-
@jamesd said in TESLA FORUM:
Τελικά οι κάμερες των Τέσλα δεν έχει κανένα αποτρεπτικό αποτέλεσμα σε βανδαλισμούς, ζημιές και κλοπές, μου κάνει εντύπωση
Γιατί να έχει ; Και ενεργό το σέντρυ να έχεις πέρα από τη μπαταρία που θα σου φάει, το βίντεο τι θα το κάνεις ; Δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσει φάτσα ή ότι θα κάτσει η αστυνομία να ασχοληθεί.
Στην τελικη η αστυνομία να πάει να πιάσει κάνα ληστή και ρομα που σκοτώνουν και κατακλέβουν παρά να ασχοληθεί με το αμάξι του καθενός. -
@george1977 said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Επίτηδες έχετε τέτοια κουβέντα εδώ, έτσι ;
Ανεξάρτητα αν το πλήρωσες, τα έχεις, θα τα πάρεις κλπ είναι κρίμα και άδικο να σου μαγαρίζουν το αυτοκίνητο, να τρέχεις σε συνεργεία, μάστορες κλπ για να διορθώσεις κάτι που δεν έγινε όσο οδηγούσες.
Ζούμε μεταξύ ανθρώπων που τα έχουν γραμμένα όλα για διάφορους λόγους στα αρχιδια τους.
Δεν προσέχουν, δεν ασχολούνται, δεν τους νοιάζει.
Βλέπεις τα αμάξια σε κυκλοφορία και ελάχιστα είναι πένα. Ολα γρατσουνισμένα, χτυπημένα κλπ.
Γιατί ;
Και πως και που να τα φτιάξεις ; Εδω περιμένει ο άλλος προφυλακτήρα και πίσω πόρτα σε τεσλα 4 μήνες.
Επαγγελματίες μηδεν. Στο χώρο του αυτοκινήτου έχουν γίνει πλούσιοι όλοι οι αμόρφωτοι άσχετοι καγγουρες. Σοβαρός μάστορας κάνεις. Στο περίπου όλοι.Το ρούχο που φοράς αντέχεις να σου έρχεται ο καθένα να στο χαλάει, στο σπίτι σου ανέχεσαι ασχήμια και αλητεία έξω από αυτό ;
Μην υποβαθμίζεται το σωστό παιδιά.
Δεν είναι κατάσταση αυτή.Προφανώς και έχει φτάσει η κατάσταση σε σημείο να μην μπορείς να ευχαριστηθείς τους κόπους σου.
Και αυτό δυστυχως είναι φασισμος άγριας μορφής !Προσωπικά προσπαθώ να μην πιέζω την τύχη μου. Ακόμα και αν χρησιμοποιήσω εναλλακτικές.
Στα περίεργα, δύσκολα μέρη θα πάω με ταξί, με άλλον ή και δεν θα πάω καθόλου. Στην καλύτερη με το φθηνότερο αμάξι μου.
Εχω γειώσει άπειρα events επειδή γίνονταν σε μέρη άβολα.
Για να πάω μια εκδρομή ελέγχω προτερα τη διαδρομή και τον προορισμό. Αν έχει πάρκινγκ, αν ιδανικά βλέπω το αμαξι από εκεί που θα είναι. Αν είναι γενικά άνετα. Αλλιως δεν πάω καν. Γι αυτό καθώς και λόγω χρόνου δεν κάνω εκδρομές παρά μόνο σε γνωστά μέρη.Εχθές έκανα 150 χλμ με το μαζντογιαρις αντί με το τεσλα γιατί θα πήγαινα στο Μακ Αρθουρ στην αρχή και δεν υπήρχε περίπτωση να στριμωχτώ σαββατιάτικα μαζί με τους πολλους πιθανούς απρόσεκτους.
Θα μου πει κάποιος χάνεις. Ναι σωστά χάνω αλλά δεν είναι δική μου ευθύνη ούτε μπορώ να ασχοληθώ με τυχόν αβαρίες.
Η μάνα του φεύγα δεν έκλαψε ποτέ είναι το αγαπημένο μου γνωμικό!Θα πρέπει να δεις την ζωή αλλιώς. Μου έχουν γρατσουνίσει αυτοκίνητο , την ίδια ημέρα που το είχα παραλάβει μετά από κεραμική επίστρωση. Δεν έγινε και κάτι, το ίδιο αυτοκίνητο είναι. Τα αυτοκίνητα και θα τα χτυπήσουμε και θα μας χτυπήσουν, οι άνθρωποι να είναι καλά.
Για τις εκδρομές οι ψυχαναγκασμοί σου είναι απίστευτοι. Μήπως τελικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αυτοκίνητο; Να πηγαίνεις με uber να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ή το robotesla οπότε βγει.
Δεν μπορείς να πας παντού με το Uber.
Άσε που το ξεφτίλισαν και αυτό εδώ τα συνδικάτα των ταριφώνΟταν πρωτο ήρθε το beat και το uber ήταν τέλεια. Βαθμολογίες αμαξιών και οδηγών. Εκπτώσεις. Πραγματική ενναλακτικη
Τώρα τα έκαναν πιο ακριβά από τους σκατοταριφες που τα έχουν κάνει όλα σαν τα μούτρα τους και τα χρεπια που κυκλοφορούν. -
@limited_one said in TESLA FORUM:
Το of topic θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη;(mod)
-
Πρακτικά δεν είναι τόσο off topic σαν τα επάρατα πχ πολιτικά θέματα που τα βλέπεις παντού γιατί η κουβέντα ξεκίνησε από τις τεράστιες για Ελλάδα διαστάσεις των Τεσλα που τα καθιστούν άβολα για καθημερινη χρήση.
Προσωπικα έχω ένα αμάξι αλλά στην πράξη δεν έχω.
Στο 90% της χρήσης που κάνω είναι ακατάλληλο. -
Έχει μερικό αποτέλεσμα η κάμερα. Μπορεί αυτός που θέλει να βανδαλίσει το αμάξι σου να είναι π.χ. το παιδί του γείτονα, ή κάποιος του ευρύτερου περιβάλλοντός σου. Θα το σκεφτεί διπλά.
Θα αποτρέψει και κάποιους από τους αγνώστους, όχι όλους όμως. -
Εφόσον δεν σε βολεύει το τέσλα και το κάθε τέσλα και με δεδομένο ότι δεν ανήκεις στους συμπολίτες μας που όπως λες "τα έχουν γραμμένα όλα για διάφορους λόγους στα αρχιδια τους" μπορείς κάλλιστα να το πουλήσεις επιστρέφοντας στο σύστημα το σύνολο ή μέρους της επιδότησης ώστε να μπορεί να την εκμεταλλευτεί κάποιος συμπολίτης μας που την έχει ανάγκη. Τώρα όμως έτσι, όχι σε ένα έτος που δεν θα έχει καμία αξία !
Αν δεν το πράξεις είσαι ένας από αυτούς τους συμπολίτες μας που ψέγεις, ένα ακόμα κακομαθημένο παιδάκι χωρίς κανένα σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο !
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Εχθές έκανα 150 χλμ με το μαζντογιαρις αντί με το τεσλα γιατί θα πήγαινα στο Μακ Αρθουρ στην αρχή και δεν υπήρχε περίπτωση να στριμωχτώ σαββατιάτικα μαζί με τους πολλους πιθανούς απρόσεκτους.
Εντάξει το κεντρο, αλλα και το μακαρθουρ??? Που εχει ισως το πιο ανετο και μπολικο παρκινγκ στην αττικη ακομα και Σαββατο? Εκει μπορεις να παρκάρεις χωρις κανεναν δεξια και αριστερα σου αμα θες!!
Σάββατο ; Της πουτανας γινόταν. Ευτυχως που δεν ξεκίνησαν οι εκπτώσεις ακόμα και μπορέσαμε να φύγουμε.
Στα εμπορικά γίνονται τα χειρότερα. Σαν τα σουπερμάρκετ.
Έρχεται η κάθε καριολα ή μαλακας με η χωρις φασαριόζικα/κακομαθημένα παιδάκια που έχουν μεγαλώσει χωρίς κανένα σεβασμό στην ξένη περιουσία, δίπλα ανοίγει διάπλατα την πόρτα και άντε γεια. Τα τεσλα φόρα είναι γεμάτα από κλιπ σεντρυ από εμπορικά.
Εχουν και τις θέσεις τσίμα τσίμα.
Να φανταστείς ακόμα και με το μικρό επειδή ήρθε δίπλα ένα discovery έπιασα το κινητό, έβαλα φακό και το έψαξα όλο από εκείνη την πλευρά.
Ευτυχώς είχα παρκάρει όσο πιο άκρη μπορούσα.
Απλα μετά πήγα σε μέρη άνετα και εύκολα οπότε θα ήμουν πιο άνετα. Βεβαια το ξεκολιασα μετά το μικρακι. Power mode και τάπα όσο δεν πάει παρόλο το εκνευριστικό μούγκρισμα. Έπαιζε metalΜε αμάξι πάνω από 30 χήνες (μην πω 25) καο 4 μετρα δεν είναι να είσαι άνετος.
Ζορικα τα πραγματα αν ουτε στο μακαρθουρ νιωθεις ανετα να πας. Κατα την εορταστικη περιοδο οντως γινεται χαμος. Τα σαββατα επισης εχει κοσμο, αλλα νομιζω οτι μπορεις να παρκαρεις λιγο πιο απομερα ή στο παρκινγ της οροφης, το οποιο δεν προτιμουν ιδιαιτερα. Ειχες τους ιδιους προβληματισμους και με την Χ1 ή στο τεσλα σου δημιουργηθηκαν ολα αυτα;
-
Οπουδηποτε εχει παρκινγκ (διαγραμμισεις/θεσεις κλπ κλπ) και δεν στριμοκωλιαζεσαι στα στενα ειναι το ιδιο να εχεις το Τεσλα με ενα οποιοδηποτε αυτοκινητο. Το μηκος δεν ειναι το προβλημα στα παρκινγκ. Περισσοτερο στο πλατος της θεσης και πως παρκαρει ο αλλος.
Αλλα οχι οτι υπαρχει θεμα στο Μακαρθουρ ή αλλο αντιστοιχο παρκινγκ. Εισαι υπερβολικος. -
Σάββατο ; Της πουτανας γινόταν. Ευτυχως που δεν ξεκίνησαν οι εκπτώσεις ακόμα και μπορέσαμε να φύγουμε.
Πας σε λάθος μεριά του πάρκινγκ! Εγώ πάω στα δεξιά και κάτω, άδειο ειναι πάντα, ακόμα και ΣΚ και γιορτές!
Διευκρινίζω, μιλάω για το υπόγειο πάρκινγκ του εκπτωτικού και όχι για τα πάρκγινγκ (υπόγεια και υπαίθρια) του Σμαρτ Παρκ.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Εχθές έκανα 150 χλμ με το μαζντογιαρις αντί με το τεσλα γιατί θα πήγαινα στο Μακ Αρθουρ στην αρχή και δεν υπήρχε περίπτωση να στριμωχτώ σαββατιάτικα μαζί με τους πολλους πιθανούς απρόσεκτους.
Εντάξει το κεντρο, αλλα και το μακαρθουρ??? Που εχει ισως το πιο ανετο και μπολικο παρκινγκ στην αττικη ακομα και Σαββατο? Εκει μπορεις να παρκάρεις χωρις κανεναν δεξια και αριστερα σου αμα θες!!
Στα εμπορικά γίνονται τα χειρότερα. Σαν τα σουπερμάρκετ.
Έρχεται η κάθε καριολα ή μαλακας με η χωρις φασαριόζικα/κακομαθημένα παιδάκια που έχουν μεγαλώσει χωρίς κανένα σεβασμό στην ξένη περιουσία, δίπλα ανοίγει διάπλατα την πόρτα και άντε γεια. Τα τεσλα φόρα είναι γεμάτα από κλιπ σεντρυ από εμπορικά.
Εχουν και τις θέσεις τσίμα τσίμα.
Να φανταστείς ακόμα και με το μικρό επειδή ήρθε δίπλα ένα discovery έπιασα το κινητό, έβαλα φακό και το έψαξα όλο από εκείνη την πλευρά.
