-
@manasta said in Ford Puma 2019:
Το ST Line X φοράει το καλό ηχοσύστημα της B&O – ο ήχος είναι καλός και γεμάτος αλλά μέχρι εκεί, δεν θα τον χαρακτήριζες συναρπαστικό.
Μπραβο για το review!
εναν ενισχυτήτης B&O φοράει. ΟΛΑ τα ηχεία αν τα δεις είναι FOMOCO (ford motor company) μέτριας ποιοτητας τίποτα το καλο
Αν βάλεις ηχομώνωση στις πόρτες , ο ήχος ακόμα και με τα stock FOMOCO ηχεία θα απογειωθεί.
-
Τι το ψάχνετε. Το λέει το ίδιο το όνομα τους. ΦΟ+Μόκο. Δηλαδή πιο λάθος όνομα δεν μπορούσαν να βάλουν...χαχαχα
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια.
@cirus το γνωρίζω για τα ηχεία και τη μόνωση, προς το παρόν είμαι καλυμμένος, δεν με ενοχλεί και δεν ψάχνομαι. Αργότερα ίσως προχωρήσω στην... επέμβαση
-
Εγώ να πω μπράβο για την επιλογή του αυτόματου.
Όσο καλό και να είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο στις μέρες μας, παραμένει "μισό" χωρίς αυτόματο. -
@lap said in Ford Puma 2019:
Τι το ψάχνετε. Το λέει το ίδιο το όνομα τους. ΦΟ+Μόκο. Δηλαδή πιο λάθος όνομα δεν μπορούσαν να βάλουν...χαχαχα
Που να δεις τι έπαθα όταν σήκωσα πρώτη φορά σε αναβατοριο το Mazda 2 που έχω για να αλλάξουμε ελαστικά και βλέπω τα αμορτισέρ να γράφουν FoMoCo... έτρεξα να βρω internet να δω τη ματσακόνια έχουν κάνει η Ιάπωνες...
-
@piliourits said in Ford Puma 2019:
Όσο καλό και να είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο στις μέρες μας, παραμένει "μισό" χωρίς αυτόματο.Ευχαριστώ! Συμφωνώ απόλυτα. Η επιλογή αυτόματου ήταν αδιαπραγμάτευτη για μένα. Οπως έγραψα και στο review, δεν επιστρέφω πλέον ποτέ σε χειροκίνητο.
-
Συμφωνω απολυτα , τετοιου στυλ ποστ χρειαζομαστε πιο πολυ(επειδη πλεον ο εντυπος τυπος μονο review δεν κανει)>Εννοειται οτι σε ενα forum αυτοκινητων χρειαζεται ομως και η πλακιτσα, το πειραγμα και καφριλα(εαν ειναι πετυχημενα)!!
Ειδικα απο οδηγους που τους αρεσει και το αμαξι που αγορασαν!
Μια μονο παρατηρηση θα κανω, καλο θα ειναι στο ποστ ο οδηγος να λεει και απο που ερχεται και τι περιμενε!
Εγω πχ που οδηγω τωρα BMW X1 αυτοματη , το puma μου φανηκε απαραδεκτο!Δηλ πολυ κακο αμαξι σε ολα του!στην ηχομονωση, στη ποιοτητα κυλισης ,στην ανεση, στα υλικα , στους χωρους, στην ορατοτητα, στα καθισματα, στους τριγμους (σε καινουργιο οταν πεφτει σε λακουβα νιωθεις το πλαισιο να ζοριζεται),στους υαλοκαθαριστηρες, στη συστημα πολυμεσων, στο ηχοσυστημα και πολλα αλλα.Αλλα ετσι μου φαινονται και ολα τα b-suv.Ισως με εξαιρεση το 2008.
Αλλα πλεον το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η τιμη πλεον.30.110 χωρις μεταλικο.Περιπου στα ιδια λεφτα με ford kuga αυτοματο diesel >χανεις αρκετα σε εξοπλισμο αλλα κερδιζεις πιο αξιοπιστο κιβωτιο κινητηρα (και πιο οικονομικο).Και εαν κανετε και τα 2 test drive την ιδια μερα θα καταλαβετε οτι ειναι μερα με τη νυχτα σαν αυτοκινητα!! -
Όσο καλό και να είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο στις μέρες μας, παραμένει "μισό" χωρίς αυτόματο.
