-
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Kαλημερα. Πολλά λεφτά για το τπτ. Δεν πας να ρίξεις μια ματιά στο Λεόν? Στα ίδια χρήματα θα πάρεις πολύ περισσότερο αυτοκίνητο. Οι χώροι της περασμένων δεκαετιών. Ποιότητα καλή αλλά μη τρελαθουμε κιόλας. Αν θες πριμιο το Α3 επίσης πολύ καλύτερο.
Διαφωνώ κάθετα. Η BMW είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από το Golf, ε, το Α3 έστω. Πίσω πολλαπλοί και πολύ καλύτερο στήσιμο. Το Leon/Audi υπερτερεί μόνον στον κινητήρα, αν μιλήσουμε για τον 150άρη TSI.
-
Αν θες πριμιο το Α3 επίσης πολύ καλύτερο.
Εκεί που κατούρησε η BMW βγήκε το Άουντι. Ιεροσυλία να βάζουμε στην ίδια πρόταση BMW και το κατάπτυστο!
-
Οι συνήθεις ύποπτοι. Εγώ απευθύνομαι στον μέσο οδηγό που θέλει αμάξι να φχαριστιεται όχι μόνο αυτός αλλά και οι υπόλοιποι στην οικογένεια. Με τόσο μικρούς χώρους σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας, με αδύναμους κινητήρες σε σχέση με τους ανταγωνιστές και μόνο ένα πολύ καλό στήσιμο που όμως δεν ξεφεύγει του ανταγωνισμού σε απτά αποτελέσματα, θεωρώ τον άσσο ΓΤΠ . Προτιμώ Λεόν, φοκους και 308 ή Α3, Α κλας και γκολφ παρά τον άσσο. Σόρρυ μάγκες αλλά δε πάμε μόνο εκδρομές μέχρι την Αρεόπολη, πάμε και σουπερμάρκετ, ΙΚΕΑ, κέντρο και κίνηση. Με 11,8 μέτρα κύκλο στροφής πολύ κακό για το τπτ.
-
Bmw 118i Turning diameter between walls 11.4 m
Audi A3 1.5 150ps Turning diameter between walls 11.1 mFront row
Audi A3 Sportback (2020) 135cm (εσωτ. πλάτος)
BMW 1 Series 5-Door (2020) 141cm (εσωτ. πλάτος)Second row
BMW 1 Series 5-Door (2020) 135 (εσωτ. πλάτος)
Audi A3 Sportback (2020) 132 (εσωτ. πλάτος)χώρος για τα πόδια
BMW 1 Series 5-Door (2020) 70cm
Audi A3 Sportback (2020) 67cm -
Πορτ μπαγκαζ?
-
Έτυχε το είχα περιεργαστεί πριν χρόνια. Καταρχήν, να πω ότι ζω την εμπειρία BMW με ένα 316 ti compact του 2004 συνεπώς, είναι οικεία κάποια πράγματα. Καταρχήν, δεν το έχω οδηγήσει για να τοποθετηθώ περί της οδικής συμπεριφοράς του, γνωρίζω ότι είναι προσθιοκίνητο, έχοντας την εμπειρία με το δικό μου, μπορώ να φανταστώ τι να περιμένω.
Στα του εσωτερικού τώρα, η εικόνα είναι BMW, ακόμα που κάνει εντύπωση και εκεί το κατάλαβα καλύτερα, το χαρακτηριστικό της BMW όπου η κεντρική κονσόλα είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, έξυπνη και πρακτική λεπτομέρεια. Η ποιότητα συναρμολόγησης νομίζω δεν επιδέχεται σχολιασμού, εκείνο όμως που πραγματικά μου έκανε κακή εντύπωση, είναι το αίσθημα κλειστοφοβίας που ένιωσα. Ειδικά με όλο το ταμπλό που είναι πιο ογκώδες και ένιωσα κάπως ασφυκτικά και φυσικά, με την ορατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ειδικά με την ορατότητα πίσω, βέβαια, είναι ένα μείον πολλών αυτοκινήτων πλέον, προκειμένου να προσφέρουν ένα δυναμικό σχέδιο με γραμμές και ακμές, προφανώς θυσιάζεται η ορατότητα. Στο Compact, παρόλο που είναι κουπέ ως κατηγορία και δεν φημίζεται για την πρακτικότητα και την ορατότητα, έχει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η ορατότητα είναι αρκετά καλή. Βέβαια, μεταξύ σειράς 1 και compact, έχουν μεσολαβήσει κοντά 20 χρόνια επομένως, άδικη σύγκριση....
Επίσης, μου έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το μοντέλο έχει καλή εμπορική πορεία και μεταξύ μας, το καταλαβαίνω, αλλιώς χτυπάει να δώσεις 23000+€ για ένα Nissan, Toyota, VW πχ και αλλιώς για ένα BMW, πολλοί αγοραστές έτσι το φιλοσοφησαν, από τη στιγμή που φτάνω εκεί οικονομικά, χίλιες φορές να τα δώσω για ένα BMW, άσχετα που σε θέμα εξοπλισμού δεν θα έχω τόσα πολλά παρεχόμενα, παίρνεις πιο πολύ αυτοκίνητο με αυτά τα λεφτά. Πολύ έξυπνη η κίνηση αυτή της BMW πάντως, να προσφέρει μια επιλογή πιο προσιτή συγκριτικά με την υπόλοιπη γκάμα, κάτι το οποίο, έχει επιβραβεύσει η αγορά όπως φαίνεται....
-
@lapin said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Bmw 118i Turning diameter between walls 11.4 m
Audi A3 1.5 150ps Turning diameter between walls 11.1 mFront row
Audi A3 Sportback (2020) 135cm (εσωτ. πλάτος)
BMW 1 Series 5-Door (2020) 141cm (εσωτ. πλάτος)Second row
BMW 1 Series 5-Door (2020) 135 (εσωτ. πλάτος)
Audi A3 Sportback (2020) 132 (εσωτ. πλάτος)χώρος για τα πόδια
BMW 1 Series 5-Door (2020) 70cm
Audi A3 Sportback (2020) 67cmΜίλησες με τα εκατοστά. Ας το πω εγω με λίτρα. 320 Πορτ μπαγκαζ ο άσσος 380 λίτρα το Α3. Έχω μπει και στα δύο. Αν θέλω παρέα και μπαγκαζια το Α3 είναι μονόδρομος. Ο άσσος για δικαβαλο μόνο . Στο μόνο που υπερτερεί είναι στα σημεία ως προς την εμφάνιση. Στα υπόλοιπα χάνει ως υποδεέστερο
-
@tsimisde said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Έτυχε το είχα περιεργαστεί πριν χρόνια. Καταρχήν, να πω ότι ζω την εμπειρία BMW με ένα 316 ti compact του 2004 συνεπώς, είναι οικεία κάποια πράγματα. Καταρχήν, δεν το έχω οδηγήσει για να τοποθετηθώ περί της οδικής συμπεριφοράς του, γνωρίζω ότι είναι προσθιοκίνητο, έχοντας την εμπειρία με το δικό μου, μπορώ να φανταστώ τι να περιμένω.
Στα του εσωτερικού τώρα, η εικόνα είναι BMW, ακόμα που κάνει εντύπωση και εκεί το κατάλαβα καλύτερα, το χαρακτηριστικό της BMW όπου η κεντρική κονσόλα είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, έξυπνη και πρακτική λεπτομέρεια. Η ποιότητα συναρμολόγησης νομίζω δεν επιδέχεται σχολιασμού, εκείνο όμως που πραγματικά μου έκανε κακή εντύπωση, είναι το αίσθημα κλειστοφοβίας που ένιωσα. Ειδικά με όλο το ταμπλό που είναι πιο ογκώδες και ένιωσα κάπως ασφυκτικά και φυσικά, με την ορατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ειδικά με την ορατότητα πίσω, βέβαια, είναι ένα μείον πολλών αυτοκινήτων πλέον, προκειμένου να προσφέρουν ένα δυναμικό σχέδιο με γραμμές και ακμές, προφανώς θυσιάζεται η ορατότητα. Στο Compact, παρόλο που είναι κουπέ ως κατηγορία και δεν φημίζεται για την πρακτικότητα και την ορατότητα, έχει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η ορατότητα είναι αρκετά καλή. Βέβαια, μεταξύ σειράς 1 και compact, έχουν μεσολαβήσει κοντά 20 χρόνια επομένως, άδικη σύγκριση....
Επίσης, μου έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το μοντέλο έχει καλή εμπορική πορεία και μεταξύ μας, το καταλαβαίνω, αλλιώς χτυπάει να δώσεις 23000+€ για ένα Nissan, Toyota, VW πχ και αλλιώς για ένα BMW, πολλοί αγοραστές έτσι το φιλοσοφησαν, από τη στιγμή που φτάνω εκεί οικονομικά, χίλιες φορές να τα δώσω για ένα BMW, άσχετα που σε θέμα εξοπλισμού δεν θα έχω τόσα πολλά παρεχόμενα, παίρνεις πιο πολύ αυτοκίνητο με αυτά τα λεφτά. Πολύ έξυπνη η κίνηση αυτή της BMW πάντως, να προσφέρει μια επιλογή πιο προσιτή συγκριτικά με την υπόλοιπη γκάμα, κάτι το οποίο, έχει επιβραβεύσει η αγορά όπως φαίνεται....
φιλικά πάντα. Καταρχήν είναι καταρχάς.
-
Πορτ μπαγκαζ?
BMW 1 Series 5-Door (2020) 380 lt
depth 72 - 77cm
width 101 - 116cm
height 44cmAudi A3 Sportback (2020) 380 lt
depth 71 cm
width 100 cm
height 56 cm -
https://zeperfs.com/en/duel8714-9200.htm
Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο Α3, όπως και το τελευταίο Golf, έχουν ρίξει πολύ την ποιότητα στο εσωτερικό. Μεταξύ των 3 επιλέγω BMW 1. Επίσης, στην τελευταία γενιά, η BMW μεγάλωσε σε εσωτερικούς χώρους. Άν συγκρίναμε τις προηγούμενες γενιές θα επέλεγα το Α3. Προσωπική άποψη.
-
BMW από τα 3 ναι, έχω κάτσει σε αντιπροσωπεία και στα 3, μακράν το χειρότερο το VW. ΒΜW και Audi σε σαλόνι δεν είναι και πολύ μακριά αλλά είναι πιο στιβαρή η BMW. Γενικά ένα από τα καλύτερα vfm αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς ο άσσος, αν αντέχεις τα σέρβις.
-
@lapin said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πορτ μπαγκαζ?
BMW 1 Series 5-Door (2020) 380 lt
depth 72 - 77cm
width 101 - 116cm
height 44cmAudi A3 Sportback (2020) 380 lt
depth 71 cm
width 100 cm
height 56 cmΈχεις δίκιο, το είδα κι εγώ τώρα. Όντως 380.
-
Θέλω να πάω σε κάτι premium η αλήθεια είναι για αυτό κοίταγα την σειρά 1.
Η mercedes ζητάει τα κερατα της για την A, πήγε 41.500 τώρα, ήμαρτον, τόσα τους λείπανε;Και το Α3 είναι στα γούστα μου, ζωηρό και επιθετικό και με ωραίο σύγχρονο interrior. Αλλά όταν το είδα από κοντά μου βγάζανε μια φθήνια τα υλικά μέσα και με χάλασε πολύ αυτό
-
@atari70 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@jimkl-0 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για το μοντέλο, παρόλο που το παρόν είναι σε καλή τιμή που φαίνεται λίγο παλιομοδίτικο, το εσωτερικό κυρίως. Ξέρουμε αν περιμένουμε ανανέωση μέσα στο 2024?
καλημερα φιλε μου. το εχω εδω και τρεις μηνες. οταν το πηρα ο πωλητης μου ειπε οτι θα βγει ολοκαινουργιο μοντελο,το 2026 νεα γενεια. ουτε facelift ουτε τιποτα. τωρα οσον αφορα το εσωτερικο που λες, εμενα μου αρεσε. σε σχεση με mercedes A και aydi a3 που ειναι ανταγωνιστες, ναι ειναι λιγο πιο πισω σε σχεδιαση, αλλα ποιοτικα ειναι ενα κλικ πιο πανω.
Δεν είναι πολύ κουλό αυτό να κρατήσει αυτό το μοντέλο μέχρι το 2026 χωρίς έστω ένα facelift? Εχει ανανεώσει όλα τα υπόλοιπα X1, X2 και ένα σωρό άλλα και άφησε τη σειρά 1 από έξω
-
@jimkl-0 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Θέλω να πάω σε κάτι premium η αλήθεια είναι για αυτό κοίταγα την σειρά 1.
Η mercedes ζητάει τα κερατα της για την A, πήγε 41.500 τώρα, ήμαρτον, τόσα τους λείπανε;Και το Α3 είναι στα γούστα μου, ζωηρό και επιθετικό και με ωραίο σύγχρονο interrior. Αλλά όταν το είδα από κοντά μου βγάζανε μια φθήνια τα υλικά μέσα και με χάλασε πολύ αυτό
Premium αλλά επί της ουσίας μιλάμε για την πιο low end BMW πιθανότατα με κάποιον low end κινητήρα...δηλαδή θέλω να πω δεν ξέρω αν τελικά είναι καλύτερο το 'τελευταίος στην πόλη' ή το 'πρώτος στο χωριό'
-
Μόνο ο εαυτός σου μπορεί να απαντήσει αυτό το ερώτημα.
-
Ας αγοράσει ένα κλειδί μπεμβε και έλυσε το θέμα
-
@criuser said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Κούρασε το θέμα με τα κλειδιά. Σαν αυτοκίνητο (σασί, κινητήρας κλπ) η 1 είναι στην κορυφή της κατηγορίας, μαζί με το Focus και το Mazda 3.
-
@realzeus said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@criuser said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Κούρασε το θέμα με τα κλειδιά. Σαν αυτοκίνητο (σασί, κινητήρας κλπ) η 1 είναι στην κορυφή της κατηγορίας, μαζί με το Focus και το Mazda 3.
Για το κλειδί γίνονται όλα, ειδικά στα entry level premium.
Από έναν γνώστη, προσθιοκίνητο, τρικύλινδρο, διπλοσύμπλεκτο δεν θα έπρεπε να θεωρείται καν BMW. Γνώμη μου... -
Διπλοσύμπλετα φοράνε τα κορυφαία supercars, οπότε άκυρο αυτό. Τρικύλινδρο επίσης φορά το κορυφαίο Yaris GR, για να μην πω κι ένα Koenigsegg... Οπότε τίποτα από αυτά δεν με πείθει. Η 1 είναι στην κορυφή της κατηγορίας της, μαζί με τα μοντέλα που προανέφερα (Focus, 3άρι). Απλά ο μικρός κινητήρας δεν είναι τόσο καλός όσο κάποιοι άλλοι. Πραγματικά καλός Άσσος είναι ο δίλιτρος.
Νέα BMW 1 Series 2019