-
Για τα εξειδικευμένα συνεργεία συζητάμε και γιατί δεν υπάρχουν για τα ιαπωνικά και δεν σχετίζεται αυτό με αξιοπιστία.
Τώρα ευκαιρία να βγάλει τον καημό του και ο κάθε πικραμένος για τα vag, το 'χουμε ξανακούσει το τραγούδι του αναστεναγμού... Αδιάφορο... -
Φίλος με MERCEDES C180 μον-2015, είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε κάποια εξειδικευμένα ανταλλακτικά. Ιμιτασιόν δεν υπάρχουν στα συγκεκριμένα, οπότε ή μεταχειρισμένα, ή γνήσια.
Παρήγγειλε γνήσια για ότι χρειαζόταν, αναμονή 1-4 μήνες, δεν ήταν διαθέσιμα.Ξενέρωσε, αλλά πιο πολύ ξενέρωσε όταν είδε τις χώρες κατασκευής τους, Κίνα, Ταϊβάν, Ινδονησία, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Γερμανικό δεν υπήρχε.
Πολλά από ντόπιες εταιρίες, κάποια από θυγατρικές Γερμανικών και Ιαπωνικών.
Ας μην κολλάμε στο τι πουλάει ο κάθε επιχειρηματίας - εισαγωγέας, σε ΙΧ. Για παράδειγμα, ένα φορτηγό VOLVO, ή ένα λεωφορείο, είναι σαν να κάνεις πωλήσεις δεκάδων ΙΧ.
Κάποτε δούλευα σε εταιρία καταναλωτικών προϊόντων και είχα στόχο να πουλήσω μερικές χιλιάδες μονάδες τον χρονο. Φίλος πουλούσε θεριζοαλωνιστικές μηχανές και είχε στόχο ΜΙΑ τον χρόνο.
-
@dimitrioskosmas said in Suzuki Vitara 2015:
@spi_duster said in Suzuki Vitara 2015:
Ως που θα φτασει η κατρακυλα του βιταρα? Προκειμενου να κρατηθει στην επικαιροτητα ,θα διαβαζουμε σε λιγο εδω μεσα και συνταγες μαγειρικης.
Το κομπλεξ του κοντου σε ολο του το μεγαλειο.
Στα ντατσια δε διαβαζω τπτ. Βλεπετε οι κατοχοι τα κυκλοφορουμε α π ρ ο β λ η μ α τ ι σ τ α. 5 λαμπες μια κορνα και χερουλι εσωτερικο πορτας οι βλαβες σε 200000 χλμ.
Κοστος 90 - 100 ευρω. Μεση στο ντιζελ 5,9.
Λαδοξιδα καθε 20000 χλμ, ενα μεγαλο service των 350 ευρω και 2 4αδες λαστιχα.
Ετσι πρεπει να ναι τα αμαξιαλάδια στο duster αλλάζεις κάθε 20.000χλμ? η απλά αναφέρεις ότι λέει το manual?
Σωστη ερωτηση. Ποτε δε τα κρατησα πανω απο 14000 χλμ. Σωστος φιλε μου.
-
@japanese1 said in Suzuki Vitara 2015:
Ώπα, d’accord.
Eίμαι φανατικός τη στιγμή που αναφέρθηκα και σε άλλα μοτέρ από άλλους κατασκευαστές;Μάγκες, το Dacia είναι το καλύτερο αμάξι στον κόσμο.Για να χαρούμε κάπως.
Από μένα, je m'en fous.
Οχι φυσικα. Εχει ομως εναν απλα αριστο απο καθε αποψη ντιζελ κινητηρα που αντιστοιχο του μονο το ετερο Γαλλικο στρατοπεδο εχει να παραθεσει. Τι να κανουμε τωρα? 5,9 με αστικη χρηση κυριως τα τελευταια 2 χρονια και ενα μισαωρο συνολικα καθε μερα στο σταματα ξεκινα της 8 για οσους ξερουν. Στην ΕΟ με 4,8 εως 5,2 βαρια. Αστο μη το ψαχνεις Ηρακλη με το σουβλακι σου. Χιχιχι
-
Ώπα, d’accord.
Eίμαι φανατικός τη στιγμή που αναφέρθηκα και σε άλλα μοτέρ από άλλους κατασκευαστές;Μάγκες, το Dacia είναι το καλύτερο αμάξι στον κόσμο.Για να χαρούμε κάπως.
Από μένα, je m'en fous.
Οχι φυσικα. Εχει ομως εναν απλα αριστο απο καθε αποψη ντιζελ κινητηρα που αντιστοιχο του μονο το ετερο Γαλλικο στρατοπεδο εχει να παραθεσει. Τι να κανουμε τωρα? 5,9 με αστικη χρηση κυριως τα τελευταια 2 χρονια και ενα μισαωρο συνολικα καθε μερα στο σταματα ξεκινα της 8 για οσους ξερουν. Στην ΕΟ με 4,8 εως 5,2 βαρια. Αστο μη το ψαχνεις Ηρακλη με το σουβλακι σου. Χιχιχι
ωρε τι νουμερα λετε...
η γατα το κλιο το εχει 6.5 μεση. 50-50 μεσα-οξω
εκτος αν αυτη γατα, εσεις κοτες.... -
Και το spam συνεχίζεται...
25 αναρτήσεις off topic...
Το νήμα είναι του vitara υπενθυμίζω...
-
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
Ώπα, d’accord.
Από μένα, je m'en fous.
ωρε τι νουμερα λετε...
η γατα το κλιο το εχει 6.5 μεση. 50-50 μεσα-οξω
εκτος αν αυτη γατα, εσεις κοτες....Αν οδηγα οπως εσυ δεν απορω. Εσυ με το φεβ παιζεις στην ιδια καταναλωση με την gla. Xixixi
-
@antoniokon said in Suzuki Vitara 2015:
Και το spam συνεχίζεται...
25 αναρτήσεις off topic...
Το νήμα είναι του vitara υπενθυμίζω...
Στο μπασκετακι το βρηκα. Ευχαριστω επρεπε να μου πειτε.
-
![alt text](![alt text](image url))
Επειδή είναι το νήμα του Vitara,
Δείτε το στο περιβάλλον του! -
@trail-rated said in Suzuki Vitara 2015:
![alt text](![alt text](image url))
Επειδή είναι το νήμα του Vitara,
Δείτε το στο περιβάλλον του!Αυτά είναι. Ετσι θα σταματάτε τους σπαμερς σαν και εμένα. Θα βάζετε φωτογραφίες. Ωραίο μέρος που είναι?
-
Σε τέτοια μέρη, κυριολεκτικά, πήγαινα με το Saxo πριν 20 χρόνια!
-
@dublin said in Suzuki Vitara 2015:
Λογικό, αφού τότε οι μάντρες ανακύκλωσης δεν ήταν διαδεδομένες.....
-
αλλωστε είναι γνωστό πόσο σκληροτραχηλα είναι τα γαλλικα
-
Εντωμεταξυ οι υστερουντες βραχίονες πίσω ήθελαν κατέβασμα και γρασωμα διότι αν πας σε χώμα και μπει χώμα στα ρουλεμάν, άντε γειά. Τα ρουλεμάν τρίβουν τον άξονα από μέσα και οι πίσω τροχοί αλλάζουν κλίση. Έχετε δει παλιά σαξο που οι πίσω τροχοί είναι λίγο στραβοί;
Ήταν εξαιρετική ανάρτηση αλλά ήθελε την φροντίδα της.
-
Πάντως στην ομάδα σας κάτι για τεντωτήρες διάβασα, κάτι για καδένες και άλλες ανησυχίες...
Δεν είναι άσπαστα τα σουζόύκια ?
-
@criuser said in Suzuki Vitara 2015:
Πάντως στην ομάδα σας κάτι για τεντωτήρες διάβασα, κάτι για καδένες και άλλες ανησυχίες...
Δεν είναι άσπαστα τα σουζόύκια ?
οκ, με επιασες.
μετα απο 250000km και απο αυτα τα 150000 με αεριο ο τεντωτηρας της καδενας του grand vitara του 2004 χρειαζεται ρυθμιση για να μην ακουγεται καπου-καπου..... -
Εγώ είδα άλλου είδους σχόλια και ανησυχίες εκεί...
-
-
@civil357 said in Suzuki Vitara 2015:
Ερωτήσεις προς οποιανδήποτε γνώστη-κάτοχο, αναφέρομαι αυστηρά και μόνο στο πετρέλαιο:
-
Μέχρι πότε κυκλοφόρησε ως πετρέλαιο; Μέχρι ποιο euro έφτασε (πες το γκουγκλάρω αυτό, απλά αν σας είναι εύκαιρο);
-
Εκτός του γνωστού θέματος (σιγά το θέμα) με τις ντίζες υπάρχει κάτι άλλο αξιόλογο; Πως ξέρω αν έγινε η επισκευή στις ντίζες; Το σημειώνανε ως επισκευή τα επίσημα; Προειδοποιεί κάπως, αν δεν διορθώθηκε;
-
Δεν είναι προβοκατόρικη η ερώτηση, αλλά η τετρακίνηση δεν είναι η γνωστή παλιά του προηγούμενου διδύμου φιατ-σουζούκι , που περιστασιακά έβγαζε θεματάκια , άλλαξε, καλά δε τα λέω;
-
η GL ήταν η βασική ανέκαθεν, η GL+ ήταν η πιο συμφέρουσα, σωστά; LED έχει από εκεί και πάνω , λάθος;
-
Ο καλός κλασσικός πετρελαιοκινητήρας φίατ με την απαίτηση απλά για αλλαγή ιμάντων εντός συγκεκριμένων ορίων, δεν χάνω κάτι σημαντικό, ε;
-
Υπάρχει κάτι άλλο εκτός των κλασσικών που κοιτάμε σε μεταχειρισμένο; Κάτι αξιόλογο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Λίγο καθηστερημένα βέβαια... (1.6 DDiS, χειροκίνητο, GL+, 2016, EURO6)
Θέμα με ντίζες δεν έχω ακούσει. Τετρακίνηση μάλλον η καλύτερη που μπορείς να βρεις πλέον σε φτηνό SUV (χωρίς κοντά δλδ). Το έχω 6.5 έτη με τακτική προβλεπόμενη συντήρηση. Μόνη βλάβη δύο προθερμαντήρες που κάηκαν και άλλαξαν περίπου στα 89000, νομίζω τώρα έχω κάπου 93000. Οι ιμάντες άλλαξαν στα 5 έτη (λόγω του χρονικού ορίου, όχι ορίου χλμ) και έτσουξαν, μαζί με κάτι αντλίες κλπ που αλλάζουν πήγε σχεδόν στο 800ρι.
Έχω βάλει Latitude Cross 225/55/17 κοντά στην μαμά διάσταση (215/55/17) για να μην αλλάξω πολύ το βήμα, χωρίς κανένα θέμα σε αισθητήρες πίεσης, ABS, ESP, τετρακίνηση κλπ. Επίσης έχω MAD ελατήρια με +3 πόντους ύψους, πάλι χωρίς πρόβλημα. Άλλοι στο club εχουν βάλει 215/60/17, αποστάτες και γενικώς άλλες (ήπιες) μετατροπές χωρίς θέμα.
Το GL+ ήταν πολύ καλά εξοπλισμένο ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα (adaptive cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, "infotainment" με android auto -χωρίς όμως USB!- κλπ). LED το δικό μου δεν είχε, μόνο η λωρίδα με τα φώτα ημέρας.
H κατανάλωση με αυτά τα λάστιχα και το ψήλωμα πάει γύρω στα 5.3 στην εθνική μέχρι τα 110 km/h, πόλη κίνηση μάλλον προς το 6.5 (και τα δύο με ελαφρύ πόδι, π.χ. φορτωμένος πλήρως και με 130 km/h εθνική, θα πάς κι εκεί προς το 6.5-7).
Μειονέκτημα ο θόρυβος του κινητήρα, ειδικά με ανοιχτά παράθυρα νομίζεις ότι οδηγάς φορτηγό. Γενικότερα harsh ride, ούτε πολύ καλή ηχομόνωση, ούτε πολύ άνετη ανάρτηση (ακόμη και όταν δεν είχα τα MAD) και κραδασμοί από τον κινητήρα. Πλαστικά επίσης μέτρια σε αίσθηση και στο μάτι. Αλλά από την άλλη, όπως το πήρα, έτσι είναι (δεν είμαι κανιβαλος ούτε όμως και υπερ σχολαστικός, το σκυλί μετά από βόλτα στο βουνό στο σαλόνι το έβαζα...).
Ευχάριστη νότα οι επιδόσεις του, ειδικά στο 4κίνητο που έχει "sport mode", την εποχή που το είχα πάρει οι ρεπρίζ του μέχρι τα 110-120 ήταν συγκρίσιμες με δίλιτρο Tiguan. Νομίζω ότι και σήμερα στέκεται αξιοπρεπώς για οικογενειακό αυτής της κατηγορίας τιμής. -
-
Μια διόρθωση μόνο fiverg,
Tα suzuki (scross,Vit.) του 2016-2017, έχουν απλό c.c., όχι a.c.c.
Suzuki Vitara 2015