-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παίδες μιλάμε για τη χώρα με τα παλαιότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη.
Για χώρα με επίσημη αγορά μεταχειρισμένων ελαστικών επιβατικών.
Για χώρα που αντιπροσωπεία βάζει επίσημα τη δεύτερη επιλογή λιπαντικών.
Όλα αυτά λόγω ανεχειας να ανταποκριθεί ο κόσμος στη συντήρηση.
Οπότε το να δαιμονοποιουν τις απαιτητικες τεχνολογίες δεν είναι περίεργο.Eγω παντως δεν δαιμονοποιησα κατι. Ερωτησεις κανω και βλεπω οτι δεν υπαρχουν ξεκαθαρες απαντησεις.
Δεν διαβασα να γραφει καποιος με βεβαιοτητα οτι ενα ηλεκτρικο μετα απο 200.000 χλμ (γιατι κολλησαν ολοι στις 300.000) και 15 χρονια, που ειναι ενα πολυ ευλογο διαστημα να κρατησει καποιος το αυτοκινητο του, θα εχει 90+% μπαταριας.
Διαβαζω να γραφεται ποσο κοστιζει το diesel και οι φθορες του, ποσο ειναι το κοστος της βενζινης κλπ κλπ, πετωντας τη μπαλα στην εξεδρα. Αυτα ολα ειναι γνωστα, το αγνωστο ειναι πως θα ειναι η μπαταρια σε 15 χρονια με νορμαλ χρηση.
Και στην τελικη αν το κοστος χρησης και συντηρησης τους βγαινει μια η αλλη, γιατι να παρει καποιος ηλεκτρικο αυτη τη στιγμη? Για να χανει χρονο στο ταξιδι κανοντας ολοκληρο πλανο για το που θα φορτισει και περιμενοντας μισαωρα στους φορτιστες? Κι ολα αυτα αν εχει ιδιωτικο παρκινγκ κλπ κλπ.
Αν ενα βασικο θετικο εχουν τα ηλεκτρικα αυτο ειναι υποτιθεται το κοστος χρησης και συντηρησης. Ε αν αυτο παει περιπατο, τοτε αλλο σοβαρο πλεονεκτημα προς ωρας δεν υπαρχει. Κι αυτο εξαρταται ξεκαθαρα απ'την αντοχη της μπαταριας. Για την οποια κανεις δεν ειναι βεβαιος απ'οσα εχω συμπερανει.Δεν θα έχει μετά από 200000χλμ πάνω από 90% μπαταρία σιγουρα. Μην το πάρεις .
Ξεκάθαρο Όχι , καθαρή απάντηση
Μείνε με βενζίνη καλύτερα. Τα βενζίνη μετά από 200000χλμ είναι σαν καινούργιος ο κινητήρας . Δεν χάνουν ούτε 1% σε απόδοση σε τίποτα, ούτε παραπάνω καίνε, ούτε τσιμπάνε λάδια ούτε τίποτα . Άρα αξίζουν
Αυτονομια παντως σιγουρα δεν χανουν. Ουτε πτωση αποδοσης εχουν αν ειναι σωστα συντηρημενα, τουλαχιστον αισθητη. Και στη χειροτερη κανεις ενα ρεκτιφιε και με κανα διχιλιαρο μαξ ειναι σαν καινουριο, τουλαχιστον για πιο απλους κινητηρες, δεν μιλαμε για v8, δεν δινεις ενα δεκαχιλιαρο για να μπορεις απλα να εχεις επαρκη αυτονομια.
Παντως γιατι θιγεστε τοσο πολυ ορισμενοι ειναι αποριας αξιο. Ουτε μετοχοι της τεσλα ή των εταιρειων παραγωγης μπαταριων να ησασταν. Εδω μιλαμε με επιχειρηματα για τα υπερ και τα κατα των ηλεκτροκινητων και κανετε λες και σας εθιξαν την υποληψη.
Δεν θίγομαι καθόλου , απλά αν για σένα είναι καλύτερη η βενζίνη , είναι καλύτερη η βενζίνη πάει και τελείωσε. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω
Ε όχι και βενζίνη!
