-
Είδαμε στην Θεσσαλονίκη τα γνωστά τσογλανόπαιδα των κομματικών στρατών , με τον ήπιο πολιτικό λόγο...
Ατομα εθισμένα στο μίσος , εύκολα θα γίνουν υποχείρια διαφόρων ολοκληρωτικών τύπων που θα τους θεωρήσουν ηγέτες.
Και πάντα το ένα άκρο , θέλει να είναι απείραχτο και να κυνηγάνε μόνο το άλλο άκρο.
Εμείς πότε θα βάλουμε τα άκρα στην νομιμότητα , είναι το ερώτημα .
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην νομίζεις ότι εγώ είμαι ο σχετικός με όλα αυτά. Απλά έχω το κακό συνήθειο να αμφισβητώ, ψάχνω πολύ (μάλλον λόγω επαγγέλματος) και είμαι ιδιαίτερα παρατηρητικός.
π.χ. πρόσεξα ότι το παραπάνω "σκάνδαλο" το διέρρευσαν αντιπολιτευόμενοι για να πλήξουν ποιον; Την κυβέρνηση; Μα, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις αυτές στηρίζονται σε νομοσχέδιο του ΠΑΠΠΑ του ΣΥΡΙΖΑ (νομοσχέδιο 4487/2017/Α'116, Δ κεφάλαιο),
Μπήκα λοιπόν στο κόπο να δω τι νομοσχέδιο ψήφισαν οι αριστεροί. Ψήφισαν λοιπόν ένα νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα να ζητάνε οικονομικές ενισχύσεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χώρο των ΜΜΕ.
Λοιπόν, με ένα καλό νομικό τμήμα (δηλ. δικηγόρους) μπορεί όποιος θέλει να αιτηθεί οικονομικών ενισχύσεων.
Εγώ ξέρεις τι πιστεύω; Πιστεύω ότι πολλοί στην Ελλάδα δεν θέλουν να βάζουν το χέρι στη τσέπη και περιμένουν το κράτος να τους ταϊζει. Αυτό πιστεύω και αυτό συμβαίνει και στα ΜΜΕ κλπ...
Αν ερευνήσεις την εταιρεία που πρόκειται να ενισχυθεί είναι μία κοινοπραξία STAR/ALPHA για τηλεοπτικές παραγωγές. Γιατί λοιπόν να πλερώνει ο Βαρδινογιάννης όταν μπορεί εύκολα με νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα φράγκα για να παράξει "έργο";
Ερώτηση: Θα μπορούσε η ΝΔ να τα καταργήσει όλα αυτά;
Απάντηση: Όχι
Ερώτηση: Γιατί;
Απάντηση: Γιατί να την καταργήσει; Βρήκε ένα νομοσχέδιο που την βολεύει, όπως βόλεψε και τους προηγούμενους που θεωρητικά ήταν η "μεγάλη αλλαγή".Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει σωτηρία!
Συμφωνούμε στο τελευταιο εντελώς.
Είναι κάτι εντελώς παράλογο.
Δεν εξετάζω εγώ πις το πρωτοέκανε (έχει την σημασία του αλλά είναι μικρή για μένα) μιλάμε για εκατονταδες μίζες που όλες οι κυβερνήσεις δίνουν. Αλλά ρε φίλε βγαίνουν στην επιφάνεια , σταματηστε το ένα στραβό όταν το βλέπετε μην το διαιωνίζεται το κερατο μου μέσα.
-
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά ρε φίλε βγαίνουν στην επιφάνεια , σταματηστε το ένα στραβό όταν το βλέπετε μην το διαιωνίζεται το κερατο μου μέσα.
Σωστό αυτό που λές, αλλά....γιατί?? Ποιο λόγο έχει να το κάνει? Χάνει ψήφους? Δεν θα ξαναβγεί? Θα κερδίσει κάτι?
