-
Όταν πλήθος πολιτών πάει και αγοράζει ηλεκτρικά πατίνια και βγαίνει σε λεωφόρους μέσα στα αυτοκίνητα, στα λεωφορεία και στα φορτηγά χωρίς κράνος με το πατίνι, γιατί σου κάνει εντύπωση ότι δεν θα βρεθούν και κάποιοι που θα αγοράσουν το κινέζικο των 18 ίππων;
Ο παραλογισμός είναι στοιχείο της εποχής μας.
-
Όλα ξεκινούν από την εξωφρενική τιμή στην Ελλάδα και το ότι δεν έχει αερόσακους.
Στο εξωτερικό έχουν standard αερόσακους,abs.
Εάν τα είχε αυτά τότε το συζητάμε στα 8-10.000 ευρώ του κουτιού
-
@storm said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όταν πλήθος πολιτών πάει και αγοράζει ηλεκτρικά πατίνια και βγαίνει σε λεωφόρους μέσα στα αυτοκίνητα, στα λεωφορεία και στα φορτηγά χωρίς κράνος με το πατίνι, γιατί σου κάνει εντύπωση ότι δεν θα βρεθούν και κάποιοι που θα αγοράσουν το κινέζικο των 18 ίππων;
Γιατι 500 ευρω για ενα παιχνιδι, παραλογισμο, οπως θες πες το, τα δινεις.
Οταν ομως ειναι να δωσεις 13 χιλιαρικα, ιδιως στη χωρα μας που τοσα δεν τα βγαζει το χρονο ο μεσος μισθωτος, τετοιες μ@λακιες δεν κανεις. Βαζεις μπροστα την κοινη λογικη. -
Αυτά τα οχήματα είναι σαν τα Σμαρτ: μικρά, ακριβά και απλά βολεύουν απίστευτα για την πόλη. Όσοι λοιπόν αγόραζαν την αηδία το Σμαρτ που ήταν και άκρως επικίνδυνο αρχικά (αλλά έγινε στατουσ συμπολ στην Ελλάδα), τώρα θα αγοράσουν το αντίστοιο ηλεκτρικό το οποίο επιπλέον θα κινείται δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσει θα το οδηγούν και όσοι δεν έχουν δίπλωμα (όπως το ΑΜΙ) και θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι.
Προσωπικά, στα €4-5.000 θα το σκεφτόμουν για να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά και για ψώνια, αντί να έχω π.χ. ένα Panda. Στα €13.000 είναι απλά αστείο!!!
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν μπορώ να τα φτασω στα φανάρια αυτά. Μέχρι τα 50-60 χλμ/ώρα φευγουν μπροστά σαν σκουτερακια. Μιλάμε δεν λέω υπερβολές. Με μηχανάκια κάνουν κόντρα. Μετά κάποια ταχύτητα τα φτάνω, αλλά μέχρι να βάλω πρώτη σχέση και μετά να αλλάξω σε δεύτερη έχουν φύγει μπροστά αυτά.
Θα φωνάζεις "Στασουυυυ, χλατς χλουυυυτς
-
Πολύ καλό!!!
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γιατι 500 ευρω για ενα παιχνιδι, παραλογισμο, οπως θες πες το, τα δινεις.
Οταν ομως ειναι να δωσεις 13 χιλιαρικα, ιδιως στη χωρα μας που τοσα δεν τα βγαζει το χρονο ο μεσος μισθωτος, τετοιες μ@λακιες δεν κανεις. Βαζεις μπροστα την κοινη λογικη.Εγώ μπορώ να σου πω μόνο για μένα. Προφανώς συμφωνώ μαζί σου.
-
@gatoz said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια
αλλιως να παρουμε ολοι ποδηλατο ή γιατι οχι λεωφορειο.
Θελει αλλο διπλωμα , δεν ειναι ετσι απλο
Και να θέλει να πάρει κάποιος 206 ή 207 μήπως υπάρχει και κανένα που να είναι της προκοπής; Εγώ κοιτώ συνέχεια τις αγγελίες και όλα είναι για πέταμα. Και έχουν περάσει και από πολλούς ιδιοκτήτες.
Οχι ολα
-
Το δικό σου θα φύγει πριν το βάλεις σε αγγελία... χε!χε!
-
@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@gatoz said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια
αλλιως να παρουμε ολοι ποδηλατο ή γιατι οχι λεωφορειο.
Θελει αλλο διπλωμα , δεν ειναι ετσι απλο
Και να θέλει να πάρει κάποιος 206 ή 207 μήπως υπάρχει και κανένα που να είναι της προκοπής; Εγώ κοιτώ συνέχεια τις αγγελίες και όλα είναι για πέταμα. Και έχουν περάσει και από πολλούς ιδιοκτήτες.
Οχι ολα
Πατριδα τωρα διαβαζα και ημουν ετοιμος να γραψω το ιδιο χαχα
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αυτά τα οχήματα είναι σαν τα Σμαρτ: μικρά, ακριβά και απλά βολεύουν απίστευτα για την πόλη. Όσοι λοιπόν αγόραζαν την αηδία το Σμαρτ που ήταν και άκρως επικίνδυνο αρχικά (αλλά έγινε στατουσ συμπολ στην Ελλάδα), τώρα θα αγοράσουν το αντίστοιο ηλεκτρικό το οποίο επιπλέον θα κινείται δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσει θα το οδηγούν και όσοι δεν έχουν δίπλωμα (όπως το ΑΜΙ) και θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι.
Προσωπικά, στα €4-5.000 θα το σκεφτόμουν για να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά και για ψώνια, αντί να έχω π.χ. ένα Panda. Στα €13.000 είναι απλά αστείο!!!
Το σμαρτ, παροτι κι εγω το θεωρουσα ακραια υπερτιμημενο, ηταν κατι ξεχωριστο για την εποχη του. Και στην τελικη ανηκε και στη mercedes γι'αυτο κι εκτος απο πανακριβο καποιοι το θεωρησαν και ως status symbol (για γελια).
Τωρα να θεωρηθει εστω και τετοιο status symbol μια κινεζικη παπατζα 18 ιππων πραγματικα το θεωρω απιθανο.
Και το πιο αστειο ακομα ειναι οτι σε 5-6 χρονια που η μπαταρια του θα τα'χει φτυσει θα παει ολο το αμαξι για πεταμα γιατι σιγα μη δωσει κανεις 4-5 χιλιαρικα για να βαλει καινουρια μπαταρια σ'αυτο το μπιχλιμπιδι.
Γενικα απ'οπου και να το πιασει κανεις ειναι για γελια η φαση. Να παιρνεις κανονικα σοβαρα υβριδικα αυτοκινητα με λιγο πανω απο 20 χιλιαρικα και μια κινεζια της συμφορας να θελει 13 χιλιαρικα με την επιδοτηση. Πολυ "μαγκας" ο εισαγωγεας που παιζει να βγαζει χαλαρα 100% κερδος αλλα θα βαλει μυαλο οταν θα δει ποσο απατο θα παει. -
-
ΑΜΙ θα λέτε και θα κλαίτε, που συζητάτε για την κινεζιά, επειδή έχει οθόνη και θέλει τα διπλά λεφτά από το ΑΜΙ.
-
Η αρχική μου τοποθέτησή έγινε με την ελπίδα ότι επιτέλους θα βγει ένα αξιοπρεπές ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο πόλης, που ο κόσμος (κι εγώ) το έχει ανάγκη. Σε λογική τιμή όμως, όχι να μας πιάνει Κώτσους ο εισαγωγέας και να δίνει 13k την κινεζιά!
Άρα τελικά με βάση την τιμή ο @driver-m έχει δίκο σε κάποια θέματα. Σε άλλα, όπως η αγορά αυτοκινήτου 20ετίας σε πολύ χαμηλή τιμή δεν συμφωνώ καθόλου. Καθαρή αυτοκτονία από οικονομικής πλευράς και φοβερή ταλαιπωρία με βλάβες και συντήρηση. Μόνο αν κάποιος ξέρει τον ιδιοκτήτη και την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου θα έπρεπε να τολμήσει κάτι τέτοιο.
