-
@tsofras said in Seat Leon Mk4 (2020):
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Το λοιπόν
Αν και αμαξάρα από θέμα οδηγικής συμπεριφοράς , μπορώ να πω ότι έχω απογοητευτεί στο σύνολο απο τα θέματα που έχουν προκύψει :- Το θέμα που έχω αναφέρει με τον θόρυβο του κιβωτίου. Να την βράσω την ηλιοροφή , ούτε να την ανοίγω δεν θέλω πλέον γιατί το ακούω να κάνει σαν μπρίκι
- Το θέμα με την όπισθεν που μπαίνει πρώτη. Ναι συνεχίζει και το κάνει
- Όποτε κλείνω το πορτ μπαγκαζ μου εμφανίζει πρόβλημα στα πίσω φανάρια
- Πηγαίνοντας με σταθερή ταχύτηα , αφήνοντας το γκάζι ανεβάζει στροφές και αυξάνει μικρή ταχύτητα
- Κάτι περίεργους - λόξξυγες ανεβοκατεβάζοντας στροφές σε αλλαγές 1ης-2ας-3ης
Τα παρακάτω τα εμφάνισε τυχαία την τελευταία εβδομάδα , εξαφανίστηκαν αφού έσβησα το αμάξι , ελπίζω να μην ξανά εμφανιστούν
- Βλάβη στον αερόσακο
- Μαύρη κάμερα
- Κλείνοντας το πορτ μπαγκαζ ξεκλείδωνε και άνοιγε μόνο του (πάνω απο 5 φορές)
- Αυτόματο φρενάρισμα κάνοντας όπισθεν στην πυλωτή το οποίο μου έβγαλε τα άντερα και ένδειξη επικινδύνων ελιγμών
Και ακόμη δεν έχω γράψει 10.000χλμ
Αντιπροσωπεία άφαντη , όλα είναι φυσιολογικά
Να την βράσω την Seat, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το δώσω το αμάξι αλλά με τις τωρινές τιμές δύσκολα θα βρω κάτι αντίστοιχο σε αυτά τα λεφτά, τα γράφω περισσότερο για να τα διαβάζουν μελλοντικοί αγοραστές.
Στο εξωτερικό έχει βουίξει ο τόπος , όσοι τα έχουν πάρει ως leasing τα γυρνάνε πίσω , ειδικά τα mild hybrid και ακόμη περισσότερο τα full υβριδικά .Σε ποια αντιπροσωπεία πας, αν επιτρέπεται? Στο Μακρή έχεις πάει? Όχι ότι θα κάνει κάτι σπουδαίο γι' αυτά που αναφέρεις γιατί όλα μοιάζουν poor quality issues, αλλά ίσως μπει στον κόπο να κάνει μια ψαχτική είτε για updates είτε έστω να στείλει κάποια ενημέρωση στο εργοστάσιο.
Επίσης τα 4 & 5 της πρώτης παραγράφου μου μοιάζουν λίγο με το περιβόητο θέμα καγκουρό αλλά νόμιζα ότι αυτό ισχύει στα dsg. Πάλι λένε ότι έχει βγει update που το διορθώνει ή έστω το κάνει λιγότερο έντονο.
Γενικά πάντως ως κάτοχος ΜΚ3.5 και χωρίς καμιά διάθεση να ευλογήσω τα γένια μου, όσες φορές έφτασα κοντά στο να κάνω τη μετάβαση σε ΜΚ4 θέλοντας να προλάβω την απαξίωση του δικού μου, κάτι με κράταγε. Τόσο το plug-in που χω οδηγήσει αρκετά όσο και το Formentor δε με έπεισαν ότι είναι σοβαρά upgrades σε σχέση με τους προκατόχους.
Seat Velmar Αργυρούπολης
Το καγκουρό δεν ήταν μόνο στο dsg, όντως θυμίζει καγκουρό , υποτίθεται ότι το είχαν λύσει το πρόβλημα.
Το mk3.5 είναι πολύ ανώτερο ως σύνολο απο το mk4 , το έχω ξαναπεί ότι και εγώ το μετάνιωσα που έδωσα το δικό μου mk3Το καγκουρώ δεν ήταν στο dsg, μόνο στο χειροκίνητο 1.5. Είπαν όμως ότι το έλυσαν με αναβάθμιση λογισμικού πριν πολύ καιρό.
-
Δηλ ένα part με ίδιο κωδικό που υπάρχει σε Golf και Α3, στο Α3 είναι διαφορετικό? Μη λέμε ότι θέλουμε. Ακριβώς τα ίδια είναι και η όποια διαφορά τιμής είναι πρωτίστως λόγω σήματος και ύστερα λόγω μικροδιαφορών στα υλικά πχ κάτι μοκέτες, καμιά επιπλέον ηχομόνωση στις πόρτες κτλ.
-
Οι κατά καιρούς αξιολογήσεις αξιοπιστίας των εταιρειών του group που έχω δει καταλήγουν όλες λίγο-πολύ σε αυτήν την κατάταξη (από την καλύτερη προς τη χειρότερη):
- Skoda
- Seat
- VW
- Audi
-
Εκτος απο το θεμα του κιβωτιου (θορυβος-δυσκολια στις ταχυτητες), ολα τα υπολοιπα θεωρω οτι σχετιζονται με τον προγραμματισμου του αυτοκινητου. Δυστυχως ακουγονται σαν παιδικες ασθενειες που δεν εχουν καταγραφει επειδη ειναι νεο μοντελο. Οντως αθροιστηκαν αρκετα αρνητικα τα οποια εχουν και επιπτωση στην εμπιστοσυνη που εχεις στο αυτοκινητο.
Απαραδεκτη αντιμετωπιση της αντιπροσωπειας, οχι οτι ειναι η μονη, αλλα για καποια απο αυτα τουλαχιστον μια προσπαθεια θα επρεπε να εχει γινει.
Δυστυχως φαινεται για ακομη ενα Monday car του γκρουπ. Δεν ξερω αν μπορεις (οικονομικα/ψυχολογικα) να το δωσεις και να πας σε κατι παλαιοτερο μεν, δοκιμασμενο δε -
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Δηλ ένα part με ίδιο κωδικό που υπάρχει σε Golf και Α3, στο Α3 είναι διαφορετικό? Μη λέμε ότι θέλουμε. Ακριβώς τα ίδια είναι και η όποια διαφορά τιμής είναι πρωτίστως λόγω σήματος και ύστερα λόγω μικροδιαφορών στα υλικά πχ κάτι μοκέτες, καμιά επιπλέον ηχομόνωση στις πόρτες κτλ.
Έχει ξαναγίνει πολλές φορές αυτή η κουβέντα και δεν έχει νόημα να ξαναγίνει. Κανείς μας δεν ξέρει τι πραγματικά ισχύει. Πιθανότατα ούτε οι ίδιες οι εταιρείες του vag. Έχουν διαφορετικά τμήματα σχεδιασμού, παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου, τεχνογνωσία λογισμικό κλπ.
Η χρήση κοινών εξαρτημάτων δε συνεπάγεται αυτόματα ότι όλα είναι ίδια εκτός απ' τα πατάκια.
Όπως λέω χαριτολογώντας, αν δώσεις σε 2 μάγειρες παρόμοια υλικά να σου φτιάξουν ένα φαγητό, δε θα βγάλουν το ίδιο. Άλλος μάγειρας, άλλη κουζίνα, άλλο προσωπικό. Θα φας κάτι διαφορετικό. -
Ακριβώς. Εδω και 20 χρόνια γίνεται αυτή η κουβέντα στα ιντερνετς και κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν. Στις mainstream κατηγορίες για τις οποίες κατά κόρον συζητάμε, το μαγειρίο βγάζει ακρίβως το ίδιο φαγητό με μικροδιαφορές στα καρυκεύματα. Θέλετε το πιστευέτε, θέλετε όχι. Αν θέλει κανείς να βρει ουσιαστικές διαφορές θα πρέπει να πάει σε D κατηγορία και πάνω.
-
Πάντως το βάζω πρώτη και βγαίνει όπισθεν, το είχα ακούσει σε μία Σε κλασε φίλου, την περασμένη δεκαετία και τώρα στο Σέατ και για μένα αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.
-
@tutuyo said in Seat Leon Mk4 (2020):
Εκτος απο το θεμα του κιβωτιου (θορυβος-δυσκολια στις ταχυτητες), ολα τα υπολοιπα θεωρω οτι σχετιζονται με τον προγραμματισμου του αυτοκινητου. Δυστυχως ακουγονται σαν παιδικες ασθενειες που δεν εχουν καταγραφει επειδη ειναι νεο μοντελο. Οντως αθροιστηκαν αρκετα αρνητικα τα οποια εχουν και επιπτωση στην εμπιστοσυνη που εχεις στο αυτοκινητο.
Απαραδεκτη αντιμετωπιση της αντιπροσωπειας, οχι οτι ειναι η μονη, αλλα για καποια απο αυτα τουλαχιστον μια προσπαθεια θα επρεπε να εχει γινει.
Δυστυχως φαινεται για ακομη ενα Monday car του γκρουπ. Δεν ξερω αν μπορεις (οικονομικα/ψυχολογικα) να το δωσεις και να πας σε κατι παλαιοτερο μεν, δοκιμασμενο δεΘα πήγαινα σε κάτι παλαιότερο αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση. Να το δώσω και μετά με τα ίδια λεφτά να πάρω 4ετίας+ δεν το κάνω είναι η αλήθεια.
Αν μου έλυναν το πρόβλημα με το κιβώτιο - κινητήρα , τα υπόλοιπα δεν θα με απασχολούσαν τόσο αν με κάποιο update φτιάξουν. Έχω πάει 4 φορές αντιπροσωπεία , ούτε που το έβαλαν να δουν αν θέλει κάποιο update μετά απο 1.5 χρόνο αγοράς -
Δεν είναι λύση το πισωγύρισμα. Να έχεις δηλ τη δυνατότητα να χαίρεσαι ένα φρέσκο αμάξι και να πας σε παλιατζούρα?? Μη αποδεκτό για μένα.
-
@tutuyo said in Seat Leon Mk4 (2020):
Δυστυχως φαινεται για ακομη ενα Monday car του γκρουπ. Δεν ξερω αν μπορεις (οικονομικα/ψυχολογικα) να το δωσεις και να πας σε κατι παλαιοτερο μεν, δοκιμασμενο δεΘα πήγαινα σε κάτι παλαιότερο αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση. Να το δώσω και μετά με τα ίδια λεφτά να πάρω 4ετίας+ δεν το κάνω είναι η αλήθεια.
Αν μου έλυναν το πρόβλημα με το κιβώτιο - κινητήρα , τα υπόλοιπα δεν θα με απασχολούσαν τόσο αν με κάποιο update φτιάξουν. Έχω πάει 4 φορές αντιπροσωπεία , ούτε που το έβαλαν να δουν αν θέλει κάποιο update μετά απο 1.5 χρόνο αγοράςΓιατι ρε παιδια 3ετιας-4ετιας ειναι παλιατζουρα? Θα τρελαθουμε?
ΕΙΔΙΚΑ με την επιβραδυνση της παραγωγης λογω κοβιντ/τσιπΔεν ειπα να πας σε 10ετια αλλα ενα μοντελο σχετικα κοντα στο δικο σου.
Σε καθε περιπτωση το αυτοκινητο εχει προβληματα, που απο οτι φαινεται δεν θα επιλυθουν στο αμεσο μελλον. Η δεν τους νοιαζει. Κατα ποσο σε χαλανε, μονο εσυ ξερεις. Εγω πχ τα σοφτγουερικα δεν τα καταγραφω καν, το θεμα με τις ταχυτητες θα με προβληματιζε πολυ περισσοτερο.
Οποτε η το κρατας και ζεις με αυτα και το αγχος που σου προκαλουν, η το δινεις και αγοραζεις καποιο περπατημενο χωρις θεματα.
EDIT να συμπληρωσω οτι για το upgrade που αναφερεις και σε αντιπροσωπεια Peugeot/Opel που εχω παει, σε ερωτηση μου αν χρειαζεται καποιο upgrade η απαντηση ηταν "οτι δουλευει καλα δεν το πειραζουμε"
-
@panormus772 said in Seat Leon Mk4 (2020):
@storm said in Seat Leon Mk4 (2020):
Οι Γάλλοι με το δαχτυλίδι έκαναν ποιο safe τον χειρισμό.
Κι οι Ιταλοί.
Και σε Fiat(Punto) και σε πολλές ΑR, είναι επίσης με δαχτυλίδιSuzuki. Εγγύηση.
-
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Οι κατά καιρούς αξιολογήσεις αξιοπιστίας των εταιρειών του group που έχω δει καταλήγουν όλες λίγο-πολύ σε αυτήν την κατάταξη (από την καλύτερη προς τη χειρότερη):
- Skoda
- Seat
- VW
- Audi
Δεν βλέπω Ford.
-
@groover1972 said in Seat Leon Mk4 (2020):
- Skoda
- Seat
- VW
- Audi
Δεν βλέπω Ford.
Περίμενε, έρχεται...
Και η Kia/Hyundai Ευρώπης θα έπρεπε να περιλαμβάνεται, αλλά κρατάνε τα προσχήματα... -
Οπως εγραψα αλλου τα ιδια μου ελεγε ταξιτζης με λεον ΦΑ. Παρα πολλα προβληματα στα 2 χρονια που το εχει, χανει συνεχεια μεροκαματα.
-
@criuser said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πάντως το βάζω πρώτη και βγαίνει όπισθεν, το είχα ακούσει σε μία Σε κλασε φίλου, την περασμένη δεκαετία και τώρα στο Σέατ και για μένα αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.
Το ανάποδο έχω εγώ , βάζω όπισθεν και πάω μπροστά
- Skoda
- Seat
- VW
- Audi
Δεν βλέπω Ford.
Είναι κατάταξη για το VW group
@fanis75 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Οπως εγραψα αλλου τα ιδια μου ελεγε ταξιτζης με λεον ΦΑ. Παρα πολλα προβληματα στα 2 χρονια που το εχει, χανει συνεχεια μεροκαματα.
Άστο , κρίμα τόσο ωραίο αμάξι σαν σύνολο με τόσες πολλές αστοχίες
-
@andya3 said in Seat Leon Mk4 (2020):
- Skoda
- Seat
- VW
- Audi
Δεν βλέπω Ford.
Περίμενε, έρχεται...
Και η Kia/Hyundai Ευρώπης θα έπρεπε να περιλαμβάνεται, αλλά κρατάνε τα προσχήματα...Που προβάλλονται και πολύ αξιόπιστες από όλους, έτσι;
-
- Skoda
- Seat
- VW
- Audi
Δεν βλέπω Ford.
Περίμενε, έρχεται...
Και η Kia/Hyundai Ευρώπης θα έπρεπε να περιλαμβάνεται, αλλά κρατάνε τα προσχήματα...Που προβάλλονται και πολύ αξιόπιστες από όλους, έτσι;
Είναι βελτιωμένα μοντέλα οι Κορεάτες, δεν κάνουν τα λάθη των Γερμανών δασκάλων τους. Ή έτσι πιστεύει ο κόσμος τέλος πάντων, ότι είναι τέρατα αξιοπιστίας. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.
Πάντως τα μικρά τους i20, Rio είναι πολύ φτηνιάρικα. Όσους κατόχους τυχαίνει να γνωρίζω μέσα στη γκρίνια είναι. Χαλάνε πλαστικά, γρατζουνιούνται, ξεθωριάζουν, κολλάει το πλαστικό κάλλυμα και δεν ανοίγει το κλειδί, δεν αποδίδει ο κλιματισμός. Ένα σωρό μικροιστορίες που δείχνουν κακή ποιότητα.
Τέλος πάντων ας μη χαλάσουμε το θέμα του Leon. -
- Skoda
- Seat
- VW
- Audi
Δεν βλέπω Ford.
Περίμενε, έρχεται...
Είναι βελτιωμένα μοντέλα οι Κορεάτες, δεν κάνουν τα λάθη των Γερμανών δασκάλων τους. Ή έτσι πιστεύει ο κόσμος τέλος πάντων, ότι είναι τέρατα αξιοπιστίας. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.
Πάντως τα μικρά τους i20, Rio είναι πολύ φτηνιάρικα. Όσους κατόχους τυχαίνει να γνωρίζω μέσα στη γκρίνια είναι. Χαλάνε πλαστικά, γρατζουνιούνται, ξεθωριάζουν, κολλάει το πλαστικό κάλλυμα και δεν ανοίγει το κλειδί, δεν αποδίδει ο κλιματισμός. Ένα σωρό μικροιστορίες που δείχνουν κακή ποιότητα.
Τέλος πάντων ας μη χαλάσουμε το θέμα του Leon. -
Τελευταία ενημέρωση από την αντιπροσωπεία:
Ξεκίνησε το φόρτωμα των καινούριων LEON μόνο και έρχονται Ελλάδα. Αυτήν την εβδομάδα στέλνουν 5 αυτοκίνητα. Την επόμενη περισσότερα και πάει λέγοντας.
Κάπου εκεί θα είναι και το δικό μου!
Αλλά η κοινή λογική λέει: Είναι δυνατόν να κάνουν αποστολές κάθε εβδομάδα 5-10 αυτοκίνητα μόνο?
Τους συμφέρει? Κανονικά δεν κάνουν μαζικές αποστολές? -
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
Τελευταία ενημέρωση από την αντιπροσωπεία:
Ξεκίνησε το φόρτωμα των καινούριων LEON μόνο και έρχονται Ελλάδα. Αυτήν την εβδομάδα στέλνουν 5 αυτοκίνητα. Την επόμενη περισσότερα και πάει λέγοντας.
Κάπου εκεί θα είναι και το δικό μου!
Αλλά η κοινή λογική λέει: Είναι δυνατόν να κάνουν αποστολές κάθε εβδομάδα 5-10 αυτοκίνητα μόνο?
Τους συμφέρει? Κανονικά δεν κάνουν μαζικές αποστολές?Απο όσο έχω δει αν δεν κάνω λάθος ένα πλοίο γεμίζει με διάφορες μάρκες και απο διάφορες χώρες. Οπότε δεν ξέρω μήπως απλά περνάει κάποιο και θα του βάλουν τα 5-10 για Ελλάδα μαζί με άλλα και για άλλους προορισμούς - άλλες μάρκες
Άντε με το καλό να παραλάβεις
Seat Leon Mk4 (2020)