-
Τι ωραίο έχει μια a class πέρα από τα μοτερ της Renault ?
-
@red_monster said in VW Golf MK 8:
Τίποτα, αλλά η A class δεν ειναι και Mercedes. Mercedes πλέον από Ε class και πάνω (άντε ίσως και η C με κάποιους συμβιβασμούς).
-
@arma13 said in VW Golf MK 8:
Μπορεί να ήταν γρήγορο το Passat 1.8T (που πράγματι ήταν ) αλλά σε διαδρομές με αρκετές στροφουλες έμενε πολυυυυυ πίσω από μια 156!
Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα γερμανικά γενικά είναι πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα και δύσκολα κάποιος να φύγει από την γερμανική σχολή και να πάει σε άλλη ειδικά άμα μιλάμε για τους γίγαντες BMW-Mercedes.
Φαντάζομαι 156 από δίλιτρη και πάνω, γιατί ακόμα και την 1.8 140 δε την έχω ικανή να μπορεί να το ακολουθήσει.
-
Η A class έχει το «ωραίο» πως για αλλαγή δίσκου, πρέπει να κατεβεί και το μοτέρ;
Η χαρά του μηχανικού δηλαδή.. -
@bassstarlet said in VW Golf MK 8:
Η A class έχει το «ωραίο» πως για αλλαγή δίσκου, πρέπει να κατεβεί και το μοτέρ;
Η χαρά του μηχανικού δηλαδή..Και για να βγαλεις μιζα παλι κρεμας το μοτερ.
-
Η χαρά του μηχανικού δηλαδή..Σοβαρά τώρα; Άρα ποια A-class. Μιλάμε για το 1/3 των mainstream οχημάτων εφόσον πρόκειται για τον γνωστό Tce....
-
Όταν βλέπω στο δρόμο αυτά τα μοντέλα, μου έρχεται στο μυαλό, η ατάκα του Καββαθά «κυρίες με ντεκαπάζ μαλλί»!
-
@red_monster said in VW Golf MK 8:
το χειρότερο αυτοκίνητο που ειχα με διαφορά. Περα απο το μοτέρ ολο το υπόλιπο ηταν για πέταμα. Οταν τελείωσε το leasing ανοιξα σαμπανια. Πηρα ενα Cupra Leon Hybrid 245 και επαθα πλάκα...
-
Ναι, αλλά τα με το A Class δεν τραβούσες την προσοχή στα gilfs/cougars?
-
Όχι γιατί διάβαζαν το μοντέλο και του έλεγαν Α κλασσε
Η επί το θεσσαλικωτερον Α κλας
-
Τα gilfs και τα cougars θα πρέπει να οδηγούν αυτές mercedes για να μας ρίξουν.
-
Όταν βλέπω στο δρόμο αυτά τα μοντέλα, μου έρχεται στο μυαλό, η ατάκα του Καββαθά «κυρίες με ντεκαπάζ μαλλί»!
Διόρθωση: Οξυζενέ!
-
Τρία χρόνια κατοχής του Golf 1,0 eTsi συμπληρώνονται την Δευτέρα και έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 19000 χιλιόμετρα με το τρίτο ετήσιο service να έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σάββατο.
Δεν μετάνιωσα στιγμή την αγορά του, δεν το λες fun το drive με την έννοια του petrolhead αλλά είναι ευχάριστο οδηγικά, άνετο στην καθημερινότητα και πολύ άνετο στην εκτός πόλης οδήγηση. Η ανάρτηση του είναι ισορροπημένη, άνετη, χωρίς να παίρνει μεγάλη κλίση στις στροφές. Σε κάποιες ανωμαλίες του δρόμου κοπανάει λίγο, αλλά δεν είναι συχνό φαινόμενο.
Πρακτικά είναι ένα όχημα το οποίο χαίρομαι να οδηγώ.Ο κινητήρας κινεί αξιοπρεπώς το όχημα, ειδικά στις συνθήκες του νησιού, οι μόνες στιγμές που αναζητώ περισσότερη δύναμη είναι αν έχει τέσσερις επιβάτες μέσα, και θέλω να κάνω προσπέραση σε ανηφορικό κομμάτι, ελάχιστες φορές δηλαδή.Έχουν κάνει φοβερή δουλειά στον κινητήρα, παρόλο που είναι τρικύλινδρος δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου στο ρελαντί, και στην επιτάχυνση ο ήχος που ακούγεται είναι μεν από τρικύλινδρο μοτέρ, αλλά λόγω ηχομόνωσης δεν ενοχλεί καθόλου.
Το dsg λειτουργεί απίστευτα ομαλά, πάντα επιλέγει την σωστή σχέση στο κιβώτιο και είναι μακράν το καλύτερα ρυθμισμένο διπλοσυμπλεκτο που έχω οδηγήσει. Θα ήθελα όμως στο καντράν να αναγράφει ποια σχέση έχει επιλέξει το κιβώτιο και στο D mode όπως το κάνει και στο S mode.
Όσον αφορά το mild hybrid εγώ βλέπω μεγάλη μείωση στην κατανάλωση γιατί στις συνθήκες που κινούμαι εγώ σβήνει αρκετά συχνά ο κινητήρας. Αν δεν υπήρχε το mild hybrid λογικά θα ήμουν 1,5 λίτρο πάνω σε κατανάλωση.
Τα φώτα του (led) είναι υπέρ αρκετά και εντυπωσιακά είναι τα εσωτερικά φώτα, πραγματικά το βράδυ φωτίζουν παρά πολύ καλά το εσωτερικό του, ενώ τα ατμοσφαιρικά φώτα του ρυθμίζονται και σε ένταση. Το Apple CarPlay δεν το έχω δοκιμάσει ποτε πρέπει να συνδέσω με καλώδιο κάποια στιγμή το κινητό για να δω πως παίζει.
Εξοπλιστικά δεν έχει κάποια έλλειψη ουσίας, αν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι θα ήταν το drip wipe στους εμπρός υαλοκαθαριστήρες και ειδοποίηση χαμηλής πληρότητας υγρού υαλοκαθαριστήρων.
Αρχικά με είχε ενοχλήσει που το εμπρός καπό δεν είχε αμορτισέρ (cost cutting mode on) αλλά δεν δίνω σημασία πια.Θα ήθελα περισσότερους χώρους για μικροαντικείμενα, θήκη γυαλιών πάνω από την πόρτα του οδηγού και ισως το ντουλάπι που μπαίνει κάτω από το κάθισμα του οδηγού (τα δύο τελευταία τα είχε το polo της συζύγου το 2003).Εργονομικά είναι ενοχλητικό που οι εμπρός αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι χαμηλά λόγο σχεδίασης του ταμπλό και ο παγωμένος αέρας έρχεται από χαμηλά, το clima που συνήθως όλοι το πειράζουμε εν κινήσει έχει συντόμευση για να σε πάει στην οθόνη του και η θερμοκρασία ρυθμίζεται πανεύκολα απλά πατώντας παρατεταμένα στην θερμοκρασία και την ανεβάζεις σέρνοντας το δάχτυλα αριστερά δεξιά.
Ήμουν άτυχος στο θέμα ελαστικών, ήρθε με πρώτη τοποθέτηση Nexen τα οποία έχουν παραδώσει πνεύμα, γλιστράνε πολύ πλέον και σε όλες τις συνθήκες και πρέπει να τα αλλάξω.
Το golf στην όγδοη γενιά του είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο όχημα και γεννιέται ένα ερώτημα, έχουν κάνει τόση καλή δουλειά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και η ολοένα και αυξανόμενη αύξηση πωλήσεων σε suv αποτρέπει υποψήφιους αγοραστές να το δοκιμάσουν ή μήπως έγινε το αντίστροφο, και η ολοένα και μειωμένη πώληση hatchback οδήγησε την Vw να εξελίξει το Golf?
-
30000 χιλιάρικα για golf??που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις μοτέρ και αυτόματο στα χέρια? Δεν μιλάω για τα υπόλοιπα.Εδω πρώην κάτοχος scirocco.Οι Γερμανοί θέλουν από ένα αυτοκίνητο να βγάλουν άλλο ένα... Τεράστιο όχι .... Αυτό είναι ο λόγος που έπιασαν πάτο.... Τώρα πάνε να μειώσουν λίγο τις τιμές αλλά δενννν
-
@mariolas said in VW Golf MK 8:
30000 χιλιάρικα για golf??που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις μοτέρ και αυτόματο στα χέρια? Δεν μιλάω για τα υπόλοιπα.Εδω πρώην κάτοχος scirocco.Οι Γερμανοί θέλουν από ένα αυτοκίνητο να βγάλουν άλλο ένα... Τεράστιο όχι .... Αυτό είναι ο λόγος που έπιασαν πάτο.... Τώρα πάνε να μειώσουν λίγο τις τιμές αλλά δενννν
Και τι να πάρεις με 30κ;
focus st line x εκει πάει κοντά 30.
Leon πάει και 28 νομίζω το fr. -
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Τρία χρόνια κατοχής του Golf 1,0 eTsi συμπληρώνονται την Δευτέρα και έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 19000 χιλιόμετρα με το τρίτο ετήσιο service να έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σάββατο.
