-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εντωμεταξυ τα euro6 που έχετε, δεν με ενοχλούν σχεδόν καθόλου. Τα θεωρώ σχεδόν σαν τα βενιζνης άμεσου ψεκασμού, ίσως το addblue να παράγει πολύ αμμωνία κτλ αλλά οκ.
Προχθές διάβαζα μια μελέτη από Έλληνες όπου έλεγε πως τα μεγάλα σε μέγεθος μικροσωματίδια στα κρύα μόλις βάλεις μπροστα τον κινητήρα και δεν έχει ζεσταθεί είναι αρκετά πάνω από τα όρια στα βενζίνης έμμεσου ψεκασμού και στα όρια στα υβριδικά. Στα diesel euro6 λόγω dpf ήταν πολύ κάτω από τα όρια. Παράδειγμα πως και τα βενζίνης χρειάζονται τελικά gpf. Να τα λέμε όλα, να παρέχουμε σωστή ενημέρωση.
Κατά τα άλλα εφόσον κάνεις αναβάσεις το dpf σου θα γίνεται λαμπικο. Το dpf χρειάζεται φορτίο για να αυξήσει την θερμοκρασία ώστε να κάνει παθητική αναγέννηση. Σε μια ανάβαση το έχεις καταφέρει. Οπότε και εγώ θα έλεγα να μην αλλάξεις.
Κακά τα ψέματα χώρους και άνεση σαν το citroen δεν θα βρεις. Ίσως να περιμένεις να έρθει το νέο c3 σε υβριδικό ή το sandero streetway όπου θα κοστίζει μάλλον στα 21.000 ως full hybrid, αν δεν χώρας μέσα στο yaris cross.
Υπόψιν στα κανάλια λένε πως η επιδότηση θα πάει στα 0,25 ευρώ και δεν θα έχει fuel pass στα υπόλοιπα καύσιμα δηλαδή βενζίνης και υγραερίου
Να σε ενοχλούν στα ταξί γιατί αν τρυπανε τα dpf είναι σαν euro 4
και τα τρυπάνε
-
Όχι μόνο τα ταξί. Πολλοί το κάνουν. Το καταλαβαίνεις από τα πίσω φώτα όταν βλεπεις αυτά πάνω από την εξάτμιση κατάμαυρα ενώ υποτίθεται είναι αυτοκίνητο που έχει dpf, αυτό σημαίνει πως το έχει καταργήσει.
Και είναι πάρα πολλά, εντωμεταξυ η μυρωδιά από πίσω δεν σταματά με τίποτα όταν εισαι από πίσω ακόμα και αν έχεις φίλτρο καμπίνας και πολλές φορές έχει τύχει να το μυρίζω και να νιώθω στο στόμα μου την πικριλα. Για αυτό φωνάζω, σκέψου τους αναβάτες μηχανών τι κατεβάζουν μέσα τους κάθε μέρα, αθροιστικά αυτό είναι σοβαρό θέμα για την υγεία των ανθρώπων.
-
Όχι μόνο τα ταξί. Πολλοί το κάνουν. Το καταλαβαίνεις από τα πίσω φώτα όταν βλεπεις το φανάρι πάνω από την εξάτμιση κατάμαυρο ενώ υποτίθεται είναι αυτοκίνητο που έχει dpf, αυτό σημαίνει πως το έχει καταργήσει.
Και είναι πάρα πολλά, εντωμεταξυ η μυρωδιά από πίσω δεν σταματά με τίποτα όταν εισαπαιναπονοισω και πολλές φορές έχει τύχει να το μυρίζω και να νιώθω στο στόμα μου την πικριλα. Για αυτό φωνάζω, σκέψου τους αναβάτες μηχανών τι κατεβάζουν μέσα τους κάθε μέρα, αθροιστικά αυτό επόμενη είναι σοβαρό θέμα για την υγεία των ανθρώπων.
ε δεν είναι παρα πολλοί. Υπάρχουν καραγκιώζηδες σιγουρα αλλά ρε φίλε....
αλλα θελω να μείνω αισιόδοξος ότι δεν είναι τοσα πολλά τα ζώα εκεί εξω μην μου χαλάς την αισιοδοξία
ήδη είμαι εκνευρισμένος πολύ με τους ταρίφες για αυτό
είναι πάρα πολύ σοβαρο. Ειναι ρύποι που ΔΕΝ αποβαλονται ποτέ από τα πνευμόνια
αντιθέτως με τους ρύπους από βενζίνη
-
Εγώ που ξέρω ποια αυτοκίνητα είναι euro5 ένα 20%-30% αυτών διαπιστώνω πως το έχει καταργήσει. Ξέρω πότε γίνεται ενεργητική αναγέννηση και τι καπνό βγάζουν από πίσω κατά την αναγέννηση και πως μυρίζει σαν κάρβουνα που τα σβήνεις και έτσι καταλαβαίνω ποτέ έχει καταργηθεί. Είναι διατροφικοί οι καπνοί των δύο αυτών περιπτώσεων. Καταρχήν μόλις σηκώνουν φορτίο φαίνεται το μαύρο συννεφάκι.
Τα περισσότερα δε λόγω παλαιότητας καίνε και το λαδακι τους και το μίγμα από πίσω είναι απίστευτο. Πολλές φορές μου έρχεται εμετός από την μυρωδιά και τους αφήνω να προχωρήσουν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
Όταν είσαι με μηχανάκι το ρουφας όλο μέσα στα πνευμόνια σου, βέβαια τα μηχανάκια προσπερνούν εύκολα και το γλυτώνουν. Όταν είσαι με αυτοκίνητο δεν μπορείς να προσπεράσεις ευκολα
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΚΑΙ πως παραμένει άγνωστο μέγεθος η ανάβαση στα δύσκολα
To λες και το ξαναλές....έλεος!! Δεν ισχύει αυτό που λές με την καμία, ανεβαίνει για πλάκα το ίδιο εύκολο με το δικό σου, μην σου πω και πιο εύκολα λόγω ηελκτροκινητήρα. Δεν υφίσταται αυτό ως επιχείρημα, τέλος...πάμε για άλλα!
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έτσι ξεκινάνε όλοι και μετά toyotιζουν.
Αχαχα....κάποτε ουτε να τα δω (αν και έχω μεγαλώσει σε Κορόλα ΚΕ 25). Αλλά και το τελευταίο αρνητικό που ήταν η αδιάφορη οδική συμπεριφορά πλέον έχει λυθεί, αφού ειναι από τα καλύτερα και πιο διασκεδαστικά στον δρόμο μετά τα Φορντ. Οπότε εαν σκεφτείς τι παίρνεις, το ισοζύγιο ειναι πολύ θετικό.
Προφανώς μιλάμε για εμάς που είμαστε πτωχοί...ο λεφτάς δεν ασχολείται με φόρουμ και μαλακίες, πάει και αγοράζει την τελαυταία bmw/mb/lexus κλπ. και τελειώνει εκει. Όπως ένας ξαδερφος μου, έχει Range Supercharger που καίει 25-30λτ/100χλμ και κάθε 2 χρόνια θέλει 3-4.000 σερβις...στα π@πάκια του! Φέτος παράγγειλε το καινούργιο με €140 ψωροχιλιάρικα....σιγά μην ασχοληθεί με φόρουμ, τογιότα, φορντ, πεζώ κλπ.
-
Εγώ που ξέρω ποια αυτοκίνητα είναι euro5 ένα 20%-30% αυτών διαπιστώνω πως το έχει καταργήσει. Ξέρω πότε γίνεται ενεργητική αναγέννηση και τι καπνό βγάζουν από πίσω κατά την αναγέννηση και πως μυρίζει σαν κάρβουνα που τα σβήνεις και έτσι καταλαβαίνω ποτέ έχει καταργηθεί. Είναι διατροφικοί οι καπνοί των δύο αυτών περιπτώσεων. Καταρχήν μόλις σηκώνουν φορτίο φαίνεται το μαύρο συννεφάκι.
Τα περισσότερα δε λόγω παλαιότητας καίνε και το λαδακι τους και το μίγμα από πίσω είναι απίστευτο. Πολλές φορές μου έρχεται εμετός από την μυρωδιά και τους αφήνω να προχωρήσουν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
Όταν είσαι με μηχανάκι το ρουφας όλο μέσα στα πνευμόνια σου, βέβαια τα μηχανάκια προσπερνούν εύκολα και το γλυτώνουν. Όταν είσαι με αυτοκίνητο δεν μπορείς να προσπεράσεις ευκολα
Αν κάποιος πετύχει μπροστά του τέτοια απίστευτη μαυρίλα και μυρωδιά, το φωτογραφίσει και το στείλει αρμοδίως, θα είναι ρουφιάνος?
Ή συνειδητοποιημένος πολίτης?
-
Τα ΚΤΕΟ δεν κάνουν τίποτα.
-
Ο Πηλιου έκανε 20000 χλμ σε 2.5 χρόνια. Εγώ έχω κάνει 30000 χλμ σε 14 μήνες. Πόλη σε σχετικό μποτιλιάρισμα το 10-15%. Άρα παραμένω στο ντίζελ τουλάχιστον για τα επόμενα 60000 χλμ και 2.5 χρόνια της εγγύησης.
-
Φάνη δεν εννοώ ανάβαση π.χ. στο Πήλιο, αυτό το έχω κάνει ήδη με CHR δύο τρεις φορές, χωρίς καμιά ανησυχία.
Και λόγω της ωραίας ανάρτησης το κυνηγούσα κιόλας, βγάζοντας το έκτος του φακέλου οικονομίας, εντός του οποίου μένει πάντα ο ιδιοκτήτης του.
Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ατμόσφαιρα μεν αλλά 1.8λτ κινητήρα.
Ακόμη και χωρίς μπαταρία, δεν θα κόλωνε πουθενά.Το ατμοσφαιρικό όμως 1.5 δεν είναι το ίδιο.
Θυμάσαι την πρώτη ερώτηση μου στο φορουμ;
Συζητούσαμε αν έβαζα κωρονοπηνίο στο κιβώτιο του 1.6 ατμοσφαιρικου Φόκους, για να μην ξελιγωνεται το μοτέρ σε ακραίας κλίσης "φαρδύ μονοπάτι" χωρίς στροφές.Στην ουσία δεν θέλω να κάνω σύγκριση ντίζελ υβριδικο, αλλά Aisin με e-CVT, σε τέτοιο σενάριο, γνωρίζοντας πολύ καλά τις αρχές λειτουργίας και των δύο.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στην ουσία δεν θέλω να κάνω σύγκριση ντίζελ υβριδικο, αλλά Aisin με e-CVT, σε τέτοιο σενάριο, γνωρίζοντας πολύ καλά τις αρχές λειτουργίας και των δύο.
Δεν έχω καταλάβει την κατάσταση που περιγράφεις, αλλά μίλησες για καλντερίμι και λέω ότι το έχει άνετα. Όπου πάει το Aisin πάει και το ecvt ακόμα πιο άνετα και εύκολα. Έχεις το ηλεκτρικό μοτέρ να σε βγάλει από παντού.
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
πάει και ο Piliourits για toyota ????
πάει χάλασε ο κόσμος.
