-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
αυτοκίνητα αλλά στα 120 km/h εμένα μου φαίνεται πολύ ήσυχο, βέβαια δεν είχα ποτέ γερμανικά αυτοκίνητα που φημίζονται ; ( φημίζονταν γιατί διαβάζω σε δοκιμές για θόρυβο και σε Mercedes) για την ησυχία τους .
Για σέρβις δεν μπορώ να προτείνω.κάτοχος ενα 7μηνο. Διαδρομές μεικτές εντός αττικής (Α.Ο. , Βάρης, παραλία, Εθνικές κτλ). Κατανάλωση απο 6 έως 7.5 (αναλόγως την όρεξη και πόσο βαρύ πόδι). Γενικά κάθε πρωί λέω θα πάω χαλαρά... αλλά στο πεντάλεπτο δεν κρατιέμαι...
Το ήσυχο νομίζω είναι υποκειμενικό και σχετικό (με το τι είχες πριν). Σχετικά με σουζούκι και υπόλοιπα Ιαπωνικά ναι ειναι πολύ ήσυχο. Σχετικά με Γερμανικά υπάρχουν συμφορίτες που έχουν καλύτερη άποψη. -
Καταρχήν: σούχει βγει καλό το άουντι; και πόσα χλμ. κάνεις το χρόνο και που;
Πάντως οικονομία ΔΕΝ θα κάνεις με την κατανάλωση, γιατί βλέπω μικρά περιθώρια. Συν ότι θα λουστείς και φόρο πολυτελείας. -
Λογικα το αυτοματο και τετρακινητο καιει παραπανω απο το χειροκινητο προσθιοκινητο
-
Και για ποιο λόγο να αλλάξεις το Q2 ?
Επειδή θα καταργηθεί σαν μοντέλο από την Audi ?.
Ε... καί κάποια στιγμή εάν συνέχιζε θα έβγαζε το καινούριο Q2... οπότε το δικό σου θα έβγαινε από την παραγωγή και πάλι.Εάν είσαι ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο και σε καλύπτει στις ανάγκες σου το κρατάς...δεν βλέπω κανένα λόγο να το αλλάξεις με CX-30...το οποίο είναι καλό αυτοκίνητο αλλά δεν κάνει μεγάλη διαφορά από αυτό που έχεις.
Μένεις με αυτό αλλά 3 έως 5 χρόνια και μετά βλέπουμε... μπορεί να πάρουμε ηλεκτρικά plug-in υδρογόνου μέχρι τότε.
-
@gapostol said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα σε ολους και καλή Χρονια....Καινούργιος στη κουβέντα σας....μιας και οδήγησα το CX-30 τη περασμένη εβδομάδα.... Μου αρεσε πολύ. Σκέφτομαι το 186 HP / AWD / αυτόματο (λόγω ηλικίας κυρίως) και θα ήθελα να μου πητε λίγο τη γνώμη σας για.....
-
Τις πραγματικές καταναλώσεις... Είναι πράγματι οικονομικό για το μέγεθος του? Εχω ένα ΑUDI Q2/150 HP χειροκίνητο - βενζίνης (3,5 χρονια) που θέλω να ξεφορτωθώ μιας και καταργείται & πριν να είναι αργα, που εντός πολης πάει 8.8-9.5 lt/100km ενώ εκτός με max. 120 km/h και οικονομική οδήγηση πάει 5.2-6.8 lt/100km. Τι "παίζει" με το Mild Hybrid της Mazda? Δεν είναι βέβαια full hybrid αλα Toyota - αλλά είναι οικονομικό? (οδήγησα και το Corοlla Cross αλλά σίγουρα το Mazda μου αρεσε πολύ περισσότερο - αισθητικά κυρίως.
-
Ειναι το Mazda γενικά ήσυχο σε υψηλές ταχύτητες πάνω απο 120 km/hr?
-
Από Service πως τα πάμε? Μενω βορεια στην Αθήνα. Υπάρχει υποστήριξη η πρέπει να τρέχω στη Αutoone Γλυφάδα?
