-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@criuser said in TESLA FORUM:
Γιατί στην Αυστραλία είναι τόσο ακριβό το ρεύμα η εδώ είναι τόσο φτηνό;
Ειναι αλλη αγορα. Ξερεις εσυ ποσο κοστιζει η φορτιση εκτος σπιτιου; Τι χρεωνει ο καθε παροχος; Και γιατι να συγκρινω με Αυστραλια που δεν κερω τι γινεται και οχι με Ελλαδα που ξερω και εχω δεδομένα απο ανθρωπους που εχουν κανει 90.000χλμ με ηλεκτρικό;
Ο,τι και να λες τα νουμερα για την Ελλάδα ειναι συγκεκριμένα. Και το ξέρεις αλλα δεν εχει βγει το Γαλλικο ακομα για υποστηριξεις τα ηλεκτρικα. Σε 2-3 μηνες θα αλλάξεις τροπάριο και το ξερουμε ολοι!! Ο γατος γραφικος με τα Βιτάρα και εσύ με τα γαλλόχρεπα!
Μα αυτό δήλωσα παραπάνω..
Οτι από Σεπτέμβριο θα αλλάξουν τα σχόλια...
-
@antonn said in TESLA FORUM:
Το Tesla Υ dual motor long range που οδηγησα, μου φανηκε εντονη η επιβραδυνση οταν αφηνα το γκαζι, η ανακτηση ενεργειας μειωνεται απο το μενου; Το ιδιο παρατηρησε ο συνφορμιτης Iceman. Εκει στο παρκαρισμα με λιγο κλιση με δυσκολεψε το one pedal γιατι εφευγε προς τη μερια της κλισης και φρεναρε οταν αφηνα το λιγο γκαζι.
Μπροστα εχει αισθητηρες, βγαζει κατι χρωματα, αλλα δεν ειναι ακριβες ποση αποσταση εχει για να παρκαρεις ακριβως. Δειχνει εικονα μπροστα, αλλα ασαφη και οχι σα να εχει καμερα, αλλα σαν σχεδιο. Μηπως δεν ηξερα να τα ρυθμισω; αλλα εψαξα αρκετα. Ωραιο θα ηταν να ειχε την ηλεκτρικη αναδιπλωση καθρεπτων με συντομευση και αλλη μια συντομευση για τις καμερες στο παρκαρισμα. Στο παρκινγκ αναγκαζομουν συνεχεια να εναλλασσω αυτα τα δυο και δεν ειχα σαφη εικονα μπροστα. Μαλιστα δεν εβλεπα το μπροστινο καπω ουτε κατα την κινηση οταν οδηγουσα. Πολυ μεγαλο μεγεθος για την Αθηνα, δεν εκανα προσπαθεια παρκαρισματος, γιατι αφου δεν εβλεπα ακριβη αποσταση μπροστα και θα ειχα προβλημα. Βεβαια σημερα ολα τα πολυτελη αυτοκινητα ειναι τεραστια για να εχουν ζωνες προσκρουσης και να βγαζουν αστερια στο crash test, οποτε σε καποιον αλλον θα το βολευε το μεγεθος και σιγουρα εναν Αμερικανο!
κατα τα αλλα καταπληκτικο αυτοκινητο, αν αποφασισεις να πατησεις το γκαζι πρεπει να ακουμπησεις πιο πριν το κεφαλι σου στο προσκεφαλο για να μη σου πεταξει πισω το κεφαλι εντονα και ειναι ελαχιστα ενοχλητικο, αλλα οχι κατι τρομερο και επικινδυνο. Οταν πατησεις το γκαζι και εχεις το κεφαλι πανω στο προσκεφαλο, τραβιεται απο την επιταχυνση το προσωπο προς τα πισω σα να κανεις λιφτινγκ! Μαλλον ετσι ειναι τα υπεραυτοκινητα μια και τετοια επιταχυνση δεν εχω νιωσει ποτε.
εκπληκτικη εικονα πως βλεπει τους πεζους και μηχανακια, πως τα κοκκινιζει οταν υπαρχει μεγαλη προσεγγιση (ή για τον πεζο και προθεση προσεγγισης) και ειχε αρχικα ενα διακριτικο ηχο. Το μονο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μπερδευτηκε η οθονη σε ενα φορτηγο καθετα παρκαρισμενο και τη στιγμη που το περναγα φανηκε σα να περναω μεσα απο το φορτηγο! χωρις ομως να βαραει προειδοποιητικο ήχο και χωρις να κοκκινιζει τιποτε. Παντως τα συστηματα του δινουν αισθηση ασφαλειας ακομα και αν οδηγας κουρασμενος. Φαινεται οτι ειναι κοντα στην επιτευξη της αυτονομης οδηγησης στο μελλον.
Θεσπεσιο το ηχοσυστημα!
Αλλο ενα μικρο ελαττωμα, οτι προεξεχει η ζαντα και ευτυχως εχει τασι. Αν πας να παρκαρεις και πλησιασεις πεζοδρομιο δεν ακουμπα το μαγουλο του ελαστικου αλλα η ζαντα! Μα καλα σε SUV δε σκεφτηκαν οτι πρεπει πρεπει να προεξεχει το μαγουλο του ελαστικου και οχι η ζαντα; Ειναι και πολυ φαρδυ πως θα πλησιασεις πεζοδρομιο; Μηπως το κανουν γιατι ετσι βγαζει τα κορυφαια κρατηματα που ειναι επιπεδου υπεραυτοκινήτου; Φοβηθηκα και παρκινγκ στο δρομο δεν επιχειρησα...Οταν συνηθισεις το one pedal driving, θα σου φαινεται παρωχυμενος οποισδηποτε αλλος τροπος οδηγησης. Ειχα γραψει παλαιοτερα, οτι αυτο που θα σου κανει το κλικ να καταλαβεις ειναι οτι οταν θες να επιβραδυνεις ομαλα, δεν σηκωνεις τελειως το ποδι σου απο το γκαζι, αλλα σταδιακα το αφηνεις, και το σηκωνεις τελειως οταν θελησεις να ακινητοποιηθεις. Αν πατας γκαζι για να επιταχυνεις και μετα σηκωνεις τελειως το ποδι απο το γκαζι, το αυτοκινητο δεν συμπεριφερεται ομαλα, διοτι ετσι ειναι η ρυθμιση του.
Αυτο που ειδες οταν πηγαινες να παρκαρεις ειναι το high fidelity parking assist. high def δεν ειναι ακριβως αλλα τεσπα. Ειναι το τρισδιαστατο μοντελο του χωρου που φτιαχνει το αυτοκινητο βασει αυτων που βλεπει απο ολες τις καμερες. Στα σημειο που πλησιαζεις βλεπεις να γινεται το αντικειμενο κιτρινο και μετα κοκκινο. Ειναι αρκετα ακριβες και το εχω χρησιμοποιησει για να πλησιασω εως 3-4 εκατοστα σε αλλα αυτοκινητα κατα τη διαρκεια ελιγμων στο κεντρο της αθηνας, αλλα δεν σου δινει την αυτοπεποιθηση που εχεις με ενα κλασσικο συστημα 360 καμερων.
Το "τασι" ειναι αεροδυναμικο καλυμμα της ζαντας και στους κλασσικους τροχους του LR δεν ειναι τοσο σημαντικο προβλημα το γρατζουνισμα των τροχων. Νομιζω ομως οτι τα performance φορανε διαφορετικες ζαντες οπου εκει το θεμα ειναι σημαντικοτερο. Οπωςκαι να εχει, το γεγονος οτι κανουν dip οι καθρεφτες σε βοηθαει ωστε να πλησιασεις με αρκετη ασφαλεια το πεζοδρομιο.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Οταν συνηθισεις το one pedal driving, θα σου φαινεται παρωχυμενος οποισδηποτε αλλος τροπος οδηγησης
Σαν τα παιδάκια στο Λούνα Παρκ. Ακριβώς το ίδιο όπως στα συγκρουόμενα...
-
Οταν συνηθισεις το one pedal driving...
Είναι απο τα πράγματα που μου έκαναν τρομερή εντύπωση στο test drive του LR highland .
5 λεπτά να το συνηθίσω στην μισή ώρα το ακινητοποιούσα τελείως χωρίς να ακουμπάω τα φρένα , διαισθητικά χωρίς να το σκέφτομαι !
Συνήθεια απο το 1985 διαγράφτηκε στην διάρκεια σύντομης δοκιμής!
Τι εχουν φτιάξει οι άνθρωποι! -
Οταν συνηθισεις το one pedal driving, θα σου φαινεται παρωχυμενος οποισδηποτε αλλος τροπος οδηγησης.
Συμφωνώ 101%!! Όταν οδηγήσεις one pedal (1η φορά στην i3 το δοκίμασα πριν 10 χρόνια), αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει άλλος τρόπος. Για εμένα ένα από τα μεγάλα συν των Τέσλα και ηλεκτρικό που δεν έχει αυτή την δυνατότητα, για εμένα ειναι πολύ σοβαρός λόγος να μην το αγοράσω.
-
Δηλαδή έχεις συνέχεια το δεξί πόδι στο πεντάλ, δεν αφήνεις για να ρολαρει πουθενά, να βγάλεις μια νεκρά σε κατηφόρα ρε παιδί μου ταριφαδικη να ξεκουραστεί-ξεμουδιασει λίγο το πόδι.
Και αν θέλεις σε στροφοδιαδρομη να το στιψεις λίγο τι κάνεις;
Με ένα αυτόματο,ειδικά αν έχεις το προνόμιο να κατέχεις κάποιο πολυβόλο DSG , έχεις σχεδόν χειρουργικό έλεγχο πριν , μέσα και στην έξοδο της στροφής με το αριστερό πόδι στο φρένο , το δεξί στο γκαζι και τα χέρια στα paddles.Με αυτό τι κάνεις;
Έχεις τόσο τέλεια ανάδραση - feedback στο δεξί πεντάλ ;Δεν ξέρω ίσως να είναι και καλύτερα, δεν μπορώ όμως να το φανταστώ.
Το φρένο - γκάζι και με τα δύο πόδια με την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο πως το πετυχαίνει ένα Tesla ; Πρέπει να έχει δυνατότητα μικρό ρύθμισης του regeneration και μάλιστα με κάποιο - μοχλό κουμπάκι που να είναι στις άκρες των δαχτύλων σου για να αλλάζεις το ποσοστό συνεχώς ανάλογα τις ανάγκες σου.
Θα μου πει κάποιος έχεις το αριστερό πόδι στο φρένο για αυτό αλλά αν κόβει παραπάνω από ότι έχεις συνηθίσει και με το άσε θα χαλάει την ισορροπία και θα κουράζει κάπως.
-
Ναι, είναι σαφώς πιο ευχάριστο στη ροή που δίνει στο όχημα στη γρήγορη (χοντρικά 7/10) οδήγηση. Στο όριο, έτσι κι αλλιώς δε σου φτάνει η πέδηση, πρέπει να πατήσεις και φρένο. Σε κάθε περίπτωση, σε όποιον δεν του αρέσει, το απενεργοποιεί. Προσωπικά, το βολεύομαι απίστευτα.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Ναι, είναι σαφώς πιο ευχάριστο στη ροή που δίνει στο όχημα στη γρήγορη (χοντρικά 7/10) οδήγηση. Στο όριο, έτσι κι αλλιώς δε σου φτάνει η πέδηση, πρέπει να πατήσεις και φρένο. Σε κάθε περίπτωση, σε όποιον δεν του αρέσει, το απενεργοποιεί. Προσωπικά, το βολεύομαι απίστευτα.
Δεν υπάρχει απενεργοποίηση του OPD στο highland
-
Το μόνο που θα ήθελα να εχει είναι κάποιον αυτοματισμό οταν πχ δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες λόγω βροχής να μειώνεται η ανάκτηση ενα 50% .
Έτσι και αλλιώς αν αγοράσω θα είναι το απλό πισωκίνητο μην μου σβουρίξει στο "άσε" στους δρόμους γυαλί που έχουμε ... -
@monman2 said in TESLA FORUM:
Το μόνο που θα ήθελα να εχει είναι κάποιον αυτοματισμό οταν πχ δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες λόγω βροχής να μειώνεται η ανάκτηση ενα 50% .
Έτσι και αλλιώς αν αγοράσω θα είναι το απλό πισωκίνητο μην μου σβουρίξει στο "άσε" στους δρόμους γυαλί που έχουμε ...μπορεις να το μειωσεις 0-25-50-75-100% με το sexy buttons/knob, αλλα πρακτικα ειλικρινα δεν ξερω αν υπαρχει λογος. Αν δεν αφηνεις αποτομα το ποδι απο το γκαζι, δεν θα συμβει τιποτα κακο. Απλα φαινεται λιγο παραξενο στην αρχη και ολοι κανουν για 1-2' το καγκουρο, μετα το συνηθιζουν.
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Δηλαδή έχεις συνέχεια το δεξί πόδι στο πεντάλ, δεν αφήνεις για να ρολαρει πουθενά, να βγάλεις μια νεκρά σε κατηφόρα ρε παιδί μου ταριφαδικη να ξεκουραστεί-ξεμουδιασει λίγο το πόδι.
Με ένα αυτόματο,ειδικά αν έχεις το προνόμιο να κατέχεις κάποιο πολυβόλο DSG , έχεις σχεδόν χειρουργικό έλεγχο πριν , μέσα και στην έξοδο της στροφής με το αριστερό πόδι στο φρένο , το δεξί στο γκαζι και τα χέρια στα paddles.Με αυτό τι κάνεις;
Έχεις τόσο τέλεια ανάδραση - feedback στο δεξί πεντάλ ;Δεν ξέρω ίσως να είναι και καλύτερα, δεν μπορώ όμως να το φανταστώ.
Το φρένο - γκάζι και με τα δύο πόδια με την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο πως το πετυχαίνει ένα Tesla ; Πρέπει να έχει δυνατότητα μικρό ρύθμισης του regeneration και μάλιστα με κάποιο - μοχλό κουμπάκι που να είναι στις άκρες των δαχτύλων σου για να αλλάζεις το ποσοστό συνεχώς ανάλογα τις ανάγκες σου.
Θα μου πει κάποιος έχεις το αριστερό πόδι στο φρένο για αυτό αλλά αν κόβει παραπάνω από ότι έχεις συνηθίσει και με το άσε θα χαλάει την ισορροπία και θα κουράζει κάπως.
σε ταξιδια βαζω cruise control. Μεσα στην πολη, ακομα και εγω που ειμαι αρκετα παραξενος, δεν με εχει κουρασει. Στα φαναρια προφανως σηκωνεις το ποδι, αφου εχει (προφανως) αυτοματο χειροφρενο - auto hold.
Τα υπολοιπα θα αφησω να τα απαντησει καποιος που εχει πιο αγωνιστικες ορεξεις απο εμενα, διοτι δεν τα εχω ψαξει ποτε και ουτε με ενδιαφερουν.
-
Είναι τόσο τέλεια
-
σε ταξιδια βαζω cruise control. Μεσα στην πολη, ακομα και εγω που ειμαι αρκετα παραξενος, δεν με εχει κουρασει. Στα φαναρια προφανως σηκωνεις το ποδι, αφου εχει (προφανως) αυτοματο χειροφρενο - auto hold.
Τα υπολοιπα θα αφησω να τα απαντησει καποιος που εχει πιο αγωνιστικες ορεξεις απο εμενα, διοτι δεν τα εχω ψαξει ποτε και ουτε με ενδιαφερουν.
Ανεβοκατεβαίνεις τον Κωλοσουρτη και διασκεδάζεις περισσότερο απο ότι περίμενες !
-
Έτσι και αλλιώς αν αγοράσω θα είναι το απλό πισωκίνητο μην μου σβουρίξει στο "άσε" στους δρόμους γυαλί που έχουμε ...μπορεις να το μειωσεις 0-25-50-75-100% με το sexy buttons/knob, αλλα πρακτικα ειλικρινα δεν ξερω αν υπαρχει λογος. Αν δεν αφηνεις αποτομα το ποδι απο το γκαζι, δεν θα συμβει τιποτα κακο. Απλα φαινεται λιγο παραξενο στην αρχη και ολοι κανουν για 1-2' το καγκουρο, μετα το συνηθιζουν.
Σε μια σβέλτη ανάβαση-κατάβαση τι θα κάνεις δηλαδή;
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Τράβα οδήγησε ένα tesla, θα δεις υπό άλλη οπτική πολλές από τις δεισιδαιμονίες σου
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Τράβα οδήγησε ένα tesla, θα δεις υπό άλλη οπτική πολλές από τις δεισιδαιμονίες σου
Οκ, το ακούω, επειδή ξέρω ότι το κατέχεις το άθλημα. Προσπαθώ να σκεφτώ απλά το φρενάρισμα πριν από τις στροφές, στο <<άσε>>.
-
Οκ, το ακούω, επειδή ξέρω ότι το κατέχεις το άθλημα. Προσπαθώ να σκεφτώ απλά το φρενάρισμα πριν από τις στροφές, στο <<άσε>>.
δεν καταλαωβαινω γιατι σας δημιουργει συγχυση η αναγεννηση. Ενας τροπος πεδησης ειναι απλα. Οταν δεν φτανει αυτη, παταει κανεις και φρενο. Οταν θελει να εχει σταθερη ταχυτητα, κραταει το ποδι σταθερα στο γκαζι. Οταν θελει να μειωσει σταδιακα ταχυτητα (οπως πχ με "ρολαρισμα) σηκωνει λιγο το ποδι απο το γκαζι. Μαλιστα, επειδη ολα γινονται με ενα ποδι, θεωρω οτι ειναι πιο αμεσοι οι χειρισμοι επειδη δεν χρειαζεται να αλλαζεις πενταλ. Ασε που τα τρυκ οπως αυτο που αναφερθηκε πιο πανω (ποδια πανω και στα δυο πενταλ ή toe and heel) δεν χρειαζονται διοτι δεν υπαρχει τουρμπο ή αλλος θερμικος κινητηρας τον οποιον χρειαζεται να κρατας σε υψηλες στροφες για να εχεις μεγιστη αποδοση.
-
Ούτε τα φρένα είναι ιδανικά, ούτε το βάρος ούτε η ανάκτηση ενέργειας, τουλάχιστον σε σχέση με τις σπορ κατασκευές (εδώ μιλάμε για σπορτιβ κατασκευή, μην πέσει φωτιά να μας κάψει !) που έχεις στο μυαλό σου. Αλλά για ένα ρυθμό 7/10 είναι πολύ καλύτερο από ότι θα περίμενες.
-
Διάβασα τις απαντήσεις και του @dettol και του φίλου @red_monster και δεν απαντώ, γιατί δεν έχω εμπειρία. Μου φαίνεται απλά counter-intuitive που λέμε και στο χωριό μου. Μπορεί όμως να δουλεύει στην πράξη. Οπότε δεν λέω μεγάλες κουβέντες. Αλλά με την δική μου οδηγική εμπειρία, σε σπορ οδήγηση και πίστες ακόμα. μου ακούγεται περίεργο. Επίσης το γεγονός ότι η Porsche το κάνει διαφορετικά, κάτι μου λέει. Αλλά κρατάω επιφύλαξη.
-
Δεν το κάνει μόνο η porsche διαφορετικά, ο κάθε κατασκευαστής έχει την δική του προσέγγιση. Καλό θα είναι να υπάρχει δυνατότητα επιλογής. Τα πρώτα ev της gm δεν είχαν καθόλου regen όταν άφηνες το γκάζι, στα lucid δεν υπάρχει καθόλου regen κατά το φρενάρισμα, γίνεται δηλαδή μόνο με μηχανικό τρόπο, το rimac επιλέγει ανάμεσα σε regen και φρένα βάσει θερμοκρασίας, τέλος στα tesla βλέπω πολλοί όταν μπουν πίστα ακυρώνουν το regen για να μην επιβαρύνουν την μπαταρία, και μετα από λίγο ξεμένουν από φρένα...
550 άλογα discharge, το παλιό του έδινε 570
TESLA FORUM