-
Ενημερωτικά, αυτά που λέτε για παλιακούς διακόπτες, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη νέα επίσημη γραμμή της vw.
Προφανώς κατόπιν πίεσης των αγοραστων, από το '24 καταργεί τους διακόπτες αφής στο τιμόνι σε όλα τα μοντέλα.
Ήδη τα νέα T-Roc R που κυκλοφόρησαν Γερμανία είναι με κλασσικούς.
Αντίστοιχα και στο klima. Όπως και στο T-Roc facelift του '22 και στο Tiguan όλοι οι χειρισμοί στο klima γίνονται από την ψηφιακή κονσόλα, δεν απαιτείται να μπεις στην οθόνη. Σουτ κι εδω τα παλαβά του Golf 8.
Υποθέτω δε θα μείνουν εκεί. Και ο νέος ψηφιακός διακόπτης φωτων που μπηκε στο Golf 8 στα αζήτητα θα πάει, θα επαναφέρουν τον κλασσικό περιστροφικό κι ας κοροιδεύετε εσείς .
Η μόνη καινοτομία που θα μείνει στην πλατφόρμα του Golf 8 τελικά, θα είναι το mild hybrid...Συμφωνούμε αλλά εδώ η υπαναχώρηση έχει να κάνει με το γεγονός πως αλλάξαν τον τρόπο χρήσης (αφής γαρ) που όπως και να το κάνουμε δημιουργεί προβλήματα στη χρήση.
Εγώ που παίρνω πρώτη φορά VW δε με απασχολεί και τόσο όλο αυτό βέβαια.
-
Δεν είναι έτσι πια τα dsg. Έχουν βελτιωθεί πολύ. Ειδικά στα vw των τελευταίων ετών και μετά από ένα βελτιωμένο kit που έχουν βάλει οι Γερμανοί, έχουν σταματήσει τα κρούσματα.
Το αν λύθηκε το πρόβλημα ή αν αντέχουν πιο πολλά χιλιόμετρα και βγάζουν βλάβη αργότερα, θα το δείξει ο χρόνος.
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Δεν έχω μηχανικές γνώσεις , αλλά έχω έρωτα με το Leon 3 που πούλησαν κακήν κακώς λόγω του DSG.
Έχω διαβάσει ότι υπάρχει για το DQ200 και συνεχίζω και κοιτάω θέματα, forums και clubs για αμάξια που έχουν το εν λόγω κιβώτιο.
Μόνο αυτή την εβδομάδα διάβασα θέματα για ένα Audi Q3 και 2 Seat Leon με πρόβλημα στο DSG με χιλιόμετρα 8k,20k και 40kΤο ότι λύθηκαν τα προβλήματα του DSG το ακούω από όταν πήρα το προηγούμενο του 2013.
Τέλος πάντων δεν είναι δουλειά μου να αποτρέψω κάποιον για αγορά απλά είπα για τελευταία φορά να ενημερώσω , o καθένας κάνει τις επιλογές του , και εγώ όταν το είχα πάρει είχα αφήσει 3000ε καβάτζα για όταν σπάσει.Αυτό που δεν είχα σκεφτεί όμως ήταν ότι το θέμα δεν είναι το κόστος επισκευής , αλλά η ταλαιπωρία που τραβάς όταν σπάσει και που θα σε αφήσει
Καλές αγορές και τα παραπάνω τα λέω ως φίλος του γκρουπ που τελευταία με κάνει να απομακρύνομαι
-
Το ότι λύθηκαν τα προβλήματα του DSG το ακούω από όταν πήρα το προηγούμενο του 2013.
Δεν μπορούν να λυθούν αφού είναι μειονεκτήματα/προβλήματα εκ κατασκευής, δεν γίνεται να λυθούν. Είναι προβληματική η όλη σχεδίαση και υλοποίηση. Μούφα κιβώτια, ούτε αυτόματα ούτε χειροκίνητα....τρανς!
-
Δεν έχω μηχανικές γνώσεις , αλλά έχω έρωτα με το Leon 3 που πούλησαν κακήν κακώς λόγω του DSG.
Έχω διαβάσει ότι υπάρχει για το DQ200 και συνεχίζω και κοιτάω θέματα, forums και clubs για αμάξια που έχουν το εν λόγω κιβώτιο.
Μόνο αυτή την εβδομάδα διάβασα θέματα για ένα Audi Q3 και 2 Seat Leon με πρόβλημα στο DSG με χιλιόμετρα 8k,20k και 40kΤο ότι λύθηκαν τα προβλήματα του DSG το ακούω από όταν πήρα το προηγούμενο του 2013.
Τέλος πάντων δεν είναι δουλειά μου να αποτρέψω κάποιον για αγορά απλά είπα για τελευταία φορά να ενημερώσω , o καθένας κάνει τις επιλογές του , και εγώ όταν το είχα πάρει είχα αφήσει 3000ε καβάτζα για όταν σπάσει.Αυτό που δεν είχα σκεφτεί όμως ήταν ότι το θέμα δεν είναι το κόστος επισκευής , αλλά η ταλαιπωρία που τραβάς όταν σπάσει και που θα σε αφήσει
Καλές αγορές και τα παραπάνω τα λέω ως φίλος του γκρουπ που τελευταία με κάνει να απομακρύνομαι
Δέχομαι ότι υπάρχουν οι περιπτώσεις που αναφέρεις και προσωπικά μου χουν σκάσει πάνω από 10 DSG σε στόλο αυτοκινήτων την τελευταία 5-6ετια. Αντίστοιχα όμως έχουν σκάσει και EAT6 και ΕΑΤ8 και ZF της BMW και 7G-tronic της Merc κτλ κτλ. Γι΄ αυτό και λέω ότι είναι στο μ.ο. η αξιοπιστία τους πλέον όταν πριν 10 χρόνια πχ με το DL501 ήταν στον πάτο και σκάγανε 10 στα 10 κιβώτια αυτού του τύπου.
Επίσης για κάθε ένα DQ200 που σπάει με 10Κ χλμ, υπάρχουν κι άλλα πόσα DQ381 (όπως το δικό μου) σε Cupra, Golf R, S3 κτλ που έχουν φτάσει 6ψήφια χλμ έχοντας να διαχειριστούν 50+ κιλά ροπής. Πιάστο αυγό και κούρευτο με άλλα λόγια.
-
Για το θέμα του κόστους των κιβωτίων που ειπώθηκε σημαντικός παράγοντας είναι οι πωλήσεις, αν μπορέσεις και βάλεις ένα κιβώτιο σε πολλά οχήματα ακόμα και αν η κατασκευή είναι ακριβή μέσω του όγκου πωλήσεων πετυχαίνεις οικονομία κλίμακας.
Χαρακτηριστικό είναι το megacasting που έχει εισάγει η tesla το οποίο τους κοστίζει περισσότερο αλλά επειδή επιταχύνει την διαδικασία παραγωγής τελικά συμφέρει.
Τώρα συγκεκριμένα για τα διπλοσύμπλεκτα φαίνεται οτι έχουν πολλά θέματα λειτουργίας τα οποία δεν μπορούν οι κατασκευαστές να λύσουν. Στην θεωρία είναι πολύ έξυπνη διάταξη αλλά τελικά στην πράξη υστερεί.
Το 2016 είχαν παρουσιαστεί πατέντες και για τριπλοσύμπλεκτα! -
Για να πειράξω και λίγο τον αγαπητό @cruiser.
Αν παλεύουν τόσα χρόνια οι Γερμανοί με το dsg και άκρη δε βγάζουν. Φαντάζομαι το καινούργιο διπλοσύμπλεκτο που λένε ότι θα βγάλουν οι Γάλλοι,
Θα πρέπει να αναπτύξουμε τεχνικές αποφυγής ακινητοποιημένων psa στο δρόμο. Σα να είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη, χα,χα,χα
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Δέχομαι ότι υπάρχουν οι περιπτώσεις που αναφέρεις και προσωπικά μου χουν σκάσει πάνω από 10 DSG σε στόλο αυτοκινήτων την τελευταία 5-6ετια. Αντίστοιχα όμως έχουν σκάσει και EAT6 και ΕΑΤ8 και ZF της BMW και 7G-tronic της Merc κτλ κτλ. Γι΄ αυτό και λέω ότι είναι στο μ.ο. η αξιοπιστία τους πλέον όταν πριν 10 χρόνια πχ με το DL501 ήταν στον πάτο και σκάγανε 10 στα 10 κιβώτια αυτού του τύπου.
Επίσης για κάθε ένα DQ200 που σπάει με 10Κ χλμ, υπάρχουν κι άλλα πόσα DQ381 (όπως το δικό μου) σε Cupra, Golf R, S3 κτλ που έχουν φτάσει 6ψήφια χλμ έχοντας να διαχειριστούν 50+ κιλά ροπής. Πιάστο αυγό και κούρευτο με άλλα λόγια.
Συμφωνώ για αυτό η κουβέντα γίνεται για τα 150αρια με το DQ200 , για το DQ381 θα πήγαινα και εγώ στο Formentor απλά φοβάμαι το lotto με το infotainment
-
Αν παλεύουν τόσα χρόνια οι Γερμανοί με το dsg και άκρη δε βγάζουν. Φαντάζομαι το καινούργιο διπλοσύμπλεκτο που λένε ότι θα βγάλουν οι Γάλλοι,
Για να συνεχίσω το πείραγμα στον Κρούζερ, τι άκρη να βγάλουν. Θα μένουν τα αμάξια πριν καν φύγουν από το εργοστάσιο. Ο Ρεμούνδος θα κάνει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, δεν θα προλαβαίνει τις βλάβες....χαχαχα!!
-
Kαλά δεν τα φτιάχνουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, τα περισσότερα outsourced είναι εκτός από τα Honda. Αυτά τα καινούρια της stella τα φτιάχνουν αυτοί:
Punch Powertrain, Βέλγοι, μικρή εταιρεία πολλά υποσχόμενοι.
Αφήνουν τα eat γιατί τα dct, είναι ηλεκτροποιημένα συνεπώς πολύ οικονομικά στη χρήση.
Για να δούμε. -
-
Για να πειράξω και λίγο τον αγαπητό @cruiser.
Θα πρέπει να αναπτύξουμε τεχνικές αποφυγής ακινητοποιημένων psa στο δρόμο. Σα να είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη, χα,χα,χα
Για να συνεχίσω το πείραγμα στον Κρούζερ, τι άκρη να βγάλουν. Θα μένουν τα αμάξια πριν καν φύγουν από το εργοστάσιο. Ο Ρεμούνδος θα κάνει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, δεν θα προλαβαίνει τις βλάβες....χαχαχα!!
Οι Γάλλοι περίμεναν να μάθουν πρώτα οι γερμανοί με τα διπλοσύμπλεκτα και τώρα θα βγάλουν άλλου τύπου, να τους αφήσουν τους Γερμανούς να παιδεύονται πάλι 20 χρόνια και να απορούν γιατί τα δικά τους χαλάνε...
-
Οι Γάλλοι περίμεναν να μάθουν πρώτα οι γερμανοί με τα διπλοσύμπλεκτα και τώρα θα βγάλουν άλλου τύπου, να τους αφήσουν τους Γερμανούς να παιδεύονται πάλι 20 χρόνια και να απορούν γιατί τα δικά τους χαλάνε...
Αν στους Γερμανούς πήρε 20 χρόνια να φτιάξουν σχετικά αξιόπιστα διπλοσύμπλεκτα, οι Γάλλοι θα φτιάξουν αξιόπιστα διπλοσύμπλεκτα αφού παγώσει η κόλαση!
-
@harisma23 said in VW T-Roc:
Αν στους Γερμανούς πήρε 20 χρόνια να φτιάξουν σχετικά αξιόπιστα διπλοσύμπλεκτα, οι Γάλλοι θα φτιάξουν αξιόπιστα διπλοσύμπλεκτα αφού παγώσει η κόλαση!
Ούτε τότε!! Εδώ κατάφεραν να κάνουν το Αίσιν να χαλάει, που ούτε καν στις bmw δεν χάλαγε....χαχαχα! Δεν κάνουν για τέτοια οι Γάλλοι, μόνο για σχεδιασμό, μόδα, Λουι Κενζ και μποζωλέ. Την μηχανολογία ας την αφήσουν σε κανένα που ξέρει.
-
Γελάσαμε με τον κάτοχο φόρντ που κλείνει λόγω έλλειψης πελατών και τον πρώην κάτοχο και εραστή μπεμβε με την παροιμιώδη αξιοπιστία...
-
-
Γελάσαμε με τον κάτοχο φόρντ που κλείνει λόγω έλλειψης πελατών και τον πρώην κάτοχο και εραστή μπεμβε με την παροιμιώδη αξιοπιστία...
To Ford όμως κυκλοφορεί ΚΑΘΕ μέρα στα 5 χρόνια και 9 μήνες που το έχω και έχει καλύψει 84Κ χιλιόμετρα χωρίς καμία βλάβη, πέραν μιας βάσης μηχανής που αλλάχτηκε εντός εγγύησης και έγινε αντιληπτή στο σέρβις λόγω μόνο μιας ελαφρώς αυξημένης τραχύτητας λειτουργίας. Εγώ μάλιστα δεν το είχα καταλάβει, καθώς θεωρούσα ότι η τραχύτητα αυτή οφειλόταν στη γήρανση των μπεκ.
Ξέρω όμως κάτι γαλλόχρεπα που έχουν κάνει περισσότερη παρέα με το Ρεμούνδο παρά με τον ιδιοκτήτη τους... -
Χθες πριν πάω να πάρω την ξαδέρφη μου από το αεροδρόμιο και να της παραδώσω το Taigo, είπα να περάσω από το εξουσιοδοτημένο της VW που βρίσκεται κοντά στην δουλειά μου, για να ακούσω ο ίδιος το story για το a/c.
Τα κλασικά, στο συνεργείο: έχουμε δουλειά πρέπει να κλείσετε ραντεβού.
Τα κλασικά και εγώ: αύριο φεύγουμε στο εξωτερικό και έχοντας άτομο με πρόβλημα υγείας, θέλουμε μια επιβεβαίωση για την ορθή λειτουργία του a/c.Μετά από περίπου ένα 2ωρο αναμονή, ένας νεαρός μηχανικός ασχολήθηκε με το αυτοκίνητο.
Τα βρήκε όλα εντάξει.
Προσπάθησε να μου εξηγήσει για το πως πρέπει να δουλεύουμε τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο, αλλά τον διέκοψα λέγοντας ότι, οδηγάω αυτοκίνητο πριν αυτός γεννηθεί.Το συμπέρασμα: έτσι λειτουργεί, στο βωμό της μόδας για συρρίκνωση, (των μηχανικών μερών, γιατί από λαμαρίνα ξεχειλίζουμε), ακόμα και ο κομπρέσορ του a/c μάλλον συρρικνώθηκε στα όρια της λιτής, οριακά αξιοπρεπούς, λειτουργίας του.
Όσον αφορά το 7αρι διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο, του TAIGO είναι πιο ομαλό στις αλλαγές από το αντίστοιχο που είχα στο SUPERB II 1.8 (εταιρικό), αλλά αν υπολογίσουμε την διαφορά, ιπποδύναμης, λογικό στο χιλιάρι να είναι εξαιρετικά ομαλό.
Φυσικά το πρόβλημα στο παρκάρισμα και σε ταχύτητες 5- 25 km συνεχίζει να ισχύει, με την εναλλαγή σε 1η-2η-1η που το ψιλό-μπερδεύει.
Πάντως το καλύτερο κιβώτιο ταχυτήτων είναι να μην υπάρχει κιβώτιο.
-
-
Ο καλός οδηγός που ξέρει που μπορεί να πάει λίγο πιο σβέλτα (όχι αυτοκτονικά προφανώς) και που έχει 100% την προσοχή του στον δρόμο είναι εντελώς συνειδητοποιημένος. Αυτός που το έχει ρίξει στο σορολόπ, απλά δεν θα έχει τον χρόνο αντίδρασης γιατί θα είναι αργά όταν θα καταλάβει τον κίνδυνο, επειδή μιλούσε με την γυναίκα ή το παιδί του, ή κοιτούσε την θάλασσα.
> Θυμάμαι στην Αγγλία πριν 20+ χρόνια ότι σε μια ώρα στο Λονδίνο αυξήθηκαν τρομακτικά τα ατυχήματα γιατί μετά από περίπου 1 μήνα βροχής έβγαλε ήλιο και οι οδηγοί κοιτούσαν τον ουρανό!!! Εκείνη η λιακάδα στοίχισε κούκος-αηδόνι στις ασφαλιστικές...
όπως και οι σεξυ διαφημίσεις στα billboards στο Los Angeles που απαγορεύεται πλέον.
( όπως και η ανάπαυλα του κεφαλιού της κυρίας συνοδηγού στα πόδια του οδηγού)
-
Το συμπέρασμα: έτσι λειτουργεί, στο βωμό της μόδας για συρρίκνωση, (των μηχανικών μερών, γιατί από λαμαρίνα ξεχειλίζουμε), ακόμα και ο κομπρέσορ του a/c μάλλον συρρικνώθηκε στα όρια της λιτής, οριακά αξιοπρεπούς, λειτουργίας του.
Φαντάζομαι έχει τον ίδιο με το polo που θα συμφωνήσω ότι είναι λιγότερο δροσερό το ac από το 208 π.χ.
Και εγώ είχα κάνει παρατήρηση στο 1ο σέρβις για έλεγχο AC. Όλα καλά τα βρήκαν.
VW T-Roc