-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
@ataim said in TESLA FORUM:
@realzeus said in TESLA FORUM:
, 0-60mph 4,9
Όχι το Ευρωπαϊκό, όχι ότι μετράει ιδιαίτερα αυτό.
Δεν έχει έρθει ακόμα Ευρώπη, αν έρθει τόσο θα κάνει, φοράει την μεγάλη μπαταρία του dual motor.
Το ευρωπαϊκό Performance έχει άλλη μπαταρία από το αμερικάνικο και 50 άλογα λιγότερα. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δίνει 4,9'' για το αμερικάνικο πισωκίνητο LR και 4,2 για το πολύ πιο δυνατό τετρακίνητο.
σε συνέχεια του παραπάνω 5,2 0-100 αγοράζεις range και μερικά άλογα παραπάνω
Το LR εχει και καλυτερο εσωτερικο.
ηχεια κτλΕχεις καταλαβει αν το LR RWD εχει τα ηχεία και τις πλαινες ταπετσαρίες του LR 4WD;
Δεν ξερω, αλλα απο σχολια που διαβαζω εχω καταλαβει πως το LR AWD με το LR RWD ειναι πανομοιοτυπα εκτος απο την 4κινηση.
Δεν ειμαι σιγουρος παντως. Οποτε μην το παραγγειλειςΊδια δεν είναι σίγουρα, αν μπεις στον διαμορφωτή, το εσωτερικό τους έχει διαφορετική επένδυση. Ίσως έχουν και άλλες μικροδιαφορές.
-
Αυτός κάνει μια δοκιμή με 70mph περίπου 110kph
Του βγάζει 460km εμβέλεια με μέση κατανάλωση 12,5kwh/100km
Παραπάνω είναι με τέτοια ταχύτητα και κατανάλωση.
Μιλαει σε μίλια.
Έκανε 217 και του εμέναν 148.
Πρόσθεσε τα και υπολόγισε το αποτέλεσμα σε χιλιόμετρα. Κάπου 560 βγαίνουν.
Εδώ έβγαλε ο bjorn τόσα στο μικρό με 90 χαω -
@supergeorge said in TESLA FORUM:
, 0-60mph 4,9
Δεν έχει έρθει ακόμα Ευρώπη, αν έρθει τόσο θα κάνει, φοράει την μεγάλη μπαταρία του dual motor.
Το ευρωπαϊκό Performance έχει άλλη μπαταρία από το αμερικάνικο και 50 άλογα λιγότερα. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δίνει 4,9'' για το αμερικάνικο πισωκίνητο LR και 4,2 για το πολύ πιο δυνατό τετρακίνητο.
ηχεια κτλΕχεις καταλαβει αν το LR RWD εχει τα ηχεία και τις πλαινες ταπετσαρίες του LR 4WD;
Δεν ξερω, αλλα απο σχολια που διαβαζω εχω καταλαβει πως το LR AWD με το LR RWD ειναι πανομοιοτυπα εκτος απο την 4κινηση.
Δεν ειμαι σιγουρος παντως. Οποτε μην το παραγγειλειςΊδια δεν είναι σίγουρα, αν μπεις στον διαμορφωτή, το εσωτερικό τους έχει διαφορετική επένδυση. Ίσως έχουν και άλλες μικροδιαφορές.
Το τετρακίνητο με το απλο δικινητο έχουν 9000 ευρώ διαφορα και στο ακριβό παιρνεις παραπάνω μπαταρία, τετρακίνηση, αλκαντάρα πλαϊνά πόρτα και το premium ηχοσύστημα με τα 19 ηχεία.
Αυτό που ψάχνουμε είναι αν το δικινητο με τη μεγάλη μπαταρία έχει τα 2 επιπλέον εξοπλιστικά καλουδια του τετρακίνητου.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
για χαβαλε το εψαξα λιγο και εγω. Βρηκα ενα video στο youtube και ενα ποστ στο reddit που επιβεβαιωνουν αυτο που γραφει ο @teo-mak . Το "φτηνο" ηχοσυστημα και οχι αλκαντερα στο 3 lr rwd.
Εγω παντως θα πω μια κοντρα στο ρευμα αποψη. Η τεσλα σου ζηταει +12.5% για να πας απο το 3 sr στο 3 lr rwd. Θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα αυτα για 3αρι. Το 3αρι ειναι τερας οικονομιας και με το ολο και πιο πυκνο δικτυο φορτιστων δεν νομιζω οτι χρειαζεται καποιος την μεγαλυτερη μπαταρια. Αν θελεις να δωσεις τα εξτρα χρηματα για να πας στην τετρακινηση και την μεγαλυτερη μπαταρια, οκ μια χαρα και δικαιωμα σου.
Στα Υ τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Υ sr δεν θα αγοραζα ποτε, διοτι σε περιοριζει η εμβελεια. Στο Υ, ναι εχει νοημα να παρεις το lr rwd.
Απο οτι φαινεται το rwd lr βγηκε ωστε να παραγεται στην αμερικη (για την δικη τους αγορα) και να γλυτωσουν τους δασμους εισαγωγης απο την κινα. Βαζω screenshot απο βιντεο του αμερικανικου σαιτ πριν κατεβασουν τελειως το 3 sr. Εκει βλεπετε οτι το sr εχει σχεδον ιδια τιμη με το lr awd, προφανως λογω δασμων
Συμφωνώ απόλυτα με το Χάρη.
Αν δεν κανεις συνέχεια μακρινά ταξίδια δεν έχεις ανάγκη τα έξτρα του LR.
Εμένα προσωπικά όμως θα με ένοιαζε γιατι θα επηρεάσει τη μεταπώληση. Μεθαύριο βάζοντας και λίγο degradation ένα αμάξι με μεγαλύτερη μπαταρία θα πουλιεται πιο εύκολα παρότι θα χάνει ίσως σε απόλυτες τιμές περισσότερο. -
Το μικρό όμως φοράει μπαταρία που βγάζει πολύ περισσότερους κύκλους φόρτισης. Κι επειδή θα είναι πιο προσιτό ως πιο οικονομικό στην αρχική τιμή, νομίζω ότι θα γίνει πιο ανάρπαστο.
Μακάριοι οι έχοντες το μικρό 3άρι. Όπως και κάθε Tesla άλλωστε. -
@supergeorge said in TESLA FORUM:
, 0-60mph 4,9
Το τετρακίνητο με το απλο δικινητο έχουν 9000 ευρώ διαφορα και στο ακριβό παιρνεις παραπάνω μπαταρία, τετρακίνηση, αλκαντάρα πλαϊνά πόρτα και το premium ηχοσύστημα με τα 19 ηχεία.
Αυτό που ψάχνουμε είναι αν το δικινητο με τη μεγάλη μπαταρία έχει τα 2 επιπλέον εξοπλιστικά καλουδια του τετρακίνητου.
Ρώτησες "Εχεις καταλαβει αν το LR RWD εχει τα ηχεία και τις πλαινες ταπετσαρίες του LR 4WD;"
Και απάντησα ότι αν μπεις στον διαμορφωτή το LR AWD με το LR RWD έχουν διαφορετικό σαλόνι. Εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος, απάντησα στην ερώτησή σου.
-
Υπάρχει άλλη εταιρεία που με μόλις 3 k € προσφέρει 4κινηση και σημαντικά καλύτερες επιδόσεις ; (Αφήνω απέξω τον πλουσιότερο εξοπλισμό)
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Υπάρχει άλλη εταιρεία που με μόλις 3 k € προσφέρει 4κινηση και σημαντικά καλύτερες επιδόσεις ; (Αφήνω απέξω τον πλουσιότερο εξοπλισμό)
Βασικά δεν υπάρχει καμία εταιρία σήμερα που να προσφέρει όλα αυτά που προσφέρει η Τέσλα και σε τέτοιες τιμές ευκαιρίας - τόσο απλό ειναι!
-
Τι ισχυ να εχει αραγε το πισωκινητο LR?
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Υποθέτω πως το LR RWD φοράει το πίσω μοτέρ του Performance (καθώς το LR AWD έχει ίδιο ακριβώς πίσω μοτέρ με το SR RWD συν άλλο ένα στους εμπρος τροχούς).
Όποτε χοντρικά το LR RWD πρέπει να εχει περίπου 350-360 ίππους. -
τι σημασια εχει; ειναι πολλα
-
https://www.evspecs.org/tech-specs/tesla/model-3/long-range-rwd
Εδώ έχουν ιπποδυνάμεις, ανεπίσημα;
Model 3 RWD 280hp
Model 3 Long Range RWD 375hp
Model 3 Long Range AWD 455hp
Model 3 Performance Shanghai 460hp
Model 3 Performance Fremont 510hp -
Δε φαίνονται και πολύ σωστές. Ειδικά του 4κίνητου LR σε σχέση με το ευρωπαϊκό Performance.
-
@clockwork82 said in TESLA FORUM:
Υποθέτω πως το LR RWD φοράει το πίσω μοτέρ του Performance (καθώς το LR AWD έχει ίδιο ακριβώς πίσω μοτέρ με το SR RWD συν άλλο ένα στους εμπρος τροχούς).
Όποτε χοντρικά το LR RWD πρέπει να εχει περίπου 350-360 ίππους.Γιατί να μην έχει το πίσω μοτέρ του AWD LR ?
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@clockwork82 said in TESLA FORUM:
Όποτε χοντρικά το LR RWD πρέπει να εχει περίπου 350-360 ίππους.Γιατί να μην έχει το πίσω μοτέρ του AWD LR ?
Λόγω των επιδόσεων του, η lr lg μπαταρία μπορεί να βγάλει 460hp, στο lr rwd που δεν έχει μπροστινό μοτέρ η λογική επιλογή είναι το μοτέρ του perforrmance.
-
Το οποίο λέγεται ότι αποδίδει 412 ίππους. Επίσης, όπως θυμόμαστε από την πρώτη γενιά, τα μοτέρ των LR είχαν περιθώριο ισχύος. Για αυτό κατέβαζες εφαρμογή που μείωνε το 0-100 στα 3,8".
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Το οποίο λέγεται ότι αποδίδει 412 ίππους. Επίσης, όπως θυμόμαστε από την πρώτη γενιά, τα μοτέρ των LR είχαν περιθώριο ισχύος. Για αυτό κατέβαζες εφαρμογή που μείωνε το 0-100 στα 3,8".
Έχουν περιθώριο τα LR αλλά έχουν και 2 μοτέρ. Όποτε η αύξηση ισχύος μοιράζεται σε 2 μοτέρ.
Εδώ (LR RWD) είναι ένα μοτέρ και η διαφορά ενός δλ από 6 στα 5 για το 0-100 «μυρίζει» όχι απλώς περιθώριο, αλλά δυνατότερο μοτέρ (performance) -
https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/en_cn/GUID-E414862C-CFA1-4A0B-9548-BE21C32CAA58.html
τα μοτερ ειναι αυτα. Κλικαρετε στο "motor labeling" να βρειτε που μπορειτε να αναζητησετε τον κωδικο πανω στο αυτοκινητο. Καλη τυχη αν προσπαθησετε να βγαλετε ακρη, διοτι ουτε απο το vin δεν φαινεται. Εψαξα να βρω την ιδια σελιδα στο manual του model 3, αλλα παραδοξως δεν τα καταφερα.
Να εισαγω και αλλη μια παραμετρο που ισως δεν εχετε σκεφτει. Υπαρχει πιθανοτητα η διαφορα στις επιδοσεις να οφειλεται στην διαφορετικη μπαταρια. Υποτιθεται οτι οι nmc προσφερουν καλυτερες επιδοσεις απο τις lfp οποτε ισως (και παιζει να λεω χαζομαρες τωρα) να μπορει να δωσει περισσοτερα αμπερ, βολτ ή οτι χρειαζεται για να εχει καλυτερη επιταχυνση το αμαξι. Η αλλη πιθανοτητα ειναι να ειναι ενα τεραστιο mind fuck απο την εταιρεια και απλα να εχει ξεκλειδωσει περισσοτερη αποδοση στο ιδιο μοτερ
-
Η τόσο μεγάλη διαφορά στην αυτονομία από που προκύπτει ?
Με δεδομένο ότι το μπροστά σύστημα δουλεύει και ως γεννήτρια. -
Οι ιπποδυνάμεις πάντως με τις επιδόσεις ταιριάζουν, για να φτάσεις 5sec 0-100 στο πισωκίνητο θες 375hp άρα σίγουρα έχει διαφορετικό μοτέρ από το sr rwd.
TESLA FORUM