-
@sportivo147 said in VW Golf MK 8:
@kapelis said in VW Golf MK 8:
@ad276 said in VW Golf MK 8:
Θεωρητικα εσεις με το Γκολφ 1000etsi δεν πληρωνετε τελη κυκλοφοριας (118co2).Πως το Λεον (128 co2) με τον ιδιο κινητηρα πληρωνει συμφωνα με τον τιμοκαταλογο της Σεατ;
Επισης και το αντιστοιχο Αουντι Α3 δεν πληρωνει (116co2).
Απο που προκυπτουν τα συν 10 γραμμαρια εφ οσον μιλαμε για ιδιο κινητηρα/κιβωτιο;Πάλι καλά για το Leon που με το etsi μπαίνει δακτύλιο κάθε μέρα
Και το απλό golf 1.0tsi μπαίνει ελεύθερα δακτύλιο.
Σίγουρα? Αφού έχει εκπομπές πάνω από 120.
-
Θεωρητικα εσεις με το Γκολφ 1000etsi δεν πληρωνετε τελη κυκλοφοριας (118co2).Πως το Λεον (128 co2) με τον ιδιο κινητηρα πληρωνει συμφωνα με τον τιμοκαταλογο της Σεατ;
Απο που προκυπτουν τα συν 10 γραμμαρια εφ οσον μιλαμε για ιδιο κινητηρα/κιβωτιο;Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μία ίντσα μεγαλύτερη ζάντα και μπήκε το αυτογκόλ.
-
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Απο που προκυπτουν τα συν 10 γραμμαρια εφ οσον μιλαμε για ιδιο κινητηρα/κιβωτιο;Πάλι καλά για το Leon που με το etsi μπαίνει δακτύλιο κάθε μέρα
Και εγώ οταν το έμαθα είπα αποκλείεται, αλλα άμα μπείς στο σύστημα για να βγάλεις την βεβαίωση δακτυλίου περνάει κανονικά! Μάλλον έχουν πάρει τις τιμές απο το προήγουμενο 1.0tsi που είχε κατω απο 120. Όποιος έχει απλο 1.0tsi ας δοκιμάσει. Εμενα μου βγήκε!
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
@spi_duster said in VW Golf MK 8:
Κάτοχος golf 8 1.0tsi θα ήθελα να ρωτήσω 2 πραγματα. 1ον παρατηρώ ένα τρέμουλο μέσα στην καμπίνα απο την λειτουργία του κινητηρα οταν είμαι σταματημένος σε φαναρι κτλ., το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό... ειναι φυσιλογικό να τρέμει λογο του τρικύλινδρου κινητήρα? 2ον στο δρόμο είναι αρκετά σκληρό. Αν και έχει 16αρες ζαντες περίμενα να είναι πιό μαλακό στο δρομο, μπορώ να κάνω κάτι για να γίνει πιο μαλακό?
Όλα τα 3κύλινδρα τρέμουν λίγο στο ρελαντί. Επειδή 3κύλινδρα... Λίγο όμως. Οι περισσότεροι ούτε καν το καταλαβαίνουν.
Αν τρέμει πολύ δεν είναι φυσιολογικό, να πας να το δουν το αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να τρέμει ένα αυτοκίνητο στο ρελαντί και δεν είναι καλοί...
Για τη σκληρότητα είναι σχετικό, εξαρτάται από τι αυτοκίνητο ήσουν μαθημένος πριν πάρεις το golf. Γενικά πάντως το Golf δεν είναι ιδιαίτερα σκληρό. Όταν πέφτεις σε λακούβα κοπανάει πολύ?Πρίν πάρω το golf ήμουν κάτοχος ενός Passat cc 1.8. Πέρυσι το πούλησα και πήρα το Tiguan Allspace 2.0 TDI 200hp γιατί αποκτήσαμε και 4ο παιδί οπότε θέλαμε 7θέσιο. To golf το πήρα πρίν κανα 3μηνο για την πόλη, μιάς και το Allspace είναι λίγο θηρίο. Και το CC και το Tiguan είχαν ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με confort, normal, sport προφίλ οπότε μπορεί να μου φαίνεται χαοτική η διαφορά στο δρόμο. Σε γενικές γραμμές όμως το golf είναι λίγο σκληρό στο δρόμο. Όταν το πήρα είχαν 38 αέρα. Τώρα έβγαλα λίγο στα 32, είναι καλύτερα αλλά και πάλι η ανωμαλίες του δρόμου είναι έντονες στην καμπίνα. Απ'την άλλη όταν ανεβάζω ταχύτητα τα πράγματα γίνονται καλύτερα.
Αυτό με το ρελαντί και το τρέμουλο γίνεται κάποιες φορές εντονότερο και κάποιες φορές πιό ήπιο. Αισθάνεσαι αυτό το τρέμουλο στα χέρια στο τιμόνι, στα πετάλια, στο δεξί πόδι που ακουμπάει την κεντρική κονσόλα. Γενικά είναι ενοχλητικό.32-33 αέρας καλά είναι. Αν μπορέσεις να οδηγήσεις ένα παρόμοιο Golf θα έχεις ένα μέτρο σύγκρισης για το τρέμουλο. Όταν είναι κρύο μπορεί να τρέμει λίγο περισσότερο.
Γενικά πάντως δεν είναι φυσιολογικό να έχεις έντονο τρέμουλο στην καμπίνα. Θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα, ακόμα και μια επίσκεψη στο συνεργείο για έλεγχο.Απλά η συμβουλή θα έπρεπε να είναι, πριν το πάρει να το έκανε ένα τεστ-ντράιβ. Όχι μετά. Ποιοτική η συμβουλή όσο και η κατάθεση ψυχής του κατόχου.
Δυστυχώς σε ένα test drive μόνο χοντρά πράγματα μπορεί να διαπιστώσει κανείς. Ειδικά αν δεν είσαι υποψιασμένος για κάτι για να δώσεις βάση, το χάνεις. Το ενοχλητικό τρέμουλο στο ρελαντί που ανέφερε ο συμφορουμίτης δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε κανένα review και τα 'χω διαβάσει σχεδόν όλα.
Και πάντα υπάρχει και το προσωπικό γούστο. Το τρέμουλο που ενοχλεί κάποιον, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι αδιάφορο. Μπορεί να μην το προσέξει ποτέ, να μην του δώσει καν σημασία.
Επί της ευκαιρίας, έχω αναφέρει ξανά ότι τα αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες κατασκευές με πολλούς τεχνικούς συμβιβασμούς. Εμείς δίνουμε πολλά λεφτά που τα βγάζουμε με πολύ κόπο για να τα αγοράσουμε και δικαίως είμαστε πολύ απαιτητικοί. Πρέπει όμως κι εμείς να κάνουμε τους συμβιβασμούς μας, με μηχανήματα έχουμε να κάνουμε. Όσο τα ψειρίζουμε, όλο και κάτι θα βρίσκουμε που δεν μας αρέσει ή μας ενοχλεί.Έχεις απόλυτο δίκιο!! Έίχα κάνει tesτ drive το 1.5 (αυτό είχαν τότε) και όλα ήταν μια χαρά. Δέν περίμενα ότι το 1.0tsi θα είχε αυτό το μικρό τρέμουλο που στο 1.5 που είχα κάνει test drive δέν πρέπει να υπήρχε, αλλά δέν το πρόσεξα κιόλας. Αύριο έχω ραντεβού να το πάω αντιπροσωπεία να το δούν. Θα σας ενημερώσω!!
Με πολύ ενδιαφέρον θα περιμένω νεότερα για το θέμα. Έχω κάνει test drive το 1.0tsi το υβριδικό με το dsg και το χειροκίνητο με τους 130, που τα έχω και υποψήφια για αγορά και δεν μου έμεινε στο μυαλό κάποιο τρέμουλο στο ρελαντί. Μπορεί και να μην έδωσα σημασία ή είναι παραπλανητικό το start-stop. Αν υπάρχει όντως τέτοιο θέμα, καλό θα ήταν να γίνει γνωστό.
Το start and stop στο δικό μου golf είναι αρκετά έντονο. Τραντάζεται όλο το αμάξι. Στo tiguan allspace που έχω, που είναι και diesel σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις. Αύριο που θα πάω ας ελπίσουμε να υπάρχει κανα 1.0tsi να το συγκρίνω...
Το golf είναι χειροκίνητο;
Ναι χειροκίνητο είναι.
Πήγα αντιπροσωπεία μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό αυτό το τρέμουλο λόγο τρικύλινδρου κινητήρα. Σε κάποιους ενοχλεί σε κάποιους όχι. Το 1.5 που ρώτησα μου είπαν ότι δέν έχει τέτοιο θέμα οπότε όταν το έκανα test drive δεν θα το παρατηρούσα. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το golf έχει μόνο 3.000χλμ αλλά τί να πώ, αν δεν το δώσω μάλλον θα συμβιβαστώ!!
Το πρωί που έβαλα μπροστά όντως ένιωσα ανα έντονο τρέμουλο το οποίο είχε διάρκεια μέχρι να πέσουν οι στροφές του κινητήρα.
Μετά υπήρχε αλλα όχι εντονα. Θα μπω στο smart του αδελφού μου να δω αν είναι έτσι και εκεί γιατί δεν θυμάμαι να με ενόχλησε ποτε κάτι στα 14 χρόνια που το είχα. -
Ο νόμος για τα υβριδικά δεν εξετάζει εκπομπές CO2 για την είσοδο στο δακτύλιο, και συμβαίνει αυτό το παράδοξο επειδή θεωρεί τα mild hybrids όπως το e-TSI υβριδικά.
-
Είναι υβριδικά. Δεν είναι full υβριδικά. Είναι ήπια μεν υβριδικά δε. Έχουν μπαταρία και ηλεκτρικό μοτέρ.
Καλά τα λέει ο νόμος. Εσείς δεν ξέρετε τι λέτε που τα κατηγορείτε συνεχώς τα καημένα τα mild hybrid -
Για να μπεις δακτύλιο έπρεπε να έχεις κάτω από 140 cο2.Εχει αλλάξει αυτό ;
Και μια πρόταση.....γιατί δεν βλέπουμε τον 1000αρι etsi στα Πολο/Φαμπια/Ίμπιζα; -
Δεν μπορούν μάλλον να βάλουν τον e-tsi 1.0 στη μικρή πλατφόρμα. Έχει αναπτυχθεί για τη μεγάλη του Golf.
Το αναπάντητο ερώτημα είναι γιατί δεν τον βάζουν στο T-Roc, που είναι στην πλατφόρμα του Golf και πουλάει σαν τρελό.
Και μάλλον αυτή είναι και η απάντηση. Αφού πουλάει, γιατί να μπαίνουν σε μπελάδες και έξοδα? Ανασχεδιασμός του μηχανιστασίου, αλλαγές στη γραμμή παραγωγής, αύξηση κόστους.
Ε, άμα βγάλουν και οι Γάλλοι κάνα mild hybrid μπορεί να το ξανασκεφτούν. Έτσι είναι, ο ανταγωνισμός φέρνει την πρόοδο... -
Για να μπεις δακτύλιο έπρεπε να έχεις κάτω από 140 cο2.Εχει αλλάξει αυτό ;
Και μια πρόταση.....γιατί δεν βλέπουμε τον 1000αρι etsi στα Πολο/Φαμπια/Ίμπιζα;Είχε πάει στα 120 για τις νέες ταξινομήσεις , ψάχνοντας βέβαια έπεσα σε αυτό το άρθρο που λέει ότι θα το πάνε (αν δεν έχει πάει ήδη) στα 145
-
Και στα 145 ποιος θα μείνει απ έξω ;
-
Και στα 145 ποιος θα μείνει απ έξω ;
Όσοι έχουν κυκλοφορια μετά το '21 λέει το άρθρο ισχύει το 145. Οι παλιότεροι δεν κατάλαβα. # Τίτλος
-
https://www.euroncap.com/en/results/VW/Golf/47140
Το ξαναέβαλαν
-
Βγήκε νέος τιμοκατάλογος, πλέον τσούζουν λίγο οι τιμές και ευθυγραμμίστηκαν επιτέλους με τον ανταγωνισμό! VW και τόσο φτηνά, δεν πήγαινε άλλο, πλέον μιλάμε για άλλη μια πρεμιο μάρκα
-
Παντως παραμενει πιο φθηνο απ το Φοκους.
-
Το ξεφτιλίσανε. Το golf το μικρό, το 1.0 etsi κοντεύει τα 28k. Μέσα σε 2 χρόνια περίπου πήρε 6K αύξηση.
Άν συνεχίσουν έτσι σε 2 χρόνια ακόμα θα φτάσει κοντά 33-34k. Ένα αυτοκινητάκι 1000cc.
Είδη πολυτελείας γίνονται τ'αυτοκίνητα. Πλησιάζει η ώρα που θα λες, μήπως να πάρω μια γκαρσονιέρα καλύτερα να παίρνω και κανα νοίκι? -
15 % παίρνει αύριο το μπετόν, το τσιμέντο, οι κόλλες, οι στόκοι κλπ...
Γιατί νομίζεις ότι θα παίρνεις εύκολα γκαρσονιέρα ?
-
Γιατί και κάτι παραπάνω να δώσεις το ακίνητο είναι επένδυση. Ενώ τα αυτοκίνητα, όσο και να τ' αγαπώ, είναι λεφτά πεταμένα στο δρόμο. Που κάθε χρόνο που παλιώνει το αυτοκίνητο, χάνει και την αξία του πιο πολύ.
-
@criuser said in VW Golf MK 8:
15 % παίρνει αύριο το μπετόν, το τσιμέντο, οι κόλλες, οι στόκοι κλπ...
Γιατί νομίζεις ότι θα παίρνεις εύκολα γκαρσονιέρα ?
Σωστό και αυτό αλλά έχεις άλλη ψυχολογία στην γκαρσονιέρα δεν νιώθεις ότι πετάς τα λεφτά σου, σου φέρνει εν δυνάμει ένα εισόδημα το άλλο μόνο λεφτά ζητά απαξιώνεται και μένεις μόνο με την οποία χαρά της χρήσης....
-
Το ξεφτιλίσανε. Το golf το μικρό, το 1.0 etsi κοντεύει τα 28k. Μέσα σε 2 χρόνια περίπου πήρε 6K αύξηση.
Άν συνεχίσουν έτσι σε 2 χρόνια ακόμα θα φτάσει κοντά 33-34k. Ένα αυτοκινητάκι 1000cc.
Είδη πολυτελείας γίνονται τ'αυτοκίνητα. Πλησιάζει η ώρα που θα λες, μήπως να πάρω μια γκαρσονιέρα καλύτερα να παίρνω και κανα νοίκι?21,7k ειχε πριν 1 χρονο που το γλυκοκοιταζα και 20.500 το 1.0tsi manual nonhybrid.
-
@georgemit said in VW Golf MK 8:
Είδη πολυτελείας γίνονται τ'αυτοκίνητα. Πλησιάζει η ώρα που θα λες, μήπως να πάρω μια γκαρσονιέρα καλύτερα να παίρνω και κανα νοίκι?21,7k ειχε πριν 1 χρονο που το γλυκοκοιταζα και 20.500 το 1.0tsi manual nonhybrid.
Έπρεπε να το πάρεις τότε. Είναι φοβερό αυτοκίνητο το etsi. Με τις παλιές τιμές όμως. Με 28k που το πήγαν τώρα, ούτε που γυρνάω να το κοιτάξω.
VW Golf MK 8