-
Η διαφορά ενός αυτοκινήτου diesel με ένα αντίστοιχο petrol σε μεικτό κύκλο είναι 2λτ/100χλμ περίπου, περίπου 1 λτ/100χλμ σε αστικό κύκλο (Αθήνα με κίνηση) και "νύχτα με τη μέρα"(πες 3 λίτρα/100χλμ) στα ταξίδια.
Συμπερασματικά, η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και δεν σε σώζει οικονομικά, εκτός αν κάνεις πάρα πολλά χλμ, ιδιαίτερα σε διαδρομές εθνικής οδού ή έχεις σαφές οικονομικό θέμα. -
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η διαφορά ενός αυτοκινήτου diesel με ένα αντίστοιχο petrol σε μεικτό κύκλο είναι 2λτ/100χλμ περίπου, περίπου 1 λτ/100χλμ σε αστικό κύκλο (Αθήνα με κίνηση) και "νύχτα με τη μέρα"(πες 3 λίτρα/100χλμ) στα ταξίδια.
Συμπερασματικά, η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και δεν σε σώζει οικονομικά, εκτός αν κάνεις πάρα πολλά χλμ, ιδιαίτερα σε διαδρομές εθνικής οδού ή έχεις σαφές οικονομικό θέμα.Όταν για πολλά χρόνια η μέση τιμή των μεσαίων αυτοκίνητων που αγοράζει ο κόσμος ήταν γύρω στις 20.000€ και τα ντίζελ ακριβότερα 4-5.000€ ερχόταν μία η άλλη για τα 10-15.000χλμ το χρόνο που έκανε ο μέσος χρήστης. Εκτος κι αν διένυε συνεχώς
μεγάλες αποστάσεις. Και τα καύσιμα ηταν στη μισή τιμή.Τώρα που οι τιμές αγοράς εξισωθηκαν και τα καύσιμα αυξήθηκαν, γλιτώνει 500-1.000€ το χρόνο κάποιος με ντίζελ, ανάλογα με το πόσο κινείται. Δηλαδή χοντρικά το 20-30% της αξίας του οχήματος στη 10ετια και περισσότερο αν κινείται συνεχώς.
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Συμπερασματικά, η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και δεν σε σώζει οικονομικά, εκτός αν κάνεις πάρα πολλά χλμ, ιδιαίτερα σε διαδρομές εθνικής οδού ή έχεις σαφές οικονομικό θέμα.Λίγο υπερβολικά τα λες.Στο ταξίδι δεν είναι και 3 λίτρα/100κμ η διαφορά.Κάπου στη μέση και πολύ είναι.Εγώ με το clio diesel έχω 4 λίτρα και με το ibiza βενζίνης περίπου 5 λίτρα, κινούμενος με τον ίδιο τρόπο.
-
Δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ.
-
Μήπως ξέρει κανείς ποιο είναι το κόστος, σε περίπτωση τρακαρίσματος ενος υβριδικού, η mid hybrin? Και δεν μιλάω για χοντρό τρακάρισμα, σασί και τέτοια, αλλά ας πούμε σε βάρεσε κάποιος από πίσω. Γιατί σε Γερμανία κάποιος γνωστός που τον χτύπησαν από πίσω , αρκετά του είπαν 20000 ζημιά!! Και μιλάμε για αμάξι των 40000 χιλιάδων. Μου διαφεύγει το μοντέλο όμως.
-
Ε χωρίς μοντέλο τι να πούμε. Αν είχε led φανάρια πίσω κανά 2κ μόνο από αυτά. Αν ήταν και κανά phev με μπαταρία στο χώρο αποσκευών, μαζεύονται.
Γενικά το κόστος επισκευής όλων των νέων έχει εκτοξευθεί... Κάποτε είχα αλλάξει μούρη , χωρίς μηχανικά με 1.500€... πάνε αυτά. -
@atari70 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μήπως ξέρει κανείς ποιο είναι το κόστος, σε περίπτωση τρακαρίσματος ενος υβριδικού, η mid hybrin?
Mild Hybrid θες να γράψεις μάλλον. Κανείς δεν ξέρει εκτός από την αντιπροσωπεία! Σημαντικό στο υβριδικό είναι εαν καταστραφεί η μπαταρία ή όχι, αφού το κόστος είναι μεγάλο (περί τα €2-3.000 σε υβριδικό και €6-8.000 σε phev).
-
-
Του πιστονιού το κάγκελο...
-
Άντε να χάσει χρονισμό αυτό το μοτέρ ή να χρειαστεί αλλαγή στα ελατήρια των πιστονιών!!!
-
Από ο,τι διαβάζω όταν χαλάει ή θέλει συντήρηση απλά το αλλάζουν με νέο και παίρνουν το παλιό για επισκευή, δεν επισκευάζεται επι τόπου...
-
Για να μπορείτε να καταλάβετε πιο εύκολα ποια η κατανάλωση ενός οχήματος μπορείτε να δείτε τον μέσο όρο των co2 στον πρότυπο wltp.
Για παράδειγμα το c3 aircross diesel eat6 έχει 141grCo2/χλμ.
Το swift που δεν πιστεύετε τις καταναλώσεις του έχει από 90grC02/χλμ μέχρι 98grCo2/χλμ ανάλογα την έκδοση με τις μεγαλύτερες ζάντες και τον πλήρη εξοπλισμό.
Προφανώς οι καταναλώσεις του c3 θα είναι υψηλότερες από του swift, παρα την βενζίνη που καταναλώνει το τελευταίο.
Η δε corolla cross 2.0 με 200hp δίνει 121γρ Co2/χλμ.
Προφανώς λοιπόν τα νούμερα που βλέπει ο πιλιουριτης και ενθουσιάζεται είναι πανευκολα και για τους υπόλοιπους με αυτοκίνητα βενζίνης.
Η ρύπανση όμως σε τοξικούς ρύπους είναι υψηλότερη στου πιλιουριτη (στην δε περίπτωση τη σύγκρισης με το full hybrid, δεκάδες φορές υψηλότερη) και ο ήχος τρακτέρ εκνευριστικος. Οκ έχει υψηλή ροπή σε χαμηλές σαλ. Σε αυτό έχει προβάδισμα.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ αυτός έχει την μπαταρία με τα 580χλμ αυτονομίας σε μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρίας. Την φορτίζει κανονικά από μπριζα στον χώρο στάθμευσης του. Κάνει ένα ταξίδι και την αλλάζει με άλλη γεμάτη σε 5:30 λεπτά. Και ξανά έχει 580 χλμ αυτονομίας, έστω μικτής. Δηλαδή 450-500 χλμ σε ταξίδι.
Και όλα αυτά σήμερα. Στην Ευρώπη.
Εντυπωσιακό..
-
-
-
Μήπως ξέρει κανείς ποιο είναι το κόστος, σε περίπτωση τρακαρίσματος ενος υβριδικού, η mid hybrin? Και δεν μιλάω για χοντρό τρακάρισμα, σασί και τέτοια, αλλά ας πούμε σε βάρεσε κάποιος από πίσω. Γιατί σε Γερμανία κάποιος γνωστός που τον χτύπησαν από πίσω , αρκετά του είπαν 20000 ζημιά!! Και μιλάμε για αμάξι των 40000 χιλιάδων. Μου διαφεύγει το μοντέλο όμως.
Προχθεσινό από το αντίστοιχο club... ευτυχώς το αυτοκίνητο ήταν leasing...
-
@georgekn said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Προχθεσινό από το αντίστοιχο club... ευτυχώς το αυτοκίνητο ήταν leasing...
Ολική;;;
-
Για να μπορείτε να καταλάβετε πιο εύκολα ποια η κατανάλωση ενός οχήματος μπορείτε να δείτε τον μέσο όρο των co2 στον πρότυπο wltp.
Για παράδειγμα το c3 aircross diesel eat6 έχει 141grCo2/χλμ.H μαούνα μου λέει 129grCo2/χλμ, αλλά μου φαίνεται παράξενο να καίει λιγότερα από το C3.
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για παράδειγμα το c3 aircross diesel eat6 έχει 141grCo2/χλμ.
H μαούνα μου λέει 129grCo2/χλμ, αλλά μου φαίνεται παράξενο να καίει λιγότερα από το C3.
To 129 είναι κατά NEDC που έχει πιο "χαλαρά" κριτήρια,ενώ το 141 είναι WLTP
-
Πάντως κατέβασα το PDF κατά WLTP από το site της BMW...
ΑΛΛΑΓΗ: Μάλλον επειδή δεν παράγεται το μοντέλο πια, έχουν κρατήσει τις παλιές προδιαγραφές και στο νέο PDF. Πάντως πόσο παραπάνω να είναι 10; 15;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά