-
Όταν είμαι σε κίνηση τύπου ταξίδι, εγώ αφήνω την ανακύκλωση ανοιχτή και προσθέτει στην ένταση του αέρα ενώ τον ψύχει παράλληλα. Μου φαίνεται πιο αποδοτικό απ΄ ότι με ενεργοποιημένη την ανακύκλωση, άσχετα αν μάλλον είναι αντι-οικονομικό.
Σε κάθε περίπτωση δε μιλάμε για κάτι τραγικό απλά θα μπορούσε και πολύ καλύτερα. Και στο Κούκγα πχ δεν είναι ότι σκοτώνει το κλιμα.
-
Update στον χρόνο εφαρμογής dekapsokol λειτουργιας της καμπίνας
Τελικά όντως θέλει λίγο παραπάνω από 3 λεπτά ,λάθος μου .
-
Εγω εχω μια ευρυχωρη κλασσικη γυαλινη οροφη (οχι πανοραμικη αλλα στο προηγουμενο αμαξι μου ηταν λιγο μικροτερη. Το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να κλεινω το σκιαδο οταν μπαινω αν εξω εχει πανω απο 23 βαθμους και ειναι μεσημερι (δηλ ο ηλιος ειναι δυνατος). Και με κλιματισμο και ανοιχτο σκιαδο δεν ειναι το ιδιο με το να το εχω κλειστο. Οποτε θα ειχα τεραστιο προβλημα με το τεσλα.
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
...67 εσωτερικη...? Ουαου.
Μια χαρα το εριξε παντως.
Καλη φαση...Θεωρητικα οταν δεν διαβαζει αλλους επιβατες και δεν ενεργοποιει τις αλλες εξοδους αερα δεν θα αργει να ριξει την θερμοκρασια μεσα στην καμπινα?
Ετσι πλακωνομαι με την γυναικα μου στο αμαξι που κλεινει τους αεραγωγους της και της λεω απλα αλλαξε την θερμοκρασια στην πλευρα σου... μην τους κλεινεις!! -
Τα σκίαστρα οροφής κάνουν αρκετά καλή δουλειά, προτείνονται
-
@chrisk6 said in TESLA FORUM:
@teo-mak said in TESLA FORUM:
...67 εσωτερικη...? Ουαου.
Μια χαρα το εριξε παντως.
Καλη φαση...Θεωρητικα οταν δεν διαβαζει αλλους επιβατες και δεν ενεργοποιει τις αλλες εξοδους αερα δεν θα αργει να ριξει την θερμοκρασια μεσα στην καμπινα?
Ετσι πλακωνομαι με την γυναικα μου στο αμαξι που κλεινει τους αεραγωγους της και της λεω απλα αλλαξε την θερμοκρασια στην πλευρα σου... μην τους κλεινεις!!67!! Άμα δεν είναι Fahrenheit, ψήνεις γαλοπούλα αν την αφήσεις μέσα όλη μέρα, λουκούμι γίνεται
-
Συγχωρέστε με για την ερώτηση αλλά 300+ σελίδες είναι πολλές για να ψάχνω. Ενόψει του ΚΗ3 και επειδή το σκέφτομαι για πιθανή αγορά, κάποιος κάτοχος μπορεί να μου πει την κατά προσέγγιση πραγματική αυτονομία των standard range εκδόσεων του model 3 και του model y? Με χρήση σε επαρχιακή πόλη και εκτός πόλης μεσαίες αποστάσεις και πάντα οδήγηση στα όρια.
-
@niou said in TESLA FORUM:
Συγχωρέστε με για την ερώτηση αλλά 300+ σελίδες είναι πολλές για να ψάχνω. Ενόψει του ΚΗ3 και επειδή το σκέφτομαι για πιθανή αγορά, κάποιος κάτοχος μπορεί να μου πει την κατά προσέγγιση πραγματική αυτονομία των standard range εκδόσεων του model 3 και του model y? Με χρήση σε επαρχιακή πόλη και εκτός πόλης μεσαίες αποστάσεις και πάντα οδήγηση στα όρια.
Tesla Model 3
City - Cold Weather * 385 km
Highway - Cold Weather * 300 km
Combined - Cold Weather * 345 km
City - Mild Weather * 610 km
Highway - Mild Weather * 400 km
Combined - Mild Weather * 490 km -
@red_monster said in TESLA FORUM:
@niou said in TESLA FORUM:
Tesla Model 3
City - Cold Weather * 385 km
Highway - Cold Weather * 300 km
Combined - Cold Weather * 345 km
City - Mild Weather * 610 km
Highway - Mild Weather * 400 km
Combined - Mild Weather * 490 kmΣε αυξημένες θερμοκρασίες (Λάρισα γαρ) υπάρχει κάποια μειωμένη αυτονομία; Ή μόνο λόγω λειτουργίας του AC?
-
Αυτά τα νούμερα είναι μέχρι να ρθει να το σηκώσει η οδική βοήθεια;
Να το πούμε πιο απλά (χωρίς να είμαι ιδιοκτήτης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...) για να είμαστε ρεαλιστές, θεωρείς ότι έχεις σίγουρα τουλάχιστον 300 χλμ και μια 50αρια ρεζέρβα, σα να "άναψε λαμπάκι" να μπεις σε φορτιστή, τα παραπάνω είναι έκτακτης ανάγκης και βλάπτουν και τη μακροζωία της μπαταρίας.
Με αυγό στο πόδι για το καινούριο 3αρι μπορείς να θεωρείς "σίγουρα" και τα 400χλμ, αλλά not advisable που λένε και στο χωριό. -
Στο fb υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που έχουν μέση (5.000-7.000 km) περί των 12,00 kWh/100 km με τη μικρή μπαταρια αλλά δεν μπορώ να ξέρω προφίλ οδήγησης.
Το δικό μου με τη μεγάλη μπαταρία και καθόλα επιθετική οδήγηση είναι στα 14,5 kWh/100.
Σε αυτά βέβαια πρέπει να προσθέσεις λειτουργίες όπως η προετοιμασία θερμοκρασίας καμπίνας και η περιφρούρηση οι οποίες καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας.
-
-
Οδήγησα και το SR επιτέλους. Αποκάλυψη!! Ελάχιστα πιο αργό (κυρίως στην εκκίνηση γιατί κόβει δύναμη γι ανα ξεκινήσει), αρκετά πιο διασκεδαστικό ελέω πίσω κίνησης. Για εμένα η λογική επιλογή....εεε ρε γαμώτο να μην έχω 30Κ...!
Όποιος μπορεί ας το πάρει ΤΩΡΑ, είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στα 30-40Κ, κατουράει ό,τιδήποτε άλλο ίδιας αξίας με ρόδες, δεν υπάρχει απλά σύγκριση! Πιστέυω σε τέτοια τιμή δεν θα ξανα-υπάρξει, όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Το αυτοκίνητο ειναι 20 χρόνια μπροστά, μονο όποιος το οδηγήσει το καταλαβαίνει. Τόσες κάμερες, ευκολίες, νομίζεις ότι οδηγείς Πάντα σε ευκολία, πήγα σε στενά, ανηφόρε, σκατόδρομους....ό,τι πιο άνετο και ευκολοδήγητο έχω οδηγήσει μέσα στην πόλη.
Πριν ανακοινωθεί το ΚΗ3, ψιλοβάραγαν μύγες. Σήμερα γινόταν χαμός (μέχρι και το εταιρικό του δντη έβγαλαν από το γκαράζ για τεστ ντραηβ!) και αύριο μου είπα ειναι κλεισμένη όλη η μέρα με τεστ ντράηβ.
-
Σήμερα αυτό.
-
Ααα να προσθέσω και κάτι ακόμα: ίσως ειναι η ιδεά μου, αλλά η ανάρτηση του SR μου φάνηκε καλύτερη από του LR, ακόμα πιο άνετη! Δεν ξέρω εαν έχουν διαφορές, δεν γνωρίζω πως να το τσεκάρω με ανταλλακτικά κλπ.
Αλλά όταν διάβασα το τέστ του Δημήτρη για το highland και μετά οδήγησα το LR δεν συμφώνησα 100% μαζί του για την ανάρτηση - σήμερα που οδήγησα το SR, συμφωνώ 100%!!
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Ααα να προσθέσω και κάτι ακόμα: ίσως ειναι η ιδεά μου, αλλά η ανάρτηση του SR μου φάνηκε καλύτερη από του LR, ακόμα πιο άνετη! Δεν ξέρω εαν έχουν διαφορές, δεν γνωρίζω πως να το τσεκάρω με ανταλλακτικά κλπ.
Αλλά όταν διάβασα το τέστ του Δημήτρη για το highland και μετά οδήγησα το LR δεν συμφώνησα 100% μαζί του για την ανάρτηση - σήμερα που οδήγησα το SR, συμφωνώ 100%!!
Κοίτα, εγώ που το οδηγώ κάθε μέρα το παλιό, άλλες φορές σιχτιριζω άλλες φορες πέφτει λίγο πιο μαλακά στις λακκούβες.
Παίζει και η πίεση στα ελαστικά το ρόλο της.
Ίσως και ο ανάδρομος Ερμής
-
Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο μικρότερο βάρος του sr (μικρότερη μπαταρία και ένα μοτέρ, όποτε υποθέτω ελαφρύτερο). Επίσης καταλήξαμε ότι τα 42 psi που έχει προτεινόμενο είναι υπερβολικά υψηλό. Στα 40 ή ακόμα και λίγο πιο κάτω, είναι πιο άνετο.
-
Μικρότερο βάρος μπροστά, που κυρίως την απόσβεση του μπροστινό άξονα εκλαμβάνει ο οδηγός. Επίσης, Φάνη, φορούσαν και τα δύο 18άρες;
-
Tο παρακάτω δείχνει η ευκαιρία για τα πιο φθηνά γκάζια ever
Το άσπρο δείχνει τέλειο με τις μαύρες λεπτομέρειες
φρενάρει και στρίβειαρα 56+1-9=48 χιλιάρικα ; πολύ φθηνό μου φαίνεται
και εκτιμώμενη παράδοση Ιουν -Ιουλ 2024! -
@monman2 said in TESLA FORUM:
Tο παρακάτω δείχνει η ευκαιρία για τα πιο φθηνά γκάζια ever
Το άσπρο δείχνει τέλειο με τις μαύρες λεπτομέρειες
φρενάρει και στρίβειαρα 56+1-9=48 χιλιάρικα ; πολύ φθηνό μου φαίνεται
και εκτιμώμενη παράδοση Ιουν -Ιουλ 2014!Την εκτιμώμενη παράδοση μην την εμπιστεύεσαι πάντως. Πες έως τέλος Σεπτέμβρη στην χειρότερη.
TESLA FORUM