@vagkirk said in TESLA FORUM:
Βάζω αυτό το βιντεάκι γιατί μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ η παρουσιάση που κάνει αυτός ο τυπάκος , με ήρεμη φωνή και πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις , το είδα όλο , ήταν σαν να κάνω εγώ test drive , καλύπτει τα πάντα σχεδόν για κάποιον που θέλει να δεί τα βασικά για το tesla highland.
Youtube Video
Μου άρεσε πολύ ή παρουσιάση που έκανε σε πορτμπαγκαζ , frunk - πως το λένε - και ειδικά στο εσωτερικό του , και έβγαλα το προσωπικό συμπέρασμα πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με έξυπνες και απλές λύσεις ώστε με μέτριας ποιότητας υλικά και παρά τις κάποιες αστοχίες να προκύπτει κορυφαίο αποτέλεσμα στην αίσθηση απτής ποιότητας και αντιλαμβανόμενης λειτουργικότητας απο την πλευρά του χρήστη.
Υπο το πρίσμα μάλιστα της τελικής τιμής του προιόντος και του πλούσιου εξοπλισμού σε αυτή, συμπεραίνεται πως έχει γίνει πολύ δουλειά για να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα και μου βγάζει μια αίσθηση πως έχει γίνει με...αγάπη και αφοσίωση απο όσους ασχολήθηκαν με αυτό , χαρακτηριστικό που ανεβάζει στα μάτια μου την μάρκα ακόμη περισσοτέρο σε συνδιασμό με την αρχική μου άριστη βαθμολογία λόγω της πολύ καλής οδηγικής συμπεριφοράς , πατήματος , αίσθησης τιμονιού που έχουν προσδώσει σύμφωνα με όσα διάβασα απο την παρουσιάση του @dimsabas πριν λίγο καιρό.
Δεν εξετάζω καθόλου το ότι είναι ηλεκτροκίνητο ή ότι σε κάποιες εκδόσεις έχει επιδόσεις supercar κλπ , εστιάζω ξεκάθαρα στο αυτοκινητιστικό κομμάτι και πως είναι ένα πάρα μα παρα πολύ καλό αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή , ένας συνδιασμός που πολύ λίγες φορές έχει δώσει η αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία της.
Αν κάποιος έχει δικό του γκαράζ - αυλή κλπ , και μια μπρίζα σούκο μόνο, νομίζω πως στα 32 με 42 χιλιάδες που παίζει το μεγάλο κομμάτι της αγοράς αυτή την στιγμή είναι μονόδρομος η επιλογή του.
Το 90% των χρηστών ΙΧ καλύπτουν καθημερινές αποστάσεις το πολύ εως 100 χλμ , με μια πρίζα σούκο το βράδυ δεν τα αναπληρώνουν;
Διατηρείς μόνιμα την μπαταρία απο 60% και πάνω και τα βραδια του δίνεις και ένα 15-20%
Η στην χειρότερη αν βαριέσαι και αυτό , 1-2 φορές στις 15 μέρες πάς σε ένα supercharger , πίνεις το καφεδάκι σου , κάνεις και την βόλτα σου στα mall , πόσο κοστίζει τον μήνα , πάνω απο 150ευρώ;
Και για ταξιδάκια στα πέριξ 2-4 φορές ίσως το μήνα , ας πούμε μέχρι Χαλκίδα ή Ναύπλιο φορτίσεις με κόστος 30-50 ευρώ ίσως.
Τώρα για μακρύτερα , εμένα που δεν θα μου άρεσε ο προγραμματισμός και το άγχος θα είχα ένα παλιό καλό θερμικό ή θα δανειζόμουν κάποιο απο την ευρύτερη οικογένεια.
Ένα επίσης θετικό είναι πως αυτή την στιγμή που δεν έχει επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση σε μαζικό βαθμό όλα είναι πιο εύκολα στην άνεση εύρεσης του δικτύου φόρτισης και λογικά έτσι θα είναι για 5 - 10 χρόνια ακόμη στην χώρα μας , και αν προσθέσεις και τα διάφορα φορολογικά και επιπλέον κίνητρα που θα συνεχίσουν να προσφέρονται (βλέπε πχ Γεφυρα Ρίο - Αντίριο) αλλά και τα αντικίνητρα που θα έρθουν αναπόφευκτα στα θερμικά , νομίζω πως είναι η καλύτερη στιγμή για να αποκομίσεις στο έπακρο τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για τουλάχιστον 5-10 έτη μέχρι να αρχίσουν και σε αυτά τα χαράτσια , τέλη , τεκμήρια, τιμή κιλοβατώρας στους φορτιστές όσο η τιμή της βενζίνης κλπ
Μου φαίνεται απίστευτο ότι μπορείς να αγχωθείς για το που θα φορτίσεις στο ταξίδι. Κάνεις ένα στοιχειώδη προγραμματισμό με 1-2 εναλλακτικές και ξεκινάς.
Τα 35 χιλιάρικα είναι στην πραγματικότητα 43 k και τα 43 k πλησιάζουν τα 51 k. Τουτέστιν, πρέπει να δώσεις τα λεφτουδάκια σου μπροστά και να περιμένεις πάνω από ένα χρόνο για να πάρεις την επιδότηση των 8 k πίσω.