-
Ό,τι άλλο σχόλιο έχετε - θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Ευχαριστώ πολύ....
-
Μέση κατανάλωση σε ταξίδι 4 άτομα και αποσκευές σε σύννομες ταχύτητες 6,5. Εντός πόλης έως 7,0 με κίνηση. Χωρίς κίνηση έχω δεί 5,0
-
Γενικά είναι πολύ ήσυχο και απολαυστικό, δικαιολογόντας τον χαρακτηρισμό της έκδοσης GT (Grand Tourismo)
-
Στην Μεταμόρφωση υπάρχει εξουσιοδοτημένο συνεργείο
-
Η τετρακίνηση είναι αποτελεσματικότατη σε λάσπη, άμμο, πολύ σαθρό έδαφος, χιόνι (λάστιχα all season). Σίγουρα αμεσότερη από Qashqai J10.
σ.σ. Χειροκίνητο AWD. Το αυτόματο σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση. Πάντως το χειροκίνητο είναι απολαυστικό. Κατά την γνώμη μου το αυτόματο (το είχα οδηγήσει) αδιάφορο, καθώς είναι μόλις 6 σχέσεων, σε σχέση με τα 8 σχέσεων του ανταγωνισμού
-
-
@georgekn said in Mazda CX-30:
Ε... καί κάποια στιγμή εάν συνέχιζε θα έβγαζε το καινούριο Q2... οπότε το δικό σου θα έβγαινε από την παραγωγή και πάλι.Εάν είσαι ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο και σε καλύπτει στις ανάγκες σου το κρατάς...δεν βλέπω κανένα λόγο να το αλλάξεις με CX-30...το οποίο είναι καλό αυτοκίνητο αλλά δεν κάνει μεγάλη διαφορά από αυτό που έχεις.
Μένεις με αυτό αλλά 3 έως 5 χρόνια και μετά βλέπουμε... μπορεί να πάρουμε ηλεκτρικά plug-in υδρογόνου μέχρι τότε.
Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν αμάξι γιατί απλά το βαρέθηκαν (και τους ζηλεύω). Νομίζω αυτή είναι η περίπτωση.
Περί σασμάν: του mx μου το σασμάν δεν υπήρχε! Ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου.
-
Σας ευχαριστώ ολους για τα σχολια σας..... Πολύ κατατοπιστικά από τη πλευρά των ιδιοκτητών. Το Q2 - για να απαντήσω στον dstou @DSTOU - ναι - με ευχαριστεί - εχω γύρω στα 41.000 χλμ. σε 3.5 χρόνια (σχεδόν ακίνητο κατά την πανδημία) - κυρίως σε ταξίδια - αλλά λόγω ηλικίας (66 χρ.) θα ήθελα αυτόματο - σαν πιο ξεκούραστο. Επίσης - ακούω και διαβάζω ότι τα Γιαπωνέζικα είναι σίγουρα ποιο αξιόπιστα από το Γερμανικά (με πιο σύγχρονη τεχνολογία) - και ομολογώ ότι το CX 30 είναι το μόνο που μου αρεσε πραγματικά - αισθητικά. Οπότε - κατά βάση - με το Q2 να μην πιάνει τη τιμή που θα ήθελα (λόγω χειροκίνητου μου λένε) αλλά με πολλά αλλα καλούδια - θα ξανασκέφτω το τι θα κάνω. ας ευχαριστώ ολους ξανα...
-
@xenos said in Mazda CX-30:
@georgekn said in Mazda CX-30:
Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν αμάξι γιατί απλά το βαρέθηκαν (και τους ζηλεύω). Νομίζω αυτή είναι η περίπτωση.
Περί σασμάν: του mx μου το σασμάν δεν υπήρχε! Ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου.
Και εγώ το έκανα παλιά όταν ήμουν νεότερος... φαντάσου έχω εκδώσει καμμιά 20 άρια άδειες κυκλοφορίας στο όνομα σε αυτοκίνητα 70% και μοτοσυκλέτες οι υπόλοιπες...και το δέχομαι σαν αιτιολογία από τον τωρινό κατόχου του Q2...
Εάν το βαρέθηκε και θέλει απλά να κάνει μια αλλαγή στην καθημερινότητα του δεκτό, και με υγεία να το απολαύσει το νέο αυτοκίνητο...
Τώρα ορθολογικά δεν πολύ στέκει... πάνω κάτω είναι ίδια κατηγορία...σε χώρους δεν αλλάζει κάτι, σε κατανάλωση πάλι σχεδόν κανένα κέρδος, σε φορολογία πάλι στα ίδια είμαστε...
Σε παλαιότητα ελάχιστη διαφορά...Οπότε μένει μόνο το σασμάν που θέλει αυτόματο...εάν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα που τον δυσκολεύουν οι αλλαγές ταχυτήτων τότε σίγουρα θα προχωρήσει στην αλλαγή...
Αλλιώς μόνο χαμένο χρήμα θα του προσφέρει αυτή η αγορά τίποτα άλλο... -
Οπότε - κατά βάση - με το Q2 να μην πιάνει τη τιμή που θα ήθελα (λόγω χειροκίνητου μου λένε) αλλά με πολλά αλλα καλούδια - θα ξανασκέφτω το τι θα κάνω. ας ευχαριστώ ολους ξανα...
Δομιμασε να το πουλησεις μονος σου , με αγγελια , αλλά θα σου σπασουν λιγο τα νευρα ,να το ξερεις
Ή ρωτα και σε αλλες αντιπροσωπειες. Δεν δινουν ολες την ιδια τιμη -
Σας ευχαριστώ ολους για τα σχολια σας..... Πολύ κατατοπιστικά από τη πλευρά των ιδιοκτητών. Το Q2 - για να απαντήσω στον dstou @DSTOU - ναι - με ευχαριστεί - εχω γύρω στα 41.000 χλμ. σε 3.5 χρόνια (σχεδόν ακίνητο κατά την πανδημία) - κυρίως σε ταξίδια - αλλά λόγω ηλικίας (66 χρ.) θα ήθελα αυτόματο - σαν πιο ξεκούραστο. Επίσης - ακούω και διαβάζω ότι τα Γιαπωνέζικα είναι σίγουρα ποιο αξιόπιστα από το Γερμανικά (με πιο σύγχρονη τεχνολογία) - και ομολογώ ότι το CX 30 είναι το μόνο που μου αρεσε πραγματικά - αισθητικά. Οπότε - κατά βάση - με το Q2 να μην πιάνει τη τιμή που θα ήθελα (λόγω χειροκίνητου μου λένε) αλλά με πολλά αλλα καλούδια - θα ξανασκέφτω το τι θα κάνω. ας ευχαριστώ ολους ξανα...
Αν έχεις φορτώσει το Q2 με πολλά extra, δύσκολα θα βγάλουν τα λεφτά τους στη μεταπώληση. Όποιος έχει τα χρήματα να πάρει "φορτωμένο" audi δεν αγοράζει μεταχειρισμένο, πάει απευθείας σε καινούργιο.
Ίσως θα πρέπει να προσαρμόσεις λίγο τις οικονομικές απαιτήσεις σου, με βάση την τιμή του καινούργιου και αγνοώντας το κόστος κάποιων από τα extra που έχεις βάλει. -
Το Q2, όπως και το Χ2 είναι στενάχωρα αμαξάκια με λίγους χώρους, ενώ το CX-30 χωρίς να είναι υπερβολικά άνετο, είναι πιο ευρύχωρο από αυτά.
Τώρα οι τιμές μεταπώλησης των αυτοκινήτων, δεν είναι σε λογική. Ο καθένας ζητάει ότι νομίζει, αλλά και οι αγοραστές έχουν επιλογές, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ποσά πάνω από 20000.
Μάλιστα εκεί θα πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν και καινούργια αμάξια σε κοντινά λεφτά, κάτι που έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα αν τα μεταχειρισμένα δεν έχουν πλέον εγγύηση αντιπροσωπείας, γιατί αυτή ήταν 2 χρόνια μόνο.
-
@criuser said in Mazda CX-30:
Το Q2, όπως και το Χ2 είναι στενάχωρα αμαξάκια με λίγους χώρους, ενώ το CX-30 χωρίς να είναι υπερβολικά άνετο, είναι πιο ευρύχωρο από αυτά.
Τώρα οι τιμές μεταπώλησης των αυτοκινήτων, δεν είναι σε λογική. Ο καθένας ζητάει ότι νομίζει, αλλά και οι αγοραστές έχουν επιλογές, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ποσά πάνω από 20000.
Μάλιστα εκεί θα πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν και καινούργια αμάξια σε κοντινά λεφτά, κάτι που έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα αν τα μεταχειρισμένα δεν έχουν πλέον εγγύηση αντιπροσωπείας, γιατί αυτή ήταν 2 χρόνια μόνο.
Καμια απολυτως σχεση το Q2 με το X2. Εντελως αστοχη συγκριση , οχι μονο σε χωρους.
-
@zaxosm said in Mazda CX-30:
@criuser said in Mazda CX-30:
Καμια απολυτως σχεση το Q2 με το X2. Εντελως αστοχη συγκριση , οχι μονο σε χωρους.
Εγώ δεν μπόρεσα να μπω και στα 2 σε αντίθεση με το Μάζντα, οπότε τα κατηγοριοποιώ με τα δικά μου δεδομένα...
-
Έχει γίνει αστείο. Κάθε μέρα λέω θα πάω σήμερα λίγο χαλαρά στην δουλειά, χωρίς να το πιέσω... και με το που πιάνω μετά από λίγο το τιμόνι, αρχίζω να το ευχαριστιέμαι. Και να πατάω. Η πλάκα είναι ότι δεν το πιέζω, αλλά έχει να δώσει και άλλο.
Σήμερα έκανα και αλλαγή μπρος πίσω στα ελαστικά, με 10.000 χλμ -
Συναίσθημα που επιβεβαιώνει τη σωστή επιλογή.
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:τό που περιγράφεις
Έχει γίνει αστείο. Κάθε μέρα λέω θα πάω σήμερα λίγο χαλαρά στην δουλειά, χωρίς να το πιέσω... και με το που πιάνω μετά από λίγο το τιμόνι, αρχίζω να το ευχαριστιέμαι. Και να πατάω.
Πόσο ωραία πρόκληση αυτό που περιγράφεις.
Το βιώνω κι εγώ.
Μικρές χαρές️ -
Γεια χαρα. Είμαι κάτοχος δυο χρονια. Cx-30 skyactive X 180 manual. Ζω στα ΒΠ επίσης, κινούμαι σε αστικό, περιαστικό και αυτοκινητοδρομοταξιδεύω αρκετά. Εχω 36.200 χωρίς πρόβλημα. Η κατανάλωση μου μπορεί να ειναι σε χαλαρο ρυθμο στα 5 και σε σχετικα γρήγορους ρυθμούς στα 8 με 9. Εξαρτάται αποκλειστικα απο τη διάθεση σου. έλεγχοι και service μονο στη Γλυφάδα αν και υπαρχει συνεργειο στη Λαυρίου και στο Ν.Ηρακλειο.για οτι θέλετε στη διάθεσή σας.
-
To αυτοματο που μπαινει στο CX-30 τι τεχνολογιας ειναι; 6αρι με μετατροπεα ροπης;
-
Ναι, νομίζω της aisin
-
@wantone said in Mazda CX-30:
To αυτοματο που μπαινει στο CX-30 τι τεχνολογιας ειναι; 6αρι με μετατροπεα ροπης;
Ναι.
Για μένα που είναι το πρώτο μου αυτόματο, είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Mazda CX-30