-
για αυτο πάντως που είναι η καψούρα μου θα έδινα και 20Κ χθες (και ειναι αρκετα φτηνότερο οπου πουλιέται, τα μισα από 20 μολις 10000ευρω ξεκιναει!!! )
με απιστευτη τεχνολογια σε μπαταρίες και εχοντας οτι μπορει να επιθυμεις σε ενα μικρό αμάξι
πως μετα να μην εκνευρίζομαι με τιμες που εχουν εδω τα μικρα αμαξακια που δεν είναι ουτε καν κοντα σε τι προσφέρει αυτό!!!!!
και το βρισκω και πανέμορφο και από κοντα που το είδα
-
Κυρίως για αστικές και περι αστικές οικονομικές μετακινήσεις είναι το MG4 (και αυτό το Seagull που ανέβασε ο cirus όσο έγραφα) , με την τιμή μετά την επιδότηση σε σχέση με κάποιο ακριβούτσικο supermini η BSUV.
Νομίζω για Αττική , Θεσαλλονίκη είναι τέλεια επιλογή αυτή την στιγμή σε σχέση πχ με ένα Yaris Cross.Σε πάει παντού καθημερινά και στα πέριξ για βολτίτσα.
Προυπόθεση φυσικά πως υπάρχει και δεύτερο θερμικό πχ το tiguan που είπε ο Dettol ή ακόμη και παλιότερο για μεγαλύτερα ταξίδια.
Για εμένα πχ ένα παλιό turbo insignia μετατροπή σε υγραέριο και το MG4 ή το νέο C3 ηλεκτρικό που έρχεται είναι ένας πολύ λογικός συνδιασμός για μια μικρομεσαία εισοδηματικά οικογένεια με δικό της χώρο στάθμευσης και δυνατότητα φόρτισης.
Προσωπικά εγώ λόγω φτώχειας έχω αρχίσει να πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγείς ποτέ εκτός Αττικής ειδικά το καλοκαίρι-άνοιξη σε υπέροχα RBNB καταλύμματα κάθε ΣΚ , και τώρα τα Χριστούγεννα στις Αργίες δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο το να νοικιάσεις στο κέντρο στα υπέροχα RBNB κτίρια που έχουν φτιάξει οι Κινέζοι και να βολτάρεις ανελέητα πεζός ή με ποδήλατο με την οικογένεια σου σε Μοναστηράκι , Πλάκα , Θησείο , Σύνταγμα κλπ απολαμβάνοντας τους πεζοδρόμους τις αγορές τα μαγαζάκια , θέατρα κλπ του κέντρου.
Τι να πας να δείς στα κωλοχώρια που πήζουν απο SUV και επισκέπτες που κάνουν τα ίδια που θα έκαναν και στην Αθήνα σε ωραία καφέ και εστιατόρια.
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κυρίως για αστικές και περι αστικές οικονομικές μετακινήσεις είναι το MG4 (και αυτό το Seagull που ανέβασε ο cirus όσο έγραφα) , με την τιμή μετά την επιδότηση σε σχέση με κάποιο ακριβούτσικο supermini η BSUV.
Νομίζω για Αττική , Θεσαλλονίκη είναι τέλεια επιλογή αυτή την στιγμή σε σχέση πχ με ένα Yaris Cross.Σε πάει παντού καθημερινά και στα πέριξ για βολτίτσα.
Προυπόθεση φυσικά πως υπάρχει και δεύτερο θερμικό πχ το tiguan που είπε ο Dettol ή ακόμη και παλιότερο για μεγαλύτερα ταξίδια.
Για εμένα πχ ένα παλιό turbo insignia μετατροπή σε υγραέριο και το MG4 ή το νέο C3 ηλεκτρικό που έρχεται είναι ένας πολύ λογικός συνδιασμός για μια μικρομεσαία εισοδηματικά οικογένεια με δικό της χώρο στάθμευσης και δυνατότητα φόρτισης.
