-
@vastil said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
ήταν
To 310 σε peugeot 308 δε μου φαίνεται να υστερεί σε σχέση με το Τ005. Για τα Conti Eco Contact 5 έχω να πω τα χειρότερα, απίστευτα μαλακό, το 60% του πλαινού έβρισκε άσφαλτο με το μαγούλιασμα που έκανε ενώ η φθορά ήταν τελείως ότι να ναι. Εκτός του ότι φθάρθηκαν νωρίς όταν έφτασε στο σημείο να λες ότι θέλουν άλλαγμα στα επόμενα 1000χλμ οριακά έβλεπες πέλμα.
Εξαρτάται φυσικά και η χρήση αλλά σκληρό το Falken 310 δε νομίζω να είναι. -
@panos2171 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
ήταν
To 310 σε peugeot 308 δε μου φαίνεται να υστερεί σε σχέση με το Τ005. Για τα Conti Eco Contact 5 έχω να πω τα χειρότερα, απίστευτα μαλακό, το 60% του πλαινού έβρισκε άσφαλτο με το μαγούλιασμα που έκανε ενώ η φθορά ήταν τελείως ότι να ναι. Εκτός του ότι φθάρθηκαν νωρίς όταν έφτασε στο σημείο να λες ότι θέλουν άλλαγμα στα επόμενα 1000χλμ οριακά έβλεπες πέλμα.
Εξαρτάται φυσικά και η χρήση αλλά σκληρό το Falken 310 δε νομίζω να είναι.
Όσο για τις συγκρίσεις ακόμα και στο ΜΧ5 μου προτάθηκαν τα Falken λόγω θετικών εμπειριών από κατόχους (άρα μιλάμε για απαιτήσεις) απλά ήμουν ευχαριστημένος από τα Pilot Sport 3 και τα ξαναέβαλα -
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Παιδιά για να μην παίζουμε με τις λέξεις...
Οταν με 300 ευρώ πχ παίρνεις ένα λάστιχο τίμιο μεγάλης μάρκας και με 250 ευρώ παίρνεις ελαστικό των λεγόμενων medium range ίδιας απόδοσης ίσως και καλύτερης γιατί ναι γίνονται και αυτά... Τότε δεν χρειάζεται να διυλιζουμε τον κώνωπα για να υποστηρίξουμε μάρκες και φρου φρου. Η απάντηση είναι μόνο μια και είναι προφανής, εκτός αν κάποιος έχει κωλύματα με μάρκες οπότε θέλει να πληρώνει την προτίμηση του από πεποίθηση και μόνο... Και αυτό σεβαστό είναι από μένα. Περί ορέξεως...
Ενα άλλο μείον των μεγάλων εταιρειών είναι ότι τις μικροτερες διαστάσεις τις έχουν γραμμένες.
Όταν βγήκε το continental premium contact 7 πλεον και στην διάσταση μου η κοντινένταλ με έχει ακόμα στο premium 5 ενώ kumho, toyo, falken κα βγάζουν καινούρια μοντέλα για την διάσταση μου κανονικά, με συγχωρείται θα φάνε άκυρο οι μεγάλοι. Και πρόβλημα τους αν μας έχουν γραμμένους και κάποιες διαστάσεις τις έχουν με μοντέλα 10ετιας και 15ετιας.Δεν είναι εγώ άδικος... Άδικη είναι η εταιρεία η "μεγάλη" που με έχει γραμμένο. Εγώ προσωπικά λοιπόν δεν θα κοιτάξω να πάρω το υποδεέστερο μοντέλο 12ετιας μόνο και μόνο για να γράφει bridgestone, Michelin, Goodyear, continental αλλα θα πάρω το falken, toyo, kumho που και νεότερο μοντέλο είναι και φθηνότερο και καλύτερο. Από εκεί και μετά όπως λέει και η παροιμιώδης φράση τα γούστα πλερώνονται. Όποιος θέλει σώνει και ντε να έχει όνομα μεγάλου στο πλαϊνό του ελαστικού μόνο και μόνο για να νοιώθει και όχι να είναι, ασφαλέστερος και καλύτερος οκ... Πάω πάσο!
Και βέβαια τίποτα δεν είναι απόλυτο. Κάθε εταιρεία έχει μοντέλα και μοντέλα. Όπως επίσης δεν θα πρότεινα κινέζικο ελαστικό σε κανέναν. Αλλά ακόμα και αυτοί έχουν κάποιες αξιόπιστες προτάσεις πλέον. Nankang, gt radial ειναι τίμια ελαστικά.
Όπως επίσης η κατηγορία mid range ειναι λίγο ύπουλη. Γιατί kumho, toyo, falken, vredestein, Nokian, uniroyal είναι καταπληκτικες εταιρείες, με έρευνα, ανάπτυξη και αξιοπιστία που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις premium λεγόμενες μάρκες. Και φυσικά kormoran, sava, Apollo, Fulda, bfgoodrich ανήκουν κσι αυτές στην medium range σειρά αλλά ειναι υποδεεστερες από τις μεγάλες. Με κάποιες εξαιρέσεις όπως πχ τγς bf Goodrich στα χωμάτινα ελαστικά που έχει παράδοση. Λοιπόν υπάρχουν εξαίρετες προτάσεις από την medium range κατηγορία η οποία κακώς λέγεται έτσι καθώς ξαναλέω kumho, toyo, falken, vredestein, Nokian, uniroyal είναι premium εταιρείες και η κατάταξη τους στην μεσαία κατηγορία είναι λάθος κατ' εμέ.
Καμια απ'τις τελευταιες εταιρειες που αναφερεις δεν ειναι premium. Kι επισης κι εγω κατι τετοια ακουγα παλαιοτερα και ειχα δοκιμασει τα g grip της bf goodrip και κοντεψα να σκοτωθω. Απο τοτε πειραματα με τα λαστιχα δεν κανω, ουτε ασχολουμαι με εταιρειες β διαλογης που υποτιθεται εχουν εφαμιλλα ελαστικα με τις κορυφαιες γιατι 9 στις 10 φορες απλα δεν εχουν. Καπου θα υστερουν, ειτε στο βρεγμενο, ειτε σε διαρκεια, ειτε σε πολυ αυξημενη καταναλωση κλπ.
Δεν εμπιστευομαι τις μεγαλες εταιρειες για να'χω φιρμα στα ελαστικα μου αλλα γιατι κατα κανονα ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Ναι μπορει τα kumho να τυχει να'ναι εφαμιλλα στις 15 ιντσες με τα bridgestone αλλα μπορει και οχι, δεν προκειται να πειραματιστω παντως εκ νεου οταν σε ολες τις διαστασεις οι "premium" εταιρειες εχουν αξιοπιστες επιλογες.
Εβαλα λοιπον τα Τ005 και εχω μια χαρα λαστιχο παντου. Σιγα μην πειραματιστω με τα kumho ή τα vredestein κ.ο.κ. για ουτε 50 ευρω διαφορα (στην 4αδα) στην 4ετια κι αν δε βγουν καλα να κινδυνευω να σκοτωθω οπως την ειχα παθει με τα δηθεν ποιοτικα bf goodrich.
Και μιλαω για χαμηλες διαστασεις, για sport ελαστικα δεν το συζητω καν για οτιδηποτε εκτος απ'τις μεγαλες.Γνωμη μου λοιπον για οποιον θελει μια σχετικη σιγουρια οτι τα χρηματα του θα πιασουν τοπο να παει σε μια απ'τις premium εταιρειες οσον αφορα τα ελαστικα. Οποιος θελει πειραματισμους να ξερει οτι το ρισκο ειναι μεγαλο και συχνα εντελως αντιστροφως αναλογο σε σχεση με το οποιο κερδος.
-
ήταν
Εξαρτάται φυσικά και η χρήση αλλά σκληρό το Falken 310 δε νομίζω να είναι.
Όσο για τις συγκρίσεις ακόμα και στο ΜΧ5 μου προτάθηκαν τα Falken λόγω θετικών εμπειριών από κατόχους (άρα μιλάμε για απαιτήσεις) απλά ήμουν ευχαριστημένος από τα Pilot Sport 3 και τα ξαναέβαλαΣίγουρα σχετίζεται και με το αμάξι. Σε Troc αν και το μικρό 1.0 δεν ενθουσιάστηκα με τα falken. Αυτό που με στεναχώρησε είναι οτι μέχρι τα 20.000 χιλιόμετρα που τα κράτησα είχαν φθαρθεί στα πλαϊνά πολύ εύκολα. Πιθανότατα να φταίει και η περιοχή μου για αυτό και να πάλιωσαν γρήγορα. Παραδείγματος χάρη στο μικρό μου vw up! με τα michelin energy δεν έχω τέτοια προβλήματα και λειτουργούν υποδειγματικά. Τώρα για αυτό είδα τα xl. Στους δικούς μας τους δρόμους εδώ στην Ελλάδα και δεδομένου οτι κάνω πολλά ταξίδια και δεδομένου οτι η ασφαλτόστρωση είναι μια κάθε 10 χρόνια θα έβαζα κάτι μαλακό σε λάστιχο ώστε η φθορά να είναι ομοιόμορφη. Πάντως ο λαστιχάς μου που είναι και αντιπρόσωπος της Michelin, μου πρότεινε τα δικά τους τα primacy 4+ αλλά και τα continental 7 χαρακτηρίζοντας τα εφάμιλλα.
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Παιδιά για να μην παίζουμε με τις λέξεις...
Οταν με 300 ευρώ πχ παίρνεις ένα λάστιχο τίμιο μεγάλης μάρκας και με 250 ευρώ παίρνεις ελαστικό των λεγόμενων medium range ίδιας απόδοσης ίσως και καλύτερης γιατί ναι γίνονται και αυτά... Τότε δεν χρειάζεται να διυλιζουμε τον κώνωπα για να υποστηρίξουμε μάρκες και φρου φρου. Η απάντηση είναι μόνο μια και είναι προφανής, εκτός αν κάποιος έχει κωλύματα με μάρκες οπότε θέλει να πληρώνει την προτίμηση του από πεποίθηση και μόνο... Και αυτό σεβαστό είναι από μένα. Περί ορέξεως...
Ενα άλλο μείον των μεγάλων εταιρειών είναι ότι τις μικροτερες διαστάσεις τις έχουν γραμμένες.
Όταν βγήκε το continental premium contact 7 πλεον και στην διάσταση μου η κοντινένταλ με έχει ακόμα στο premium 5 ενώ kumho, toyo, falken κα βγάζουν καινούρια μοντέλα για την διάσταση μου κανονικά, με συγχωρείται θα φάνε άκυρο οι μεγάλοι. Και πρόβλημα τους αν μας έχουν γραμμένους και κάποιες διαστάσεις τις έχουν με μοντέλα 10ετιας και 15ετιας.Δεν είναι εγώ άδικος... Άδικη είναι η εταιρεία η "μεγάλη" που με έχει γραμμένο. Εγώ προσωπικά λοιπόν δεν θα κοιτάξω να πάρω το υποδεέστερο μοντέλο 12ετιας μόνο και μόνο για να γράφει bridgestone, Michelin, Goodyear, continental αλλα θα πάρω το falken, toyo, kumho που και νεότερο μοντέλο είναι και φθηνότερο και καλύτερο. Από εκεί και μετά όπως λέει και η παροιμιώδης φράση τα γούστα πλερώνονται. Όποιος θέλει σώνει και ντε να έχει όνομα μεγάλου στο πλαϊνό του ελαστικού μόνο και μόνο για να νοιώθει και όχι να είναι, ασφαλέστερος και καλύτερος οκ... Πάω πάσο!
Και βέβαια τίποτα δεν είναι απόλυτο. Κάθε εταιρεία έχει μοντέλα και μοντέλα. Όπως επίσης δεν θα πρότεινα κινέζικο ελαστικό σε κανέναν. Αλλά ακόμα και αυτοί έχουν κάποιες αξιόπιστες προτάσεις πλέον. Nankang, gt radial ειναι τίμια ελαστικά.
Όπως επίσης η κατηγορία mid range ειναι λίγο ύπουλη. Γιατί kumho, toyo, falken, vredestein, Nokian, uniroyal είναι καταπληκτικες εταιρείες, με έρευνα, ανάπτυξη και αξιοπιστία που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις premium λεγόμενες μάρκες. Και φυσικά kormoran, sava, Apollo, Fulda, bfgoodrich ανήκουν κσι αυτές στην medium range σειρά αλλά ειναι υποδεεστερες από τις μεγάλες. Με κάποιες εξαιρέσεις όπως πχ τγς bf Goodrich στα χωμάτινα ελαστικά που έχει παράδοση. Λοιπόν υπάρχουν εξαίρετες προτάσεις από την medium range κατηγορία η οποία κακώς λέγεται έτσι καθώς ξαναλέω kumho, toyo, falken, vredestein, Nokian, uniroyal είναι premium εταιρείες και η κατάταξη τους στην μεσαία κατηγορία είναι λάθος κατ' εμέ.
Καμια απ'τις τελευταιες εταιρειες που αναφερεις δεν ειναι premium. Kι επισης κι εγω κατι τετοια ακουγα παλαιοτερα και ειχα δοκιμασει τα g grip της bf goodrip και κοντεψα να σκοτωθω. Απο τοτε πειραματα με τα λαστιχα δεν κανω, ουτε ασχολουμαι με εταιρειες β διαλογης που υποτιθεται εχουν εφαμιλλα ελαστικα με τις κορυφαιες γιατι 9 στις 10 φορες απλα δεν εχουν. Καπου θα υστερουν, ειτε στο βρεγμενο, ειτε σε διαρκεια, ειτε σε πολυ αυξημενη καταναλωση κλπ.
Δεν εμπιστευομαι τις μεγαλες εταιρειες για να'χω φιρμα στα ελαστικα μου αλλα γιατι κατα κανονα ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Ναι μπορει τα kumho να τυχει να'ναι εφαμιλλα στις 15 ιντσες με τα bridgestone αλλα μπορει και οχι, δεν προκειται να πειραματιστω παντως εκ νεου οταν σε ολες τις διαστασεις οι "premium" εταιρειες εχουν αξιοπιστες επιλογες.
Εβαλα λοιπον τα Τ005 και εχω μια χαρα λαστιχο παντου. Σιγα μην πειραματιστω με τα kumho ή τα vredestein κ.ο.κ. για ουτε 50 ευρω διαφορα (στην 4αδα) στην 4ετια κι αν δε βγουν καλα να κινδυνευω να σκοτωθω οπως την ειχα παθει με τα δηθεν ποιοτικα bf goodrich.
Και μιλαω για χαμηλες διαστασεις, για sport ελαστικα δεν το συζητω καν για οτιδηποτε εκτος απ'τις μεγαλες.Γνωμη μου λοιπον για οποιον θελει μια σχετικη σιγουρια οτι τα χρηματα του θα πιασουν τοπο να παει σε μια απ'τις premium εταιρειες οσον αφορα τα ελαστικα. Οποιος θελει πειραματισμους να ξερει οτι το ρισκο ειναι μεγαλο και συχνα εντελως αντιστροφως αναλογο σε σχεση με το οποιο κερδος.
Αντιθέτως σε εμένα τα pirelli, Michelin, continental βγήκαν υποδεέστερα των toyo. Τώρα τα kumho έχουν καλές αρχικές εντυπώσεις αλλά θα κριθούν πλήρως στο τέλος της ζωής τους. Εγώ δεν κέρδισα τίποτα με τις "premium" μάρκες αντιθέτως έχασα τζάμπα χρήματα από την τσέπη μου. Κι εγώ όταν έβαλα τα toyo τα έβαλα με φόβο γιατί άκουγα διάφορα... Όμως η πραγματικότητα απέχει από το κουτσομπολιό χωρίς επιχειρήματα. Και καταλήγω στο εξής. Υπάρχουν premium ελαστικά πάτος και medium θησαυρός. Ο καθένας κάνει έρευνα αγοράς όχι σύμφωνα με το τι θα του πει ο λαστιχάς που θα του πασάρει ότι έχει μεγαλύτερο κέρδος για εκείνον και αποφασίζει.
Ξαναλέω ότι toyo, kumho, falken δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με kormoran και bf Goodrich ή sava. Κάποτε η hankook ανήκε στη medium κατηγορία. Τώρα στην premium. Τι άλλαξε; Το μάρκετινγκ!
Ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Και επιλέγει σύμφωνα με μοντέλο ελαστικού πρωτίστως κι οχι εταιρεία. Γιατί το eco contact της κοντινένταλ πχ είναι πάτος σε σχέση με το toyo proxes comfort. Το ότι είναι κοντινένταλ το ένα και toyo το άλλο δεν λέει απολύτως τίποτα.
-
Καλημέρα. Πηγαίνοντας στν δουλειά το πρωί σταμάτησα σε ένα λαστιχαδικο για να ρωτήσω για προσφορά. Εν ολίγοις φέρνει κ τα kumho αλλά μου πρότεινε να σκεφτώ κ τα nexen n blue hd plus στν ίδια τιμή, κατασκευασμένα Τσεχία με συν το ότι μου δίνουν πλήρη εγγύηση αλλαγής για ένα χρόνο σε σχέση με kumho, ενώ μου πε πως τα βάζουν πλέον μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σαν αρχικά λάστιχα....Με προβλημάτισε....
-
@gomi said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα. Πηγαίνοντας στν δουλειά το πρωί σταμάτησα σε ένα λαστιχαδικο για να ρωτήσω για προσφορά. Εν ολίγοις φέρνει κ τα kumho αλλά μου πρότεινε να σκεφτώ κ τα nexen n blue hd plus στν ίδια τιμή, κατασκευασμένα Τσεχία με συν το ότι μου δίνουν πλήρη εγγύηση αλλαγής για ένα χρόνο σε σχέση με kumho, ενώ μου πε πως τα βάζουν πλέον μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σαν αρχικά λάστιχα....Με προβλημάτισε....
Τι αυτοκίνητο? Εγώ θα πήγαινα σε κάποιον επώνυμο. Με την λογική πως αν η διαφορά είναι 100 ευρώ βγαίνει διαφορά 25 ευρώ το λάστιχο δεν αξίζει τον κόπο. Εάν η διαφορά είναι 200-300 ευρώ το συζητάμε. Εγώ είμαι οδοντίατρος. Όταν έρχονται οι ασθενείς μου τους γράφω π.χ. τι θα κάνουμε και τι θα βάλουμε και γιατί θα βάλουμε αυτό και γιατί υπερέχει από το να βάλουμε κάτι πιο φθηνό και πως αν θέλουν κάτι πιο φθηνό μπορούν να επιλέξουν και κάποιον άλλον συνάδελφο, φυσικά ότι πρόβλημα προκύψει από άλλον κατασκευαστή το επιβαρύνεται ο δημιουργός και όχι εγώ εφόσον δεν επιλέξουν εμένα. Είναι ελεύθερη αγορά. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα ελαστικά. Είναι ελεύθερη αγορά. Το να ψάξει και να ρωτήσει αλλού για μένα ο ασθενής το θέλω και το αποζητώ. Οπότε θα σου πρότεινα να δεις και να ρωτήσεις και σε άλλον λαστιχά. Δεν είναι ο συγκεκριμένος ούτε πεθερός σου ούτε πατέρας σου.
Και στην τελική είναι πάντα αυτό που λέω σε όλους τους ανθρώπους google is your best friend. Αυτά με τα kumho τα ακούω βερεσέ. Η αντιπροσωπίες βάζουν ελαστικά από τα πανέρια. Εμένα φορούσε falken καθόλου ικανοποιημένος. Φίλος που πήρε 12 ημέρες μετά το ίδιο αμάξι ίδια κυβικά ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, τον γνώρισα από το γκρουπ παρέλαβε με continental και τα χαρακτηρίζει ως υπέροχα. 14 ημέρες μετά δίνανε με dunlop. Οτι να 'ναι είναι οι αντιπροσωπείες. Εάν ήμουν μόνος μου θα πήγαινα από επαρχιακό δρόμο και με τα λινά και ας σκοτωθώ μόνο εγώ, αν βάλω τη γυναίκα μου μέσα θα βάλω καλό ελαστικό και θα πάω από κεντρικούς δρόμους.
-
Τα έχετε μπερδέψει κάπως. Προσωπικά το χειρότερο ελαστικό που μου έτυχε μέχρι στιγμής ήταν το primacy 3. Απλά στη δική μου χρήση που ψάχνομαι πάντα για 1 πιο στριφτερο ελαστικό ηταν η λάθος επιλογη. Το ίδιο ελαστικό ως touring είναι μια χαρά. Επίσης όταν αναφέρεται σκληρό- μαλακό ελαστικό, εννοείται σκελετό η πελμα;
-
Μεταξύ των δύο φίλε μου kumho δαγκωτό.
Σε κάτι οικονομικό λοιπόν για να μην παίξεις με την ποιότητα κινήσου ανάμεσα στα falken 310 ecorun, toyo proxes comfort, kumho ecsta hs52. Εγώ βρήκα σε προσφορά το kumho όταν τα έβαλα για αυτό το επέλεξα γιατί έβγαινε ακόμα πιο φτηνό από τα άλλα 2. 290 το kumho, 330 το toyo, 350 το falken είχαν στην δική μου διάσταση όταν τα έβαλα. Ένα μήνα μετά τα kumho τσίμπησαν και πηγανε 340 ευρώ. Εγώ όμως πήγαινα και έπαιρνα προσφορές για αυτά τα τρία συγκεκριμένα, έχοντας ήδη ψάξει το θέμα. Το καλοκαίρι τα falken είχαν 260 στην διάσταση μου να φανταστείς και τσίμπησαν πολύ σε τιμή λόγω ζήτησης. Για το kumho επειδή το φοράω στο προτείνω. Τα toyo τα φορούσα πριν. Επομένως και από τα toyo και από τα kumho έχω προσωπική εμπειρία. Τα falken επίσης σε όσους τα έχουν φορέσει από γνωστούς ή μη μόνο καλά λόγια ακούω. Αλλά έχουν τσιμπήσει αρκετά σε τιμή όπως προείπα λόγω ελληνικού ως συνήθως δαιμονίου. Τώρα τα nexen υπολοιπονται. Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα... Ψάξε τιμές για αυτά τα τρία που σου είπα και σύγκρινε. Πήγαινε συγκεκριμένος στο κάθε λαστιχά αλλιώς ο καθένας θα σου προτείνει εκείνο που είτε έχει σε στοκ είτε έχει μεγαλύτερο κέρδος. Κάτι άλλο από μένα να σου πω δεν υπάρχει. Ότι κι αν επιλέξεις καλοφόρετα! Η αγορά πλέον είναι τόσο ρευστή που από βδομάδα σε βδομάδα αλλάζουν τιμές και στοκ ελαστικών.
-
Σε κάτι οικονομικό λοιπόν για να μην παίξεις με την ποιότητα κινήσου ανάμεσα στα falken 310 ecorun, toyo proxes comfort, kumho ecsta hs52. Εγώ βρήκα σε προσφορά το kumho όταν τα έβαλα για αυτό το επέλεξα γιατί έβγαινε ακόμα πιο φτηνό από τα άλλα 2. 290 το kumho, 330 το toyo, 350 το falken είχαν στην δική μου διάσταση όταν τα έβαλα. Ένα μήνα μετά τα kumho τσίμπησαν και πηγανε 340 ευρώ. Εγώ όμως πήγαινα και έπαιρνα προσφορές για αυτά τα τρία συγκεκριμένα, έχοντας ήδη ψάξει το θέμα. Το καλοκαίρι τα falken είχαν 260 στην διάσταση μου να φανταστείς και τσίμπησαν πολύ σε τιμή λόγω ζήτησης. Για το kumho επειδή το φοράω στο προτείνω. Τα toyo τα φορούσα πριν. Επομένως και από τα toyo και από τα kumho έχω προσωπική εμπειρία. Τα falken επίσης σε όσους τα έχουν φορέσει από γνωστούς ή μη μόνο καλά λόγια ακούω. Αλλά έχουν τσιμπήσει αρκετά σε τιμή όπως προείπα λόγω ελληνικού ως συνήθως δαιμονίου. Τώρα τα nexen υπολοιπονται. Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα... Ψάξε τιμές για αυτά τα τρία που σου είπα και σύγκρινε. Πήγαινε συγκεκριμένος στο κάθε λαστιχά αλλιώς ο καθένας θα σου προτείνει εκείνο που είτε έχει σε στοκ είτε έχει μεγαλύτερο κέρδος. Κάτι άλλο από μένα να σου πω δεν υπάρχει. Ότι κι αν επιλέξεις καλοφόρετα! Η αγορά πλέον είναι τόσο ρευστή που από βδομάδα σε βδομάδα αλλάζουν τιμές και στοκ ελαστικών.
Σ ευχαριστώ πολύ για τν χρόνο σου...με βοήθησες πάρα πολύ....
-
Σ ευχαριστώ πολύ για τν χρόνο σου...με βοήθησες πάρα πολύ....
Να είσαι καλά φίλε μου! Το νο1 είναι να μην πηγαίνουμε του σκοτωμού. Και το καλύτερο λάστιχο να φοράς και το πιο ακριβό έτσι και πέσεις σε τίποτα χαλίκια ή λάδια σε στροφή δεν σε σώζει αν πηγαίνεις τάπα!
-
Τι αυτοκίνητο? Εγώ θα πήγαινα σε κάποιον επώνυμο. Με την λογική πως αν η διαφορά είναι 100 ευρώ βγαίνει διαφορά 25 ευρώ το λάστιχο δεν αξίζει τον κόπο. Εάν η διαφορά είναι 200-300 ευρώ το συζητάμε. Εγώ είμαι οδοντίατρος. Όταν έρχονται οι ασθενείς μου τους γράφω π.χ. τι θα κάνουμε και τι θα βάλουμε και γιατί θα βάλουμε αυτό και γιατί υπερέχει από το να βάλουμε κάτι πιο φθηνό και πως αν θέλουν κάτι πιο φθηνό μπορούν να επιλέξουν και κάποιον άλλον συνάδελφο, φυσικά ότι πρόβλημα προκύψει από άλλον κατασκευαστή το επιβαρύνεται ο δημιουργός και όχι εγώ εφόσον δεν επιλέξουν εμένα. Είναι ελεύθερη αγορά. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα ελαστικά. Είναι ελεύθερη αγορά. Το να ψάξει και να ρωτήσει αλλού για μένα ο ασθενής το θέλω και το αποζητώ. Οπότε θα σου πρότεινα να δεις και να ρωτήσεις και σε άλλον λαστιχά. Δεν είναι ο συγκεκριμένος ούτε πεθερός σου ούτε πατέρας σου.
Και στην τελική είναι πάντα αυτό που λέω σε όλους τους ανθρώπους google is your best friend. Αυτά με τα kumho τα ακούω βερεσέ. Η αντιπροσωπίες βάζουν ελαστικά από τα πανέρια. Εμένα φορούσε falken καθόλου ικανοποιημένος. Φίλος που πήρε 12 ημέρες μετά το ίδιο αμάξι ίδια κυβικά ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, τον γνώρισα από το γκρουπ παρέλαβε με continental και τα χαρακτηρίζει ως υπέροχα. 14 ημέρες μετά δίνανε με dunlop. Οτι να 'ναι είναι οι αντιπροσωπείες. Εάν ήμουν μόνος μου θα πήγαινα από επαρχιακό δρόμο και με τα λινά και ας σκοτωθώ μόνο εγώ, αν βάλω τη γυναίκα μου μέσα θα βάλω καλό ελαστικό και θα πάω από κεντρικούς δρόμους.
Κάτι τέτοιο είχα πει κι εγώ στον βουλκανιζατερά όταν μου έφτιαξε ένα σχισμένο λάστιχο από βίδα. Τον ρώτησα: "Μάστορα είναι safe τώρα? Γιατί βάζω και τα παιδιά μέσα" και μου απάντησε με μια στωικότητα: "Γιατί μου λέτε όλοι για τα παιδιά σας? Δλδ αν σκοτωθεί ο μπαμπάς τους και δεν είναι αυτά μέσα, θα είναι οκ?" Μετά που το φιλοσόφησα λίγο, κατάλαβα πόσο δίκιο είχε...
-
@neurotica said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κάτι τέτοιο είχα πει κι εγώ στον βουλκανιζατερά όταν μου έφτιαξε ένα σχισμένο λάστιχο από βίδα. Τον ρώτησα: "Μάστορα είναι safe τώρα? Γιατί βάζω και τα παιδιά μέσα" και μου απάντησε με μια στωικότητα: "Γιατί μου λέτε όλοι για τα παιδιά σας? Δλδ αν σκοτωθεί ο μπαμπάς τους και δεν είναι αυτά μέσα, θα είναι οκ?" Μετά που το φιλοσόφησα λίγο, κατάλαβα πόσο δίκιο είχε...
Απόλυτα συμφωνώ μαζί σας. Είχε δίκαιο ο κύριος από το βουλκανιζατέρ.
Γενικά έχουμε μια περίεργη ελληνική νοοτροπία. Δεν δίνουμε στα λάστιχα που είναι βασικό για την προστασία μας και την προστασία μας και την προστασία των συνανθρώπων μας, αλλά ένα 5 εύρω την ημέρα κάποιοι το έχουν να το δώσουν για τα τσιγάρα τους, που καταστρέφουν την υγεία τους και την ψυχολογία των οικείων τους. Δεν μπορούμε να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας.Τέλος πάντων σερβις αμαξιού και ελαστικά τα θεωρώ κεφαλαιώδους σημασία και εγώ. Καλύτερα μια έρευνα αγοράς και σίγουρα οι κριτικές για τα εκάστοτε ελαστικά θα πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Δεν θεωρώ οτι ένα ελαστικό no name στα 300 ευρώ θα είναι εφάμιλλο ενός γνωστού οίκου στα 600 ευρώ. Δηλαδή ο γνωστός οίκος δεν μπορεί να τα κοστολογήσει στα 400 ευρώ και να σαρώσει όλη την αγορά? Πάντα οτι πληρώσεις παίρνεις.
-
Το παλιό δόγμα ότι πληρώνεις παίρνεις δεν ισχύει πλεον. Διότι και στα αυτοκίνητα ισχύει πλέον η παγκοσμιοποίηση και μαζική παραγωγή. Ένα εργοστάσιο φτιάχνει για 10 διαφορετικούς κατασκευαστές. Μια γερμανική εταιρεία έχει προϊόντα made in China ή made in Vietnam και μια ιταλική εταιρεία έχει προϊόντα made in Germany. Ποιά από τις δύο είναι γερμανική; Βλέπεις ανταλλακτικά από το ίδιο εργοστάσιο και γραμμή παραγωγής, ακριβώς ίδια και με τιμή ανάλογη με την ταμπέλα της εταιρείας που τα πουλάει. Πληρώνεις ποιότητα ανταλλακτικού ή την φίρμα στην ταμπέλα; Παλιά έπαιρνες bosch και έπαιρνες γερμανικό προϊόν. Έπαιρνες valeo και έπαιρνες γαλλικό. Έπαιρνες fai και έπαιρνες αγγλικό. Έπαιρνες skf και έπαιρνες σουηδικό. Τώρα όλα είναι αχταρμάς. Παίρνεις bosch μεξικάνικο και fai γερμανικό. Ε, λοιπόν δεν θα πάρω το μεξικάνικο bosch αλλά το γερμανικό fai που είναι και φθηνότερο. Γιατί παλιά πλήρωνα bosch και πλήρωνα ποιότητα τώρα πληρώνω την φιρμα. Και στα λάστιχα ισχύει ακριβώς το ίδιο.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα στα συγκριτικά τεστ θα έβγαινε καλύτερο το πιο ακριβό. Δεν ισχύει όμως και η υπέραπλουστευσεις ότι πληρώνεις παίρνεις είναι απλά placebo. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά με επικυνδυνες σειρές ελαστικών και ελλατωματικές από μεγάλους κατασκευαστές.
Νο name κατασκευαστές δεν είναι η toyo, falken, kumho, vredestein, Nokian, uniroyal. Είναι εταιρείες με κέντρα έρευνας κσι ανάπτυξης, κέντρα δοκιμής, δικά τους εργοστάσια παραγωγής. Αλλά κάτι μάρκες που δεν θυμάμαι ούτε τα ονόματα τους αλλά και κάτι θυγατρικές των μεγάλων τύπου sava και kormoran ναι είναι no name και σαφώς υποδεεστερες. Δυστυχώς ως συνήθως ο Έλληνας πάντα ξέρει. Εγώ ουκ ολίγες φορές έχω δει σε συγκριτικά τεστ μεγάλους να τρώνε την σκόνη από μάρκες που δεν πουλάνε μόνο την στάμπα τους. Όσο και να χαλάει το placebo ασφαλείας και ανωτερότητας με τα ακριβά και με την λογική ότι πληρώνεις παίρνεις, έχει πάψει να ισχύει από καιρό αυτό. Είναι ο σύγχρονος κόσμος έτσι, τι να κανουμε; για αυτό ένας λόγος παραπάνω να υπάρχουν και φόρουμ για να συζητάμε αλλιώς θα βάζαμε όλοι 4 μάρκες ελαστικών και θα ήταν όλα όμορφα και ωραία. Και θα τα πληρώναμε και 3 φορές επάνω γιατί δεν θα υπήρχε και ανταγωνισμός.
-
Σήμερα πέρασα από ένα μαγαζί με λάστιχα κ ήταν ένα γεροντακι γτ ο γιος του που έχει το μαγαζί έχει χτυπήσει κ το κρατάει ανοιχτό αυτός.
Μου είπε πως αυτό που βλέπει τους τελευταίους μήνες με τα λάστιχα δν το χει ξανασυναντήσει σε τέτοιο βαθμό, δηλαδή από τους 10 πελάτες οι 8 του ζητάνε ότι πιο οικονομικό έχει. Μου έδειξε κάποια λάστιχα από παραγγελία που χε στο μαγαζί μάρκας green...κάτι κ μου λέει αυτα είναι για jeep renegade...Με τις υπέρογκες ανατιμήσεις των μεγάλων μου πε λίγοι τα προτιμούν πλέον....
Βέβαια σαν γνώμη μου πε να Μν κινηθώ σε άγνωστες μάρκες αλλά δν είναι κ απαραίτητο να πάω κ στις ακριβότερες....Εν ολίγοις μου πε αυτη τν στιγμή η μόνη αξιόλογη μάρκα ανάμεσα στους 2 κόσμους είναι η hankook...,ως premium πλέον με σχετικά μικρότερες ανατιμήσεις από τις άλλες...Για τν διάσταση μου 195/50/15 πρότεινε τα ventus prime 3 k125.... -
Το παλιό δόγμα ότι πληρώνεις παίρνεις δεν ισχύει πλεον. Διότι και στα αυτοκίνητα ισχύει πλέον η παγκοσμιοποίηση και μαζική παραγωγή.
Νο name κατασκευαστές δεν είναι η toyo, falken, kumho, vredestein, Nokian, uniroyal. Είναι εταιρείες με κέντρα έρευνας κσι ανάπτυξης, κέντρα δοκιμής, δικά τους εργοστάσια παραγωγής. Αλλά κάτι μάρκες που δεν θυμάμαι ούτε τα ονόματα τους αλλά και κάτι θυγατρικές των μεγάλων τύπου sava και kormoran ναι είναι no name και σαφώς υποδεεστερες. Δυστυχώς ως συνήθως ο Έλληνας πάντα ξέρει. Εγώ ουκ ολίγες φορές έχω δει σε συγκριτικά τεστ μεγάλους να τρώνε την σκόνη από μάρκες που δεν πουλάνε μόνο την στάμπα τους. Όσο και να χαλάει το placebo ασφαλείας και ανωτερότητας με τα ακριβά και με την λογική ότι πληρώνεις παίρνεις, έχει πάψει να ισχύει από καιρό αυτό. Είναι ο σύγχρονος κόσμος έτσι, τι να κανουμε; για αυτό ένας λόγος παραπάνω να υπάρχουν και φόρουμ για να συζητάμε αλλιώς θα βάζαμε όλοι 4 μάρκες ελαστικών και θα ήταν όλα όμορφα και ωραία. Και θα τα πληρώναμε και 3 φορές επάνω γιατί δεν θα υπήρχε και ανταγωνισμός.Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου! Η δική μου εμπειρία είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όσον αφορά τα ελαστικά, "ότι πληρώνεις, παίρνεις".
Σπάνια υπάρχουν κάποιες αστοχίες μεγάλων κατασκευαστών της Α1 κατηγορίας, όπως τη λέω εγώ (Michelin, Continental, Bridgestone, Pirelli, Goodyear, Dunlop) όπως π.χ. τα EcoContact6, αλλά γενικά με αυτές τις εταιρίες παίρνεις σίγουρα ποιοτικά προϊόντα. Πίσω από αυτές τις εταιρίες υπάρχει η Α2 κατηγορία των εταιριών που ανέφερες (toyo, falken, kumho, vredestein, Nokian, uniroyal κ.α.) οι οποίες βεβαίως και είναι επώνυμες, με σοβαρή έρευνα και συχνά (αλλά όχι πάντα) βγάζουν ελαστικά που τοποθετούνται πολύ κοντά στην κορυφή των κατηγοριών τους. Αλλά και η τιμή τους είναι επίσης κοντά στην από πάνω κατηγορία.
Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά από εκεί και κάτω με τις φθηνές θυγατρικές των μεγάλων εταιριών αρχίζουν οι σοβαρές εκπτώσεις είτε σε ποιότητα είτε σε διάρκεια. Αν μάλιστα κατεβούμε ακόμη ένα σκαλοπάτι σε κινέζικες, τούρκικες και λοιπές no name εταιρίες, αρχίζει η νίλα του Δράμαλη όσον αφορά απόδοση και διάρκεια.
Γενικά η τιμή και το όνομα ενός ελαστικού είναι μια καλή ένδειξη για το τι πρέπει να περιμένεις. Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν ΤΟ τεφαρίκι, αγοράζοντας ένα λάστιχο στο μισό ή το 1/3 της τιμής ενός επώνυμου, καλή τύχη! Η εμπειρία δείχνει ότι οι περισσότεροι καταλήγουν να το βγάζουν πριν την ώρα του από το αυτοκίνητο τους και τελικά να το πληρώνουν διπλά.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το παλιό δόγμα ότι πληρώνεις παίρνεις δεν ισχύει πλεον. Διότι και στα αυτοκίνητα ισχύει πλέον η παγκοσμιοποίηση και μαζική παραγωγή.
Νο name κατασκευαστές δεν είναι η toyo, falken, kumho, vredestein, Nokian, uniroyal. Είναι εταιρείες με κέντρα έρευνας κσι ανάπτυξης, κέντρα δοκιμής, δικά τους εργοστάσια παραγωγής. Αλλά κάτι μάρκες που δεν θυμάμαι ούτε τα ονόματα τους αλλά και κάτι θυγατρικές των μεγάλων τύπου sava και kormoran ναι είναι no name και σαφώς υποδεεστερες. Δυστυχώς ως συνήθως ο Έλληνας πάντα ξέρει. Εγώ ουκ ολίγες φορές έχω δει σε συγκριτικά τεστ μεγάλους να τρώνε την σκόνη από μάρκες που δεν πουλάνε μόνο την στάμπα τους. Όσο και να χαλάει το placebo ασφαλείας και ανωτερότητας με τα ακριβά και με την λογική ότι πληρώνεις παίρνεις, έχει πάψει να ισχύει από καιρό αυτό. Είναι ο σύγχρονος κόσμος έτσι, τι να κανουμε; για αυτό ένας λόγος παραπάνω να υπάρχουν και φόρουμ για να συζητάμε αλλιώς θα βάζαμε όλοι 4 μάρκες ελαστικών και θα ήταν όλα όμορφα και ωραία. Και θα τα πληρώναμε και 3 φορές επάνω γιατί δεν θα υπήρχε και ανταγωνισμός.Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου! Η δική μου εμπειρία είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όσον αφορά τα ελαστικά, "ότι πληρώνεις, παίρνεις".
Σπάνια υπάρχουν κάποιες αστοχίες μεγάλων κατασκευαστών της Α1 κατηγορίας, όπως τη λέω εγώ (Michelin, Continental, Bridgestone, Pirelli, Goodyear, Dunlop) όπως π.χ. τα EcoContact6, αλλά γενικά με αυτές τις εταιρίες παίρνεις σίγουρα ποιοτικά προϊόντα. Πίσω από αυτές τις εταιρίες υπάρχει η Α2 κατηγορία των εταιριών που ανέφερες (toyo, falken, kumho, vredestein, Nokian, uniroyal κ.α.) οι οποίες βεβαίως και είναι επώνυμες, με σοβαρή έρευνα και συχνά (αλλά όχι πάντα) βγάζουν ελαστικά που τοποθετούνται πολύ κοντά στην κορυφή των κατηγοριών τους. Αλλά και η τιμή τους είναι επίσης κοντά στην από πάνω κατηγορία.
Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά από εκεί και κάτω με τις φθηνές θυγατρικές των μεγάλων εταιριών αρχίζουν οι σοβαρές εκπτώσεις είτε σε ποιότητα είτε σε διάρκεια. Αν μάλιστα κατεβούμε ακόμη ένα σκαλοπάτι σε κινέζικες, τούρκικες και λοιπές no name εταιρίες, αρχίζει η νίλα του Δράμαλη όσον αφορά απόδοση και διάρκεια.
Γενικά η τιμή και το όνομα ενός ελαστικού είναι μια καλή ένδειξη για το τι πρέπει να περιμένεις. Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν ΤΟ τεφαρίκι, αγοράζοντας ένα λάστιχο στο μισό ή το 1/3 της τιμής ενός επώνυμου, καλή τύχη! Η εμπειρία δείχνει ότι οι περισσότεροι καταλήγουν να το βγάζουν πριν την ώρα του από το αυτοκίνητο τους και τελικά να το πληρώνουν διπλά.
Εγώ φίλε μου μιλάω για την Α2 όπως την ονομάζεις εσύ, κατηγορία, ως αξιόπιστες και συμφέρουσες επιλογές που δεν έχουν ρίσκο καθόλου. Δεν είναι λίγη η διαφορά τιμής τους με τις επώνυμες αλλά δεν είναι και τιμή χώμα. Για μάρκες κινεζικές, τουρκικές κσι no name Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ποτέ δεν θα της φόραγα ούτε θα τις πρότεινα σε άλλον. Καλύτερα ένα σετ φρέσκα μεταχειρισμένα παρά ελαστικό με έκαψες... Το falken πχ ξυρίζει στα τεστ. Ούτε no name ειναι, ούτε επικυνδυνο. Τα toyo επίσης είναι ελαστικά recommended. Και όλα τα άλλα που έχω ήδη αναφέρει. Μιλάω για συγκεκριμένες μάρκες ως αξιόπιστες προτάσεις κι οχι για ότι κάτσει... Η kumho βγάζει ελαστικά αεροσκαφών. Δεν είναι ούτε κινέζικα ούτε no name ούτε σκοτωστρες. Δεν θα την βάλω στην ίδια κατηγορία με την sava ούτε με την Apollo. Εμένα τα toyo πιανανε μέχρι το τέλος της ζωής τους σαν τρελά. Τα κοντινενταλ από τον 2ο χρόνο βγήκαν off. Σε βρεγμένο έμπαινε συνέχεια το abs. Ακόμα και στο στεγνό. Σε στεγνό άρχισαν να σπινιαρουν τρελά σε ένα 1400αρι corsa. Premium contact 5. Με τα toyo proxes cf2 ποτέ. Ίδιας εποχής μοντέλα. Έγραψα για τα πιρελλι και μου είπε ο φίλος κακώς γράφω γιατί ήταν παλιό μοντέλο ελαστικών και δεν πρέπει να τα συγκρίνω με το τώρα. Ε και; Την εποχή τους όλοι τα έκραζαν ως επικυνδυνα ενώ άλλες μάρκες της ίδιας εποχής ήταν μια χαρά. Άρα δεν εφταιγε η παρωχημένη τεχνολογία αλλά ότι η πιρελλι πριν 15 χρόνια είχε βγάλει ένα άθλιο ελαστικό. Το όνομα λοιπόν δεν λέει πάντα την αλήθεια. Ούτε φυσικά η τιμή. Μιλώντας όμως πάντα για επώνυμα ελαστικά κι όχι για τα kitsos tyres corporation. Για μένα μια διαφορά των 50, 80 ή 100 ευρώ δεν είναι αμηλητεα όταν το μεροκάματο δεν είναι ούτε 20 ευρώ. Μια βδομάδα δουλειάς για ένα όνομα σε ένα ταμπέλα κι κοστίζει ακριβά για μένα. Όμως σε συναρτηση με την ασφάλεια. Μπορώ να επιλέξω ένα εφάμιλλο προϊόν με 100 ευρώ λιγότερα χωρίς να χάσω κάτι σε ασφάλεια. Το κακό είναι να είμαι τσίπης και να κοιτάξω να γλυτώσω 200 ευρώ ή 300 και να βάλω ότι πιο φτηνό βρω μπροστά μου. Η ζωή δεν είναι άσπρο μαύρο φίλε μου. Υπάρχει η μέση οδός. Αυτά... Το θέμα το διυλισαμε όσο δεν πάει. Πλέον η βιομηχανία έχει άλλους κανόνες. Σε όλα. Παπούτσι Nike τρυπαει σε ένα μήνα και παπούτσι μάρκας intersport μου κράτησε 2 χρόνια. Αν πάρω όμως λαϊκής θα μου κρατήσει μια βδομάδα. Το παράδειγμα πραγματικό. Μπαράκι ζαμφορ γνήσιο κοβόταν κάθε χρόνο. Μάρκας lemforder made in China παρακαλώ, κράτησε ενάμιση. Μου σπάσανε τα νεύρα. Πήρα ένα φτηνό των 15 ευρώ που ούτε θυμάμαι τι μάρκα ήταν και το έχω δέκα χρόνια. Όταν το γνήσιο η οπελ μου το χρεώνε 110 ευρώ. Θες κι άλλα παραδείγματα;
-
Σήμερα πέρασα από ένα μαγαζί με λάστιχα κ ήταν ένα γεροντακι γτ ο γιος του που έχει το μαγαζί έχει χτυπήσει κ το κρατάει ανοιχτό αυτός.
Μου είπε πως αυτό που βλέπει τους τελευταίους μήνες με τα λάστιχα δν το χει ξανασυναντήσει σε τέτοιο βαθμό, δηλαδή από τους 10 πελάτες οι 8 του ζητάνε ότι πιο οικονομικό έχει. Μου έδειξε κάποια λάστιχα από παραγγελία που χε στο μαγαζί μάρκας green...κάτι κ μου λέει αυτα είναι για jeep renegade...Με τις υπέρογκες ανατιμήσεις των μεγάλων μου πε λίγοι τα προτιμούν πλέον....
Βέβαια σαν γνώμη μου πε να Μν κινηθώ σε άγνωστες μάρκες αλλά δν είναι κ απαραίτητο να πάω κ στις ακριβότερες....Εν ολίγοις μου πε αυτη τν στιγμή η μόνη αξιόλογη μάρκα ανάμεσα στους 2 κόσμους είναι η hankook...,ως premium πλέον με σχετικά μικρότερες ανατιμήσεις από τις άλλες...Για τν διάσταση μου 195/50/15 πρότεινε τα ventus prime 3 k125....Το θέμα ξέρεις πιο είναι; ότι το ventus prime 3 είναι παλιοτερο μοντέλο ελαστικού γιατί πλεον έχει βγει το prime 4 αλλά η hankook δεν τα βγάζει για αρκετές διαστάσεις. Εγώ λοιπόν προτίμησα να βάλω καινούριο μοντέλο ελαστικού. Και τα kumho και τα toyo είναι καινούρια μοντέλα. Το 2021 το toyo proxes comfort το 2022 το kumho. Το falken 310 μου φαίνεται είχε βγει το 2019 αλλά δεν είμαι σίγουρος. Τα ventus prime 4 έχουν πολύ καλύτερα σχόλια από τα 3. Αν δεν σε πειράζει να βάλεις ένα ελαστικό τεχνολογίας γύρω στην 10ετια βαλτα. Σε γενικές γραμμές είναι καλά αλλά έχουν πλέον τα χρονάκια τους ως μείγμα και χάραξη.
-
Πάντως οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με το ίδιο ελαστικό για ένα κριτήριο που δεν σηκώνει διαφορετικές ερμηνείες, έχει έναν κοινό παρανομαστή,τον χρόνο ωρίμανσης .
Πολλοί γκρινιάζουν στο χρόνο ότι το ελαστικό γλυστραει ........ -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πάντως οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με το ίδιο ελαστικό για ένα κριτήριο που δεν σηκώνει διαφορετικές ερμηνείες, έχει έναν κοινό παρανομαστή,τον χρόνο ωρίμανσης .
Πολλοί γκρινιάζουν στο χρόνο ότι το ελαστικό γλυστραει ........Τι εννοείς με τον χρόνο ωρίμανσης;
Τον χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής μέχρι να φορεθεί ένα ελαστικό ή τον χρόνο που είναι φορεμένο πάνω στο αμάξι;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]