-
@tsek said in Nέο VW Tiguan:
@katafractos17 said in Nέο VW Tiguan:
Δεν νομίζω ότι ο remarketing manager μιας εταιρείας leasing μπορεί να καθορίσει την κατηγορία και την τύχη ενός αυτοκινήτου.
Αυτό το καθορίζει η αγορά παγκοσμίως ή πανευρωπαϊκώς όσον αφορά την δική μας κοντινή αγορά.
Μια χαρά κατάφερε η Peugeot να παίξει στην κατηγορία της VW, Audi, κτλ και μάλιστα στα δικά μου μάτια όχι μόνο τις κοίταξε στα ίσια αλλά τις έβαλε και από κάτω.
Μεταξύ 3008 και Tiguan ή Q3, τα δύο τελευταία ούτε που θα τα κοίταγα.Την μεταπωλητική αξία ναι, την καθορίζει. Γιατί όταν ρίξεις 2000 τεμάχια μέσα σε ένα μήνα στην αγορά θα πιέσεις όλους τους μικρούς εμπόρους να ρίξουν τις τιμές για να γίνουν ανταγωνιστικοί. Δε μιλάμε τώρα στην περίπτωση που ο Χ μαντράς βγάλει 4 κομμάτια, εκεί η επιρροή είναι απειροελάχιστη. Τώρα για το Q3 δε θεωρώ ότι το έβαλε κάτω, αλλά στη τελική αυτή είναι η γνώμη μου,μπορεί να είμαι και λάθος.
Σε ένα κομμάτι μιας χωράς άντε και να το επηρεάσει.
Δεν βλέπω σε πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο πως μπορεί να γίνει αυτό.Δεν τίθεται θέμα αν θα είναι κάποιος σωστός ή λάθος. Ο καθένας εκφράζει μια γνώμη την οποία έχει διαμορφώσει βάση κάποιον παραγόντων. Προσωπικά την έχω διαμορφώσει έχοντας μπει αλλά και οδηγήσει τα συγκεκριμένα οχήματα, καθώς και με αυτά που διαβάζω και ακούω από αυτές που φαίνονται έγκυρες και σοβαρές πηγές και όχι κάποιες που παίρνουν και το κάτιτις τους, για να πουν μια καλή κουβέντα.
Επίσης με επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω την πηγή.
Peugeot: Πώς οι Γάλλοι ανέβασαν την μεταπωλητική αξία του Λέοντα -
@andya3 said in Nέο VW Tiguan:
Δε νομίζω ότι η Peugeot έγινε ξαφνικά VW επειδή στην Ελλάδα προτιμούμε πιθανόν το 2008 από το T-Roc ή το 208 από το polo. H VW μαζί με την audi είναι εταιρείες που εξάγουν σε όλο τον κόσμο, φτιάχνουν μεγάλα μοτέρ, τετρακίνηση. Επίσης απ' όσο γνωρίζω γιατί δεν είμαι και ιστορικός αυτοκινήτων, έχουν εισαγάγει ένα σωρό τεχνολογίες, άμεσο ψεκασμό, το downsize με τους μικρούς κινητήρες τούρμπο, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Συμπαθώ πολύ τους Γάλλους και εύχομαι καλή επιτυχία, αλλά έχουν πολύ δρόμο ακόμα και πολλά να αποδείξουν.
Τι να αποδείξουν οι Γάλλοι;
Η πορεία τους είναι πολύ μεγάλη στην αυτοκίνηση.
Η Peugeot έχει τεράστια ιστορία στους αγώνες πχ. Με την Audi κάποιες εποχές κοντράρονταν στο WRC.
Η Citroen έχει βγάλει εμβληματικά μοντέλα.
Η Renault ήταν από τους πρωτεργάτες του Turbo και στην F1 έχει μεγάλη παρουσία.
Δεν είναι χθεσινοί οι Γάλλοι πιστεύω. -
Στις χώρες που παράγουν αμάξια υπάρχει σωβινισμός .
Για αυτό και η Οπελ που ανήκει στους Γάλλους λέει ότι φτιάχνει γερμανικά αυτοκίνητα.
Οταν όμως μιλάμε για λεφτά , το τι απόφαση θα πάρει ο κάθε υπαλληλίσκος ελάχιστα ενδιαφέρει το κάθε φραγκάτο πωλητή που έχει δικό του μαγαζί.
Θα σκοτώσει 2000 αμάξια ο άλλος ?
