-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όπως αναφέρθηκε και από άλλο συμφορουμιτη τα λάστιχα έχουν οριο ζωής πολύ παραπάνω από τα 40 η 50000 Χιλ. Ο πολυκαιρισμος είναι αυτός που βαραίνει τις περισσότερες φορες. Έχω κρατήσει ελαστικά αρκετές φορές έως και 70-80κ αλλά η αλλαγή γινεται στα 4 χρόνια κοντά. Εννοείται ότι η εικόνα των ελαστικών και η οδηγικη αίσθηση αυτών κρίνουν την αντικατάσταση η οχι.
Και πανω απο 4 χρονια αντεχουν αν το αυτοκινητο παρκαρει εστω σε παρκινγκ που δεν το βλεπει ο ηλιος.
Η michelin αν δεν κανω λαθος αναφερει τα 7 χρονια.
Αν καποιος δεν κανει πολλα χιλιομετρα, παρκαρει σε κλειστο χωρο κι εχει φερειπειν 40.000 χλμ στην 4ετια, με σοβαρα λαστιχα βγαζει ανετα μια διετια ακομα.
Τωρα κατι β-γ διαλογης δεν κρατανε σοβαρα ουτε απ'την ορωτη μερα, οχι να τα κρατησεις και 6ετια.Δε ξέρω τι λέει η michelin αλλά σε 7 χρόνια δεν φοράς λάστιχα πλέον αλλά παντόφλες!!!!
Eγω αλλαξα στην 5ετια τα potenza s001 που φορουσα πριν με 50κατι χιλιαδες χλμ και ηταν αψογα.
Απλα παρασυρθηκα με οσα λεγονται οτι πρεπει στα 4-5 χρονια να αλλαζουμε ελαστικα ντε και καλα και αισθανομουν ανασφαλεια οποτε τα αλλαξα, χωρις να εχω καποια αλλη ενδειξη.
Ε τωρα δεν το ξανακανω αυτο το λαθος, αν και οπτικα και σε αισθηση τα ελαστικα ειναι μια χαρα, δεν τα αλλαζω πριν τα 6-7 χρονια με τιποτα αν εχω κατω απο 60.000 χλμ.
Αν παρκαρα εξω οπως κανω στο αλλο μου αμαξι τοτε οκ αλλα σε κλειστο παρκινγκ τα σοβαρα ελαστικα αντεχουν πολυ περισσοτερο.Μήπως γνωριζεις τη διαφορά στη συμπεριφορά των ελαστικών μεταξύ του 1ου και 5ου χρόνου. Για τον 7ο δεν ρωτάω καν
-
Καλησπέρα σε όλους.
Μετά από αρκετή αναζήτηση (185/60/15)και βλέποντας τις τιμές (υπερβολικές) κατέληξα σε hankook ventus 3 ή falken ze310 (το οποίο βγαίνει και σε xl) για το swift 2009 1.3.
Τώρα φοράει Goodyear efficient grip αλλά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από την άνεση και την φθορά. Κατά τα άλλα ένα πολυ έμπιστο λάστιχο που θα σε βγάλει ασπροπροσωπο ακόμα και σε full wet καταστάσεις. Σε σχέση με τα δύο παραπάνω έχετε κάποια άποψη? Δεν είχα ποτέ αντίστοιχες μάρκες. Είδα γενικά τα hankook θεωρούνται premium στα χαρτιά όπως και τα falken.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Όπως αναφέρθηκε και από άλλο συμφορουμιτη τα λάστιχα έχουν οριο ζωής πολύ παραπάνω από τα 40 η 50000 Χιλ. Ο πολυκαιρισμος είναι αυτός που βαραίνει τις περισσότερες φορες. Έχω κρατήσει ελαστικά αρκετές φορές έως και 70-80κ αλλά η αλλαγή γινεται στα 4 χρόνια κοντά. Εννοείται ότι η εικόνα των ελαστικών και η οδηγικη αίσθηση αυτών κρίνουν την αντικατάσταση η οχι.
Και πανω απο 4 χρονια αντεχουν αν το αυτοκινητο παρκαρει εστω σε παρκινγκ που δεν το βλεπει ο ηλιος.
