου στα 130 άλογα...

G
      gomi

@iceman7 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:

Το μόνο Μαζντα 2 που αξίζει είναι το ξαδελφακι του γιαρις. Το απλο είναι για γέλια.

16900 με σχετικά καλό εξοπλισμό, 1.5 90 άλογα, made in japan, ποιοτικό σαλονάκι, καλή αξιοπιστία κλπ....
      Τι παίρνεις με αυτά τα χρήματα αντίστοιχα?

G
      gomi

Mazda 2 με μόνο κακό ότι είναι ψοφιο. Κατά τα άλλα πολύ καλό

Εντάξει δεν το λες και ψόφιο...το έχω οδηγήσει 2 φορές...για μέσα στην πόλη σε συνθήκες σταμάτα ξεκίνα, μου άρεσε περισσότερο από τα turbo...είναι πολύ πιο αγχωλητικό. Αν τώρα βγεις παραέξω, αλλάζει το πράμα.
      Θεματάκια που προβληματίζουν απ ότι διαβάζω στην ομάδα του fb, πχ δεν υπάρχουν after market αμορτισέρ και τα μαμίσια έχουν 580 ευρώ. Φαντάζομαι θα πηγαίνει και παραπέρα το όλο θέμα και θα περιορίζεσαι σε ανταλλακτικά της μαμας εταιρείας με κόστος πολλαπλάσιο....
      Σε προσωπικό επίπεδο πάντα, ήταν και ο μόνος λόγος που δεν το έχω προχωρήσει....

G
      gomi
    • RE: Mazda CX-30

@ss_76 said in Mazda CX-30:

Shell = Ερμής, Μυρτέα
      Avin = Μακραίων
      BP, ΕΚΟ = Καλυψώ

Για shell που βάζω όντως βρήκα Ερμή Μυρτέα πίσω από την Coral. Που και που όμως βάζω και AEGEAN, d force, και δεν κατάφερα να βρω επωνυμία εκεί...Έχεις καμία εικόνα?

G
      gomi
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