Δεν μετάνιωσα στιγμή την αγορά του, δεν το λες fun το drive με την έννοια του petrolhead αλλά είναι ευχάριστο οδηγικά, άνετο στην καθημερινότητα και πολύ άνετο στην εκτός πόλης οδήγηση. Η ανάρτηση του είναι ισορροπημένη, άνετη, χωρίς να παίρνει μεγάλη κλίση στις στροφές. Σε κάποιες ανωμαλίες του δρόμου κοπανάει λίγο, αλλά δεν είναι συχνό φαινόμενο.
Πρακτικά είναι ένα όχημα το οποίο χαίρομαι να οδηγώ.Ο κινητήρας κινεί αξιοπρεπώς το όχημα, ειδικά στις συνθήκες του νησιού, οι μόνες στιγμές που αναζητώ περισσότερη δύναμη είναι αν έχει τέσσερις επιβάτες μέσα, και θέλω να κάνω προσπέραση σε ανηφορικό κομμάτι, ελάχιστες φορές δηλαδή.Έχουν κάνει φοβερή δουλειά στον κινητήρα, παρόλο που είναι τρικύλινδρος δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου στο ρελαντί, και στην επιτάχυνση ο ήχος που ακούγεται είναι μεν από τρικύλινδρο μοτέρ, αλλά λόγω ηχομόνωσης δεν ενοχλεί καθόλου.
Το dsg λειτουργεί απίστευτα ομαλά, πάντα επιλέγει την σωστή σχέση στο κιβώτιο και είναι μακράν το καλύτερα ρυθμισμένο διπλοσυμπλεκτο που έχω οδηγήσει. Θα ήθελα όμως στο καντράν να αναγράφει ποια σχέση έχει επιλέξει το κιβώτιο και στο D mode όπως το κάνει και στο S mode.
Όσον αφορά το mild hybrid εγώ βλέπω μεγάλη μείωση στην κατανάλωση γιατί στις συνθήκες που κινούμαι εγώ σβήνει αρκετά συχνά ο κινητήρας. Αν δεν υπήρχε το mild hybrid λογικά θα ήμουν 1,5 λίτρο πάνω σε κατανάλωση.
Τα φώτα του (led) είναι υπέρ αρκετά και εντυπωσιακά είναι τα εσωτερικά φώτα, πραγματικά το βράδυ φωτίζουν παρά πολύ καλά το εσωτερικό του, ενώ τα ατμοσφαιρικά φώτα του ρυθμίζονται και σε ένταση. Το Apple CarPlay δεν το έχω δοκιμάσει ποτε πρέπει να συνδέσω με καλώδιο κάποια στιγμή το κινητό για να δω πως παίζει.
Εξοπλιστικά δεν έχει κάποια έλλειψη ουσίας, αν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι θα ήταν το drip wipe στους εμπρός υαλοκαθαριστήρες και ειδοποίηση χαμηλής πληρότητας υγρού υαλοκαθαριστήρων.
Αρχικά με είχε ενοχλήσει που το εμπρός καπό δεν είχε αμορτισέρ (cost cutting mode on) αλλά δεν δίνω σημασία πια.Θα ήθελα περισσότερους χώρους για μικροαντικείμενα, θήκη γυαλιών πάνω από την πόρτα του οδηγού και ισως το ντουλάπι που μπαίνει κάτω από το κάθισμα του οδηγού (τα δύο τελευταία τα είχε το polo της συζύγου το 2003).Εργονομικά είναι ενοχλητικό που οι εμπρός αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι χαμηλά λόγο σχεδίασης του ταμπλό και ο παγωμένος αέρας έρχεται από χαμηλά, το clima που συνήθως όλοι το πειράζουμε εν κινήσει έχει συντόμευση για να σε πάει στην οθόνη του και η θερμοκρασία ρυθμίζεται πανεύκολα απλά πατώντας παρατεταμένα στην θερμοκρασία και την ανεβάζεις σέρνοντας το δάχτυλα αριστερά δεξιά.
Ήμουν άτυχος στο θέμα ελαστικών, ήρθε με πρώτη τοποθέτηση Nexen τα οποία έχουν παραδώσει πνεύμα, γλιστράνε πολύ πλέον και σε όλες τις συνθήκες και πρέπει να τα αλλάξω.
Το golf στην όγδοη γενιά του είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο όχημα και γεννιέται ένα ερώτημα, έχουν κάνει τόση καλή δουλειά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και η ολοένα και αυξανόμενη αύξηση πωλήσεων σε suv αποτρέπει υποψήφιους αγοραστές να το δοκιμάσουν ή μήπως έγινε το αντίστροφο, και η ολοένα και μειωμένη πώληση hatchback οδήγησε την Vw να εξελίξει το Golf?
γενικα τα hatchback/sedan έπειδη είναι χαμηλά δεν τα προτιμούν και ετσι δεν εχουν πωλήσεις
το ίδιο συμβαινει με το focus αμεσο ανταγωνιστη του golf. Και τα 2 πολύ καλά αμάξια με 3κιλυνδρους κινητήρες με καλή δύναμη αλλα κανενας δεν τα αγοραζει πια. Προτιμα με τα ίδια χρήματα τα χειρότερα σε οδηγηση ποιοτητα trok/puma και αντιστοιχα και στις αλλες μάρκες το ίδιο. Μικροτερα σε διαστάσεις με μεγαλύτερους χώρους λογο SUVποιησης
Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα υπάρχει το kia Xceed που δεν είναι μεν ψηλo αλλα είναι crossover οπότε πούλησε πολύ καλά με καλύτερη σχέση τιμης/εξοπλισμού από τα Focus/golf. + οτι η Kia ανεβηκε πολύ σε status και έχει πολύ καλο εσωτερικο/ποιοτητα Σε σχεση με παλια που καποιος αγοραστης ακουγε Huyndai/kia και γυρνούσε από την αλλη μη ριχνωντας τους ματια
Και φυσικα υπάρχει και η toyοta που με τα full hybrid που πήρε και μεριδα που δεν είχε τις εποχες αυτες που εχουμε κάνει το .... παξιμαδι και η βενζινη εκτοξεύθηκε πανω από τα 2 ευρώ. Σου λέει ο αγοραστης παίρνω με τα ίδια χρήματα χειροτερο αμάξι μεν σε χώρους και πιο φτηνιαρικο μέσα αλλα δεν καίει τίποτα!!!
ετσι κάπως εξηγειται οτι δεν πούλησαν 2 από τα πιο ολοκληρωμένα αμάξια στη μικρομεσαια hatchback κατηγορία που παραδοσιακα πιο παλια είχαν παρα πολλες πωλήσεις (focus/golf)
-
19000 και έχεις κάνει ήδη τρία service! Και εγώ με τον ασσο στα 17000 και ένα χρόνο ήδη, ούτε ένα ακόμη! Κατά τα άλλα καλό αμάξι το golf, θυμάμαι που το κοιτούσα πριν καταλήξω στην 116, αλλά με αυτόματο έβγαινε κοντά στα 29000 ! Μάλλον αυτό που έχεις κι εσύ! Ενώ η 116 στα 26000! Χωρίς βέβαια ήπιο υβριδικό σύστημα! Καλά και ασφαλή ταξίδια
-
@atari70 17.000km και δεν έχεις αλλάξει ακόμα λάδια;
-
@georgemit said in VW Golf MK 8:
@atari70 17.000km και δεν έχεις αλλάξει ακόμα λάδια;
*Σας ενημερώνουμε πάντα έγκαιρα για το επόμενο σέρβις. Η BMW αντικατέστησε το 1982 τα σταθερά χρονικά διαστήματα συντήρησης με ένα σύστημα service που βασίζεται στην κατάσταση του αυτοκινήτου. Αισθητήρες και ειδικοί αλγόριθμοι επιτηρούν τις διάφορες συνθήκες χρήσης λειτουργίας της BMW σας. Το Condition Based Service (CBS) καθορίζει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες συντήρησης του αυτοκινήτου σας. Το σύστημα σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε το εύρος των εργασιών συντήρησης ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες.
Στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου προβάλλεται το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα και το όριο χιλιομέτρων για προαιρετικές και υποχρεωτικές εργασίες συντήρησης*
Απο την ιστοσελιδα της BMW
Σωστό λάθος θα δείξει
-
Τρία χρόνια κατοχής του Golf 1,0 eTsi ...
Κάνεις την ανασκόπηση και πριν ενα τέταρτο ενα ΕΤΣΙ στο δωρεάν ποντικί χρώμα της VW παρκάρει κάτω απο το σπίτι .
Δυστυχώς απέξω (στον 2ο όροφο που ήμουν) το μοτερ ακούγεται σαν ντίζελ η χροιά του δεν είναι ευχάριστη και επειδή έκανε μερικά μπρός πίσω μου φάνηκε πολύ ατσούμπαλο στο σταμάτα ξεκίνα σε βαθμό που περίμενα να βγεί νεαρά οδηγός που μόλις πήρε δίπλωμα αλλα βγήκε 40άρης που έδειχνε έμπειρος ...έτσι είναι το ΕΤΣΙ στους ελιγμούς χαμηλής ταχύτητας ή ήταν αυτός Ν;
VW Golf MK 8