-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Α ναι, φαίνεται ο όρος "σκουπιδοδεκοτζουνιορ" ήταν απάντηση γιατί σου εθιξα πρωτος εγώ την "καταγωγή" σου ε; Αλλά βεεεβαια, εσύ δεν έχεις ιδεολογικούς εχθρούς...
Δακρυβρεχτος ήσουν εσύ μετά το μπανάκι, θολωσανε οι οθόνες. Απαντώ σε κάθε πρόκληση από κοντά και μακριά, μη μου φοβάσαι. Άμα νοιάζεσαι για τους υπόλοιπους μην προσβάλλεις και απαντα πολιτικά αν μπορείς (που δεν, επειδή το κόμμα που ΔΕΝ υποστηρίζεις κατά τα αλλα τα έχει κάνει σκατα και αποσκατα).
Όταν εσύ ξεκίνησες να γράφεις για σκατοψυχούλες εδώ μέσα δεν ήσουν τόσο ευαίσθητος όμως. Το θυμάσαι ή να στο κάνω quote ? Ιδεολογικούς κατιτίς έχω, αλλά δε τους βλέπω ως εχθρούς, μόνο αν προκαλέσουν.
Μόνο δακρύβρεχτος δεν ήμουν, το ανάποδο... Τι να φοβηθώ από εσένα , πλάκα κάνεις. Πολιτικά θα απαντάω όποτε θέλω και δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα. Μόνο τον ορθολογισμό. Έχεις κάτι άλλο να πείς? Κούρασες
Είτε CEOπαιδα είτε Φωτόπουλοι στο ίδιο καζάνι του βάζουμε. Μπόνους της ιδιωτικοποίησης ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να κουβαλάς την παθογένεια εσαεί. Ορίστε σου είπα την άποψη μου
-
Μια χαρά το θυμάμαι, να θυμηθείς και εσυ τα εξυναδιστικα σου για τη ΔΕΗ σε άλλο τοπικ που προηγήθηκαν.
Τώρα όσο αυτό "δεν αφορούσε εμένα" και δεν ήταν για να με τσιγκλησει, άλλο τόσο οι σκατοψυχουλες δεν πήγαιναν σε εσένα.Α ναι; Δλδ ένας κομματικος μπινες θα κοστίζει ετησίως όσο 10 συνδικαλΗστες και αυτό πρέπει να το ανεχόμαστε μαζί με το +60% τουλάχιστον στο λογαριασμό;
-
Μια χαρά το θυμάμαι, να θυμηθείς και εσυ τα εξυναδιστικα σου για τη ΔΕΗ σε άλλο τοπικ που προηγήθηκαν.
Τώρα όσο αυτό "δεν αφορούσε εμένα" και δεν ήταν για να με τσιγκλησει, άλλο τόσο οι σκατοψυχουλες δεν πήγαιναν σε εσένα.Αυτό με το Φωτόπουλο και τους Ρομά λές ή το άλλο ?
Ο κομματικός μπινές θα χαρεί για λίγο γιατί υπάρχει το πλαίσιο να περιθωριοποιηθεί αν υπάρχει η πολιτική βούληση. Τον συνδικαληστή που λές θα τον τρώς στην μάπα για πάντα μέχρι τα βαθιά γεράματα, δεν τον κουνάει κανείς.
-
Άσε μας ρε Ζίκο, που θες τάχα και μονομαχίες...
Δεν καπνίζω κιόλας, αν και διφραγκάκι έχω πάντα διαθέσιμο, για όποιον πεταχτεί για τσίχλες.Τα έχουμε ξαναπεί, βρίζεις σαν θυμωμένο γυμνασιόπαιδο όποιον σου θίξει τον καταφορα αποτυχημένο πλέον Κούλη, και θες και ραντεβού για ξύλο γιατί σου κάνουν μπούλιγκ, αλλά μέσα στο σχολείο θα πάρεις αποβολή...
Άλλο να χει πολιτική επιλογή τη δεξιά ή τη ΝΔ κάποιος για συγκεκριμένο λόγο που να έχει μια κάποια λογική, κι άλλο να είναι φανατικός βαμμένος που όσο τον πληγώνει το κόμμα τόσο τον πωρώνει, κι ας τα χει κάνει μαντάρα εις βάρος όλων.
Όταν σου βρίζουν τον Κούλη λοιπόν, βρισε και συ τον Κουτσουμπα, τον Τσίπρα κι όποιον άλλο πολιτικάντη θες κι άσε τα "κράτα με γερά μη μ' αφήνεις κυρά τέτοια μου" γιατί σκιαζόμαστε...
-
Και τα δυο. Εμένα το καθαρά ΔΕΗ δε με νοιάζει πια -αλλο που αν δεν στυλωναν τα πόδια οι παλιοδεκοτζηδες στην πρώτη φορά Μητσοτάκη* θα το ζούσαμε 30 χρόνια τωρα-, αλλά εδώ και κάτι μήνες όλοι μαζί την τρωμε, δε νομίζω να έχουν άλλο τιμολόγιο οι ουλτραζ (γενικά μιλάω), δεν είναι τοοοσο εξυπνοι οι μετρητές (ακόμα).
*Ο οποίος ως υπουργός συντονισμού στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου οικοδόμησε τις εργασιακές σχέσεις της ΔΕΗ και ως πρωθυπουργός έβαλε τους τοτε νεοπροσλαμβανομενους στο ΙΚΑ άρα αυτοί έχουν "φυσιολογικές" συντάξεις, η δική του νίκη απέναντι στην ιδιωτικοποίηση που ήθελε και δεν πέτυχε τότε.
-
Η κυβέρνηση αυτή δεν τα χει πάει καλά? Οκ δεν τα έχει πάει.
Μάλιστα. Δικαιούται κάποιος να πει ότι τα χει πάει καλύτερα από άλλες? Ναι δικαιούται.
Τον κάνει αυτό αυτόματα Νεοδημοκράτη? Όχι φυσικά. Εάν κάποιος πει πως αυτή είναι η χειρότερη κυβέρνηση πχ της 20ετίας γίνεται αυτόματα αριστερός, πασόκος ή ότι άλλο?
Όχι φυσικά. -
Λοιπόν υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε.
Δεν γουστάρουμε γκόλντεν μπόυς στις κρατικές εταιρείες που ΔΕΝ κάνουν την δουλειά τους.
Αν την κάνουν καλά, δηλαδή και η εταιρεία να κερδίζει και οι πολίτες να οφελούνται, τότε καλά κάνουν και τα παίρνουν.
Θα πουν κάποιοι γίνονται και τα δύο, μα για αυτό είναι γκόλντεν,
Αλλιώς θα ήταν τενεκές και θα έπαιρναν 1125,60.Από την άλλη συγκρίσεις με αληταριά τύπου φωτόπουλου και λοιπόν γενοπετζήδων, απλά ανεβάζουν και άλλο το επίπεδο γκολντενισμού που θα μπορούσαμε να ανεχτούμε.
Και βέβαια Γιόχαν ένα γκόλντεν , 10 συνδικαλιστές, ούτε με σφαίρες.
1 συνδικαλιστής 100-1000 γκόλντεν, καθότι αυτά που έφαγαν και αυτά που στέρησαν από τον κόσμο, ήταν για ισόβια.
Οταν στον προυπολογισμό, το κράτος δίνει για 400000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, 1 δις τσόντα στην σύνταξη και δίνει το ίδιο για 40000 συνταξιούχους του οτε και της δεη, καταλαβαίνεις ότι η μάσα ήταν μεγάλη και προκαλεί όποιος την υπερασπίζεται..
-
piliou δε κάνω τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνεις εσύ. Αν ξεθολώσεις από τα τσίπουρα θα το καταλάβεις. Εσύ οποιονδήποτε εκφέρει διαφορετική άποψη τον κατατάσσεις στο ΦιλοΚουλιακό μέτωπο και δράς ανάλογα.
Και όχι δε κράζεις τον Κούλη, την πέφτεις και σε αυτόν που τον υποστηρίζει. Στο κάτω κάτω δικαίωμα του καθενός να φανατίζεται με όποια παράταξη υποστηρίζει. Καλό το κάζο σε καλό κλίμα και ήπιο πλαίσιο αρκεί να μην ξεφεύγουμε. Θα σου διορθώνω τα γραπτά αν θές μέχρι να πάρεις το κολάι..
Ακόμα και να βρίζεις έναν πολιτικό το μόνο που πετυχαίνεις είναι να σε χαρακτηρίζουν ως γραφικό που έχει αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θές να πετύχεις, δλδ να ακουστείς.
Όσο εσύ τρελένεσαι να υποστηρίζουν κάποιοι ένα πολιτικό πρόσωπο άλλο τόσο μη υγιές είναι να έχεις εμμονή και να το βρίζεις.
-
Η κυβέρνηση αυτή δεν τα έχει πάει καλά σε κάποια σημεία.
Της έκατσαν και πολλές στραβές, ελληνοτουρκικά, κόβιντ, ουκρανικό.Το πρόβλημα όμως δεν ήταν αυτά, γιατί αυτά τα χειρίστηκε από μέτρια, τα δύο τελευταία, έως πολύ καλά το πρώτο.
Το πρόβλημα είναι η οικονομία, που ενώ έριξε λεφτά στην αγορά, το έπαιξε πασοκ.
Επιστρεπτέες που δεν γυρίσουν, μισθοί, επιδόματα, αλλά από παραγωγή τίποτα. Και το δημόσιο απείραχτο. Είπε δεν πηγαίνετε, θα τους παίρνετε τηλέφωνο και δεν απαντάνε στο τηλέφωνο.
Αρα ο Κούλης έχει ένα βαθμό γύρω στο 5-5,5.
Προφανώς λίγο καλύτερο από τον Τσίπρα που ήταν 4,5 με 5.
Ο Τσίπρας όμως ήταν σε καλύτερη περίοδο εκλογικά και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα, γιατί είχε ανοχή από τον κόσμο.
-
Όταν αυτοί δούλευαν έπαιρναν ψίχουλα σε σχέση με τους τότε ελευθεροεπαγγελματιες criu, τα έχω πει ούτε και εγώ ξέρω πόσες φορες. Και να μη μιλησουμε για το τι συνεβαινε από τους ΕΕ προ κρίσης φορολογικα και το φάγαμε στην μάπα οι νέοι ΕΕ που δεν προλάβαμε να κάνουμε προκοπή. Οι μισθοί των ΔΕΚΟ μεγάλωσαν προκλητικα στα βουδοχρονια, στον ΗΣΑΠ μάλιστα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα...
Μην πηγαίνετε το θέμα σε κάτι που έχει λήξει εδώ και καιρό. Η αγορά ενέργειας είναι το θέμα.
-
Η αγορά ενέργειας έχει τεράστιες ανατιμήσεις σε όλο τον κόσμο. Ναι εδώ παραπάνω ίσως και στην υψηλότερη κλίμακα σε σχέση με τα άλλα κράτη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αν η ΔΕΗ ήταν κρατική δε θα είχαμε ανάλογες ανατιμήσεις. Ίσως μάλιστα σε συνδιασμό με το μισθολογικό των ΔΕΚΟ να μας κόστιζε ακόμα περισσότερο στο κράτος έστω και αν ήταν μικρότερος ο λογαριασμός στον καταναλωτή. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα χρήματα θα λείπανε και θα έπρεπε να αναπληρωθούν με άλλο τρόπο και το κόστος όλοι ξέρουμε σε ποιον θα πήγαινε..
-
Σωστό harisma, αλλά όταν μας έχουν κάνει πρεκαριατο* (υπόψη ότι σε αυτή την ομάδα είμαστε όλοι μας αν δεν φέρνουμε με οποιονδήποτε τρόπο 50Κ+ το χρόνο σπίτι)
Δε θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά όσοι πιστεύετε/ουμε ότι με οικογενειακό 50.000/έτος εισόδημα, το οποιοδήποτε κόμμα -δεξιό,αριστερό,κεντρώο,κομμουνιστικό κ.τ.λ.-,θα θεωρήσει ότι ανήκετε/ουμε στα χαμηλά στρώματα χρήζοντα υποστήριξης, μάλλον πλανάστε πλάνην οικτράν.
Γι αυτούς (τους πολιτικούς),μέχρι 25-30.000/έτος/ανά οικογένεια -βαριά και πολλά λέω- θεωρούνται οικονομικά ανήμποροι.Απόδειξη και τα μέτρα στήριξης. Βασικά οποιοσδήποτε ζευγάρι μ'ένα παιδί από 30.000 και πάνω ανήκει στην κατηγορία ζώντων ανετότατα,εχόντων που πρέπει να στηρίξουν -αναλόγως- τους υπόλοιπους.Οπότε μην περιμένετε σωτηρία από κανέναν ότι και να γίνει. Μόνο καταστροφή και έρεβος κάθε χρόνο που περνάει,μέχρι το οριστικό τέλος του κράτους-τσίρκου εδώ και 7 δεκαετίες (κάθε πέρσι και καλύτερα,που λέμε).
-
Επιστρέφουμε στα της πολιτικής.
Η αναφορά των ηγετών της νδ, ως χατζατζάρηδων είναι άδικη και εμμονική, επειδή μιλάμε για τους ηγέτες των άλλων.
Είπαμε ότι εύκολα θα τους λέγαμε τους άλλους κολλητήρια...
Ας δούμε λοιπόν και τις ηγεσίες πως αλλάζουν στα ελληνικά κόμματα, τα τελευταία 75 χρόνια .
Στο ΚΚΕ διά φύτευσης. Μέχρι το 90 από το ΚΚΣΕ.
Το ΚΚΕεσ, δια διάσπασης, μέχρι να ανέβει ο Κύρκος, που γοήτευε τα πλήθη, αλλά δεν τον ψήφιζαν.Μετά το 90 και την συνταξιοδότηση των ιερών τεράτων, η αριστερά μπήκε σε μία προσπάθεια ενοποίησης που οδηγούσε σε διάσπαση και νέα διάσπαση, μέχρι που κόντεψαν να πετύχουν την διάσπαση του ατόμου στην πολιτική.
Στο τέλος έχουμε το ΚΚΕ που εκλέγει αρχηγούς λίγο πιο μυστικά από ότι εκλέγονται οι πάπες, οι οποίοι παραμένουν για πολλά χρόνια, καθότι φαίνεται η διαδικασία της αλλαγής αρχηγού, τους εξαντλεί τόσο σωματικά που δεν αντέχουν να γίνονται περισσότερες από 2 ανά γενιά..
Η πέραν του ΚΚΕ αριστερά εκλέγει αρχηγούς δια του ταξίμετρου, καθότι δεν γεμίζουν ταξί.
Η δώθε του ΚΚΕ αριστερά, εκλέγει αρχηγούς ως σπορ, κάτι σαν το κυνήγι της αλεπούς στας βρεττανικάς νήσους...
Ο αρχηγός είναι προσωρινός και παίζει αν θα πιάσει το 3 και μπει στην βουλή.
Μέχρι που ήλθε ο Τσίπρας. Να θυμίσω ότι ο Τσίπρας προτάθηκε από τον Αλαβάνο, όταν αυτός είχε χάσει και πιεζόταν από τον Φαράκο.
Του είπε να βάλουμε έναν νέο, υπολογίζοντας ότι θα τον έτρωγε, ενώ θα είχε ήδη ξεπετάξει Φαράκο, Κωνσταντόπουλο κλπ.Αλλά ο Τσίπρας, όσο και αν στενοχωρώ κάποιους, έχει ηγετικά χαρακτηριστικά.
Το πρόβλημα του είναι ότι δεν πιστεύει ο ίδιος ότι τα έχει και έτσι αφήνει σίγουρες νίκες επειδή φοβάται ότι θα χάσει.
Αρα η αριστερά στο μεν ορθόδοξο, έχει εκκλησιαστικές πρακτικές και δη της δυτικής εκκλησίας, στο αναθεωρητικό κομμάτι, αφού γύριζε γύρω από το 3 %, ξαφνικά βρέθηκε στην εξουσία και δεν μπορεί να το διαχειριστεί,
Σε κάθε περίπτωση στην αριστερά, δεν είχαν εκλογές με πολιτικές λογικές, αλλά με λογική καμαρίλας, οπότε δεν δικαιούνται δια να ομιλούν για τους άλλους και τις οικογενειοκρατίες τους.
Πηγαίνοντας στα αστικά -
Όταν αυτοί δούλευαν έπαιρναν ψίχουλα σε σχέση με τους τότε ελευθεροεπαγγελματιες criu, τα έχω πει ούτε και εγώ ξέρω πόσες φορες. Και να μη μιλησουμε για το τι συνεβαινε από τους ΕΕ προ κρίσης φορολογικα και το φάγαμε στην μάπα οι νέοι ΕΕ που δεν προλάβαμε να κάνουμε προκοπή. Οι μισθοί των ΔΕΚΟ μεγάλωσαν προκλητικα στα βουδοχρονια, στον ΗΣΑΠ μάλιστα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα...
Μην πηγαίνετε το θέμα σε κάτι που έχει λήξει εδώ και καιρό. Η αγορά ενέργειας είναι το θέμα.
Να μην πηγαίνω εγώ, αλλά να μην πηγαίνεις εσύ.
Τα λεφτά ήταν πολλά το ξύσιμο μεγάλο, τα γρηγορόσημα μεγαλύτερα, μπαξίσια για τα πάντα, αλλά και 3-4 κατασκευαστές που ήταν εν ενεργεία σακκάκια σε δεη και οτε, μην πηγαίνοντας ποτέ στην δουλειά.
Τους ΕΕ άστους έξω. Εχουν χτυπηθεί τόσο από το κράτος, που κανένας ξύστης δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να πει τίποτα.
Και αν μου πεις για ξύστες έντιμους, όντως υπήρχαν και αυτή, μικρή μειοψηφία βέβαια, αλλά υπήρχαν και εε που ήταν νόμιμοι, όσο μπορούσες σε κράτος που πρώτα τελείωνε ο χρόνος και μετά έβγαινε ο νόμος για το πως θα φορολογηθείς τον προηγούμενο χρόνο....
-
Για να βρούμε κοινό τόπο τέλος πάντων, μπορεί ο Κούλης ο Άριστος να είναι το ίδιο αποτυχημένος με τον Τσίπρα και τους προηγούμενους μάπες που κατέστρεψαν οριστικά και εξεφτελισαν την Ελλάδα και τον λαό της, μπορεί στη χώρα του Χριστοφοράκου η Νοβάρτις επί ΝΔ να μην είναι ούτε σκάνδαλο ούτε σκευωρία, μπορεί και σε απόλυτες τιμές και συγκριτικά με το μισθό και την αγοραστική δύναμη να είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης στην ακρίβεια, στο μαυραγοριτισμό και το Πέτσωμα, δηλαδή αυτό που λέμε ΔΙΑΦΘΟΡΑ, αλλά πλέον ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ & ΑΝΑΓΚΗ να στηρίξουμε τον Κυργιάκο, κόντρα στον Ερντογάν!
-
Οι ΕΕ criu χτυπιομαστε πραγματικά τώρα, αν και όσοι έχουν ξεκινήσει δραστηριότητα τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν πιθανότητες επιτυχίας ανάλογα με τον κλάδο πάντα κυρίως επειδή δεν κουβαλάνε χρέη σε εφορία και ο ΕΦΚΑ είναι πιο γήινος από τον πρώην ΟΑΕΕ στην πληρωμή εισφορών.
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξεσπαθώνετε βλέπω και βγάζετε τα αντιδεξιά σας ποθημένα. Αλλά για όλα αυτά που συζητάμε, δημοκρατικές διαδικασίες, εκλογή από τη βάση, ποικιλία υποψηφίων κλπ δεν διαβάζω κάποιο σχόλιο. Για την ταμπακιέρα κουβέντα..
Καλά για gatoz no comment, κασσέτα έχεις βάλει, κλασσική αριστερή συμπεριφορά. Όλο τα ίδια πράγματα και με σχεδόν ίδια λόγια.... Μεγάλη ποικιλία σχολίων και θέσεων...
Εντωμεταξύ οι αντιδεξιοί μονόλογοί σας είναι από αστείοι έως τραγικοί. Ειδικά αυτή η ατάκα του Πήλιου
"οι υπόλοιποι μη φανατικοί Νεοδημοκράτες στην Ελλάδα, βλέπουν έναν έναν χατζατζάρη Αρχηγό να αποτυχαίνει οικτρά τινάζοντας τη μπάνκα στον αέρα κάθε φορά ...."
που ομιλεί για λογαριασμό Νεοδημακρατών, είναι απίστευτη! Ο ορισμός της αμετροέπειας και της απώλειας επαφής με την πραγματικότητα...Χάθηκε η μπάλα ρε παιδιά, που είναι η μπάλα οεο?
Δεν γίνεται να είσαι τόσο Ραγιάς.
Δεν γίνεται να είσαι τόσο προσκυνημένος!
Θα σε ψιλοδικαιολογησω αν είσαι πάνω απο 70 ετών και δεν σου πάει το χέρι!
Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα έπρεπε να ψηφίζεις.......οπως αρκετές ακόμη χιλιάδες κομματόσκυλα.
Έρχεται το μπαν.......Αν κρίνω απ' αυτά που έχω διαβάσει από σένα και το ότι μάλλον είσαι στρατιωτικός, σου προσδίδω πολλά ελαφρυντικά γι' αυτά που λες.
Καμία προσβολή στους αγαπητούς στρατιωτικούς, τους τιμώ, αλλά ε, έχετε τις ιδιαιτερότητές σας... Κρατήστε τες, δεν πειράζει, η δουλειά σας είναι άλλη...
-
Πολιτικοί ηγέτες μέρος βου...
Τα μεγάλα κόμματα.
Στην Ελλάδα η παράδοση έλεγε ότι αρχηγοί , γίνονταν διάφοροι που έτυχε να έχουν εύνοιες στα ανάκτορα, ή στους ξένους, ή σε μεγάλα συμφέροντα, ή σε παλαιότερους πολιτικούς, ή γκελ στον κόσμο ή συνδυασμός αυτών.
Αυτό οδηγούσε στην συνεχή δημιουργία νέων κομμάτων, από τους φερέλπιδες πολιτικούς και όχι εσωτερικές διαδικασίες των υπαρχόντων.
Ετσι μετά τον εμφύλιο, το δίπολο Παπάγος-Πλαστήρας έπαιξε για κάποια χρόνια, με δικά τους κόμματα, μετά έπαιξε το Καραμανλής - Παπανδρέου, πάλι με δικά τους κόμματα.
Μετά την χούντα, ο Καραμανλής επιστρέφοντας, ιδρύει πάλι νέο κόμμα την ΝΔ αντί να συνεχίσει την ΕΡΕ, θέλοντας να δείξει ότι έχει πλέον νέες ιδέες.
Η ΕΚ συνεχίζεται από τον Γ. Μαύρο έναν ήπιο πολιτικό που δεν έκανε γκελ στον κόσμο, ενώ ο υιός Παπανδρέου, ίδρυσε δικό του κόμμα.
Σύντομα φάνηκε ότι η ΕΚ ήταν παρωχημένη και έσβησε και όταν ο Καραμανλής αποφάσισε να πάει στην προεδρία, είπε ότι το κόμμα θα πρέπει να συνεχίσει μετά από αυτόν και όντας εν ζωή επέβλεψε και επέβαλλε αυτήν την συνέχεια.
Το γεγονός ότι δεν έκανε συνέδριο για την εκλογή αρχηγού, ενώ έκανε συνέδριο για την ιδεολογία, οφειλόταν ότι παραδοσιακά οι δεξιοί και οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, δεν ξημεροβραδιάζονται στα κομματικά γραφεία, εκτός ίσως των προεκλογικών περιόδων , για ίδιο ή και για κομματικό όφελος.
Αρα συνέδριο χωρίς ισχυρή και οργανωμένη κομματική βάση, δεν μπορούσε να γίνει για την εκλογή αρχηγού.
Από την άλλη η εκλογή από την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε περισσότερα νομιμοποιητικά στοιχεία, αφού εξέλεγαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της κομματικής βάσης.Αυτό ήταν πετυχημένο και πέρασε και στο πασοκ μετά την αρρώστια του ιδρυτή.
Η ΝΔ ως κυβερνητικό κόμμα μεγάλου μεγέθους, είχε ως κύριο σκοπό του αρχηγού την νίκη στις εκλογές.
Οταν αυτή δεν ερχόταν τότε άλλαζε και ο αρχηγός και πηγαίναμε σε αντίθετης ιδεολογικής άποψης.
Ετσι ο Ράλλης ήταν κεντρώος και ήπιος σε μια εποχή που το πασοκ και η αριστερά κυριολεκτικά γα.....σαν και έδερναν, οπότε μετά την ήττα, οι βουλευτές αλλά και το κόμμα κατάλαβαν ότι χρειάστηκε κάτι πιο δραστικό και εξέλεξαν τον Αβέρωφ, ο οποίος πράγματι πέτυχε σημαντικά πράγματα στο κόμμα και στην εκπροσώπηση του στον λαό.
Επειδή ήταν μεγάλος και με προβλήματα υγείας, η νδ αποφάσισε να δώσει την σκυτάλη στον αντι-Ανδρέα όπως ήλπιζε, που όμως τελικά αποδείχτηκε σόφτ, αφού δεν ήταν τόσο αριβίστας όσο ο Αντρέας.
Είχε και προσωπικές εμμονές από την λεγόμενη "αποστασία" και δεν στάθηκε όσο σκληρά θα έπρεπε απέναντι στους πολύ σκληρούς του αντιπάλους, ενώ στην εξωτερική πολιτική έκανε το αντίθετο από τον γιο του, μη λέγοντας γιες μεν και γιαβόλ στους τότε επικυρίαρχους στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας.Ετσι όταν τον πέταξαν, οι της νδ θεώρησαν ότι έχασαν γιατί έφυγαν από την δεξιά και έβαλαν έναν λίγο ισχυρό τύπο, τον Μίλτο, που προφανώς δεν κατάφερε τίποτα.
Αντίθετα οι του πασοκ έχοντας επιστρέψει στην εξουσία, είχαν το δίπολο κλέβουμε όλοι, εναντίον του χαζεύω αυτούς που κλέβουν.
Στην πολιτική όμως δεν θα άλλαζε κάτι όποιος και να έβγαινε αφού ιδεολογικές διαφορές δεν είχαν. Απλά η πολιτική ήταν ψίχουλα στον λαό, επί 3 τα έργα και κονόμες εμείς. Και ο λογαριασμός στους επόμενους.
Στην νδ μη έχοντας δυνατότητα να παίξουν σε αυτό το επίπεδο έκαναν ένα ριστάρτ, ελλείψει του θείου με τον ανηψιό.
Ανεξάρτητα που για τους μη νδτες , αλλά και για τους μητσοτακίζοντες νδτες, ο ανηψιός ήταν βούδας, ταβερνιάρης και άλλα τέτοια, για τον πολύ κόσμο της βάσης της νδ, υπήρξε από τους καλύτερους κυβερνήτες, παρότι απέναντι του είχε έξαλλους και τα μμε που έτρωγαν καλά επί πασοκ και τώρα έπρεπε να υποφέρουν ως νταβατζήδες με λίγα έργα.
Στο πασοκ μετά την ήττα του 2004 που δεν την πίστευαν ότι θα συμβεί, αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους ριστάρτ, αλλά αυτοί αντί για ανηψιό έχουν τον γιο.
Και τον εξέλεξαν άνευ αντιπάλου. Και έκαναν και σχολή.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Οι εκλογές από τον κόσμο, εμένα δεν μου αρέσουν.
Γιατί για να ψηφίσεις πρέπει να γίνεις μέλος και εμένα δεν μου αρέσει να είμαι μέλος σε κόμμα, αφού κόμματα αλλάζουμε, ομάδες όχι.
Πιστεύω ότι τα κόμματα οφείλουν να δημιουργήσουν ένα εκλεκτορικό σώμα, από βουλευτές και κομματικά στελέχη που θα είναι γνωστό και θα αλλάζει κάθε 4-5 χρόνια ή σε κάθε συνέδριο και αυτό να εκλέγει τους αρχηγούς.
-
Άσχετο, δε ξέρω αν φταίει ο ιος, αλλά η νοσηρή μου φαντασία μας έχει σκεφτεί όλους να ανεβάζουμε ένα ποτ-πουρι από τους "αυθαίρετους" (του mega) αλλά στην Επίδαυρο εν είδει αρχαίας τραγωδίας οπότε να παίζουμε και γυναικείους ρόλους. Τη διανομή ας την φανταστεί ο καθένας όπως θέλει, δε θα τα χαλασουμε...
Τον Πουλικα θα τον κάνει το Γατί όμως.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουμε το αρχαιοκάπηλο ξανά ή το ΛΑΘΡΟΑΛΕΞΗΣ ή το νέο ΓΑΠ. Ας δώσουμε ευκαιρία σε μικρά κόμματα όπου τα ονόματα των υποψηφίων δεν μας θυμίζουν δημοκρατικό τόξο.
Επειδή με σένα μπορώ να κάνω έναν διάλογο, νομίζω ότι σε αυτό που αναφέρεις υπάρχει ένα θεματάκι, περί των μικρών κομμάτων.
Κάθε μικρό κόμμα, εκτός από κάποια γραφικά (π.χ. κάποια που χαρίζουν χρέη, σπίτια, οικόπεδα και δάνεια), ιδεολογικά ανήκει κάπου. Έχει δηλαδή κάποιο καταστατικό, κάποιες θέσεις, κάποιες προτάσεις. Στην Ελλάδα ακόμη και αν κάποιος ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα αμέσως μία "ταμπέλα" σαν συννεφάκι πλανάται πάνω από το κεφάλι του. Και η ταμπέλα αυτή αμέσως τον στοχοποιεί προς τους επικριτές του.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κακοπροαίρετη και η κακόβουλη κριτική παραμένει ότι και αν ψηφίσει κάποιος. Οπότε το παιχνίδι είναι χαμένο πριν καν ξεκινήσει.
Πόσους βλέπεις γύρω σου π.χ. να προσπαθούν να σε πείσουν να ψηφίσεις κάποιο μικρό κόμμα; Εγώ δεν βλέπω κανέναν. Και όποτε κάνω αναφορά στα μικρά κόμματα "μαζεύω" πικρόχολα σχόλια, ειρωνείες μέχρι και χυδαίες ατάκες. Ανάλογα που ιδεολογικά ή/και κομματικά ανήκει ο καθένας.
Ευτυχώς που ακόμη η ψήφος παραμένει μυστική και επιτρέπεται ο κάθε πολίτης να ψηφίζει ότι θέλει, γιατί διαφορετικά θα είχαν στηθεί κρεμάλες στις πλατείες...
Αγαπητέ storm, τα μικρά κόμματα υπάρχουν στη Βουλή με τις ευλογίες των μεγάλων. Όταν τα μεγάλα τους χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, π.χ. σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ή δεν τους είναι πια χρήσιμα, εξαφανίζονται. Οι αρχηγοί τους και οι βουλευτές τους από την άλλη ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους και τα συμφέροντά τους.
Θυμήσου Καρατζαφέρη, Καμένο, Λεβέντη ακόμα και τη Χρυσή Αυγή. Παρόμοια θα είναι και η μοίρα Βελόπουλου, Βαρουφάκη κλπ. Όταν θα παύσουν να είναι χρήσιμοι ή δεν θα εκπληρώνουν το σκοπό που προορίζουν γι' αυτούς οι μεγάλοι, ξαφνικά και ως δια μαγείας θα σβήσουν...
Τα μικρά κόμματα είναι από τα πιο βρώμικα κομμάτια του συστήματος. Δεκανίκια ή υποψήφια δεκανίκια των μεγάλων, με προδιαγεγραμμένη διάρκεια ζωής.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2