-
Επενδύσεις ακούμε και Επενδύσεις ΔΕΝ βλέπουμε.
Μιλάμε για ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, όχι ρουμς του λετ με μοντέρνο περιτύλιγμα και αποδομημένο φέημους γκρικ μουζάκα...
Δεν έχω δει Παραγωγικές Επενδύσεις.
Όχι, δεν έχω. Έχετε δει εσείς;
ΦΕΡΤΕ ΤΙΣ να τις κουβεντιασουμε...Άπαξ και δούμε τέτοιες Επενδύσεις, χαλάλι η χουντοποίηση.
Αλλά τι στο καλό... όλοι εργολάβοι και μεσίτες είστε εδώ μέσα;
Κανένας δεν πουλάει λιανική;
Κανένας δεν παρέχει κάποια καθημερινή υπηρεσία σε κοινούς πολίτες; Για να μας πείτε, ΠΩΣ πάει η λιανική, ΒΖΙΙΙΙΝ με @@ ή @@ ΒΖΙΙΙΙΝ; Πως πάνε οι πωλήσεις; Δεν έχετε χέρια να προλαβαίνετε τους πελάτες; Πως είναι οι τζιροι; -
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κωλολαός ρε φίλε, τι περιμένεις; Ομίχλη, Στοκχόλμη, εξηλιθιοποιηση
Άσχετα με τα όποια ελαττώματα αναγνώρισε το συμφέρον του που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
-
Όταν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν το αναγνωριζε;;;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όταν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν το αναγνωριζε;;;
Good point
Τώρα ωρίμασε -
Στις επόμενες εκλογές θα έχει μπαγιατεψει;
-
-
-
Που είσαι @andya3 , απο αύριο ξεκινά το αφήγημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής , και εννοείται απο εσένα και εμένα θα ξεκινήσουν για τρίχες αφού τους μεγάλους δεν μπορούν ούτε θέλουν να τους πιάσουν , και το καλύτερο είναι πως αυτός που θα μας κουνάει το δάχτυλο https://www.ieidiseis.gr/politiki/190803/ton-koyrepsan-me-tin-psili-gia-daneio-2-ekat-o-papathanasis-plirose-50-000-evro-kai-katharise
Για δάνειο 2 εκατ. ο Παπαθανάσης πλήρωσε 50.000 ευρώ και καθάρισεΜε τις υγείες μας!
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Που είσαι @andya3 , απο αύριο ξεκινά το αφήγημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής , και εννοείται απο εσένα και εμένα θα ξεκινήσουν για τρίχες αφού τους μεγάλους δεν μπορούν ούτε θέλουν να τους πιάσουν , και το καλύτερο είναι πως αυτός που θα μας κουνάει το δάχτυλο https://www.ieidiseis.gr/politiki/190803/ton-koyrepsan-me-tin-psili-gia-daneio-2-ekat-o-papathanasis-plirose-50-000-evro-kai-katharise
Για δάνειο 2 εκατ. ο Παπαθανάσης πλήρωσε 50.000 ευρώ και καθάρισεΜε τις υγείες μας!
εαν φοροδιαφευγετε να σας πιασουν.
λογικο δεν ειναι?
άντυ?
#black_contractor? -
Μια μέρα πέρασε από τις εκλογές και αρχίσατε να βάζετε πάλι τα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη και τις προσωπικές επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους?
Όποιος έχει στοιχεία εναντίον οποιουδήποτε, η δικαιοσύνη εκεί είναι. Για όποιον τη σέβεται και δεν κρατάει καταδικασμένους από ειδικά δικαστήρια στις τάξεις του.
Αλλά πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Όσο και να κραυγάζετε δεν ακούγεστε πια.
Σε λίγο θα ξεχάσετε και να μιλάτε. Δε θα χρειάζεται, αφού δε θα σας ακούει κανείς.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά και έχω αλλά με νεοδημοκράτες σαν εσένα φίλε μου είναι σα να μιλάω με τον τοίχο, δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τίποτα περισσότερο από τις παπάτζες τύπου "επενδύσεις", "λιγότερο κράτος", "σύγκληση με την Ευρώπη" λοιπές τέτοιες ανοησίες. Εδώ πίστευαν οτι θα τους κάνει Σοβιετία ο Σκουρλέτης με τη Γεροβασίλη λολ. Εύχομαι καλή δύναμη αυτή την 4ετία γιατί θα τη χρειαστείτε!
Γραφω κατι απλο πιο πανω με επιχειρηματα λανθασμενα ή οχι. Εσυ εκτος απο παπατζες εχεις να προτεινεις κατι? Θεωρεις πως υπαρχει εκτος απο πιασαρικα κλισε και ταμπελες που βαζεις σε ανθρωπους που δε γνωριζεις, εστω κατι στα γραφομενα σου που να θεωρειται επιχειρημα? Ειλικρινα στο λεω. ΝΔ δεν ειμαι αλλα μπορω να ξεχωρισω ποιος γραφει με επιχειρηματα και ποιος γραφει απλα παπατζες.
Μπορεις λοιπον να μας πεις τι σημαινει για σενα καλυτερο ΕΣΥ? 500 ακομη ασθενοφορα? 10000 ακομη γιατροι σε καθε χωριο διασπαρτοι? Τι? Εναν αξωνικο και 50 ΜΕΘ σε καθε πρωτευουσα νομου? Ξερεις ποσοι ειναι οι νομοι? Ξερεις ποσοι εντατικολογοι χρειαζονται? Θες ενα σκαφος του λιμενικου stand by σε καθε νησιδα να τρεχει σε αποστολες διασωσης και μεταφορας ασθενων αν χρειαστει? Εχουμε δεκαδες νησια κατοικουμενα? Θελεις κατι να μας πεις? Ποσο πρεπει να φτασει η φορολογηση των εργαζομενων του ΙΤ για να καλυψουν τετοιες αναγκες? Ξερεις οτι απο σημερα ο ΙΤ μεχρι τα Χριστουγεννα οτι βγαλει θα ειναι για να προκυψουν εσοδα κερδη και ζημιες μετα φορων? Μεχρι την Περασμενη Παρασκευη ολο το τζιραρισμα δεσμευτηκε σε φορους για το κρατος? Ξερεις πως βγαινει το χρημα ή μονο μπορεις να υποδειξεις απο ποιον να το αρπαξουμε για να καλυψουμε τις προτεραιοτητες σου? Εχεις παιδια? Εδω διαβασαμε αυτες τις μερες πως καποιοι κακως καναμε με τα μυαλα που κουβαλαμε. Θα ελεγα κι αλλα αλλά επειδη πεφτεις σε τοιχο εσυ να μη στο χαλασω. -
Είσαι εκτός τόπου και χρόνου όπως πάντα, σε ένα γαλάζιο συννεφάκι, και τα "ΝΔ δεν είμαι αλλά..." δεν τα πιστεύει ούτε νήπιο. Τελευταία φορά που κοίταξα πάντως δεν ήμουν Υπουργός Υγείας που στα χέρια μου κατέρρευσε το ΕΣΥ λόγω δόλου (καθότι τζιζ κακά να επενδύσουμε χρήματα για την πλέμπα), οπότε κακώς μου ζητάς κοστολογήσεις και πλάνα. Να τα πείς αυτά στην κυβέρνηση που ψηφίζεις και στους ανθρώπους που έχασαν συγγενείς εκτος ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας. Nα τα πείς αυτά σε όσους δε βρίσκουν ασθενοφόρο και περιμένουν ώρες, όσους πεθαίνουν σε καρότσες και ράντζα σε "Ευρωπαικό νοσοκομείο", και σε όσους δεν έχουν λεφτά για απογευματινά χειρουργεία και περιμένουν μήνες να έρθει η σειρά τους. Nα τα πείς σε καημένες νοσηλεύτριες που δουλέυουν άπειρες ώρες για πάρα πολλούς ασθενείς, σε εξαντλημένους γιατρούς και σε ασθενείς που παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα στοιβαγμένοι μαζί με διαγνωσμένους με covid σε κάθε παθολογική. Εκεί να σε δώ.
Επίσης έχω πεί 100 φορές πως θα γλυτώσουμε χρήματα για να εξασφαλίσουμε πόρους για το ΕΣΥ αλλα εφόσον δεν είναι στο κλασικό κουτάκι της δεξιάς παπάτζας περι "επενδύσεων" και "λιγότερου κράτους", aka παραμυθάκι για επίδοξους μεσαιοταξίτες χωρίς γαλοπούλα στο τοστ, από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Δεν πειράζει, αφού δε θέλετε αξιοπρέπεια στη ζωή σας, έχει ο ηγέτης μια 4ετία ακόμα να δείξει την "αγάπη του" για τον απλό λαό που πιστεύει στα "βζιιιιν" και στην οικονομική αναβάθμιση. Είμαι σίγουρος οτι ο "Εθνάρχης 2.0" θα τα φτιάξει όλα δίκαια, φαίνεται εξάλλου από την επιλογή προσώπων για να στελεχώσουν τα πιο απαιτητικά Υπουργεία.
Όσο για το αν ξέρω πως "βγαίνει το χρήμα" και λοιπές αφοριστικές ανοησίες που θυμίζουν μπαρμπάδες του στυλ "εγώ στα χρόνια σας περπατούσα 17 χιλιόμετρα για το σχολείο", τελευταία φορά που κοίταξα εργαζόμουν και έχω εικόνα περι φορολογίας εταιριών, μειωμένου τζίρου λόγω κρίσης (και κακής πάστας πελατών), κακοπληρωτών, περιορισμού δαπανών κτλ. Παιδιά δεν έχω και δε γουστάρω να κάνω κιόλας αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι σε κάνει αυτό καλύτερο ή πιο σχετικό από τους υπόλοιπους. Δλδ αν δεν έχω δεν έχω και δικαίωμα να μιλάω για ένα διαφορετικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε; Πρέπει να σκύβω το κεφάλι σε εργασιακές αυθαιρεσίες, Ελλάνια αφεντικά και κυβέρνηση που προσπαθεί να ξεδοντιάσει ό,τι βρεί;
Νομίζω λίγη σοβαρότητα χρειάζεται, αν μπορείς φυσικά.
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όποιος έχει στοιχεία εναντίον οποιουδήποτε, η δικαιοσύνη εκεί είναι. Για όποιον τη σέβεται και δεν κρατάει καταδικασμένους από ειδικά δικαστήρια στις τάξεις του.
Η αλήθεια είναι οτι θα μπορούσε ο Νίκος Παππάς να "κάτσει λίγο στην άκρη μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα" αλλά δεν είχε την απαραίτητη τεχνογνωσία σε αυτά
-
Προφανώς δεν είπε κανείς αυτό που λες. Δεν με εκπλήσσει το ότι άλλο σου αναλύουν και άλλο αντιλαμβάνεσαι. Επικαλείσαι συχνά απόψεις που δεν τις είπε κανείς αλλά εσύ τις θεωρησες.
Εγώ είπα, και όχι κάποιος απροσδιόριστος άλλος, πως κατά την άποψη μου πρέπει οι γονείς να προσέξετε αυτήν την κυνική ρητορική μισαλλοδοξίας και διαχωρισμού της ανθρώπινης ιδιότητας σχολιάζοντας σχετικά θέματα, διότι τα μικρά παιδιά δεν έχουν ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα και φιλτράρισμα για να διαπιστώσουν πότε οι γονείς τους λένε βλακείες, ποτε δεν εννοούν αυτά που λένε, ποτε μιλάνε με το θυμικο και πότε όχι. Απορροφούν σαν σφουγγάρι ότι τους κάνει εντύπωση χωρίς αξιολόγηση.
Όπως είπα κανείς δεν σπούδασε γονιός και είναι καλό να συζητούμε πως θα μεγαλώσει σωστά η επόμενη γενιά των Ελλήνων. Τι λάθη έκαναν με εμάς ο δικοί μας, τι υπερβολές και τι δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι παλαιότερες γενιές είδαμε τι κατάφεραν και τα αποτελέσματα τους, μαζί και για την δική μου γενιά το λεω. Μια Ελλάδα σάπια, ηθικά πολιτιστικά και πολιτισμικα χρεοκοπημένη. Ατομικισμός στον υπέρτατο βαθμό, ωχαδελφισμος κτλ. Αυτά συνέβησαν λόγω της ανατροφής και της ρητορικής των προηγούμενων γενεών των Ελλήνων στα παιδιά τους.
Οπότε, ναι καλά κάνατε και κάνατε παιδιά... Χριστέ μου φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο συζήτησης να αναλύουμε τα αυτονόητα!!!!!!
Εν ολίγοις, αμαρτίαι γονέων παιδευουσι τέκνα.
-
Ντιεγο οκ καταλαβα. Δε μπορεις βρε παιδι μου. Απλα δε μπορεις. Δε το χεις. Ως εκει φτανεις. Στα δικα μου επιχειρηματα νεο κυμα παπατζας. Τουλαχιστο εγω ρωτησα πως το θελεις εσυ το ΕΣΥ για να γινει αποτελεσματικο ενω κατεθεσα τις αποψεις μου. Εσυ εκει με τις ταμπελες σου να θεωρεις πως πεφτεις σε τοιχο. Καληνυχτα λοιπον.
-
Δεν έχεις καμία αντιληπτική ικανότητα τι να σου κάνω, εχω πεί 100 πράγματα και δεν περνάει τίποτα, δε σου κόβει για πιο πολύ. Τα απλά για να επιβιώνεις και να ψηφίζεις ΝΔ. Μείνε στα "ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ" και όλα καλά, "αριστεία", "επενδύσεις" και "ιδιωτικός τομέας". Ένα Autobianchi όσο και να το πλύνεις, δεν πάει πιο γρήγορα.
-
Αν και μου τη δίνει ο Μαραντόνα διότι είναι ολίγον τι ακραίος.... Δεν τα είπε και άσχημα για το ΕΣΥ.
Σε κάποια θέματα όπως η υγεία πρέπει να ξεκινούμε από άλλη βάση. Δηλαδή από αυτήν της αποτελεσματικότητας. Εάν δεν γίνονται χειρουργεία στην ώρα τους σημαίνει ότι το ΕΣΥ πάσχει. Το αποτέλεσμα μετράει. Το τι μεταρρυθμίσεις λένε πως έκαναν και τι όχι μικρή σημαία έχει.
-
Προς όλους όσους βιάστηκαν και τρελάθηκαν.....
Εάν διαβάζω σωστά και δεν κάνω λάθος.
ΝΔ 37,93%
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί 32,75%
Συνεπώς τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς ή αυτά που είχαν κατά 80-90% κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα και είναι κοντά στις πολιτικές φιλοσοφίες τους, όχι όμως και ταυτόσημα, έχασαν κατά 5% από τη ΝΔ.
Τα υπόλοιπα κόμματα μάλλον δεν θα υπήρχε περίπτωση να συγκυβερνήσουν είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή η κεντροαριστερά είναι διασπασμένη σε δύο κύρια μέρη. Η κεντροδεξιά μόνη της.
Οπότε ναι ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ, αλλά @criuser @andya3 χαμηλά τη μπάλα.....
Ούτε έσβησε η κεντροαριστερά ούτε τίποτα. Η ασυνεννοησία του δεύτερου και του τρίτου έπαιξε τον ρόλο της στο αποτέλεσμα, μαζί φυσικά και με άλλα κριτήρια.
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προς όλους όσους βιάστηκαν και τρελάθηκαν.....
Εάν διαβάζω σωστά και δεν κάνω λάθος.
ΝΔ 37,93%
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί 32,75%
Συνεπώς τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς ή αυτά που είχαν κατά 80-90% κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα και είναι κοντά στις πολιτικές φιλοσοφίες τους, όχι όμως και ταυτόσημα, έχασαν κατά 5% από τη ΝΔ.
Τα υπόλοιπα κόμματα μάλλον δεν θα υπήρχε περίπτωση να συγκυβερνήσουν είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή η κεντροαριστερά είναι διασπασμένη σε δύο κύρια μέρη. Η κεντροδεξιά μόνη της.
Οπότε ναι ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ, αλλά @criuser @andya3 χαμηλά τη μπάλα.....
Ούτε έσβησε η κεντροαριστερά ούτε τίποτα. Η ασυνεννοησία του δεύτερου και του τρίτου έπαιξε τον ρόλο της στο αποτέλεσμα, μαζί φυσικά και με άλλα κριτήρια.
αχαχαχαχαχαχαχαχα
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οεο ! Lap έτσι είναι και οι υπόλοιπες μελέτες / πινακάκια / γούγλ σέρτς που ανεβάζεις και δεν πατάω το λίνκ σχεδόν ποτέ ??? ε ???
Όχι δε διαβάζεις σωστά...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απλά θα είμαστε όλοι φτωχοί.
Πραγματικά φτωχός είναι ο άστεγος, ο άνεργος (αν δεν έχει άλλα εισοδήματα προφανώς), αυτός που του κόβουν το ρεύμα και αυτός που πάει στα συσσίτια για να φάει. Μάντεψε που υπάρχουν αυτά. Όχι σε χώρες που είχαν Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό πάντως!!!
Σχετικά με τα αποτελέσματα: Αναμενόμενα και βάσει των εκλογών του Μαΐου. Θετικό το ότι το ΚΚΕ πήρε 45% πάνω σε σχέση με το 2019. Αρνητική η γενικότερη στροφή στην Δεξιά-Ακροδεξιά. Τεράστια απογοήτευση ότι τα φασισταριά της ΧΑ επέστρεψαν μέσω Σπαρτιατών και Νίκης.
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
των δύο "ρωσικών" κομμάτων.
Τρία τα ρώσικα, ξεχνάς το ΚΚΕ.
Και χωρίς εισαγωγικά.Για άλλη μια φορά, μπας και το καταλάβεις. Το ΚΚΕ είχε σχέση με την ΕΣΣΔ. Καμία σχέση με την σημερινή Ρωσία!
@dstou said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μένουν εκτός Βουλής οι :
Βελόπουλος,Αναφέρεσαι προφανώς στον Δημήτρη Βενιέρη-Βελόπουλο, αδερφό του Βελόπουλου. Γιατί όταν λες "Βελόπουλος", 99 στους 100 σκέφτονται τον Κυριάκο. Γέλοιος ήταν κι αυτός, για όσους από εμάς στην Θεσσαλονίκη τον γνωρίζαμε.
@dstou said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τέλος, ακούω/διαβάζω από τον Μάιο ένα ευφυολόγημα, ότι τα διάφορα δεξιών αποχρώσεων κόμματα έχουν την πλειοψηφία πλέον στην κοινωνία, για πρώτη φορά έβερ, ή νέτα σκέτα για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση.
Είναι λάθος και τα δύο. Κάμποσες φορές στο παρελθόν έχει συμβεί αυτό, πχ το 1961 'όταν ψήφισαν και τα δέντρα', το 1956 (άθροισμα ψήφων Κώνου Καραμανλή, Στεφανόπουλου, Μαρκεζίνη), το 1952 (Παπάγος, Τσαλδάρης), το 1946 (Τσαλδάρης, Σοφούλης, Ναπ. Ζέρβας). Αλλά θα σημειώσω εξόχως το 1974 με τον Κώνο Καραμανλή που πήρε 54% και κάτι ψιλά και 1% και κάτι ο Γαρουφαλλιάς.
Και να δεχτώ ότι τα παλιά δεν τα έζησαν, δεν τα θυμούνται, το 1974 είναι αρκετά πρόσφατο και ιδιαίτερο (πρώτες εκλογές μετά από χρόνια) για να ξεχαστεί.Πρώτα από όλα, πριν το 1974 η Αριστερά ήταν απαγορευμένη (κάτι ΕΔΑ μόνο το '60). Οπότε από το '74 και μετά, μόνο στις πρώτες εκλογές πήρε η Κεντρο-Δεξιά περισσότερο από την Κεντρο-Αριστερά.
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εν τω μεταξύ , βρε @realzeus , εσύ που τον ξέρεις τον @monman2 , σε παρακαλώ πολύ διαφώτισε μας , πρέπει να είναι πολύ ωραίος τύπος , αλλά όταν γράφει τέτοια όπως το παραπάνω,
τρολάρει , τα εννοεί αυτά ή έιναι κάπου ανάμεσα μεταξύ σοβαρού και αστείου;
(όπως πολλές φορές κάνω και εγώ)Είναι ωραίος και διαβασμένος τύπος και για αυτό είμαστε φίλοι άλλωστε, και ας έχουμε και διαφωνίες. Τώρα αν τρολλάρει, ή όχι, σε κάθε διαφορετικό του post, έχω μεν μια εικόνα επειδή ξέρω πως σκέφτεται, αλλά δεν έχω το δικαίωμα να βγάλω ερμηνεία δημόσια. Ας πούμε απλά όμως ότι του αρέσει να προβοκάρει.
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι τα κόμματα που δεν έχουν ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο για όσα έγιναν και για όσα έλεγαν τότε για τον υπαρκτό και συνεχίζουν και σήμερα να μας πουλάνε το ίδιο παραμύθι.
Να ζητήσουν συγγνώμη που θέλουν έναν δικαιότερο κόσμο; Μόνο σε θολωμένο μυαλό βοηθάνε οι περισσότεροι εργοδότες, αν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να προσφέρουν καλύτερες απολαβές και συνθήκες στους εργαζομένους τους!!! Στην Θεσσαλονίκη ήρθε η περιβόητη Pfizer και προσφέρει @@!!! Κάθε μήνα παραιτούνται και απολύονται σωρηδόν και κάθε μέρα βγάζει 20 αγγελίες για τις ίδιες θέσεις που αδειάζουν! Ο Μπουρλάς, ο συντοπίτης μου Σαλονικιός. 10 βαγόνια ξύλο θέλει κι αυτός!!!
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά εμένα ο Τζήμερος μια χαρά μου κάνει, να κόψει κώλους στο Δημόσιο....ότι έχει πει (άσχετα εαν έχει άσχημο τρόπο) είναι 100% σωστό και πρακτικά εφαρμόσιμο.
Από που έχει να κόψει από το σημερινό Δημόσιο;
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αρχισαμε τα πιασαρικα παλι. Βρε σεις ποτε θα καταλαβετε πως με κατι ηλιθιες λογικες του τυπου ενα ΚΥ σε καθε χωριουδακι φτασαμε να εχουμε διασπαρτες και αχρηστες μοναδες υγειας των 4 ατομων που ουτε γαζες δε βαζουν σε τραυματια? Εγω ενα κωλοκρατος που θα υφαρπαζει ενα σκαζμο... λεφτα για να παρεχει τπτ δε το γουσταρω. Προτιμουσα ενα μονο μεγαλο ΚΥ με 20 γιατρους και 80 νοσοκομους απο 30 κεντρα υγειας και ιατρεια με 100 νοματεους που θα γραφουν μονο συνταγες στα γεροντια. Η διασπορα δυναμεων εφερε την αχρηστια. Μονο ηλιθιοι δε το χουν καταλαβει ακομη ή οι αριστεροι του κ.... που ψαχνουν σε καθε θεμα να βρουν πετρα να πεταξουν.
Παραδειγμα απλο. Στην Αττικη των 5,5 εκ. υπαρχουν 2 νοσοκομεια παιδων. Εχουν σωθει τοσα παιδια απο αυτα τα 2. Αν οι γιατροι που βρισκονται εκει ηταν διασπαρτοι σε κεντρα υγειας, ποιοι θα αναλαμβαναν επεμβασεις σε παιδια? Αλλα γουσταρετε τον τζερτζελε και για αυτο ο κοσμος σας γυρνα την πλατη. Γιατι ολοι αντιλαμβανονται πλεον πως οι λαλακιες απλων κρατιστων και κρατικοδιαιτων οχι μονο δεν ωφελουν μα καταστρεφουν και καθε προσπαθεια βελτιωσης του ΕΣΥ.
Τα ιδια συμβαινουν και σε αλλες υπηρεσιες. Ολα αυτα για να υπαρχουν ζωντανες οι προυποθεσεις ενος πελατειακου κρατους.
Ειχε στραβωσει ο Μπογιοπουλος γιατι ειχε κλεισει το περιφερειακο νοσοκομειο Αιγιου. Μεχρι που καποιοι ειπαν το αυτονοητο. Με 2 μεγαλα νοσοκομεια στην Πατρα δεν ειχε νοημα ενα υποστελεχωμενο νοσοκομειο στο Αιγιο αφου σε 20 λεπτα με τον νεο δρομο τσουπ και εφτασες. Το κλεινεις, ξεβολευεις τους γιατρους και νοσοκομους που στελνεις στην Πατρα και εχεις ενισχυση και δυνατοτητα επεκτασης των χειρουργικων μοναδων στα 2 μεγαλα. Αλλα αυτα ειπαμε δεν αρεσουν. Θελετε γατζωμενους κρατικοδιαιτους πανω στον ετησιο προυπολογισμο που θα κανουν πως δουλευουν ενω το κρατος θα κανει πως τους πληρωνει. Αυτοι ειστε. Ανυπαρκτοι πουθεναδες με μονο προσον την παραγωγη συνθηματων. Αν θα πετυχει ή οχι ο Κυριακος αμφιβαλλω. Εδω απετυχε ο Καποδιστριας που εφερε τις πατατες. Οταν τις εδινε τζαμπα κανεις δε τις ηθελε. Ετρεξαν ολοι να παρουν μολις τους εβαλε τιμη.Συμφωνώ ότι η Υγεία, είναι μια Στρατιωτική Επιχείρηση ουσιαστικά. Χρειάζεται Στρατηγικός, Επιχειρησιακός και Τακτικός σχεδιασμός. Κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Αλλά θέλεις Πρωτοβάθμιες Μονάδες (Κέντρο Υγείας) σε κάθε Κεφαλοχώρι-Κωμόπολη (Τακτική Κατάσταση), Περιφερειακό Νοσοκομείο σε κάθε μικρή πόλη (Επιχειρησιακή Κατάσταση) και Γενικά Νοσοκομεία στις Πρωτεύουσες Περιφερειών (Στρατηγική Κατάσταση). Φυσικά επίσης και ένα δίκτυο Μεταφορών, ώστε να να γίνονται άμεσα αυτές.
Παντού πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί και παντού να μειωθούν οι φόροι.
Όχι, φυσικά δεν πρέπει να μειωθούν παντού οι φόροι. Οι φόροι πρέπει να είναι υψηλοί στα υψηλά εισοδήματα, ειδικά των μη μισθωτών.
Επίσης όλα κι όλα, το να ξεκινήσει να δουλεύει ένας νέος με 800 ευρώ είναι ντροπή και δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Είναι καλύτερα να κάθεται ο νέος παίζοντας τάβλι ολημερίς σιχτιρίζοντας τον γκαμπινταλισμό, περιμένοντας την εμπανάστα...
Μη μου ανεβάζεις το αίμα στο κεφάλι, έχουμε συνομιλήσει και τόσα χρόνια εδώ μέσα. 800 Ευρώ δίνουν σήμερα σε 40άρηδες...
Στις άλλες δυτικές ανεπτυγμένες χώρες, τι ποσοστό του ΑΕΠ είναι το κράτος?
ΑΕΠ όχι, αλλά κατά εργασία, στο 15% η Ελλάδα και στο 35% η Νορβηγία κατά OECD.
Κατά ILO, 21.3% η Ελλάδα και 32,2% η Νορβηγία.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_sector_size
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2