-
Γ@μω τα engineering μου μέσα.
-
@lap said in TESLA FORUM:
Δεν φαντάζεται ο απλός καταναλωτής τι άθλος είναι το να ενώσεις τέτοια κράματα σε αυτήν την ποιότητα συνδεσμολογίας. Μιλάμε για αναλύσεις σε νανοεπιπεδο.
Σιγά αν ήθελα νανοτεχνολογία θα έπαιρνα την Χιονάτη
-
-
@cirus said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
@cirus said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
ί δεν το λες διθέσιο), δεν είναι κάμπριο δεν καίει πολύ και σέρβις δεν ξέρω πόσο έχουν, τα κάνω μόνος μου (στο ebay υπάρχουν φοβερά repair manual που πλην του γκρούπ άντε βρες τα, το σκασμένο VCDS έχει 60 € κλπ κλπ). Τα δε ανταλλακτικά του πλην φανοποιίας που -προς ώρας- δεν μου έχει χρειαστεί είναι κοινά με άπειρα μοντέλα του γκρουπ.
κοιτα για μενα διθεσιο φανταζει με τοσο μικρες αστειες θεσεις πίσω αλλά οκ πες το ότι θες
δεν είναι αυτό το θέμα. Το θεμα είναι ότι δεν είναι ενα πρακτικο αμάξι που το παίρνει το 90% που εκανες την ερώτηση. Τωρα τα υπόλοιπα που λες παλι δεν εχουν καμια σημασία, κανενας δεν θα πάρει 4 άτομα και απειροελάχιστοι θα κάνουν τα service μονοι τους με repair manual που και πάλι οδηγει ότι είναι αμάξι για το 10%. Αυτό ήταν το ζήτημα όχι να μάθω λεπτομέρειες για το αμάξι
Στο λέω γιατί λανθασμένα υπέθεσες ότι είναι κάμπριο και διθέσιο. Από εκεί και πέρα, προφανώς δεν είναι ούτε οικογενειακό (ή είναι ? ) ούτε απευθύνεται σε μισθωτούς με τον βασικό μισθό. Είχα όμως την αίσθηση ότι εδώ μέσα είμαστε εραστές της αυτοκίνησης ολιστικά δεν κοιτάμε μόνο το χρώμα και τα άλογα.
ναι το κάμπριο το υπέθεσα λανθασμένα (νομιζα είναι το κάμπριο). το διθέσιο το υποστηριζω ακόμα αλλα δεν θέλω να σου χαλάσω χατήρι, αν τις λες θεσεις εσυ αυτές οκ θα το δεκτώ
Ειμαστε εραστες της αυτοκίνησης και το TT μου αρέσει πολύ προφανώς!!!!
εγώ το μόνο που είπα και έχω δίκιο οτι και αυτό απευθύνεται σε γνώστες στην ΔΙΚΗ ΣΟΥ ερώτηση που έκανες για το 10%
ΥΓ Εραστες της αυτοκίνησης μπορεί να είναι και κάποιοι που δεν μπορουν οικονομικα να πάρουν κάτι τέτοιο
Δεν θέλει λεφτά, χέρια θέλει. Για οικογένεια με μικρο παιδάκι δεν είναι πρόβλημα, εδώ παλιά μπαίναμε 4-5 σε παντα
Με τα λεφτά του φορντ αγόραζες ΤΤ και οικογενειακό, όλα γίνονται αν είσαι βενζινοκεφαλος
-
Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι για το TESLA Y , αλλά επειδή διάβασα για κακή ποιήτητα υλικών/συναρμογή, αναρτήσεις, και πως στην νέα έκδοση , αναμένεται να βελτιωθεί η ποιότητα κατασκευής, σκεφτομουν σα λύση ή να περιμένω να δω το νέο model Y, ή να πάω σε άλλη μαρκα ηλεκτρικό.
Πότε αναμένουμε άραγε το new Model Y>?
-
Ποια κακή ποιότητα; Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Πήγαινε δες το, πήγαινε και στην EQA για παράδειγμα, και κάνε τις συγκρίσεις μόνος σου. Γενικώς αξίζει να περιμένεις το νέο, γιατί το μεγαλύτερο μειονέκτημά του είναι η σκληρή ανάρτηση. Και καθώς στο 3 Highland έχει βελτιωθεί πάρα πολύ κι είναι από τα καλύτερα σημεία του αυτοκινήτου, λογικά θα είναι ένα συνολικά καλύτερο μοντέλο.
Επίσης, να έχεις υπόψη σου ότι θα είναι σημαντικά ακριβότερο. Το σημερινό Υ είναι τόσο φθηνό για να ξεστοκάρει. Αξίζει μια καλύτερη ανάρτηση 5 ή 6 χιλιάρικα; Εσύ θα κρίνεις.
-
αν κρινω απο το highland, καινουρια μπαταρια ή κινητηρα, δεν θα εχει. Καλυτερη (μαλακοτερη) αναρτηση μαλλον θα εχει. Επισης, μαλλον θα παει και αυτο για καταργηση των stalks. Σκεψου το πολυ σοβαρα αυτο.
Για την τιμη δεν ξερω αν και ποσο θα ειναι ακριβοτερο, παντως σιγουρα μην το περιμενεις μεσα στο 2024. Επισης, θα πρεπει να συνυπολογισεις τι θα συμβαινει με το κινουμε ηλεκτρικα. Αν προλαβεις και ριξεις αιτηση τωρα (και περασει) θα παρεις 8χιλιαρο. Με καποιο υποθετικο ΚΗ3 δεν ξερεις τι θα ισχυει.
Τελος, αν εχεις ηδη αμαξι το οποιο θα πουλησεις, θα πρεπει να συνυπολογισεις οτι αν αλλαξεις σε ενα χρονο, θα εχει πεσει και αλλο η τιμη του.
Ολα αυτα τα εγραψα προσθετα σε οτι ειπε ο δημητρης, με τον οποιο συμφωνω απολυτα. -
@bill_hsd said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
Για αυτους τους λογους επικρατησαν τα suv, για αυτους τους λογους επικρατησαν τα υβριδικα, για αυτους τους λογους επικρατουν τα αυτοματα, για αυτους τους λογους επικρατει η τογιοτα (αγοραζεις και εχεις το κεφαλι σου ησυχο).
Δεν είναι πάντως εύκολο αυτό που κατάφερε η Toyota.
Εκλαΐκευσε την εξαιρετικά περίπλοκη υβριδική τεχνολογία (πιο περίπλοκη από τα EVs), διατηρώντας ταυτοχρονα την πρακτικότητα και αξιοπιστία της ως μάρκα.Τα μηχανικα ειναι οντως αξιοπιστα, αλλα η υπολοιπη "περιμετρικη" ποιοτητα εχει φαει κατρακυλα εδω και κοντα 10 χρονια.
-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
Τα μηχανικα ειναι οντως αξιοπιστα, αλλα η υπολοιπη "περιμετρικη" ποιοτητα εχει φαει κατρακυλα εδω και κοντα 10 χρονια.
Σαφώς, αλλιώς δεν βγαίνουν τα κουκία. Σε αυτές τις τιμές γίνονται συμβιβασμοί και ο αγοραστής καλείται να επιλέξει εαν προτιμάει π.χ. καλή ανάρτηση με μέτρια πλαστικά ή το ανάποδο ή εαν θέλει οικονομία με ταπετσαρίες του '90 ή σύγχρονο εσωτερικό με 10αρια στην πόλη. Για όποιον τα θέλει όλα (με αντίστοιχο τίμημα φυσικά!), υπάρχουν Lexus, bmw, MB κλπ.
ΥΓ: εξάλλουν εαν η Τογιότα ήταν bmw σε απτή ποιότητα, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης η Lexus.
-
https://www.notateslaapp.com/software-updates/version/2024.8.3/release-notes
προ των πυλων το update με adaptive matrix high beams για τα παλαιοτερα (προ-highland) tesla. Περιμενουμε απο μερα σε μερα να γινει το roll out
-
προ των πυλων το update με adaptive matrix high beams για τα παλαιοτερα (προ-highland) tesla. Περιμενουμε απο μερα σε μερα να γινει το roll out
Απ'ότι έχω δεί, βγάζει ένα update το δίμηνο.
Οπότε μάλλον για Μάιο το βλέπω. -
@bill_hsd said in TESLA FORUM:
Για αυτους τους λογους επικρατησαν τα suv, για αυτους τους λογους επικρατησαν τα υβριδικα, για αυτους τους λογους επικρατουν τα αυτοματα, για αυτους τους λογους επικρατει η τογιοτα (αγοραζεις και εχεις το κεφαλι σου ησυχο).
Δεν είναι πάντως εύκολο αυτό που κατάφερε η Toyota.
Εκλαΐκευσε την εξαιρετικά περίπλοκη υβριδική τεχνολογία (πιο περίπλοκη από τα EVs), διατηρώντας ταυτοχρονα την πρακτικότητα και αξιοπιστία της ως μάρκα.Τα μηχανικα ειναι οντως αξιοπιστα, αλλα η υπολοιπη "περιμετρικη" ποιοτητα εχει φαει κατρακυλα εδω και κοντα 10 χρονια.
Ως πρώην κάτοχος "premium" αυτοκινήτων και χομπίστας-DIYer, που έχω λύσει κατά καιρούς και καποια ταμπλώ για διαφορα retrofits, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Τα πλαστικά και λοιπά περιφερειακά των Ευρωπαίων, ακομα κι αν ως καινούρια δίνουν την αισθηση καλύτερης "απτής" ποιοτητας (παρότι κι εκεί εχουν αισθητή βελτίωση τα Toyota), τελικά "γερνάνε" πολύ πιο γρήγορα από τα Toyota.
Τις προάλλες μπήκα σε leasing A-Class 3ετίας συγγενούς μου και, πέραν του έτριζε ολόκληρο, ειχαν αρχίσει να σπάνε και κάποιοι διακόπτες.
Σε Toyota δεν πρόκειται να δεις τέτοια φαινόμενα, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Σίγουρα παίζει ρόλο και η χρήση και εν γένει περιποίηση από τον ιδιοκτήτη ή απλό κάτοχό του καθε αυτοκινήτου. -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Απ'ότι έχω δεί, βγάζει ένα update το δίμηνο.
Οπότε μάλλον για Μάιο το βλέπω.οχι ρε με τιποτα! μονο αν βρουν τιποτα bugs και το καθυστερησουν θα παει τοσο αργα. Πηρα την .2.3 και την .2.7 μεσα σε λιγοτερο απο μηνα.
Η .2.8 αντε να φτασει απριλιο. Απαξ και την δουμε στο notateslaapp εχει αρχισει το rollout, το οποιο επιβεβαιωσε και μηχανικος της tesla στο twitter -
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Ποια κακή ποιότητα; Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Πήγαινε δες το, πήγαινε και στην EQA για παράδειγμα, και κάνε τις συγκρίσεις μόνος σου. Γενικώς αξίζει να περιμένεις το νέο, γιατί το μεγαλύτερο μειονέκτημά του είναι η σκληρή ανάρτηση. Και καθώς στο 3 Highland έχει βελτιωθεί πάρα πολύ κι είναι από τα καλύτερα σημεία του αυτοκινήτου, λογικά θα είναι ένα συνολικά καλύτερο μοντέλο.
Επίσης, να έχεις υπόψη σου ότι θα είναι σημαντικά ακριβότερο. Το σημερινό Υ είναι τόσο φθηνό για να ξεστοκάρει. Αξίζει μια καλύτερη ανάρτηση 5 ή 6 χιλιάρικα; Εσύ θα κρίνεις.
Δεν είναι δικία μου άποψη. Εγώ δεν έχω εμπειρία, αλλά όλα τα forums και οι κριτικές αυτά αναφέρουν σε γενικές γραμμές. Φθηνή ποιότητα-αίσθηση υλικών, οδηγική αίσθηση ΜΗ άνεσης (λόγω ανρτήσεων κτλ).
-
@gio21 said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Δεν είναι δικία μου άποψη. Εγώ δεν έχω εμπειρία, αλλά όλα τα forums και οι κριτικές αυτά αναφέρουν σε γενικές γραμμές. Φθηνή ποιότητα-αίσθηση υλικών, οδηγική αίσθηση ΜΗ άνεσης (λόγω ανρτήσεων κτλ).
Η κακή ποιότητα (βαφή και διάκενα πάνελ)αφορούσε τις αρχικές παρτίδες των αυτοκινήτων που ερχόταν στην χώρα μας και αφορούσαν τα αυτοκίνητα που ερχόταν από το εργοστάσιο στην Αμερική.
Τα αυτοκίνητα που έρχονται στην χώρα μας είναι από το εργοστάσιο στην Σανγκάη όπου έχει τα υψηλότερα ποσοστά επιπέδου ελέγχου ποιότητας της εταιρείας.
Όσο αφορά την απτή ποιότητα, αυτό είναι προσωπική υπόθεση. Θυμάμαι ένα τύπο που χτύπησε τον καπλαμα από ένα Y με το δάκτυλο (όπως θα χτυπουσες μια πόρτα) και έφυγε μονολογοντας ότι είναι ψεύτικο σαν κατασκευή. -
@gio21 said in TESLA FORUM:
Ασε την ακρη το τι λενε και τι εχεις ακουσει στο ιντερνετ. Πηγαινε στο σαιτ και κλεισε test drive. Αν εχεις μεγαλυτερη ορεξη, πηγαινε στο wheelyou.gr και κλεισε ενα αμαξι για ΣΚ, να το δεις με την ησυχια σου, να το οδηγησεις και να το πας και καμμια εκδρομουλα, ωστε να δεις και τη διαδικασια φορτισης. Εγω αυτο εκανα. Δεν αγοραζουμε γουρουνι στο σακι...
-
Οδήγησε το highland και μετά θα ψαχνεσαι να κανεις παραγγελία!
Οι παραδοσιακοί κατασκευαστες μας κοροιδευουν!
Αν μπορεις να αντέξεις τα ντεσου της ηλεκτροκίνησης τότε δεν εχεις αλλη επιλογή! -
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Τα μηχανικα ειναι οντως αξιοπιστα, αλλα η υπολοιπη "περιμετρικη" ποιοτητα εχει φαει κατρακυλα εδω και κοντα 10 χρονια.
Σαφώς, αλλιώς δεν βγαίνουν τα κουκία. Σε αυτές τις τιμές γίνονται συμβιβασμοί και ο αγοραστής καλείται να επιλέξει εαν προτιμάει π.χ. καλή ανάρτηση με μέτρια πλαστικά ή το ανάποδο ή εαν θέλει οικονομία με ταπετσαρίες του '90 ή σύγχρονο εσωτερικό με 10αρια στην πόλη. Για όποιον τα θέλει όλα (με αντίστοιχο τίμημα φυσικά!), υπάρχουν Lexus, bmw, MB κλπ.
ΥΓ: εξάλλουν εαν η Τογιότα ήταν bmw σε απτή ποιότητα, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης η Lexus.
Ε δε γινεται ομως το τιμονι ενος yaris να λιωσει στα 20k χλμ. Και να μην το αναγνωριζει η toyota ως ελλατωμα...
Αλλο να τυχει μια αστοχια υλικου και να καλυφθει η να γινει ανακληση, αλλο να πεσει η ποιοτητα μαζικα και εσκεμμενα σε βαθμο που λες "τι σκατα αγορασα" -
Ε δε γινεται ομως το τιμονι ενος yaris να λιωσει στα 20k χλμ. Και να μην το αναγνωριζει η toyota ως ελλατωμα...
Συμφωνώ σε αυτό!! Εμένα ευτυχώς ακομα και τα 2 τιμόνια ειναι ΟΚ.
-
Μόλις ανακάλυψα ένα πριτσινι στο λάστιχο.
Μεγεια μου.
Και μια φωτογραφία από το εσωτερικό του ελαστικού...... μόνωση........
TESLA FORUM