-
Νομίζω ότι το επόμενο βήμα θα είναι να στο στέλνουν συσκευασμένο με οδηγίες συναρμολόγησης:
1.Ευχαριστούμε που επιλέξατε το yaris cross.
2.Χρειάζεστε δύο άτομα για την συναρμολόγηση.
3.Αν αγοράσατε την δεξιοτιμονη έκδοση σταθείτε αριστερά από το κουτί.
4. Κλπ -
Μα όποιος παίρνει υβριδικά Toyota δεν πληρώνει για τα υλικά και την συναρμογή αλλά για την ανώτερη τεχνολογία του υβριδικού συστήματος και την τεχνογνωσία, οπότε πιο το πρόβλημα;
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Νομίζω ότι το επόμενο βήμα θα είναι να στο στέλνουν συσκευασμένο με οδηγίες συναρμολόγησης:
4. ΚλπΚαι όλα αυτά γραμμένα στα ιαπωνικά!!!!!
-
@vagnar said in Toyota Yaris Cross:
Μα όποιος παίρνει υβριδικά Toyota δεν πληρώνει για τα υλικά και την συναρμογή αλλά για την ανώτερη τεχνολογία του υβριδικού συστήματος και την τεχνογνωσία, οπότε πιο το πρόβλημα;
Επιτέλους κάποιος το είπε. Ο τρόπος υλοποίησης της κίνησης του αυτοκινήτου κι η εμπειρία που προσδίδει στον οδηγό σε τόσο προσιτό κόστος θα έπρεπε να είχε εξαλείψει κάθε ανταγωνιστή που επιμένει σε παλαιότερες μεθόδους.
Το ότι δεν έχει συμβεί αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής ενδιαφέρεται και γα άλλα θέματα. -
Τα τελευταία έτη έχουν κάνει άλματα σε ότι αφορά στην εξωτερική σχεδίαση, στην απόδοση του πλαισίου και της ανάρτησης, και τέλος στους κινητήρες/μετάδοση.
Όμως κάνουν λάθος επιλογές στο interior design, και χάνουν μερίδιο αγοράς, κάποιος καθετε μέσα στο yc στην έκθεση, βλέπει τα πλαστικά και σηκώνεται και φεύγει. Ακόμα και οι κινεζικές εταιρείες στα φθηνά μοντέλα τους έχουν φτιάξει ενδιαφέροντα εσωτερικά με απομιμήσεις δέρματος, διαστημικά κουμπάκια κλπ. Αυτό η toyota ακόμα δεν το έχει, πρέπει να δώσει προσοχή και σε αυτό το κομμάτι όπως έδωσε τα τελευταία χρόνια στην δυναμική εξωτερική σχεδίαση -
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Σκέφτομαι να πάω να το δω, να το ψαχουλέψω, γιατί με αυτά που διαβάζω στο φόρουμ μου έχει προκαλέσει ενδιαφέρον.
Ελα να οδηγήσεις το δικό μου όσο θές και όπου θες και να το περιεργαστείς όσο θές! Θα σου πώ και όλες τις βλακείες που έχει να μην ψάχνεις!!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Σκέφτομαι να πάω να το δω, να το ψαχουλέψω, γιατί με αυτά που διαβάζω στο φόρουμ μου έχει προκαλέσει ενδιαφέρον.
Ελα να οδηγήσεις το δικό μου όσο θές και όπου θες και να το περιεργαστείς όσο θές! Θα σου πώ και όλες τις βλακείες που έχει να μην ψάχνεις!!
@storm αν πας το αγόρασες! και μετα θα δείς ποιο ήταν το πραγματικό πρόβλημα και η στεναχώρια σου τόσα χρόνια
-
Να κάνω μία χαζή ερώτηση;
Υπάρχουν αυτοκίνητα που τα πλαστικά τους δεν είναι συναρμολογημένα με κλιπς;Τι κλιπάκια έχει αυτό Yaris Cross που ξεκουμπώνουν τόσο εύκολα;
είναι όλα στον αέρα, είναι απίστευτο, όλο το ταμπλό δεν πατάει πουθενά, άλλα κόλπα, και κάτι μου λέει ότι και το νέο chr ίδια φάση θα είναι, όταν οι Γάλλοι βγάζουν το 3008 το οποίο έχει φανταστικό εσωτερικό
Τι εννοείς όταν λες ότι όλα είναι στον αέρα; Είναι ποτέ δυνατόν το ταμπλό να μην είναι στερεωμένο κάπου; Ρε παιδιά μήπως είστε λίγο υπερβολικοί;
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@storm αν πας το αγόρασες! και μετα θα δείς ποιο ήταν το πραγματικό πρόβλημα και η στεναχώρια σου τόσα χρόνια
χε!χε! Πες στην Toyota να βάλει ηλεκτρικά αναδιπλούμενους στις "φτηνές" εκδόσεις και μετά το συζητάμε ξανά το ενδεχόμενο αγοράς...
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
4. ΚλπΚαι όλα αυτά γραμμένα στα ιαπωνικά!!!!!
Και με οδηγίες οπως αυτές στο καπάκι τουαλεττας!
-
Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστων Toyota, κυρίως yaris και YC, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για όλα αυτά που λέτε. Πλαστικά, ταμπλώ, θόρυβοι, ποιότητα κατασκευής, αναδιπλούμενοι καθρέφτες.
Η Toyota απευθύνεται στον αγοραστή με το concept είμαι φτηνή σε όλα. Κατανάλωση, αγορά, συντήρηση, βλάβες. Μαζί πάνε κσι τα υπόλοιπα, όπως η ποιότητα κατασκευής.
Όσο δε σπάει αυτό το concept ή δεν έχει επαρκή ανταγωνισμό, θα συνεχίζει να πουλάει. Ο περισσότερος κόσμος έχει προτεραιότητα το οικονομικό στη ζωή του.
Κανονικά τα φτηνά Κινέζικα θα έπρεπε πρώτα να τρομάζουν την Toyota και μετά τους Ευρωπαίους.
-
Τι εννοείς όταν λες ότι όλα είναι στον αέρα; Είναι ποτέ δυνατόν το ταμπλό να μην είναι στερεωμένο κάπου; Ρε παιδιά μήπως είστε λίγο υπερβολικοί;
Το ταμπλό περιμετρικά δεν ακουμπάει πουθενά, μπορείς να το πιέσεις και να υποχωρήσει δυο τρία εκατοστά, αυτό δεν το έχω ξαναδεί, προφανώς έχει κάποια εσωτερική στήριξη, με αυτή την συνδεσμολογία πάντως τριγμούς δεν έχει.
-
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω. Αλλά επειδή δεν το έχω δει από κοντά το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν μπορώ να εκφέρω τεκμηριωμένη άποψη.
-
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω. Αλλά επειδή δεν το έχω δει από κοντά το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν μπορώ να εκφέρω τεκμηριωμένη άποψη.
Να το δεις και να το οδηγήσεις.
Εννοείται ότι ο κάθε αγοραστής έχει τα δικά του κουτάκια να κάνει τσεκ.
Το δικό μου στα 26 χιλιάρικα (αρχική τιμή) συν τη πέρλα άλλα 500 όταν έδινε φουλ υβριδικό με μοτέρ μπρος πίσω, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και κατανάλωση κάτω από 5 λίτρα δεν τα δίνανε οι άλλοι.
Τώρα τι λένε οι ινδικές παροιμίες δε με ενδιαφέρει. -
@greg_ce said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα σ’ όλους.
Απόγευμα Τρίτης και περνώντας από την έκθεση της TOYOTA στην Κηφισίας, βλέπω το Yaris Cross σε περίοπτη θέση της βιτρίνας.
Βρε, δεν πάω να το δω σκέφτομαι; Ας αποκομίσω μία άποψη, έστω και στατική, για το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της Ελλάδας.
Μπαίνοντας στο κατάστημα με υποδέχτηκε ένας ευγενικός πωλητής.
-- Καλησπέρα θα ήθελα να ρίξω μια ματιά στο T-Cross.
-- Δεν το έχουμε αυτό. Μας τελείωσε!
-- Με συγχωρείται, παρασύρθηκα από το μοντέλο της VW. Θυμείστε μου πως λέγεται το δικό σας;
-- Yaris Cross!
-- Ω ναι! Το μοντέλο που περιμένει καρτερικά όλη η Ελλάδα!Χαμογέλασε και μου έγνεψε με το χέρι, δείχνοντάς μου το αυτοκίνητο.
Επειδή υπήρχε κόσμος στην έκθεση, ο πωλητής κατευθύνθηκε στο γραφείο του για σύνταξη προσφοράς και με άφησε να το περιεργαστώ μόνος μου.
Τα σημεία που επισήμανα:
Το πλαίσιο στην οθόνη του infotainment ξεκουμπώνει πανεύκολα και μάλιστα χωρίς προσπάθεια. Ευτυχώς κούμπωσε το ίδιο εύκολα!
Ο προβληματισμός μου αφορά την συμπεριφορά του κατά τον χρόνο γήρανσης του αυτοκινήτου. Κατά πόσο δηλαδή θα εξακολουθεί να διατηρείται στην θέση του στην διάρκεια του χρόνου.
Ένας ακόμα προβληματισμός μου έχει να κάνει με τους τριγμούς που πιθανώς να δημιουργεί η μη σταθερή και στιβαρή στερέωση του.Τα πλαϊνά πλαστικά προστατευτικά στο κάτω μέρος των θυρών, εξέχουν από το περίγραμμά τους. Κατά την διαδικασία εξόδου από το αυτοκίνητο και τις δύο φορές, άθελά μου, χτύπησα το πλαστικό με το παπούτσι μου. Τη δεύτερη φορά το χτύπησα αρκετά δυνατά και μου φάνηκε ότι κάποιο clip ξεκούμπωσε.
Το τιμόνι στο κάτω μισό της περιφέρειάς του, παρουσιάζει την ιδιομορφία να είναι μία μίξη πλαστικού και δέρματος, ενώ στο άνω μισό της περιφέρειάς του είναι πλήρως δερμάτινο. Κρατώντας το τιμόνι στο πάνω μέρος η γεμάτη από δέρμα στεφάνη σου δημιουργεί μία στιβαρή εικόνα και αφήνει όμορφη αίσθηση στο άγγιγμά της. Κρατώντας το τιμόνι στο κάτω μέρος η αίσθηση που αποκομίζεις είναι πολύ κατώτερη και μάλλον συγκεχυμένη.
Αυτή η διαφορετικότητα και ανομοιομορφία των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, δημιουργεί σύγχυση συναισθημάτων στην απτή ποιότητα κατασκευής.Πολλοί τριγμοί στον πίσω προφυλαχτήρα με άσκηση μικρής πίεσης.
Τελικά, όλα τα ανωτέρω δεν λειτούργησαν ενθαρρυντικά για να ζητήσω επιπλέον πληροφορίες για το αυτοκίνητο.
Έφυγα χωρίς να αναφέρω τίποτα στον πωλητή.
Περπατώντας στο πεζοδρόμιο, γύρισα και ξανακοίταξα τη βιτρίνα με το λευκό Yaris Cross.
Όμορφο το σουλούπι του αυτοκινήτου. Όμως στο μυαλό μου στροβιλίζονταν το δίλλημα. Αρκεί από μόνο της η ομορφιά;
Και η απάντηση μου ήρθε άμεσα.
Έχει να κάνει με μια παλιά Ινδική παροιμία και τον τρόπο που βλέπει κάποιος την ζωή.
«τα μάτια δεν βλέπουν αυτό που το μυαλό δεν θέλει…».Σοβαρά πηγαίνετε στα εκθεσιακά και τραβάτε τα πλαστικά για να δείτε αν ξεκουμπωνουν;
Προφανώς αν σε ένα αυτοκίνητο πάνε 10 με αυτή τη λογική στον 9ο θα χει "αδυνατίσει" το κλιπς όπως είναι φυσικό και θα βγεί εύκολα.
Το αν θα αντέξει στο χρόνο μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Το yaris προηγούμενης γενιάς έδειχνε φθηνό μέσα σε αντίθεση με ένα c3 αντίστοιχης χρονολογίας κι όμως το c3 σκορπίζει πολύ πιο εύκολα ενώ το Yaris καλά κρατεί.
Γενικά η απτή ποιότητα πολλές φορές δε μπορεί να δείξει την αντοχή. -
Αυτός δεν τράβηξε τα πλαστικά, σχεδόν το αποσυναρμολόγησε, πάει για ολική και ανταλλακτικά αυτό.
-
Ρεζερβα αναγκης που μπορω να βρω;
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Έχει και αυθεντικό ανταλλακτικό.
Αν ψάξεις στο γνωστό γκρουπ θα βρεις οδηγίες και κωδικούς -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Έχει και αυθεντικό ανταλλακτικό.
Αν ψάξεις στο γνωστό γκρουπ θα βρεις οδηγίες και κωδικούς