Κανείς πολιτικός μας δεν έχει ήθος και φιλότιμο...ΟΛΑ για την κονόμα και την θέση (εξουσία)....άρα ΜΗΝ περιμένουμε κάποιος να κάνει κάτι για τον τόπο, δεν υπάρχει περίπτωση! -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είδαμε στην Θεσσαλονίκη τα γνωστά τσογλανόπαιδα των κομματικών στρατών , με τον ήπιο πολιτικό λόγο...
Ατομα εθισμένα στο μίσος , εύκολα θα γίνουν υποχείρια διαφόρων ολοκληρωτικών τύπων που θα τους θεωρήσουν ηγέτες.
Και πάντα το ένα άκρο , θέλει να είναι απείραχτο και να κυνηγάνε μόνο το άλλο άκρο.
Εμείς πότε θα βάλουμε τα άκρα στην νομιμότητα , είναι το ερώτημα .
Άντε να πούμε ότι η πιτσιρικαρία του λυκείου "διψάει" για χαβαλέ και "ντου από παντού".
Τα φοιτηταριά όμως τι δουλειά είχαν (και έχουν) στο λύκειο;
Συγνώμη, αλλά αδυνατώ να καταλάβω ενήλικες φοιτητές (άντρες και γυναίκες) να ουρλιάζουν έξω από ένα λύκειο.
Τι μυαλό μπορεί να κουβαλάει μία γυναίκα ( φοιτήτρια; ) ή ένας αρκουδόμαγκας φοιτητής που αντί να έχουν στρωθεί στο διάβασμα να μάθουν δύο πράγματα, γυρνάνε στους δρόμους και ουρλιάζουν;;;;;;; Και έξω από σχολείο;;;;;;Γιατί όλοι αυτοί δεν πάνε έξω από το Μαξίμου να ουρλιάξουν;;
Σόρυ αλλά εγώ πιστεύω ότι τελικά πρέπει να υπάρχουν και οι "άχρηστοι ηλίθιοι".
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά ρε φίλε βγαίνουν στην επιφάνεια , σταματηστε το ένα στραβό όταν το βλέπετε μην το διαιωνίζεται το κερατο μου μέσα.
Σωστό αυτό που λές, αλλά....γιατί?? Ποιο λόγο έχει να το κάνει? Χάνει ψήφους? Δεν θα ξαναβγεί? Θα κερδίσει κάτι?
Κανείς πολιτικός μας δεν έχει ήθος και φιλότιμο...ΟΛΑ για την κονόμα και την θέση (εξουσία)....άρα ΜΗΝ περιμένουμε κάποιος να κάνει κάτι για τον τόπο, δεν υπάρχει περίπτωση!Εγώ νόμιζα ότι το "σταματήστε" ήταν για εμάς εδώ στο φόρουμ.
Μάλλον έκανα λάθος.
-
Εγώ νόμιζα ότι το "σταματήστε" ήταν για εμάς εδώ στο φόρουμ.
Μάλλον έκανα λάθος.
Εγώ κατάλαβα ότι πήγαινε στους πολιτικούς έτσι όπως το έγραψε.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
τον
που την ανακάλυψες την "μιζουλα" ρε θηρίο. Που διερευσε αυτό?
Δεν είναι μίζες. Είναι κρατικές επιχορηγήσεις και πάντα τις έδινε το κράτος στον "καλλιτεχνικό κόσμο" και στα MME. Εδώ και πολλές δεκαετίες υπάρχει αυτό το αλισβερίσι.
Και πέρυσι υπήρξε επενδυτικό σχέδιο για την σειρά αυτή του ALPHA, όπως και για πολλά άλλα.
Πέρυσι όμως δεν ήταν καλή εποχή για "σκάνδαλο μεγατόνων". Φέτος είναι καλύτερη εποχή.Αν πω όμως κάτι για τον κρατισμό θα είμαι ο κακός του φόρουμ.
Το να τις δίνει στο Θέατρο ή σε προσπάθεις για ελληνικό κινηματογραφο ή έστω στην Κρατική τηλεόραση αντε να το καταλάβω. Γιατί να τα δίνει στον Alpha που είναι ιδιωτικό κανάλι και έχει έσοδα από διαφημίσεις? και αν τα δίνει γιατι δεν τα δίνει σε κάποια σειρά που αξίζει και τα δίνει σε σκουπίδια? ποιος αποφασίζει για αυτά τα κονδύλια?
Εμένα που είμαι άσχετος με αυτά τα πράγματα μου δημιουργούνται οι παραπάνω απορίες και βγάζω το αφελές ίσως συμπέρασμα για μιζα σε καναλάρχη. Και αντίστοιχα στα ΜΜΕ για να μας γλύψουν καλά οι δημοσιογράφοι.
Βεβαια μπορεί να έχω άδικο καθώς δηλώνω αγνοια και δεν είμαι σχετικός. Οποιος είναι ας εξηγήσει τα παραπάνω να καταλάβω και γω.
Παροχες και εξαγορα ψηφων ειναι προφανως αλλα η αληθεια ειναι οτι και η ΕΡΤ ενω πληρωνεται απο τον λογαριασμο ρευματος ολων των Ελληνων συν επιπλεον κρατικα χρηματα και διαφημισεις εχει και χαζοχαρουμενες εκπομπες εχει (εχει βεβαια και δικτυο ανα την Ελλαδα συν καποιες σοβαρες εκπομπες και αυτα οντως να πληρωσουμε).
Οπως αναφερθηκε αυτα τα χρηματα ηταν απο παλια σε καλλιτεχνες παραγωγους εφημεριδες σαιτς, για εξαγορα ψηφων και αγορα διαφημισης/υποστηριξης προς την εκαστοτε κυβερνηση.
-
Τώρα κανονικά ο Ζαιος ο "σωστός" ξιφουλκει εναντιον του Κούλη γιατί είπε στους σεισμόπληκτους ότι θα ξαναφτιάξει τα σπίτια "σωστά".
Ενδεχομένως αν είναι και ultra pink/"θα το ρισκάρουμε" ψάχνει να βρει μειονεκτηματα στις Μπελάρες. Όμως τα προβλήματα είναι αλλού. Ιδού λοιπόν που πουλήσαμε τον δεδδηε και χαιρομασταν και από πάνω:https://www.google.gr/amp/s/www.bbc.com/news/business-41152516.amp
https://www.google.gr/amp/s/amp.ft.com/content/0a8f8010-3de8-11ea-a01a-bae547046735
Αυτά τα κάνανε στο ουκ και στην αλεμανια. Εδώ στο Κουλισταν τι θα κεντησουνε;
YΓ: Αλλά το μεγάλο γέλιο είναι ότι μέχρι και ο Κύρτσος διαμαρτύρεται. Μανταλωστε Δια γιατί τον βλέπω να γρατζουναει την πόρτα του Περισσου με το ευρωπαϊκό νυχακι:
Youtube Video -
Αν είναι να φάμε κατσικάκι Δεκοτζη στη σούβλα, κι ας είναι και στον ΙΚΑ, χαλάλι τα λεφτά... σιγά τα λεφτά, τα 2 δις τα δίνουμε στη Πειραιώς για τιπ.
-
Πάντως ότι και να λέτε , οι δεκοτζήδες έχουν θυμώσει τόσο πολύ τον κόσμο , που κανείς δεν θα νοιαστεί για αυτούς.
Δηλαδή γιατί να σε νοιάξει ο κάθε Φωτόπουλος ?
Επειδή πήγαινε στις Μπαχάμες με τα λεφτά σου και ταυτόχρονα σου κατέβαζε τον διακόπτη ?Και κάτι ακόμα.
Το ρεύμα ήταν πάντα ακριβό στην Ελλάδα .
Ακόμα και τότε που ήταν φτηνό αλλού .
Τώρα μπορεί να ακριβύνει και άλλο , λόγω των διεθνών δεδομένων , αλλά και επιπλέον λόγω της ιδιωτικοποίησης.Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια.
Ασε που φέτος δεν ξέρουμε τι θέρμανση θα έχουμε , αφού θα γίνει χαμός και με πετρέλαια και με αέρια.
Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Κούλης θέλει να κάνει εκλογές την άνοιξη. Πως θα κάνει άμα έχει παγώσει ο άλλος ?
