-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα από αυτοκίνητα γενικά. Κάτι μάθανε τώρα τελευταία με τα πιο στριφτερά που βγάζουν και που ανεβάζουν και 7-8 ΣΑΛ και με διπλοσύμπλεκτα (νέες Corvette και Mustang)!!!
Τα καλύτερα αμάξια εχουν και ξέρουν. Muscle Cars. Αλλά οπως λες τωρα τελευταια φλωρεψαν και τα έκαναν σκατά και αυτά!! Τα κατέστρεψαν. Το αμαξι θελει απειρα κυβικα, αργοστροφο μοτερ και αυτοματο με μετατροπέα να γουστάρουμε. 7.200 κυβικά με μεγιστη ιπποδύναμη στις 5.000σαλ και ροπή ατμομηχανής στο ρελαντί. Αααα και να καιει απειρη βενζίνη, γιατί απλά μπορούμε! Και φυσικά V8.
-
Και εμένα μου αρέσουν αυτά τα οχήματα. Αλλά πλέον άλλαξαν οι εποχες. Αν μπορούσαμε να έχουμε καύσιμα χωρις ρύπους, ωραία θα ήταν να ακούς να γουργουριζουν τα πολλά κυβικά.
Από την άλλη τα ηλεκτρικά είναι απίστευτα σε αίσθηση. Ακαριαία ροπή και δύναμη.
Που να τα βάλουν και κιβώτια. Μέχρι την τελική αδιάκοπη δύναμη πάντα και παντού
-
Αμαξαρα!!!
Αλλά είπαμε οι ρύποι.
Αν μπορέσουν να κάνουν το υδρογόνο εύκολο στην μεταφορά και γέμισμα χωρις τόσο υψηλή συμπίεση που με φοβίζει, τότε ναι, από εμένα.
1,7Κ Σαλ και 100χλμ/ώρα. Πω πω πω!!!!
-
Αβάδιστα
-
Σχεδόν τα ίδια που λέει ο Φάνης αλλά χειροκίνητο, old school κaυλιάρικο. Τους μετατροπείς ροπής για τα κουβαδάκια πόλης μόνο.
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Σχεδόν τα ίδια που λέει ο Φάνης αλλά χειροκίνητο, old school κaυλιάρικο. Τους μετατροπείς ροπής για τα κουβαδάκια πόλης μόνο.
Μετατροπέας ροπής = γνήσιο αντρικό muscle car
-
Επειδή οι Αμερικάνοι δεν ξέρουν στην πλειοψηφία να οδηγούν χειροκίνητο, να μου πείς δεν ξέρουν τι τους γίνεται γενικά, αμφιβάλλω αν μπορούν να βρουν τη χώρα τους στο χάρτη. Πάντως θα το γούσταρα και πάλι χειροκούνα πιο πολύ. Αλλα είναι απαγορευτικά (όχι μόνο από φορολογικούς λόγους) αυτά τα αυτοκίνητα εδώ, είναι τεράστια από κάθε άποψη.
Αντίστοιχα είδα πριν καιρό ένα Hummer H1 στη Βουλιαγμένης. Ορκίζομαι έπιανε από λευκό σε λευκό στη λωρίδα, δε χωρούσε πουθενά. Αυτός ο τύπος δε μπορεί να πάει Κολωνάκι, Κηφισιά, Γλυφάδα κτλ γιατί πολύ απλά δε μπορεί να στρίψει αυτό το τανκ. -
@criuser said in TESLA FORUM:
Το λέω γιατί έτυχε πριν 2 χρόνια να κάνω την διαδρομή Χαλάνδρι - Αμφιλοχία και κάτι διαδρομές εκεί γύρω, 4-5 φορές για κάποιο έργο.
Εννοείται με χρόνο περιορισμένο και αυθημερόν...Προφανώς το Υ δεν ...
Πατρίδα πρέπει να σου κάνει κανένα ταχύρυθμο σεμινάριο η Λιντα Τζονσον της Πεζο!!!
Ειδικά η διαδρομή που αναφέρεις ειναι piece of cake για Υ .
Άσε τις θεωρείες για τους Πασοκους της Κύμης, που δεν μπορούν να παραδώσουν το δρόμο Πλατάνας-Στομίο , εμείς είμαστε πρακτικοι άνθρωποι και κοσμοπολίτες. -
@george1977 said in TESLA FORUM:
Το λέω γιατί έτυχε πριν 2 χρόνια να κάνω την διαδρομή Χαλάνδρι - Αμφιλοχία και κάτι διαδρομές εκεί γύρω, 4-5 φορές για κάποιο έργο.
Πατρίδα πρέπει να σου κάνει κανένα ταχύρυθμο σεμινάριο η Λιντα Τζονσον της Πεζο!!!
Άσε τις θεωρείες για τους Πασοκους της Κύμης, που δεν μπορούν να παραδώσουν το δρόμο Πλατάνας-Στομίο , εμείς είμαστε πρακτικοι άνθρωποι και κοσμοπολίτες.Και πήγαινε και έλα; Με τι ταχύτητες ταξιδιού; Πόση ώρα πρέπει να μείνει για φόρτιση για να γυρίσει;
-
@nickthetrib said in TESLA FORUM:
Άσε τις θεωρείες για τους Πασοκους της Κύμης, που δεν μπορούν να παραδώσουν το δρόμο Πλατάνας-Στομίο , εμείς είμαστε πρακτικοι άνθρωποι και κοσμοπολίτες.Και πήγαινε και έλα; Με τι ταχύτητες ταξιδιού; Πόση ώρα πρέπει να μείνει για φόρτιση για να γυρίσει;
Μέχρι να ετοιμαστεί ένα φρέντο εσπρέσσο στο Ψαθόπυργο και κλάσεις μεγαλοπρεπώς στην τουαλέτα σαν άνθρωπος για να μην βρωμίζει το κάθισμα, είσαι έτοιμος. Οι άλλοι μπορούν να το κάνουν μονορούφι με πάμπερς και να ανοίγουν το παράθυρο εαν χρειαστούν να αεριστουν.
-
@nickthetrib said in TESLA FORUM:
Και πήγαινε και έλα; Με τι ταχύτητες ταξιδιού; Πόση ώρα πρέπει να μείνει για φόρτιση για να γυρίσει;
Μέχρι να ετοιμαστεί ένα φρέντο εσπρέσσο στο Ψαθόπυργο και κλάσεις μεγαλοπρεπώς στην τουαλέτα σαν άνθρωπος για να μην βρωμίζει το κάθισμα, είσαι έτοιμος. Οι άλλοι μπορούν να το κάνουν μονορούφι με πάμπερς και να ανοίγουν το παράθυρο εαν χρειαστούν να αεριστουν.
Εως ενα βαθμο τους καταλαβαινω οσους αμφισβητουν το θεμα εμβελεια-φορτιση, ειχα και εγω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο κανει για ταξιδι. Αυτο που με εβαλε σε σκεψεις ηταν ενα αρθρο σε ελληνικο σαιτ που ειχα διαβασει πριν 2 μηνες περιπου που αναφερε οτι "φορτιζεις 300χλμ σε 15'" (ή κατι τετοιο, δεν θυμαμαι ακριβως). Τοτε αποφασισα να το ψαξω μονος μου οδηγωντας τετοιο αυτοκινητο. Ειναι εντυπωσιακο οταν βλεπεις στην οθονη να γραφει +1000km/h στην ταχυτητα φορτισης.
Απο την αλλη απο οτι φαινεται οι περισσοτεροι συμφορουμιτες ειναι υβριδιο σουμαχερ και οδηγου TIR, οποτε ναι τα ηλεκτρικα αυτοκινητα δεν ειναι για αυτους.
-
Μιλάω για το 3, όχι το Υ.
Επίσης μπορεί κάποιος να μου βρει τον εξοπλισμό του 3, γιατί στο σάιτ δεν λέει τίποτα...
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Η πλειοψηφία των ηλεκτρικών ΙΧ που κυκλοφορούν είναι εταιρικά, τουτέστιν το κόστος αγοράς ενός model 3 rwd (συμπεριλαμβάνομένων των αποσβέσεων & υπεραποσβέσων διετίας https://www.taxheaven.gr/news/52242/aposbeseis-paroxh-odhgiwn-gia-to-aroro-24-toy-kfe-meta-tis-teleytaies-allages-me-toys-n-46462019-kai-47102020) είναι εφάμιλο με το κόστος μιας βασικής bmw 116i. Αν στην εξίσωση συμπεριλάβουμε το μηδενικό φόρο χρήσης (τα ηλεκτρικά ΙΧ είναι μεν παροχή η οποία όμως δεν φορολογείται), το χαμηλό κόστος φόρτισης, την πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και τον υπερ πλούσιο εξοπλισμό αποτελεί σχεδόν μονόδρομο.
Η δικές μου ενστάσεις έχουν να κάνουν με:
- τη δεδομένη δυσκολία σε μακρινές αποστάσεις, ειδικά αν αυτές είναι απρόβλεπτες
- το ρυθμό που θα βαίνει μειούμενη η αξία του (δεν αναφέρομαι στη λογιστική απόσβεση)
- πιθανά updates που θα αλλάξουν κατά το δοκούν την εμπειρία χρήση (π.χ. διαβάζω ότι με το νέο sw update οι ιδιοκτήτες παλαιότερων μοντέλων παρόλο που έχουν την υποδομή για αισθητήρες ολούθε δεν μπορούν πλέον να τους εκμεταλλευτούν)
σωστα τα λες. Οι μισθωτοι που εχουν εταιρικο αυτοκινητο επωφελουνται απο το μηδενικο κοστος χρησης και οι εταιρειες τους απο το +50% δαπανης. Φιλοι παντως εχουν προτιμησει phev, διοτι εχουν και αυτα μηδενικο φορο χρησης.
Αν ειναι καποιος ομως ελ επαγγελματιας ή εχει δικη του επιχειρηση και μπορει να περασει το αυτοκινητο ως δαπανη, τοτε το 8χιλιαρο μαζι με την προσαυξηση 50% του κοστους, μειωνει ΠΟΛΥ την τιμη ενος ηλεκτρικου και το καθιστα, οπως ανεφερες μονοδρομο.
Σχετικα με την απομειωση της αξιας (μιλαμε προφανως για αγορα και οχι για leasing), πιστευεις πραγματικα οτι μετα απο 4-5 χρονια θα εχει κρατησει καλυτερη τιμη ενα ΚΕΚ απο ενα ηλεκτρικο και μαλιστα tesla που ειναι γνωστη αξια στον χωρο;
Στο 1. και στο 3. εχεις δικιοΤο μπουλετ της απαξίωσης τέθηκε εν ειδει ερώτησης.
Προσωπικά θεωρώ ότι τα Tesla έχουν παρόμοιο brand με τα Apple, κοντολογίς η απαξίωση θα είναι μικρότερη απο τους ανταγωνιστές.
Για να συμβιώσεις με ένα Tesla πρέπει να κανείς recalibrate τον εγκέφαλο σου όπως κανείς με ένα Apple Watch που θέλει καθημερινή φορτιστή αλλά μόλις το χρησιμοποιήσεις 2-3 μέρες δεν κάνεις χωρίς αυτό, ή ένα drone dji που με αέρα πετάει με το ζόρι 19’ -και τι θα προλάβεις να τραβήξεις-, αλλά μετά την πρώτη Αυτοψια αναρωτιέσαι πως έκανες τόσα χρόνια τη δουλειά σου. -
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα από αυτοκίνητα γενικά. Κάτι μάθανε τώρα τελευταία με τα πιο στριφτερά που βγάζουν και που ανεβάζουν και 7-8 ΣΑΛ και με διπλοσύμπλεκτα (νέες Corvette και Mustang)!!!
Τα καλύτερα αμάξια εχουν και ξέρουν. Muscle Cars. Αλλά οπως λες τωρα τελευταια φλωρεψαν και τα έκαναν σκατά και αυτά!! Τα κατέστρεψαν. Το αμαξι θελει απειρα κυβικα, αργοστροφο μοτερ και αυτοματο με μετατροπέα να γουστάρουμε. 7.200 κυβικά με μεγιστη ιπποδύναμη στις 5.000σαλ και ροπή ατμομηχανής στο ρελαντί. Αααα και να καιει απειρη βενζίνη, γιατί απλά μπορούμε! Και φυσικά V8.
Αναδιατυπώνω λοιπόν. Οι Αμερικανοί δεν ξέρανε από αυτοκίνητα αλλά αρχίζουν και μαθαίνουν; Εσύ από την άλλη εξακολουθείς να μην ξέρεις... Χαχαχα!
ΥΓ: Οι καλύτερες Corvette και Mustang είναι οι σημερινές. Ειδικά η Ζ06 είναι απίστευτη. 5500 κυβικά, 670 άλογα και στροφάρει ως τις 8600! Δεν είναι τυχαίο ότι αγόρασαν μια Ferrari 458 και έλυσαν τον κινητήρα της για να μάθουν. Και φυσικά διπλοσύμπλεκτη, όπως και η μεγάλη Mustang GT500 (οι μικρότερες βγαίνουν με το slushbox - λασποκιβώτιο δηλαδή - με μετατροπέα ροπής).
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Μετατροπέας ροπής = γνήσιο αντρικό muscle car
Αν σε ακούσει κανείς Αμερικανός πάντως θα γελάσει. Εκεί αντρικά θεωρούν τα χειροκίνητα. Όλα τα muscle cars έβγαιναν και χειροκίνητα (σήμερα όχι πια, λόγω επιδόσεων) και μάλιστα είναι από τις ελάχιστες χώρες που ακόμα βγάζουν μεγάλα χειροκίνητα και σπορτίβ (π.χ. Cadillac CT5 Blackwing),
-
Επίσης μπορεί κάποιος να μου βρει τον εξοπλισμό του 3, γιατί στο σάιτ δεν λέει τίποτα...
Ίδιος με το Υ. Φώτα led, auto high beam, κάμερα οπισθοπορείας, 4 θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, διζωνικος κλιματισμός, αεραγωγοί πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη θέση οδηγού, συνοδηγού (και αποθηκευση ρυθμίσεων του κάθε οδηγού) ηλεκτρικό πορτ μπαγαζ, adaptive cruise control (χωρίς αγορά των έξτρα πακέτων) και ένα καταπληκτικό ηχοσύστημα.
Νομίζω ότι το 3 δεν έχει matrix led, ενώ το Υ έχει.Ισως να ξεχνάω τίποτα ακόμα, ας με διορθώσει κάποιος.
-
Με πρόλαβε ο dettol.
Matrix νομίζω δεν έχει κανένα ουτε το Υ (τεχνολογικά μπορεί να το έχουν από τώρα αλλά δεν νομίζω να το δίνει, ίσως με κάποιο update)
Έχουμε:
Διζωνικό κλιματισμό (μπορεί και τρι αλλά δεν το έχω ψάξει ακομα).
Αυτόματους υαλοκαθαριστηρες.
Αυτόματοι καθρέπτες με αυτόματη σκίαση, στην όπισθεν κατεβαίνουν.
Θερμαινόμενα καθίσματα μπρος και πίσω (σύνολο 5).
Δερμάτινη (vegan leather) σε μαύρο ή άσπρο (το λευκό έχει έξτρα χρέωση).
Θερμαινόμενο τιμόνι.
Ασύρματη φόρτιση 2 κινητών.
Φώτα led (αυτόματα) όχι matrix.
Αντλία θερμότητας.
Ηχοσυστημα με subwoofer στο LR (στο SR+ δεν εχει sub).
Το LR έχει αυτόματη τετρακίνηση το SR+ πίσω μόνο.
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη θέση οδηγού και συνοδηγού.
Καθίσματα πισω 40:60.
Αυτόματη πόρτα πορτμπαγκάζ με κουμπί (όχι πόδι).
Keyless entry με το κινητό αλλιώς θέλει την καρτούλα.
Πανοραμική ηλιοροφή, μη ανοιγομενη.Κάμερες αριστερά και δεξιά που κοιτάνε πίσω, συν μια πίσω στο πορτμπαγκάζ.
Έχει μπροστά κάμερα που ακόμα δεν δίνει εικόνα απλά διαβάζει τον δρόμο.
Δεν έχει πια αισθητήρες, όλα είναι με κάμερες, που ακόμα τα μπιπ μπιμ μπιμ δεν δουλεύουν σε όλους ανάλογα το firmware.
Κάποια στιγμή όταν τελειώσει το beta testing θα το δώσει σε όλους.Α και όλα αυτά με 38,500€, ευχαριστώ να είστε καλά
-
ΔΟΚΙΜΗ
Το Tesla Model Y Performance είναι το απόλυτο οικογενειακό. Το απόλυτο καθημερινό. Το απόλυτο σπορ. Κι όλα αυτά σε τιμή πρόκληση με κατανάλωση σπουργιτιού.https://cartalk.gr/tesla-model-performance-2/
ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη από τη Διαχείριση που το βάζω κι εδώ, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, έχει πολλή πληροφορία.
-
Μια παρατήρηση σχετικά με τα matrix, μιας και το ανέφερε τόσο ο netgeo όσο και ο dimsabas στο cartalk. Ψάχνοντας το θέμα, κατάλαβα ότι όλα τα Υ (και ίσως τα 3αρια από LR και πάνω;) έχουν φώτα matrix. Δεν είναι ενεργοποιημένη όμως η δυνατότητα να σβήνουν λυχνίες ανάλογα με το αν ανιχνεύουν αυτοκίνητο στο πεδίο τους.
Από ότι φαίνεται, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αμερικανική νομοθεσία δεν επιτρέπει τέτοιου είδους χρήση (και άλλες εταιρείες που έχουν μοντέλα με matrix, έχουν απενεργοποιημένη αυτήν τη λειτουργία στην Αμερική). Το κακό είναι ότι η τεσλα δεν διαφοροποιεί τα μοντέλα της από χώρα σε χώρα και έτσι τα ευρωπαϊκά δεν έχουν ενεργοποιημένη αυτήν την λειτουργία. Τέλος του 2022 η αμερικανική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε τη λειτουργία των matrix όποτε έχουμε ελπίδες να αναπτυχθεί το αντίστοιχο software και να έρθει με update.
Τους virtual αισθητήρες παρκαρίσματος μέσω καμερών είχα την εντύπωση ότι τους είχαν πάρει με update όλοι. Το είδα να λειτουργεί τόσο σε καινούριο 3αρι όσο και σε Υ
-
Tι να σου πει το site? Έχει τα πάντα όλα, με μοναδικά έξτρα το χρώμα, το ανοιχτόσρωμο εσωτερικό και τον αυτόματο πιλότο. Δεν είναι σαν αυτά που έχουμε μάθει με έξτρα, η Τέσλα σου δίνει τα ΠΑΝΤΑ στην βασική τιμή.
Αν σε ακούσει κανείς Αμερικανός πάντως θα γελάσει. Εκεί αντρικά θεωρούν τα χειροκίνητα. Όλα τα muscle cars έβγαιναν και χειροκίνητα (σήμερα όχι πια, λόγω επιδόσεων) και μάλιστα είναι από τις ελάχιστες χώρες που ακόμα βγάζουν μεγάλα χειροκίνητα και σπορτίβ (π.χ. Cadillac CT5 Blackwing),
Φλώρεψαν και αυτοί κα βγάζουν βλακείες σαν τους Ιταλούς. Σπορ θέλει πολλά κυβικά, άπειρη ροπή, χαμηλό στροφάρισμα, φυσικά αυτόματο (4τάχυτο καλύτερα) και φύλλα σούστας πίσω (αλλά από κέβλαρ) ώστε να θέλει αντρίκι χέρια για διόρθωση. όχι να μπορείς να φρεάνεις με κιβώτιο και άλλες τέτοιες φλωριές...πραγματικά αμάξια που εαν δεν τα σεβαστείς σε στέλνουν!!
ΥΓ: Οι Φερράρι ποτέ δεν μου άρεσαν, υπερτιμημένες...μάρκετινγκ καθαρά. Εξαίρεση η GTO και η Τεσταρόσα. Πιεσμένα μοτέρ που αντί να γουργουρήζουν, ουρλιάζουν σαν τουκόν σε οίστρο.
-
Ξαναλέω Φάνη μου. Μυρωδιά δεν έχεις πάρει από σπορ αυτοκίνητα... Οι γατούλες γουργουρίζουν, τα λιοντάρια βρυχώνται!!!
TESLA FORUM