-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
@groover1972 said in Citroen C3 Aircross 2018:
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
Το μη χαλάει είναι σχετικό.
Τώρα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα από ένα προμηθευτή.Θέλεις να αναπτύξεις λίγο με περισσότερα στοιχεία τι εννοείς? Μιλάς για suzuki? Έχει θέματα με προμηθευτές?
Για το δοχείο Αντ μπλού της Μπος μιλάω που έχει πρόβλημα και επηρεάζει όλα τα ντίζελ της PSA.
Α, μάλιστα, οκ ναι το παρακολουθώ.
-
Αυτό που είχε ειπωθεί τότε, ήταν ότι το κόστος αυτής της ανάρτησης ήταν πολύ ακριβό για να μπαίνει σε αυτοκίνητα σαν την ΧΑΝΤΙΑ, ενώ η ΧΜ είχε ήδη αποσυρθεί.
Από την άλλη προσπάθησαν να εξελίξουν την ανάρτηση στις C5 και C6, αλλά πάντα μέσα στο κόστος του αυτοκινήτου.
Αλλες εταιρείες δεν μπορούσαν να δουλέψουν πάνω στην ανάρτηση αυτή αφού ήταν πατέντα της σιτροέν.
Μετά οι λογιστές είπαν ότι μπορούμε με ημιάκαμπτους και διπλά αμορτισέρ να έχουμε καλά αποτελέσματα και είναι όντως αποδεκτά.
Η νέα 4 φτάνει στο 80 % μιας υδροπνευματικής με πολύ λιγότερο κόστος. Να δούμε και τα νέα 4Χ και 5Χ.
Για τις τιμές του σέρβις θα τις κοιτάξω και θα αναφέρω.
-
Για την απλή ξανθιά ναι ίσως τα διπλά αμορτισέρ ως ένα σημείο κάνουν δουλειά.
Για την ακτιβα δεν υπάρχει αντικαταστάτης.
Πάντως έτσι ξέρω και εγώ. Ήταν ένα κονσεπτ η ανάρτηση για να το δουν πως πάει στην γραμμή παραγωγής. Και μετά λόγω οικονομικών προβλημάτων του ομίλου σταμάτησε.Μάλιστα όταν την εξέλιξαν ήταν σε φάση πως λόγω της σωστής κατανομής δεν μπλοκάρουν οι τροχοί στο φρενάρισμα κτλ.
Ήρθε το abs και με μια ηλεκτρονική πλακέτα το έλυσε. Οπότε άλλος ένας λόγος από τους πολλούς που δεν μπορούσαν να το περάσουν στο ΔΣ ως κόστος εξέλιξης.Εν ολίγοις ήταν μια ανάρτηση για το sportscar της citroen που ετοιμαζε εκείνη την εποχή για να χτυπήσει την Πόρσε αλλά την δοκίμασε σε ένα απλό οικογενειακό και μετά την σταμάτησε. Δεν είχε κεφάλαια και σκοπό να στηρίξει πλέον τετεοιε τεχνολογίες
Μάλιστα το sports car που ετοιμαζε είχε ακόμα πιο εξελιγμένη ανάρτηση από την ακτιβα + ενεργητική τετραδιευθυνσηΠάντα έτσι κάνει η Σιτροέν. Ετοιμάζει τεχνολογίες και στο τέλος τις σταματά
-
Οι πατέντες έχουν διάρκεια 20 ή 25 χρόνια πάντως.
-
Το έχω ξαναγράψει , φανταστείτε ένα SUV με υδροπνευματική, εξελιγμένη με τα χρόνια.
Εκτός των προφανών προτερημάτων της άνεσης , σκέψου και τη δυνατότητα ρύθμισης ύψους. Εδώ η xantia και αν τη σηκώσεις κοντράρει Land rover που λέει ο λόγος. Θα μου πείς θα έγερνε , είπα εξελιγμένη με τα χρόνια....
Η ύδροπνευματική εγκαταλείφθηκε απλά και μόνο για λόγους κόστους και κοινής χρήσης πατωμάτων ,χωρίς πολλές προσαρμογές. Εδώ κάποια στιγμή την έβαζε μέχρι και στη BX , το μικρομεσσαίο της. Μακάρι να είναι αλήθεια ότι ο ημιάκαμπτος του σήμερα και οι πατέντες των διπλών αποσβεστήρων τα καταφέρνουν σχεδόν εξίσου καλά.
-
Αφού βλέπουμε πως καταργήθηκε οποιαδήποτε ανεξάρτητη ανάρτηση και γενικευθηκε ο ημιακαμπτος, επειδή τα ηλεκτρονικά οπως το ESP δίνουν κι έτσι ασφαλή οδήγηση με το ελάχιστο κόστος, είναι πιθανότερο να δούμε κάποιου είδους σούστες πάρα ενεργές αναρτήσεις ξανά...
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
Αφού βλέπουμε πως καταργήθηκε οποιαδήποτε ανεξάρτητη ανάρτηση και γενικευθηκε ο ημιακαμπτος, ε
Είπαμε ένα από τα κακά του VAG στην αυτοκίνηση....ήταν στοχευμένο και απέδωσε τα μάλα. Εξαιρετικό μάρκετινγκ σε βάρος φυσικά της αυτοκίνησης.
-
Εντωμεταξύ είχε η MB παρόμοιο σύστημα στην GLE και το σταμάτησε γιατί δεν το αγόραζε κανείς...
-
@super-t said in Citroen C3 Aircross 2018:
Εντωμεταξύ είχε η MB παρόμοιο σύστημα στην GLE και το σταμάτησε γιατί δεν το αγόραζε κανείς...
Εννοείς αεροανάρτηση μήπως; Την έχουν πολλά ακριβά αυτοκίνητα.
-
Είχε αερανάρτηση η Μέρκ και σε παλιότερα όπως το ML και GL, αλλά και η Αουντι Βάγκ στα μεγάλα σουβ, αλλά είχαν τεράστια θέματα ζημιών.
Είχε και το 7θέσιο Πικάσο με επίσης θέματα. -
@realzeus said in Citroen C3 Aircross 2018:
@super-t said in Citroen C3 Aircross 2018:
Εννοείς αεροανάρτηση μήπως; Την έχουν πολλά ακριβά αυτοκίνητα.
Συνδυασμός φαίνεται να είναι τελικά, αερανάρτησης με έξτρα υδραυλικό σύστημα.
E-ACTIVE BODY CONTROL suspension system: The car that eliminates poor roads
-
εδω ομως ειναι το θεμα του σε τριο.
και η κουβεντα εχει ξεφυγει.
απο τα δυο μεγαλα θεματα που αφορουν το σε τριο.
το αντ μπλου των μαζουτ και τoν ιμαντα χρονισμου του πιουρτεχ. -
Με τον ιμάντα τελείωσε, με το αντμπλου περιμένουμε
-
Να γράψω τώρα κάτι ή θα μου την πέσουν πάλι οι γνωστοί/άγνωστοι του φόρουμ;
Άστο καλύτερα. Δεν γράφω τίποτα. Ας βάλω μόνο ένα συγκριτικό.
-
@storm said in Citroen C3 Aircross 2018:
Άστο καλύτερα. Δεν γράφω τίποτα. Ας βάλω μόνο ένα συγκριτικό.
Άλλος ένας βρετανός/νη YouTuber που στο τέλος προτείνει ως both alternative τον γνωστό γερμανικό όμιλο με τους λιγότερο αποδοτικούς κινητήρες της αγοράς. Oh the irony
-
Εμένα κάτι άλλο μου έκανε εντύπωση στο συγκριτικό μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
-
@storm said in Citroen C3 Aircross 2018:
Κανείς δεν θα στην πέσει!! Εαν κάποιος εκφέρει άλη άποψη (όπως εγώ π.χ που σε αρκετά διαφωνώ μαζί σου - σε αρκετά συμφωνώ) δεν στην πέφτει.
Δεν έχω χρόνο να δω το συγκριτικό, οπότε εαν θες μου λες τι σου έκανε εντύπωση. Εμένα σε όλα αυτά εντύπωση μου κάνουν πλέον οι τιμές τους!!
-
-
Το πήρατε χαμπάρι αυτό;
https://cartalk.gr/dorean-anavathmisi-e ... -aircross/
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2018:
Που είσαι Λαπ
https://www.autoagora.gr/news/data/video/200-xlm-wra-me-3-rodes-[video]_232476.asp
Ρε....όχι άλλο κάρβουνο!
Citroen C3 Aircross 2018