Αλλά δεν έχει σημασία η περαιτέρω κουβέντα επ' αυτού, θα βγούμε εκτός θέματος.Τελικά καταλήγουμε ότι όπως σε κάθε καταναλωτικό αγαθό, η τιμή και το όνομα της μάρκας παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Αν το κινεζο-αυτοκίνητο το έβγαζε π.χ. η mercedes με την ίδια τιμή και τεχνικά χαρακτηριστικά, πάλι θα γινόταν σε άλλη βάση η κουβέντα.
Επί της ευκαιράις το smart επειδή το έχω οδηγήσει και σε ταξίδι στην Εθνική είναι απλά εξαιρετικό. Πας με 120 και δεν καταλαβαίνεις τίποτα, πυραυλάκι. Πιθανές ενστάσεις βέβαια για θέματα παθητικής ασφάλειας σε τέτοιες ταχύτητες με το smart, δεκτές...
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΑΜΙ θα λέτε και θα κλαίτε, που συζητάτε για την κινεζιά, επειδή έχει οθόνη και θέλει τα διπλά λεφτά από το ΑΜΙ.
Φίλε cruiser το κινέζικο έχει κλιματιστικό. Καλοκαίρι να κυκλοφορείς μέσα στην Αθήνα χωρίς κλιματιστικό είναι θάνατος.
Το ΑΜΙ και μόνο που δεν έχει κλιματιστικό δεν έχει και λόγο ύπαρξης.
Άρα δεν είναι θέμα οθόνης, είναι καθαρά θέμα οδηγικής ασφάλειας αφού η απουσία κλιματισμού μειώνει τα αντανακλαστικά και προκαλεί έντονη δυσφορία κλπ...κλπ...
Εγώ είχα την τύχη (ή μάλλον την ατυχία) να οδηγήσω πρόσφατα και αρκετά στην καθημερινότητά μου δύο αυτοκίνητα με χαλασμένα κλιματιστικά (απουσία φρέον). Το Chevy Aveo και το Peugeot 206. Τα άφηνα στον ήλιο 8 ώρες στη δουλειά. Είχα βάλει και στα δύο ψηφιακά θερμόμετρα μέσα πάνω στον αναπτήρα.
Όταν πήγαινα να τα πάρω το απόγευμα να φύγω είχαν ασύλληπτες θερμοκρασίες μέσα. Θερμοκρασία πάνω από 50 βαθμούς το καλοκαίρι και έπιανε υψηλές θερμοκρασίες και το χειμώνα αν είχε ηλιοφάνεια.
Προφανώς δεν άντεξα και πολύ αυτή τη λύση της καθημερινής μετακίνησης.Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να μετακινείται στην Ελλάδα με το ΑΜΙ.
-
Προφανώς οι γάλλοι δεν είχαν ακριβώς την Αθήνα στο μυαλό τους, αλλά το κέντρο του Παρισιού, της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Μιλάνου που οι θερμοκρασίες δεν είναι τέτοιες.
Από την άλλη εγώ τον κλιματισμό τον χρησιμοποιώ σίγουρα στα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο.
Στα άλλα αν δεν έχουμε καύσωνα προτιμώ τα ανοιχτά παράθυρα.
-
Ανοιχτά παράθυρα σε πόλη μέσα απλά δε παλεύεται. Κλιματισμός και ο αέρας στην ανακύκλωση αυστηρότατα
-
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ανοιχτά παράθυρα σε πόλη μέσα απλά δε παλεύεται. Κλιματισμός και ο αέρας στην ανακύκλωση αυστηρότατα
Ο criuser δεν χρειάζεται ανακύκλωση...
Είναι πάντα μπροστά από τους υπόλοιπους
Οι άλλοι τρώνε τη σκόνη του...τα καυσαέρια του ήθελα να πω...
-
Είναι δίκαιος, ότι μοιράζει το ρουφάει κιόλας
-
Καθώς κάποιοι με ιδεολογικές αγκυλώσεις ακόμη δεν θέλουν να παραδεχτούν τον πρωτόγνωρο (σχεδιασμένο) μαυραγοριτισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο:
https://www.iefimerida.gr/kosmos/economist-yperkerdi-etaireion-energeias-shedio-ee?amp
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά