Feb 3, 2024, 7:34 AM

@elteo said in TESLA FORUM:

@dettol said in TESLA FORUM:

Από εκεί και πέρα όμως, συμφωνώ με τον δια. Δεν αγοράζεις αμάξι των 30+ χιλιάδων ευρώ για να γλυτώσεις ένα 50αρικο το μήνα.
Το αγοράζεις για όλα τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού και ως μπόνους έχεις μια μικρή μείωση του καθημερινού σου κόστους μετακίνησης.

Ξέρω άτομα που είχαν ένα σχετικά καινούριο αμάξι το έδωσαν κοψοχρονιά όταν απελευθερώθηκε το ντιζελ για να αγοράσουν ένα τέτοιο για να κάνουν οικονομία. Greek economics στα καλύτερά του. 🤣

Ξερεις, πολλες φορες οι ανθρωποι εχουμε αποφασισει τι θελουμε να κανουμε και ψαχνουμε τροπο να το δικαιολογησουμε στον εαυτο μας (ή στον/στην συζυγο μας 🙂 ).
Επομενως, οι γνωστοι σου μαλλον ηθελαν να αγορασουν νεο αυτοκινητακι και εψαχναν τροπο να γλυκανουν το χαπι.

πχ εγω εψαχνα για 1 μηνα τροπο να δικαιολογησω στον εαυτο μου την αγορα ενος macbook. Δυστυχως δεν τα καταφερα.

Το ηλεκτρικο αυτοκινητο το σκεφτομουν 2-3 χρονια, αλλα τα δυο πραγματα που με πηγαν περα απο το tipping point ηταν ενα αρθρο που ειχα διαβασει (νομιζω στους 4Τ) οτι τα τεσλα "φορτιζουν σε 20' απο 20-80% και παιρνουν 300χλμ αυτονομιας" ΚΑΙ η μειωση τιμων του ιανουαριου 2023.
Αρχικα με εψηνε το cupra born για να αντικαταστησουμε το polo της συζυγου, αλλα ηταν πολυ υψηλη η τιμη του