Προσωπικά εγώ λόγω φτώχειας έχω αρχίσει να πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγείς ποτέ εκτός Αττικής ειδικά το καλοκαίρι-άνοιξη σε υπέροχα RBNB καταλύμματα κάθε ΣΚ , και τώρα τα Χριστούγεννα στις Αργίες δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο το να νοικιάσεις στο κέντρο στα υπέροχα RBNB κτίρια που έχουν φτιάξει οι Κινέζοι και να βολτάρεις ανελέητα πεζός ή με ποδήλατο με την οικογένεια σου σε Μοναστηράκι , Πλάκα , Θησείο , Σύνταγμα κλπ απολαμβάνοντας τους πεζοδρόμους τις αγορές τα μαγαζάκια , θέατρα κλπ του κέντρου.
Τι να πας να δείς στα κωλοχώρια που πήζουν απο SUV και επισκέπτες που κάνουν τα ίδια που θα έκαναν και στην Αθήνα σε ωραία καφέ και εστιατόρια.
αυτο που έβαλα εγω είναι αμαξάκι πολης ξεκαθαρα. για 2ο αμαξι είναι
το mg είναι πιο μεγάλο με πολύ περισσότερη δυναμη, υποτίθεται οτι πάει και ταξίδια. Σε μια μικρη χώρα οπως είναι η Ελλαδα με μικρες αποστασεις μια χαρα ταξιδια θα πηγαινες αν υπήρχαν πραγματικά γρηγοροι φορτιστες (δεν βαζω της τεσλα μέσα εκει είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα) που δυστηχως ΔΕΝ υπάρχουν πολλοί γρήγοροι. Μεχρι 15 λεπτα αντε 20(οχι τοσο καλα) για μια σταση να το δεχόμουν. το παραπάνω είναι όμως αστειο για μενα προσωπικά
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η ηλεκτροκίνηση θα αντικαταστήσει πρωτίστως τα 3κύλινδρα 1.000άρια μοτέρ βενζίνης και τα 1.5 dCi πετρελαίου, με αυτά γίνεται βασικά η σύγκριση για τις μάζες.
Πρωτίστως Δημήτρη βλέπουμε όμως πανάκριβα gadget των 500+ ίππων που ΔΕΝ απευθύνονται στις μάζες (λόγω τιμής, εμβέλειας, αναγκών φόρτισης κλπ).
Δεν ισχυει αυτο που λες πλεον. Υπαρχει το ηλεκτρικο dacia, το εξαιρετικο mg4, περιμενουμε το volvo ex30 και το citroen ec3.
Το mg4 ειναι φανταστικη λυση που κυκλοφορει τωρα, εχει καλη αυτονομια, καλους χωρους και σε τιμη, που με την επιδοτηση πεφτει στα επιπεδα ενος αντιστοιχου σε διαστασεις θερμικου. Αναφερομαι στην εκδοση με την 64αρα μπαταρια, που μαλιστα εχει καλυτερο charging curve απο tesla!το dacia είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ για αυτο που είναι με αυτη την τιμή κακως το αναφερεις μαζι με τα αλλα. καθε τι κρινεται βαση τις τιμής του. και το ami παμφτηνο είναι αλλά ειναι σκουπίδι.
τα volvo και citroen περιμενω να τα δω για να εκφερω άποψη και να δω και τις τιμές στην Ελλαδα. Ειναι ελπιδοφορα ομως. μεχρι εκει προς το παρον.
από αυτα που γράφεις ΜΟΝΟ για το mg4 μπορω να συμφωνησω 100% καθως εχουμε πλέον αποψη, τιμές, τα πάντα
Τo dacia δεν θα το αγοραζα ποτε, αλλα το ανεφερα ως το πιο φτηνο "πραγματικο" αυτοκινητο που ειναι ηλεκτρικο.
Για το mg συμφωνουμε.Κινέζικο MG θα αγόραζες? Μου λες παραπάνω ότι είναι σούπερ-ντούπερ, οκ, μπορεί και να είναι αλλά πως έχεις πειστεί για ενεργητική ασφάλεια, παθητική ασφάλεια και αντοχή στον χρόνο;
Εγω θα τολμησω να πω οτι εχουμε γνωμη και για το volvo, καθως εχουν ανακοινωθει τιμες και εχουμε δει βιντεο και τεστ σε καναλια youtube και σαιτ του εξωτερικου. Ξερουμε τι να περιμενουμε λοιπον, τοσο σε επιπεδο χωρων οσο και επιδοσεων/αισθησης. ΘΑ περιμενω να δω και την αυτονομια του για να διαμορφωσω αποψη, αλλα πρακτικα ειναι αυτοκινητο πολης, επομενως οποιαδηποτε τιμη εμβελειας>200km σε συνθηκες εθνικης οδου, θα ειναι μια χαρα.
Ανετα αγοραζα το mg. Κυκλοφορει στην ευρωπη ηδη 1.5 χρονο, εχει περασει reviews εχει περασει crash test, ολα καλα. Και για να μιλησω τελειως προσωπικα, αν ειχε βγει το mg στην ελλαδα οταν εψαχνα για αυτοκινητο, ισως να ειχα προχωρησει με το αρχικο μου πλανο, που προεβλεπε αντικατασταση του μικρου μας αυτοκινητου (polo) με το mg και οχι την πωληση του tiguan. Απλα, τοτε που εψαχνα εγω, τα μικρα ηλεκτρικα ηταν πανακριβα και η τεσλα ειχε μολις ριξει τις τιμες, επομενως ηταν το καλυτερο value for money
Εχεις σαν αυτονόητο την καλή και γρηγορη φόρτιση που λαμβανεις με τους charger της tesla
το μεγαλύτερο μείον του Mg4 και όλων των μεγαλων (οχι για μόνο μεσα στην πόλη) ηλεκτρικων πλην τεσλα είναι το δίκτυο για ταξίδι οχι κατι στο αμαξι το ίδιο. Οπότε μην είσαι σίγουρος ότι θα το έπαιρνες δεν είναι τοσο απλό. Δεν εχει να κάνει με το ίδιο το αμαξι που είναι πολύ καλο και συμφερον αγορα.
δες τι τραβηξε ο ανθρωπος στην δοκιμή στο 33 και μετα. και ακομα και να δουλευε δες ποσο γρηγορος φορτιστης ήταν και πόση ώρα ήθελε για φορτιση. Ζεμπεκικο χόρεψε οταν καταφερε να φτασει σε δευτερο φορτιστη να φορτισει!!!!! (δεν υπερβαλω, χορεψε οντως χαχαχαχαχαχαχ)
και δεν λεω ότι είναι κανόνας ότι θα έχεις πρόβλημα αλλα αλλο να φορτίζεις σε 50ρη αλλο σε 150ρη-200ρη φορτιστη της tesla!!!!!
ΥΓ δεν ειμαστε ολοι εχθροι της ηλεκτροκινησης αλλά υπάρχουν ακόμα σοβαρα προβλήματα εκτος του κόστους. Γινεται να μην υπάρχει ουτε ενα τηλέφωνο υποστηριξης να σε βοηθησει κάποιος αν πάει κάτι στραβα σε κάποιον φορτιστη στην μεση του πουθενα?? δοκιμη ηταν φαντασου να ήταν κάποιος που εκανε ταξιδι με μικρα παιδια μεσα. Αντε να αντιμετωπίσεις την συζηγο σε τετοια κατασταση, ΤΡΕΜΩ και μονο στη σκέψη
Εβλεπα το συγκεκριμενο βιντεο χτες το βραδυ! Ωραιος τυπος, ειχε πλακα το ζειμπεκικο του και τον τιμα οτι αφησε μεσα ολα τα προβληματα που αντιμετωπισε. Δεν ειμαι σιγουρος οτι η Γκαλλο χαρηκε ιδιαιτερα
Στα σοβαρα ομως, ο ανθρωπος δεν ηταν ετοιμος να κανει δοκιμη ηλεκτρικου αυτοκινητου, διοτι αποδειχτηκε οτι αν οχι τελειος ασχετος (δεν ηταν), δεν ηταν ομως πληρως ενημερωμενος γυρω απο το αυτοκινητο και τους φορτιστες.
Ο συγκεκριμενος φορτιστης (στο ρευμα ανοδου προς θεσσαλονικη) ειχε βαθμο 1.0/10 (ΕΝΑ) στο plugshare. Δεν δουλευε λοιπον καθολου, ποτε. Πριν 1-2 εβδομαδες εβγαλε ανακοινωση η εταιρεια οτι τον αναβαθμισε και οτι πλεον δουλευει. Οντως στο plugshare βλεπεις πλεον θετικα check in, οτι περασαν και φορτισαν. Επομενως, δεν επρεπε να τον ειχε καθολου στο προγραμμα να φορτισει εκει, αν ηταν ενημερωμενος.Ναι εχω καλομαθει στους superchargers και το ειχα πει εξ αρχης οτι ηταν ενας απο τους λογους που αγορασα τεσλα. Απο την αλλη ομως, εχω παει και ταξιδια οπου φορτισα σε φορτιστες αλλων εταιρειων. Εχω δει dei blue, incharge και elpefuture. Τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο ακουτε/νομιζετε. Το προβλημα στους 50αρηδες ειναι οτι εχουν μονο μια DC θεση (η αλλη ειναι AC), οποτε αν τυχει και πεσεις πανω σε αλλον που φορτιζεις, ειναι προβλημα. Ομως, κυκλοφορουν ελαχιστα ηλεκτρικα στην εθνικη, οποτε α. ειναι σπανιο φαινομενο να πετυχεις αλλον να φορτιζεις, β. αν δεν κινεισαι οριακα, απλα πας στο επομενο ΣΕΑ.
Σχετικα με την ισχυ φορτισης tesla vs αλλων, δηλαδη 250 vs 50. Ακουγεται χαοτικη η διαφορα αλλα πρακτικα, σε θεμα χρονου ειναι αρκετα μικρη, ειδικα αν δεν φορτιζεις απο πολυ μικρο ποσοστο μπαταριας. Τα αυτοκινητα εχουν συγκεκριμενα charging curves, οπου μπορουν να απορροφησουν πολυ ισχυ οταν ειναι αδεια η μπαταρια και σταδιακα πεφτει. πχ για τα tesla, πετυχαινουν μεγιστη απορροφηση περιπου στο 10-15%, οπου εκει οντως μπορει να δεις περιπου 250kw. Οταν ξεπερασεις το 60% ομως, δεν βλεπεις τετοια νουμερα, αλλα εισαι πολυ πιο κοντα στο 50kw. Αν καποιος ενδιαφερεται, μπορω να ποσταρω charging curves σε supercharger vs αλλων φορτιστων (50kw) και θα δειτε οτι τα πραγματα δεν ειναι αυτο που περιμενατε.
Μαλιστα, σταδιακα οι εταιρειες εγκαθιστουν και πιο γρηγορους φορτιστες (300αρηδες που ειναι πρακτικα 2Χ150 αν θυμαμαι καλα), επομενως η ψαλιδα (ευτυχως κλεινει). Εκει που παραμενουν ασυναγωνιστοι οι τεσλα superchargers ειναι στην εμπειρια φορτισης. Κουμπωνεις, φορτιζεις, ξεκουμπωνεις, φευγεις και δεν ασχολεισαι ουτε με πληρωμες ουτε με apps, ουτε με rfid καρτες ουτε με αλλες χαζομαρες. Τραβανε απευθειας χρηματα απο τη συνδεδεμενη καρτα σου.Τα ειπα ολα αυτα για να εξηγησω την κατασταση και για να δικαιολογησω την θεση μου οτι, ναι, θα το αγοραζα το mg4
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ξεφευγουμε λιγο απο το θεμα του νηματος, αλλα επιασες ωραιο θεμα που με απασχολει και εμενα.