Πετρέλαιο είπαμε. -
Είναι ξεκάθαρο ότι όπως ο Έλληνας δεν αλλάζει κόμμα και ομάδα δεν αλλάζει και άποψη για το καύσιμο. Εγώ δεν θα συνεχίσω γιατί είναι απλά μάταιο. Ο καθένας ας πάρει ότι του αρέσει και τον βολεύει. Έχω και την αγωνία μου. Κάνω ένα update στο iD.3 μου και επειδή είναι το πρώτο που κάνω από την στιγμή που το πήρα και έχει συμβεί να brikαρει σε κάποιους έχω χ@στει πάνω μου. Άρε diesel και πάλι diesel!!! Χαχαχαχαχα
-
Ρε σεις, ο,τι και να γίνει με τα αυτοκίνητα, στην γιδοχώρα ακόμη θα υπάρχουν στρογγυλοφάναρα με ζεπρινγκ να μας σπ@νε τα @@ όλο το καλοκαίρι, κάθε καλοκαίρι, και όχι μόνο.
Θα υπάρχουν σαυρες ατμόσφαιρα χοντα 1.5 με μπουρί ματσακονισμένα απ τα παρκαρισματα να σκάνε τη 2α σε κάθε διασταύρωση.
Θα υπάρχουν 400αρια και 7μισαρια με χωνια να πηγαίνουν 40αρηδες απ το σπίτι της μάνας τους που μένουν, για καφέ (να μην τους λέει η γειτονιά φτωχούς με σκούτερ που κάνουν οικονομία).
Θα υπάρχουν μπαρμπάδες με αστρεα και καφάσι πίσω και ετοιμοθανατοι ντελιβεραδες που χαιρετησαν τον Καίσαρα, βάλανε το κράνος περικεφαλαια, κρέμασαν τα ποδάρια για να χωράει ανάμεσα το σακίδιο με τους καφέδες και βγήκαν για δουλειά. Θα υπάρχουν μαμάδες με ψηλό ποδήλατο και παιδικό καθισματακι στο ύψος του λουκω τους που θα βάζουν τα μεταξωτά και θα φυσάει και θα σκίζουν τα στοπ και τα κόκκινα πιο γρήγορα κι από ταριφες που όταν το ταξί τους που αφήνει ίχνη λαδιού όπου περνάει σαν τον κοντορεβυθούλη, φτάσει τον 4ο χρόνο παράτασης τα 25 χρονια, πάνε κι αγοράζουν από μαντραδες Οκταβια ντιεςτζι 1.9 λίτρων 19 ετών με δεύτερη μηχανή και το βάφουν μόνο εξωτερικά να το ταξινομησουν να βγάλει άλλα 3 χρονια...
Αξίζει σε αυτό το γιδότοπο να μαλωνετε για το αν θα κρατήσει καλύτερη μεταπώληση το σε τρίο ή το λιφ; -
Εμένα με ενδιαφέρει η υπόθεση με το ποδήλατο και τα μεταξωτά.
Μετά τι έγινε;
-
@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Είναι ξεκάθαρο ότι όπως ο Έλληνας δεν αλλάζει κόμμα και ομάδα δεν αλλάζει και άποψη για το καύσιμο. Εγώ δεν θα συνεχίσω γιατί είναι απλά μάταιο. Ο καθένας ας πάρει ότι του αρέσει και τον βολεύει. Έχω και την αγωνία μου. Κάνω ένα update στο iD.3 μου και επειδή είναι το πρώτο που κάνω από την στιγμή που το πήρα και έχει συμβεί να brikαρει σε κάποιους έχω χ@στει πάνω μου. Άρε diesel και πάλι diesel!!! Χαχαχαχαχα
Καταλήξαμε τι έφταιγε στον σινογιωργο; Η 12v ή κάτι άλλο; Το τραγικό στην ιστορία ήταν ότι δεν ήξερε ή αντιπροσωπεία της Πάτρας τι να κάνει με το γαμωlaptop και έπρεπε να κουβαληθεί άνθρωπος από την Αθήνα. Ελεος!
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εχεις δίκιο. Μας πιάσανε κότσους. Πάω να το φουνταρω και να αγοράσω σετριο
Ηλεκτρικό προφανώς...
Αυτό πάντως που δεν σχολιάζετε στην συζήτηση σας και είναι όλη η ουσία, είναι πως θα είναι τα ηλεκτρικά σε 5 χρόνια και σε 10 χρόνια και σε 15 χρόνια.
Οπότε όποιος πάρει σήμερα και θέλει να το πουλήσει σε 15 χρόνια, δεν θα συγκρίνεται με καμία τιμή από τα παραπάνω, γιατί όλα θα είναι πολύ πιο εξελιγμένα τεχνολογικά από το σημερινό.
Αν πούμε λοιπόν ότι τότε το σημερινό των 40000 ηλεκτρικό, κάνει 50000 λόγω πληθωρισμού και το πολύ πιο σύγχρονο από το σημερινό, αλλά πιο πίσω τεχνολογικά από το καινούργιο κάνει 25000, αντίστοιχα το 10 ετίας θα κάνει 12000 και το 15000 ότι προαιρείσθε...
Μετά από 15 χρόνια τι τιμή περιμένεις να πιάσεις σε οποιαδήποτε mainstream αμάξι;;; Ας μην παραλογιζόμαστε και τελείως πια…
-
Αναλογικά μεγαλύτερη από το ηλεκτρικό γιατί η τεχνολογία του δεν έχει αλλάξει τόσο όσο τα ηλεκτρικά.
-
Προβλέπω ότι μία επιπλέον στρέβλωση της αγοράς με τα ηλεκτρικά πιστεύω θα είναι η κάτωθι:
Έστω ότι κάποιος θέλει ένα αμάξι πόλης. Τι θα σκεφτόταν να πάρει στην κανονική αγορά? Ένα Πάντα, ένα Κόρσα, ένα Πόλο, ένα Κλιό, ένα Γιώρη, κοκ, ή ένα Ληπμότορ σε ηλεκτρικό. Καινούργιο ή μετάχειρο, είναι δευτερεύον αυτό.
Με τα ηλεκτρικά θα γίνει σε κάποιο βαθμό το εξής:
Θα έχεις ένα π.χ. ΒΥΔ Αττο 3, ένα Τέζλα 3, ένα Κόνα, κοκ, δεκαετίας, το οποίο θα έχει τη μικρή μπαταρία, η οποία θα έχει πέσει κι όλας και δεν θα μπορείς να πας ακατούρητος το ταξίδι που πήγαινες κάποτε. Θα λες λοιπόν, αντί να το πουλήσω μπιρ παρά, και να περιμένω μήνες μπας και τηλεφωνήσει και κάποιος, δεν το κρατάω για πόλης? Χέστηκα αν η αυτονομία του είναι πλέον π.χ. 250 χλμ. μόνο αντί για 400, εγώ 150 χλμ. κάνω τη βδομάδα, μια χαρά μου κάνει.
Ή αντίστοιχα, αν δεν έχεις, θα αγοράσεις ένα τέτοιο, γι' αυτό το σκοπό.
Το λέω γιατί όταν εγώ συνειδητοποίησα ότι θέλω 8-10 χήνες για ένα μετάχειρο σετρίο, και ακόμη περισσότερα για ένα γιώρη, είπα να πάρω ένα ΜΧ-30.
Βρίσκεις πάμπολλα 4ετίας με 12-14 χιλιάρικα στη Γερμανία, με 30-40-50.000! χλμ. Αμάξι που καινούργιο έκανε 35 καφετιά, και κάτι σετρίο τα κατουράει στη σειρά. Θα μου πείτε με 200 χλμ. αυτονομία δεν μπορείς να πας ταξίδι. Χέστηκα, έχω άλλα 2 ιχ γι' αυτό το σκοπό. Επίσης, δεν έχει πίσω κάθιζμα. Ισχύει η προηγούμενη απάντηση και εδώ.
Χουάι νοτ?
Θα δούμε Ένιακ και Τέζλα Σ να τα δουλεύουνε για πόλης, να μου το θυμάστε αυτό! Θα γίνουμε αμερική, που έχουν τα Κάμρυ τα 2.5 για να πηγαίνουν τα παιδιά στον παιδικό και να περνάνε μετά από το μανάβη, για να μην βγάλουν το Βε8 από το γκαράζ. -
Και γενικα, το 90% που αγοραζουν ηλεκτρικο το κανουν για οικονομια. Ενα 5% το κανει για οικολογικους λογους και αλλο ενα 5% το κανει αμιγως γιατι προτιμα την εμπειρια της ηλεκτροκινησης (μαζι με τα αρνητικα της) σε σχεση με τους μεκ.
Η προσσέγγισή σου είναι καθαρά ρασιοναλιστική, αφού δεν περιλαβάνει σχεδόν κανένα παρορμητικό παράγοντα.
Π.χ. που είναι η φιγούρα, το πουλ μουρ?
Επίσης, που είναι το σχεδόν ακαριαίο 0-100?Νομίζω αρκετοί αγοράζουν γι΄αυτά τα 2.
-
Ναι ακριβώς θα έχουμε 3-4 αμάξια ο καθένας μας οπότε γιατί να αγχωθούμε ?
-
Εγω να ρωτήσω κατι που δεν εχω καταλάβει.
Γιατί ενα θερμικο με 300000 χλμ θα εχει λιγότερη απαξίωση απο ένα ηλεκτρικό αντίστοιχων χιλιομέτρων;
Είναι φτιαγμένα απο βιμπρανιο; -
@teo-mak said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγω να ρωτήσω κατι που δεν εχω καταλάβει.
Γιατί ενα θερμικο με 300000 χλμ θα εχει λιγότερη απαξίωση απο ένα ηλεκτρικό αντίστοιχων χιλιομέτρων;
Είναι φτιαγμένα απο βιμπρανιο;ο γιατρος εχει πει να λεμε "ναι"
-
Και γενικα, το 90% που αγοραζουν ηλεκτρικο το κανουν για οικονομια. Ενα 5% το κανει για οικολογικους λογους και αλλο ενα 5% το κανει αμιγως γιατι προτιμα την εμπειρια της ηλεκτροκινησης (μαζι με τα αρνητικα της) σε σχεση με τους μεκ.
Tα στατιστικά νούμερα τα θεωρώ αυθαίρετα, αλλά και αλήθεια να είναι πολύ απλά το 90% αγοράζει λάθος αμάξι για λάθος λόγους, ειναι τόσο απλό! Ό,τι και να λέμε, άλλοι είναι οι λόγοι αγοράς ηλεκτρικού και το καταλαβαίνεις εαν οδηγήσεις έστω και 1 ώρα ένα Τέσλα και μετά ένα οποιοδήποτε άλλο σεντάν των 40Κ. Η οικονομία ειναι το μπόνους αλλά και ο τελευταίος λόγος αγοράς ενώ Τέσλα.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
γιατι να παρει καποιος ηλεκτρικο αυτη τη στιγμη? Για να χανει χρονο στο ταξιδι κανοντας ολοκληρο πλανο για το που θα φορτισει και περιμενοντας μισαωρα στους φορτιστες? Κι ολα αυτα αν εχει ιδιωτικο παρκινγκ κλπ κλπ.
Αν ενα βασικο θετικο εχουν τα ηλεκτρικα αυτο ειναι υποτιθεται το κοστος χρησης και συντηρησης.Διαφωνώ, το έχω γράψει πολλές φορές, ειναι λάθος συλλογισμός αυτός. Το χαμηλότερο κόστος χρήσης είναι η θετική παρενέργεια, το μπόνους. Το ηλεκτρικό το παίρνει κάποιος γιατι συνολικά ειναι ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο με πολύ ανώτερη εμπειρία οδήγησης. Εαν κάποιος αγοράζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο λόγω κόστους χρήσης, απλά κάνει μεγάλο λάθος και το αγοράζει για λάθος λόγους και με λάθος κριτήρια.
Οχι απαραιτητα.
Αν καποιος ηθελε να παρει αυτοκινητο και ειχε σκοπο να δωσει πχ, 15k για να παρει ενα yaris πχ,αν σκεφτει πως δινοντας αλλα 5k παει σε dolphin και μακροπροθεσμα γλιτωνει παρα πολλα λεφτα, το κανει ως επενδυση.
Το ιδιο και με καποιον που ειχε σκοπο να δωσει 25-30k για συμβατικο και εδωσε 30-35k για tesla. -
Αναλογικά μεγαλύτερη από το ηλεκτρικό γιατί η τεχνολογία του δεν έχει αλλάξει τόσο όσο τα ηλεκτρικά.
Σε 15 χρονια τα συμβατικα θα τα πουλανε για μια τυροπιτα, εκτος κι αν ειναι τιποτα σπανια και συλλεκτικα τυπου S2000 που θα πιασουν 50ρικα.
-
Αφηστε το χρονο να μιλησει, βιαζεστε στα συμπερασματα σας, οι μεγαλυτεροι ισως θυμουνται τον πολεμο και τη ραδιο αρβυλα που εφαγε η αμολυβδη και τα καταλυτικα το 1990.
-
Οπότε το να δαιμονοποιουν τις απαιτητικες τεχνολογίες δεν είναι περίεργο.Eγω παντως δεν δαιμονοποιησα κατι. Ερωτησεις κανω και βλεπω οτι δεν υπαρχουν ξεκαθαρες απαντησεις.
Δεν διαβασα να γραφει καποιος με βεβαιοτητα οτι ενα ηλεκτρικο μετα απο 200.000 χλμ (γιατι κολλησαν ολοι στις 300.000) και 15 χρονια, που ειναι ενα πολυ ευλογο διαστημα να κρατησει καποιος το αυτοκινητο του, θα εχει 90+% μπαταριας.
Διαβαζω να γραφεται ποσο κοστιζει το diesel και οι φθορες του, ποσο ειναι το κοστος της βενζινης κλπ κλπ, πετωντας τη μπαλα στην εξεδρα. Αυτα ολα ειναι γνωστα, το αγνωστο ειναι πως θα ειναι η μπαταρια σε 15 χρονια με νορμαλ χρηση.
Και στην τελικη αν το κοστος χρησης και συντηρησης τους βγαινει μια η αλλη, γιατι να παρει καποιος ηλεκτρικο αυτη τη στιγμη? Για να χανει χρονο στο ταξιδι κανοντας ολοκληρο πλανο για το που θα φορτισει και περιμενοντας μισαωρα στους φορτιστες? Κι ολα αυτα αν εχει ιδιωτικο παρκινγκ κλπ κλπ.
Αν ενα βασικο θετικο εχουν τα ηλεκτρικα αυτο ειναι υποτιθεται το κοστος χρησης και συντηρησης. Ε αν αυτο παει περιπατο, τοτε αλλο σοβαρο πλεονεκτημα προς ωρας δεν υπαρχει. Κι αυτο εξαρταται ξεκαθαρα απ'την αντοχη της μπαταριας. Για την οποια κανεις δεν ειναι βεβαιος απ'οσα εχω συμπερανει.Συμφωνώ με όσα λες, και τελικά δεν πήρα ακόμη ηλεκτρικό πήρα υβριδικό.
Οι λόγοι είναι όσοι περιγράφεις, δηλαδή έχει περάσει η 15ετια και είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται και θα πωληθεί ως μεταχειρισμένο, αν και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εξασφαλίζουν τις μελλοντικές, πολλά μπορεί να αλλάξουν.
Το να βγει κάποιος να ισχυριστεί οτιδήποτε για μετά από 15 χρόνια, είναι απλά ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ όσο κι αν δικαιολογησει το σκεπτικό του.
Ισχύει όμως το εξής.
Απ όσους για παράδειγμα πήραν ένα φουλ υβριδικό, που είναι αθόρυβο, καίει το μισό καύσιμο απ ένα συμβατικό, είναι αυτόματο κι αξιόπιστο, στο μεγαλύτερο κομμάτι της λειτουργίας του αθόρυβο, με κλιματισμό που δουλεύει με ελάχιστο κόστος (2-3 δεκαδικά ψηφία ανεβάζει τη κατανάλωση) θέλει λιγότερα αναλωσιμα κλπ. το 90% ΔΕΝ πρόκειται να ξαναγυρισουν σε απλό συμβατικό χειροκίνητο θερμικό, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν ισχύει υπέρ του δεύτερου.
Το αντίστοιχο με τα ηλεκτρικά, η εμπειρία χρήσης από μόνη της θα δελεάζει και θα κρατήσει το 90% όσων τα αγοράσουν, ακόμη κι αν αποδειχθεί ακριβότερο συνολικά, ακόμη κι αν αποδειχθεί λιγότερο οικολογικό κλπ.
Άλυτο πρόβλημα εμβέλειας θα έχει ο ένας ή δύο στους 10.
Μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε απ αυτά που διαθέτουν οι βιομηχανίες, δεν τις καθοδηγούμε εμείς όπως νομίζουμε. -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν ενα βασικο θετικο εχουν τα ηλεκτρικα αυτο ειναι υποτιθεται το κοστος χρησης και συντηρησης. Ε αν αυτο παει περιπατο, τοτε αλλο σοβαρο πλεονεκτημα προς ωρας δεν υπαρχει. Κι αυτο εξαρταται ξεκαθαρα απ'την αντοχη της μπαταριας. Για την οποια κανεις δεν ειναι βεβαιος απ'οσα εχω συμπερανει.Δεν θα έχει μετά από 200000χλμ πάνω από 90% μπαταρία σιγουρα. Μην το πάρεις .
Ξεκάθαρο Όχι , καθαρή απάντηση
Μείνε με βενζίνη καλύτερα. Τα βενζίνη μετά από 200000χλμ είναι σαν καινούργιος ο κινητήρας . Δεν χάνουν ούτε 1% σε απόδοση σε τίποτα, ούτε παραπάνω καίνε, ούτε τσιμπάνε λάδια ούτε τίποτα . Άρα αξίζουν
Αυτονομια παντως σιγουρα δεν χανουν. Ουτε πτωση αποδοσης εχουν αν ειναι σωστα συντηρημενα, τουλαχιστον αισθητη. Και στη χειροτερη κανεις ενα ρεκτιφιε και με κανα διχιλιαρο μαξ ειναι σαν καινουριο, τουλαχιστον για πιο απλους κινητηρες, δεν μιλαμε για v8, δεν δινεις ενα δεκαχιλιαρο για να μπορεις απλα να εχεις επαρκη αυτονομια.
Παντως γιατι θιγεστε τοσο πολυ ορισμενοι ειναι αποριας αξιο. Ουτε μετοχοι της τεσλα ή των εταιρειων παραγωγης μπαταριων να ησασταν. Εδω μιλαμε με επιχειρηματα για τα υπερ και τα κατα των ηλεκτροκινητων και κανετε λες και σας εθιξαν την υποληψη.
Πιο ρεκτιφιέ βρε μαύρε ; Για καμία μαλκοτσι νομίζεις ότι μιλάμε ;
Το ανοιγμα του κινητηρα και επισκευη σε ο,τι χρειαζεται πως το λες εσυ ο ηλεκτροκινητος ο γνωστης, lifting?
-
Botox
-
Εχεις δίκιο. Μας πιάσανε κότσους. Πάω να το φουνταρω και να αγοράσω σετριο
Ηλεκτρικό προφανώς...
Αυτό πάντως που δεν σχολιάζετε στην συζήτηση σας και είναι όλη η ουσία, είναι πως θα είναι τα ηλεκτρικά σε 5 χρόνια και σε 10 χρόνια και σε 15 χρόνια.
Οπότε όποιος πάρει σήμερα και θέλει να το πουλήσει σε 15 χρόνια, δεν θα συγκρίνεται με καμία τιμή από τα παραπάνω, γιατί όλα θα είναι πολύ πιο εξελιγμένα τεχνολογικά από το σημερινό.
Αν πούμε λοιπόν ότι τότε το σημερινό των 40000 ηλεκτρικό, κάνει 50000 λόγω πληθωρισμού και το πολύ πιο σύγχρονο από το σημερινό, αλλά πιο πίσω τεχνολογικά από το καινούργιο κάνει 25000, αντίστοιχα το 10 ετίας θα κάνει 12000 και το 15000 ότι προαιρείσθε...
Μετά από 15 χρόνια τι τιμή περιμένεις να πιάσεις σε οποιαδήποτε mainstream αμάξι;;; Ας μην παραλογιζόμαστε και τελείως πια…
Δεν μ'ενδιαφερει εμενα προσωπικα γιατι δεν πουλαω, γι'αυτο και αγοραζω καινουρια για να τα κρατησω για πολυ καιρο. Εμενα μ'ενδιαφερει να βγαλω καμια 20ετια με το ιδιο αυτοκινητο σιγουρα, κατι που με το ηλεκτρικο δεν ξερω αν γινεται.
Γιατι εκει που μιλουσαμε με επιχειρηματα, στο τελος οι μισοι το γυρισαν (oχι εσυ) στο οτι δεν αλλαζει μυαλα ο Ελληνας και στα euro6.
Ε ενταξει, ας το παω ετσι κι εγω. Οι ηλεκτροκινητοι κανατε μακραν την καλυτερη επιλογη, οι μπαταριες θα κρατησουν 20 χρονια κι αν δεν κρατησουν δεν πειραζει γιατι ειναι πολλα τα 20 χρονια για ενα αμαξι και επισης ουτε τα euro 6 κρατανε πολυ και καινε και βενζινη αρα ειναι για πεταμα και απαρχαιωμενα.
Ασε που οταν φορτιζεις στην εθνικη μπορει να κανεις και δημοσιες σχεσεις το μισαωρακι αυτο και να περασει η ωρα πιο ευχαριστα οποτε εχεις κι εκει και πλεονεκτημα.
Και ζησαν αυτοι καλα και οι ηλεκτροκινητοι φανατικοι καλυτερα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης