-
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@george-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βαριέμαι να κάνω αναλύσεις και ανταγωνισμούς. Δέχομαι ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ανώτερο.
Δεν ανταγωνιζομαστε , συζητάμε
Εγώ τα έχω βάλει κάτω και το Φ/β συμφέρει και με το παραπάνω την επένδυση που έκανα. Βγαίνω πολύ κερδισμένος βάζοντας και τα έξοδα συντηρησης μακροπρόθεσμα μέσα. Οι πίνακες τα καλώδια δεν θα αλλάξουν σχεδόν ποτέ. Η μπαταρίες ειναι το μεγαλύτερο έξοδο που μπορείς αν θες να μην την αλλάξεις καν στα 7-8 χρόνια που θα θέλει αλλαγ . Τα πάνελ εινακ το δεύτερο έξοδο . Αλλαγή περίπου στα 10 -15 χρόνια . Μικρότερο έξοδο από την μπαταρία . Και ο inverter που αλλάζεις αν χαλάσει . Ένας καλός δεν χαλάει εύκολα πάντως. Πες στα 10 χρόνια ότι σου χαλάει απλά για να το βάλεις στους υπολογισμούς . Κλαιν μπροστά σε αυτά που έχεις γλιτώσει και παλι
Για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο τα είπα και πριν , δεν είναι επένδυση χάνεις χρήματα με κάθε αυτοκίνητο έτσι και αλλιως. Το ίδιο ισχύει και με το ηλεκτρικό .
Θα συνεφερε το ιδιο αν δεν ειχες παρει επιδοτηση για φωτοβολταικα , τζαμπα μπαταριες και επιδοτηση για αυτοκινητο ;
χωρις επιδοτηση το φβ θα ειχε γύρω στα 13-14 χιλιαρικα, οποτε οχι . Αν ομως το επαιρνα χωρις μπαταρια χωρις επιδοτηση θα ήταν στα 7-8 οποτε ναι θα αξιζε και ετσι αλλα φυσικα θα εκανε απόσβεση πολυ αργοτερα
το αυτοκινητο δεν θα το επαιρνα στα 27,5Κ χωρις επιδοτηση. Αλλα θα επαιρνα λίγο αργοτερα το leapmotor t03 που ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ εχει 20Κ . 21 πήρα το yudo ΜΕ επιδότηση
με λίγα λόγια ακόμα και ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ θα εκανα κάτι παρόμοιο και θα άξιζε και πάλι. Με μεγαλύτερο χρόνο απόσβεσης φυσικα και χωρις τα πλεονεκτηματα της μπαταρίας (δρα σαν UPS και καταναλώνεις το βραδυ καποια από την ενεργεια που εχεις μαζεψει το πρωι) ή ενος λιγο πιο μεγαλου αυτοκινητου σε χώρους BSUV οπως ειναι το Yudo εναντι του leapmotor
ελπιζω να σε καλυψα
θα σου πω και το ιδιο πραγμα αναποδα: αν θα ειχα πιο πολλά χρηματα να διαθεσω θα εβαζα 10ρι φβ (αντι για 4ρι), θα έβαζα 10ρα μπαταρια αντι για 6ρα και θα επαιρνα καλύτερο αμαξι (τεσλα) αντι για yudo. Αλλα δεν ειχα...... οποτε εκανα τον σχεδιασμό μου με αυτά που μπορουσα..... (και ας συμφερε παραπάνω γιατι και το μεγαλύτερο φβ με μεγαλυτερη μπαταρια ειχε μεγαλύτερη επιδότηση και στο μεγαλύτερο αυτοκίνητο επαιρνες 9χιλιαρικα επιδοτηση οχι 6 που πήρα εγω)
Γιαυτο και με εκνευριζει να λενε χαζομαρες για πλουσιους και οικονομικα δυνατους. ενας μικρομεσαιος ειμαι και δεν μπορω να διαβαζω χαζομαρες
-
-
Επειδή είμαι από αυτούς που έχουν:
- Φβ σύστηνα από το 2020 5αρι (net metering) χωρίς επιδότηση, χωρίς μπαταριες
- αντλία θερμότητας
- πλέον ηλεκτρικό αυτοκίνητο
- 2ο αυτοκίνητο υβριδικό (yaris 2024)
Μπορώ να πω ότι το παραπάνω set up με ικανοποιεί πλήρως. Εκτός του ότι αισθάνομαι σίγουρα οικολογος, δεν έχω επιβαρύνει κανέναν συμπολίτη με επιδοτήσεις και νιώθω αρκετά ανεξάρτητος. Πχ ναι σίγουρα με απασχολεί το κόστος της βενζίνης αλλά όχι όσο στο παρελθόν. Τα φβ αποτελούν άριστη επένδυση. Ναι μάλιστα επένδυση. Εκτός ότι εξοικονομούν χρήματα σου αφαιρούν και το άγχος της τιμής του ρεύματος. Πχ όταν το ρεύμα είχε φτάσει στο Θεό πριν 2 χρόνια εγώ σφυρίζα αδιάφορα.