Ναι εχεις δικιο, δεν ειναι ευχαριστη εμπειρια να φυγεις σε τριημερο-χριστουγεννα ή οποιαδηποτε αλλη φουλ-τουριστικη περιοδο. Γινεται χαμος, ειδικα αν πας σε περιοχες γνωστες που τραβουν κοσμο. Αν ομως μπορεις να παρεις αδεια ή να φυγεις καποιο αλλο ΣΚ, πιστεψε με, εχουμε πανεμορφα μερη, ειδικα αν γουσταρεις την οδηγηση και εχεις ορεξη να κινηθεις 4-5 ωρες μακρια απο την αθηνα. Μαλιστα, αν κινηθεις εκτος των κλασσικων προορισμων, θα εχεις καλη εξυπηρετηση και θα εκτιμηθει πραγματικα ο οβολος σου. Αν πας ναυπλιο, τρικαλα κορινθιας, αραχωβα , ε οι ανθρωποι ειναι χορτατοι, δεν τους νοιαζει ιδιαιτερα ενας ακομα επισκεπτης
Για οσους μενουν σε αλλες περιοχες της ελλαδας, τα πραγματα ειναι ακομα πιο ευκολα, ειδικα για οσους βρισκονται στην βορεια ελλαδα, οπου εχουν την επιλογη να επισκεφτουν και αλλες χωρες. -
με απιστευτη τεχνολογια σε μπαταρίες και εχοντας οτι μπορει να επιθυμεις σε ενα μικρό αμάξι
πως μετα να μην εκνευρίζομαι με τιμες που εχουν εδω τα μικρα αμαξακια που δεν είναι ουτε καν κοντα σε τι προσφέρει αυτό!!!!!
και το βρισκω και πανέμορφο και από κοντα που το είδαΑυτό πράγματι είναι στην σωστή κατεύθυνση για αστική χρήση. Πράγματι, αν πουλιόνταν αυτά π.χ. στα 20K δεν θα είχες λόγο να αγοράσεις θερμικό αντίστοιχο κουβαδάκι για την πόλη και τα πέριξ.
Γιατί δεν έρχονται αυτά εδώ; Είναι θέμα πολιτικής της ΕΕ; Τα χαρατσώνει με φόρους; Ή απλά η εταιρία αγνοεί την ελληνική αγορά (με το δίκιο της...).Οι ευρωπαίοι πάντως έχουν πολύ γέλιο. Έβαλαν τους στόχους για την κατάργηση των θερμικών πιστεύοντας ότι δεν θα βρεθεί κανείς άλλος να φτιάχνει ηλεκτρικά. Μέχρι και ο Ερντι με την Togg θα τους πάρει φαλάγγι...
-
Τα ειπα ολα αυτα για να εξηγησω την κατασταση και για να δικαιολογησω την θεση μου οτι, ναι, θα το αγοραζα το mg4
MG4 δεν θα αγόραζα, δεν μου αρέσει κιόλας. Tesla 3 θα το αγόραζα για οικογενειακό και θα έλεγα κι ευχαριστώ!
-
Τα ειπα ολα αυτα για να εξηγησω την κατασταση και για να δικαιολογησω την θεση μου οτι, ναι, θα το αγοραζα το mg4
MG4 δεν θα αγόραζα, δεν μου αρέσει κιόλας. Tesla 3 θα το αγόραζα για οικογενειακό και θα έλεγα κι ευχαριστώ!
Κι εγώ θεωρώ πολύ άσχημο το MG4. Το Tesla 3 είναι όντως ένα ωραίο διαχρονικό σχήμα. Αλλά τεράστιο από κοντά. Ξεγελάει στην φωτογραφία.
-
Για το θέμα της κατανάλωσης στο 400αρι γράφω τα παρακάτω που είναι ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ev.
Τα θερμικά έχουν φτάσει στην θεωρητική θερμοδυναμική απόδοση του 40 τοις εκατό, αυτό σημαίνει ότι το παραπάνω ποσοστό από την ενέργεια του καυσίμου μετατρέπεται σε θερμική και το υπόλοιπο χάνεται σε θερμική. Αυτό βέβαια ισχύει όταν ο κινητήρας λειτουργεί σε συγκεκριμένο ρυθμό περιστροφής, π.χ. 3Κ σαλ και με συγκεκριμένο φορτίο π.χ. 70% του μέγιστου, σε κάθε άλλη περίπτωση η απόδοση πέφτει. Σε γενικές γραμμές η καμπύλη της θερμοδυναμικής απόδοσης ακολουθεί αυτή της ροπής οπότε όταν θέλουμε να πάρουμε την μέγιστη ιπποδύναμη σε υψηλές στροφές τότε αν πέσει η ροπή, (που συνήθως με ελάχιστες εξαιρέσεις πέφτει), αντίστοιχα κατρακυλάει και η θερμοδυναμική απόδοση.Τα ev δεν έχουν τέτοια "προβλήματα" ανεξάρτητα από τον τρόπο κίνησης, τις στροφές περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα, το φορτίο, κλπ κρατούν την απόδοση πολύ υψηλά σε κάθε περίπτωση πάνω από 90 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις 400αρια χωρίς πρακτικά να αυξάνεις την κατανάλωση πέραν βέβαια της ενέργειας που απαιτείται για το παραγόμενο έργο.
-
@teo-mak said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Που τα χρειάζεστε τα 400, 500, 1000 άλογα; 40 km/h ως 130 km/h δεν είναι τα όρια ταχύτητας όπως λέγεται γενικά εδώ πέρα; και ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ αυστηρές σε αυτό;
Φαντάζομαι για να φτάνει κάποιος την ταχύτητα στην εθνική σε 5 δευτερόλεπτα αντί για 10;Τότε να κυκλοφορούμε όλοι στην εθνική με τάφους των 80ιππων και πολύ μας είναι.
Δηλαδη ή πρεπει να'χουμε ή 1000 ιππους ή amis (και παμπολλα ακομα ηλεκτρικα playmobils πολης με αστειες τιμες που μοιαζουν βγαλμενα απο αλλη εποχη) ? Φυσιολογικα αυτοκινητα με 130-200 αλογα οπως ηταν η πλειοψηφια των βασικων αυτοκινητων καθε οικογενειας πριν 10-15 χρονια δεν μπορουν να υπαρξουν πια με λογικες τιμες, λογικες καταναλωσεις και αυτονομια ?
Απ'τη μια καποιοι το παιζουν οικολογοι και λενε να στραφουμε στα ηλεκτρικα κι απ'την αλλη κοκορευονται για το ποσο κανει τα 0-400 (κατι προφανως μη οικολογικο κι εντελως ανουσιο, ιδιως για τα ηλεκτρικα που για να βγαλουν κανα 2 τετοια 0-400 μετα απο 100χλμ θα ψαχνουν φορτιστη για να μη μεινουν).Τελικα το πλεονεκτημα των ηλεκτρικων ποιο ειναι, αποφασιστε. Οι επιδοσεις τους ή η μη επιβαρυνση του περιβαλλοντος? Γιατι τα δυο αυτα ερχονται σε ξεκαθαρη αντιδιαστολη ωστοσο τα χρησιμοποιειτε και τα δυο σαν επιχειρηματα υπερ τους.
-
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απ'τη μια καποιοι το παιζουν οικολογοι και λενε να στραφουμε στα ηλεκτρικα κι απ'την αλλη κοκορευονται για το ποσο κανει τα 0-400 (κατι προφανως μη οικολογικο κι εντελως ανουσιο, ιδιως για τα ηλεκτρικα που για να βγαλουν κανα 2 τετοια 0-400 μετα απο 100χλμ θα ψαχνουν φορτιστη για να μη μεινουν).
