-
-
Δεν πήγες και σε φτωχές περιοχές της Γερμανίας.
Γενικά εκεί το 90 % είναι υπάλληλοι και παίζουν άπειρα εταιρικά με λήζινγκ και βέβαια γερμανικά κυρίως που έχουν και προσφορές από τις τοπικές εταιρείες.
-
@kkostask said in Carspotting [#7]:
@lap said in Carspotting [#7]:
Συγνώμη, το swift είναι του συφερτού;
Του πεταματού….
-
Γενικά οι γερμαναράδες παίζουν σε άλλο επίπεδο. Έψαχνε επί ματαίω να δει κάποιο χρέπι, κάποιο τρακαρισμένο, κάποιο με βαμμένο μαύρο το καπώ ή μόνο το ένα από τα δύο φτερά, κάποιο σε κατάσταση παράγκας. Τζίφος.
Φυσικά, τα περισσότερα πορσικά που έβλεπε ήταν τα Καυμάν, αλλά έβλεπε και πολλά 911 διαφόρων χρονολογιών. Βασικά τα 911 ήταν ίσως τα μόνα 'παλιά' πέραν δεκαετίας που εντόπιζε. Που και που πετύχαινε και κανένα Ζμαρτ, αλλά γενικά η φάση ήταν η κάτωθι: τα Γκολφ/Άστρα εκεί τα έχουν όπως εμείς τα Σετρίο και Γιάρις. Και γενικά, πολύ γερμανικό, ήταν ο κανόνας. Τυπική (Δυτική) Γερμανία θα έλεγα. -
Εεε ναι ρε παιδιά, τι αμάξια θα οδηγούσαν οι Ευρωπαίοι? Εμείς έχουμε κουβάδες και νομίζουμε ότι τα Β σουβ είναι οικογενειακά. Στην Ευρώπη έχουν σοβαρά αμάξια και με Φούλ εξοπλισμό.
-
@dstou said in Carspotting [#7]:
Γενικά οι γερμαναράδες παίζουν σε άλλο επίπεδο. Έψαχνε επί ματαίω να δει κάποιο χρέπι, κάποιο τρακαρισμένο, κάποιο με βαμμένο μαύρο το καπώ ή μόνο το ένα από τα δύο φτερά, κάποιο σε κατάσταση παράγκας. Τζίφος.
...Αναμενόμενο. Το αντίστοιχο ΚΤΕΟ εκεί δεν αστειεύεται ούτε περνάει χρέπια με ένα πενηνταρικο κάτω από το τραπέζι. Και από ένα σημείο και μετά η συντήρηση και επισκευή γίνεται πανάκριβη οπότε δεν έχει νόημα να κρατάς τόσο παλιό αμάξι. Τα στέλνει στην Ελλάδα και ξαφνικά γίνονται ευκαιρίες με τα μισά χιλιόμετρα.
Συν ότι από το αλάτι που ρίχνουν κάθε χειμώνα αμάξια 10ετιας αρχίζουν και σαπίζουν παντού. -
Γύρισε ο γιός μου από Γερμανία (Κολωνία, Άαχεν, Ντίσελντορφ) και μου είπε τι κυκλοφορούσε:
Όλα τα ιχ ήταν το πολύ 10ετίας, και όλα πεντακάθαρα
Έβλεπε τουλάχιστον 50 πορσικά κάθε μέρα, το 1/3 από δαύτα τα οδηγούσαν γυναίκες. Από την δεύτερη μέρα και μετά δεν ξανασχολήθηκε.
Έβλεπε όμως και 3-4 ΟΥΡΟΥΣ και ένα τσουβάλι ΓΚΕ-ΒΑΓΚΕΝ καθημερινά!
Στο τέλος, είπε να το γυρίσει ανάποδα και να προσπαθήσει να σταμπάρει κάποιο αμάξι απο το συρφετό που βλέπει στη χώρα μας, ήγουν : Πάντα, Σουίφτ, 500, Γιάρια, Σετρίο, Ίμπιζα, Μίκρα και τα συναφή. Αυτά όλα ήταν στα σπάνια πουλιά.Όλα αυτά θα ήταν φυσιολογικά, αλλά, εντελώς τυχαία, λίγο καιρό πριν είχα πετύχει στο χαζοκούτι τον Πορτοσάλτε να λέει ότι πήγε ένα ταξίδι Αυστρία-Γερμανία να δει κάτι συγγενείς και του έκανε εντύπωση ότι ενώ εδώ ο ΕΛ θέλει να αγοράζει μεγάλες κούρσες για φιγούρα, εκεί ο κοζμάκης είχε μικρά καθημερινά αμαξάκια για να κάνει τη δουλειά του και δεν έχει λιγούρα για μεγάλα και ακριβά μεγέθη.
Αν και δεν περίμενα ποτέ ότι θα το πω, θα συμφωνήσω με τον Πορτοσάλτε ως προς το τι κυκλοφορεί στη Γερμανία...Βέβαια παίζει ρόλο και η περιοχή που βρίσκεσαι..Εγώ στη Λειψία πχ είχα βαρεθεί να βλέπω Dacia... Μεγάλο σοκ είχα πάθει στην Ελβετία που περίμενα όλοι να έχουν Mercedes - BMW αλλά η μεγάλη πλειοψηφία είναι με Octavia...
Υ.Γ. Επειδή θαμπωνομαστε από τους ομογενείς που έρχονται καλοκαίρι στην πατρίδα, συγγενής με ξεφούρνισε ότι στη Γερμανία έχει Opel Astra αλλά νοικιάζει BMW 5 για να έρθει εδώ γτ όπως και να το κάνουμε, αλλιώς σε βλέπουν με την προπέλα....
-
Το δέχομαι, έχω να πάω πάνω από 20 χρόνια. Λειψία βέβαια είναι πρώην Ανατολική. Ο Πόρτο μίλησε για Αυστρία-Βαυαρία.
Ο συγγενής επιβεβαιώνει τη λαική ρήση: 'να με λένε Καραμπίνα, κι'ας πεθαίνω από την πείνα'. -
ΜακΛάρεν κόκκινο-μαύρο με ανοιχτές πόρτες τύπου φτερό, σε κουλό δρόμο στην Καλαμάτα, σήμερα το πρωί. Με αγγλικές πινακίδες, αλλά δεν μπόρεσα να δω μοντέλο. Πως δεν τρακάραμε, όλοι πάταγαν απότομα φρένο για να το χαζέψουν...
-
Είχα χρόνια να δω 405 στον δρόμο
-
Για την εποχη του , μου αρεσε
-
Φυσικά, τα περισσότερα πορσικά που έβλεπε ήταν τα Καυμάν, αλλά έβλεπε και πολλά 911 διαφόρων χρονολογιών. Βασικά τα 911 ήταν ίσως τα μόνα 'παλιά' πέραν δεκαετίας που εντόπιζε. Που και που πετύχαινε και κανένα Ζμαρτ, αλλά γενικά η φάση ήταν η κάτωθι: τα Γκολφ/Άστρα εκεί τα έχουν όπως εμείς τα Σετρίο και Γιάρις. Και γενικά, πολύ γερμανικό, ήταν ο κανόνας. Τυπική (Δυτική) Γερμανία θα έλεγα.Eδω, οι κατοχοι toyota νομιζουν οτι οδηγουν καλυτερα αμαξια απ'τα πορσικα. Οι hondαιοι το ιδιο κι ακομα περισσοτερο. Κατ'εμε οι πιο αστειοι κατοχοι αυτοκινητων στο ελλαδισταν με διαφορα.
-
@alexandros-k said in Carspotting [#7]:
Για την εποχη του , μου αρεσε
Εξαιρετικό αμάξι, αληθινό Πεζώ!! Και πανέμορφο, όταν τότε όλα ήταν σαν κουτιά.
-
-
Στο Ιράν συνεχίζει να παράγεται το 405...
-
Σε συζήτηση (το 2010) με υψηλά ιστάμενο στην τεχνική διεύθυνση της πεζώ , πιο μοντέλο είναι το πλέον προβληματικό, η αταλάντευτη απάντηση ήταν 'το 405, μεγάλη πληγή'.
-
Σε συζήτηση (το 2010) με υψηλά ιστάμενο στην τεχνική διεύθυνση της πεζώ , πιο μοντέλο είναι το πλέον προβληματικό, η αταλάντευτη απάντηση ήταν 'το 405, μεγάλη πληγή'.
Προφανώς, αλλά δεν λέμε αυτό. Ειδικά το 2010 σιγά μην έχει μείνει κανένα να λειτουργεί. Ήταν αμαξάρα όμως, ειδικά το Mi16.
-
Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση , όχι ότι αμφιβάλλω ότι στο είπε , αλλά δεν είχε και τίποτα για να χαλάσει ιδιαίτερα....
Μετά από 300Κ+ , με τα οποία αποσύρθηκε , η πλέον σοβαρή του βλάβη ήταν κλασσικά η φλάντζα που έπαθε ο Τu (μία φορά μας "βρήκε") . Πολύ γνωστό θέμα που το έμαθαν και τα συνεργεία. Κατά τα άλλα με τον καιρό ( κρύο , υγρασίες ) πάθαινε ταραχή το σύστημα των ηλεκρτομαγνητικών κλειδαριών , αλλά εντέλει κλείδωνε ( δε το φτιάξαμε ποτέ) και νομίζω είχε βγάλει μία πλακέτα στα πίσω φώτα . Α ναι για ένα περίεργο λόγο πρέπει να είχα αλλάξει 2 φορές μοτεράκι υαλοκαθαριστήρα. Όλα αυτά στα βαθιά του γεράματα , από την άλλη , ίσως λόγο και παιδικής ηλικίας , πάντα το θεωρούσα ως ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Υποπτεύομαι ότι ο υπεύθυνος ιδίως το 2010 πάνω στη φούρια των prince , είπε να βρεί το μουτζούρη να ρίξει το ανάθεμα..... Λέμε τώρα , μπορεί απλά να υπήρξαμε και τυχεροί....
-
@civil357 said in Carspotting [#7]:
Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση , όχι ότι αμφιβάλλω ότι στο είπε , αλλά δεν είχε και τίποτα για να χαλάσει ιδιαίτερα....
Μετά από 300Κ+ , με τα οποία αποσύρθηκε , η πλέον σοβαρή του βλάβη ήταν κλασσικά η φλάντζα που έπαθε ο Τu (μία φορά μας "βρήκε") . Πολύ γνωστό θέμα που το έμαθαν και τα συνεργεία. Κατά τα άλλα με τον καιρό ( κρύο , υγρασίες ) πάθαινε ταραχή το σύστημα των ηλεκρτομαγνητικών κλειδαριών , αλλά εντέλει κλείδωνε ( δε το φτιάξαμε ποτέ) και νομίζω είχε βγάλει μία πλακέτα στα πίσω φώτα . Α ναι για ένα περίεργο λόγο πρέπει να είχα αλλάξει 2 φορές μοτεράκι υαλοκαθαριστήρα. Όλα αυτά στα βαθιά του γεράματα , από την άλλη , ίσως λόγο και παιδικής ηλικίας , πάντα το θεωρούσα ως ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Υποπτεύομαι ότι ο υπεύθυνος ιδίως το 2010 πάνω στη φούρια των prince , είπε να βρεί το μουτζούρη να ρίξει το ανάθεμα..... Λέμε τώρα , μπορεί απλά να υπήρξαμε και τυχεροί....
Φλάντζα κ κλειδαριές έβγαλαν κ το saxo 1100 του 1997 κ το Renault 19 1,4 του 1994 της συζύγου. Εθνικό το πρόβλημα δλδ
-
Το δέχομαι, έχω να πάω πάνω από 20 χρόνια. Λειψία βέβαια είναι πρώην Ανατολική. Ο Πόρτο μίλησε για Αυστρία-Βαυαρία.
Ο συγγενής επιβεβαιώνει τη λαική ρήση: 'να με λένε Καραμπίνα, κι'ας πεθαίνω από την πείνα'.Παλαιοτερα πηγαινα συχνα φρανκφουρτη και δεν ισχυει οτι ολα ειναι καινουρια, υπηρχαν αρκετα παλαιοτερα και φτηνα μικρα αυτοκινητα. οπως και στην Ζυριχη που πηγα το 2019 ειδα πχ Πεζω 106 αυτο απο το 1995 σε καλη κατασταση περιεργως. Βορεια Ιταλια ακομα και σημερα παρα πολλα Παντα (το πρωτο) κυκλοφορουν ακομα. Εντυπωσιακα μεγαλα αμαξια πολυτελειας νομιζω ακομα και σημερα η Αμερικη ειναι η μεγαλη αγορα. Εκει που υπαρχει τεραστια διαφορα με εμας ειναι ο στολος των ταξι ειναι καινουριος και τα λεωφορεια.
Carspotting [#7]