@fanis75 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Από το 2007 iPhone (ναι σωστά το έγραψα, πριν έρθει Ελλάδα, πήρα την 1η γενιά με jailbreak) και έκτοτε τίποτε άλλο. Δοκίμασα (παράλληλα με το iPhone) ενα Samsung κάποια στιγμή, το πέταξα την 1η εβδομάδα, άθλιο. Mac δεν συμπαθώ γιατί δεν τα έχω μάθει (αν και μαρέσουν πολύ!!) και έτσι στην δουλειά προτίμησα thinkpad από macbook, αλλά τηλέφωνο δεν αλλάζω με τίποτα!!
πρακτικα χρησιμοποιω "smartphone" απο το 2003;
εχω αλλαξει παρα πολλα μοντελα γιατι ηταν σχεδον δωρεαν λογω δουλειας και γιατι μου αρεσαν.
οπως ειναι τα πραγματα σημερα, οι διαφορες μεταξυ ios & android ειναι μικρες. Δεν υπαρχει θεμα ποιο ειναι καλυτερο. Ειναι το ιδιο καλα και ειναι καθαρα θεμα προτιμησης. Τα iphone εχουν πολυ μεγαλυτερο νοημα αν εχεις και αλλες συσκευες της apple ΚΑΙ αν οι κοντινοι σου ανθρωποι εχουν iphone.
τα MAC εχουν γινει εξαιρετικα εργαλεια σε σχετικα λογικες τιμες! Το Macbook air που γραφω τωρα ειναι απο τις καλυτερες συσκευες που εχω χρησιμοποιησει.
δεν μπορω να παραβλεψω το γεγονος πως στα android οι εφαρμογες ειναι πιο φθηνες ή ακομη και δωρεαν αν θελεις. Αυτη τη στιγμη γλυτωνω κανα 80αρι το μηνα(!) γιατι δεν πληρωνω τις συνδρομες τους. Σε iphone δεν γινεται αυτο. Επισης μπορεις με 3-400€ να εχεις ενα αξιοπρεπεστατο κινητο, ενω για iphone θελεις τουλαχιστον 900.
επισης η χρηση android ειναι πιο ευκολη αλλα στο ios το περιβαλλον πιο ομορφο.
στο θεμα της ασφαλειας ειναι το ιδιο πραγμα, με την προυποθεση πως μιλαμε για κινητα που εχουν ενημερωμενο λογισμικο και ενημερωσεις ασφαλειας και πως δεν εχεις εγκαταστησει "περιεργες" εφαρμογες. Η συγχιση εδω προερχεται απο παλιες συσκευες android που δεν αναβαθμιζονται, ενω η apple εχει μια συνεπη ενημερωση για τα μοντελα της.
τα iphone ειχαν καποτε καλη μεταπωληση, πλεον σου λενε "α εχεις 91% μπαταρια, κοψε αλλα 200€ για να το παρω".
ειναι εντελως θεμα προτιμησης οπως ειπα.