Χθες το απόγευμα παρέλαβα (shine pack 110 blueHDI, παραγγελία 31 Μαρτίου).
Το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο μέσα έξω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από το χρώμα που διάλεξα (γκρι ανοιχτό) γιατί στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερο από τις φωτογραφίες. Μεγάλη παραφωνία στο εσωτερικό είναι ο (αστείος) πίνακας οργάνων αλλά δεν με ενοχλησε όσο θα περίμενα.
Οδηγικά δεν μπόρεσα να δω πολλά πράγματα γιατί δεν είχα χρόνο. Σαφέστατα δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων. Πιστεύω πως όταν το μάθω, δεν θα μου λείψουν και πολύ τα επιπλέον άλογα του αυτόματου. Έτσι κι αλλιώς οδηγώ ήπια.
Φέρνοντας το από την αντιπροσωπεία έκαψε ελαχιστα. 4.2 σε επαρχιακο δρόμο αλλά νύχτα και με βροχή (δηλ. δεν έτρεχα) όμως με +600μ. υψομετρική διαφορά.
Δεν κρύβω ότι το θέμα με το δοχείο adblue με εκνευριζει όπως επισης και το θέμα με τον εκκεντροφόρο για το οποίο ρώτησα αλλά δήλωσαν άγνοια. Όμως θα επανέλθω.
Best posts made by andreas72
-
RE: CITROEN C4 III mod 2021
-
@DLOUK93 έχω μπερδευτεί.
Η διαφορά ανάμεσα στη SHINE που παρήγγηλες (και τα χαρακτηριστικά της αναγράφονται στο δελτίο παραγγελίας) και σε αυτό που παρέλαβες, είναι μόνο τα 3 (διακοσμητικά) χαρακτηριστικά που ανέφερες; Έχει για παράδειγμα:
Εσωτερικός καθρέπτης ηλεκτροχρωμίου
High Beam Assist: Αυτόματη εναλλαγή μεσαίας/μεγάλης σκάλας φώτων
Connect Navigation: Ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 10″, Σύστημα Connected Navigation, Bluetooth και 6 ηχεία
Έγχρωμο σύστημα Head Up Display
Κάμερα οπισθοπορείας με Top Rear Vision
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
κτλ;
Γιατί αν τα περιλαμβάνει, είναι λάθος η τοποθέτησή σου ότι πήρες λάθος έκδοση! Πήρες τη σωστή έκδοση αλλά με ελλείψεις (οι οποίες τελευταία είναι συνήθεις...).
Άρα, κοίτα να διορθώσεις ότι μπορείς:- Να δεχτείς να σου περάσουν μεμβράνες. Από τις καλές
με προστασία και για την ακτινβολία που δεν την παρέχουν τα φιμέ τζάμια. Και μάλιστα να παζαρέψεις για να σου τις περάσουν σε όλα τα παράθυρα και το παρ μπρίζ σε μία καλή τιμή. Δεν είναι παράνομο!!! Απλώς οι μπροστινές δεν θα είναι τόσο σκούρες αλλά τη δουλεία τους θα την κάνουν.
- Τα διακοσμητικά στους προβολείς ομίχλης και στα πλάγια μπορούν να έρθουν και σαν ανταλλακτικό. Να το παραγγείλουν και να το χρεωθούν αυτοί. Φαντάζομαι το ίδιο μπορεί να γίνει και για τα διακοσμητικά χρωμίου...
Κάνε ένα σκληρό παζάρι και ότι κερδίσεις. Μετά ηρέμισε και απόλαυσε το νέο σου αυτοκίνητο
- Να δεχτείς να σου περάσουν μεμβράνες. Από τις καλές
-
RE: Γελοιογραφία & Χιούμορ
Ε, να πω κι εγώ τον καημό μου (Οφ τόπικ)...
Μπλου έιτσ ντι άι παρήγγηλα
ο καψερός ο δόλιος
Μετά το αντμπλου κράσαρε
και ο εκκεντροφόρος -
Απίστευτο!!!
Παραγγελία 31 Μαρτίου, με πιθανή παράδοση 8-10 μήνες.
Με πήραν τηλ. πριν από λίγο και μου είπαν ότι το αμάξι είναι έτοιμο σε λιμάνι του εξωτερικού. Πιθανώς μέσα στον Νοέμβριο παραλαμβάνω... (Γκρι, Shine Pack, 110 diesel manual)
Τι να πω! Ή εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο έγινε καμία ακύρωση "στα μέτρα μου" ή (το πιθανότερο) αποφάσισαν να σπρώξουν τα 110 BlueHdi, αφού αν δεν κάνω λάθος δεν διατίθενται άλλο εδώ και καιρό. -
Ο κύβος ερρίφθη...
Έδωσα το μεσημέρι προκαταβολή και έκλεισε η παραγγελία. C4 shine pack 1.5 bluehdi στα 110 άλογα, σε γκρι ανοιχτό. Δεν είδα το πορτοκαλί που ίσως να με ενδιέφερε, αλλά το συγκεκριμένο χρώμα μου άρεσε πολύ όπως ξαναεγραψα.
Ενώ γενικώς έβλεπα (και με τη βοήθειά σας) το πετρέλαιο ως καλύτερη λύση για τις ανάγκες μου, τις δύο τελευταίες ημέρες με μπλόκαρε τελείως ο προβληματισμός σχετικά με τα θέματα που βγάζει το σύστημα του adblue τα οποία συζητήθηκαν παραπάνω.
Το συζήτησα εκτενώς και με τον πωλητή, ο οποίος ήταν καθησυχαστικος (αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε) και άφησε να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί η υποστήριξη θα είναι αυτή που πρέπει. Παρόλο που γενικώς είμαι καχύποπτος και επιφυλακτικός, ο συγκεκριμένος κύριος μου φάνηκε άνθρωπος που μπορώ να εμπιστευτώ.
Χρόνος παράδοσης 8-10 μήνες. Άρα εάν είμαι τυχερός, ισως τα Χριστούγεννα να το έχω.
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας -
RE: Toyota Yaris Cross
Η Active δεν έχει ούτε προβολείς ομίχλης ούτε φώτα ημέρας led. Στο φυλλάδιο τους όμως λέει αλλά...
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γράψουν με σαφήνεια τι είναι αυτό για το οποίο ζητάνε 1000ε προκαταβολή;
-
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε καλά σήμερα δε χρειάζεται 17Ν. Υπάρχουν πιο πολιτισμένα μέσα. Αναδιοργανώνεις τις άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Όποιος δεν "προσκηνύσει" το κόμμα απλά δεν παίρνει άδεια. Όποιος είναι του κόμματος παίρνει άδεια με εγγύηση βοσκοτόπια. Και όποιον δεν γουστάρουμε (βλ. MEGA) τον κλείνουμε.
Κι αν είναι παράνομο και αντισυνταγματικό δεν περιάζει. Ποιός δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες. Πάνω απ' όλα να γίνει κατάληψη της εξουσίας...Μετά βέβαια τα ξεχνάμε όλα, ανακαλύπτουμε και μια λίστα Πέτσα και εξαγνιζόμαστε.
Η ελευθερία του τύπου και η ελευθερία έκφρασης πάνω απ' όλα. Αρκεί να μην υπάρχουν αντίπαλοι να μιλάνε. Όπως στην εκλογή Αλέ6. Δίκαιη νίκη απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό και τις πολλαπλές υποψηφιότητες των συναγωνιστών-ανταγωνιστών του. Πολυφωνία και πλουραλισμός. Αμ πως...
Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω. Κάποιος από τους δυο μας ζει σε διαφορετικό πλανήτη.
Τι έχεις να πεις για την πολυφωνία του Κούλη; Πες μου εάν υπάρχει πάνω απο ένας τηλεοπτικος σταθμός εθνικής εμβέλειας, που να μην υποστηρίζει απροκάλυπτα τον Μητσοτάκη. Ποιον; τον Μητσοτάκη.
Και επί ΣΥΡΙΖΑ θυμόμαστε τι γινόταν. Όλοι εναντίον του. Και μιλάω μόνο για τα προφανή, για να μην αναφέρω τη βολική παραμύθα με τα βοσκοτόπια απ' την οποία πιάνονται όλοι οι κρυφοδεξιουληδες.
Τη λίστα Πέτσα που μοιρασε δημόσιο χρήμα σε ανενεργά site και σε Φουρθιωτηδες, ποιος τολμάει να την αμφισβητήσει;
Είπαμε. Οι απόψεις είναι απόψεις και είναι σεβαστές. Η στρέβλωση της πραγματικότητας όμως... -
RE: Αγορα ηλεκτρικου με τη νεα επιδοτηση?
Όσο δελεαστική είναι η τιμή μετά την έκπτωση (για τριτεκνους και με απόσυρση θα φτάνει και τα 12000ε) άλλο τόσο απογοητευτική είναι η αυτονομία στην περίπτωση που θελήσεις να κινηθείς εκτός πόλης.
Στα site κάποιων εταιρειών, έχουν μια εφαρμογή με την οποία μπορείς να υπολογισεις την αυτονομία αλλάζοντας κάποιες παραμέτρους.
Ένα αυτοκίνητο με μπαταρία 50kwh, με οδήγηση σε eco mode στην εθνική με 120χαω, με αναμμένο καλοριφέρ και 3-4 επιβάτες, έχει αυτονομία κάτω από 200κμ. Σε 5-6 χρόνια αν μένεις Αθήνα, ούτε μέχρι Λαμία δεν θα μπορείς να πας.
