-
Στο site iSeeCars χτυπήστε "Top 25 Cars That Hold Their Value the Best – and the 25 Worst". Αναφέρει μια ενδιαφέρουσα έρευνα ως προς την απαξίωση των αυτοκινήτων μετά από 5 χρόνια από την αγορά τους. Είναι μια καλή σφυγομέτρηση ως προς το που θα κινηθεί η αγορά μέχρι το 2030 λόγω ζήτησης (κυρίως υβριδικά)
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla 2019:
Στο site iSeeCars χτυπήστε "Top 25 Cars That Hold Their Value the Best – and the 25 Worst". Αναφέρει μια ενδιαφέρουσα έρευνα ως προς την απαξίωση των αυτοκινήτων μετά από 5 χρόνια από την αγορά τους. Είναι μια καλή σφυγομέτρηση ως προς το που θα κινηθεί η αγορά μέχρι το 2030 λόγω ζήτησης (κυρίως υβριδικά)
Για τα diesel που οι τιμές των μεταχειρισμένων είναι στα ύψη τι λέει η σελίδα αυτή; Γιατί μας είχαν ζαλίσει ότι θα καταργηθούν πριν λίγα χρόνια.
-
@kozani76 said in Toyota Corolla 2019:
Για τα diesel που οι τιμές των μεταχειρισμένων είναι στα ύψη τι λέει η σελίδα αυτή; Γιατί μας είχαν ζαλίσει ότι θα καταργηθούν πριν λίγα χρόνια.
Ενταξει τα diesel εχουν το δικο τους κοινο.Μικροτερα απ οτι πριν αλλα εχουν ακομα.
Δεν ειναι η αγορα του αυτοκινητου αλλα θεωρω πλεον ή σε λιγο καιρο η αγορα ανταλλακτικων. -
16/25 ix με τη λιγότερη απαξίωση είναι της κίτρινης φυλής. See a pattern here? Άσχετα αν τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά είναι κατασκευής στη ζώνη νάφτα.
Και αντίστοιχα, μόνο 2/25 'κιτρινα' σε αυτά με τη χειρότερη απαξίωση.
Το νούμερο-σεισμός όμως είναι το 4/25 της ΠόρΣ στην καλή 25άδα. -
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
160; Άρα ήσου κοντά στην τελική.
Θεωρητικά. Αλλά έχω ξαναπάει αρκετές φορές τόσο - απλά όχι στα ανηφορικά κομμάτια, όχι γιατι δεν πάει αλλά γιατί με ενοχλεί ο θόρυβος για πολύ ώρα.
@wantone said in Toyota Corolla 2019:
Με τις αυξησεις ομως που εκανε η Τογιοτα δεν υπαρχει περιπτωση να γινει ποτε αποσβεση η διαφορα 2-3 λτ στα 100 με αντιστοιχο απλο θερμικο. Στις παλιες τιμες που αγορασες συμφωνω οτι εχεις πολλαπλα οφελη.
-
Δεν πήρα το αμάξι με σκοπό να κάνω καποια απόσβεση, έχω γράψει αναλυτικά πως το πήρα, τους λόγους και πως έκανα την επιλογή.
-
Η ανάρτησή μου δεν είχε στόχο να πω πόσο λίγο ή πολύ καίει, άλλά το ότι κινήθηκα με το τρόλει (όπως το λένε πολύ) πιο γρήγορα από το 90% των οδηγών που συνάντησα...οπότε μάλλον φοβούνται τα πρόστιμα ή την κατανάλωση...χαχα!!
-
Σε κάθε περίπτωση απόσβεση γίνεται, εφόσον συγκρίνουμε με ίδιας τιμής θερμικό (όπως έκανα εγώ, όταν κοίταζα αμάξια). Δηλαδή για παράδειγμα 2 αμάξια των €30.000 αμφότερα, το ένα καίει Μ.Ο 9 και το άλλο 5, άρα διαφορά €8/100, 800 στις 10.000χλμ. Εαν τώρα κάποιος το πληρώσει πολύ πιο ακριβά με σκοπό την οικονομία, ναι δεν έχει νόημα.
-
-
Η αποσβεση θα γινει ειτε σε βενζινη ειτε σε μεταπωληση που ολες οι αλλες εταιριες στα ιδια χρονια και στην ιδια τιμη με ενα toyota θα εχουν χασει τουλαχιστον 15% περισσοτερη αξια απ οτι ενα toyota.
Να προσθεσω ακομα πως οποιο και να παρουμε και το συγκρινουμε με toyota φθηνοτερη σου βγαινει τελικη τιμη(οχι με επιτοκιο εκει εχει μεγαλο φαουλ).
