-
@elteo said in Kia XCeed - crossover:
@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
Γιατί αν είναι γνωστός φίλος συγγενής τι αλλάζει? Εσύ δεν μπορείς να έχεις άποψη? Δεν έχει ένα τόνο πληροφορίες να ενημερωθείς? Δεν ζούμε στο 1980 που ούτε σε φυλλάδιο δεν έβλεπες το αυτοκίνητο.
Και παλι θα συμφωνησω μαζι σου για την αποψη την προσωπικη.
Δεν ειπα πως θα κανεις οτι σου πει ο αλλος ,εσυ στο τελος πληρωνεις και εσυ αποφασιζεις.Απλα ειναι καλυτερα να εχεις καποιον εκ των εσω απ το να μην εχεις καθολου. -
Τελικά ο πατέρας του Φάνη είναι ο πιο νέος στην ψυχή εδώ μέσα!
-
Από προσωπική εμπειρία πλέον, δεν μπορώ να πω ότι το mild hybrid είναι μούφα.
Golf 1,0 eTsi mild hybrid μέση κατανάλωση 5,3l/100
Το smart 451 1,0 ατμοσφαιρικό που έχει αντικαταστήσει δεν έπεφτε κάτω από 6,5l/100Golf 110hp με turbo
Smart 71hp ατμόσφαιρα -
@limited_one said in Kia XCeed - crossover:
H φωνή της λογικής.....
Από Focus 1.0 125hp σε Puma 1.0 MHEV 125hp είμαι ήδη 0.91 λίτρα κάτω με πιο βενζινοβόρες διαδρομές -
Συγνώμη, αλλά είμαι και εγώ εδώ!!!!!
Όταν τα έλεγα εδώ και τόσα έτη κανείς δεν συμφωνούσε μαζί μου.
Τώρα δεν συμφωνώ εγώ. Όχι, τελικά μουφα είναι!
Στο vw βοήθησε και ο miller κύκλος καύσης. Ο οποίος χαμηλά απαιτεί μια ώθηση που του την προσφερει το mhev.
-
@lap said in Kia XCeed - crossover:
Συγνώμη, αλλά είμαι και εγώ εδώ!!!!!
Όταν τα έλεγα εδώ και τόσα έτη κανείς δεν συμφωνούσε μαζί μου.
Τώρα δεν συμφωνώ εγώ. Όχι, τελικά μουφα είναι!
Στο vw βοήθησε και ο miller κύκλος καύσης. Ο οποίος χαμηλά απαιτεί μια ώθηση που του την προσφερει το mhev.
Πες τα lap πες τα το θυμαμαι εγω
-
Τα λέω αλλά κανείς δεν με παίρνει στα σοβαρά.
-
@georgemit said in Kia XCeed - crossover:
Όταν η μπαταρία είναι άδεια δε σβήνει, αισθάνεσαι ένα φρενάρισμα γιατι φορτίζεται.
Μόλις γεμίσει, σβήνει σε κάθε άφημα του γκαζιού και κάνει sailing.
@elteo Η διαφορά μας σε κατανάλωση πρέπει να είναι ελάχιστη και ήθελα να έχω 160 άλογα.
Είμαι στα 6.2 στα 100 σταθερά και κάποια πρωινα που το παίρνω για τη δουλειά πατάω και 180άρες.
Το σκέφτομαι και για περισσότερα, πρόγραμμα DTE και φτάνει στα 199.Προέρχομαι από Leon 1.8 tsi 220 αλόγων. Δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά πλέον οι 180αρες. Γέρασα για κάτι τέτοια. Πλέον θέλω την οικονομία μου στο καύσιμο, στα τέλη κυκλοφορίας κτλ κτλ
@fanis75 said in Kia XCeed - crossover:
Προέρχομαι από Leon 1.8 tsi 220 αλόγων. Δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά πλέον οι 180αρες. Γέρασα για κάτι τέτοια. Πλέον θέλω την οικονομία μου στο καύσιμο, στα τέλη κυκλοφορίας κτλ κτλ
Κάπως έτσι και εγώ...πέρασαν οι εποχές για τέτοια, με παιδί στο αμάξι και μηδενικό χρόνο για βόλτες (κάποτε πήγαινα Κυριακή πρωί για καφέ στην Βυτίνα και μετά φαγητό και επιστροφή το βράδυ). Πλέον κοιτάζω άλλα πράγματα και όταν έλω κάνα γκάζι παίρνω την 330 του πατέρα (που καίει μια 20αρα για πλάκα) και ευχαριστιέμαι 6κύλινδρη ατμόσφαιρα.
Παλιόγεροι... (Just kidding)
Στα mid-40s κι εγώ και ονειρεύομαι 400 άλογα.
-
Και πόσα κιλά ελαφρύτερο του πούμα από το φόκους ?
Αλλά και αυτή η ακρίβεια του δευτέρου δεκαδικού ψηφίου, είναι πολύ σημαντική... -
@criuser said in Kia XCeed - crossover:
Αλλά και αυτή η ακρίβεια του δευτέρου δεκαδικού ψηφίου, είναι πολύ σημαντική...Να κάνω αντίστροφη ερώτηση;
Ποσα κιλά βαρύτερο είναι το golf από το smart??? -
Αλλά και αυτή η ακρίβεια του δευτέρου δεκαδικού ψηφίου, είναι πολύ σημαντική...Να κάνω αντίστροφη ερώτηση;
Ποσα κιλά βαρύτερο είναι το golf από το smart???Με τον ταξιδευτή στο smart ;
-
Δεν ξέρω αν το σμάρτ θεωρείτο οικονομικό με τον χιλιάρη, για το μέγεθος του.
Αντικειμενικά πάντως οι ίδιες οι εταιρείες λένε ότι το μούφα δίνει ένα 10-15 % μείωση κατανάλωσης και επειδή είναι μάρκετινγκ, γιατί πρέπει να σπρώξουν τα καινούργια, βάλε 5-10 %. Δηλαδή ένα βενζίνης που καίει 7 λίτρα θα καίει 0,5-1,0 λ/100 λιγότερο, αν έχει πολλά μποτιλιαρίσματα που βοηθάει το μούφα στο ξεκίνημα.
Προφανώς είναι καλύτερο από το απλό βενζίνης. Δεν νομίζω ότι έμπαινε θέμα ποτέ σε τέτοια σύγκριση. Εκτός αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην τιμή και η διαφορά θέλει δεκάδες χλμ για να καλυφθεί.
-
Στην πόλη έως και 20% αναφέρουν.
-
Δεν ξέρω αν το σμάρτ θεωρείτο οικονομικό με τον χιλιάρη, για το μέγεθος του.
Αντικειμενικά πάντως οι ίδιες οι εταιρείες λένε ότι το μούφα δίνει ένα 10-15 % μείωση κατανάλωσης και επειδή είναι μάρκετινγκ, γιατί πρέπει να σπρώξουν τα καινούργια, βάλε 5-10 %. Δηλαδή ένα βενζίνης που καίει 7 λίτρα θα καίει 0,5-1,0 λ/100 λιγότερο, αν έχει πολλά μποτιλιαρίσματα που βοηθάει το μούφα στο ξεκίνημα.
Προφανώς είναι καλύτερο από το απλό βενζίνης. Δεν νομίζω ότι έμπαινε θέμα ποτέ σε τέτοια σύγκριση. Εκτός αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην τιμή και η διαφορά θέλει δεκάδες χλμ για να καλυφθεί.
Το smart 451 δεν ήταν οικονομικό, η κλιμάκωση του κιβωτίου δεν βοηθούσε σε αυτό.
Η συμβίωση μου με το mild hybrid το τελευταίο ενάμιση έτος, δείχνει πως αν αφήνεις το γκάζι εκεί που πρέπει, η κατανάλωση πέφτει αρκετά.
Εδώ όμως θα πω πως δεν έχουν όλοι αυτή την αντίληψη, πχ η γυναίκα μου για πλάκα θα το είχε 2 λίτρα πάνω σε κατανάλωση. -
@famas said in Kia XCeed - crossover:
H φωνή της λογικής.....
Από Focus 1.0 125hp σε Puma 1.0 MHEV 125hp είμαι ήδη 0.91 λίτρα κάτω με πιο βενζινοβόρες διαδρομέςΠιο focus mk3,5 η mk4; Στο puma και mk4 ειναι αλλοι κινητηρες απο το mk3,5
-
@a-ctive said in Kia XCeed - crossover:
H φωνή της λογικής.....
Από Focus 1.0 125hp σε Puma 1.0 MHEV 125hp είμαι ήδη 0.91 λίτρα κάτω με πιο βενζινοβόρες διαδρομέςΠιο focus mk3,5 η mk4; Στο puma και mk4 ειναι αλλοι κινητηρες απο το mk3,5
Ναι, δίκιο έχεις άλλαξαν τη τοποθέτηση του κινητήρα, έβαλαν και το GPF, έβαλαν και καδένα. Κατά τα άλλα ίδιος κινητήρας μηχανικά με ίδια απόδοση και ροπή, ίδιες διαστάσεις σε πιστόνια και έμβολα, με το υβριδικό να παίρνει βοήθεια από τη μπαταρία, εξ ου κι οι διαφορές.
-
@a-ctive said in Kia XCeed - crossover:
H φωνή της λογικής.....
Ναι, δίκιο έχεις άλλαξαν τη τοποθέτηση του κινητήρα, έβαλαν και το GPF, έβαλαν και καδένα. Κατά τα άλλα ίδιος κινητήρας μηχανικά με ίδια απόδοση και ροπή, ίδιες διαστάσεις σε πιστόνια και έμβολα, με το υβριδικό να παίρνει βοήθεια από τη μπαταρία, εξ ου κι οι διαφορές.
Μηχανικα μονο σαν κυβισμος ειναι ιδια. Η κεφαλη που ειναι και το σημαντικοτερο στην αποδοση ειναι αλλη σχεδιαση. Ακομα και απο αποδοση τα μκ4 εχουν καλυτερη ροπη, δυναμομετρημενα στα 21κιλα ενω στο προηγουμενο ηταν κοντα στα 19κιλα αν δεν κανω λαθος.
Θα ειχε ενδιαφερων ομως καθως υπαρχουν εκδοσεις ιδιες στο μκ4 με mild και οχι, μια συγκριτικη διαδρομη να δουμε πραγματικες διαφορες. Θα παω σε κανα μιτινγκ μκ4 μονο και μονο για αυτο χαχα -
Τα mh ακόμα και 0,5 όφελος κατανάλωσης να έχουν προσωπικά μόνο που κάνουν smooth το S&S και δεν έχει λόξυγκα σε κάθε εκκίνηση το όχημα είναι ευπρόσδεκτα...
-
@dimsabas said in Kia XCeed - crossover:
Τελικά ο πατέρας του Φάνη είναι ο πιο νέος στην ψυχή εδώ μέσα!
Είναι και γαμώ τα παιδιά, trust me..
-
Εχω μια απορία: στο site της ΚΙΑ για το xceed εχουν τιμοκατάλογο και για 48v και για non 48v. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι έχουν τα 160ps 7DCT την ίδια τιμή, π.χ.
Χceed 1.5T 160ps 7DCT GT-line 48V Hybrid - 31.190 €
Χceed 1.5T 160ps 7DCT GT-line (non 48V) - 31.190 €Δεν θα έπρεπε, σύμφωνα με το δικό μου μυαλό, η τιμή για το non 48V να είναι μικρότερη από αυτήν του 48V Hybrid;
Kia XCeed - crossover