-
29 χιλ. για αυτοκίνητο 4 ετών με ο,τι αυτό συνεπάγεται, diesel εν έτει 2023, κατά την γνώμη μου δεν είναι καλή αγορά. Ο ιδιοκτήτης του προφανώς έχει αντιληφθεί ότι audi, diesel σε 2-3 χρόνια θα έχει χάσει τελείως την μεταπωλητική του αξία λαμβανομένου υπόψη και του κόστους συντήρησης του, και προσπαθεί να το ξεφορτωθεί όσό προλαβαίνει και πριν ο μέσος έλληνας αγοραστής πάρει μυρωδιά τα υβριδικά - ηλεκτρικά και την παγίωση τους.
-
Επίσης μιλάμε για δίλιτρο μοτέρ με ότι αυτό συνεπάγεται σε φόρους συντήρηση και μεταπώληση...
-
@john1987 said in Audi Q3 2018:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/334017834-audi-q3
Θεωρείτε ότι αξίζει στην τιμή; Σιγά σιγά θα βγουν και άλλα επειδή τελειώνει το leasing.
Τιμή καινούργιου (βενζίνης) έχει φτάσει 40χιλ.
Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι 2λιτρο diesel. Έχει εξαιρετική φήμη από άποψη αξιοπιστίας. Και το dsg είναι λογικά υγρού τύπου, τα ξηρού δεν αντέχουν τόσο μεγάλη ροπή που βγάζει αυτό το μοτέρ.
Άρα εφόσον είναι σε καλή κατάσταση το αυτοκίνητο, τεχνικά δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Η δε τιμή είναι εξαιρετική, εδώ έφτασαν 27k το 2008 και το Captur.
Το θέμα είναι εσύ χρειάζεσαι τόσο μεγάλο diesel μοτέρ? Κάνεις τόσα πολλά χιλιόμετρα? Και είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις κάθε χόνο το φόρο πολυτελείας του 2λιτρου και γενικά τα υψηλά κόστη συντήρησης της audi?
-
Με λιγα παραπάνω αγοράζεις καινούργιο 2λιτρο πολύ καλύτερο με μικρότερη κατανάλωση. Αυτό ειναι 2λιτρο, ντήζελ, παρωχημένο με ταράστιο κόστος συντήρησης.
-
Αν έχω στο μυαλό μου σωστά αυτό που εννοείς, να αποφεύγονται τέτοιες ιερόσυλες συγκρίσεις. Θα ρίξει ο Δίας κεραυνό να μας κάψει.
Σε νήμα συζήτησης για audi, δε χωράνε σφήνες με τρόλευ. Η συζήτηση να περιοριστεί σε αυτοκίνητα παρακαλώ . -
@andya3 said in Audi Q3 2018:
Σε νήμα συζήτησης για audi, δε χωράνε σφήνες με τρόλευ. Η συζήτηση να περιοριστεί σε αυτοκίνητα παρακαλώ .
Mα τα Audi δεν είναι αμάξια, χρέπια ειναι (η μεγαλύτερη απάτη της αυτοκίνησης)....οπότε μια χαρά!
-
@fanis75 said in Audi Q3 2018:
@andya3 said in Audi Q3 2018:
Σε νήμα συζήτησης για audi, δε χωράνε σφήνες με τρόλευ. Η συζήτηση να περιοριστεί σε αυτοκίνητα παρακαλώ .
Mα τα Audi δεν είναι αμάξια, χρέπια ειναι (η μεγαλύτερη απάτη της αυτοκίνησης)....οπότε μια χαρά!
και ομως μια χαρα ειναι μπροστα σε κατι βρωμερα παραδειγματα σχιστοματικης διαστροφης με τρολευ και χαρτι υγειας
-
Αμάξι δεν είναι μόνο η αξιοπιστία και η κατανάλωση , απλά είπα να πω και εγώ το δικό μου
-
Στην τιμή αυτή δεν συγκρίνεται κανένας τενεκές B τύπου Puma , 2008 κλπ που έχουν ίδια τιμή καινούργια με το Audi αυτό.
Σε καινούργιο με κάποια ίσως υπέρβαση στο budget εώς τα 30.000 με 34.000 MONO τα Corolla Cross παίζουν 1.8 και δίλιτρο που είναι τρομερά οικονομικά και future proof.
Επίσης ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας αυτός είναι φοβερός κινητήρας και τα DSG της Audi που συνδιάζονται με αυτόν νομίζω πως είναι αρκετά πιο αξιόπιστα σε σχέση με το παρελθόν.
Τεκμήριο και ΦΠ , σε λίγο πιάνει πενταετία και μειώνεται στο μισό , ενώ έρχεται και μείωση επιπλέον 30% ανακοίνωσε χθές ο Κούλης οπότε μιλάμε για ψίχουλα σε επιβάρυνση που θα τα έχεις βγάλει πολλαπλάσια απο την εξοικονόμηση καυσίμου.
Μεταπώληση;
Αν για οποιοδήποτε λόγο το μετανοιώσεις σε 2-3 χρόνια , στην επαρχία θα παίζουν μπουνιές οι ενδιαφερόμενοι για το πετρελαιοκίνητο αυτό Q3 και στοιχηματίζω πως με 100.000 χλμ στο οδόμετρο θα πουληθεί πανεύκολα στα 24.000 € .Και σε δέκα χρόνια μην σου πώ με 150.000+χλμ κάτω απο 18.000€ δεν θα πέσει η αξία του.Οπότε απο εμένα είναι ναί , αν μετά τον έλεγχο που θα κάνεις βγεί εντάξει , πάρτο χωρίς δεύτερη σκέψη.
-
Εγκρίνω. Αν μπορείς να αντέξεις τα 2.000 κυβικά και σε βολεύει το προφίλ χρήσης του πετρελαίου.
Ο εν λόγω κινητήρας είναι ίσως ο Νο1 των βαγκέουλων σε συνδυασμό αξιοπιστίας, οικονομίας και μακροζωίας. Χιλιομετροφάγος ολικής. -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζομαι οπωσδήποτε diesel (κάνω 3.600 χλμ ανά έτος για δουλειά συν γύρω γύρω συνεπώς δε θα ξεπεράσω τις 15.000 χλμ ανά ετος).
Ωστόσο, βλέπω ότι τα αυτόματα βενζίνης πανε στα 32χιλ (ενώ επί covid με.την έκπτωση το.καινουργιο έκανε 33.500 αν δεν.κανω λαθος).
Εσείς για 4ετιας με <60.000 χλμ αυτοματο.βενζινη ποια τιμή θεωρείτε τη "σωστη";
-
Η αγορά έχει έρθει τα πάνω κάτω τα τελευταία 3 χρόνια...
Προσωπική άποψη είναι ότι, ένα αμάξι τετραετίας με 50-60 χιλιάδες χλμ, θα έπρεπε να κοστίζει περίπου το μισό από την τιμή αγοράς του...
Άντε το 60% της τιμής αγοράς, αν είναι καλομεταχειρισμένο, με όλα τα σέρβις στην ώρα τους...
Όμως σε αγγελίες βλέπω τελείως διαφορετικές καταστάσεις...
Π.χ. αμάξι τετραετίας με 40.000 χλμ, αγορασμένο 24.500 το 2019, να βγαίνει σε τιμή 22.500 και να πωλείται αμέσως...
Συμπέρασμα....
Δεν υπάρχει "σωστή" και "λάθος" τιμή...
-
Δυστυχώς πολλοί έχουνε πατήσει πάνω στις τεράστιες αυξήσεις τιμών στα καινούργια και βάζουν τιμές λίγο κάτω από όσο το αγοράσανε.. .
Η ερώτηση αφορά τη σωστή τιμή λαμβανομενης υπόψη και της αύξησης των τιμών.
-
Δεν είναι δυστυχώς τίποτα.
Είναι η τιμή αντικατάστασης.
Αυτός που το πουλάει θα πρέπει να πληρώσει πολύ παραπάνω για να πάρει καινούργιο. Οπότε αναλογικά αυξάνει και η τιμή του μτχ. -
@vagkirk said in Audi Q3 2018:
Στην τιμή αυτή δεν συγκρίνεται κανένας τενεκές B τύπου Puma , 2008 κλπ που έχουν ίδια τιμή καινούργια με το Audi αυτό.
Σε καινούργιο με κάποια ίσως υπέρβαση στο budget εώς τα 30.000 με 34.000 MONO τα Corolla Cross παίζουν 1.8 και δίλιτρο που είναι τρομερά οικονομικά και future proof.
Επίσης ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας αυτός είναι φοβερός κινητήρας και τα DSG της Audi που συνδιάζονται με αυτόν νομίζω πως είναι αρκετά πιο αξιόπιστα σε σχέση με το παρελθόν.
Τεκμήριο και ΦΠ , σε λίγο πιάνει πενταετία και μειώνεται στο μισό , ενώ έρχεται και μείωση επιπλέον 30% ανακοίνωσε χθές ο Κούλης οπότε μιλάμε για ψίχουλα σε επιβάρυνση που θα τα έχεις βγάλει πολλαπλάσια απο την εξοικονόμηση καυσίμου.
Μεταπώληση;
Αν για οποιοδήποτε λόγο το μετανοιώσεις σε 2-3 χρόνια , στην επαρχία θα παίζουν μπουνιές οι ενδιαφερόμενοι για το πετρελαιοκίνητο αυτό Q3 και στοιχηματίζω πως με 100.000 χλμ στο οδόμετρο θα πουληθεί πανεύκολα στα 24.000 € .Και σε δέκα χρόνια μην σου πώ με 150.000+χλμ κάτω απο 18.000€ δεν θα πέσει η αξία του.Οπότε απο εμένα είναι ναί , αν μετά τον έλεγχο που θα κάνεις βγεί εντάξει , πάρτο χωρίς δεύτερη σκέψη.
ειναι πως το βλέπει ο καθένας.
Εγώ θα προτιμούσα καινούργιο τενεκέ όπως τα λες παρα διλιτρο Q3. Αλλο καινούργιο αλλο μεταχειρισμένο
Επίσης δεν δίνω ούτε ευρώ στο κράτος για κοροιδίστικο φόρο πολυτελείας που δεν υπάρχει πουθενα αλλου στον κόσμο. Δεν είναι ότι δεν τα έχω, είναι το γαμώτο που σε κοροιδεύει το κράτος. Φυσικά αυτό είναι καθαρά δική μου άποψη και φιλοσοφία δεν περιμένω να την ασπαστεί κάποιος.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι πολύ καλός πάντως. Και το αμάξι επισης. Το κόστος συντήρησης επίσης είναι μεγάλο σε AUDI γενικά. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα κοροιδίστικα χρήματα μια χαρά είναι σαν αμάξι.
-
Τα αυτόματα βενζίνης (2019) αρχίζουν από 31.200 - θεωρείτε καλύτερη την περίπτωση αυτή αν η τιμή συμπιεστει και αλλο;
-
Τα αυτόματα βενζίνης (2019) αρχίζουν από 31.200 - θεωρείτε καλύτερη την περίπτωση αυτή αν η τιμή συμπιεστει και αλλο;
Σίγουρα είναι πιο safe εμπορικά επιλογή, λόγω καυσίμου και κυβικών.
-
@cirus said in Audi Q3 2018:
Επίσης δεν δίνω ούτε ευρώ στο κράτος για κοροιδίστικο φόρο πολυτελείας που δεν υπάρχει πουθενα αλλου στον κόσμο.
Σε πολλές χώρες υπάρχει το luxury tax. https://www.google.com/search?q=luxury+tax&oq=luxury+tax&aqs=edge..69i57j0i512l7.4506j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-
Φαίνεται ότι τα diesel πηγαίνουν για κατάργηση. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά όμως αν και πότε θα γίνει αυτό. Και τι επίδραση θα έχει στα μεταχειρισμένα diesel. Ανάλογα με τη ζήτηση από τους καταναλωτές θα διαμορφωθούν και οι τιμές των μεταχειρισμένων.
Κοιτάς diesel μόνο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο. Αλλιώς η βενζίνη είναι μονόδρομος. Αν κινείς το 2λιτρο tdi κυρίως σε μικρές διαδρομές στην πόλη, ότι χρήματα γλυτώσεις από καύσιμο λόγω πετρελαίου, πιθανότατα θα το πληρώσεις σε αυξημένο κόστος συντήρησης και βλάβες.
-
@realzeus said in Audi Q3 2018:
@cirus said in Audi Q3 2018:
Επίσης δεν δίνω ούτε ευρώ στο κράτος για κοροιδίστικο φόρο πολυτελείας που δεν υπάρχει πουθενα αλλου στον κόσμο.
Σε πολλές χώρες υπάρχει το luxury tax. https://www.google.com/search?q=luxury+tax&oq=luxury+tax&aqs=edge..69i57j0i512l7.4506j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8
LUXURY tax να βάλεις με την ΑΞΙΑ του αυτοκινήτου ΟΧΙ με τα κυβικά. Παίρνει κάποιος 80000 ευρώ αμάξι να το δεχτώ να έχει φόρο πολυτελείας. Είναι δυνατόν απλά οικογενειακα με 2000 κυβικά να θεωρούνται LUXURY???
Δεν το βρίσκεις ηλίθιο?
Δεν νομίζω ότι τα 2000 κυβικά είναι LUXURY γιαυτό και λέω ότι είναι ηλίθιος φόρος και δεν νομίζω ότι υπάρχει LUXURY tax σε αλλες χώρες με τα κυβικά. Αν κάνω λάθος και έχει αλλη χώρα στα 2000 κυβικά φόρο πολυτελείας απλά θα πω ότι είναι και αυτοί ηλίθιοι όπως εμείς
Audi Q3 2018