-
@argyn said in TESLA FORUM:
Θερμά συγχαρητήρια στον Μάγκα με το λευκό Tesla Model 3 Performance που το οδήγησε όπως ακριβώς του αξίζει να οδηγείται πρωτοχρονιά του 2024 (δικαστής Ντρεντ και ινσταντ καρμα μαζί):
Διόδια Τραγάνας - Πρός Αθήνα. Μαύρο Μερτσεντέ MLxxx με αλβανικές πινακίδες, κολάει στον προφυλακτήρα του tesla το οποίο κινείται στην αριστερή λωρίδα με περίπου 120χαω και του παίζει φώτα, 1 χιλιόμετρο περίπου μακριά από τα διόδια Τραγάνας. Teslaνος κάνει δεξιά χωρίς περαιτέρω τσαλίμια, ML επιταχύνει προσπερνάει και απομακρύνεται 20-30 μέτρα, Teslaνος σανιδώνει, κυριολεκτικά εκσφενδονίζεται και χώνεται και πάλι μπροστά από το ML, κινούμενος με καταιγιστικό ρυθμό προς τις αυτόματες μπάρες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένη αμέσως μετά τα διόδια όπου ο Teslανος, προφανώς σκοπίμως επιβραδύνοντας μέχρι αηδίας, είχε στήσει καρτέρι στον καψερό μερτσεντάκια (λεπτομέρειες δεν ξέρω καθότι είχαν απομακρυνθεί από το οπτικό μου πεδίο ανηφορίζοντας προς Μαλεσίνα). Παιχνίδια μεγάλων παιδιών.
Όσες φορές και αν έχω δεί εξωτερικά ή νιώσει εσωτερικά την κτηνώδη ακαριαία επιτάχυνση των γρήγορων tesla ο εγκέφαλος μου αδυνατεί να συνδυάσει τα δεδομένα που οι αισθήσεις του τον τροφοδοτούν - υποθέτω ότι ισχύει και για άλλα γρήγορα ηλεκτρικά - δεν έχω προσωπική εμπειρία και άρα δεν έχω άποψη.
Με Drone καταγραφηκε η διαδρομη ή με περιπολικο?
-
-
Εάν η τιμή κτήσης είναι παρόμοια με ένα diesel τότε εδώ εχουμε game changer.
Μιλάμε για μεγάλη μείωση στο κόστος μεταφοράς.
Πόση ώρα κάνει να φορτίσει; -
Για να βγάλει κέρδος ένας τράκτορας επικαθήμενου πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Περνάει από Πάτρα-Ανκόνα στην Ιταλία και ανεβαίνει μέχρι Μόναχο να παραδώσει νωπά προϊόντα και τούμπαλιν να επιστρέψει προϊόντα. Θέλει βαρβάτες υποδομές για τη φόρτιση και να διασφαλίσεις ότι δεν θα φορτίζουν πολλά μαζί. Δύσκολη εξίσωση
-
Εάν το κόστος μεταφοράς είναι στο 1/4 του diesel ενδέχεται να υπάρχει κενό.
Το παν είναι ο χρόνος φόρτισης. Ούτως ή άλλως μόλις πέσει ο ήλιος αυτά τυπικά σταματούν σε κάποιο ΣΕΑ για ξεκούραση. Οπότε έχουν χρόνο για φόρτιση όλο το βράδυ
Θα πρέπει να γίνει δίκτυο σταθμών για τελσα νταλίκες στα πρότυπα των ev αυτοκινήτων
-
The truck costs less than 2 kWh per mile, or to put things into perspective, a 200 mile-trip with a Tesla Semi costs about $28, while a diesel truck costs $169.76 comparatively. This pricing difference is astounding, as it could allow for drivers to save literally thousands of dollars in fueling costs every month, which could make the difference between a successful business and failure.
Δηλαδή το κόστος μεταφοράς είναι μικρότερο του 1/6 από ότι με το diesel.
Καλύτερο ακόμα και από την υπόθεση μου για 1/4 πιο πάνω.
Αυτό τα αλλάζει όλα. Αν μάλιστα υπάρξουν προγράμματα leasing λόγω μπαταριών, τότε αλλάζουν όλα στις μεταφορές, τουλάχιστον για μεσαίες αποστάσεις.
Το τόσο χαμηλό κόστος μεταφοράς θα οδηγήσει τις εξελίξεις και στον τομέα αυτόν.
Αν και εγώ ακόμα θεωρώ πως στις μεγάλες αποστάσεις τα fuell cells δεν έδειξαν ακόμα τα δόντια τους.
-
Γενικά η Τέσλα είναι από τις πρώτες εταιρίες που χρησιμοποιούν ιόντα πυριτίου στις μπαταρίες της κατα 5%
Εάν αυξήσει κατακόρυφα την ποσότητα αυτή, και υιοθετήσει τη νέα εσωτερικη αρχιτεκτονική των κελιών της μπαταρίας που προτείνουν διάφορες startups, τότε θα είναι σε θέση με το υπάρχον δίκτυο να φορτίζει σε χρόνο ρεκόρ.
Θα δούμε.
-
οι επαγγελματιες οδηγοι εχουν ωραριο. Δεν ξεκινανε απο Πειραια και πανε Μοναχο χωρις σταση. Εκει λοιπον που κανουν στασεις μπορουν να φορτιζουν (οταν υπαρξουν υποδομες)
-
Η Volvo Trucks λέει θέλει 2,5 ώρες στα 250 kW για να φορτίσει πλήρως τις 590 kWh (gross) που έχει το φορτηγό της για αυτονομία 300κάτι χιλιόμετρα. Ας το ξανασυζητήσουμε σε 5 χρόνια.
-
@super-t said in TESLA FORUM:
Η Volvo Trucks λέει θέλει 2,5 ώρες στα 250 kW για να φορτίσει πλήρως τις 590 kWh (gross) που έχει το φορτηγό της για αυτονομία 300κάτι χιλιόμετρα. Ας το ξανασυζητήσουμε σε 5 χρόνια.
Και λίγα λες (από χρόνια)!!!
-
Με τι τεχνολογία μπαταρίας αυτά της Volvo???
-
@nickthetrib said in TESLA FORUM:
@super-t said in TESLA FORUM:
Και λίγα λες (από χρόνια)!!!
Φέτος ισχυρίζεται μια start up νέας τεχνολογίας θα γίνει η πειραματική μαζική παραγωγή των μπαταριών που γίνεται λόγος, το ανέφερα πιο πάνω.
Τώρα το τι θα συμβεί, δεν το γνωρίζω.
-
Μια απλή σύγκριση για φορτηγό-ψυγείο.
1,25 Kwh ανά χλμ. καίει το ηλεκτρικό. ΑΝ φορτίσει ΄σπίτι', δηλαδή σε μια ρεμίζα με αργή φόρτιση, (όπου θα κάνει μερικές μέρες για πλήρη φόρτιση), με 25 λεπτά το Kwh έχουμε: 1,25x25=31,25 λεπτά/χλμ.
Το Σκάνια το επικαθήμενο, φορτωμένο καίει 1 λίτρο ανά 2,7χλμ. άρα 0,37 λίτρα ανά χλμ. Έχουμε τώρα 0,37x1,5=0,55 λεπτά ανά χλμ.
Άρα έχεις εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο μόνο αν φορτίσεις 'σπίτι'. Άμα πας στον ταχυφορτιστή των 350Kw, ο οποίος θέλει και έναν υποσταθμό από πίσω του, αλλά δεν τον δείχνει η φωτό για να μην τρομάξετε, και πληρώσεις και καμιά 60αριά λεπτά το Kwh, περιμένεις και κάμποσες ώρες για τη σειρά σου, μπήκες μπούνια μέσα.
Υπόψη ότι έκανα σύγκριση με το επικαθήμενο Σκάνια, ή και οποιοδήποτε τέτοιο φορτηγό. Αν πάμε σε μικρότερο φορτηγό, το οποίο να έχει την ικανότητα μεταφοράς φορτίου του Τέζλα, άρα βγάζει περισσότερα χλμ. ανά λίτρο καυσίμου, τότε η σύγκριση γίνεται ακόμη πιο δυσμενής για το ηλεκτρικό.
Άμα πάμε σε φορτηγό φυσικού αερίου, ναι, υπάρχουν και τέτοια, τότε είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα για το ηλεκτρικό.
Άς βάλουμε στην εξίσωση και την τιμή αγοράς. Π.χ. ένας τράκτορας ντίζελ Σκάνια-Βόλβο-Μαν έχει αυτή στη στιγμή αγορά π.χ. 130.000 ευρώ (έχει και φθηνότερα) και ένα π.χ. επικαθήμενο ψυγείο π.χ. 100.000. Άμα πάμε σε ηλεκτρικό τράκτορα και το ψυγείο είναι ίδιο, αλλά ο τράκτορας κάνει καμιά 200.000 ευρώ και βάλε, η σύγκριση είναι ακόμη χειρότερη για το ηλεκτρικό.
Υπόψη, τα επικαθήμενα ψυγεία δουλεύουν με 6κύλινδρη μηχανή ψύξης που καίει πετρέλαιο, και έτσι μπορούν και λειτουργούν για μέρες στα πλοία, στα τελωνεία, στην αναμονή, ανεξάρτητα από τη μηχανή του τράκτορα η οποία είναι σβηστή όλο αυτό το διάστημα.
Άμα στον ηλεκτρικό τράκτορα το ψυγείο είναι ηλεκτρικό και αυτό παίρνει ρεύμα από τις μπαταρίες του τράκτορα, τότε να δείτε που θα πάει η αυτονομία.
Κοινώς, αυτή τη στιγμή κρατάω πολύ μικρή σακούλα.
Ίσως για μικρά φορτηγάκια διανομής εντός οικισμών, εκεί κάτι μπορεί να γίνει. Για τα μεγάλα, ας περιμένουμε κάμποσα χρονάκια ακόμη. -
Θα μου πείτε χαζός είναι ο Μασκ και εσύ είσαι ο ξύπνιος. Όχι κανένας δεν είναι χαζός. Απλά λειτουργεί σε μια άλλη αγορά, με άλλους όρους, με άλλες υποδομές, με άλλη νομοθεσία επιβολής και υποστήριξης από πίσω του.
Μην καταπίνετε αμάσητο το παραμύθι του. Είναι αξιέπαινη η προσπάθειά του, αλλά προσπαθείστε πρώτα να την εντάξετε σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο και ΜΕΤΑ ζυγίστε τη να δείτε πόσα απίδια πιάνει.Στη φωτό, διάταξη φόρτισης 350kw της ΑΒΒ, στην άκρη φαίνεται και ο υποσταθμός. Χωρίς αυτόν , δεν θα υπήρχαν οι ταχυφορτιστές. Να πούμε εδώ ότι η ΙΟΝΙΤΥ χρεώνει 79 λεπτά /kwh. Είναι καλά?
Για άλλη μία φορά, πρoσπαθείστε να δείτε όλη την εικόνα. -
-
Ανοίξανε τα τεστ ντραιβ για το νέο Μ3 για όποιον θέλει να πάει.
-
@anergos13 said in TESLA FORUM:
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
λιζινγκ το εχει, οποτε δεν τον πολυνοιαζει
Αγορα εχει πει....
δεν επιμενω, απλα θυμαμαι να λεει (σε αλλο βιντεο;) οτι ειναι λιζινγκ
-
@jammamon said in TESLA FORUM:
Είναι για γέλια η εμπορία. Είχα κλείσει Test Drive 28 Δεκεμβρίου. Με παίρνουν τηλέφωνο να το επιβεβαιώσουν 1 εβδομαδα πριν, όλα ωραία και καλά. Και στις 27 το απόγευμα μου στέλνουν email οτι δεν μπορεί να γίνει το test drive γιατί δεν έχει ασφάλιση!!! Δηλαδή δεν το ήξεραν αυτό πριν το επιβεβαιώσουν? και πόσες μέρες θέλει να γίνει ασφάλιση, αφού σε εμένα ως ιδιώτη μου παίρνει 1-2 ώρες? Αστεία πράγματα. Τους είπα να με ενημερώσουν όταν θα είναι ΟΚ για να κλείσω εκ νέου ραντεβού - ακόμα περιμένω.
"Να σας ενημερώσω ότι το αυριανό ραντεβού σας για test drive το νέο MODEL 3 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ασφάλιση του."
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@jammamon said in TESLA FORUM:
Είναι για γέλια η εμπορία. Είχα κλείσει Test Drive 28 Δεκεμβρίου. Με παίρνουν τηλέφωνο να το επιβεβαιώσουν 1 εβδομαδα πριν, όλα ωραία και καλά. Και στις 27 το απόγευμα μου στέλνουν email οτι δεν μπορεί να γίνει το test drive γιατί δεν έχει ασφάλιση!!! Δηλαδή δεν το ήξεραν αυτό πριν το επιβεβαιώσουν? και πόσες μέρες θέλει να γίνει ασφάλιση, αφού σε εμένα ως ιδιώτη μου παίρνει 1-2 ώρες? Αστεία πράγματα. Τους είπα να με ενημερώσουν όταν θα είναι ΟΚ για να κλείσω εκ νέου ραντεβού - ακόμα περιμένω.
"Να σας ενημερώσω ότι το αυριανό ραντεβού σας για test drive το νέο MODEL 3 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ασφάλιση του."
ξανακανε αιτημα γιατι βλεπω στο γκρουπακι οτι εχουν κανει td με highland.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
ξανακανε αιτημα γιατι βλεπω στο γκρουπακι οτι εχουν κανει td με highland.
Το ξέρω....κάποιον άλλον ήθελα να βολέψουν και μου είπαν μια ηλήθια δικαιολογία, έτσι για το καλό!! χαχα. Το θέμα ειναι ότι τώρα δεν έχω άδεια, οπότε ειναι πιο δύσκολο να βρω ελεύθερη μέρα και ώρα.
TESLA FORUM