-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουμε το αρχαιοκάπηλο ξανά ή το ΛΑΘΡΟΑΛΕΞΗΣ ή το νέο ΓΑΠ. Ας δώσουμε ευκαιρία σε μικρά κόμματα όπου τα ονόματα των υποψηφίων δεν μας θυμίζουν δημοκρατικό τόξο.
Επειδή με σένα μπορώ να κάνω έναν διάλογο, νομίζω ότι σε αυτό που αναφέρεις υπάρχει ένα θεματάκι, περί των μικρών κομμάτων.
Κάθε μικρό κόμμα, εκτός από κάποια γραφικά (π.χ. κάποια που χαρίζουν χρέη, σπίτια, οικόπεδα και δάνεια), ιδεολογικά ανήκει κάπου. Έχει δηλαδή κάποιο καταστατικό, κάποιες θέσεις, κάποιες προτάσεις. Στην Ελλάδα ακόμη και αν κάποιος ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα αμέσως μία "ταμπέλα" σαν συννεφάκι πλανάται πάνω από το κεφάλι του. Και η ταμπέλα αυτή αμέσως τον στοχοποιεί προς τους επικριτές του.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κακοπροαίρετη και η κακόβουλη κριτική παραμένει ότι και αν ψηφίσει κάποιος. Οπότε το παιχνίδι είναι χαμένο πριν καν ξεκινήσει.
Πόσους βλέπεις γύρω σου π.χ. να προσπαθούν να σε πείσουν να ψηφίσεις κάποιο μικρό κόμμα; Εγώ δεν βλέπω κανέναν. Και όποτε κάνω αναφορά στα μικρά κόμματα "μαζεύω" πικρόχολα σχόλια, ειρωνείες μέχρι και χυδαίες ατάκες. Ανάλογα που ιδεολογικά ή/και κομματικά ανήκει ο καθένας.
Ευτυχώς που ακόμη η ψήφος παραμένει μυστική και επιτρέπεται ο κάθε πολίτης να ψηφίζει ότι θέλει, γιατί διαφορετικά θα είχαν στηθεί κρεμάλες στις πλατείες...
Αγαπητέ storm, τα μικρά κόμματα υπάρχουν στη Βουλή με τις ευλογίες των μεγάλων. Όταν τα μεγάλα τους χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, π.χ. σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ή δεν τους είναι πια χρήσιμα, εξαφανίζονται. Οι αρχηγοί τους και οι βουλευτές τους από την άλλη ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους και τα συμφέροντά τους.
Θυμήσου Καρατζαφέρη, Καμένο, Λεβέντη ακόμα και τη Χρυσή Αυγή. Παρόμοια θα είναι και η μοίρα Βελόπουλου, Βαρουφάκη κλπ. Όταν θα παύσουν να είναι χρήσιμοι ή δεν θα εκπληρώνουν το σκοπό που προορίζουν γι' αυτούς οι μεγάλοι, ξαφνικά και ως δια μαγείας θα σβήσουν...
Τα μικρά κόμματα είναι από τα πιο βρώμικα κομμάτια του συστήματος. Δεκανίκια ή υποψήφια δεκανίκια των μεγάλων, με προδιαγεγραμμένη διάρκεια ζωής.
#kai_na_pou_arxizei_junta_na_thimizi
-
Το Δημοσιουπαλληλικι ειναι γνωστο θεμα που βγαζει αφθονο γελιο. Παραδειγμα. Στις μερες μας υπαρχει ενα τηλεπαιχνιδι που οι παιχτες καλουνται να αντιμετωπισουν εναν αντιπαλο με κυρος σε επιγραμματικες γνωσεις - απαντησεις. Ο αντιπαλος αυτος προκυπτει μεσα απο κληρωση που γινεται αναμεσα σε4 συγκεκριμενα ατομα. Μαντεψτε τωρα σε τι τομεα εργαζονται οι μονιμοι παιχτες που μπορουν και απαντουν με ευκολια για το σαλιγγαρι της Αλασκας που πηδιεται μονο του 3 φορες την μερα...και να φωσφοριζει μαλιστα..
-
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουμε το αρχαιοκάπηλο ξανά ή το ΛΑΘΡΟΑΛΕΞΗΣ ή το νέο ΓΑΠ. Ας δώσουμε ευκαιρία σε μικρά κόμματα όπου τα ονόματα των υποψηφίων δεν μας θυμίζουν δημοκρατικό τόξο.
Επειδή με σένα μπορώ να κάνω έναν διάλογο, νομίζω ότι σε αυτό που αναφέρεις υπάρχει ένα θεματάκι, περί των μικρών κομμάτων.
Κάθε μικρό κόμμα, εκτός από κάποια γραφικά (π.χ. κάποια που χαρίζουν χρέη, σπίτια, οικόπεδα και δάνεια), ιδεολογικά ανήκει κάπου. Έχει δηλαδή κάποιο καταστατικό, κάποιες θέσεις, κάποιες προτάσεις. Στην Ελλάδα ακόμη και αν κάποιος ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα αμέσως μία "ταμπέλα" σαν συννεφάκι πλανάται πάνω από το κεφάλι του. Και η ταμπέλα αυτή αμέσως τον στοχοποιεί προς τους επικριτές του.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κακοπροαίρετη και η κακόβουλη κριτική παραμένει ότι και αν ψηφίσει κάποιος. Οπότε το παιχνίδι είναι χαμένο πριν καν ξεκινήσει.
Πόσους βλέπεις γύρω σου π.χ. να προσπαθούν να σε πείσουν να ψηφίσεις κάποιο μικρό κόμμα; Εγώ δεν βλέπω κανέναν. Και όποτε κάνω αναφορά στα μικρά κόμματα "μαζεύω" πικρόχολα σχόλια, ειρωνείες μέχρι και χυδαίες ατάκες. Ανάλογα που ιδεολογικά ή/και κομματικά ανήκει ο καθένας.
Ευτυχώς που ακόμη η ψήφος παραμένει μυστική και επιτρέπεται ο κάθε πολίτης να ψηφίζει ότι θέλει, γιατί διαφορετικά θα είχαν στηθεί κρεμάλες στις πλατείες...
Αλήθεια τώρα το πρόβλημα σου είναι,η άποψη των τρίτων για την επιλογή σου;;; Προσωπικά δεν με απασχολεί αυτό καθόλου. Βασικά αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται,είναι τα κομματόσκυλα του δημοχουντικου τόξου!
Στην τελική για να κάνεις χαβαλέ να λες κάθε φορά και ένα διαφορετικό κόμμα.
Επίσης,δεν πρέπει να δίνεις βάση,αν το μικρό κόμμα που θα επιλέξεις ανήκει δεξιά αριστερά ή ανάμεσα,αλλά αν αυτά που υπόσχεται,είναι για το καλό αυτής της χώρας.
Όπου λοιπόν διαβάζεις για αλληλεγγύη στους ισλαμοεπενδυτες,για στήριξη της ένδοξης ναυτιλίας και επενδύσεις στο Ελληνικό,κόβεις λάσπη. Κοινώς μία απο τα ίδια...... -
Ξεσπαθώνετε βλέπω και βγάζετε τα αντιδεξιά σας ποθημένα. Αλλά για όλα αυτά που συζητάμε, δημοκρατικές διαδικασίες, εκλογή από τη βάση, ποικιλία υποψηφίων κλπ δεν διαβάζω κάποιο σχόλιο. Για την ταμπακιέρα κουβέντα..
Καλά για gatoz no comment, κασσέτα έχεις βάλει, κλασσική αριστερή συμπεριφορά. Όλο τα ίδια πράγματα και με σχεδόν ίδια λόγια.... Μεγάλη ποικιλία σχολίων και θέσεων...
Εντωμεταξύ οι αντιδεξιοί μονόλογοί σας είναι από αστείοι έως τραγικοί. Ειδικά αυτή η ατάκα του Πήλιου
"οι υπόλοιποι μη φανατικοί Νεοδημοκράτες στην Ελλάδα, βλέπουν έναν έναν χατζατζάρη Αρχηγό να αποτυχαίνει οικτρά τινάζοντας τη μπάνκα στον αέρα κάθε φορά ...."
που ομιλεί για λογαριασμό Νεοδημακρατών, είναι απίστευτη! Ο ορισμός της αμετροέπειας και της απώλειας επαφής με την πραγματικότητα...Χάθηκε η μπάλα ρε παιδιά, που είναι η μπάλα οεο?
Δεν γίνεται να είσαι τόσο Ραγιάς.
Δεν γίνεται να είσαι τόσο προσκυνημένος!
Θα σε ψιλοδικαιολογησω αν είσαι πάνω απο 70 ετών και δεν σου πάει το χέρι!
Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα έπρεπε να ψηφίζεις.......οπως αρκετές ακόμη χιλιάδες κομματόσκυλα.
Έρχεται το μπαν.......Αν κρίνω απ' αυτά που έχω διαβάσει από σένα και το ότι μάλλον είσαι στρατιωτικός, σου προσδίδω πολλά ελαφρυντικά γι' αυτά που λες.
Καμία προσβολή στους αγαπητούς στρατιωτικούς, τους τιμώ, αλλά ε, έχετε τις ιδιαιτερότητές σας... Κρατήστε τες, δεν πειράζει, η δουλειά σας είναι άλλη...
Τί σχέση έχει η δουλειά μου;;;
Θλίβομαι όταν εγώ είμαι έτοιμος να δώσω τη ζωή μου για την Ελλάδα και κάποιοι,όπως εσύ,ψηφίζουν αυτούς που μου την καταστρέφουν. Τόσο απλά,ακόμη και αν ήμουν σκουπιδιαρης! -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολιτικοί ηγέτες μέρος βου...
Τα μεγάλα κόμματα.
Στην Ελλάδα η παράδοση έλεγε ότι αρχηγοί , γίνονταν διάφοροι που έτυχε να έχουν εύνοιες στα ανάκτορα, ή στους ξένους, ή σε μεγάλα συμφέροντα, ή σε παλαιότερους πολιτικούς, ή γκελ στον κόσμο ή συνδυασμός αυτών.
δηλαδη ηταν η παραδοση και οχι ο ραγιαδισμος και οι τσιφλικαδες. μαλιστα.
Αυτό οδηγούσε στην συνεχή δημιουργία νέων κομμάτων, από τους φερέλπιδες πολιτικούς και όχι εσωτερικές διαδικασίες των υπαρχόντων.
Ετσι μετά τον εμφύλιο, το δίπολο Παπάγος-Πλαστήρας έπαιξε για κάποια χρόνια, με δικά τους κόμματα, μετά έπαιξε το Καραμανλής - Παπανδρέου, πάλι με δικά τους κόμματα.
τωρα δηλαδη εξαλιχτηκαν. και δεν ειχα τσιφλικαδες. μαλιστα
Μετά την χούντα, ο Καραμανλής επιστρέφοντας, ιδρύει πάλι νέο κόμμα την ΝΔ αντί να συνεχίσει την ΕΡΕ, θέλοντας να δείξει ότι έχει πλέον νέες ιδέες.
νέες ιδεες. που τις απεκτησε στο παρί. οσο κυβερνουσε πριν δεν τις ειχε. μαλιστα
Η ΕΚ συνεχίζεται από τον Γ. Μαύρο έναν ήπιο πολιτικό που δεν έκανε γκελ στον κόσμο, ενώ ο υιός Παπανδρέου, ίδρυσε δικό του κόμμα.
και δεν τον τραμπουκισαν οι δεξιοι λαικιζοντας. μαλιστα
Σύντομα φάνηκε ότι η ΕΚ ήταν παρωχημένη και έσβησε και όταν ο Καραμανλής αποφάσισε να πάει στην προεδρία, είπε ότι το κόμμα θα πρέπει να συνεχίσει μετά από αυτόν και όντας εν ζωή επέβλεψε και επέβαλλε αυτήν την συνέχεια.
δημοκρατικο το καμμα που καποιος επιβαλει τις εξουσιες. μαλιστα
Το γεγονός ότι δεν έκανε συνέδριο για την εκλογή αρχηγού, ενώ έκανε συνέδριο για την ιδεολογία, οφειλόταν ότι παραδοσιακά οι δεξιοί και οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, δεν ξημεροβραδιάζονται στα κομματικά γραφεία, εκτός ίσως των προεκλογικών περιόδων , για ίδιο ή και για κομματικό όφελος.
και οχι γιατι θεωρουσαν τις πολιτικες επιλογες προσωπικες και τσιφλικι τους. μαλιστα
Αρα συνέδριο χωρίς ισχυρή και οργανωμένη κομματική βάση, δεν μπορούσε να γίνει για την εκλογή αρχηγού.
Από την άλλη η εκλογή από την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε περισσότερα νομιμοποιητικά στοιχεία, αφού εξέλεγαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της κομματικής βάσης.ηταν εκλεγμενοι απο τη κομματικη βαση. μαλιστα και οχι με λιστα που επεβαλλε ο αρχηγος. μαλιστα
Αυτό ήταν πετυχημένο και πέρασε και στο πασοκ μετά την αρρώστια του ιδρυτή.
Η ΝΔ ως κυβερνητικό κόμμα μεγάλου μεγέθους, είχε ως κύριο σκοπό του αρχηγού την νίκη στις εκλογές.
Οταν αυτή δεν ερχόταν τότε άλλαζε και ο αρχηγός και πηγαίναμε σε αντίθετης ιδεολογικής άποψης.
η δεξια δηλαδη πηγαινε σε αιστερες αποψεις. μαλιστα
Ετσι ο Ράλλης ήταν κεντρώος και ήπιος σε μια εποχή που το πασοκ και η αριστερά κυριολεκτικά γα.....σαν και έδερναν, οπότε μετά την ήττα, οι βουλευτές αλλά και το κόμμα κατάλαβαν ότι χρειάστηκε κάτι πιο δραστικό και εξέλεξαν τον Αβέρωφ, ο οποίος πράγματι πέτυχε σημαντικά πράγματα στο κόμμα και στην εκπροσώπηση του στον λαό.
ο αβερωφ πετυχε σημαντικα πραγματα. μαλιστα
Επειδή ήταν μεγάλος και με προβλήματα υγείας, η νδ αποφάσισε να δώσει την σκυτάλη στον αντι-Ανδρέα όπως ήλπιζε, που όμως τελικά αποδείχτηκε σόφτ, αφού δεν ήταν τόσο αριβίστας όσο ο Αντρέας.
Είχε και προσωπικές εμμονές από την λεγόμενη "αποστασία" και δεν στάθηκε όσο σκληρά θα έπρεπε απέναντι στους πολύ σκληρούς του αντιπάλους, ενώ στην εξωτερική πολιτική έκανε το αντίθετο από τον γιο του, μη λέγοντας γιες μεν και γιαβόλ στους τότε επικυρίαρχους στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας.ηταν πατριωτης ο μπαμπας και η αποστασια ψευτικη. μαλιστα
Ετσι όταν τον πέταξαν, οι της νδ θεώρησαν ότι έχασαν γιατί έφυγαν από την δεξιά και έβαλαν έναν λίγο ισχυρό τύπο, τον Μίλτο, που προφανώς δεν κατάφερε τίποτα.
επιστροφη στις ριζες με γιους κατοχικων διοικητων. μαλιστα
Αντίθετα οι του πασοκ έχοντας επιστρέψει στην εξουσία, είχαν το δίπολο κλέβουμε όλοι, εναντίον του χαζεύω αυτούς που κλέβουν.
δηλαδη μονο τα μπασοκ εκλεψε. τοσα χρονια ειχαμ χρηστη διοικηση. και δεν εκλεβε καποιος. μαλιστα
Στην πολιτική όμως δεν θα άλλαζε κάτι όποιος και να έβγαινε αφού ιδεολογικές διαφορές δεν είχαν. Απλά η πολιτική ήταν ψίχουλα στον λαό, επί 3 τα έργα και κονόμες εμείς. Και ο λογαριασμός στους επόμενους.
ενω οι νουδου τους πληρωνανε τους λογαριασμοι. μαλιστα
Στην νδ μη έχοντας δυνατότητα να παίξουν σε αυτό το επίπεδο έκαναν ένα ριστάρτ, ελλείψει του θείου με τον ανηψιό.
Ανεξάρτητα που για τους μη νδτες , αλλά και για τους μητσοτακίζοντες νδτες, ο ανηψιός ήταν βούδας, ταβερνιάρης και άλλα τέτοια, για τον πολύ κόσμο της βάσης της νδ, υπήρξε από τους καλύτερους κυβερνήτες, παρότι απέναντι του είχε έξαλλους και τα μμε που έτρωγαν καλά επί πασοκ και τώρα έπρεπε να υποφέρουν ως νταβατζήδες με λίγα έργα.
ο χοντρος απο τους καλυτερους κυβερνητες. εδιωξε και τους νταβατζηδες. και το χρεος ανεβηκε απο μονο του. μαλιστα
Στο πασοκ μετά την ήττα του 2004 που δεν την πίστευαν ότι θα συμβεί, αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους ριστάρτ, αλλά αυτοί αντί για ανηψιό έχουν τον γιο.
Και τον εξέλεξαν άνευ αντιπάλου. Και έκαναν και σχολή.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Οι εκλογές από τον κόσμο, εμένα δεν μου αρέσουν.
με προδικασμενα αποτελεσματα βεβαιως βεβαιως. υπερ των οικογενειων. μαλιστα
Γιατί για να ψηφίσεις πρέπει να γίνεις μέλος και εμένα δεν μου αρέσει να είμαι μέλος σε κόμμα, αφού κόμματα αλλάζουμε, ομάδες όχι.
Πιστεύω ότι τα κόμματα οφείλουν να δημιουργήσουν ένα εκλεκτορικό σώμα, από βουλευτές και κομματικά στελέχη που θα είναι γνωστό και θα αλλάζει κάθε 4-5 χρόνια ή σε κάθε συνέδριο και αυτό να εκλέγει τους αρχηγούς.
εχει πολλα παιδια ετουτος και περιμενει και ο ανηψιος. θα ερθει και σερραιος. μαλιστα
τα λετε και τα πιστευετε?
εισαστε η μια εκ των δυο αιτιες εθνικης καταστροφης και προδοσιας. με κοινη μαλιστα βαση, απο τη δικη σας τη μερια. και παρηγοριεστε που θα ξαναψηφισετε με βαση καποιο επωνυμο που θα σας δωσει hint ο πορδοσαλτε. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αγαπητέ storm, τα μικρά κόμματα υπάρχουν στη Βουλή με τις ευλογίες των μεγάλων. Όταν τα μεγάλα τους χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, π.χ. σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ή δεν τους είναι πια χρήσιμα, εξαφανίζονται. Οι αρχηγοί τους και οι βουλευτές τους από την άλλη ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους και τα συμφέροντά τους.
Θυμήσου Καρατζαφέρη, Καμένο, Λεβέντη ακόμα και τη Χρυσή Αυγή. Παρόμοια θα είναι και η μοίρα Βελόπουλου, Βαρουφάκη κλπ. Όταν θα παύσουν να είναι χρήσιμοι ή δεν θα εκπληρώνουν το σκοπό που προορίζουν γι' αυτούς οι μεγάλοι, ξαφνικά και ως δια μαγείας θα σβήσουν...
Τα μικρά κόμματα είναι από τα πιο βρώμικα κομμάτια του συστήματος. Δεκανίκια ή υποψήφια δεκανίκια των μεγάλων, με προδιαγεγραμμένη διάρκεια ζωής.
#kai_na_pou_arxizei_junta_na_thimizi
Τι να πεις κι εσύ...
Άμα ζεις όλη σου τη ζωή με κομμουνιστικές φαντασιώσεις, πάντα τα φαντάσματα θα σε κυνηγάνε, επί δικαίω και αδίκω... -
Για να ελαφρύνουμε το κλίμα…..
https://www.newsit.gr/politikh/thanos-pleyris-i-apantisi-se-dimosieyma-gia-tin-pleyraina/3556816/
Ποσό πιο ξεφτυλισμένη μπορεί να γίνει μια φυλλάδα? Αλλά είπαμε, σαν γνήσιοι «αριστεροί» είναι οι κάτοχοι της μοναδικής αλήθειας.
-
Τα περί αξιοκρατίας και προσόντων στην εκλογή των μελών του ΚΚΕ ή άλλων αριστερών κομμάτων γενικά, μόνο άφθονο γέλιο προσφέρουν σε οποιονδήποτε.
Γελά δ' ο μωρός καν μη τι γελοίον ει. Δεν θα μιλήσω για άλλα κόμματα, γιατί το αυθεντικό Αριστερό Κόμμα είναι το ΚΚΕ. Στο ΚΚΕ λοιπόν τις τελευταίες δεκαετίες ΓΓ εκλέγεται αυτός που θεωρείται ιδεολογικά ικανός για να ηγηθεί. Το αποτέλεσμα στις εκλογές είναι απότοκο της ιδεολογίας, όχι αυτοσκοπός. Αν ο λαός δεν θέλει αυτήν την ιδεολογία, είναι δικαίωμά του. Το ΚΚΕ δεν πρόκεται να αλλάξει πάντως ιδεολογία ή πολιτικές για να γίνει πιο αρεστό. Αυτό είναι και σε όποιον αρέσει. Ακόμα και οι ιδεολογικοί αντίπαλοί του παραδέχονται ότι είναι το πιο έντιμο και σταράτο κόμμα. Π.χ, δεν πρόκειται να σου βγει Kinder έκπληξη, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. What you see is what you get!
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νομίζω πως το ανέκδοτο που αναπαράγουν οι συμφορουμίτες, δεν είναι το ποιές είναι οι διαδικασίες, αλλά πως στα αριστερά δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα υπάρχει ΕΝΑΣ υποψήφιος.
Σε αντίθεση με τα Αστικά Κόμματα, στην Αριστερά το πρόσωπο δεν έχει σημασία. Συσπειρώνονται όλοι πίσω από αυτόν που θεωρούν κατάλληλο και μετά περιμένουν την κρίση των μελών. Αν τα μέλη καταψηφίσουν, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για άλλον υποψήφιο. Φυσικά υπάρχει ιεραρχία, όπως στον Στρατό. Όπως δεν μπορείς να γίνεις Α/ΓΕΕΘΑ αν δεν είσαι ήδη Αρχηγός Κλάδου ή έστω Αντγος/Αντνχος/Αντπτχος, έτσι δεν μπορείς να γίνεις και ΓΓ του ΚΚΕ αν δεν είσαι παλαιό μέλος του Π,Γ. Ο λόγος και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ απλός. Στις Ε.Δ. γίνεται επειδή πρέπει να είναι έμπειρος και αξιόπιστος Αξκος και στο ΚΚΕ επειδή πρέπει να είναι έμπειρος και αξιόπιστος Κομμουνιστής.
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστό harisma, αλλά όταν μας έχουν κάνει πρεκαριατο* (υπόψη ότι σε αυτή την ομάδα είμαστε όλοι μας αν δεν φέρνουμε με οποιονδήποτε τρόπο 50Κ+ το χρόνο σπίτι)
Δε θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά όσοι πιστεύετε/ουμε ότι με οικογενειακό 50.000/έτος εισόδημα, το οποιοδήποτε κόμμα -δεξιό,αριστερό,κεντρώο,κομμουνιστικό κ.τ.λ.-,θα θεωρήσει ότι ανήκετε/ουμε στα χαμηλά στρώματα χρήζοντα υποστήριξης, μάλλον πλανάστε πλάνην οικτράν.
Γι αυτούς (τους πολιτικούς),μέχρι 25-30.000/έτος/ανά οικογένεια -βαριά και πολλά λέω- θεωρούνται οικονομικά ανήμποροι.Απόδειξη και τα μέτρα στήριξης. Βασικά οποιοσδήποτε ζευγάρι μ'ένα παιδί από 30.000 και πάνω ανήκει στην κατηγορία ζώντων ανετότατα,εχόντων που πρέπει να στηρίξουν -αναλόγως- τους υπόλοιπους.Οπότε μην περιμένετε σωτηρία από κανέναν ότι και να γίνει. Μόνο καταστροφή και έρεβος κάθε χρόνο που περνάει,μέχρι το οριστικό τέλος του κράτους-τσίρκου εδώ και 7 δεκαετίες (κάθε πέρσι και καλύτερα,που λέμε).
Κάτσε βρε γιατρέ μου, γιατί θα με τρελάνεις τώρα. Τα 50 χιλιάρικα (καθαρά) όντως δεν σου φαίνονται πάρα πολλά (2 μισθοί των 1800 Ευρώ το μήνα x 14 μήνες); Μόνον εγώ είμαι πτωχομπινές δηλαδή;
-
-
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για να ελαφρύνουμε το κλίμα…..
https://www.newsit.gr/politikh/thanos-pleyris-i-apantisi-se-dimosieyma-gia-tin-pleyraina/3556816/
Ποσό πιο ξεφτυλισμένη μπορεί να γίνει μια φυλλάδα? Αλλά είπαμε, σαν γνήσιοι «αριστεροί» είναι οι κάτοχοι της μοναδικής αλήθειας.
Καίγεται η μισή Ελλάδα πάλι και όλα τα πετσωμενα μέσα είναι έξαλλα με τη πλευραινα...ενώ την ίδια στιγμή σχεδόν καθημερινά καταγγέλλουν την τεράστια λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης στη Τουρκία του Ερντογάν.
-
https://www.in.gr/2022/07/03/greece/fotia-stis-portes-axaias/
https://www.in.gr/2022/07/03/greece/fotia-sto-porto-katsiki/
https://www.in.gr/2022/07/04/greece/fotia-megali-pyrkagia-sto-kranidi-argolidas/
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
Δεν τη σκιάζει φοβερά καμιά
Και πλέον συνηθίσαμε και δεν μας νοιάζει -
Και μην ξεχάσουμε σήμερα να τείνουμε ένα χαρτομάντιλο συμπαράστασης στην κυρία Μπαζιάνα...
-
Αρχισε η προεκλογικη περιοδος
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα περί αξιοκρατίας και προσόντων στην εκλογή των μελών του ΚΚΕ ή άλλων αριστερών κομμάτων γενικά, μόνο άφθονο γέλιο προσφέρουν σε οποιονδήποτε.
Γελά δ' ο μωρός καν μη τι γελοίον ει. Δεν θα μιλήσω για άλλα κόμματα, γιατί το αυθεντικό Αριστερό Κόμμα είναι το ΚΚΕ. Στο ΚΚΕ λοιπόν τις τελευταίες δεκαετίες ΓΓ εκλέγεται αυτός που θεωρείται ιδεολογικά ικανός για να ηγηθεί. Το αποτέλεσμα στις εκλογές είναι απότοκο της ιδεολογίας, όχι αυτοσκοπός. Αν ο λαός δεν θέλει αυτήν την ιδεολογία, είναι δικαίωμά του. Το ΚΚΕ δεν πρόκεται να αλλάξει πάντως ιδεολογία ή πολιτικές για να γίνει πιο αρεστό. Αυτό είναι και σε όποιον αρέσει. Ακόμα και οι ιδεολογικοί αντίπαλοί του παραδέχονται ότι είναι το πιο έντιμο και σταράτο κόμμα. Π.χ, δεν πρόκειται να σου βγει Kinder έκπληξη, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. What you see is what you get!
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νομίζω πως το ανέκδοτο που αναπαράγουν οι συμφορουμίτες, δεν είναι το ποιές είναι οι διαδικασίες, αλλά πως στα αριστερά δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα υπάρχει ΕΝΑΣ υποψήφιος.
Σε αντίθεση με τα Αστικά Κόμματα, στην Αριστερά το πρόσωπο δεν έχει σημασία. Συσπειρώνονται όλοι πίσω από αυτόν που θεωρούν κατάλληλο και μετά περιμένουν την κρίση των μελών. Αν τα μέλη καταψηφίσουν, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για άλλον υποψήφιο. Φυσικά υπάρχει ιεραρχία, όπως στον Στρατό. Όπως δεν μπορείς να γίνεις Α/ΓΕΕΘΑ αν δεν είσαι ήδη Αρχηγός Κλάδου ή έστω Αντγος/Αντνχος/Αντπτχος, έτσι δεν μπορείς να γίνεις και ΓΓ του ΚΚΕ αν δεν είσαι παλαιό μέλος του Π,Γ. Ο λόγος και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ απλός. Στις Ε.Δ. γίνεται επειδή πρέπει να είναι έμπειρος και αξιόπιστος Αξκος και στο ΚΚΕ επειδή πρέπει να είναι έμπειρος και αξιόπιστος Κομμουνιστής.
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστό harisma, αλλά όταν μας έχουν κάνει πρεκαριατο* (υπόψη ότι σε αυτή την ομάδα είμαστε όλοι μας αν δεν φέρνουμε με οποιονδήποτε τρόπο 50Κ+ το χρόνο σπίτι)
Δε θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά όσοι πιστεύετε/ουμε ότι με οικογενειακό 50.000/έτος εισόδημα, το οποιοδήποτε κόμμα -δεξιό,αριστερό,κεντρώο,κομμουνιστικό κ.τ.λ.-,θα θεωρήσει ότι ανήκετε/ουμε στα χαμηλά στρώματα χρήζοντα υποστήριξης, μάλλον πλανάστε πλάνην οικτράν.
Γι αυτούς (τους πολιτικούς),μέχρι 25-30.000/έτος/ανά οικογένεια -βαριά και πολλά λέω- θεωρούνται οικονομικά ανήμποροι.Απόδειξη και τα μέτρα στήριξης. Βασικά οποιοσδήποτε ζευγάρι μ'ένα παιδί από 30.000 και πάνω ανήκει στην κατηγορία ζώντων ανετότατα,εχόντων που πρέπει να στηρίξουν -αναλόγως- τους υπόλοιπους.Οπότε μην περιμένετε σωτηρία από κανέναν ότι και να γίνει. Μόνο καταστροφή και έρεβος κάθε χρόνο που περνάει,μέχρι το οριστικό τέλος του κράτους-τσίρκου εδώ και 7 δεκαετίες (κάθε πέρσι και καλύτερα,που λέμε).
Κάτσε βρε γιατρέ μου, γιατί θα με τρελάνεις τώρα. Τα 50 χιλιάρικα (καθαρά) όντως δεν σου φαίνονται πάρα πολλά (2 μισθοί των 1800 Ευρώ το μήνα x 14 μήνες); Μόνον εγώ είμαι πτωχομπινές δηλαδή;
Δεν το είπα εγώ αυτό,εγώ απάντησα.
Εμένα μια χαρά μου φαίνονται (άλλωστε ούτε καν που τα πλησιάζω,αλλά ευτυχώς δεν εχω παιδί,νοικια κ.τ.λ.) -
Τα μικρά κόμματα είναι από τα πιο βρώμικα κομμάτια του συστήματος. Δεκανίκια ή υποψήφια δεκανίκια των μεγάλων, με προδιαγεγραμμένη διάρκεια ζωής.Σίγουρα ισχύει αυτό που γράφεις.
Υπάρχουν κόμματα/αποκκόματα των κεντρικών κομμάτων της πολιτικής σκηνής.
Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα "ξεκάρφωτα" μικρά κόμματα.
Στις τελευταίες εκλογές πήραν μέρος 24 κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων. 24 ψηφοδέλτια.Φυσικά το ερώτημα παραμένει. Υπάρχει κάτι αξιόλογο στα κόμματα που είναι εκτός βουλής; Αν ρωτάς εμένα θα έλεγα, όχι. Μπορεί κάποια να αντιπροσωπεύουν κάποιες ιδεολογίες αλλά πάσχουν σε πολλά άλλα σημεία. Π.χ. απουσία σοβαρών στελεχών, δεν έχουν πανελλαδική κάλυψη, δεν έχουν δομές, ορισμένα δεν έχουν καν κάποιες διαδικασίες λειτουργίας και διάφορα άλλα.
Αξίζει κάποιος να ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα; Καλή ερώτηση.
Αν θέλει να τιμωρήσει τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα και πιθανά το 1ο κόμμα μάλλον αξίζει.
Αν αναζητά μία νέα φωνή στα κοινοβουλευτικά έδρανα ίσως και να αξίζει. Ανάλογα τη φωνή.
Αν όμως αναζητά κυβερνησιμότητα, ψήφος στα μικρά κόμματα σίγουρα είναι λάθος κίνηση και πεταμένη ψήφος έτσι όπως έχει δομηθεί η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά. -
Αλήθεια τώρα το πρόβλημα σου είναι,η άποψη των τρίτων για την επιλογή σου;;; Προσωπικά δεν με απασχολεί αυτό καθόλου. Βασικά αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται,είναι τα κομματόσκυλα του δημοχουντικου τόξου!
Στην τελική για να κάνεις χαβαλέ να λες κάθε φορά και ένα διαφορετικό κόμμα.
Επίσης,δεν πρέπει να δίνεις βάση,αν το μικρό κόμμα που θα επιλέξεις ανήκει δεξιά αριστερά ή ανάμεσα,αλλά αν αυτά που υπόσχεται,είναι για το καλό αυτής της χώρας.
Όπου λοιπόν διαβάζεις για αλληλεγγύη στους ισλαμοεπενδυτες,για στήριξη της ένδοξης ναυτιλίας και επενδύσεις στο Ελληνικό,κόβεις λάσπη. Κοινώς μία απο τα ίδια......Εννοείται ότι η άποψη των τρίτων δεν με επηρεάζει καθόλου. Άλλωστε στις απόψεις μου είμαι σταθερός και αυτό φαίνεται και στο φόρουμ που γράφω.
Το θέμα είναι ότι εγώ ψάχνω να βρω και λόγο για να πάω να ψηφίσω. Αν βρεθεί κάτι αξιόλογο που οι προτάσεις του συμπίπτουν με τις δικές μου απόψεις τότε θα πάω να ψηφίσω.
Όχι όμως όπως το 2019 που ενώ είχα βρει κάτι να ψηφίσω μόλις δημοσιοποιήθηκε η λίστα υποψηφίων (5 άτομα) φρίκαρα με τα βιογραφικά τους. Εγώ κοιτάω λίγο και τα βιογραφικά των υποψηφίων.
Το ίδιο θα κάνω και στις εκλογές που έρχονται.
Σίγουρα όμως δεν είμαι κολλημένος με τα κόμματα της Βουλής. Και σίγουρα η περίοδος 2015-2019 με έχει κάνει μαινόμενο ταύρο. Πραγματικά πολύς θυμός. Όσο δεν πάει άλλο. Ο λόγος προφανής. Μου κατέστρεψαν τη ζωή. Τόσο απλά, τόσο εύκολα για δαύτους.
-
Τα μικρά κόμματα είναι από τα πιο βρώμικα κομμάτια του συστήματος. Δεκανίκια ή υποψήφια δεκανίκια των μεγάλων, με προδιαγεγραμμένη διάρκεια ζωής.Σίγουρα ισχύει αυτό που γράφεις.
Υπάρχουν κόμματα/αποκκόματα των κεντρικών κομμάτων της πολιτικής σκηνής.
Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα "ξεκάρφωτα" μικρά κόμματα.
Στις τελευταίες εκλογές πήραν μέρος 24 κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων. 24 ψηφοδέλτια.Φυσικά το ερώτημα παραμένει. Υπάρχει κάτι αξιόλογο στα κόμματα που είναι εκτός βουλής; Αν ρωτάς εμένα θα έλεγα, όχι. Μπορεί κάποια να αντιπροσωπεύουν κάποιες ιδεολογίες αλλά πάσχουν σε πολλά άλλα σημεία. Π.χ. απουσία σοβαρών στελεχών, δεν έχουν πανελλαδική κάλυψη, δεν έχουν δομές, ορισμένα δεν έχουν καν κάποιες διαδικασίες λειτουργίας και διάφορα άλλα.
Αξίζει κάποιος να ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα; Καλή ερώτηση.
Αν θέλει να τιμωρήσει τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα και πιθανά το 1ο κόμμα μάλλον αξίζει.
Αν αναζητά μία νέα φωνή στα κοινοβουλευτικά έδρανα ίσως και να αξίζει. Ανάλογα τη φωνή.
Αν όμως αναζητά κυβερνησιμότητα, ψήφος στα μικρά κόμματα σίγουρα είναι λάθος κίνηση και πεταμένη ψήφος έτσι όπως έχει δομηθεί η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.Η ψήφος με ιδεολογικά κριτήρια καλύπτεται πλήρως από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα. Όσοι ψηφίζουν με κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα, καλύπτονται επίσης από τα υπάρχοντα κόμματα.
Θα αποδεχόμουν με χαρά ένα νέο μικρό μικρό κόμμα που θα εξέφραζε κάτι άλλο, όχι τόσο πολιτικάντικο ή βασισμένο σε αερο-ιδεολογίες. Π.χ. ένα κόμμα μορφωμένων τεχνοκρατών, με αξιόλογη παρουσία των μελών του στον επαγγελματικό βίο και ξεκάθαρες αντιλήψεις για τη διαχείριση της χώρας, βάση των βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών.
Δυστυχώς όμως τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική... -
Μια χαρά είναι τα μικρά κόμματα ανεξαρτήτως φάσματος. Στο χέρι μας είναι αν αξίζουν να τα κάνουμε μεγαλα. Η μια πλευρά το έκανε (και καλώς έκανε αφού τελικά ο Ανδρουλάκης ο κατά τα αλλα σοσιαλδημοκράτης αν χρειαστεί θα την κάνει τη στραβή) και άντε να δούμε πότε θα το κάνει και η άλλη...
Για να το κάνει βέβαια θα χρειαστεί τον δικό της αντίστοιχο ηγέτη και δεν βρίσκεται, η αλήθεια είναι. -
Και κυρίως θα τους θάψουν τα πετσωμένα, αλλά και τα πλευρωμένα μμε...
Πάντως το σκηνικό με την Πλεύραινα, μεγάλη πατάτα της έτσι και αλλιώς γελοιοφυλλάδας εφσυν...
Από την άλλη, επειδή την πολιτική την παρακολουθώ χαλαρά, μου κάνει εντύπωση ο πόνος που βγάζουν για την δικαστική απόφαση που μας είπαν οι εδώ αριστεροί φίλοι, στην γελοιοφυλλάδα λίμπεραλ.
Αντίθετα άλλα σάιτ κεντροδεξιά, όπως ναυτεμπορική, κάπιταλ, δεν έδειξαν ότι τους έτσουξε τόσο όσο το λίμπεραλ.
Μάλιστα σήμερα έχει και άρθρα που είναι κατάπτυστα, αλλά γενικά τέτοια μμε είναι σταθερά γλύφτες του αρχηγού, όπως παλιότερα το αντινιούζ για τον πιτσαδόρο.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι στάση κρατάει το μαρινάκειο συγκρότημα.
Ετσι και αλλιώς δεν το διαβάζω λόγω αθλητικών διαφορών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2