Σίγουρα όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν κάποια (αρκετά ίσως) χρήματα μπροστά. Επειδή έτυχε να τα είχα τα έδωσα. Μην ξεχνάτε ότι αυτή την στιγμή ελάχιστα μπορείς να κάνεις με ας πούμε 50.000 ευρώ σαν επένδυση. Εγώ προτίμησα να τα δώσω ώστε να είμαι ουσιαστικά πράσινος, να μην σκέφτομαι να έχω ζέστη στο σπίτι μου, να μετακινούμε με την μέγιστη άνεση και γενικά η αίσθηση της ανεξαρτησίας είναι μεγάλη και η ευχαρίστηση εξίσου.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καταλάβετε πρώτα τι σημαίνει απόσβεση και τι είναι επιστροφή της επένδυσης και μετά ας συζητήσουμε για οικονομία και επιλογές.
Το αμάξι δεν είναι επένδυση. Είναι ένα σωρό άλλα πράγματα, παιχνίδι, εργαλείο, αναγκαίο κακό κτλπ κτλπ, αλλά σίγουρα όχι επένδυση
Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε πως το ηλεκτρικό σε σχέση με το συμβατικό μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει επένδυση.
Όπως και η μετατροπη σε LPG -
Γιαυτο και με εκνευριζει να λενε χαζομαρες για πλουσιους και οικονομικα δυνατους. ενας μικρομεσαιος ειμαι και δεν μπορω να διαβαζω χαζομαρες
Σε σχεση με ολους αυτους που ζουν σε Παγκρατι, Περιστερι, κλπ που ζουν σε πολυκατοικιες χωρις θεση σταθμευσης και φυσικα χωρις δυνατοτητα ουτε φωτοβολταικων, ουτε χωρου να παρκαρουν δυο αυτοκινητα, εισαι προνομιουχος. Ακομα και σε σχεση με τον τυπο στην γειτονια που παρκαρει εξω το Range Rover Velar του
Επισης. Η επιλογη αγορας που εκανες ειχε ενα ρισκο οτι σε 4-5 χρονια μπορει να μην υπαρχει η εταιρια, ανταλλακτικα και να βρεθεις με ενα αμαξι ακινητοποιημενο με μηδενικη αξια. Το οτι το πηρες δειχνει οτι μπορεις να το αναπληρωσεις. Το οποιο ειναι πολυ καλο για εσενα αλλα δεν αφορα το 80% των αγοραστων εκει εξω.
Ανθρωποι με σχετικη οικονομικη ανεση και δυνατοτητα ιδιωτικης θεσης σταθμευσης, τοποθετησης Φ/Β, προφανως και καλα κανουν και προτιμουν ηλεκτρικα ΙΧ. Για ολους τους αλλους τα ηλεκτρικα αν δεν ειναι εταιρικη παροχη, ειναι δυσκολο προβλημα προς το παρον και για να αλλαξει πρεπει να γινουν παρα πολλα σε θεματα υποδομων.
-
@panick-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε σχεση με ολους αυτους που ζουν σε Παγκρατι, Περιστερι, κλπ που ζουν σε πολυκατοικιες χωρις θεση σταθμευσης και φυσικα χωρις δυνατοτητα ουτε φωτοβολταικων, ουτε χωρου να παρκαρουν δυο αυτοκινητα, εισαι προνομιουχος. Ακομα και σε σχεση με τον τυπο στην γειτονια που παρκαρει εξω το Range Rover Velar του
Επισης. Η επιλογη αγορας που εκανες ειχε ενα ρισκο οτι σε 4-5 χρονια μπορει να μην υπαρχει η εταιρια, ανταλλακτικα και να βρεθεις με ενα αμαξι ακινητοποιημενο με μηδενικη αξια. Το οτι το πηρες δειχνει οτι μπορεις να το αναπληρωσεις. Το οποιο ειναι πολυ καλο για εσενα αλλα δεν αφορα το 80% των αγοραστων εκει εξω.
Ανθρωποι με σχετικη οικονομικη ανεση και δυνατοτητα ιδιωτικης θεσης σταθμευσης, τοποθετησης Φ/Β, προφανως και καλα κανουν και προτιμουν ηλεκτρικα ΙΧ. Για ολους τους αλλους τα ηλεκτρικα αν δεν ειναι εταιρικη παροχη, ειναι δυσκολο προβλημα προς το παρον και για να αλλαξει πρεπει να γινουν παρα πολλα σε θεματα υποδομων.
Αν ειμαι προνομιούχος να ανταλλάξω το σπίτι μου με οποιον θέλει στο Μενίδι, να ερθει να μείνει εκεινος μαζι με τους Ρωμά δίπλα. Δεν πειραζει φανταζομαι που τα οικοπεδα στο μενιδι δεν εχουν αξια ενω στο Περιστερι εχουν. Που δεν μπορω να βγάλω τιποτα έξω στο μπαλκόνι στο ισογειο που μένω γιατι θα το πάρουν, που μου σηκωσαν την μηχανη 10 ημερων και έχασα 7000 ευρώ. Πάντως οσοι θέλετε έχει πολλα αδεια οικοπεδα κοντα μου που πουλιώνται και σε καλές τιμες να φτιάξετε σπίτι και να έχετε και παρκινγκ για το αυτοκινητο σας. Πολυ φτηνοτερα από το να κάνετε το ίδιο στο Περιστέρι ή αλλου
Αλλα κατα τα άλλα ειμαι προνομιούχος. Που μπορω να το συνεχισω και για τα υπόλοιπα που εγραψες αλλα δεν θελω να βγαλω ολη την προσωπικη μου ζωη στην φόρα. Προνομιούχος είμαι οσον αφορα την υγεια μου και που μπορω και περπαταω ακόμα και ζω μετα από το μεγάλο ατυχημα που ειχα με την μηχανη. Σε αυτό να πω ναι ειμαι προνομιούχος, στα υπόλοιπα οχι
Ολοι βγάζουν ευκολα συμπεράσματα!!! Δεν ειναι ολα ετσι οπως τα νομιζετε, αληθεια
-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καταλάβετε πρώτα τι σημαίνει απόσβεση και τι είναι επιστροφή της επένδυσης και μετά ας συζητήσουμε για οικονομία και επιλογές.
Το αμάξι δεν είναι επένδυση. Είναι ένα σωρό άλλα πράγματα, παιχνίδι, εργαλείο, αναγκαίο κακό κτλπ κτλπ, αλλά σίγουρα όχι επένδυση
Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε πως το ηλεκτρικό σε σχέση με το συμβατικό μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει επένδυση.
Όπως και η μετατροπη σε LPGδιαφωνω σε αυτό . Επένδυση θα μπορουσα να το έλεγα μονο στην περιπτωση που συνδιαζεται με φβ που και πάλι χάνεις αλλα πολύ λιγότερο από συμβατικο
Χωρις φβ νομιζω δεν ειναι καθόλου επενδυση. Τα ηλεκτρικα χάνουν περισσότερο σε αξια και δινεις αρκετα χρήματα μπροστα. Κατι κερδιζεις σε βενζινη κάτι χάνεις σε μεταπώληση , μια η αλλη έρχεται. Εκεί που κερδιζεις 1000% είναι σε εμπειρία χρήσης, πέρνεις κάτι που σου κάνει πιο εύκολη και ωραια την ζωη σου στις μετακινήσεις εκει ναι. Αλλα επένδυση οχι, διαφωνω
-
@azmo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Λύση οικιακής φόρτισης , δεν υπάρχει.
Και εδω τελειωνει η συζήτηση για BEV - PHEV. Θα ψαχνεις φορτιστές και θα περιμενεις ώρες για φορτίσεις ακριβά; Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Πάρε ενα CHR η corolla cross Hybrid και ζήσε άνετα. Αν θέλεις Χ1 πάρε την Diesel Hybrid. Την έχει φίλος και είναι αμαξάρα τρομερή. Αν την ειχα οδηγήσει πριν πάρω το CHR θα μαζευα λιγα λεφτά ακόμα και θα την επαιρνα με κλειστά μάτια. Οχι οτι υστερεί σε κάτι το CHR , αλλά εντάξει, άλλη φάση η μπεμπα.
τι σιτσιρι και κορολα? τι τον εκανες? συνταξιουχο?
αν διαβαζες παραπανω αποκλειστικα bev ή phev πρεπει να παρει
Θέλεις να τον χαντακώσεις τον ανθρωπο; Δεν μπορει λεει να φορτίσει σπίτι. Εδω εγω εχω parking με wallbox ετοιμο γιατι οι άλλοι 2 στην πολυκατοικια ερωτευτηκαν τον ιλον μασκ και σκέφτομαι να ξεφραγκιαστώ για X1 diesel
( οχι ενταξει, αστειευομαι, σιγουρα ηλεκτρικό θα είναι το επομενο)
θα πλερω 3-4 χιλιαρικα εφορια παραπανω σε οτιδηποτε αν εχει ρυπους >50
Α οκ, αν ειναι τετοια η διαφορά, αξίζει η οποια ταλαιπωρια.
καμμια ταλαιπωρια αν το χρησιμοποιει ως θερμικο και δεν φορτιζει πουθενα
Στην γειτονια εχουμε ενα ζευγαρι που δουλευει σε φαρμακευτικες τα τελευταια 20 χρονια παντα ειχαν εταιρικα αμαξια. Τα τελευταια χρονια εχουν 2 Volvo PHEV XC60 & XC40 και τα παρκαρουν εξω στον δρομο. Ποτε δεν εχω δει καποιο να ξεκιναει ηλεκτρικα ή να ειναι πριζωμενο καπου.
-
Αν ειμαι προνομιούχος να ανταλλάξω το σπίτι μου με οποιον θέλει στο Μενίδι, να ερθει να μείνει εκεινος μαζι με τους Ρωμά δίπλα. Δεν πειραζει φανταζομαι που τα οικοπεδα στο μενιδι δεν εχουν αξια ενω στο Περιστερι εχουν. Που δεν μπορω να βγάλω τιποτα έξω στο μπαλκόνι στο ισογειο που μένω γιατι θα το πάρουν, που μου σηκωσαν την μηχανη 10 ημερων και έχασα 7000 ευρώ. Πάντως οσοι θέλετε έχει πολλα αδεια οικοπεδα κοντα μου που πουλιώνται και σε καλές τιμες να φτιάξετε σπίτι και να έχετε και παρκινγκ για το αυτοκινητο σας. Πολυ φτηνοτερα από το να κάνετε το ίδιο στο Περιστέρι ή αλλου
Αλλα κατα τα άλλα ειμαι προνομιούχος. Που μπορω να το συνεχισω και για τα υπόλοιπα που εγραψες αλλα δεν θελω να βγαλω ολη την προσωπικη μου ζωη στην φόρα. Προνομιούχος είμαι οσον αφορα την υγεια μου και που μπορω και περπαταω ακόμα και ζω μετα από το μεγάλο ατυχημα που ειχα με την μηχανη. Σε αυτό να πω ναι ειμαι προνομιούχος, στα υπόλοιπα οχι
Ολοι βγάζουν ευκολα συμπεράσματα!!! Δεν ειναι ολα ετσι οπως τα νομιζετε, αληθεια
Καλε μου ανθρωπε να με συγχωρεις, ουτε να σε θιξω ηθελα ουτε τιποτα και ευχομαι να εισαι παντα καλα να απολαμβανεις την υγεια σου πρωτα απο ολα και την οικογενεια σου υστερα.
-
Καλε μου ανθρωπε να με συγχωρεις, ουτε να σε θιξω ηθελα ουτε τιποτα και ευχομαι να εισαι παντα καλα να απολαμβανεις την υγεια σου πρωτα απο ολα και την οικογενεια σου υστερα.
Φιλε μου δεν ειναι να σε συγχωρησω. Δεν είπες τιποτα κακο. Δεν απευθυνόμουν σε σενα απλά αφορμη το δικο σου ποστ εκανα οτι δεν πρεπει να βγαζουμε ευκολα συμπερασματα. Απλα μπορει στον γραπτο λόγο να παρεξηγησες τα γραφομενα μου, δεν ηθελα να ειμαι επιθετικος
ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ πολλες φορες μάλιστα, παρασυρομαι ενω ειναι πραγματα που αγνοω
Αλλα δεν είναι ετσι οπως τα νομιζουμε
-
Φωτοβολταϊκά και ηλεΧτρικά και ιστορίες με ινβέρτερς, πάρε μια Κορολα Κρος να σωθείς!
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φωτοβολταϊκά και ηλεΧτρικά και ιστορίες με ινβέρτερς, πάρε μια Κορολα Κρος να σωθείς!
-
Όταν ο μέσος οικογενειάρχης πληρώνει γύρω στα 35-40 χιλιάρικα για ένα καινούργιο οικογένειακο suv ή γύρω στα 25-30 για ένα μεταχειρισμένο
Και αντίστοιχα υπάρχουν Τέσλα καινούργια που με τα ίδια χρήματα σε ταξιδεύουν παντού ή αντίστοιχα μεταχειρισμένα Τέσλα . Η atto 3 η και άλλα
Είναι χαζομάρα να λέμε ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει μόνο ένα οικογενειακό να πηγαίνει παντού. Εντελώς χαζομάρα όμως .
Δεν τα αγοράζουν γιατι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τι μπορεί να προκύψει στην φόρτιση και οι περισσότεροι δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ενώ το παραδοσιακό σταματάω και βάζω βενζίνη δεν τους φοβίζει. Τόσο απλο είναι
Γιατι δεν θελουν να εξαρτωνται μονιμα απο ενα φορτιστη δεν αγοραζουν ηλεκτρικα σαν μοναδικο αυτοκινητο οι περισσοτεροι κι επισης γιατι πολλοι δεν εχουν φορτιστη στο παρκινγκ τους ή δεν εχουν καν παρκινγκ.
Δεν ειναι θεμα φοβου αλλα ρεαλισμου.
Για δευτερο αυτοκινητο, ωστε να εχουν και το μεκ καλου κακου, ειναι πολυ καταλληλοτερα. -
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όταν ο μέσος οικογενειάρχης πληρώνει γύρω στα 35-40 χιλιάρικα για ένα καινούργιο οικογένειακο suv ή γύρω στα 25-30 για ένα μεταχειρισμένο
Και αντίστοιχα υπάρχουν Τέσλα καινούργια που με τα ίδια χρήματα σε ταξιδεύουν παντού ή αντίστοιχα μεταχειρισμένα Τέσλα . Η atto 3 η και άλλα
Είναι χαζομάρα να λέμε ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει μόνο ένα οικογενειακό να πηγαίνει παντού. Εντελώς χαζομάρα όμως .
Δεν τα αγοράζουν γιατι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τι μπορεί να προκύψει στην φόρτιση και οι περισσότεροι δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ενώ το παραδοσιακό σταματάω και βάζω βενζίνη δεν τους φοβίζει. Τόσο απλο είναι
Γιατι δεν θελουν να εξαρτωνται μονιμα απο ενα φορτιστη δεν αγοραζουν ηλεκτρικα σαν μοναδικο αυτοκινητο οι περισσοτεροι κι επισης γιατι πολλοι δεν εχουν φορτιστη στο παρκινγκ τους ή δεν εχουν καν παρκινγκ.
Δεν ειναι θεμα φοβου αλλα ρεαλισμου.
Για δευτερο αυτοκινητο, ωστε να εχουν και το μεκ καλου κακου, ειναι πολυ καταλληλοτερα.Αυτό είναι δικό τους θέμα. Δεν με πολυενδιαφέρει να σου πω την αληθεια.
Πάντως δεν είναι γιατι δεν μπορουν να το αγοράσουν ή γιατι τα ηλεκτρικα είναι πολύ ακριβα και μονο για τους εχοντες που ισχυριστηκαν πιο πάνω. Σε αυτό ειναι η απάντηση κυριως. Το γιατι , ο καθένας ας κάνει οτι νομίζει.
Και γω αν δεν ειχα πάρκινγκ δεν θα έπαιρνα ηλεκτρικο. Μάλλον υβριδικο ειναι καλύτερο σε αυτή την περιπτωση. Αλλα το θεμα είναι ασχετο με αυτό που απαντάω τώρα.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Λύση οικιακής φόρτισης , δεν υπάρχει.
Και εδω τελειωνει η συζήτηση για BEV - PHEV. Θα ψαχνεις φορτιστές και θα περιμενεις ώρες για φορτίσεις ακριβά; Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Πάρε ενα CHR η corolla cross Hybrid και ζήσε άνετα. Αν θέλεις Χ1 πάρε την Diesel Hybrid. Την έχει φίλος και είναι αμαξάρα τρομερή. Αν την ειχα οδηγήσει πριν πάρω το CHR θα μαζευα λιγα λεφτά ακόμα και θα την επαιρνα με κλειστά μάτια. Οχι οτι υστερεί σε κάτι το CHR , αλλά εντάξει, άλλη φάση η μπεμπα.
τι σιτσιρι και κορολα? τι τον εκανες? συνταξιουχο?
αν διαβαζες παραπανω αποκλειστικα bev ή phev πρεπει να παρει
Θέλεις να τον χαντακώσεις τον ανθρωπο; Δεν μπορει λεει να φορτίσει σπίτι. Εδω εγω εχω parking με wallbox ετοιμο γιατι οι άλλοι 2 στην πολυκατοικια ερωτευτηκαν τον ιλον μασκ και σκέφτομαι να ξεφραγκιαστώ για X1 diesel
( οχι ενταξει, αστειευομαι, σιγουρα ηλεκτρικό θα είναι το επομενο)
θα πλερω 3-4 χιλιαρικα εφορια παραπανω σε οτιδηποτε αν εχει ρυπους >50
Α οκ, αν ειναι τετοια η διαφορά, αξίζει η οποια ταλαιπωρια.
καμμια ταλαιπωρια αν το χρησιμοποιει ως θερμικο και δεν φορτιζει πουθενα
Στην γειτονια εχουμε ενα ζευγαρι που δουλευει σε φαρμακευτικες τα τελευταια 20 χρονια παντα ειχαν εταιρικα αμαξια. Τα τελευταια χρονια εχουν 2 Volvo PHEV XC60 & XC40 και τα παρκαρουν εξω στον δρομο. Ποτε δεν εχω δει καποιο να ξεκιναει ηλεκτρικα ή να ειναι πριζωμενο καπου.
Τι κουτσομπόλης Αλλάχ μου !
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλό το κουτσομπολιό, αλλά αν δουλεύουν σε φαρμακευτική είναι πολύ πιθανό να τα φορτίζουν κάθε μέρα στη δουλειά ΔΩΡΕΑΝ.
-
Kουτσομπολιο ειναι αν τους γνωριζεις και το λες σε 3ους που τους γνωριζουν. Εγω δεν τους ξερω καν.
Πχ αν γραψω ειδα τον DPG να πηγαινει με 250 στην Αττικη οδο, ειναι κουτσομπολιο;
ΥΓ τα προφανη σας γραφω τωρα
-
Αυτοφορακια ήρθες και εδώ να μας μουρλάνεις στην κλάψα για τους «πλούσιους και τους φτωχούς» και την άδικη κενωνια ;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης