-
Δεν χρειάζεται αναγκαστικά να δεις τον σταθμό ή την θερμοκρασία. Αν θες να δεις τέτοιες λεπτομέρειες, προφανώς θα πρέπει να κοιτάξεις την οθόνη. Μιλούσα απλά για να αλλάξεις σταθμό πάνω-κάτω, ή θερμοκρασία πάνω-κάτω, χωρίς να ξέρεις τους ακριβείς βαθμούς Κελσίου. Δεν ενδιαφέρουν οι βαθμοί άλλωστε, απλά να νιώθεις την θερμοκρασία που επιθυμείς. Ε αυτό γίνεται χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξεις! Όπως επίσης δεν με ενδιαφέρει ποιος σταθμός είναι, αρκεί να παίζει κάτι που σου αρέσει. Κι αυτόν τον αλλάζεις πατώντας το κουμπί χωρίς να κοιτάς.
-
Ωραία να συμφωνήσουμε ότι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που δεν θεωρεί ότι περνάει από τεστ αξιολόγησης εστίασης θα κοιτάξει την θερμοκρασία του κλιματισμού και ποια επέλεξε, τι φορά έχει ο αέρας, αν έχει ενεργοποιηθεί η ανακύκλωση αέρα, ή όπως αν πάτησε το σωστό κουμπάκι που έχει αποθηκευμένη στην μνήμη τον σταθμό που επιθυμεί ή να επιλέξει άλμπουμ μουσικής ή track σε αυτό;
-
Δηλαδή όποιος δεν ενδιαφέρεται να δει την θερμοκρασία, απλά νιώθει ότι του αρέσει, δεν είναι φυσιολογικός;
-
Δηλαδή τι μπορεί να ειναι αυτό που κοιτά ένας οδηγός που δεν μπορεί να πάρει για ένα δλ το βλέμμα από τον δρόμο όπως μας αναγκάζει η ίδια η φύση να κάνουμε;
Με την ίδια λογική δεν πρέπει να κοιτά ούτε τον καθρέφτη, ούτε το καντράν, ούτε καν τις πινακίδες
-
Το να κοιτάς τους καθρέπτες, ή τα όργανα (τα HUDs πρέπει να είναι ωραία σε αυτό το θέμα, αν και δεν ξέρω αν ενοχλούν στην ορατότητα), είναι μέρος της οδήγησης. Δεν λέω ότι είναι περίεργο να κοιτάς και την θερμοκρασία, ή τον σταθμό, αλλά καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες διασπάσεις, ή έστω να περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα. Με μια οθόνη, ειδικά αν πρέπει να μπεις σε υπομενού, δεν την γλιτώνεις την διάσπαση.
-
Άρα το πρόβλημα δεν είναι η οθόνη, ιδιαίτερα αν είναι σε κατάλληλη θέση, όπως δίπλα στο ύψος του καντράν αλλά το interface του λειτουργικού συστήματος που έχει
Θα μπορούσε με μια μεγάλη οθόνη να έχει τα βασικά σε δύο τρία κουτιά που να ρυθμίζονται άμεσα με ένα κλικ.
Σε αυτό συμφωνώ.
Άλλο όμως αυτό και άλλο το οθόνη vs κουμπάκια. Όπου τα κουμπάκια για να χωρούν συνήθως γεμίζουν την κονσόλα του ταμπλό σε χαμηλότερο επίπεδο από την άμεση περιφεριακή όραση του οδηγού με αποτέλεσμα να κάνει μαντεψιες με την αφή αν δεν χρειάζεται να πάρει το βλέμμα από τον δρόμο και να κοιτάξει προς τα κάτω.
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
@diego1960 said in TESLA FORUM:
@harisma23 said in TESLA FORUM:
@diego1960 said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τα πρώτα Tesla είχαν όντως θέματα. Τώρα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ήμουν με Mercedes EQA (δημοσιογραφική) δίπλα σε Model Y και φορτίζαμε. Είχαμε κατέβει και περιεργαζόμασταν τα δύο μοντέλα. Το Tesla ήταν χαλάρα 2-3 κλάσεις πάνω σε ποιότητα. Καλά, η EQA βέβαια (και γενικότερα όλη η γκάμα GLA) δεν αξίζουν να λέγονται Mercedes.
Δημήτρη μου δεν είσαι και ο πιο αντικειμενικός σε θέματα Τέσλα έτσι δεν είναι; Να λέμε του στραβού το δίκιο.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, καλό αυτό!
Από τον άνθρωπο που έχει αμετακίνητη άποψη για τα Tesla, χωρίς να έχει οδηγήσει ποτέ του. Μιλάμε για φάρο αντικειμενικότητας σε μια θάλασσα υποκειμενικότητας!
Δικαίως εγκαλείς αγόρι μου τους άλλους για έλλειψη αντικειμενικότητας!Mα δεν το έπαιξα ποτέ αντικειμενικός! Σιχαίνομαι τα ηλεκτρικά, δε γουστάρω τις οθόνες, τα σκουπάκια, το σπατουλάρισμα στην "πράσινη" νέα εποχή και την ξενερίλα της αυτοκίνησης και το γράφω συνεχώς. Η άποψή μου είναι 100% ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, δεν την έχω ντύσει με κανένα μανδύα αντικειμενικότητας ποτέ και δεν θα το κάνω. Δεν είμαι δημοσιογράφος και δε θα ήθελα να ήμουν γιατί έχω δει τι γραμμή αναγκάζονται να ακουθήσουν σε μεγάλες σελίδες, όχι μόνο της αυτοκίνησης. Στην πολιτική, την οικονομία και τον αθλητικό τύπο η φάση είναι 100 φορές χειρότερη.
Ο Δημήτρης όμως έχει στο ρεπερτόριο του παλιού του blog το παρακάτω:
" Όσα διθυραμβικά διάβαζα τόσα χρόνια στα άρθρα στα περιοδικά κι έβλεπα σε βιντεάκια στο YouTube, τα επιβεβαίωσα από πρώτο χέρι. Συγκεκριμένα, μιλάμε για μια πολύ ανώτερη μορφή αυτοκίνησης. Όλα γίνονται αθόρυβα, πολιτισμένα, ακαριαία, χωρίς κανέναν κραδασμό, χωρίς δράματα και χωρίς την αίσθηση ότι κάτι ζορίζεται, κάτι φθείρεται. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που οδηγήσατε αυτόματο αυτοκίνητο, πόσο χαζοί νιώσατε για την κουτάλα που ανακατεύατε τόσα χρόνια. Ε, άλλο τόσο μεγάλο άλμα είναι κι η μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά. Γιατί τα αυτόματα πάλι έχουν αλλαγές ταχυτήτων, πάλι κάποιος ανακατεύει την κουτάλα, απλά δεν είναι ο οδηγός. Εδώ, όλα γίνονται ένα τεράστιο μαγικό χαλί, όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος και κραδασμός, μόνο ένα τεράστιο κύμα ροπής που σε παρασύρει. Η οδήγηση γίνεται πανεύκολη, αβίαστη, έχεις να παίξεις με ένα πετάλι, κανένας θόρυβος, κανένας κραδασμός, κανένα σκορτσάρισμα στην εκκίνηση, καμία άβολη κι άκομψη κίνηση του κορμιού του συνοδηγού σε αλλαγή από 1η σε 2α. Κι όταν μάλιστα το σανιδώνεις, ακούς ένα υπόκωφο ηλεκτρικό βουητό, που θυμίζει λίγο απογείωση αεροπλάνου. Το κύμα ροπής επίσης επιτείνει αυτό το φαινόμενο, θυμηθείτε το κόλλημα στην πλάτη κατά την απογείωση, κάτι αντίστοιχο."
Σε συνέχεια:
Εν κατακλείδι, μιλάμε για έναν θαυμαστό νέο κόσμο. Είστε λάτρεις της χαλαρής και ξεκούραστης οδήγησης; Θα το λατρέψετε. Είστε γκαζοφονιάδες; Θα λατρέψετε την πλούσια κι ακαριαία ροπή, οι σφήνες θα αποκτήσουν άλλη δυναμική. Όμως, ένα πωρωτικό βενζινοκίνητο έχει άλλη χάρη με την ένταση των συναισθημάτων που προκαλεί το στροφάρισμα, οι καρφωτές αλλαγές κι η ηχητική πανδαισία. Προφανώς αναφέρομαι σε Μ3 Ε46 και όχι σε C3 diesel, που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.
https://sabasgoeselectric.blogspot.com/2021/11/pug-e-208-nissan-leaf-40-citroen-c-zero.html
Αν αυτό λοιπόν δείχνει αντικειμενική και αμερόληπτη δημοσιογραφία, count me out. Βλέπω εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.
Ξέρω ξερω θα διαβάσουμε πάλι "οδήγησε και εσύ ένα και θα λες τα ίδια" ενώ αν οδηγήσεις και δεν τα πεις θα είναι λόγω "κολλήματος και ξεροκεφαλιάς", δλδ αποκλείεται να μην είναι το φως το αληθινό η ηλεκτροκίνηση ή να ψάχνεις άλλα πράγματα από ένα αυτοκίνητο. Δεν παίζει ρε παιδί μου!
Πολύ ωραίο το κείμενο του Δημήτρη και αρκετά αμερόληπτο, δεν το είχα διαβάσει ξανά.
Όπως τα λέει είναι βασικά, τι βρίσκεις άκυρο;
Τώρα σοβαρά, πιστεύεις ότι θα βγάλεις άκρη μαζί του; Έχει τις απόψεις του, είναι αγύριστο κεφάλι, δικαίωμα του.
Εδώ έλεγε σε άλλο νήμα ότι προτιμάει να σταματάει να πληρώνει διόδια με μετρητά. Λες να τον πείσεις για την ηλεκτροκίνηση; -
Και εγώ προτιμώ κι αυτό για λόγους συμπαράστασης στους εργαζόμενους....
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@bill_hsd said in TESLA FORUM:
για real BMW από (Χ)3 και πάνω
2 coupe και πάνω. Η 2΄ρα είναι στην ίδια πλατφόρμα με την 3/4, απλά με κοντύτερο μεταξόνιο. Αλλά και η 1 μια χαρά είναι για την κατηγορία της, απλά δεν έχει τα χαρακτηριστικά μιας σωστής BMW.
Όσο για τα κουμπιά, έχει αποδειχθεί από ένα σωρό μελέτες ότι είναι πιο εύχρηστα σε σχέση με τις οθόνες.
H 2 Gran Coupe (F44) στον Άσσο πατάει.
Η 2 Coupe (G42), ανεξαρτήτα πλατφόρμας, προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου σχεδιαστικά, οπότε δεν...
Συμφωνώ για τα κουμπιά. -
@dettol said in TESLA FORUM:
Εδώ έλεγε σε άλλο νήμα ότι προτιμάει να σταματάει να πληρώνει διόδια με μετρητά.
Δεν το διάβασα αυτό, αλλά βρίσκω αρκετούς λόγους για να το θέλει κάποιος.
-
@bill_hsd said in TESLA FORUM:
Η 2 Coupe (G42), ανεξαρτήτα πλατφόρμας, προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου σχεδιαστικά, οπότε δεν...
Προφανώς σε αυτήν αναφερόμουν. Το έγραψα κιόλας: "coupe".
-
Δηλαδή όποιος δεν ενδιαφέρεται να δει την θερμοκρασία, απλά νιώθει ότι του αρέσει, δεν είναι φυσιολογικός;
Εγώ καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ξέρεις ότι η θερμοκρασία είναι στους 19C και κάθε κλικ του κουμπιού την αλλάζει κατά 0.5. Επομένως για να την βάλεις στους 20, γυρνάς το κουμπί δυο κλικ.
Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι το ίδιο πράγμα γίνεται και σε τεσλα. Είτε με φωνητική εντολή είστε με το αριστερό wheel, που το έχω θέσει να είναι shortcut επιλογής θερμοκρασίας. Είτε η μια είτε η άλλη γίνεται χωρίς να πάρω τα μάτια μου από το δρόμο.
Αν και αυτό είναι κάπως υπερτιμημένο. Δηλ αν είμαι μετά στην πόλη, όλο και σε κάποιο φανάρι θα σταματήσω. Αν είμαι στην εθνική οδό, βάζω cruise control και ασχολούμαι 3’’ με την οθόνη. -
@lap said in TESLA FORUM:
Και εγώ προτιμώ κι αυτό για λόγους συμπαράστασης στους εργαζόμενους....
Αυτόν τον λόγο τον καταλαβαίνω. Δεν τον συμμερίζομαι, αλλά τον κατανοώ
-
Εγώ καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ξέρεις ότι η θερμοκρασία είναι στους 19C και κάθε κλικ του κουμπιού την αλλάζει κατά 0.5. Επομένως για να την βάλεις στους 20, γυρνάς το κουμπί δυο κλικ.
Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι το ίδιο πράγμα γίνεται και σε τεσλα. Είτε με φωνητική εντολή είστε με το αριστερό wheel, που το έχω θέσει να είναι shortcut επιλογής θερμοκρασίας. Είτε η μια είτε η άλλη γίνεται χωρίς να πάρω τα μάτια μου από το δρόμο.
Αν και αυτό είναι κάπως υπερτιμημένο. Δηλ αν είμαι μετά στην πόλη, όλο και σε κάποιο φανάρι θα σταματήσω. Αν είμαι στην εθνική οδό, βάζω cruise control και ασχολούμαι 3’’ με την οθόνη. -
@chrisz7 said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
@jammamon said in TESLA FORUM:
Υπέροχα όλα αυτά, αλλά η μάρκα είναι στον πάτο της αξιοπιστίας και για να χεις πλήρη εικόνα του κόστους ενός Model 3 πρέπει να ξέρεις πόσο πάνε οι διάφορες πιθανές επισκευές. Αν είναι χρεώσεις τύπου BMW τότε τα 35.000 γίνονται άνετα 45 σε ορίζοντα δεκαετίας.
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα ότι σαν τιμή αγοράς σκίζει για αυτά που προσφέρει.
Όντως έχει και τα αρνητικά του, όπως 1.200 ευρώ το χρόνο ασφάλεια, 15000 ευρώ τυχόν αλλαγή μπαταρίας, θα χάσει εύκολα την αξία του στο μέλλον, όσο πάει μειώνεται κι άλλο η τιμή του, δεν είναι στιβαρό έχει αστοχίες εξωτερικά κυρίως, μπορεί το infotainment να είναι ότι καλύτερο, αλλά όλα γίνονται μέσα από αυτό, οποτε αν χαλάσει όπως και θα γίνει κάποια στιγμή η επισκευή του θα είναι ακριβή, το άγχος για το που θα φορτίσεις σε ενα ταξίδι. Είναι πολλά τα αρνητικά τώρα που το σκέφτομαι θέλει δουλειά ακόμα.
Είσαι σίγουρος για τα 1.200 € της ασφαλείας ;
Για μικτή ; Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ;
Ναι ρώτησα και μου είπαν ότι έχει την μεγαλύτερη ασφάλεια από όλα τα αυτοκίνηταΠου ρώτησες ;
Γιατί εγώ για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 50 k € με απαλλαγή 1 k €, όλες τις παροχές και ίδιες ζημιές πλήρωσα 750,0 € σε ετήσιο ασφάλιστρο. -
Υπέροχα όλα αυτά, αλλά η μάρκα είναι στον πάτο της αξιοπιστίας και για να χεις πλήρη εικόνα του κόστους ενός Model 3 πρέπει να ξέρεις πόσο πάνε οι διάφορες πιθανές επισκευές. Αν είναι χρεώσεις τύπου BMW τότε τα 35.000 γίνονται άνετα 45 σε ορίζοντα δεκαετίας.
Όντως έχει και τα αρνητικά του, όπως 1.200 ευρώ το χρόνο ασφάλεια, 15000 ευρώ τυχόν αλλαγή μπαταρίας, θα χάσει εύκολα την αξία του στο μέλλον, όσο πάει μειώνεται κι άλλο η τιμή του, δεν είναι στιβαρό έχει αστοχίες εξωτερικά κυρίως, μπορεί το infotainment να είναι ότι καλύτερο, αλλά όλα γίνονται μέσα από αυτό, οποτε αν χαλάσει όπως και θα γίνει κάποια στιγμή η επισκευή του θα είναι ακριβή, το άγχος για το που θα φορτίσεις σε ενα ταξίδι. Είναι πολλά τα αρνητικά τώρα που το σκέφτομαι θέλει δουλειά ακόμα.
Ναι ρώτησα και μου είπαν ότι έχει την μεγαλύτερη ασφάλεια από όλα τα αυτοκίνηταΠου ρώτησες ;
Γιατί εγώ για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 50 k € με απαλλαγή 1 k €, όλες τις παροχές και ίδιες ζημιές πλήρωσα 750,0 € σε ετήσιο ασφάλιστρο.Μικτή έτσι; Θραύση Κρυστάλλων και κυρίως την ηλιοροφή, περιλαμβάνει; Αν ναι, σε ποια εταιρεία, ώστε να πάω και εγώ!
-
Γιατί εγώ για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 50 k € με απαλλαγή 1 k €, όλες τις παροχές και ίδιες ζημιές πλήρωσα 750,0 € σε ετήσιο ασφάλιστρο.Μικτή έτσι; Θραύση Κρυστάλλων και κυρίως την ηλιοροφή, περιλαμβάνει; Αν ναι, σε ποια εταιρεία, ώστε να πάω και εγώ!
Η ασφάλιση έχει γίνει μέσω γνωστής πλατφόρμας απο την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Ασφαλιστήριο στην interlife, μικτή απαλλαγή 1 k €
Θραύση Κρυστάλλων και ηλιοροφης Helvetia (απολλαγη 200 €)
Οδική ιντερσαλονικα -
Η ασφάλιση έχει γίνει μέσω γνωστής πλατφόρμας απο την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Οδική ιντερσαλονικαΜια χαρά ακούγεται! Δεν το είχα ψάξει παρα πολύ όταν παρέλαβα. Μου κόστισε 1500 στην generali, απαλλαγή 1000 και απαλλαγή θραύσης Κρυστάλλων 250. Θυμάμαι ότι είχα ψάξει να βρω κάποια με υψηλό όριο θραύσης Κρυστάλλων λόγω οροφής. Η generali έχει 3000. Τεσπα όταν περάσει ο χρόνο και λήξει θα το ξανά δω το θέμα.
-
Αθήνα - Θεσσαλονίκη με BMW Χ6 και επιστροφή.
Δεν μπορούσες ουτε σταθμό να αλλάξεις στο ράδιο χωρίς να πάρεις το βλέμμα σου απο το δρόμο για αρκετά δευτερόλεπτα , κάποια στιγμή τα πόδια μου πάγωναν και πέρασε ενα λεπτό μεχρι να καταλάβω μενού και ροδέλα πως δίναν εντολή να πάει αέρας κάτω ...Έκοψα τις βλακείες οταν κατάλαβα οτι δεν εχει adas (μοντέλο 2012) και πήγαινα 100αδες μέτρα στην σκοτεινή εθνική έχοντας πάρει το βλέμμα απο τον δρόμο .
Θυμήθηκα πως το YC έκοψε μόνο του κανα δυο δευτερόλεπτα ΠΡΙΝ δω αγροτικό με φώτα καντήλια στον δρόμο για Αγιά και αυτό που πήγε να πάθει ο @sarantism και ψηφίζω με την παρακάτω σειρά :
Νο 1
Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και συγκεκριμένα αυτό της Toyota που εχω εμπειρίαΝο 2
HUD όπως το είδαμε στο ταπεινό yaris του @dekouk , ελπίζω να σε ξαναδούμε στον Σοχό το Σάββατο.Νο 3
τις οθόνες της ΤΕΣΛΑ... μεγάλες , πάνε σφαίρα τι να τα κάνω τα κουμπιά ;Αν βάλει η tesla hud μιλάμε θα εχει το απόλυτο ασυναγώνιστο πακέτο ασφάλειας γιατί το Fun το εχει . Πετύχαμε σε φανάρι άνοιγμα Μ3 perfomance με MB GLE 63 S (600 άλογα) -Αθηναίοι - πολύ πλάκα να πούμε και ξέρετε ποιος έπαθε την μεγαλύτερη
-
Οδική ιντερσαλονικαΜια χαρά ακούγεται! Δεν το είχα ψάξει παρα πολύ όταν παρέλαβα. Μου κόστισε 1500 στην generali, απαλλαγή 1000 και απαλλαγή θραύσης Κρυστάλλων 250. Θυμάμαι ότι είχα ψάξει να βρω κάποια με υψηλό όριο θραύσης Κρυστάλλων λόγω οροφής. Η generali έχει 3000. Τεσπα όταν περάσει ο χρόνο και λήξει θα το ξανά δω το θέμα.
Interlife και εγώ, από γνωστή πλατφόρμα.
1,000 απαλλαγή, θραύση κρυστάλλων 1,500 όριο με 200 απαλλαγή.
Ετήσιο 680€ με κεφάλαιο 46,500€
TESLA FORUM