-
Οταν θα αρχίζουν να σκοτεινιάζουν οι γειτονιες να τα πείτε αυτά criu έξω όμως, όχι από την οθόνη...
Δε σας είδα όμως στο κορονοπαρτι να γαμωσταυριζετε τη σύζυγό του ΤΣΕΟ της ΔΕΗ ανανεωσιμες. Αλλά βέβαια, "η τ@ν@ η ζωή είναι μια" είπε το κορίτσι, άδικο έχει;
-
Έχω την αίσθηση πως είναι και θέμα οπτικής.
Δηλαδή πρέπει να σου μπαίνει έμμονη ιδέα το να κυνηγάς και να απαξιώνεις όλους τους δεκοτζηδες κτλ επειδή κάποιοι πριν δεκαετίες είχαν ξεσαλωσει.Γιατί τότε δεν έχεις τις ίδιες εμμονές με άλλα επαγγέλματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα σου με πολλούς τρόπους;
Δηλαδή στο πρόσωπο του δεκοτζη κάτι άλλο προβάλεις που δεν σ αρέσει αλλά φοβάσαι να το πεις ή να το παραδεχτείς.
Το φυσικό είναι πιστεύω το να συμφωνείς πως τα ακραία περιστατικα πρέπει να κατακρίνονται και τα νορμάλ να μη μας απασχολούν.
Για να προλάβω, σκεφτείτε έναν που έχει εμμονές με όσους εργάζονται σε ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες στηρίζονται οικονομικα στην πανδημία ή έχουν οικονομική σχέση με το δημόσιο.
Οκ θα εντοπισει κάτι που το βρίσκει άδικο, αλλά οταν το λέει συνεχώς μάλλον κάτι άλλο θέλει να πει και ψάχνει αφορμές διάφορα περιστατικά για να δικαιολογήσει τις σκέψεις του. -
Στην Αγγλία έριξαν βοθρονερα στον Τάμεση...ΔΕΚΟτζηδες!
Στη Γερμανία έκαναν φορολογικές/χρηματιστηριακές απάτες...ΔΕΚΟτζηδες!
Εδώ θα είναι με πιο λυμένα χέρια από την αστυνομία...ΔΕΚΟτζηδες!
Θα σκάσουν λογαριασμοί με 100% αύξηση...ο Φωτόπουλος πήγε Μπαχάμες!Την παλεύεις criu;
Ούτε λέξη για τους εργαζόμενους παρά μονο για τις πρακτικές του επενδυτή σε άλλες, πολύ πιο σοβαρές χώρες και η απάντηση ΔΕΚΟτζηδες;
Μετά φταίω που τους λεω ΝΔουλους. Τον ΔΕΚΟτζη μη πληρώσουνε, ο επενδυτής αν τους φάει εκατομμύρια τιμή τους και καμάρι τους.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω την αίσθηση πως είναι και θέμα οπτικής.
Δηλαδή πρέπει να σου μπαίνει έμμονη ιδέα το να κυνηγάς και να απαξιώνεις όλους τους δεκοτζηδες κτλ επειδή κάποιοι πριν δεκαετίες είχαν ξεσαλωσει.Γιατί τότε δεν έχεις τις ίδιες εμμονές με άλλα επαγγέλματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα σου με πολλούς τρόπους;
Δηλαδή στο πρόσωπο του δεκοτζη κάτι άλλο προβάλεις που δεν σ αρέσει αλλά φοβάσαι να το πεις ή να το παραδεχτείς.
Το φυσικό είναι πιστεύω το να συμφωνείς πως τα ακραία περιστατικα πρέπει να κατακρίνονται και τα νορμάλ να μη μας απασχολούν.
Για να προλάβω, σκεφτείτε έναν που έχει εμμονές με όσους εργάζονται σε ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες στηρίζονται οικονομικα στην πανδημία ή έχουν οικονομική σχέση με το δημόσιο.
Οκ θα εντοπισει κάτι που το βρίσκει άδικο, αλλά οταν το λέει συνεχώς μάλλον κάτι άλλο θέλει να πει και ψάχνει αφορμές διάφορα περιστατικά για να δικαιολογήσει τις σκέψεις του.Lap, όπως υπάρχουν οι εμμονές της μίας πλευράς με τις ΔΕΚΟ, μια χαρά υπάρχουν κι εμμονές της άλλης με ανεξαιρέτως τους ιδιώτες,τις ιδιωτικές επιχειρήσεις (από το γραφείο ενός ΕΕ έως μεγαλοεπιχειρηματίες) που κλέβουν,παίρνουν βρώμικες επιδοτήσεις,βγάζουν μαύρα κ.τ.λ. Οτιδήποτε ιδιωτικό είναι εκ προοιμίου απατεωνίστικο και μπλεγμένο σε "μαύρες" καταστάσεις.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν κάποια έκπτωση στο ρεύμα. Δεν βλέπω πως δικαιολογείται αυτό ως προς την ισονομία κι ισοπολιτεία του συντάγματος,αλλά ο.κ. αποδεκτόν. Κανονικά με βάση αυτό,όποιος δουλεύει σε δημόσιο φορέα θα έπρεπε να απολαμβάνει και κάποιο σχετικό προνόμιο. Δηλ. οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δωρεάν ή φθηνότερο από τους υπόλοιπους υγειονομικό υλικό (π.χ. φάρμακα,ιατρικά προθέματα κ.ά.),οι εργαζόμενοι στο υπ.συγκοινωνιών χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας,διόδια,δωρεάν εισητήρια πλοίων,τρένων κ.ά.,οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ και ΔΟΥ χαμηλότερη πληρωμή φόρων και πάει λέγοντας.Φαίνεται απολύτως λογικό με αυτή τη συλλογιστική.
Υ.Γ. Κάπου διάβασα ότι μέχρι και το 2019 οι εκπτώσεις στους εργαζόμενους της ΔΕΗ άγγιζαν κατά μέσο όρο το 75% και δεν ήταν μόνο στο τιμολόγιο,αλλά αφορούσαν και μη ανταγωνιστικές χρεώσεις π.χ. ΕΡΤ,εισφορές Δήμων,ΥΚΩ κ.τ.λ).Μάλιστα,ήταν με πράξη υπ. απόφασης 7-11-1990 και επιχ.συλλ.σύμβαση της 31/7/1991.Πιθανά ίσχυαν κι από πριν,όμως η τότε κυβέρνηση τους έδωσε επιπλέον παράταση.
[link text]http://repository.costas-simitis.gr/sf-repository/bitstream/11649/8078/1/A1S4_Typ_F18T77.pdf(link url)
-
Επειδή πάτε φιρί φιρί και άντε εσύ Ιωάννη έχεις το ελαφρυντικό ότι θέλεις να προστατεύσεις τον πατέρα και είναι απόλυτα κατανοητό , αλλά ο Λαπ ? Απλά επειδή είναι πασοκ και κρατιστής ?
Και ποιός είπε για χρόνια - δεκαετίες πρίν ?
Λοιπόν για τελευταία φορά με ημερομηνίες και ίσως έχετε καταφέρει το αδύνατο . Να με θυμώσετε.
Μέχρι τώρα μόνο ο πιτσαδόρος το είχε καταφέρει.Αρχές Νοεμβρίου πέρσι παίρνω τηλέφωνο στον ΔΕΔΗΕ να ρωτήσω τι χρειάζονται για την σύνδεση της οικοδομής με το δίκτυο και την μετατροπή του εργοταξιακού σε κοινόχρηστο.
Τις ίδιες μέρες παίρνω και στην ΕΥΔΑΠ.
Εξυπηρετικοί στο τηλέφωνο μου λένε.
Ο ΔΕΔΗΕ να στείλω τα δικαιολογητικά με μέιλ.
Να τα στείλω μάλιστα 2 φορές γιατί μπορεί να χαθούν .
Τα μέιλ.
Τα έστειλα 3 φορές. Πήρα τρείς αυτόματες απαντήσεις και 2 μέρες μετά με πήρε τηλέφωνο υπάλληλος, να μου πει ότι θα με ενημερώσουν και να μου την πει γιατί έστειλα 3 φορές τα δικαιολογητικά . Αυτά αρχές Νοεμβρίου.Πάμε στην ΕΥΔΑΠ , μου είπαν τα δικαιολογητικά και μου έδωσαν ραντεβού να τα παω σε 15 μέρες.
Τα πήγα , πλήρωσα το παράβολο και μου είπαν θα με ενημερώσουν , πότε θα ξαναπληρώσω.Τέλος Δεκεμβρίου μου έρχεται ο λογαριασμός. Μου γράφει όμως μέσα να πάω ένα χαρτί που δεν χρειαζόταν . Παίρνω τηλέφωνο , μου λένε ότι δεν είναι δικό τους θέμα , να πάρω αλλού και μου δίνει ένα τηλέφωνο. Παίρνω δεν απαντάνε για 2 μέρες . Την τρίτη μέρα απαντάει μια κυρία και μου λέει ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος λείπει , είμαστε πλέον αρχές Ιανουαρίου και θα γυρίσει σε 2 εβδομάδες. Λέω δεν μπορεί κάποιος άλλος . Μου λέει όχι.
Παίρνω μετά από 2 εβδομάδες , την δεύτερη μέρα τον βρίσκω.
Του εξηγώ γιατί δεν χρειάζεται το χαρτί που ζητάει , συμφωνεί και μου λέει θα ενημερώσει. Με ένα δύο τηλέφωνα κατάφέρνω στο τέλος Ιανουαρίου να πληρώσω τα ρολόγια.
Το χαρτί γράφει ότι έχουν περιθώριο 90 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ για να βάλουν τα ρολόγια.Επιστρέφουμε στον ΔΕΔΗΕ.
Από τα τέλη Νοεμβρίου παίρνω συχνά τηλέφωνο στο μοναδικό που έχει ο ΔΕΔΗΕ το κεντρικό και ρωτάω τι γίνεται. Η απάντηση η ίδια . Βλέπουμε τις αιτήσεις σας , αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.Εδώ να ενημερώσω ότι ευτυχώς που είναι μικρή η οικοδομή και από τον Νοέμβριο έμενα μέσα μία οικογένεια και τον Φεβρουάριο μπήκε και δεύτερη και η τρίτη θα έμπαινε αργότερα. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν είχα 10 διαμερίσματα που περίμεναν να μπουν στα έτοιμα σπίτια τους και ταυτόχρονα πλήρωναν και δόσεις δανείου και ενοίκιο.
Αρχές Φεβρουαρίου τα έχω πάρει άσχημα και πάω στα γραφεία τους που ήταν βέβαια κλειστά για το κοινό. Κάποιος εκεί μη υπάλληλος , δεν λέω περισσότερα για να μην τον εκθέσω , μου δίνει ένα τηλέφωνο. Με συνεχή τηλέφωνα μου απαντούν. Τους λέω την ιστορία . Μου λέει θα κοιτάξω να βρώ την αίτηση .
Την επόμενη μέρα μου λένε ότι και οι τρείς αιτήσεις μου , αυτές που με είχαν πάρει τηλέφωνο ότι τις είχαν λάβει , έχουν χαθεί.Ευτυχώς η Κυρία , ήταν ευγενής και κατάλαβε τι είχε συμβεί. Μου λέει μπορείτε να μου στείλετε πάλι τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις. Είμαι στην οικοδομή , μπαίνω στο αμάξι και προσπαθώ από το τηλέφωνο να βρώ τα μέιλ , να κατεβάσω δικαιολογητικά , να της τα ξαναστείλω , να συμπληρώσω αιτήσεις και τα καταφέρνω να τα στείλω όλα .
Μου λέει θα τα προωθήσω και θα σας στείλω τον λογαριασμό.
Μετά από 1-2 μέρες μου ζητάνε και εδώ άλλα χαρτιά που δεν χρειάζονται , γίνεται ο σχετικός χαμός , εγώ έχω τεράστια γνώση νόμων και νομολογίας , τους κατεβάζω εγκυκλίους κλπ και στο τέλος το δέχονται.
Μου λέει θα έρθει ο μελετητής. Σε 10 μέρες με παίρνει τηλέφωνο και έρχεται. Εντάξει θα το προχωρήσω.
Μου έρχεται ο λογαριασμός στα τέλη Φεβρουαρίου. Πλήρωσα αμέσως και περιμένω τον εργολάβο τους .
Τηλέφωνα κλπ και σε 40 μέρες έρχεται ο εργολάβος. Βλέπει την μελέτη του μελετητή , βλέπει εκεί και μου λέει δεν είναι σωστή η μελέτη σε σχέση με τις σωλήνες του αερίου και φεύγω. Εκτός αν ξηλώσεις τις σωλήνες του αερίου.
Τις ξηλώνω , δεν μου χρειάζονται έτσι και αλλιώς .
Προχωράνε . Η δουλειά ήταν να βάλουν ένα μεγαλύτερο καλώδιο , εναέρια από την απέναντι κολώνα.
Κατά την διάρκεια των εργασιών κάνω παράπονα στο συνεργείο που μένουν 2 οικογένειες με το εργοταξιακό και δεν έχουν και ασανσέρ γιατί δεν σηκώνει όλα μαζί.
Μου λέει για 2 σπίτια κάνεις έτσι. Πριν 3 μέρες είμαστε σε οικοδομή που επί 3 μήνες ΕΞΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ - 64 οικογένειες έμεναν με το εργοταξιακό και είχαν καθορίσει ώρες φωτισμού , μαγειρέματος , πλυσίματος. Εμεινα ενεός . Τι να πω.Εχουμε φτάσει πλέον αρχές Απριλίου και έχουμε καλώδιο και καβούκια και περιμένουμε μετρητές. Συνήθως αυτό έκανε 2-3 μέρες.
Σε εμάς έκανε 45 μέρες.
Από αρχές Νοεμβρίου , βάλαμε ρεύμα στο τέλος Μάϊου .Γυρίζουμε στην ΕΥΔΑΠ. Είμαστε στο τέλος Ιανουαρίου και περιμένουμε το όριο των 90 εργάσιμων .
Μετά τις 70 εργάσιμες παίρνω τηλέφωνα κάθε 2 μέρες. Δεν ξέρουν . Την 90 παίρνω τηλέφωνο και τους βρίζω άσχημα.
Συνεχίζω να παίρνω κάθε μέρα . Τελικά στο τέλος Ιουνίου , 7 μήνες από τότε που ξεκίνησα την διαδικασία μου έβαλαν τα ρολόγια.Τα έβαλαν και τα τσιμεντάρισαν και 5 πόντους ψηλότερα από το κράσπεδο και από δίπλα ρολόι που ήταν το εργοταξιακό , με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω τις διαφορές με τις πλάκες και να κάνω μία κατασκευή με γαρμπίλι , άμμο και τσιμέντο που δεν είναι η καλύτερη αισθητικά , ενώ αναγκάστηκα να ανεβάσω ψηλότερα και το φρεάτιο του οτε.
Λυπάμαι που δεν λυπάμαι για τους δεκοτζήδες...
-
Εγώ είμαι υπέρ των προνομίων των εργαζομένων κάποιας επιχείρισης (ιδιωτικής ή δημόσιας) εφόσον αφορά προϊόντα ή υπηρεσίες που παράγει η επιχείριση. Είναι και αυτός ένα τρόπος αναγνώρισης και ο εργαζόμενος αισθάνεται ότι είναι κομμάτι της επιχείρισης.
Όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, το πρόβλημα ξεκινά όταν όσοι ανήκουν σε μία επιχείριση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την απαξιώνουν.
Και η απαξίωση αφορά οτιδήποτε σχετίζεται με την επιχείριση.
Π.χ. όταν γίνονται κλοπές παντός τύπου υλικού (από γραφική ύλη, χαρτιά υγείας κλπ...) από εργαζομένους για προσωπική χρήση και αυτό είναι απαξίωση. Όταν οι εργαζόμενοι αδιαφορούν για το χώρο εργασίας και τον καταστρέφουν και αυτό είναι απαξίωση. Όταν τους στέλνουν για εκπαιδεύσεις και στα μαθήματα κοιμούνται και αυτό είναι απαξίωση. Αν κάποιος ζήσει για αρκετό καιρό μέσα σε έναν δημόσιο οργανισμό ή ΔΕΚΟ ή δημόσια υπηρεσία θα ζήσει απίστευτες καταστάσεις.Για ένα διάστημα εργαζόμουν σε ένα μεγάλο έργο τηλεπικοινωνιών στον ΟΛΠ. Γύρναγα σε όλα τα κτίρια του ΟΛΠ για επιτήρηση του έργου. Έμπαινα σε αποθήκες, υπόγεια, τελωνεία στα ποιο απίθανα μέρη. Πάνω από 30 κτίρια από το Εκθεσιακό Κέντρο μέχρι τα ΣΕΜΠΟ στα τελωνεία. Αυτά που είδα και έζησα ήταν απερίγραπτα.
Το χειρότερο μάλλον περιστατικό ήταν σε αποθήκη τελωνείου που δεν μας άνοιγαν. Χτυπάγαμε την πόρτα αλλά κανείς δεν ερχόταν.
Μπήκαμε μέσα από πίσω πόρτα και πιάσαμε στα πράσα πάνω από 10 υπαλλήλους του ΟΛΠ να παίζουν ζάρια στο πάτωμα. Χαρτονομίσματα στο τσιμέντο και το παιχνίδι είχε ανάψει.Και όμως είναι αλήθεια. Φρικάραμε, φρικάρανε, έγινε ένας μικρός πανικός, αλλά τελικά προχωρήσαμε σε εξηγήσεις, γιατί φοβηθήκαμε ότι μπορεί να μας την έπεφταν.
Στα άδυτα του δημοσίου, των Οργανισμών και των ΔΕΚΟ γίνεται της "κακομοίρας" που θα έλεγε και ο Ζήκος.
-
γιατι να μην εχει ο δεητζης τζαμπα ρευμα. ε?
γιατι ομως να μην εχει και ο καθηγητης επιδοτηση 20% στις πανελληνιες για τα παιδια του? ε?
και ο γιατρος μην βαλει τα παιδια του στην ιατρικη? ε? -
This post is deleted! -
Είναι όπως ακριβώς τα λες! Όλοι οι (παλαιοί τουλάχιστον - για τους νέους δεν ξέρω) εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ παίρνουν πολύ μεγαλύτερους μισθούς από τους αντίστοιχους του δημοσίου. Αυτό για το ενιαίο μισθολόγιο στο οποίο (θεωρητικά) έχουν υπαχθεί μάλλον αναφέρεται ως πάγια (και ανεπαρκής) δικαιολογία. Ίσως ο βασικός μισθός να είναι ο ίδιος, αλλά στις ΔΕΚΟ να υπερδιπλασιάζεται με πάσης φύσεως επιδόματα: από ανθυγιενής εργασίας (ακόμη και για υπαλλήλους γραφείου) ως έγκαιρης προσέλευσης (για να θυμηθούμε και τα χιτάκια του παρελθόντος).
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
γιατι να μην εχει ο δεητζης τζαμπα ρευμα. ε?
γιατι ομως να μην εχει και ο καθηγητης επιδοτηση 20% στις πανελληνιες για τα παιδια του? ε?
και ο γιατρος μην βαλει τα παιδια του στην ιατρικη? ε?Έχει ο εργαζόμενος της ΔΕΗ τζάμπα ρεύμα; Δεν ξέρω.
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με τις υπηρεσίες/προϊόντα που προσφέρει ένας δημόσιος οργανισμός ή μία υπηρεσία.
Άλλο πράγμα το προϊόν και η υπηρεσία και άλλο πράγμα η επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών ενός πολίτη.
Καλύτερα να μην πιάσουμε το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης γιατί ειδικά στην Ελλάδα βρωμάει πολύ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2