Μπηκα να δω focus το εφτιαξα οπως ηθελα (κοντα στο gr 1.8 140hp corolla) και χειροκινητο 125 αλογα mildhybrid μου βγαινει 33 με τα 1000 εκπτωση. -
Ερώτηση για το καντράν. Γιατί όταν αλλάζω με τα βελάκια (<-, ->) στο τιμόνι τι πληροφορία θέλω να μου δείχνει (πχ. επιλέγω πιέσεις ελαστικών) χάνετε η ρύθμιση όταν ξαναμπώ να οδηγήσω;
-
@niomode said in Toyota Corolla 2019:
Είχα γράψει παλιότερα στο forum για επιλογή μεταξύ corolla και auris και μπορεί να το έχει ήδη αναφέρει κάποιος αλλά θα το ρωτήσω (αν και είναι ακόμα νωρίς, λογικά από τα Χριστούγεννα και μετά θα προχωρήσω σε κάποια αγορά κλείδωσα σε corolla hybrid μεταχειρισμένη). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος την 2λιτρη corolla να γράψει κάποιες εντυπώσεις. Με ενδιαφέρει κυρίως η κατανάλωση, και η οδήγηση σε πόλη αλλά και σε ανοιχτούς περιφερειακούς δρόμους. Θέλω να έχει σπιρτάδα και λίγο γκάζι, να το νιώθω ζωντανό το αυτοκίνητο να κάνω να τα σαββατοκύριακα καμιά βόλτα και να το πατάω λίγο παραπάνω. Ξέρω δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων και υπάρχουν επιλογές όπως το Golf ή το Focus στα ίδια λεφτά, αλλά μου αρέσει τις καθημερινές για μετακινήσεις σε δουλειά που είναι μες το κέντρο να μην καίει και να πηγαίνω με τη μπαταρία κυρίως και τα σκ να το χαίρομαι. Και σαλόνια και αλώνια δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω χαχαχα. Και σε test drive σε μάντρες να προχωρήσω δεν θα καταλάβω πολλά φαντάζομαι οπότε οποιαδήποτε άποψη και γνώμη θα την εκτιμήσω
Καλημερα, τωρα ειδα το μηνυμα σου.
εγω εχω το station 2.0l. μεχρι τωρα εχω κανει μονο 20.000χλμ
το εχω στο eco αλλα συχνα το βαζω και στο sport, δηλ δεν κυνηγαω παντα την χαμηλοτερη καταναλωση, η οποια ειναι κολλημενη εδω και μηνες στο 6.4.
να σημειωσω οτι πιανω και τελικη, αλλα και κανω αποτομη οδηγηση, οταν βεβαια ειμαι σχεδον μονος μου σε μεγαλο δρομο.
δηλ προχθες πηγα απο κηφισια-πετραλωνα απο εθνικη και ειχα 3.4 καταναλωση, απογευμα ηταν με λιγο κινηση, Ομως αντιστροφα η ιδια διαδρομη, με μεγαλη ταχυτητα και επιταχυνσεις +υψομετρικη διαφορά 7.5 λ/100χλμαπο κρατηματα δεν εχω κανενα παραπονο, και ουτε μου εχει φυγει σε καμια στροφη χαχα.
αυτα πανω κατω, παντως εαν με ρωτησεις τωρα, και παλι αυτο θα αγοραζα εαν επαιρνα αμαξι τωρα. αλλα με ηλιοροφη, εαν μπαινει.
τελος εαν εισαι απο Αθηνα, μπορουμε να βρεθουμε να το δεις απο κοντα, διαφορετικα, οτι αλλο θελεις ρωτα
Νικος -
Σήμερα μου πέρασαν την κρεμαγιέρα. Δεν πλήρωσα τίποτα ούτε για το ανταλλακτικό ούτε για την εργασία. Διανύω ήδη τον 6ο χρόνο χρήσης του αυτοκινήτου και έχω λίγο πάνω από 80.000 χλμ.
Συνολικά, είμαι το ίδιο ευχαριστημένος όσο και τις πρώτες ημέρες που το αγόρασα. -
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Εδώ και λίγους μήνες παρατήρησα έναν πολύ ήπιο θόρυβο που εμφανιζόταν σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Στην ουδέτερη θέση του τιμονιού/τροχοί στην ευθεία και στρέφοντας το τιμόνι απαλά (είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά) ακούγεται ένα πολύ απαλό "τακ". Επιπλέον, ίσως και άσχετο, κατά την ήπια επιτάχυνση και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, όπως επίσης και κατά την ήπια επιβράδυνση και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες ακούγεται πολύ ήπιο "τακ". Εχθές πήγα στο σέρβις και το ανέφερα. Η πρώτη αντίδραση του "διαγνώστη" (πρώτη φορά άκουσα αυτό τον όρο) ήταν πως δεν ακούει τίποτα. Οι άλλοι δύο τεχνικοί σύμβουλοι ζήτησαν να χαμηλώσουν τη μουσική που ακουγόταν και άκουσαν προσεκτικά. Ο "διαγνώστης" επέμενε πως έτσι κάνουν όλα και αντέτεινα πως μέχρι πρόσφατα δεν έκανε τέτοιους ήχους το αυτοκίνητο. Είπε πως θα σφίξουν τις βίδες στην κρεμαγιέρα και θα δουν.
Ο τεχνικούς σύμβουλος στο τέλος του σέρβις με ενημέρωσε πως έχει όντως πρόβλημα η κρεμαγιέρα. Επειδή το όχημα είναι στο πέμπτο έτος του (στο έκτο πλέον), πρέπει να πάρουν έγκριση από την Toyota Ελλάς για την αντικατάσταση στα πλαίσια της εγγύησης. Θα με ενημερώσει πιθανότατα τη Δευτέρα.
Ήρθε η ώρα να δω και εγώ στην πράξη την περιλάλητη εξυπηρέτηση πελατών. Θα σας ενημερώσω.Εχω ακριβώς το ίδιο θέμα.οταν είχα πάει στο σέρβις μου λέγαν δεν άκουσαν τίποτα. Στο κάλυψε τελικά η εγγύηση;εκτός εγγύησης σου είπαν τι κόστος έχει;
-
Το πέρασαν στην εγγύηση και δεν πλήρωσα παρά μόνο την αναγκαία ευθυγράμμιση σε συνεργείο έξω. Το κόστος του ανταλλακτικού ήταν περίπου 1300€.
Με την αλλαγή της κρεμαγιέρας σταμάτησε και ο θόρυβος. -
@hamurabizzz said in Toyota Corolla 2019:
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Εδώ και λίγους μήνες παρατήρησα έναν πολύ ήπιο θόρυβο που εμφανιζόταν σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Στην ουδέτερη θέση του τιμονιού/τροχοί στην ευθεία και στρέφοντας το τιμόνι απαλά (είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά) ακούγεται ένα πολύ απαλό "τακ". Επιπλέον, ίσως και άσχετο, κατά την ήπια επιτάχυνση και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, όπως επίσης και κατά την ήπια επιβράδυνση και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες ακούγεται πολύ ήπιο "τακ". Εχθές πήγα στο σέρβις και το ανέφερα. Η πρώτη αντίδραση του "διαγνώστη" (πρώτη φορά άκουσα αυτό τον όρο) ήταν πως δεν ακούει τίποτα. Οι άλλοι δύο τεχνικοί σύμβουλοι ζήτησαν να χαμηλώσουν τη μουσική που ακουγόταν και άκουσαν προσεκτικά. Ο "διαγνώστης" επέμενε πως έτσι κάνουν όλα και αντέτεινα πως μέχρι πρόσφατα δεν έκανε τέτοιους ήχους το αυτοκίνητο. Είπε πως θα σφίξουν τις βίδες στην κρεμαγιέρα και θα δουν.
Ο τεχνικούς σύμβουλος στο τέλος του σέρβις με ενημέρωσε πως έχει όντως πρόβλημα η κρεμαγιέρα. Επειδή το όχημα είναι στο πέμπτο έτος του (στο έκτο πλέον), πρέπει να πάρουν έγκριση από την Toyota Ελλάς για την αντικατάσταση στα πλαίσια της εγγύησης. Θα με ενημερώσει πιθανότατα τη Δευτέρα.
Ήρθε η ώρα να δω και εγώ στην πράξη την περιλάλητη εξυπηρέτηση πελατών. Θα σας ενημερώσω.Εχω ακριβώς το ίδιο θέμα.οταν είχα πάει στο σέρβις μου λέγαν δεν άκουσαν τίποτα. Στο κάλυψε τελικά η εγγύηση;εκτός εγγύησης σου είπαν τι κόστος έχει;
Βρίσε τους, αν σου διαμαρτυρηθούν, πες πως δεν άκουσες τιποτα
-
@s2000 said in Toyota Corolla 2019:
@niomode said in Toyota Corolla 2019:
Είχα γράψει παλιότερα στο forum για επιλογή μεταξύ corolla και auris και μπορεί να το έχει ήδη αναφέρει κάποιος αλλά θα το ρωτήσω (αν και είναι ακόμα νωρίς, λογικά από τα Χριστούγεννα και μετά θα προχωρήσω σε κάποια αγορά κλείδωσα σε corolla hybrid μεταχειρισμένη). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος την 2λιτρη corolla να γράψει κάποιες εντυπώσεις. Με ενδιαφέρει κυρίως η κατανάλωση, και η οδήγηση σε πόλη αλλά και σε ανοιχτούς περιφερειακούς δρόμους. Θέλω να έχει σπιρτάδα και λίγο γκάζι, να το νιώθω ζωντανό το αυτοκίνητο να κάνω να τα σαββατοκύριακα καμιά βόλτα και να το πατάω λίγο παραπάνω. Ξέρω δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων και υπάρχουν επιλογές όπως το Golf ή το Focus στα ίδια λεφτά, αλλά μου αρέσει τις καθημερινές για μετακινήσεις σε δουλειά που είναι μες το κέντρο να μην καίει και να πηγαίνω με τη μπαταρία κυρίως και τα σκ να το χαίρομαι. Και σαλόνια και αλώνια δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω χαχαχα. Και σε test drive σε μάντρες να προχωρήσω δεν θα καταλάβω πολλά φαντάζομαι οπότε οποιαδήποτε άποψη και γνώμη θα την εκτιμήσω
Καλημερα, τωρα ειδα το μηνυμα σου.
εγω εχω το station 2.0l. μεχρι τωρα εχω κανει μονο 20.000χλμ
το εχω στο eco αλλα συχνα το βαζω και στο sport, δηλ δεν κυνηγαω παντα την χαμηλοτερη καταναλωση, η οποια ειναι κολλημενη εδω και μηνες στο 6.4.
να σημειωσω οτι πιανω και τελικη, αλλα και κανω αποτομη οδηγηση, οταν βεβαια ειμαι σχεδον μονος μου σε μεγαλο δρομο.
δηλ προχθες πηγα απο κηφισια-πετραλωνα απο εθνικη και ειχα 3.4 καταναλωση, απογευμα ηταν με λιγο κινηση, Ομως αντιστροφα η ιδια διαδρομη, με μεγαλη ταχυτητα και επιταχυνσεις +υψομετρικη διαφορά 7.5 λ/100χλμαπο κρατηματα δεν εχω κανενα παραπονο, και ουτε μου εχει φυγει σε καμια στροφη χαχα.
αυτα πανω κατω, παντως εαν με ρωτησεις τωρα, και παλι αυτο θα αγοραζα εαν επαιρνα αμαξι τωρα. αλλα με ηλιοροφη, εαν μπαινει.
τελος εαν εισαι απο Αθηνα, μπορουμε να βρεθουμε να το δεις απο κοντα, διαφορετικα, οτι αλλο θελεις ρωτα
ΝικοςΕυχαριστώ πολύ Νίκο, είναι νωρίς ακόμα για να προχωρήσω σε αγορά, έχω ήδη δει κάποια μοντέλα από κοντά κυρίως 1800αρια. Είχα την τύχη να δω και ένα 2000αρι και όταν με το καλό γίνει η αγορά θα επανέλθω για περισσότερες πληροφορίες. Αυτό ήθελα να μάθω κυρίως αν έχει κάποιος το αυτοκίνητο και έχει ολοκληρωμένη άποψη γιατί τα reviews είναι λίγα για το 2000αρι και δεν έχουν πολλές πληροφορίες κυρίως για την μακροχρόνια συμβίωση με το αυτοκίνητο!
-
Να κάνω μια ερώτηση αν γνωρίζετε.
Το Swace πότε άλλαξε στον κινητήρα των 140 hp ? -
Μαζί με την Corolla. '23
-
@piliourits said in SUZUKI FORUM:
Να κάνω μια ερώτηση αν γνωρίζετε.
Το Swace πότε άλλαξε στον κινητήρα των 140 hp ?Δεν το γνώριζα καν Πιλιου. Παραμένει ο ίδιος κυβισμός;
-
@groover1972 said in SUZUKI FORUM:
Δεν το γνώριζα καν Πιλιου. Παραμένει ο ίδιος κυβισμός;
Ναι. Η αύξηση της ιπποδύναμης οφείλεται μόνο στον ηλεκτροκινητήρα, ο θερμικός παραμένειςίδιος και απαράλαχτος.
-
Δηλαδή όσα αναφέρονται σαν "model year 23" έχουν όντως τον κινητήρα στα 140 άλογα...
Νομίζω θα έχουμε εξελίξεις σύντομα -
Δηλαδή όσα αναφέρονται σαν "model year 23" έχουν όντως τον κινητήρα στα 140 άλογα...
Κανονικά ναι, αλλά θελει προσοχή γιατί καποια ηταν στην αλλαγή επάνω.
ΥΓ: εαν συνεχιστει η κουβέντα στο αντίστοιχο θεμα παρακαλώ. Θα μεταφέρω και αυτα μολις μπορέσω.
-
Νομίζω θα έχουμε εξελίξεις σύντομαΛογικά θα έχουν και το full digital πίνακα οργάνων...οπότε και από εκεί μπορείς να αναγνωρίσεις τις εκδόσεις...
Με το καλό!!!
Toyota Corolla 2019