Μάστιγα η toyota τελικά
στο τέλος θα μέινω μόνος μου να την κοροιδεύω (αν δεν με αποροφήσει και μένα δηλαδή)
Θα εχεις κι εμενα μαζι. Ειναι απ'τις λιγες εταιρειες που δεν θα αγοραζα ποτε. Απο μια αξιοπιστια ξεκινησε σαν πλεονεκτημα (που κι αυτη ψιλομουφα ηταν τελικα, τουλαχιστον σε σχεση με αλλους Ιαπωνες) κι εχει φτασει να εχει τις ακριβοτερες τιμες στην κατηγορια χωρις να προσφερει κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα εναντι του ανταγωνισμου σχεδον πουθενα. Κι εχει κι απ'τα πιο ασχημα εσωτερικα κατα τη γνωμη μου. Ακομα κι εξωτερικα το yaris πχ το θρωρω το ασχημοτερο στην κατηγορια του.
Πραγματικα δεν καταλαβαινω τον ολο χαμο που γινεται στη χωρα μας με τα toyota. Γιατι ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που εχουν την πρωτη θεση σε πωλησεις.
-
Ακριβότερες τιμές χωρίς πλεονέκτημα; Σίγουρα αναφέρεσαι στην Toyota; Αμφότερα είναι αντικειμενικά μετρήσιμα, πέρα από γούστα και προσωπικές απόψεις.
-
Αν υποψιαστώ οτι ο @piliourits εγκατέλειψε το πετρέλαιο θα ακυρώσω την άλλη μέρα... (C4 110 BlueHdi)
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
πάει και ο Piliourits για toyota ????
πάει χάλασε ο κόσμος.
Μάστιγα η toyota τελικά
στο τέλος θα μέινω μόνος μου να την κοροιδεύω (αν δεν με αποροφήσει και μένα δηλαδή)
Θα εχεις κι εμενα μαζι. Ειναι απ'τις λιγες εταιρειες που δεν θα αγοραζα ποτε. Απο μια αξιοπιστια ξεκινησε σαν πλεονεκτημα (που κι αυτη ψιλομουφα ηταν τελικα, τουλαχιστον σε σχεση με αλλους Ιαπωνες) κι εχει φτασει να εχει τις ακριβοτερες τιμες στην κατηγορια χωρις να προσφερει κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα εναντι του ανταγωνισμου σχεδον πουθενα. Κι εχει κι απ'τα πιο ασχημα εσωτερικα κατα τη γνωμη μου. Ακομα κι εξωτερικα το yaris πχ το θρωρω το ασχημοτερο στην κατηγορια του.
Πραγματικα δεν καταλαβαινω τον ολο χαμο που γινεται στη χωρα μας με τα toyota. Γιατι ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που εχουν την πρωτη θεση σε πωλησεις.
Στο εμφανισιακα χάλια ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ
στην αξιοπιστία περίπου. εγώ τα θεωρω αξιόπιστα απλα όχι όσο έχουν φήμη
στο δεν έχουν κανενα πλεονέκτημα αντικειμενικά έχεις άδικο όμως.
Το υβριδικό τους σύστημα όσο και να μην τα γουσταρω αντικειμενικότατα είναι το πιο οικονομικό.ασχημα αοσμα και βαρετά ναι. αλλά όχι χωρίς πλεονεκτήματα. να είμαστε αντικειμενικοί. αλλο το δεν μας ταιριάζουν αλλο το δεν έχουν τίποτα
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
κι εχει φτασει να εχει τις ακριβοτερες τιμες στην κατηγορια χωρις να προσφερει κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα εναντι του ανταγωνισμου σχεδον πουθενα. Γιατι ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που εχουν την πρωτη θεση σε πωλησεις.
Μάλλον μιλάς για άλλη εταιρεία!!! Γιατι έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα (είπαμε για τους πτωχούς σαν εμένα) όπως: εξαιρετικό αυτόματο, ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά, λειτουργία ανάρτησης, τιμόνι, εξοπλισμός, εγγύησης, after sales, κόστος χρήσης, κλπ. και από τις χαμηλότερες τιμές! Εκτος εαν μπορείς να βρεις π.χ. πολλά b suv αυτόματα με €22.000. Εδώ b hatch αυτόματο και θες 25.000+.
Όσα για την 1η σε πωλήσεις, σε όλη την Ευρώπη είναι στις πρώτες 2-3 θέσεις.
-
Χθες έπινα καφέ με τον φίλο που ασχολείται με το εμπόριο αυτοκινήτων μου είπε για μια mercedes υβριδική που παζαρεύει να πάρει . μόλις είχε έρθει από την επίσημη αντιπροσωπεία ,οι μπαταρίες της 300e ... 26.000 €!!!! Ρώτησε γιατί ο μηχανικός που την έλεγξε του είπε πως δεν έχουν πολύ ζωή ,έκανε φυσικά την ανάλογη πολύ πολύ χαμηλή προσφορά ...
Μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί πουλάει η Toyota και γιατί θα ξεσκιστεί τώρα που αρχίζει να προσφέρει και επιδόσεις
στους συν/χους, στο κορυφαίο υβριδικό lexus κανα 6άρι χιλιάρικα max άσε που έχουν και εγγυήσεις ... -
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
θα ξεσκιστεί τώρα που αρχίζει να προσφέρει και επιδόσεις
στους συν/χους,κλαίω αχαχαχαχαχαχαχ
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
θα ξεσκιστεί τώρα που αρχίζει να προσφέρει και επιδόσεις
στους συν/χους,Πάντως εγώ που δεν είμαι και εχω ληγμένο ότι δεν θα γίνω ποτέ συνταξιούχος, αν μου κατσουν 30Κ€ η υβριδική κορολλα είναι το τοπ 5
-
@andreas72 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν υποψιαστώ οτι ο @piliourits εγκατέλειψε το πετρέλαιο θα ακυρώσω την άλλη μέρα... (C4 110 BlueHdi)
Δεν το αποκλείω, εγώ με μάρκες δεν έχω στεγανά, υπήρξα διαδοχικά ιδιοκτήτης ΤΟΥΟΤΑ, Φιατ, Σουζουκι, Μάζντα, Σιτροέν με ένα Φορντ πάντα για δεύτερο...
Αν το έχεις παραγγείλει αυτόματο με τις παλιές τιμές δεν το ακυρώνεις, απλά πάω και το εκτελωνιζω εγώ στο όνομά μου όταν φτάσει!
Και πάρε συ το C3 μου ;)... αλλά για τους HDi έχουμε να πούμε κάποια πράγματα εν καιρώ... -
Μόλις αγόρασα το yaris, το ασχημοτερο (?) όπως λες στην κατηγορία του (κάθε άποψη είναι σεβαστή...). Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω απο την σκοπιά μου πάντα, τον χαμό που λες οτι γίνεται με την Toyota στη χώρα μας.
Αν δεν αγοραζα το yaris, μάλλον θα κατέληγα στο 208 (λόγω εμφάνισης, είναι ωραίο το άτιμο και αυτό από allure και πάνω) ή το swift (λόγω lap). Το 208, με ισαξιους χώρους (πιο στενάχωρο είναι κατά βάθος), χειροκίνητο με κατανάλωση 7+ (σε σκληρή αστική χρήση). Αυτή τη στιγμή, το trip μεσα στο yaris μου δείχνει συνολική κατ. 4.2 χωρίς να έχω μάθει ακόμα το αυτοκίνητο και με νορμάλ οδήγηση. Διαφορά σε ετήσια βάση υπερ του υβριδικού κάνα 800αρι. Διαφορά τιμής υπερ του πεζο, ένα διχιλιαρο, που την σβήνεις σε 2.5 χρόνια με το yaris. Και σου μένει δώρο το αυτόματο, η άνεση μέσα στην πόλη και... όλα όσα ανέφερε και ο fanis. Πιστεύω να σου εξήγησα τι βλέπει ο κόσμος και πουλάει σαν τρελή η Toyota.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά