-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν ακούσατε τη συνέντευξη που είχε δώσει στο YouTube ο πρώτος Tesla ταξί της Αττικής, έχει επίσημο χαρτί από την Tesla ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αντικατάσταση της μπαταρίας ΣΗΜΕΡΑ είναι στα 9.700 ευρώ. Όχι επισκευή μέρους της σε 5 χρόνια. Ολόκληρη σήμερα.
Σοβαρά;;;
Έπεσε στα €9.700
Και μιλάμε πως δεν υπολογίζουμε τι κερδίζεις απο την ανακύκλωση των πολύτιμων στοιχείων της παλαιάςΤι το συζητάμε ρε παιδιά..
Σας δίνουν 25Κ επιδότηση και κάθεστε και λέτε μ@@@ς; -
1.70€ έχει το ντίζελ, επί 7λτ κάνει 12€ τα 100χλμ, δηλαδή καμιά 30αρια ευρα όπως έγραψες για τα 250 χλμ.
Αυτό το νούμερο βέβαια μπερδεύει τα πράγματα, γιατί αυτά τα χλμ δεν βγαίνουν σε μία βάρδια (κάτω απο 20 χαω κίνηση στην πόλη με ενδιάμεσες αναμονες), και δεν υπάρχει περίπτωση με ηλεκτρικό ταξί να δουλεύουν δυο βάρδιες, δεν βγαίνουν οι χρόνοι φόρτισης στο σπίτι, μόνο 24 ώρες έχει το 24ωρο για τα 16χαω που κινούνται τα οχήματα στη κίνηση.
Θα πρέπει να φορτιζουν σε ταχυφορτιστες με κόστος 0.55€, δηλαδή όσο το ντίζελ, μόνο τότε βγαίνουν οι ώρες (12ωρη κάθε βάρδια με κάτω από 20χαω και ενδιαμεση αναμονή και χρόνος φόρτισης)Ίσως αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν αγοράζουν ηλεκτρικό ταξί...
Ενα ηλεκτρικο ταξι με τα 0.30€ οικιακής φόρτισης επί 18-20KWh στα 150χλμ μιας βάρδιας θα ήθελε περίπου 7-10€ και του μένουν αρκετές κενές ώρες για να φορτίσει οικιακά
-
Ενα ταξί ev έχει 500 χλμ αυτονομίας στην πόλη. Άντε πες 400 χλμ. ( Ήδη εμφανίζονται τα πρώτα ev με 800-1000 χλμ αυτονομίας σε αστικό κύκλο)
Τα 250 χλμ/ημέρα τα βγάζει με μια καθημερινή φόρτιση των 3-4 ωρών σε οικιακό ταχυφορτιστη
Μια χαρά βγαίνει. Δεν χρειάζεται καθόλου εξωτερικούς ταχυφορτιστες με χρέωση. Φαγωθηκες με τους ταχυφορτιστες.
Δύο βάρδιες είναι 16 ώρες/24 της ημέρας. Με 4 ώρες φόρτισης πάει στις 20/24ωρο. Έχεις και 4 ώρες κενο.
Οι ταξιτζήδες δεν βάζουν απλό πετρελαιο. Βάζουν πάντα από το καλό και τις προσφορές. 1,82-1,85€ έχει
Επίσης τα ev σε αστικό περιβάλλον καταναλώνουν λιγότερες κιλοβατώρες από ότι σε ανοιχτό δρόμο. Χοντρικα 15-16 kwh/100 χλμ για ένα tesla είναι ενα άκρως ρεαλιστικό νούμερο και δη για ταξί.
Καλά αν ο ταξιτζής έχει ιδιόκτητη ταράτσα στην οικία του, δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο, φαντάζεστε τι θα έλεγα.
-
Μια ιδέα για το σωματείο των ταξιτζήδων είναι να επενδύσουν όλοι μαζί σε φωτοβολταϊκά πάρκα, να πάρουν ειδικές τιμές kwh στο όνομα τους και να φορτίζουν με κάρτα από ταχυφορτιστες σε διάφορες εταιρίες ή στα σπίτια τους.