Αν καποιος δεν κανει πολλα χιλιομετρα, παρκαρει σε κλειστο χωρο κι εχει φερειπειν 40.000 χλμ στην 4ετια, με σοβαρα λαστιχα βγαζει ανετα μια διετια ακομα.
Τωρα κατι β-γ διαλογης δεν κρατανε σοβαρα ουτε απ'την ορωτη μερα, οχι να τα κρατησεις και 6ετια.Δε ξέρω τι λέει η michelin αλλά σε 7 χρόνια δεν φοράς λάστιχα πλέον αλλά παντόφλες!!!!
Eγω αλλαξα στην 5ετια τα potenza s001 που φορουσα πριν με 50κατι χιλιαδες χλμ και ηταν αψογα.
Απλα παρασυρθηκα με οσα λεγονται οτι πρεπει στα 4-5 χρονια να αλλαζουμε ελαστικα ντε και καλα και αισθανομουν ανασφαλεια οποτε τα αλλαξα, χωρις να εχω καποια αλλη ενδειξη.
Ε τωρα δεν το ξανακανω αυτο το λαθος, αν και οπτικα και σε αισθηση τα ελαστικα ειναι μια χαρα, δεν τα αλλαζω πριν τα 6-7 χρονια με τιποτα αν εχω κατω απο 60.000 χλμ.
Αν παρκαρα εξω οπως κανω στο αλλο μου αμαξι τοτε οκ αλλα σε κλειστο παρκινγκ τα σοβαρα ελαστικα αντεχουν πολυ περισσοτερο.Μήπως γνωριζεις τη διαφορά στη συμπεριφορά των ελαστικών μεταξύ του 1ου και 5ου χρόνου. Για τον 7ο δεν ρωτάω καν
Ακομα και να μην τη γνωριζω εγω, σιγουρα τη γνωριζει η michelin καλυτερα κι απο'μενα κι απο'σενα.
Kι εδω γραφει ξεκαθαρα οτι απ'τα 5 χρονια και μετα τα ελαστικα θελουν καποια επιθεωρηση και πρεπει να αλλαζονται υποχρεωτικα στη δεκαετια ασχετως φαινομενικης καταστασης.
Οποτε προφανως και συμφωνει μαζι μου οτι βγαζουν μια 6ετια και μια 60αρια χιλιαδες χλμ οπως εγραψα αν δεν τα βλεπει και πολυ ο ηλιος.
https://www.michelinman.com/auto/auto-tips-and-advice/tire-buying-guide/when-do-i-need-new-tires -
@babis93 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σε όλους.
Μετά από αρκετή αναζήτηση (185/60/15)και βλέποντας τις τιμές (υπερβολικές) κατέληξα σε hankook ventus 3 ή falken ze310 (το οποίο βγαίνει και σε xl) για το swift 2009 1.3.
Τώρα φοράει Goodyear efficient grip αλλά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από την άνεση και την φθορά. Κατά τα άλλα ένα πολυ έμπιστο λάστιχο που θα σε βγάλει ασπροπροσωπο ακόμα και σε full wet καταστάσεις. Σε σχέση με τα δύο παραπάνω έχετε κάποια άποψη? Δεν είχα ποτέ αντίστοιχες μάρκες. Είδα γενικά τα hankook θεωρούνται premium στα χαρτιά όπως και τα falken.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Εγω τα bridgestone t005 θα σου προτεινα στη διασταση αυτη παντως αν δεν εχουν πολυ μεγαλη διαφορα απ'τα δυο που αναφερεις.
-
Ακομα και να μην τη γνωριζω εγω, σιγουρα τη γνωριζει η michelin καλυτερα κι απο'μενα κι απο'σενα.
Kι εδω γραφει ξεκαθαρα οτι απ'τα 5 χρονια και μετα τα ελαστικα θελουν καποια επιθεωρηση και πρεπει να αλλαζονται υποχρεωτικα στη δεκαετια ασχετως φαινομενικης καταστασης.
Οποτε προφανως και συμφωνει μαζι μου οτι βγαζουν μια 6ετια και μια 60αρια χιλιαδες χλμ οπως εγραψα αν δεν τα βλεπει και πολυ ο ηλιος.
https://www.michelinman.com/auto/auto-tips-and-advice/tire-buying-guide/when-do-i-need-new-tiresΣε λάστιχα που δεν τα χτυπάει ήλιος αλλά κάνουν κανονικά χιλιόμετρα ( η ακινησία δεν είναι καλή) πολλοί μπερδεύονται σχετικά με τη ωφέλιμη ζωή τους. Τα conti τα κρατάω μέχρι να γίνουν σλικ και έχουν φοβερό κράτημα. Ωστόσο όταν ένα λάστιχο φθείρεται , χάνει και γόμα ( το πάχος- αυλακώσεις το αφηνει να ακολουθει τις ανωμαλίες της ασφάλτου. Τα ελαστικά χωρίς αυλακώσεις συνεχής έχουν θέμα στις ανωμαλίες π.χ. παλιό vrederstein) . Επίσης ο σκελετός συνολικά σκληραίνει .
Αν λοιπόν κατεβάσεις 0,1 την πίεση και κάνεις την παραδοχή ότι σε τραχιά άσφαλτο δεν θα χει το ίδιο grip μια χαρά πιάνουν οπουδήποτε αλλού και σε αίσθηση είναι μακράν καλύτερο από ένα λάστιχο 1-2 μηνών που το πουλάνε σαν υπέρ του χαρακτηριστικο....... -
Σήμερα μάθαμε ότι τα λάστιχα αποδίδουν τα μέγιστα και στα 5 και στα 7 χρονια αλλά ακόμη περισσότερη γνώση πήραμε όταν μάθαμε ότι όταν γίνουν φαλακρα αποδίδουν ακόμη καλύτερα!!! Πενία τέχνας κατεργάζεται.
-
Σοβαρά μοντέλα από σοβαρές εταιρείες κρατάνε μέχρι τέλους βλέπε κοντινενταλ.....
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Εγω τα bridgestone t005 θα σου προτεινα στη διασταση αυτη παντως αν δεν εχουν πολυ μεγαλη διαφορα απ'τα δυο που αναφερεις.
Εγώ είχα τα Goodyear efficient grip 2 (κόρσα 1.4), καλούτσικα ήταν, ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Έχω βάλει hankook ventus prime 2, δεν θα τα ξαναέβαζα.
Έβαλα τώρα pirelli p1 και μέχρι στιγμής μου έχουν φανεί ανέλπιστα καλά (δεν έχω ξαναβάλει πιρέλλι).
Έχω βάλει falken σε άλλο αμάξι και ήταν πάαααρα πολύ καλά, ενώ περίμενα το αντίθετο. -
@pgp737ng said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@nascar1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@accentwizard said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Επειδή το αμάξι μου έχει κωλο διάσταση (205/60/16) ποιο σχετικά φθηνό θα επιλέγατε; γιατί εκτός της διάστασης οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα. Στην προηγούμενη σελίδα διάβασα για nexen. Υπαρχει κάτι άλλο σε λογική τιμή;
Γιατι δεν βαζεις 205/55/16 που ειναι παμφθηνα;Οκ θα κοντυνει λιγο,αλλα δεν ειναι τραγικα εκτος προδιαγραφων.
Υπ'οψιν οτι και τα 215/55/16 ειναι ακριβα..Ήταν η πρώτη μου σκέψη. Αλλά με φοβίζουν 2 πράγματα. 1ον μήπως πρέπει να δηλώσω στον εγκέφαλο του αμαξιού την αλλαγή για να δουλεύει σωστά κοντέρ και τα ηλεκτρονικά του και ένα 2ο που ίσως κανένας δεν έχει σκεφτεί... Τι θα γίνει αν σε ένα τρακάρισμα που δεν φταίω ένα σαινι ασφαλιστής το πάρει χαμπάρι και ρίξει σε εμένα το φταίξιμο;; Σίγουρα τραβηγμένο αλλά μπορεί να ισχυριστεί ότι το αμάξι ήταν εκτός εργοστσιακων προδιαγραφών. Υπόψιν πρόκειται για ford focus mk4 1.5 diesel του 2019
- Κανένας εγκέφαλος δεν είναι τόσο εγκέφαλος παρά μονο ανεγκέφαλος, όποτε δεν θα δηλώσεις τίποτα γιατί δεν μπορείς να δηλώσεις κάτι.
2.α) Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα σαΐνι ασφαλιστής. Ίσως σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Υπάρχουν πραγματογνώμονες, και να είσαι σίγουρος δεν θα ασχοληθούν.
β) Έχεις κάθε δικαίωμα να κανείς ότι αλλαγή θέλεις στο αυτοκίνητο σου αρκεί να είναι πιστοποιημένη από ΚΤΕΟ ή TUV. Έχεις και δικαίωμα να αλλάξεις την διάσταση των ελαστικών κατά 2 με 4 % αν θυμαμαι καλά.
Από -2,5% έως +1,5% λέει ο ΚΟΚ
- Κανένας εγκέφαλος δεν είναι τόσο εγκέφαλος παρά μονο ανεγκέφαλος, όποτε δεν θα δηλώσεις τίποτα γιατί δεν μπορείς να δηλώσεις κάτι.
-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σοβαρά μοντέλα από σοβαρές εταιρείες κρατάνε μέχρι τέλους βλέπε κοντινενταλ.....
Δε βαριεσαι, καποιοι εχουν μεινει στη λογικη αλλαζουμε λαστιχα στα 3,5 χρονια και λαδια στα 5.000 χλμ.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Να βάλεις τα Falken ΖΕ310 -
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε ford???? Όχι βέβαια.
Ναι, βέβαια. Manual Ford Focus Mk1:
Η 'αλλη λύση είναι να πάω σε 17αρες οπότε στην 225/45/17 που είναι οκ σε τιμές και σε ποιότητα ελαστικών. Πάντως Δία τα 205/55/16 είναι 3,1% Αντί για 3.. Τρίχες θα μπορούσε να πει κάποιος. Απλά θέλω το αμάξι να είναι οκ στα υποσυστήματά του...
Θες να κάνεις οικονομία 100 Ευρώ από τα λάστιχα και θα αγοράσεις 17άρες ζάντες που θα κοστίσουν κανένα 500άρικο (άντε 200 μεταχειρισμένες);
Το έψαξα αλλά δεν υπάρχει στο manual του focus.
https://www.ford.gr/support/vehicle/focus-1999/2005/owner-manuals
Από που το βρήκες? Βάλε μια μεγαλύτερη φωτο.
Από το manual του δικού μου Focus το βρήκα. Σελίδα 245.
-
Αν πας σε ένα συνεργείο Ford θα σου πούνε ότι ισχύει. Υπάρχει στο διαγνωστικό τους.
-
Πώς ήταν αυτή η παροιμία για την επιμονή; Κάπως χαρακτήριζε τον επίμονο...
-
Άλλοι έχουν το όνομα και το χάρισμα να είναι κακεντρεχείς.
Δίκιο έχεις. Κάνε μου κι ένα report να γουστάρεις!
-
Ρε παιδιά χρόνιαρα μέρα δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε; Σίγουρα έχετε προηγούμενα αλλά μήπως με αφορμή την νέα χρονιά να τα αφήσετε πίσω;
-
Οι αντιπαραθέσεις απλά διεγράφησαν. Λόγω της ημέρας δεν θα υπάρξουν ποινές. Ειρήνη υμίν.
-
https://www.michelinman.com/auto/auto-tips-and-advice/tire-buying-guide/when-do-i-need-new-tiresΕίναι πολύ γενικό αυτό. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση. Εγώ χρειάστηκα αλλαγή στην 5ετια και λιγότερα από 30.000χλμ. Πάντα σε παρκινγκ και ελάχιστη χρήση το καλοκαίρι. Πέλμα είχαν αρκετό αλλά αρχίσανε να φεύγουν κομμάτια γιατί πηγαίνω σβέλτα στο βουνό.
Σε λάστιχα που δεν τα χτυπάει ήλιος αλλά κάνουν κανονικά χιλιόμετρα ( η ακινησία δεν είναι καλή) πολλοί μπερδεύονται σχετικά με τη ωφέλιμη ζωή τους. Τα conti τα κρατάω μέχρι να γίνουν σλικ και έχουν φοβερό κράτημα. Ωστόσο όταν ένα λάστιχο φθείρεται , χάνει και γόμα ( το πάχος- αυλακώσεις το αφηνει να ακολουθει τις ανωμαλίες της ασφάλτου. Τα ελαστικά χωρίς αυλακώσεις συνεχής έχουν θέμα στις ανωμαλίες π.χ. παλιό vrederstein) . Επίσης ο σκελετός συνολικά σκληραίνει .
Αν λοιπόν κατεβάσεις 0,1 την πίεση και κάνεις την παραδοχή ότι σε τραχιά άσφαλτο δεν θα χει το ίδιο grip μια χαρά πιάνουν οπουδήποτε αλλού και σε αίσθηση είναι μακράν καλύτερο από ένα λάστιχο 1-2 μηνών που το πουλάνε σαν υπέρ του χαρακτηριστικο.......Όντως κάτι continental, bridgestone ακόμα και με ελάχιστο πέλμα στο στεγνό έχουν καλό πάτημα αλλά στο βρεγμένο όχι. Καταλήγουμε σαφώς ότι πάλι χρήζουν αλλαγής μιας και η ουσία είναι το βρεγμένο αλλιώς όλοι με ημισλίκ θα γυρνούσαμε.
-
@aea4tf said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Οι αντιπαραθέσεις απλά διεγράφησαν. Λόγω της ημέρας δεν θα υπάρξουν ποινές. Ειρήνη υμίν.
έχει κανείς το ιστορικό γιατί μόλις μπήκα και το έχασα..
Κατά πρώτον, το θέμα δεν σας αφορά. Κατά δεύτερον, ως γνωστόν, δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός σε ενέργειες των Διαχειριστών και Συντονιστών. Κατά τρίτον, σας χαρίστηκε μια φορά αυτό το είδος "εξυπνακισμού" στις αγγελίες (για να μην νομίζετε ότι μας πιάσατε κορόιδα), αλλά και η υπομονή έχει τα όρια της. Καλή χρονιά και με περισσότερη προσοχή και λιγότερη πρόκληση. {Admin}
-
@panos2171 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
https://www.michelinman.com/auto/auto-tips-and-advice/tire-buying-guide/when-do-i-need-new-tiresΕίναι πολύ γενικό αυτό. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση. Εγώ χρειάστηκα αλλαγή στην 5ετια και λιγότερα από 30.000χλμ. Πάντα σε παρκινγκ και ελάχιστη χρήση το καλοκαίρι. Πέλμα είχαν αρκετό αλλά αρχίσανε να φεύγουν κομμάτια γιατί πηγαίνω σβέλτα στο βουνό.
Σε λάστιχα που δεν τα χτυπάει ήλιος αλλά κάνουν κανονικά χιλιόμετρα ( η ακινησία δεν είναι καλή) πολλοί μπερδεύονται σχετικά με τη ωφέλιμη ζωή τους. Τα conti τα κρατάω μέχρι να γίνουν σλικ και έχουν φοβερό κράτημα. Ωστόσο όταν ένα λάστιχο φθείρεται , χάνει και γόμα ( το πάχος- αυλακώσεις το αφηνει να ακολουθει τις ανωμαλίες της ασφάλτου. Τα ελαστικά χωρίς αυλακώσεις συνεχής έχουν θέμα στις ανωμαλίες π.χ. παλιό vrederstein) . Επίσης ο σκελετός συνολικά σκληραίνει .
Αν λοιπόν κατεβάσεις 0,1 την πίεση και κάνεις την παραδοχή ότι σε τραχιά άσφαλτο δεν θα χει το ίδιο grip μια χαρά πιάνουν οπουδήποτε αλλού και σε αίσθηση είναι μακράν καλύτερο από ένα λάστιχο 1-2 μηνών που το πουλάνε σαν υπέρ του χαρακτηριστικο.......Όντως κάτι continental, bridgestone ακόμα και με ελάχιστο πέλμα στο στεγνό έχουν καλό πάτημα αλλά στο βρεγμένο όχι. Καταλήγουμε σαφώς ότι πάλι χρήζουν αλλαγής μιας και η ουσία είναι το βρεγμένο αλλιώς όλοι με ημισλίκ θα γυρνούσαμε.
Καλα ποσο σβελτα πηγαινες κι εφευγαν κομματια μετα απο 30.000 χλμ?
Για ασφαλτο δε μιλαμε? Αν ναι μου φαινεται πολυ περιεργο.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]