Το κορυφαίο βεβαίως είναι κάποιες συμβουλές που δίνουν για αύξηση της αυτονομίας, του τύπου: να αποφεύγετε τις ανηφόρες, να μην πατάτε φρένο εκτός εάν είναι απαραίτητο, αν δείτε καμία νταλίκα μπείτε από πίσω για να απαγγιαζει, κτλ. Και όλα αυτά για να έχεις κατανάλωση 6ε/100χλμ! (Εκτός πόλης εφόσον φορτίζεις σπίτι σου).
Άρα, ηλεκτρικό μόνο για μέσα στην πολη, υπό την προϋπόθεση να έχεις θέση για να το φορτίζεις και να έχεις άλλο για εκτός.
Μετά από χρόνια, βλέπουμε...
Latest posts made by andreas72
-
RE: OPEL FORUM
Ήρθε η ώρα για αλλαγή καδένας στο Corsa 1.3 Diesel του 2010. Googlαρα από περιέργεια για να δω τιμές για το σετ και βλέπω τεράστιες διαφορές, ακόμη και για σετ της ίδιας εταιρείας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ποιοτικά τόσο διαφορετικά τα σετ; Θα μου προτείνατε κάποιο αξιόπιστο, ίσως και δοκιμασμένο;
Thnx... -
RE: Toyota Corolla Cross
@stefan147 Καλοτάξιδο να είναι, να το χαρείτε...
-
@lap Ο ΕΦΚ στα καύσιμα έχει σχέση με τους ρύπους; Γιατί νόμιζα ότι είναι καθαρά φορομπηχτικος.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Αν τα βάλεις κάτω και υπολογίσεις τους ρύπους, στα ev σου δίνουν προκαταβολικά πολύ μικρότερη επιδότηση από το όφελος του μειωμένου φόρου στο λίτρο του Diesel έναντι της βενζίνης σε βάθος 100Κ χλμ....
Η επιδότηση στα ηλεκτρικά, είναι χοντρικά 8.000ε. Πώς βγαίνει αυτό που γράφεις παραπάνω;
-
Ώπα, να μεταφέρουμε το οφ τοπική στο νήμα "βενζίνη vs diesel vs...vs..." για να έχουμε την ησυχία μας και να κατεβάσω και τα σπόρια απ' το ντουλάπι για όσο θα σας παρακολουθώ;
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ρε παιδιά τέτοιο θρίλερ μέχρι να παραλάβετε. Όταν θα σας έρθει τι θα κάνουμε εμείς; Πως θα διασκεδάζουμε;
Άσε, θα φτιαχτεί και το 3008 του γάτου και θα μείνουμε με τα σπόρια στο χέρι.
Θα μείνουν μόνο οι παραστάσεις για τα τρισκατάρατα ντίζελ. Και μάλιστα, εκεί που πήγαν πάλι οι τιμές, δεν προβλέπεται και καμία επιδοτισούλα για να αγριέψει πάλι το έργο... -
RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
Δεν έχει νόημα ο "καυγάς". Το 2035 θα απαγορευτούν ταυτόχρονα και τα ντίζελ και οι βενζίνες και τα υβριδικά. Όλα στο ίδιο τσουβαλι! Εντάξει, μπορεί να το ξανασκεφτούν οι Ευρωπαίοι και ανάλογα με τις συνθήκες (οι οποίες είναι πιο ευμετάβλητες από ποτέ), να δώσουν καμία παρατασουλα. Αλλά (δυστυχώς) και τα υβριδικά θα γίνουν παρελθόν πριν καλά - καλά προλάβουν να αντικρίσουν το μέλλον.
-
RE: Peugeot 3008 2016
@criuser said in Peugeot 3008 2016:
Κοίτα του γιου είναι.
Η δουλειά του είναι στην Κηφισιά και υπάρχει κάποιο πρόβλημα παρκαρίσματος, αλλά θα περπατάει λίγο.Δεν μπαίνει Αθήνα το αυτοκίνητο, για δουλειά. Στο σπίτι έχει πάρκινγκ.
Εκανα επέκταση στα 100000 χλμ με 220 ευρώ, οπότε έχω καιρό να νοιαστώ να μαζέψω για το αντμπλού...
Την ίδια επέκταση έχω κάνει και στο αιρκρος και είμαι στις 44000 και έχω και 2 χρόνια ακόμα.Βασικά να ξεπεράσουμε αυτή την μεταβατική περίοδο και βλέπουμε τι θα γίνεται με τα αμάξια μετά από 4-5 χρόνια.
Είσαι μεγάλος φαν του blueHDI και το απέδειξες.
Για το δοχείο του adblue, έκανες καμία κουβέντα στην αντιπροσωπεία από όπου αγόρασες; Έχουν άποψη για το εάν εχει αλλάξει κάτι;
Επίσης, ξέρεις εάν η "γνωστή" καδένα στο 3008 σας, είναι των 8mm και αν γενικότερα η σχετική υλοποίηση είναι η νέα;