-
Μα δεν διαφωνεί κανένας οτι κάθε κατάσταση έχει τη γλύκα της... αν είσαι λάτρης της "παλιάς σχολής" είναι δικαίωμα σου και προφανέστατα, ο καθένας κάνει οτι γουστάρει στην ζωή. Απλά, αν θέλουμε να ειμαστε αντικειμενικοί, να λέμε τα καλά και τα κακά της κάθε περίπτωσης.
Και εγώ γουστάρω ένα κεντρομήχανο Elise, για μία βόλτα με γκάζια και απόλαυση, ή ένα Porsche (θερμικό). Οδηγώντας ηλεκρικό για πάνω από 2 χρόνια, μπορώ να πω οτι για μετάκινηση στην πόλη ειναι πιο εύκολη και απλή η οδήγηση, πιο ξεκούραση- πιο βαρετή? ενδεχομένως ναι, αλλά εγώ θέλω να κάνω την ζωή μου πιο απλή, τα λάδια, τα καρμπυρατέρ κτλ είναι μία όμορφη ιστορία για τους μερακλήδες, τρέχοντας καθημερινά με επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει περιθώριο (σε καθημερινό επίπεδο) για τέτοιες απολαύσεις.
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
ενδεχομένως ναι, αλλά εγώ θέλω να κάνω την ζωή μου πιο απλή, τα λάδια, τα καρμπυρατέρ κτλ είναι μία όμορφη ιστορία για τους μερακλήδες, τρέχοντας καθημερινά με επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει περιθώριο (σε καθημερινό επίπεδο) για τέτοιες απολαύσεις.να προσθεσω οτι, στην καθημερινοτητα, ακομα και η αποφυγη του βενζιναδικου ειναι κατι που διευκολυνει τη ζωη μας. Δεν το αναφερω καν απο την οικονομικη, αλλα καθαρα απο την πρακτικη οψη. Γυρνας σπιτι, κουμπωνεις, επομενη μερα εισαι ετοιμος και φευγεις.
Ας μην εμπλακουμε στην συζητηση "ναι αλλα θες δικο σου χωρο γκαραζ με πριζα",καθως ειναι κατι που το θεωρω σχεδον προαπαιτουμενο.Ο φιλος που αναφερει οτι στους επαρχιακους δρομους η οδηγηση με χειροκινητο ειναι απολαυστικη, εχει αρκετο δικιο. Προσωπικα αντλω ευχαριστηση σε αυτους τους δρομους οπως και να οδηγω, καθως ειναι ευχαριστο το τοπιο (συνηθως). Το θεμα ειναι, ποσο συχνα οδηγει καποιος σε τετοιους δρομους; Ειδικα καποιος που μενει σε πολη. Θα ελεγα οτι για τους περισσοτερους, λιγοτερα απο 5% των χιλιομετρων ειναι σε τετοιες συνθηκες.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Γυρνας σπιτι, κουμπωνεις, επομενη μερα εισαι ετοιμος και φευγεις.
Αυτό ακριβώς. Εάν μπορείς να το φορτίζεις κάθε βράδυ είναι τέλειο.
-
Μα δεν διαφωνεί κανένας οτι κάθε κατάσταση έχει τη γλύκα της... αν είσαι λάτρης της "παλιάς σχολής" είναι δικαίωμα σου και προφανέστατα, ο καθένας κάνει οτι γουστάρει στην ζωή. Απλά, αν θέλουμε να ειμαστε αντικειμενικοί, να λέμε τα καλά και τα κακά της κάθε περίπτωσης.
Και εγώ γουστάρω ένα κεντρομήχανο Elise, για μία βόλτα με γκάζια και απόλαυση, ή ένα Porsche (θερμικό). Οδηγώντας ηλεκρικό για πάνω από 2 χρόνια, μπορώ να πω οτι για μετάκινηση στην πόλη ειναι πιο εύκολη και απλή η οδήγηση, πιο ξεκούραση- πιο βαρετή? ενδεχομένως ναι, αλλά εγώ θέλω να κάνω την ζωή μου πιο απλή, τα λάδια, τα καρμπυρατέρ κτλ είναι μία όμορφη ιστορία για τους μερακλήδες, τρέχοντας καθημερινά με επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει περιθώριο (σε καθημερινό επίπεδο) για τέτοιες απολαύσεις.
ΜΑ δεν διαφωνούμε σε τίποτα φίλε μου
-
Διαφωνείτε.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
ενδεχομένως ναι, αλλά εγώ θέλω να κάνω την ζωή μου πιο απλή, τα λάδια, τα καρμπυρατέρ κτλ είναι μία όμορφη ιστορία για τους μερακλήδες, τρέχοντας καθημερινά με επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει περιθώριο (σε καθημερινό επίπεδο) για τέτοιες απολαύσεις.να προσθεσω οτι, στην καθημερινοτητα, ακομα και η αποφυγη του βενζιναδικου ειναι κατι που διευκολυνει τη ζωη μας. Δεν το αναφερω καν απο την οικονομικη, αλλα καθαρα απο την πρακτικη οψη. Γυρνας σπιτι, κουμπωνεις, επομενη μερα εισαι ετοιμος και φευγεις.
Ας μην εμπλακουμε στην συζητηση "ναι αλλα θες δικο σου χωρο γκαραζ με πριζα",καθως ειναι κατι που το θεωρω σχεδον προαπαιτουμενο.Ο φιλος που αναφερει οτι στους επαρχιακους δρομους η οδηγηση με χειροκινητο ειναι απολαυστικη, εχει αρκετο δικιο. Προσωπικα αντλω ευχαριστηση σε αυτους τους δρομους οπως και να οδηγω, καθως ειναι ευχαριστο το τοπιο (συνηθως). Το θεμα ειναι, ποσο συχνα οδηγει καποιος σε τετοιους δρομους; Ειδικα καποιος που μενει σε πολη. Θα ελεγα οτι για τους περισσοτερους, λιγοτερα απο 5% των χιλιομετρων ειναι σε τετοιες συνθηκες.
Μαρέσει να πηγαίνω πολλές εκδρομές. Πάντα ήθελα να έχω 2 αυτοκίνητα.
Το 2ο που είναι για μέσα στην πόλη είναι ακριβώς αυτό που περιγράφετε και ζηλεύω όσους έχουν ηλεκτρικό. Θα ήθελα να έχω και γω ενα μικρό ηλεκτρικο σαν 2ο. Απλά προς το παρόν είναι εκτος budget γιατι είναι ακριβά. Οταν θα μπορώ να εχω θα πάρω σίγουρα και θα αντικαταστήσω το Ka που έχω. Ειμαι FAN των ηλεκτρικών ειδικα μεσα στην πόλη
Το μόνο που τα κατακρίνω είναι ότι δεν είναι για τον καθένα (πρέπει να έχεις δικό σου γκαραζ) και η τιμή που είναι απαγορευτική ακόμα. Οταν θα γίνουν πιο προσιτά καραγουστάρω να πάρω ένα. αλλά όταν βλέπω ότι για μικρό αμαξι ηλεκτρικο θες 25Κ ε ρε φίλε δεν το αντέχω αυτό οικονομικα για να πάω και να έρχομαι στην δουλεια σε δευτερο αμάξι. Οταν θα το αντέχω θα πάρω.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@cirus said in TESLA FORUM:
Στους επαρχιακούς δρόμους το MANUAL είναι ευχαρίστηση ότι και να λέει ο Φανης και ο οποιοσδήπωτε δεν μου αλλάζει το μυαλό και την χαρά μου να οδηγώ με το παλιό παραδοσιακό τρόπο που έμαθα.
Νομίζεις ότι είναι, γιατί έτσι έμαθες - η δύναμη της συνήθειας . Απλά οι άνθρωποι τίνουμε να προτιμούμε αυτό που μάθαμε και νομίζουμε ότι μας αρέσει.
Εαν οδηγήσεις καλό αυτόματο θα αναθεωρήσεις.Όχι δεν ισχύει, δεν είναι θέμα συνήθειας. Έχοντας οδηγήσει λίγο Peugeot 308 μιας φίλης με αυτόματο και 130 άλογα, ε κλάσεις ανώτερο το χειροκίνητο στο Μάζντα. Άλλη διασκέδαση δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τόσο μα τόσο ανεραστο το αυτόματο και δεν υπάρχει driver involvement
-
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Όχι δεν ισχύει, δεν είναι θέμα συνήθειας. Έχοντας οδηγήσει λίγο Peugeot 308 μιας φίλης με αυτόματο και 130 άλογα, ε κλάσεις ανώτερο το χειροκίνητο στο Μάζντα. Άλλη διασκέδαση δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τόσο μα τόσο ανεραστο το αυτόματο και δεν υπάρχει driver involvement
Διαφορετικά αμάξια συγκρίνεις για αυτό, δεν ευσταθεί η σύγκριση! Μια Ζ4 πχ είναι κλάσεις ανώτερη με το αυτόματο από ότι με το χειροκίνητο. Το ίδιο και μια //Μ3 ή μια 911. Ακόμα και το 3008 εαν το οδηγήσεις με το χειροκίνητο θα καταλάβεις πόσο καλύτερο είναι με το αυτόματο.
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Όχι δεν ισχύει, δεν είναι θέμα συνήθειας. Έχοντας οδηγήσει λίγο Peugeot 308 μιας φίλης με αυτόματο και 130 άλογα, ε κλάσεις ανώτερο το χειροκίνητο στο Μάζντα. Άλλη διασκέδαση δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τόσο μα τόσο ανεραστο το αυτόματο και δεν υπάρχει driver involvement
Διαφορετικά αμάξια συγκρίνεις για αυτό, δεν ευσταθεί η σύγκριση! Μια Ζ4 πχ είναι κλάσεις ανώτερη με το αυτόματο από ότι με το χειροκίνητο. Το ίδιο και μια //Μ3 ή μια 911. Ακόμα και το 3008 εαν το οδηγήσεις με το χειροκίνητο θα καταλάβεις πόσο καλύτερο είναι με το αυτόματο.
Οποιοδήποτε γαλλικό είναι προτιμότερο με αυτόματο γιατί δεν ξέρουν να φτιάχνουν χειροκίνητα!!!!
Επίσης πολλά αυτοκίνητα είναι προτιμότερα με χειροκίνητα γιατί τα αυτόματα που μπαίνουν σε αυτά είναι γτπ!!
Πρέπει να λαμβάνονται όλοι οι παράγοντες υπ' όψην όχι μόνο το αυτόματο - χειροκίνητο!
Σε αμάξια που είχες Φανή. Το αυτόματο στην mito (αν δεν κάνω λάθος είναι το dct) που το αντίστοιχο χειροκίνητο είναι σαφέστατα καλύτερο. Στο kuga???
Και μην αρχίζεις ότι τα διπλού συμπλέκτη cvt και mmt, δεν είναι σωστά αυτόματα κλπ. Αυτόματα - χειροκίνητα λες! -
@nickthetrib said in TESLA FORUM:
Και μην αρχίζεις ότι τα διπλού συμπλέκτη cvt και mmt, δεν είναι σωστά αυτόματα κλπ. Αυτόματα - χειροκίνητα λες!
Μόνος σου απαντάς!! Αυτά δεν είναι αυτόματα, είναι αυτοματοποιημένα χειροκίνητα.
Στην ΜιΤο το χειροκίνητο ήταν άθλιο....αυτόματη δεν την είχα οδηγήσει. To Κuga που είχα οδηγήσει το αυτόματο ήταν πολύ καλό. Στις BMW δεν το συζητάω, είχαν όλες κορυφαίο αυτόματο και μέτριο χειροκίνητο. Γενικά ελάχιστα αυτοκίνητα είναι καλύτερα σε χειροκίνητα, π.χ. το Ford Focus (1.500), αλλά έχει το καλύτερο χειροκίνητο που έχω οδηγήσει έβερ.
-
@nickthetrib said in TESLA FORUM:
Και μην αρχίζεις ότι τα διπλού συμπλέκτη cvt και mmt, δεν είναι σωστά αυτόματα κλπ. Αυτόματα - χειροκίνητα λες!
Γενικά ελάχιστα αυτοκίνητα είναι καλύτερα σε χειροκίνητα, π.χ. το Ford Focus (1.500), αλλά έχει το καλύτερο χειροκίνητο που έχω οδηγήσει έβερ.
oh yes indeed καθώς εχω το συγκεκριμένο μπορώ να πω ότι είναι φανταστικό
-
-
Ούτε 31κ το "μικρο":
-
-
Πω πω πω -
Είχε το πρωί 3-4 τέτοια bye bye...
-
τα μοιράζουν
-
-