Και μετά να πάνε όλοι μαζι να πάρουν ev τωρα που η Ευρώπη πληρώνει αδρά. Η έστω όσοι μπορούν να αγοράσουν αυτήν την περίοδο
Αλλά, πιο πολύ βλέπω να αρχίσουν την γκρίνια
-
Το λαθος οσων απογοητευεστε ειναι οτι πιστευετε πως ενας ταριφας αντιμετωπιζει το επαγγελμα του με την ιδια σοβαροτητα και παθος οπως εσεις το δικο σας.
-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το λαθος οσων απογοητευεστε ειναι οτι πιστευετε πως ενας ταριφας αντιμετωπιζει το επαγγελμα του με την ιδια σοβαροτητα και παθος οπως εσεις το δικο τους.
Fixed.
-
Είναι αυτό που λέμε 《 εε πόοσα να μας δώσει κι ο Μητσοτάκης;! 》στη κυριολεξία, τους χαρίζουν το μισό ηλεκτρικό ταξί, κι αυτοί επιμένουν στην παράταση 22ετίας για το αρχαίο ντίζελ, για σπάσιμο στον Λαπ και τη Γκρέτα.
-
Δεν αφήνεις το κόστος που ξέρεις και γνωρίζεις για να εμπιστευτείς την κάθε Tesla. Και εγώ αν ήμουν ταρίφας ούτε που θα το πλησίαζα, θα άφηνα αυτούς τους 105 που πήραν ηλεκτρικα , να κάνουν τους beta testers, και θα έκανα την επιλογή μου αργότερα έχοντας τα στοιχεία από τους άλλους. Ζησε και άσε τους άλλους να κάνουν τους beta testers.
-
Δεν είναι θέμα φόβου και αξιοπιστίας.
Αυτοί οι τύποι και να τους χάριζες ηλεκτρικό στη συνέχεια θα το πούλαγαν και θα συνέχιζαν με το σαπάκι, διότι θεωρούν ότι η μεταφορά ανθρώπων ισοδυναμεί και πρέπει να γίνεται υπό συνθήκες μεταφοράς εμπορευμάτων.
Το επίπεδο του μέσου οδηγού ταξί στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε... Βρώμικα ταξί, αγενείς οδηγοί (συγγενικό μου πρόσωπο ηλικιωμένο τις προάλλες το έβριζε ο ταρίφας γιατί ήταν βαριά η βαλίτσα και της ζήτησε έξτρα χρήματα για να την βγάλει από το πορτ μπαγκαζ), σαράβαλα που ξεκαπνίζουν όταν επιταχύνουν.Η έλλειψη παιδείας και εκπαίδευσης φαίνεται παντού στην Ελλάδα.
-
Τα Taxi θα μποορύσαν να συστήσουν ως επαγγελματικό σωματείο μια ωραία ενεργειακή κοινότητα με ΦΒ πάρκο σε κάθε Περιφέρεια και να έσπαγαν πλάκα μαζί μας που ασχολούμαστε ακόμα με το κόστος ενέργειας. Ακόμα και δικούς τους AC φορτιστές ή σούκο να έβαζαν (ούτε καν DC ταχυφορτιστες) σε ένα φθηνό ακίνητο εκτός πόλης (πχ αγρό) ή σε ένα στεγασμένο ακίνητο τύπου "παλαιά αποθήκη/παρκινγκ εντός πόλης" θα έλυναν όλες τις ενεργειακές τους ανάγκες διά παντός. Φανταστείτε πχ ένα ακίνητο στο οποίο θα φορτίζουν από 30 βιομηχανικές σουκο (7kw) τα ταξι μιας μεγάλης πόλης σχεδόν δωρεάν.
Γράφω σχεδόν δωρεάν καθώς θα έχουν μια ενεργειακή κοινότητα να παράγει ρεύμα από ΦΒ στο ίδιο ακίνητο (αγρός ή ταράτσα κτιρίου) και να το αυτοκαταναλώνουν από τον ίδιο μετρητή στο όνομα της ενεργειακής κοινότητας. Άντε γειαΦυσικά δεν ξεπερνιέται εύκολα το σύνδρομο Στοκχόλμης του ορυκτού καυσίμου.
Ο μέσος ταρίφας κα*λώνει να δίνει 100ρικα στο πρατήριο για το "καλό πετρέλαιο". -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
1.70€ έχει το ντίζελ, επί 7λτ κάνει 12€ τα 100χλμ, δηλαδή καμιά 30αρια ευρα όπως έγραψες για τα 250 χλμ.
Αυτό το νούμερο βέβαια μπερδεύει τα πράγματα, γιατί αυτά τα χλμ δεν βγαίνουν σε μία βάρδια (κάτω απο 20 χαω κίνηση στην πόλη με ενδιάμεσες αναμονες), και δεν υπάρχει περίπτωση με ηλεκτρικό ταξί να δουλεύουν δυο βάρδιες, δεν βγαίνουν οι χρόνοι φόρτισης στο σπίτι, μόνο 24 ώρες έχει το 24ωρο για τα 16χαω που κινούνται τα οχήματα στη κίνηση.
Θα πρέπει να φορτιζουν σε ταχυφορτιστες με κόστος 0.55€, δηλαδή όσο το ντίζελ, μόνο τότε βγαίνουν οι ώρες (12ωρη κάθε βάρδια με κάτω από 20χαω και ενδιαμεση αναμονή και χρόνος φόρτισης)Ίσως αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν αγοράζουν ηλεκτρικό ταξί...
Ενα ηλεκτρικο ταξι με τα 0.30€ οικιακής φόρτισης επί 18-20KWh στα 150χλμ μιας βάρδιας θα ήθελε περίπου 7-10€ και του μένουν αρκετές κενές ώρες για να φορτίσει οικιακά
τοσο ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το κοστος kwh στους ταχυφορτιστες αυτη τη στιγμη, μετα την πτωση του φπα στο ρευμα φορτισης. 0.50 - 0.60 παιζουν οι διαφορες εταιρειες
-
Καθεστε και τα υπολογιζετε κατι που μαλλον δεν εχει νοημα, διοτι τα εχουν υπολογισει ηδη οι επαγγελματιες που αγορασαν ηλεκτρικα ταξι. Τωρα, γιατι αγορασαν μονο τοσοι και οχι περισσοτεροι αφου ειναι οντως συμφερον; Υποθετω εχει να κανει με το μορφωτικο επιπεδο και ποσο ανοιχτοι ειναι σε αλλαγες, την δυνατοτητα υπολογισμου του οφελους (παλι μορφωτικο επιπεδο), αν ειναι ιδιοκτητες ή οχι του ταξι (δεν ξερω αν θα μπορουσε να δουλεψει αυτο με πολλαπλες βαρδιες), την οικονομικη τους δυνατοτητα, τη δυνατοτητα να φορτιζουν στο σπιτι τους κτλπ.
Κανονικα το κρατος πρεπει να δουλεψει με καροτο-μαστιγιο. Επιτρεπονται ταξι με ενα οριο ρυπων ΚΑΙ παρε και αυτα τα ωραια οικονομικα κινητρα για να αλλαξεις οχημα. Αν κοψει στα παλαια οχηματα τη εισοδο στον δακτυλιο, θα βλεπαμε τις πραγματικες αλλαγες. Αλλα μετα θα αρχιζαν γκρινιες "γιατι τα παλια ΙΧ μπορουν και εγω οχι; Γιατι τα λεωφορεια που βγαζουν ντουμανια μπαινουν και εμεις οχι;" ....
-
Το ταξί είναι επαγγελματικό εργαλείο , δεν είναι επιβατικό , δεν είναι όλοι οι ταξιτζήδες μπαστουνόβλαχοι , άξεστοι , υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν επενδύσει σε άδειες ταξί, υποθέτω ότι αυτοί τουλάχιστον, έχουν την ικανότητα να επεξεργαστούν τα πιθανά οφέλη. Για κάποιο λόγο που δε ξέρω επιλέγουν να μη το κάνουν ακόμα.
Οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι ένα σχεδόν χαμένο στοίχημα για τη χώρα, το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει , αλλά τις έχουμε "παγώσει" , θα ήθελα να δω π.χ. σε πόσο καιρό θα συνδέονταν πάρκο μεγάλης ισχύος ενός συνεταιρισμού ταξί.....
Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε (παράλληλα) και από τα πιο βασικά , να υποχρεώσει τις εταιρίες ταχυμεταφορών να αλλάξουν τα μηχανάκια με ηλεκτρικά , να ησυχάσει σιγά σιγά το κεφάλι μας από την ηχορύπανση. Επίσης κίνητρα για κάθε επαγγελματικό κλουβάκι ( σαπίλα του 90) που κινείται εντός πόλης για εξηλεκτρισμό. Το πρώτο που νιώθω όποτε επισκέπτομαι εξωτερικό είναι η απουσία της τρύπιας εξάτμισης από τα μηχανάκια. Θα μου πείς δεν υπάρχει όφελος σε ρύπους (για τα μηχανάκια) , ο.κ. αλλά και η ηχορύπανση δεν είναι μικρό πράγμα. -
O γείτονάς μου πάντως που είναι ταξιτζής (δική του άδεια) κάποια στιγμή που τον ρώτησα αν θα δώσει το κίτρινο Avensis, για να πάρει ηλεκτρικό μάλλον του φάνηκε ότι τον θεωρούσα ηλίθιο.
Πρώτη αντίδραση, ήταν το "Είσαι καλά; Τι ερώτηση είναι αυτή;"
Μετά μου εξήγησε ο άνθρωπος για ποιους λόγους προτιμά να έχει το Avensis και με αυτό ήθελε να παραμείνει. Και αν το πουλούσε πάλι θερμικό θα αγόραζε.
Και φυσικά μετά κατάλαβα και εγώ ότι του έκανα μία ηλίθια ερώτηση.
-
This post is deleted! -
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
..
Κανονικα το κρατος πρεπει να δουλεψει με καροτο-μαστιγιο. Επιτρεπονται ταξι με ενα οριο ρυπων ΚΑΙ παρε και αυτα τα ωραια οικονομικα κινητρα για να αλλαξεις οχημα. Αν κοψει στα παλαια οχηματα τη εισοδο στον δακτυλιο, θα βλεπαμε τις πραγματικες αλλαγες. Αλλα μετα θα αρχιζαν γκρινιες "γιατι τα παλια ΙΧ μπορουν και εγω οχι; Γιατι τα λεωφορεια που βγαζουν ντουμανια μπαινουν και εμεις οχι;" ....
Ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο οι αυτοκινητιστές των ταξί στην Αττική που προχωρούν σε κινητοποιήσεις όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττική (ΣΑΤΑ).
...
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν την καθιέρωση ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος ίσο με τον ετήσιο κατώτατο μισθό επί 14 μήνες δηλαδή στα 10.920 ευρώ με 6 χρόνια λειτουργίας και θα φθάνει τα 14.196 ευρώ για 12 χρόνια λειτουργίας.Συνεχίστε εσείς να λέτε.
μα δεν εχει σχεση με την κουβεντα μας αυτο
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ταξί είναι επαγγελματικό εργαλείο , δεν είναι επιβατικό , δεν είναι όλοι οι ταξιτζήδες μπαστουνόβλαχοι , άξεστοι , υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν επενδύσει σε άδειες ταξί, υποθέτω ότι αυτοί τουλάχιστον, έχουν την ικανότητα να επεξεργαστούν τα πιθανά οφέλη. Για κάποιο λόγο που δε ξέρω επιλέγουν να μη το κάνουν ακόμα.
Οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι ένα σχεδόν χαμένο στοίχημα για τη χώρα, το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει , αλλά τις έχουμε "παγώσει" , θα ήθελα να δω π.χ. σε πόσο καιρό θα συνδέονταν πάρκο μεγάλης ισχύος ενός συνεταιρισμού ταξί.....
Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε (παράλληλα) και από τα πιο βασικά , να υποχρεώσει τις εταιρίες ταχυμεταφορών να αλλάξουν τα μηχανάκια με ηλεκτρικά , να ησυχάσει σιγά σιγά το κεφάλι μας από την ηχορύπανση. Επίσης κίνητρα για κάθε επαγγελματικό κλουβάκι ( σαπίλα του 90) που κινείται εντός πόλης για εξηλεκτρισμό. Το πρώτο που νιώθω όποτε επισκέπτομαι εξωτερικό είναι η απουσία της τρύπιας εξάτμισης από τα μηχανάκια. Θα μου πείς δεν υπάρχει όφελος σε ρύπους (για τα μηχανάκια) , ο.κ. αλλά και η ηχορύπανση δεν είναι μικρό πράγμα.Στο εξωτερικό υπάρχει και μια κάποια συνείδηση αλλά και ελεγκτικοί μηχανισμοί, όχι όπως στην αξία εκπρόσωπο της υποσαχάριας Αφρικής στην Ευρώπη….εδώ που μένω βλέπω 16 χρόνο που κυκλοφορεί με golf, του έχει βάλει και μια εξάτμιση Φ20 από πίσω και κόβει βόλτες με τραπ στη διαπασών….και ο «πατέρας» καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι.
-
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
O γείτονάς μου πάντως που είναι ταξιτζής (δική του άδεια) κάποια στιγμή που τον ρώτησα αν θα δώσει το κίτρινο Avensis, για να πάρει ηλεκτρικό μάλλον του φάνηκε ότι τον θεωρούσα ηλίθιο.
Πρώτη αντίδραση, ήταν το "Είσαι καλά; Τι ερώτηση είναι αυτή;"
Μετά μου εξήγησε ο άνθρωπος για ποιους λόγους προτιμά να έχει το Avensis και με αυτό ήθελε να παραμείνει. Και αν το πουλούσε πάλι θερμικό θα αγόραζε.
Και φυσικά μετά κατάλαβα και εγώ ότι του έκανα μία ηλίθια ερώτηση.
Ποια τα επιχειρήματα του;
-
@clockwork82 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα Taxi θα μποορύσαν να συστήσουν ως επαγγελματικό σωματείο μια ωραία ενεργειακή κοινότητα με ΦΒ πάρκο σε κάθε Περιφέρεια και να έσπαγαν πλάκα μαζί μας που ασχολούμαστε ακόμα με το κόστος ενέργειας. Ακόμα και δικούς τους AC φορτιστές ή σούκο να έβαζαν (ούτε καν DC ταχυφορτιστες) σε ένα φθηνό ακίνητο εκτός πόλης (πχ αγρό) ή σε ένα στεγασμένο ακίνητο τύπου "παλαιά αποθήκη/παρκινγκ εντός πόλης" θα έλυναν όλες τις ενεργειακές τους ανάγκες διά παντός. Φανταστείτε πχ ένα ακίνητο στο οποίο θα φορτίζουν από 30 βιομηχανικές σουκο (7kw) τα ταξι μιας μεγάλης πόλης σχεδόν δωρεάν.
Γράφω σχεδόν δωρεάν καθώς θα έχουν μια ενεργειακή κοινότητα να παράγει ρεύμα από ΦΒ στο ίδιο ακίνητο (αγρός ή ταράτσα κτιρίου) και να το αυτοκαταναλώνουν από τον ίδιο μετρητή στο όνομα της ενεργειακής κοινότητας. Άντε γειαΦυσικά δεν ξεπερνιέται εύκολα το σύνδρομο Στοκχόλμης του ορυκτού καυσίμου.
Ο μέσος ταρίφας κα*λώνει να δίνει 100ρικα στο πρατήριο για το "καλό πετρέλαιο".Πω!!! Και να έχουν και μεγάλες οθόνες με διάφορα ποδοσφαιρικά παιχνίδια να παίζουν καθώς φορτίζουν....ζωαρα!!!!!!
-
@kkostask said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στο εξωτερικό υπάρχει και μια κάποια συνείδηση αλλά και ελεγκτικοί μηχανισμοί, όχι όπως στην αξία εκπρόσωπο της υποσαχάριας Αφρικής στην Ευρώπη….εδώ που μένω βλέπω 16 χρόνο που κυκλοφορεί με golf, του έχει βάλει και μια εξάτμιση Φ20 από πίσω και κόβει βόλτες με τραπ στη διαπασών….και ο «πατέρας» καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι.
Εγώ σας το λέω αυτή η μόδα με την τραπ και την αγάπη για παρανομία είναι διαφορετική από την παλαιά μόδα της ροκ ακόμα και μέταλ.
Καλά σε επίπεδο μουσικής δεν υπάρχει σύγκριση.
Είναι εκδήλωση πολιτισμού που προάγει τον παράνομο πλουτισμό.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης