-
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gomi said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα...σε ένα παλιό ibiza 2000 μοντέλο φοράω τα Goodyear EfficientGrip Performance 195/50R15 το οποία απο αμέλεια πάνε σε λίγο τα 6χρόνια...(είχα την εντύπωση πως έκλειναν τα 5...)
Η τιμή που τα έβαζα συνήθως ήταν στα 220-240 και τώρα τα βλέπω να έχουν εκτοξευθεί στα 330 ευρώ...
Υπάρχει κάποια εναλλακτική με τα ίδια χαρακτηριστικά τους?
Πχ βρίσκω τα YOKOHAMA ES32 BLUEARTH 195/50R15 82V στα 280...αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ....
ΕυχαριστώΠροτείνω τα kumho ecsta ps52. Τα φοράω και είναι εξαιρετικά λάστιχα. Δεν έχουν τίποτα να ξηλεψουν από τα δήθεν πρωτοκλασάτα και σε καταπληκτική τιμή. Το καλύτερο φρένο από λάστιχα που έχω φορέσει. Ακόμα και στα τεστ τα πάνε μια χαρά ενώ είναι και καινούριο μοντέλο του 2022. Για μένα ριξτους μια ματιά. Για το Ίμπιζα θα σε επερκαλυψουν.
Σ ευχαριστώ...Η αλήθεια είναι πως διάβασα αρκετά θετικά πράγματα...Στο μόνο που υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί είναι στην αντοχή τους σε βάθος χρόνου μιας και όπως αναφέρεις πρόκειται για σχετικά νέο λάστιχο....
Στα τεστ βγαίνει στην αντοχή χιλιομέτρων αρκετά καλό και αν κρίνω από το τεστ με το χέρι ισχύει. Για μένα το καλύτερο value for money ελαστικό αυτη την στιγμή. Στο αυτοκίνητο σου δεν θα δεις καμία διαφορά σε σχέση με premium μάρκες. Σε φρενάρισμα πανικού όπου μετά την έξοδο κλειστής στροφής χωρίς ορατότητα λόγω βράχων υπήρχαν σταματημένα αυτοκίνητα σταμάτησαν εκεί που δεν το περίμενα. Αφού είχε σταματήσει το αμάξι και εγώ σκεφτόμουν ωρε π@υστη πάει το αμάξι. Είχα δεδομένη την στουκα στον μπροστινό.
Αξίζει να το δεις. Πριν φόραγα τα toyo proxes cf2. Το καλύτερο ελαστικο που είχα φορέσει. Τα kumho ακόμα καλύτερα. Πριν φόραγα continental, pirelli, Michelin. Συμπέρασμα... Οι premium μάρκες για εμένα τουλάχιστον είναι φρου φρου και αρώματα τουλάχιστον στο ταπεινό μου opel corsa. Τα καλύτερα λάστιχα ήταν τα toyo και τώρα τα kumho. Pirelli δε δεν ξαναβάζω ποτέ. Τόσο χάλια εμπειρία είχα.
Μόνο ένα λάθος. Το μοντέλο είναι hs52 όχι ps52.
Ποια κοντι φόρεσες και δεν ήταν καλά? Μισελιν?
Εξαρτάται πως αξιοποιεί το κάθε αυτοκίνητο τα ελαστικά -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα...σε ένα παλιό ibiza 2000 μοντέλο φοράω τα Goodyear EfficientGrip Performance 195/50R15 το οποία απο αμέλεια πάνε σε λίγο τα 6χρόνια...(είχα την εντύπωση πως έκλειναν τα 5...)
Η τιμή που τα έβαζα συνήθως ήταν στα 220-240 και τώρα τα βλέπω να έχουν εκτοξευθεί στα 330 ευρώ...
Πχ βρίσκω τα YOKOHAMA ES32 BLUEARTH 195/50R15 82V στα 280...αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ....
ΕυχαριστώΠροτείνω τα kumho ecsta ps52. Τα φοράω και είναι εξαιρετικά λάστιχα. Δεν έχουν τίποτα να ξηλεψουν από τα δήθεν πρωτοκλασάτα και σε καταπληκτική τιμή. Το καλύτερο φρένο από λάστιχα που έχω φορέσει. Ακόμα και στα τεστ τα πάνε μια χαρά ενώ είναι και καινούριο μοντέλο του 2022. Για μένα ριξτους μια ματιά. Για το Ίμπιζα θα σε επερκαλυψουν.
Σ ευχαριστώ...Η αλήθεια είναι πως διάβασα αρκετά θετικά πράγματα...Στο μόνο που υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί είναι στην αντοχή τους σε βάθος χρόνου μιας και όπως αναφέρεις πρόκειται για σχετικά νέο λάστιχο....
Στα τεστ βγαίνει στην αντοχή χιλιομέτρων αρκετά καλό και αν κρίνω από το τεστ με το χέρι ισχύει. Για μένα το καλύτερο value for money ελαστικό αυτη την στιγμή. Στο αυτοκίνητο σου δεν θα δεις καμία διαφορά σε σχέση με premium μάρκες. Σε φρενάρισμα πανικού όπου μετά την έξοδο κλειστής στροφής χωρίς ορατότητα λόγω βράχων υπήρχαν σταματημένα αυτοκίνητα σταμάτησαν εκεί που δεν το περίμενα. Αφού είχε σταματήσει το αμάξι και εγώ σκεφτόμουν ωρε π@υστη πάει το αμάξι. Είχα δεδομένη την στουκα στον μπροστινό.
Αξίζει να το δεις. Πριν φόραγα τα toyo proxes cf2. Το καλύτερο ελαστικο που είχα φορέσει. Τα kumho ακόμα καλύτερα. Πριν φόραγα continental, pirelli, Michelin. Συμπέρασμα... Οι premium μάρκες για εμένα τουλάχιστον είναι φρου φρου και αρώματα τουλάχιστον στο ταπεινό μου opel corsa. Τα καλύτερα λάστιχα ήταν τα toyo και τώρα τα kumho. Pirelli δε δεν ξαναβάζω ποτέ. Τόσο χάλια εμπειρία είχα.
Ποια κοντι φόρεσες και δεν ήταν καλά? Μισελιν?
Εξαρτάται πως αξιοποιεί το κάθε αυτοκίνητο τα ελαστικάΔεν είπα ότι δεν ήταν καλά. Είπα ότι ήταν χειρότερα από τα toyo στο σύνολο της ζωής τους και πιο ακριβά. Μιλάω για τα conti premium contact 5. Ενα κλατάρισμα στον 1ο χρονο. Βουτυρενια τόσο που να φοβάμαι να μπω σε χωματόδρομο. Ασαφές τιμόνι λόγω μαλακών πλαινων. Στα 35 Χιλ. χλμ είχαν καραφλιασει σχεδόν. Μέχρι τα δύο χρόνια καλό φρενάρισμα αλλά απότομη πτώση στην απόδοση. Στραβός σκελετός ως φαίνεται με τρέμουλο στο τιμόνι επί 3μιση χρόνια με 3, 4 ζυγοσταθμίσεις και 1 πάνω στο αμάξι. Διάβασα στο εξωτερικό ότι πολλά premium 5 είχαν το θέμα με το τρέμουλο χωρίς να βρεθεί λύση από την κοντινενταλ ούτε αντικατάσταση φυσικά. Μόλις έβαλα το toyo ησύχασα από όλα αυτά. 380 ευρώ τα κοντι 240 τα toyo και ναι ήταν πολύ καλύτερα και τα κράτησα και 5 χρόνια. Από Michelin energy saver plus. Ασαφές τιμόνι ενώ γλυστραγαν ειδικά τα πίσω από τον 1ο χρόνο. Pirelli p6000. Τα εργοστασιακα. Απλά σκοτωστρες. Όσοι τα είχαν ξέρουν... 3 φορές κόντεψα να σκοτωθω και μάλιστα με χαμηλές ταχύτητες δεν φρεναραν στο βρεγμένο με τίποτα. Σαν να φόραγες ξύλα όχι λάστιχα.
Αυτοκίνητο opel corsa c 1.4
Σαφως και οι εταιρείες αυτές βγάζουν καλά ελαστικά. Όμως από προσωπική εμπειρία σε μένα το φθηνότερο ελαστικό ήταν το καλύτερο. Για τον φίλο λοιπόν που ρωτάει για ένα αυτοκίνητο πόλης συστήνω με το χέρι στην καρδιά kumho τα οποία φοράω τώρα. Εμένα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο οι μεγάλοι με πρόδωσαν. Δεν ήταν άσχημα ελαστικά. Εξαιρώ το άθλιο πιρελλι. Oμως αυτά που πρόσφεραν δεν ήταν για την παραπάνω τιμή τους. Τουναντίον το φθηνότερο toyo και τώρα το kumho πάτησαν κάτω τους μεγάλους. Κσι μιλάω όχι σε συνάρτηση με την διαφορά τιμής. Αλλά σαν απόδοση ελαστικού.
-
Συγκρίνεις ελαστικά διαφορετικών γενιών. Τα Ρ6000 είχαν βγει πριν 30 χρόνια σχεδόν. Προφανώς δεν έχουν σχέση με τα σημερινά λάστιχα.
-
Έκανα μια πρώτη εξόρμιση ....τιμή μου τα δίνουν στα 250 με εγκατάσταση. Επίσης λίγο πιο πάνω μου πρότειναν και τα falken ziex 310....Για τα kumho μου πε πως είναι Ν.κορεάτικα, αλλά νομίζω φτιάχνονται Κίνα? Κάτι τέτοιο κατάλαβα...Γράφουν τα δικά σου πάνω made in?
-
Έκανα μια πρώτη εξόρμιση ....τιμή μου τα δίνουν στα 250 με εγκατάσταση. Επίσης λίγο πιο πάνω μου πρότειναν και τα falken ziex 310....Για τα kumho μου πε πως είναι Ν.κορεάτικα, αλλά νομίζω φτιάχνονται Κίνα? Κάτι τέτοιο κατάλαβα...Γράφουν τα δικά σου πάνω made in?
Ναι είναι made in China αλλα ειναι κορεάτικα. Αλλά άλλο κινέζικο ελαστικό και άλλο κατασκευασμένο στην Κίνα. Και γνωστές μάρκες έχουν κατασκευή στην Κίνα. Επίσης στα ελαστικά παίζει πολύ και η Σιγκαπούρη.
Τα falken που σου είπαν πολύ καλά και αυτά αλλά είναι όλα made in Turkey. Ιαπωνική εταιρεία αλλά κατασκευή στην Τουρκία. Σήμερα μην το ψάχνουμε... Στα continental που είχα ήταν made in Spain ενώ οταν αντικατεστησα το ένα λόγω κλαταρίσματος ήταν made in Singapore!
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Συγκρίνεις ελαστικά διαφορετικών γενιών. Τα Ρ6000 είχαν βγει πριν 30 χρόνια σχεδόν. Προφανώς δεν έχουν σχέση με τα σημερινά λάστιχα.
Αν δεις στο Tyre reviews τα p6000 βγαίνανε μέχρι πρόσφατα αλλά ακόμα και τώρα είναι το ίδιο άθλιο λάστιχο. Τα p6 που τα αντικατεστησαν επίσης δεν είναι και σούπερ. Όπως και το p1 Verde. Ένα μετριότατο ελαστικό. Οπότε είναι ένδειξη για την επιλογή της pirrelli στις σειρές για τα κοινά αυτοκίνητα. Στις αγωνιστικές τις εκδόσεις είναι άλλη ιστορία σαφώς. Αλλά όπως και να το κάνουμε πολλά παράπονα. Ακόμα και στην σημερινή γενιά αν συγκρίνω το pirrelli p1 με το toyo proxes comfort η το kumho ecsta hs52 πάλι το pirrelli υπολείπεται.
-
Το p1 veede είναι τιμιοτατο το είχα σε δύο διαφορετικές διαστάσεις...επίσης είναι ελαστικό του 2011 και άδικη η σύγκριση του με τα άλλα που είναι σαφώς πιο καινούργια , αν και φάουλ της pirelli που δεν το έχει αντικαταστήσει ...made in china είχα βάλει κι εγώ Goodyear efficient grip compact παλιότερα και.ηταν μια χαρά
-
Παιδιά για να μην παίζουμε με τις λέξεις...
Οταν με 300 ευρώ πχ παίρνεις ένα λάστιχο τίμιο μεγάλης μάρκας και με 250 ευρώ παίρνεις ελαστικό των λεγόμενων medium range ίδιας απόδοσης ίσως και καλύτερης γιατί ναι γίνονται και αυτά... Τότε δεν χρειάζεται να διυλιζουμε τον κώνωπα για να υποστηρίξουμε μάρκες και φρου φρου. Η απάντηση είναι μόνο μια και είναι προφανής, εκτός αν κάποιος έχει κωλύματα με μάρκες οπότε θέλει να πληρώνει την προτίμηση του από πεποίθηση και μόνο... Και αυτό σεβαστό είναι από μένα. Περί ορέξεως...
Ενα άλλο μείον των μεγάλων εταιρειών είναι ότι τις μικροτερες διαστάσεις τις έχουν γραμμένες.
Όταν βγήκε το continental premium contact 7 πλεον και στην διάσταση μου η κοντινένταλ με έχει ακόμα στο premium 5 ενώ kumho, toyo, falken κα βγάζουν καινούρια μοντέλα για την διάσταση μου κανονικά, με συγχωρείται θα φάνε άκυρο οι μεγάλοι. Και πρόβλημα τους αν μας έχουν γραμμένους και κάποιες διαστάσεις τις έχουν με μοντέλα 10ετιας και 15ετιας.Δεν είναι εγώ άδικος... Άδικη είναι η εταιρεία η "μεγάλη" που με έχει γραμμένο. Εγώ προσωπικά λοιπόν δεν θα κοιτάξω να πάρω το υποδεέστερο μοντέλο 12ετιας μόνο και μόνο για να γράφει bridgestone, Michelin, Goodyear, continental αλλα θα πάρω το falken, toyo, kumho που και νεότερο μοντέλο είναι και φθηνότερο και καλύτερο. Από εκεί και μετά όπως λέει και η παροιμιώδης φράση τα γούστα πλερώνονται. Όποιος θέλει σώνει και ντε να έχει όνομα μεγάλου στο πλαϊνό του ελαστικού μόνο και μόνο για να νοιώθει και όχι να είναι, ασφαλέστερος και καλύτερος οκ... Πάω πάσο!
Και βέβαια τίποτα δεν είναι απόλυτο. Κάθε εταιρεία έχει μοντέλα και μοντέλα. Όπως επίσης δεν θα πρότεινα κινέζικο ελαστικό σε κανέναν. Αλλά ακόμα και αυτοί έχουν κάποιες αξιόπιστες προτάσεις πλέον. Nankang, gt radial ειναι τίμια ελαστικά.
Όπως επίσης η κατηγορία mid range ειναι λίγο ύπουλη. Γιατί kumho, toyo, falken, vredestein, Nokian, uniroyal είναι καταπληκτικες εταιρείες, με έρευνα, ανάπτυξη και αξιοπιστία που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις premium λεγόμενες μάρκες. Και φυσικά kormoran, sava, Apollo, Fulda, bfgoodrich ανήκουν κσι αυτές στην medium range σειρά αλλά ειναι υποδεεστερες από τις μεγάλες. Με κάποιες εξαιρέσεις όπως πχ τγς bf Goodrich στα χωμάτινα ελαστικά που έχει παράδοση. Λοιπόν υπάρχουν εξαίρετες προτάσεις από την medium range κατηγορία η οποία κακώς λέγεται έτσι καθώς ξαναλέω kumho, toyo, falken, vredestein, Nokian, uniroyal είναι premium εταιρείες και η κατάταξη τους στην μεσαία κατηγορία είναι λάθος κατ' εμέ.
-
Όσο πάει δεν θα βρίσκουμε λάστιχα όλων των γουστων ούτε στις 18αρες,ήδη στις 17αρες συμβαίνει....
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αν δεις στο Tyre reviews τα p6000 βγαίνανε μέχρι πρόσφατα αλλά ακόμα και τώρα είναι το ίδιο άθλιο λάστιχο. Τα p6 που τα αντικατεστησαν επίσης δεν είναι και σούπερ. Όπως και το p1 Verde. Ένα μετριότατο ελαστικό. Οπότε είναι ένδειξη για την επιλογή της pirrelli στις σειρές για τα κοινά αυτοκίνητα. Στις αγωνιστικές τις εκδόσεις είναι άλλη ιστορία σαφώς. Αλλά όπως και να το κάνουμε πολλά παράπονα. Ακόμα και στην σημερινή γενιά αν συγκρίνω το pirrelli p1 με το toyo proxes comfort η το kumho ecsta hs52 πάλι το pirrelli υπολείπεται.
Επειδή ανέφερες το tyrereviews, τα Pirelli είναι σχεδόν πάντα στα recommended. Δεν μιλάω μόνο στα σπορ, που είναι κορυφαία, αλλά και στα πιο καθημερινά (P7 π.χ.). Βέβαια δεν λέω να μην βάζει κάποιος Toyo ή Kumho (είχα βάλει Kumho σε πισωκίνητο 272 ίππων), αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
-
Ερώτηση...τα Kumho, παρόλο που ναι κατόπιν παραγγελίας μου είπαν ημ.παραγωγης 4ο τρίμηνο του 22. Δηλαδή είναι κάπου 6-7 μηνών...Θα τα βάζατε; Προσωπικά πάντα έβαζα με ημερομηνία 1-2 μήνες....7 μήνες μου φαίνονται πολύ ..
-
Καλύτερα 7 μηνών από 1-2 με την προϋπόθεση να είναι αποθηκευμένα σωστά
-
Ερώτηση...τα Kumho, παρόλο που ναι κατόπιν παραγγελίας μου είπαν ημ.παραγωγης 4ο τρίμηνο του 22. Δηλαδή είναι κάπου 6-7 μηνών...Θα τα βάζατε; Προσωπικά πάντα έβαζα με ημερομηνία 1-2 μήνες....7 μήνες μου φαίνονται πολύ ..
Η ιδανική ημερομηνία παραγωγής είναι 6 με 8 μήνες πριν την αγορά. Τότε έχει δέσει η γομμα πλήρως με όλα τα συστατικά του μείγματος. Μην τα φοβάσαι καθόλου. Καλύτερα επτά μηνών πάρα ενός μηνός ή δύο. Επίσης 4ο τρίμηνο του 22 μπορεί να είναι και ο Δεκέμβρης. Οπότε είναι 3 μηνών το λάστιχο μπορεί και λιγότερο αν είναι τέλη Δεκέμβρη η παραγωγή.
Στους λαστιχαδες που ρώτησες στα πρότειναν τα kumho;
Αν τα βάλεις τελικά πες και εσύ εντυπώσεις. Πάντως για εμένα ήταν καλή επιλογή που δεν μετάνιωσα. Σε σχέση και με τα Goodyear efficient grip που φοράς δεν θα το μετανιώσεις πιστεύω.
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σωστό!
-
Η ιδανική ημερομηνία παραγωγής είναι 6 με 8 μήνες πριν την αγορά. Τότε έχει δέσει η γομμα πλήρως με όλα τα συστατικά του μείγματος. Μην τα φοβάσαι καθόλου. Καλύτερα επτά μηνών πάρα ενός μηνός ή δύο. Επίσης 4ο τρίμηνο του 22 μπορεί να είναι και ο Δεκέμβρης. Οπότε είναι 3 μηνών το λάστιχο μπορεί και λιγότερο αν είναι τέλη Δεκέμβρη η παραγωγή.
Στους λαστιχαδες που ρώτησες στα πρότειναν τα kumho;
Ο ένας μου πε πως είναι πολύ αξιόπιστα...Λέω να το δρομολόγισω και θα πω εντυπώσεις....
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εμ, αυτό είναι το θέμα....δν το γνωρίζω, αλλά εφόσον γίνονται παραγγελία, φαντάζομαι από τν αντιπρόσωπο, δν πρέπει να είναι σωστά αποθηκευμένα; Δν τα χει στο μαγαζί....παραγγελία θα γίνουν
-
Οι δοξασίες περί του ιδανικοτερου μεταξυ1-2 μηνών και 7 μηνών παραγωγής δεν ισχύουν.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Οι δοξασίες περί του ιδανικοτερου μεταξυ1-2 μηνών και 7 μηνών παραγωγής δεν ισχύουν.
Δηλαδή;
-
Για τα Falken που αναφέρθηκαν ναι και από μένα. Όσο τα δοκιμάζω περισσότερο μου αρέσουν και περισσότερο. Εκτός του πατήματος έχουν τρομερή κατευθυντικότητα αλλά δεν είναι σκληρά, είναι πολύ άνετα στο cruising και ήσυχα. Στη βροχή επίσης τα πάνε πολύ καλά.
Από τα Bridgestone T005 δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα. Ειδικά αν βγάλουν και περισσότερα από 35k χλμ τα 2α θα είναι απλά για πέταμα. -
@panos2171 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για τα Falken που αναφέρθηκαν ναι και από μένα. Όσο τα δοκιμάζω περισσότερο μου αρέσουν και περισσότερο. Εκτός του πατήματος έχουν τρομερή κατευθυντικότητα αλλά δεν είναι σκληρά, είναι πολύ άνετα στο cruising και ήσυχα. Στη βροχή επίσης τα πάνε πολύ καλά.
Από τα Bridgestone T005 δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα. Ειδικά αν βγάλουν και περισσότερα από 35k χλμ τα 2α θα είναι απλά για πέταμα.Μου επιτρέπεις να διαφωνήσω? Σε Troc που τα είχα Falken ήταν απίστευτα σκληρό ελαστικό. Δεν θα τα χαρακτήριζα ως το καλύτερο ελαστικό, μάλλον οκ θα το χαρακτήριζα. Δε νομίζω οτι συγκρίνονται με ακριβότερα ελαστικά continental ή michelin
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]