-
Όσο υπάρχουν αυτοκίνητα (στην Ελλάδα) μεταξύ 10.000 και 20.000 euro πρόβλημα δεν υπάρχει. Ο καταναλωτής έχει να επιλέξει.
Αν όλα τα αυτοκίνητα ξεπεράσουν τα 20 χιλιάρικα τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό δεν νομίζω να συμβεί, εκτός αν γίνει 3ο παγκόσμιος πόλεμος. -
@cirus said in Ford Fiesta 2017:
@georgemit said in Ford Fiesta 2017:
@cirus said in Ford Fiesta 2017:
Ακόμα και όταν αποκατασταθεί η προσφορά; Επιχειρήματα;
και γω αυτό πιστεύω
1ο επιχείρημα : γιατι μπορούν να μην τις ξανακατεβασουν. ή να μην κατέβουν στα ίδια επίπεδα πες το οπως θες
2ο επιχειρημα: γιατι αποφάσισαν όλοι μαζι να βγάζουν μεγαλύτερα κέρδηΔεν είναι σοβαρά επιχειρήματα με αποδείξεις πιο πολύ γνωμη μου είναι απλά λέω τι πιστεύω.
Βλέπουμε να καταργείται και η κατηγορία και να μικραίνει πολύ ο αριθμός των super μινι
βλεπε c1, ka, κτλθα παίξει η ιδια κατηγορία αλλά σε suv όπως το augo suv, suzuki ignis, huyindai kasper που σε μεγεθος θα είναι τα ίδια αλλά λόγω suv θα είναι πολύ πιο ακριβα.
Για να έχουν όμως περισσότερα κέρδη θα πρέπει να μπορούμε κι εμείς να αγοράσουμε όμως. Το μέγιστο κέρδος δεν επιτυγχάνεται πάντα με την υψηλότερη τιμή γιατί καταρρέουν οι πωλήσεις. Επιτυγχάνεται εκεί που ισορροπεί η προσφορά με την ζήτηση.
Μα και βέβαια ισχύει αυτό αλλά δεν νομίζω ότι θα χάσουν σε πωλήσεις καθόλου.
Προφανώς και η αγορά της Ελλάδας είναι τόσο μικρή που δεν λαμβάνεται καν υποψιν.
Αν δε χάσουν σε πωλήσεις προφανώς και θα παραμείνουν στα ύψη. Επίσης σίγουρα η Ελλαδίτσα είναι ασήμαντη, αλλά δε νομίζω ότι το βιοτικό επίπεδο των υπολοίπων ανέβηκε ξαφνικά. Δηλαδή τόσο καιρό οι εταιρίες ήταν χαζές και είχαν χαμηλότερες τιμές από αυτές που μπορούν να αντέξουν οι ευρωπαίοι;
Μη κρίνετε από τις συγκυρίες που ζούμε που για να αποκτήσεις ένα yaris σε λίγο θα πρέπει να περιμένεις 2 χρόνια. Θα δούμε όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση. -
@storm said in Ford Fiesta 2017:
Όσο υπάρχουν αυτοκίνητα (στην Ελλάδα) μεταξύ 10.000 και 20.000 euro πρόβλημα δεν υπάρχει. Ο καταναλωτής έχει να επιλέξει.
Αν όλα τα αυτοκίνητα ξεπεράσουν τα 20 χιλιάρικα τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό δεν νομίζω να συμβεί, εκτός αν γίνει 3ο παγκόσμιος πόλεμος.Αυτό μου θυμίζει λίγο το "20€ βενζίνη έβαζα, 20 θα βάζω, δε με νοιάζουν οι αυξήσεις". Όταν το '19 με 21.500 αγόραζες karoq 1.5tsi και τώρα με τα ίδια λεφτά αγοράζεις fiesta 1.0 st line σαφώς και υπάρχει πρόβλημα νομίζω.
-
Αν όλα τα αυτοκίνητα ξεπεράσουν τα 20 χιλιάρικα τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό δεν νομίζω να συμβεί, εκτός αν γίνει 3ο παγκόσμιος πόλεμος.
Ήδη πολλά από τα αγαπημένα του Έλληνα b-suv/c-hatch φτάνουν χωρίς κόπο πάνω από 30k, και λόγω αυξήσεων κατασκευαστών και λόγω ελληνικής φορολογίας.
Δεν βλέπω παράπονα να πω την αλήθεια (εκτός του χρόνου παράδοσης). Πάντως κόσμο που ήξερα ότι ήταν σε αναζήτηση, λέει τώρα "ε θα περιμένω μέχρι το καλοκαίρι/φθινόπωρο/'23" -
Αν όλα τα αυτοκίνητα ξεπεράσουν τα 20 χιλιάρικα τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό δεν νομίζω να συμβεί, εκτός αν γίνει 3ο παγκόσμιος πόλεμος.Αυτό μου θυμίζει λίγο το "20€ βενζίνη έβαζα, 20 θα βάζω, δε με νοιάζουν οι αυξήσεις". Όταν το '19 με 21.500 αγόραζες karoq 1.5tsi και τώρα με τα ίδια λεφτά αγοράζεις fiesta 1.0 st line σαφώς και υπάρχει πρόβλημα νομίζω.
Όχι ακριβώς. Μάλλον θυμίζει το "αφού δεν μπορώ να πάρω Karoq των 22 χιλιάδων θα βολευτώ με ένα Duster ή ένα Stonic ή ένα Kona ή κάποιο άλλο" που είναι κάτω από 20 χιλιάρικα. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις κατηγορίες.
Προφανώς οι τιμές έχουν αυξηθεί, αυτοκίνητα όμως μεταξύ 10 και 20 χιλιάδων υπάρχουν, όπως υπήρχαν και πριν. Πριν υπήρχαν και δυο-τρία αυτοκίνητα κάτω από 10 χιλιάρικα. Τώρα ξεκινούν λίγο κάτω από 11 χιλιάρικα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παρόλο που μπορεί να υπάρξουν συμβιβασμοί, αυτοκίνητα υπάρχουν και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20 χιλιάρικων. Και αυτό οι έμποροι στην Ελλάδα το ξέρουν και θεωρούν ότι εύκολα κάποιος συμβιβάζεται για να κάνει τη δουλειά του και ας αγοράσει τελικά κάτι "λιγότερο" από αυτό που θα αγόραζε πριν 2 ή 3 χρόνια.
Και πράγματι αυτό γίνεται αφού χωρίς διαθεσιμότητες, οι παραγγελίες έχουν πάρει φωτιά και οι παραλαβές φθάνουν και 16 μήνες μετά την παραγγελία και με αστερίσκους στους τελικούς εξοπλισμούς για κάποια αυτοκίνητα.
-
Οι τιμές ανέβηκαν πολύ.
Οταν μικρά τα έβρισκες με 11-15000 και τώρα ξεκινάνε από 16-17000 και τα Β σουβ , από τα 20000, προφανώς πολύς κόσμος θα περιμένει.
Αν έχει ανάγκη θα νοικιάσει για 1 χρόνο, δίνοντας 2-3000 και βλέπει.
Τα μτχ είναι λίγα και επίσης ακριβά.
-
Και γιατί αυτά σ' αυτά τα 2-3k της ενοικίασης, να μη βάλει κάτι ακόμα και να δώσει προκαταβολή για ένα αξιοπρεπές B-hatch? Τι θα κερδίσει με τα χαμένα λεφτά της ενοικίασης και την αναμονή?Μήπως θα γίνουν φθηνότερα τα αυτοκίνητα στο κοντινό μέλλον?
Κι εγώ αναβάλλω συνεχώς την αγορά νέου αυτοκινήτου, για διάφορους λόγους, αλλά έχω αυτοκίνητο, δε βιάζομαι, ούτε καίγομαι. Αν καιγόμουν θα το έπαιρνα, δε βλέπω κάποιο όφελος από την αναμονή. Μάλλον χασούρα είναι, οι τιμές πιθανότατα από χρόνο σε χρόνο θα ανεβαίνουν, έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς.
-
@andya3 said in Ford Fiesta 2017:
δε βλέπω κάποιο όφελος από την αναμονή. Μάλλον χασούρα είναι, οι τιμές πιθανότατα από χρόνο σε χρόνο θα ανεβαίνουν, έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς.
Ακριβώς!! Κάθε χρόνος που περνάει τα αυτοκίνητα θα ακριβαίνουν και άλλο, δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές. Υπάρχουν και τα ηλεκτρικά στην μέση....κάπως πρέπει να φανούν ότι δεν είναι και πολύακριβά, οι επιδοτήσεις θα σταματήσουν κάποια στιγμή.
-
Δεν νομίζω ότι αν δεν έχουμε μόνιμα πληθωρισμό, οι τιμές θα ανέβουν.
Τώρα αν έχουμε μόνιμα πληθωρισμό 5 % που σημαίνει και ανάλογες αυξήσεις μισθών, τότε ναι οι τιμές ανεβαίνουν.
Αλλά σήμερα που η παλιά τεχνολογία, βενζίνη και ντίζελ, τελειώνει, η νέα των υβριδικών, είναι λύση περιορισμένου χρόνου, γιατί σαν θερμικό και αυτό, θα έχει την ίδια τύχη, ενώ τα ηλεκτρικά είναι πρακτικά άχρηστα σήμερα, αν δεν έχεις 2 αυτοκίνητα για ΑΤΟΜΙΚΗ και μόνο χρήση.
Οπότε ίσως η λύση της μακροχρόνιας ενοικίασης για 2 χρόνια, που ναι μεν θα πετάξεις 6000 ευρώ, αλλά θα είσαι τότε σε μία νέα αγορά.
Και όσοι έχουν αγοράσει αμάξια σήμερα, πάλι θα έχουν το άγχος, μήπως το αμάξι τους δεν έχει καθόλου μεταπώληση, οπότε θα έχουν χάσει πολύ περισσότερο από τα 6000.
-
Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι τιμές των αυτοκινήτων (όλων, ανεξαρτήτως μοντέλου ή κατασκευαστή) θα ανέβουν τόσο ώστε να ξεκινούν π.χ. από 20 χιλιάρικα.
Αυτό θα ήταν η ταφόπλακα των καινούριων αυτοκινήτων που σήμερα επιτρέπεται να κυκλοφορούν είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Και δεν νομίζω ότι οι αντιπροσωπείες θέλουν να βάλουν λουκέτο.Επίσης όταν δημιουργείται κενό, συνήθως κάποιος άλλος το καλύπτει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Κίνα καραδοκεί. Το πολύ-πολύ να γεμίσει η Ευρώπη από κινέζικα αυτοκίνητα.
-
Επίσης όταν δημιουργείται κενό, συνήθως κάποιος άλλος το καλύπτει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Κίνα καραδοκεί. Το πολύ-πολύ να γεμίσει η Ευρώπη από κινέζικα αυτοκίνητα.
Όπως λένε πολλοί, οι Κινέζοι περιμένουν να κάνουν το μπαμ με την έλευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς στα θερμικά δεν πιάνουν τους ρύπους.
-
Για να δούμε αν τελικά θα γίνει το "μπαμ" με τα μπαταριοκίνητα. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη αμφιβάλω αν θα προχωρήσει η μπαταριοκίνηση τα επόμενα αρκετά χρόνια.
Στην Ρωσία πάντως πάνε ολοταχώς προς τα πίσω. Διαβάζω* (δεν ξέρω αν είναι αλήθεια) ότι ξεκινούν παραγωγή αυτοκινήτων τεχνολογίας του 1990 (euro 0).
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μου φαινόταν παράξενο η ΕΕ να αναπροσαρμόσει τους κανόνες ασφαλείας και των ρύπων ώστε να εισαχθούν αυτοκίνητα π.χ. και από την Κίνα.
*Ρωσία: Γυρίζει 30 χρόνια πίσω το αυτοκίνητο – Ξεκινά η παραγωγή Euro 0 οχημάτων
-
Η ΕΕ για ποιο λόγο να το κάνει;
-
-
Πιθανόν να μην βγει επόμενη γενιά....κανείς δεν το ξέρει. Πάντως το ανησυχητικό είναι ότι και στην τρινή γενιά, μετά το F/L εχουν πολλά προβλήματα, ακόμα δεν υπάρχει τιμοκατάλογος και παραγωγή!! Και κάποια μοντέλα που ήρθαν στις εκθέσεις είναι με διαφορετικό εξοπλισμό (ίσως και pre-production) και η FMH δεν μπορεί να δώσει τιμή και έτσι δεν μπορούν να πουληθούν (έχει 2 τέτοια η Βελμάρ στο Μαρούσι). Γενικά γίνεται ένας κακός χαμός με την Ford Ευρώπης....το Φιέστα έχει άγνωστη τύχη, το Φόκους έχει στααμτήσει η παραγωγή του...δεν ξέρω τι συμβαίνει!
-
@fanis75 said in Ford Fiesta 2017:
Γενικά γίνεται ένας κακός χαμός με την Ford Ευρώπης....το Φιέστα έχει άγνωστη τύχη, το Φόκους έχει στααμτήσει η παραγωγή του...δεν ξέρω τι συμβαίνει!
Για το Puma τι ακούγεται;
-
@famas said in Ford Fiesta 2017:
Το Puma μια χαρά. Απλά είναι πανάκριβο πλέον, ξεκινάει από €26.000 και παράδοση κάποια στιγμή τέλος έτους με αρχές 2023 και φυσικά χωρίς να ξέρεις 100% εαν θα λείπει και τίποτε άλλο από εξοπλισμό. Αυτό μου έλεγε ο φίλος μου "πριν 2 χρόνια έμπαινε κάποιος μέσα και το πιο φτηνό αυτοκίνητο που είχα να του πουλήσω ήταν στις 14-15.000, πλέον ξεκινάμε από τις 26.000!! Η κολλητή της γυναίκας μου που ήθελε αυτοκίνητο με 14.000 την έστειλα στην Τογιότα". Το μόνο ετοιμοπαράδοτο πλέον είναι το Kuga σε κάποια λίγα κομμάτια.
-
Το επόμενο Puma θα είναι μάλλον ηλεκτρικό βασισμένο πάνω στο VW ID.3 ...
Περαστικά. -
Cirus ακούς? Καμουφλαρισμένο vw θα 'χεις, σ' είχα προειδοποιήσει... χα,χα,χα
-
@antonakis said in Ford Fiesta 2017:
Το επόμενο Puma θα είναι μάλλον ηλεκτρικό βασισμένο πάνω στο VW ID.3 ...
Περαστικά.Με τι λογικη οτι το εργοστασιο στην Ρουμανια που κατασκευαζει το Puma εξαγοραστηκε απο μια κοινοπραξια που βασικος μετοχος ειναι μια Τουρκικη εταιρια.......ολα δειχνουν παραξενα στην Ford αυτη την εποχη..
Ford Fiesta 2017