41 400άρια όταν στο villabajo ακόμα σπινιάρουν
-
Απ'τη μια καποιοι το παιζουν οικολογοι και λενε να στραφουμε στα ηλεκτρικα κι απ'την αλλη κοκορευονται για το ποσο κανει τα 0-400
Μέτρο σύγκρισης είναι το 0-400μ.
Εδώ σου λέει κάποιοι το παίζουν αριστεροί με μεζονέτες και bmw 40Κ του μπαμπά, φυσικά οι οικολόγοι θα κάνουν κάθε μέρα όλη μέρα 0-400μ. Τι πιο φυσιολογικό;
-
Που τα χρειάζεστε τα 400, 500, 1000 άλογα; 40 km/h ως 130 km/h δεν είναι τα όρια ταχύτητας όπως λέγεται γενικά εδώ πέρα; και ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ αυστηρές σε αυτό;
Φαντάζομαι για να φτάνει κάποιος την ταχύτητα στην εθνική σε 5 δευτερόλεπτα αντί για 10;Τότε να κυκλοφορούμε όλοι στην εθνική με τάφους των 80ιππων και πολύ μας είναι.
Δηλαδη ή πρεπει να'χουμε ή 1000 ιππους ή amis (και παμπολλα ακομα ηλεκτρικα playmobils πολης με αστειες τιμες που μοιαζουν βγαλμενα απο αλλη εποχη) ? Φυσιολογικα αυτοκινητα με 130-200 αλογα οπως ηταν η πλειοψηφια των βασικων αυτοκινητων καθε οικογενειας πριν 10-15 χρονια δεν μπορουν να υπαρξουν πια με λογικες τιμες, λογικες καταναλωσεις και αυτονομια ?
Απ'τη μια καποιοι το παιζουν οικολογοι και λενε να στραφουμε στα ηλεκτρικα κι απ'την αλλη κοκορευονται για το ποσο κανει τα 0-400 (κατι προφανως μη οικολογικο κι εντελως ανουσιο, ιδιως για τα ηλεκτρικα που για να βγαλουν κανα 2 τετοια 0-400 μετα απο 100χλμ θα ψαχνουν φορτιστη για να μη μεινουν).Τελικα το πλεονεκτημα των ηλεκτρικων ποιο ειναι, αποφασιστε. Οι επιδοσεις τους ή η μη επιβαρυνση του περιβαλλοντος? Γιατι τα δυο αυτα ερχονται σε ξεκαθαρη αντιδιαστολη ωστοσο τα χρησιμοποιειτε και τα δυο σαν επιχειρηματα υπερ τους.
Το φτωχό μου μυαλό καταλαβαίνει ότι η τεχνολογία στα ηλεκτρικά ,μπορεί εδώ και τώρα να δώσει αδιανόητες (μέχρι πριν λίγα έτη)ιπποδυνάμεις με κατανάλωση ενέργειας εφάμιλλες με κάποιο 2λιτρο τούρμπο μοτέρ.
Τώρα,αν κάποιος θέλει αυτή την ιπποδύναμη να την χρησιμοποιεί για κόντρες σε φανάρια (κακώς) δεν μπορεί να ακυρώνει το γεγονός ότι εγώ προσωπικά την αποζητώ για μια αγχολυτικη προσπέραση.
Τώρα στα περί οικολογίας,δεν γνωρίζω πολλά.
Εγώ θα τονίσω ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απαλλάσσονται από τον βραχνα των σέρβις (λάδια-ξυδια και συλλογή αυτών). Άντε κανένα λάστιχο στον υαλοκαθαριστήρα στην χάση και στην φέξη. -
This post is deleted! -
Τώρα στα περί οικολογίας,δεν γνωρίζω πολλά.
Εγώ θα τονίσω ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απαλλάσσονται από τον βραχνα των σέρβις (λάδια-ξυδια και συλλογή αυτών). Άντε κανένα λάστιχο στον υαλοκαθαριστήρα στην χάση και στην φέξη.Έχουν αναφερθεί τα οφέλη δεκάδες φορές στο forum
Εσυ κράτα ότι υπάρχει όφελος αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης, απλώς θα συμβάλουν και αυτά όπως πολλά άλλα.
-
@ataim said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για το θέμα της κατανάλωσης στο 400αρι γράφω τα παρακάτω που είναι ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ev.
Τα θερμικά έχουν φτάσει στην θεωρητική θερμοδυναμική απόδοση του 40 τοις εκατό, αυτό σημαίνει ότι το παραπάνω ποσοστό από την ενέργεια του καυσίμου μετατρέπεται σε θερμική και το υπόλοιπο χάνεται σε θερμική. Αυτό βέβαια ισχύει όταν ο κινητήρας λειτουργεί σε συγκεκριμένο ρυθμό περιστροφής, π.χ. 3Κ σαλ και με συγκεκριμένο φορτίο π.χ. 70% του μέγιστου, σε κάθε άλλη περίπτωση η απόδοση πέφτει. Σε γενικές γραμμές η καμπύλη της θερμοδυναμικής απόδοσης ακολουθεί αυτή της ροπής οπότε όταν θέλουμε να πάρουμε την μέγιστη ιπποδύναμη σε υψηλές στροφές τότε αν πέσει η ροπή, (που συνήθως με ελάχιστες εξαιρέσεις πέφτει), αντίστοιχα κατρακυλάει και η θερμοδυναμική απόδοση.Τα ev δεν έχουν τέτοια "προβλήματα" ανεξάρτητα από τον τρόπο κίνησης, τις στροφές περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα, το φορτίο, κλπ κρατούν την απόδοση πολύ υψηλά σε κάθε περίπτωση πάνω από 90 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις 400αρια χωρίς πρακτικά να αυξάνεις την κατανάλωση πέραν βέβαια της ενέργειας που απαιτείται για το παραγόμενο έργο.
Ρίξε μια μάτια σε μια τυπική καμπύλη ροπής EV … μεγαλύτερος ρυθμός πτώσης δεν υπάρχει σε θερμικό μοτέρ … είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που δεν ασχολούνται καν με το να το αντισταθμίσουν με αυξημένη παροχή ρεύματος αφού απλά αυτό θα εκανε την κατάσταση μη διαχειρίσιμη σε επίπεδο θερμικών και ηλεκτρικών φορτίων.
-
Απλό. Κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων
Next
-
Δεν έχει σχέση το efficiency με την καμπύλη της ροπής. Και δεν έχει καμπύλη το efficiency βασικά.
-
Δεν έχει σχέση το efficiency με την καμπύλη της ροπής. Και δεν έχει καμπύλη το efficiency βασικά.
Δεν ταυτίζονται αλλά υπάρχει αντιστοιχία:
https://i.imgur.com/tVaen8y.jpg
https://www.mgexp.com/article/power-torque-and-consumption-curves.77
https://howtodriveyourcar.blogspot.com/2011/07/how-to-drive-your-car-torque-power.html
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ρίξε μια μάτια σε μια τυπική καμπύλη ροπής EV …
ακόμα και όταν χάνουν ροπή τα ev παραμένουν πάνω από το 90% σε απόδοση
-
Δεν ταυτίζονται αλλά υπάρχει αντιστοιχία:
https://i.imgur.com/tVaen8y.jpg
https://www.mgexp.com/article/power-torque-and-consumption-curves.77
https://howtodriveyourcar.blogspot.com/2011/07/how-to-drive-your-car-torque-power.html
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ρίξε μια μάτια σε μια τυπική καμπύλη ροπής EV …
ακόμα και όταν χάνουν ροπή τα ev παραμένουν πάνω από το 90% σε απόδοση
Για το τι γίνεται μόνο πάνω στην καμπύλη της μέγιστης ροπής λέμε; Εντάξει τότε.
α, ναι και αυτές οι καμπύλες είναι λάθος αν σε ενδιαφέρει το 400αρι που λές. Υπολογίζονται με σταθερή λειτουργία του κινητήρα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης