-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Πήρα προσφορά για κεραμικές lumar σε όλο το αυτοκίνητο στα 500€ .
Εντυπώσεις από Σάββατο .Υπάρχουν πολλά παράπονα στο γκρουπ του fb, ρίξε μια μάτια
Όπως ;
Δεν έχω facebook -
@red_monster said in TESLA FORUM:
Πήρα προσφορά για κεραμικές lumar σε όλο το αυτοκίνητο στα 500€ .
Εντυπώσεις από Σάββατο .Υπάρχουν πολλά παράπονα στο γκρουπ του fb, ρίξε μια μάτια
Όπως ;
Δεν έχω facebookκαι εγω αυτο πηγα να πω (οτι ειπε ο red), αλλα μετα ειδα την τιμη, που ειναι πολυ κατω απο το διχιλιαρο που διαφημιζουν και υπεθεσα οτι θα κανεις κατι διαφορετικο.
Γκρινιαζουν οτι φευγουν τα κομματια ακομα και σε απλο πλυσιμο. Σε εναν του τα εχουν αλλαξει ηδη μια φορα και παλι εχει προβλημα (αν και ο συγκεκριμενος ειναι λιγουλακι ψειρας νομιζω ) -
Νομίζω ότι ο φίλος αναφέρεται σε αντιηλιακές και όχι σε ppf. Εξού και τα 500€.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Νομίζω ότι ο φίλος αναφέρεται σε αντιηλιακές και όχι σε ppf. Εξού και τα 500€.
Ναι σε αντιηλιακες αναφέρομαι .
-
Παντώς σε ότι αφορά το ppf και επειδή πάλι μου τριγυρνάνε το μυαλό σκέψεις, καταλήγω μετά την εμπειρία και με το ΨΨ, ότι είναι overkill για καθημερινό αυτοκίνητο αυτής της αξίας. Επίσης οι αξιόλογοι εγκαταστάτες είναι μετρημένοι και ζητάνε πάνω από 2.5Κ για όλο το αυτοκίνητο και είναι πολύ εύκολο να φας φόλα και να πετάξεις λεφτά.
Στο επόμενο αντίστοιχης χρήσης θα μείνω μόνο στο κεραμικό και τέλος. PPF μόνο σε ειδικές κατασκευές που κοιτάς να γλιτώσεις πάση θυσία το βάψιμο από μικροζημιές κτλ. Ή τέλος πάντων σε σοβαρής αξίας καινούρια που θα αποτελέσει κλάσμα της αξίας του και άρα δεν παίζει θέμα κόστους και vfm.
-
Πεταμένα λεφτά το PPF στα καθημερινά αμάξια....απλά άλλος ένας τρόπος να βγάζουν λεφτά οι διάφοροι πουλώντας βλακείες.
-
Σήμερα πήγα όλη τη Βουλιαγμένης, από κέντρο μέχρι παραλιακή...
Επιστροφή από Καρέα...
Συνάντησα 4-5 Tesla όλα model Y....
Ζωηροί οι οδηγοί τους, με συχνές αλλαγές από λωρίδα σε λωρίδα...
Όμως ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, δεν χρησιμοποίησε προειδοποιητικό φλας...
Ούτε συνεννοημένοι να ήταν ...
Αφού μου ήρθε να πάω δίπλα στον τελευταίο και να του πω:
Ωραίο το ηλεκτρικό σας...
Τι κρίμα όμως που δεν έχουν βάλει φλας... -
Και σκέψου ότι αυτά έχουν διακόπτες φλας. Τα νέα 3άρια με τα κουμπάκια είναι πιο ζόρικα.
-
@antoniokon said in TESLA FORUM:
Ειναι σαν Μερκ και μπεμβλε, έχουν θωριά στον δρόμο δεν χρειάζονται φλας. Άσε που τρέχουν σαν τον Φλάς, οπότε και να ανάψουν μέχρι να το δεις, θα έχουν ήδη αλλάξει λωρίδα!!
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Ειναι σαν Μερκ και μπεμβλε, έχουν θωριά στον δρόμο δεν χρειάζονται φλας. Άσε που τρέχουν σαν τον Φλάς, οπότε και να ανάψουν μέχρι να το δεις, θα έχουν ήδη αλλάξει λωρίδα!!
Πολύ ευγενική η προσέγγισή σου
-
εγω θα πω χυμα οτι ειναι ζωα και ηλιθιοι. Το πρωτο, προφανες, το δευτερο διοτι οταν πατας το φλας, σου ανοιγει η καμερουλα του blind spot. Οποτε δεν χρησιμοποιουν καν τα εργαλεια ασφαλειας που τους προσφερει το αυτοκινητο τους.
-
Τι κρίμα όμως που δεν έχουν βάλει φλας...
Δεν ξέρεις εσυ, αυξάνουν την αυτονομία
-
Εγω ειδα highland να αναβει φλας για απλη αλλαγη λωριδας. Αξιος που καταφερε να χρησιμοποιησει τα κουμπια στο τιμονι.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Εγω ειδα highland να αναβει φλας για απλη αλλαγη λωριδας. Αξιος που καταφερε να χρησιμοποιησει τα κουμπια στο τιμονι.
Πανεύκολα ειναι, τα συνήθισα σε 5' και θα έλεγα ότι ειναι και βολικά εαν τα μάθεις.
-
Πρέπει να είσαι πολύ στόκος για να μην μπορείς να πατήσεις δύο κουμπάκια στο τιμόνι, και ακόμα περισσότερο να μπορείς να τα πατήσεις αλλά να το αμελήσεις γιατί έχεις χορσπαουερ !
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Εμένα μου φάνηκαν απίστευτα βολικά στα 45 λεπτά που έκανα test drive.
*Εκτός από τη χρήση σε κυκλικό κόμβο, που πρακτικά τα χέρια μου ήταν στην απέναντι πλευρά. -
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
Ο Φανής τα λέει με χιουμοριστική διάθεση αλλά η πραγματικότητα ειναι ότι αυτά που λέει είναι η συμπεριφορά της πλειοψηφίας
Μικρή δόση χιούμορ και μεγάλη δόση αλήθειας. Τουλάχιστον για όσους είμαστε στην κατάσταση με μικρά παιδιά. Ναι όταν ήμου ελεύθερος και 30αρης πήγαινα με την Ζ4 και το Μίνι για καφέ Βυτίνα και μετά προβατίνα. Τώρα - εαν μπορέσω να φύγω με τις παιδικές υποχρεώσεις κάθε ΣΚ - βαριέμαι να οδηγήσω πάνω από 2 ώρες για μονοήμερο, δεν έχω την αντοχή και δεν έχω και το ενδιαφέρον. Μαρέσει να φύγω για 3-4 μέρες να ξεσκάσω, τα μονοήμερα δεν μου λένε τίποτα, παρά μόνο κούραση.
Διαβάζω π.χ. τον γάτο και αναρωτιέμαι: γιατί να πάω στου διαόλου το κέρατο να φάω τυρόπιτα? μου θυμίζει την παροιμία "δουλειά δεν είχε ο διάλος, μαμούσε τα παιδιά του"....εεε εγώ έχω πολλές δουλειές κάθε ΣΚ, ανάσα δεν παίρνω. Αυτό το Σάββατο πήγα Χαλκίδα για μνημόσυνο, δεν είχα χρόνο καν να κάτσω να φάω μεσημέρι, έπρεπε να ειμαι πίσω στις 13:00.
ΥΓ: Βέβαια ειναι τι αρέσει στον καθένα, γιατί για παράδειγμα εαν μου πεις να κάνω τέτοια μονοήμερα με σκάφος είμαι μέσα με τα 1000, να ξυπνήσω και στις 6 το πρωί και να κάνω τα πάντα, δεν με νοιάζει. Αλλά το σκάφος για εμένα ειναι αναψυχή, το αυτοκίνητο ειναι ανάγκη/αγγαρεία.
Το σκαφος ειναι αναψυχη, αλλα και το αυτοκινητο θα μπορουσε να θεωρηθει το ιδιο...
-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
Το σκαφος ειναι αναψυχη, αλλα και το αυτοκινητο θα μπορουσε να θεωρηθει το ιδιο...
Σαφώς! Υπο συγκεκριμένες συνθήκες όμως, που δυστυχώς δεν περιλαμβάνουν την καθημερινή μετακίνηση στην Αττική και τα όποια λίγα ταξίδια. Για εμένα τουλάχιστον. Μου αρέσει να οδηγώ και το προτιμώ 1000 φορές από τα ΜΜΜ (ειδικά εαν οδηγούσα Τέσλα!!), αλλά δεν το βλέπω ως αναψυχή καθημερινά.
-
Έχοντας λίγο χρόνο αυτές τις μέρες είπα να πάω να του ρίξω μια ματιά και κυρίως να δω δίπλα δίπλα το 3 και το Y.
Το Υ απορρίπτεται καθώς οι ελλείψεις σε σχέση με το 3αρι συν μία αρκετά εμφανής διαφορά σε ποιότητα, το κάνουν κακή επιλογή αυτή τη στιγμή. Μόλις πάρει τις βελτιώσεις θα πάρει παράλληλα και κεφάλι γιατί καλώς ή κακώς είναι πιο πρακτικό.
Εφόσον είχε διαθεσιμότητα έκανα και ένα σύντομο test drive το 3LR και μπορώ να πω λίγο πολύ επιβεβαίωθηκαν αυτά που διάβαζα δεξιά αριστερά. Είναι ρουκέτα εννοείται, αρκετά καλοστημένο (ανάρτηση-φρένα οκ, τιμόνι δεν τρελάθηκα) αλλά κυρίως κάνει οποιαδήποτε legacy κατασκευή να μοιάζει έτοιμη για το μουσείο. Το one pedal το μαθαίνεις στα πρώτα 500μ και τα φλας επίσης κι ας είναι εντελώς χαζή απόφαση η κατάργηση των stalks. Λίγο πιο μπελάς μου φάνηκε το μπρος-πισω από την οθόνη. Δε συγκρίνεται με τον κλασικό λεβιέ.
Το βασικότερο πάντως απ' όλα είναι η ησυχία. Έως 120 που μπόρεσα να το πάω δεν εντόπισα ούτε θόρυβο κύλισης ούτε κάποιον ενοχλητικό αεροδυναμικό. Πέρα από τις όποιες βελτιώσεις με τα νέα τζάμια κτλ παίζει ρόλο και το πολύ καλό ηχοσύστημα που σε σχέση με τα αντίστοιχα έξτρα τύπου B&O, Bose, Harman Kardon κτλ σε ίδιας αξίας κατασκευές, μου φάνηκε κλάσεις ανώτερο.
Θα ξαναπάω αύριο για μια λίγο πιο μεγάλη βόλτα να το βγάλω και Αττική Οδό και να το οδηγήσει και η σύζυγος που θα είναι ο κυρίως οδηγός. Θα έχει πλάκα η back to back οδήγηση αυτού με το ΨΨ που είναι σαν αμάξι 20ετίας μπροστά του.
-
Το one pedal το μαθαίνεις στα πρώτα 500μ και τα φλας επίσης κι ας είναι εντελώς χαζή απόφαση η κατάργηση των stalks. Λίγο πιο μπελάς μου φάνηκε το μπρος-πισω από την οθόνη. Δε συγκρίνεται με τον κλασικό λεβιέ.
Συμφωνώ 100%. Για το εμπρός πίσω το έγραψα και εγώ, με ενόχλησε. Λένε το συνηθίζεις. Βέβαια έχει και κουμπάκια στην οροφή, αλλά επειδή δεν φωτίζονται δεν τα είδα, θα το δοκιμάσω όταν πάω να οδηγήσω το SR κάποια στιγμή.
Θα ξαναπάω αύριο για μια λίγο πιο μεγάλη βόλτα να το βγάλω και Αττική Οδό και να το οδηγήσει και η σύζυγος που θα είναι ο κυρίως οδηγός.
Να πάς και να βγείς Α.Ο οπωσδήποτε. Εγώ έτσι το οδήγησα, από την έκθεση στο αεροδρόμιο και πίσω.
TESLA FORUM