Ωραία . Θα πουληθούν και μετά τι ? Θα κατεβάσει ο άλλος τις τιμές ? Γιατί . Αφού δεν θα υπάρχουν άλλα.
Αυτά μου θυμίζουν κάτι άρθρα ότι αν βγούν κάποια σπίτια από τις τράπεζες στον πλειστηριασμό , ή αν κάποιος χρωστάει και δώσει το ακίνητο του φτηνά, οι άλλοι ιδιοκτήτες που πουλάνε και οι οποίοι δεν έχουν κανένα χρέος , θα πουν να σκοτώσουν και αυτοί την περιουσία τους.
Πραγματικά αυτή η λογική είναι διασκεδαστική .
Ιδιαίτερα όταν αποφασίζουν υπαλληλίσκοι , που παριστάνουν με ξένα λεφτά τους επιχειρηματίες....
-
@criuser said in Nέο VW Tiguan:
Στις χώρες που παράγουν αμάξια υπάρχει σωβινισμός .
Για αυτό και η Οπελ που ανήκει στους Γάλλους λέει ότι φτιάχνει γερμανικά αυτοκίνητα.
Οπότε η Jaguar που ανήκει στην Tata δεν φτιάχνει αγγλικά αλλά ινδικά αμάξια;
Η Volvo, κινέζικα;
Η Lamborghini, γερμανικά; -
Κάποτε τα αυτοκίνητα ήταν καθρέπτης των χωρών που τα έφτιαχναν.
Τώρα δεν είναι .
Ενα Ρέιντζ ξέραμε τι κινητήρες φόραγε.
Τώρα ξέρουμε ?Προφανώς ένα Βόλβο της παλιάς εποχής ήταν ένα σουηδικό αμάξι με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.
Για μένα ναι εν μέρει ινδικό.
Γιατί κάποια θέματα είναι και θέμα κουλτούρας .
Και τρόπου σκέψης.Οπως για παράδειγμα η Στελλάντις που έβαλε επικεφαλής στην Αλφα Ρομέο έναν Ιταλό.
-
Παιδιά έγω έχω το PUMA και σας διαβεβαιώ είναι Ρουμάνικο και το δείχνει με την πολύ μέτρια συναρμογή του. Τριγμοι κτλ. Εδωσα χρήματα για να τα φτιάξω αυτα τα μειονεκτηματα του. Οποτε ναι για μένα παίζει ρόλο που κατασκευάζεται κάτι. Βεβαια ξέρεις FORD παίρνεις δεν φημίζονται για ποιότητα αλλά είναι ok. Ε δεν είναι τα ίδια όμως αυτά που βγαίνουν πχ Γερμανία (fiesta) με τα PUMA στην Ρουμανία. Στα πρωτα δεν παρουσιάζονται τόσα λάθη στατιστικα αφού φευγει ένα αυτοκίνητο από το εργοστάσιο.
Τα VW είναι απλά ΒΑΡΕΤΑ αυτοκίνητα (σχεδιαστικά εννοω) , καμία σχεδιαστική τόλμη. Οτι πιο συντηρητικό υπάρχει. GOLF, 50 χρόνια το ίδιο αλλάζουμε μια λεπτομέρεια και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Βασικά εγω θα απέλυα τους σχεδιαστές , είναι περιτοι. Καταλαβαίνω ότι σε κάποιους αρέσει ο συντηρητικός σχεδιασμός οκ, απλά την γνώμη μου λέω. Εγω θέλω να βλέπω πιο τολμηρα σχέδια και όχι τα ίδια βαρετα συνεχεια
Βαζουν πολύ ωραια infortainment και κάνουν ωραία εσωτερικά. Φαινονται ποιοτικά, αλλά χαλάνε και δεν έχουν εγγυηση περα των 2 χρόνων. Αν θέλουμε κάτι ενδιαφέρον σχεδιαστικά, δίνουμε τα σχεδια του πατωματος σε Seat και βγαίνει κάτι πιο όμορφο και αν θέλουμε να εκμεταλευτούμε χώρους τα δίνουμε στην skoda.
Τα PEUGEOT μέχρι πρόσφατα σχεδιαστικά δεν ήταν τίποτα το φοβερο. Παλιότερα υπήρχαν εξαιρετικά ομορφα αυτοκίνητα που θυμαμαι (406 pininfarina). Αλλά ξαφνικά με το 3008 και μετα σιγα σιγα τα υπολοιπα εκαναν εξαιρετική δουλειά στο σχεδιασμό και εξωτερικά και εσωτερικα. Εβαλαν και πιο ποιοτικά υλικά μέσα και νόμιζαν ότι εφτασαν τε ποιοτητα premium. BIG BONUS θα έδινα στους σχεδιαστές
Δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι, εγώ σε audi A1 που μπήκα τελευταία είναι σαν να βγήκε για να τρολάρει την AUDI , όλα σκληρά μεσα, μια βλακεία και μιση (σχεδιαστικά όμως υπέροχο μεσα και εξω). Δεν ξέρω τι είναι premium πια. Πάντως τα AUDI που θεωρούνται premium, σιγά την ποιότητα κατασκευής που έχουν και αυτά. Βλάβες και αυτά, ουρανοι πέφτουν σε όλα, χαζομάρες. Γερμανικο premium MERCEDE κυρίως αλλά και BMW γιατί είναι πισωκούνα η άτιμη. Σιγα μην διαλεγα AUDI στα ίδια χρήματα με τα προηγούμενα 2
-
@andya3 said in Nέο VW Tiguan:
Επίσης απ' όσο γνωρίζω γιατί δεν είμαι και ιστορικός αυτοκινήτων, έχουν εισαγάγει ένα σωρό τεχνολογίες, άμεσο ψεκασμό, το downsize με τους μικρούς κινητήρες τούρμπο, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Αυτές οι τεχνολογίες προϋπήρχαν και εμφανίστηκαν σε άλλα αυτοκίνητα. Αυτό που μπορείς να πεις είναι ότι το VAG τις προσέφερε μαζικά στο κοινό.
Κάποτε τα αυτοκίνητα ήταν καθρέπτης των χωρών που τα έφτιαχναν.
Τώρα δεν είναι .
Ενα Ρέιντζ ξέραμε τι κινητήρες φόραγε.
Τώρα ξέρουμε ?
Προφανώς ένα Βόλβο της παλιάς εποχής ήταν ένα σουηδικό αμάξι με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.
Για μένα ναι εν μέρει ινδικό.
Γιατί κάποια θέματα είναι και θέμα κουλτούρας .
Και τρόπου σκέψης.
Οπως για παράδειγμα η Στελλάντις που έβαλε επικεφαλής στην Αλφα Ρομέο έναν Ιταλό.Ο V8 που φορούσαν τα Range προ 30-40 ετών για παράδειγμα ήταν ένας Αμερικάνικος δεινόσαυρος της δεκαετίας του '60, σχεδίασης Buick. Τώρα φοράει υπερσύγχρονους κινητήρες αγγλικής σχεδίασης.
Η Volvo δεν έχει σχέση με την Ινδία, στην Κινεζική Geely ανήκει. Ούτε αυτό όμως έχει σημασία, γιατί σχεδιάζονται την Σουηδία, ενώ εργοστάσια κατασκευής τους υπάρχουν σε όλον τον κόσμο, όπως γίνεται με όλες σχεδόν τις πολυεθνικές.@cirus said in Nέο VW Tiguan:
BMW γιατί είναι πισωκούνα η άτιμη
Μόνον από 2 Coupe και πάνω πλέον.
-
Κ εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούνται premium τα Audi. Μέχρι και ένα A5 που είχα μπει νομίζω του 2012 είχε χάλια πλαστικά μέσα και σκληρά.. Μέχρι και οι μπροστά οι πόρτες ήταν εντελώς κούφια σκληρά πλαστικά.. Τα Octavia για παράδειγμα έχουν πολύ καλύτερα υλικά μέσα από τα Audi.. Και το golf θεωρώ έχει καλύτερα υλικά και πιο μαλακά πλαστικά από το Audi a3.. Το q2 βέβαια έχει καλυτερα από τις πλαστικουρες t roc και t cross.. Σιγά την premium μάρκα την audi.. Κινητήρες και πάτωμα παίρνει από την Vw, λαδιερες είναι , μέτρια πλαστικά, ουρανοί που πέφτουν κλπ... Ειδικά τώρα κάτι A1 και q2 είναι αστείο να θεωρούντε premium.. Αλλα και της BMW δεν τα λες και όλα ποιοτικά τα μοντέλα που έχει βγάλει.. Το x1 πρώτης γενιάς για παράδειγμα είχε μέσα άθλια πλαστικά.. Τα εσωτερικά πάντως των νέων peugeot βγάζουν πολυτέλεια και σαν υλικά και σαν σχεδίαση
-
@giocitroen91 said in Nέο VW Tiguan:
Κ εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούνται premium τα Audi.
Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει....σιγά τα premium. Αλλά η VAG έχει το καλύτερο marketing στην αυτοκινητοβιομηχανία!
-
@cirus said in Nέο VW Tiguan:
Παιδιά έγω έχω το PUMA και σας διαβεβαιώ είναι Ρουμάνικο και το δείχνει με την πολύ μέτρια συναρμογή του. Τριγμοι κτλ. Εδωσα χρήματα για να τα φτιάξω αυτα τα μειονεκτηματα του. Οποτε ναι για μένα παίζει ρόλο που κατασκευάζεται κάτι. Βεβαια ξέρεις FORD παίρνεις δεν φημίζονται για ποιότητα αλλά είναι ok. Ε δεν είναι τα ίδια όμως αυτά που βγαίνουν πχ Γερμανία (fiesta) με τα PUMA στην Ρουμανία. Στα πρωτα δεν παρουσιάζονται τόσα λάθη στατιστικα αφού φευγει ένα αυτοκίνητο από το εργοστάσιο.
Τα VW είναι απλά ΒΑΡΕΤΑ αυτοκίνητα (σχεδιαστικά εννοω) , καμία σχεδιαστική τόλμη. Οτι πιο συντηρητικό υπάρχει. GOLF, 50 χρόνια το ίδιο αλλάζουμε μια λεπτομέρεια και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Βασικά εγω θα απέλυα τους σχεδιαστές , είναι περιτοι. Καταλαβαίνω ότι σε κάποιους αρέσει ο συντηρητικός σχεδιασμός οκ, απλά την γνώμη μου λέω. Εγω θέλω να βλέπω πιο τολμηρα σχέδια και όχι τα ίδια βαρετα συνεχεια
Βαζουν πολύ ωραια infortainment και κάνουν ωραία εσωτερικά. Φαινονται ποιοτικά, αλλά χαλάνε και δεν έχουν εγγυηση περα των 2 χρόνων. Αν θέλουμε κάτι ενδιαφέρον σχεδιαστικά, δίνουμε τα σχεδια του πατωματος σε Seat και βγαίνει κάτι πιο όμορφο και αν θέλουμε να εκμεταλευτούμε χώρους τα δίνουμε στην skoda.
Τα PEUGEOT μέχρι πρόσφατα σχεδιαστικά δεν ήταν τίποτα το φοβερο. Παλιότερα υπήρχαν εξαιρετικά ομορφα αυτοκίνητα που θυμαμαι (406 pininfarina). Αλλά ξαφνικά με το 3008 και μετα σιγα σιγα τα υπολοιπα εκαναν εξαιρετική δουλειά στο σχεδιασμό και εξωτερικά και εσωτερικα. Εβαλαν και πιο ποιοτικά υλικά μέσα και νόμιζαν ότι εφτασαν τε ποιοτητα premium. BIG BONUS θα έδινα στους σχεδιαστές
Δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι, εγώ σε audi A1 που μπήκα τελευταία είναι σαν να βγήκε για να τρολάρει την AUDI , όλα σκληρά μεσα, μια βλακεία και μιση (σχεδιαστικά όμως υπέροχο μεσα και εξω). Δεν ξέρω τι είναι premium πια. Πάντως τα AUDI που θεωρούνται premium, σιγά την ποιότητα κατασκευής που έχουν και αυτά. Βλάβες και αυτά, ουρανοι πέφτουν σε όλα, χαζομάρες. Γερμανικο premium MERCEDE κυρίως αλλά και BMW γιατί είναι πισωκούνα η άτιμη. Σιγα μην διαλεγα AUDI στα ίδια χρήματα με τα προηγούμενα 2
Συνήθως έτσι είναι, τα μικρότερα μοντέλα της εκάστοτε εταιρείας είναι χαμηλότερης ποιότητας, ειδικότερα άμα αποκτήσουν εμπορικότητα και παράγονται μαζικά. Σύγκρινε το XC40 με το XC60, η μέρα με τη νύχτα. Το ίδιο και το Q3 με το Q5. Στο Kuga που έχω δεν υπάρχουν ούτε τριγμοί, ούτε προβλήματα συναρμογής σαν αυτά που αναφέρονται στο Puma.
-
Κ εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούνται premium τα Audi. Μέχρι και ένα A5 που είχα μπει νομίζω του 2012 είχε χάλια πλαστικά μέσα και σκληρά.. Μέχρι και οι μπροστά οι πόρτες ήταν εντελώς κούφια σκληρά πλαστικά.. Τα Octavia για παράδειγμα έχουν πολύ καλύτερα υλικά μέσα από τα Audi.. Και το golf θεωρώ έχει καλύτερα υλικά και πιο μαλακά πλαστικά από το Audi a3.. Το q2 βέβαια έχει καλυτερα από τις πλαστικουρες t roc και t cross.. Σιγά την premium μάρκα την audi.. Κινητήρες και πάτωμα παίρνει από την Vw, λαδιερες είναι , μέτρια πλαστικά, ουρανοί που πέφτουν κλπ... Ειδικά τώρα κάτι A1 και q2 είναι αστείο να θεωρούντε premium.. Αλλα και της BMW δεν τα λες και όλα ποιοτικά τα μοντέλα που έχει βγάλει.. Το x1 πρώτης γενιάς για παράδειγμα είχε μέσα άθλια πλαστικά.. Τα εσωτερικά πάντως των νέων peugeot βγάζουν πολυτέλεια και σαν υλικά και σαν σχεδίαση
Μάλλον η θεώρηση σου έχει ένα μεγάλος μέρος αρνητικής προκατάληψης για την Audi. Ειδικά κάποια πράγματα που αναφέρεις, απλώς δεν στέκουν:
α) Το προηγούμενο μοντέλο Α5 (σαν αυτό που μπήκες) είχε πάρα πολύ καλή ποιότητα υλικών και φινιρίσματος. Κλάσεις ανώτερο από γενικούς κατασκευαστές εκείνη την εποχή. Γενικά πριν 10 χρόνια η Audi στα μικρά και μεσαία μοντέλα της (Α1, Α3, Α4, Α5) είχε ανώτερη ποιότητα υλικών και φινιρίσματος ακόμη και από Mercedes και BMW, πού είχαν κάνει μια μικρή κοιλιά τότε.
β) Τα Octavia ποτέ δεν είχαν, ούτε έχουν και ούτε θα έχουν καλύτερη ποιότητα υλικών από τα αντίστοιχης γενιάς και κατηγορίας Audi. Η VAG (και οποιαδήπότε άλλη εταιρεία) ποτέ δεν θα πυροβολήσει τα πόδια της δίνοντας καλύτερη ποιότητα υλικών σε non premium μοντέλο από το αντίστοιχο premium.
γ) Τα ίδια ισχύουν και για Golf και Α3 (συγκρίνοντας ίδιες γενιές).
δ) Τα περί ουρανών που πέφτουν, μέτριων πλαστικών και λαδιέρων δείχνουν ένα τσουβαλιασμα, που αδικεί τη θέση σου. Συνέβησαν και αυτά, αλλά δεν είναι ο κανόνας.Κατά τ' άλλα έχεις δίκιο στις εκπτώσεις στην ποιότητα που έχουν γίνει σε Α1 και Q2 και εγώ μάλιστα θα το προχωρήσω και στα νέα Q3 και Α3, όπου εκεί βέβαια δεν είναι τόσο κραυγαλέο. Επίσης θα συμφωνήσω και στο άλμα που έχει κάνει στην αντιληπτή ποιότητα η Peugeot, από την εμφάνιση του 3008 δεύτερης γενιάς και μετά.
-
Οταν όμως μιλάμε για λεφτά , το τι απόφαση θα πάρει ο κάθε υπαλληλίσκος ελάχιστα ενδιαφέρει το κάθε φραγκάτο πωλητή που έχει δικό του μαγαζί.
Ωραία . Θα πουληθούν και μετά τι ? Θα κατεβάσει ο άλλος τις τιμές ? Γιατί . Αφού δεν θα υπάρχουν άλλα.
Αυτά μου θυμίζουν κάτι άρθρα ότι αν βγούν κάποια σπίτια από τις τράπεζες στον πλειστηριασμό , ή αν κάποιος χρωστάει και δώσει το ακίνητο του φτηνά, οι άλλοι ιδιοκτήτες που πουλάνε και οι οποίοι δεν έχουν κανένα χρέος , θα πουν να σκοτώσουν και αυτοί την περιουσία τους.
Ιδιαίτερα όταν αποφασίζουν υπαλληλίσκοι , που παριστάνουν με ξένα λεφτά τους επιχειρηματίες....
Μάλλον δε γνωρίζεις πως δουλεύει το purchasing στην αυτοκινητοβιομηχανία, για αυτό έχεις αυτήν την αντίληψη.Και επειδή εγώ είμαι αυτός ο υπαλληλίσκος που αγοράζει 400-500 αυτοκίνητα το μήνα για την εταιρεία που δουλεύω, τα 2000 κομμάτια που λες ότι θα τα "σκοτώσει", θα τα ακολουθήσουν ακόμα 2000 κομμάτια μετά από ένα εξάμηνο καθώς το leasing στο εξωτερικό ξεκινάει από 1 χρόνο και όχι από 3-4 που είναι στην Ελλάδα, οπότε το flow είναι τελείως διαφορετικό. Υπάρχει συνεχόμενη ροή, οπότε ναι, ο μικροέμπορος θα πρέπει να μειώσει τις τιμές του για να παραμείνει στην αγορά. Και επίσης είναι πολύ δύσκολο να βάλεις δίπλα στην Audi την Peugeot λόγω ονόματος. Μπορεί το 3008 να είναι αμαξάρα αλλά θα ¨πρέπει¨ να πέσει λίγο γιατί είναι νεοϋφής στην κατηγορία αυτή. Αν όμως συνεχίσει για μια δεκαετία να βγάζει καλή ποιότητα τότε σίγουρα θα την κοιτάξει στα μάτια.
-
@regresso said in Nέο VW Tiguan:
Συνήθως έτσι είναι, τα μικρότερα μοντέλα της εκάστοτε εταιρείας είναι χαμηλότερης ποιότητας, ειδικότερα άμα αποκτήσουν εμπορικότητα και παράγονται μαζικά. Σύγκρινε το XC40 με το XC60, η μέρα με τη νύχτα. Το ίδιο και το Q3 με το Q5. Στο Kuga που έχω δεν υπάρχουν ούτε τριγμοί, ούτε προβλήματα συναρμογής σαν αυτά που αναφέρονται στο Puma.
Συμφωνώ το Kuga δεν τα έχει αυτά και γενικα τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πιο προσεγμένα αλλά........
αν κατασκευαζόταν αυτό Ρουμανία μπορεί και να τα είχε παρόλο που είναι πιο μεγάλο μοντέλο
και το Fiesta δεν τα έχει στον ίδιο βαθμό με το PUMA γιατί κατασκευάζεται Γερμανία και προσέχουν εκεί περισσότερο και είναι και αυτό μικρό μοντέλο. Που το PUMA ένα υπερυψωμένο και φουσκωμένο fiesta είναι.
-
Premium θεωρείται γιατι βγάζει κάτι Α8,RS6 ,Q8 ,R8 με κάτι V8 κτλ.
Επίσης απο Α4 και πάνω όλες οι πλατφόρμες της Audi δεν μπαίνουν σε κανένα Vw(εκτός Touareg) πόσο μάλλον σε Skoda...
Τέλος το Α5 του 2009 εχει καλύτερη ποιότητα ακόμα και από την τότε 5αρα και Ε klas που ήταν μια κατηγορία πάνω. -
Περι αεροδυναμικων θορυβων του Tiguan:
Oλα ειναι εξαιρετικα αθορυβα με εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης, μεχρι περιπου τα 140. Απο εκει κ μετα υπαρχουν καποιοι θορυβοι οι οποιοι σε καμμια περιπτωση δεν γινονται ενοχλητικοι, και δεν πρεπει να ξεχνας οτι προκειται για αυτοκινητο με μεγαλη μετωπικη επιφανεια και οχι ιδανικη αεροδυναμικη οπως ενα σενταν.
Τα δυο μειον του αυτοκινητου:
-Σκληρη σπορ αναρτηση στα R line που σε συνδυασμο με τις 19αρες κανουν ζορικη την κινηση σε ελληνικους δρομους εντος πολης. Απο την αλλη αν πηρες SuV με 19αρες για να κυκλοφορεις στα Εξαρχεια κ στο Κολωνακι, ισως και να μην φταιει το αμαξι. Θα το ηθελα μια σκαλα πιο μαλακο παντως. Βεβαια απο την αλλη το αμαξι παει τρενο ακομα και με πολλα χιλιομετρα και ξεχνας τις κλισεις στις στροφες. Ξαναλεω ομως οτι η ανεση σε κακοτραχαλους ελληυνικους δρομους πολεων ειναι ζητουμενο.
-Το στοκ ηχοσυστημα (και δεν ειμαι πορωμενος σαν κατι τυπους που βαζουν γουφερ και κανουν καρναβαλους τα αμαξια τους.........ολα τα αμαξια που ειχα στο παρελθον σχεδον τα περισσοτερα vag, δεν αλλαξα ποτε ηχοσυστημα) ειναι απο τα χειροτερα που εχω ακουσει σε αμαξι. Δεν ξερω αν φταιει το ηχοσυστημα η η κακη τοποθετηση των ηχειων αλλα εχει κακιστη συχνοτικη αποκριση, σαν να του εχεις ριξει μια κουβερτα πανω στα ηχεια.Περι Peugeot: απο τοτε που ειχα ενα 405 και με αφησε 5 φορες (τις δυο απο κομμενο ιμαντα εκκεντροφορων), εχω ξεχασει δια παντος τη μαρκα. Τωρα αν θεωρουν καποιοι premium την Πεζω (εκτος απο τους ιδιους του Γαλλους) μαλλον για γελια ειναι. Η εταιρεια βεβαια εχει τιμες πριμιουμ γεγονος που τουλαχιστον προσωπικα μου φαινεται κωμικο και την εχει διαγραψει απο τον χαρτη δια παντος για εμενα. Τουλαχιστον αν ηταν εξυπνοι θα το εκαναν οπως οι Ιαπωνες: Αποδειξε μας το premium σου πρωτα, για χρονια (μεσω αξιοπιστιας, ποιοτητας, κινητηρων aftersales, κλπ ) και μετα χτυπα και τιμες premium. H peugeot αποφασισε οτι για να συμπεριληφθει στις premium μαρκες πρεπει να εχει τιμες αντιστοιχες. Ελα ομως που η προβεια δεν κανει το λυκο......
-
@tsek said in Nέο VW Tiguan:
Μάλλον δε γνωρίζεις πως δουλεύει το purchasing στην αυτοκινητοβιομηχανία, για αυτό έχεις αυτήν την αντίληψη.Και επειδή εγώ είμαι αυτός ο υπαλληλίσκος που αγοράζει 400-500 αυτοκίνητα το μήνα για την εταιρεία που δουλεύω, τα 2000 κομμάτια που λες ότι θα τα "σκοτώσει", θα τα ακολουθήσουν ακόμα 2000 κομμάτια μετά από ένα εξάμηνο καθώς το leasing στο εξωτερικό ξεκινάει από 1 χρόνο και όχι από 3-4 που είναι στην Ελλάδα, οπότε το flow είναι τελείως διαφορετικό. Υπάρχει συνεχόμενη ροή, οπότε ναι, ο μικροέμπορος θα πρέπει να μειώσει τις τιμές του για να παραμείνει στην αγορά. Και επίσης είναι πολύ δύσκολο να βάλεις δίπλα στην Audi την Peugeot λόγω ονόματος. Μπορεί το 3008 να είναι αμαξάρα αλλά θα ¨πρέπει¨ να πέσει λίγο γιατί είναι νεοϋφής στην κατηγορία αυτή. Αν όμως συνεχίσει για μια δεκαετία να βγάζει καλή ποιότητα τότε σίγουρα θα την κοιτάξει στα μάτια.
Μπορεί να μην γνωρίζω πως δουλεύει αυτό που κάνετε οι υπάλληλοι , αλλά γνωρίζω ΑΡΙΣΤΑ με 38 χρόνια εμπειρία σε πολύ ακριβά πράγματα πως κινείται ο επιχειρηματίας που πουλάει τα πράγματα αυτά.
Αλλά προφανώς δεν θα μπω στην συζήτηση για την κόντρα για το 3008.
Την άποψη ότι η επιλογή ενός υπαλλήλου θα επηρεάσει την απόφαση ενός επιχειρηματία σχολίασα.
-
@fenderiarhs said in Nέο VW Tiguan:
Oλα ειναι εξαιρετικα αθορυβα με εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης, μεχρι περιπου τα 140. Απο εκει κ μετα υπαρχουν καποιοι θορυβοι οι οποιοι σε καμμια περιπτωση δεν γινονται ενοχλητικοι, και δεν πρεπει να ξεχνας οτι προκειται για αυτοκινητο με μεγαλη μετωπικη επιφανεια και οχι ιδανικη αεροδυναμικη οπως ενα σενταν.
-Σκληρη σπορ αναρτηση στα R line που σε συνδυασμο με τις 19αρες κανουν ζορικη την κινηση σε ελληνικους δρομους εντος πολης. Απο την αλλη αν πηρες SuV με 19αρες για να κυκλοφορεις στα Εξαρχεια κ στο Κολωνακι, ισως και να μην φταιει το αμαξι. Θα το ηθελα μια σκαλα πιο μαλακο παντως. Βεβαια απο την αλλη το αμαξι παει τρενο ακομα και με πολλα χιλιομετρα και ξεχνας τις κλισεις στις στροφες. Ξαναλεω ομως οτι η ανεση σε κακοτραχαλους ελληυνικους δρομους πολεων ειναι ζητουμενο.
-Το στοκ ηχοσυστημα (και δεν ειμαι πορωμενος σαν κατι τυπους που βαζουν γουφερ και κανουν καρναβαλους τα αμαξια τους.........ολα τα αμαξια που ειχα στο παρελθον σχεδον τα περισσοτερα vag, δεν αλλαξα ποτε ηχοσυστημα) ειναι απο τα χειροτερα που εχω ακουσει σε αμαξι. Δεν ξερω αν φταιει το ηχοσυστημα η η κακη τοποθετηση των ηχειων αλλα εχει κακιστη συχνοτικη αποκριση, σαν να του εχεις ριξει μια κουβερτα πανω στα ηχεια.Περι Peugeot: απο τοτε που ειχα ενα 405 και με αφησε 5 φορες (τις δυο απο κομμενο ιμαντα εκκεντροφορων), εχω ξεχασει δια παντος τη μαρκα. Τωρα αν θεωρουν καποιοι premium την Πεζω (εκτος απο τους ιδιους του Γαλλους) μαλλον για γελια ειναι. Η εταιρεια βεβαια εχει τιμες πριμιουμ γεγονος που τουλαχιστον προσωπικα μου φαινεται κωμικο και την εχει διαγραψει απο τον χαρτη δια παντος για εμενα. Τουλαχιστον αν ηταν εξυπνοι θα το εκαναν οπως οι Ιαπωνες: Αποδειξε μας το premium σου πρωτα, για χρονια (μεσω αξιοπιστιας, ποιοτητας, κινητηρων aftersales, κλπ ) και μετα χτυπα και τιμες premium. H peugeot αποφασισε οτι για να συμπεριληφθει στις premium μαρκες πρεπει να εχει τιμες αντιστοιχες. Ελα ομως που η προβεια δεν κανει το λυκο......
αν και σχεδον συνφωνουμε στα του τιγκ αρ λάιν, γραφεις κατι που ειναι σχεδον κωμικο στα μπολντ. το απεδειξε ας πουμε ποιος γερμανος αυτο? η άουντι? η μπεμβε? χαχαχ
μονο οι ιαπωνες το εχουν αποδειξει, αλλος κανεις. -
This post is deleted! -
@gatoz said in Nέο VW Tiguan:
@fenderiarhs said in Nέο VW Tiguan:
αν και σχεδον συνφωνουμε στα του τιγκ αρ λάιν, γραφεις κατι που ειναι σχεδον κωμικο στα μπολντ. το απεδειξε ας πουμε ποιος γερμανος αυτο? η άουντι? η μπεμβε? χαχαχ
μονο οι ιαπωνες το εχουν αποδειξει, αλλος κανεις.Και οι ΚΟΡΕΑΤΕΣ Γάτε και οι Κορεάτες μην τους ξεχνάς. Με γεωμετρική πρόοδο ανεβαίνουν και σε άλλα πράγματα. Την αξιοπιστία την έχουν από παλιά.
Για μένα προσωπικά ανμε ρωτουσαν την πιο αξιόπιστη μαρκα παγκοσμίως θα έβαζα την HYUNDAI με δίλλημα μήπως έπρεπε να διαλέξω HONDA
-
Την άποψη ότι η επιλογή ενός υπαλλήλου θα επηρεάσει την απόφαση ενός επιχειρηματία σχολίασα.
Είναι πάρα πολλές οι παράμετροι για το αν μπορεί/πρέπει ο υπάλληλος να επηρεάσει τον επιχειρηματία, αλλά σίγουρα ο κανόνας είναι ότι η τελική απόφαση είναι του επιχειρηματία. Όμως μιας και έχεις τόση πείρα θα ξέρεις (να μου επιτρέπεις τον ενικό) ότι πολλά επιχειρηματικά λάθη κρίθηκαν γιατί ο Χ επιχειρηματίας έκανε του κεφαλιού του δίχως να εξετάσει σωστά τις ιδέες του υπαλληλίσκου.
VW Tiguan 2016