Όσο καλό και να είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο στις μέρες μας, παραμένει "μισό" χωρίς αυτόματο.Ευχαριστώ! Συμφωνώ απόλυτα. Η επιλογή αυτόματου ήταν αδιαπραγμάτευτη για μένα. Οπως έγραψα και στο review, δεν επιστρέφω πλέον ποτέ σε χειροκίνητο.
OYOYOY 666 είναι του διαβόλου αυτά, μακρια
Οτι γουσταρετε παιδιά αρκεί να σας ικανοποιεί δεν υπάρχει σωστό και λάθος είναι ότι θέλει ο καθένας. Εγώ αυτόματο ΜΟΝΟ σε ηλεκτρικό θα πάρω. Στα άλλα θέλω χτένα να βάζω ότι θέλω εγώ, μαρέσει να αλλάζω ταχύτητες μόνος μου.
-
@antoniokon said in Ford Puma 2019:
Πραγματικά ποστ ουσίας...
Τέτοια χρειάζεται το φόρουμ και όχι ανούσιους διαξιφισμούς και επίδειξη ικανοτήτων "τάπας" προς τους όποιους "αντιπάλους"...
Φιλικά πάντα...
Να γράψω τώρα κάτι; ή όχι; Άστο καλύτερα... Συνεχίστε.
Πάω στις Αγγελίες.
-
@storm said in Ford Puma 2019:
Τέτοια χρειάζεται το φόρουμ και όχι ανούσιους διαξιφισμούς και επίδειξη ικανοτήτων "τάπας" προς τους όποιους "αντιπάλους"...
Φιλικά πάντα...
Να γράψω τώρα κάτι; ή όχι; Άστο καλύτερα... Συνεχίστε.
Πάω στις Αγγελίες.
Δεν καταλαβαίνω γιατι δεν πήγες κατευθείαν και έπρεπε να το γράψεις για να το γράψεις.
Οταν έχουμε κάτι να πούμε το λέμε. Εμενα τέτοιες εξυπνάδες μου φαίνονται κάπως πάντως................
ή λέω αυτό που θέλω ή δεν λέω τίποτα.
καλές αγορές στις αγγελίες
-
Σε ευχαριστώ.
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
Όσο καλό και να είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο στις μέρες μας, παραμένει "μισό" χωρίς αυτόματο.
Οτι γουσταρετε παιδιά αρκεί να σας ικανοποιεί δεν υπάρχει σωστό και λάθος είναι ότι θέλει ο καθένας. Εγώ αυτόματο ΜΟΝΟ σε ηλεκτρικό θα πάρω. Στα άλλα θέλω χτένα να βάζω ότι θέλω εγώ, μαρέσει να αλλάζω ταχύτητες μόνος μου.
Στην μερκ χρησιμοποιω συχνα τα παντλς. Καλο το αυτοματο αλλα τπτ σαν τις αλλαγες που επιθυμει ο οδηγος και ξερει συχνα πότε και γιατί τις κανει.
-
Φιλικά πάντα...
Μπορούμε να κάνουμε πλακιτσα φαντάζομαι. Διαξιφισμοί δεν νομιζω να υπήρχαν παρα μόνο πλακίτσα
Εεε υπήρχαν μερικοί βαρβάτοι ή βάρβαροι πάρτε το όπως θελετε. Έπεσαν και κάποιοι αποκλεισμοί, έχουν πέσει και μερικά κοσμιτικα επίθετα και πολύ ειρωνεία. Από την άλλη εννοείται χρειάζονται πειράγματα και πλακιτσες και διαφωνιες(δεν είμαστε βόρεια Κορέα ). Χρειάζεται αυτό το αλατοπίπερο ρε παιδί μου.
-
@spi_duster said in Ford Puma 2019:
Στην μερκ χρησιμοποιω συχνα τα παντλς. Καλο το αυτοματο αλλα τπτ σαν τις αλλαγες που επιθυμει ο οδηγος και ξερει συχνα πότε και γιατί τις κανει.
παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο και ο ρόλος του νομίζω.
Εχει δικιο ο Φάνης πχ ότι μέσα στην κίνηση είναι βαρετο πολύ το μανουαλ. Το δέχομαι και επαυξάνω. Αλλά σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν το ζηλεύω. Θα μου πεις μα ενα μεγάλο ποσοστό της οδήγησης είναι μέσα στην κίνηση. Εκει για μένα παίρνεις ένα δεύτερο αυτόματο (αν μπορείς) , εγώ σκοπεύω πχ ένα μικρό ηλεκτρικό να το πάρω για την κίνηση μεσα στην πολη
δεν έχω οδηγήσει ποτέ με padles και όλο λέω ότι θα το κάνω ενα test drive και όλο το αφηνω λόγω δουλειάς.
-
Όταν οδηγήσεις για πρώτη φορά ένα καλό αυτόματο με paddles θα αλλάξεις άποψη και το χειροκίνητο θα σου φαίνεται αναχρονισμός.
-
@harisma23 said in Ford Puma 2019:
Όταν οδηγήσεις για πρώτη φορά ένα καλό αυτόματο με paddles θα αλλάξεις άποψη και το χειροκίνητο θα σου φαίνεται αναχρονισμός.
αμφιβάλω πάρα πολύ για αυτό αλλά σιγουρα ακούγεται διασκεδαστικό.
-
Τις προάλλες κατέβαινα ένα δρόμο γεμάτο στροφές που δεν γνώριζα. Αποφάσισα να οδηγήσω στο σπορ , να ανεβάσω ρυθμο .
Κάποια στιγμή λοιπόν προσεγγίζω μια στροφή με 3η και ταχύτητα 90 Χλμ και διαπιστώνω ότι η στροφή είναι πολύ κλειστή για τετοια χιλιόμετρα και η πίεση στο φρένο δεν μου δίνει την σιγουρια να μπω τι κάνω? Ε καρφώνω μια δευτερα και και ότι γίνει....και έγινε!Μπήκα αρχοντικά με δάκρυά και ιδρώτα και βγήκα με το γκάζι στο πάτωμα.
Δεν ξέρω αν είχα αυτόματο τι θα γινόταν. Μπορει και να είναι καθαρά στο μυαλό μου αλλά με χειροκίνητο νιώθω ότι εχω ένα επιπλέον επεμβατικό στοιχείο στο φρενάρισμα. -
o τροπος για να φρεναρουμε ειναι να πατησουμε το φρενο. Αν δεν ειχες 90 και ειχες 120 δεν θα φρεναρες;
αν ειχες αυτοματο, παλι θα πατουσες φρενο. Αν ηθελες κατεβαζες κιολας.
-
@andreas-red-velvet said in Ford Puma 2019:
Δεν ξέρω αν είχα αυτόματο τι θα γινόταν. Μπορει και να είναι καθαρά στο μυαλό μου αλλά με χειροκίνητο νιώθω ότι εχω ένα επιπλέον επεμβατικό στοιχείο στο φρενάρισμα.
To ιδιο θα έκανες, θα κατέβαζες ταχύτητα (και μάλιστα πιο γρήγορα) απλά με ένα κουμπάκι. Όλα στο μυαλό μας είναι...μας βολεύει ότι έχουμε συνηθίσει (είναι προγραμματισμός του ανθρώπινου εγκεφάλου) και δεχόμαστε δύσκολα την αλλαγή ακόμα και εαν είναι προς το καλύτερο.
-
@fanis75 said in Ford Puma 2019:
@andreas-red-velvet said in Ford Puma 2019:
Δεν ξέρω αν είχα αυτόματο τι θα γινόταν. Μπορει και να είναι καθαρά στο μυαλό μου αλλά με χειροκίνητο νιώθω ότι εχω ένα επιπλέον επεμβατικό στοιχείο στο φρενάρισμα.
To ιδιο θα έκανες, θα κατέβαζες ταχύτητα (και μάλιστα πιο γρήγορα) απλά με ένα κουμπάκι. Όλα στο μυαλό μας είναι...μας βολεύει ότι έχουμε συνηθίσει (είναι προγραμματισμός του ανθρώπινου εγκεφάλου) και δεχόμαστε δύσκολα την αλλαγή ακόμα και εαν είναι προς το καλύτερο.
αλήθεια είναι αυτό. το παραδέχομαι και γω. Οσο είμαστε πιο νέοι είμαστε και πιο δεχτικοί σε νέα πράγματα. Οσο μεγαλώνουμε όχι.
Δεν πα να ναι το σουπερ ντουπερ. Αν έχω συνηθίσει σε κάτι και μου αρέσει δεν αλλάζω εύκολα συνήθεια
Ford Puma 2019