Ευτυχώς είχα παρκάρει όσο πιο άκρη μπορούσα.
Απλα μετά πήγα σε μέρη άνετα και εύκολα οπότε θα ήμουν πιο άνετα. Βεβαια το ξεκολιασα μετά το μικρακι. Power mode και τάπα όσο δεν πάει παρόλο το εκνευριστικό μούγκρισμα. Έπαιζε metalΜε αμάξι πάνω από 30 χήνες (μην πω 25) καο 4 μετρα δεν είναι να είσαι άνετος.
Ζορικα τα πραγματα αν ουτε στο μακαρθουρ νιωθεις ανετα να πας. Κατα την εορταστικη περιοδο οντως γινεται χαμος. Τα σαββατα επισης εχει κοσμο, αλλα νομιζω οτι μπορεις να παρκαρεις λιγο πιο απομερα ή στο παρκινγ της οροφης, το οποιο δεν προτιμουν ιδιαιτερα. Ειχες τους ιδιους προβληματισμους και με την Χ1 ή στο τεσλα σου δημιουργηθηκαν ολα αυτα;
η ραμπα να ανεβεις στην οροφη ειναι πλατια; Πολλες ραμπες πχ στο Αβενιου ειναι πολυ στενες το να βρει ροδα ειναι σχεδον δεδομενο.
-
Πας σε λάθος μεριά του πάρκινγκ! Εγώ πάω στα δεξιά και κάτω, άδειο ειναι πάντα, ακόμα και ΣΚ και γιορτές!
Διευκρινίζω, μιλάω για το υπόγειο πάρκινγκ του εκπτωτικού και όχι για τα πάρκγινγκ (υπόγεια και υπαίθρια) του Σμαρτ Παρκ.
η ραμπα ειναι πλατια; γενικα τα υπογεια εχουν το θεμα οτι θελουν χρονο να ανεβεις μετα πανω.
-
@lap said in TESLA FORUM:
Σύμπλεγμα στους δήθεν!
Το να μην αντιλαμβάνεσαι πως αυτοκίνητο των 50 Κ στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο για το τεράστιο μέρος του πληθυσμού πρέπει είτε να ζεις στην κοσμάρα σου, είτε να έχεις τεράστια εισοδήματα ώστε τα 50Κ σου φαίνονται λίγα!
Το πιο φτηνο τεσλα εχει 40 μειον την επιδοτηση.
Πολλα? Ισως.
Αλλα αν το δεις σαν επενδυση σε σχεση με ενα συμβατικο ΙΧ, τοτε ειναι ακριβως το ιδιο με το να σκασεις 20-25 για να παρεις ενα yaris.
Τα ιδια λεφτα θα πληρωσεις, απλα με το yaris θα τα πληρωνεις σε βαθος δεκαετιας ενω με το τεσλα στην αρχη. -
@ntinaras said in TESLA FORUM:
Σύμπλεγμα στους δήθεν!
Το να μην αντιλαμβάνεσαι πως αυτοκίνητο των 50 Κ στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο για το τεράστιο μέρος του πληθυσμού πρέπει είτε να ζεις στην κοσμάρα σου, είτε να έχεις τεράστια εισοδήματα ώστε τα 50Κ σου φαίνονται λίγα!
Πολλα? Ισως.
Αλλα αν το δεις σαν επενδυση σε σχεση με ενα συμβατικο ΙΧ, τοτε ειναι ακριβως το ιδιο με το να σκασεις 20-25 για να παρεις ενα yaris.
Τα ιδια λεφτα θα πληρωσεις, απλα με το yaris θα τα πληρωνεις σε βαθος δεκαετιας ενω με το τεσλα στην αρχη.κανενα αυτοκινητο δεν ειναι επενδυση. αλλη η χρηση του Γιαρις αλλη του Τεσλα. δεν ειναι συγκρισιμα λογω μεγεθους.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Σύμπλεγμα στους δήθεν!
Πολλα? Ισως.
Τα ιδια λεφτα θα πληρωσεις, απλα με το yaris θα τα πληρωνεις σε βαθος δεκαετιας ενω με το τεσλα στην αρχη.κανενα αυτοκινητο δεν ειναι επενδυση. αλλη η χρηση του Γιαρις αλλη του Τεσλα. δεν ειναι συγκρισιμα λογω μεγεθους.
Δεν συγκρινα μεγεθος και κατηγορια, αλλα τιμη. Δε σ αρεσει το yaris, βαλε στη θεση του ενα skoda octavia.
Επενδυση γενικα δεν ειναι ενα αυτοκινητο, αλλα θεωρω επενδυση την συνειδητη επιλογη ηλεκτρικο, και ειδικα τεσλα, σε σχεση με ενα αντιστοιχο συμβατικο.
Τα λεφτα που θα γλιτωνεις απο καυσιμα και συντηρηση ειναι παρα πολλα. -
η ραμπα ειναι πλατια; γενικα τα υπογεια εχουν το θεμα οτι θελουν χρονο να ανεβεις μετα πανω.
Μια χαρά ειναι η ράμπα, πολύ άνετη και με σωστή κλίση και στροφή. Δεν είχα ποτέ θέμα και έχω πάει και με αρκετά μεγάλα αμάξια (κοντά στα 5 μέτρα).
-
Μια χαρά ειναι η ράμπα, πολύ άνετη και με σωστή κλίση και στροφή. Δεν είχα ποτέ θέμα και έχω πάει και με αρκετά μεγάλα αμάξια (κοντά στα 5 μέτρα).
Το μια χαρα δεν λεει κατι, το ποση αποσταση στο πλατος εχεις απο το πεζοδρομιο μετραει. Αν το εχεις προσεξει το γραφεις. Αν οχι το μια χαρα ειναι υποκειμενικο.
-
Στις ράμπες δεν ειχα ποτέ πρόβλημα. Εκεί που ζορίζομαι γιατι τα έχουν κάνει στενά είναι ο διάδρομος που έχουν τις μπάρες. Κάνουν και λίγο ζιγκ ζαγκ και έχει βρει λάστιχο μια φορά. Αυτό το έχω τόσο στο υπόγειο του μακαρθουρ όσο και στο mall στην είσοδο/έξοδο από ΟΑΚΑ/ειρηνη.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Στις ράμπες δεν ειχα ποτέ πρόβλημα. Εκεί που ζορίζομαι γιατι τα έχουν κάνει στενά είναι ο διάδρομος που έχουν τις μπάρες. Κάνουν και λίγο ζιγκ ζαγκ και έχει βρει λάστιχο μια φορά. Αυτό το έχω τόσο στο υπόγειο του μακαρθουρ όσο και στο mall στην είσοδο/έξοδο από ΟΑΚΑ/ειρηνη.
ποιος διαδρομος; η ραμπα εχει συνηθως δυο προβληματα πλατος και κλιση. μηπως εννοεις οταν τελειωνει δεν υπαρχει αρκετος χωρος για να κανεις στροφη σε παρκινγ που εχουν τοιχο μολις κατεβαινεις;
-
Το Avenue ειναι χαλια στο θεμα παρκινγκ οσο αφορα χωρους και διαστασεις.
Καμια σχεση με τα αλλα. Οσο βεβαια ειναι και δωρεαν γινεται της ...τανας εκει μεσα.
Εγω εκει δεν παω κατ επιλογη.Ολα τα αλλα παρκινγκ απο εμπορικα ειναι μια χαρα.
Με τι πατε και δεν χωρατε? Τριαξονικα? -
Σύμπλεγμα στους δήθεν!
Πολλα? Ισως.
Για αυτό λέμε πως έβαλαν μηχανικούς στις τράπεζες και τα έκαναν σκατα και κατέστρεψαν χώρες. Όντως δεν είναι επένδυση με την χρηματοοικονομική έννοια. Με την μικροοικονομική , υπάρχουν περιπτώσεις που είναι.
Αλλά εσείς δεν γνωρίζετε μικροοικονομία. Δεν γνωρίζετε τις σημαίνει utility και πως μεταφράζετε σε ένα μικροοικονομικό περιβάλλον.
Εσείς μάθατε να παιζετε monopoly
TESLA FORUM